Orijinalini görmek için tıklayınız : SHP seçime katılmıyor

seyhunbey
26.05.2007, 17:28
SHP seçime katılmıyor

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Parti Meclisi ve il başkanlarının kendisine verdiği yetki çerçevesinde, seçime katılmama kararı aldı.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın yazılı açıklamasında Cumhuriyet mitinglerinde vatandaşların kendisine “bölünmeyinö çağrısında bulunduğunu belirterek, SHP’nin 22 Temmuz genel seçimlerine katılmayacağını açıkladı. Karayalçın, birleşik oy pusulasıyla ilgili kuraya SHP’nin katılmayacağını bugün YSK’ya resmen bildirileceğini kaydetti.

Karayalçın, sol bir iktidar seçeneği sunulmasına katkıda bulunmak için yerleşik siyasi alışkanlıkları zorlayarak CHP-DSP işbirliği içinde yer alma talebini daha önce de dile getirdiğini vurguladı. “Siyasal yaşamımızda pek alışılmadık açıklıktaki bu yaklaşımımıza şimdiye kadar CHP yönetiminden ya da geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında ittifak görüşmeleri yaptığımız DSP yönetiminden herhangi bir yanıt gelmemiştirö diyen Karayalçın şöyle devam etti:
“Birleşik oy pusulası için yarın yapılacak kura çekiminden önce, partimizin yüzde 10 seçim barajını aşamayacağını görerek, geçmişte başta Ankara olmak üzere çok sayıda kentimizin belediye yönetimlerinin nasıl kaybedildiğini bir kez daha hatırlayarak, çok daha önemlisi cumhuriyet mitinglerinde sarıldığım, kucaklaştığım, ellerini sıktığım binlerce yurttaşımızın bana yapmış oldukları ‘bölünmeyin’ şeklindeki seslerini dikkate alarak ve SHP Parti Meclisinin 6 Mayıs tarihinde verdiği yetkiyi kullanarak, partimizin seçimlere katılmaması kararını aldım."

Bana göre çok doğru bi karar vermiştir En iyisini yapmiştir SHP seçimlere katilsa büyük olasilikla baraji aşamayacakti ve buda bir nedenle ak partinin işine yarayacakti artik birleşelim birleşme zamani artik sandiğa gelmiştir.. Bu ortamda Bu durumda Sol iktidar olamazsa bir daha iktidar olmasi bana göre çok zor.. Artik bizlerde sandikta birleşelim...

sausen
26.05.2007, 17:52
Oldukça şaşırdığımı söylemek isterim...
Yüreklice bir atak...

keklikoluk46
26.05.2007, 17:55
Helal olsun Murat Karayalçına.Onuda CHP-DSP ittifakında görmek istiyoruz.Formül Açık:CHP+DSP+SHP=İKTİDAR

Mansuri
26.05.2007, 17:58
Sosyal demokrat olmamakla birlikte Türkiye'deki tek sosyal demokrat partiyi SHP olarak görüyorum, DSP ve CHP liberal kimlikteler. Hatta milliyetçiliğe kaymış bir kimlikleri de var, SHP milliyetçiliğe kaymadı diye aralarına almadılar.
Yine de Murat Karayalçın'ı bu onurlu yaklaşımından dolayı kutlamak gerek.

izmir_35
26.05.2007, 18:07
bu karar sol kesimi biraz daha rahatlatmışdır karayalcındanda bunu beklerdik helal olsun yüzümüzü kara çıkarmadı sağduyulu olduğu için kutluyorum bence bu güzelbir haber seçimde solu birlik olarak isteriz

sieya
26.05.2007, 18:13
Helal olsun sana Murat Karayalçın en doğrusunu yapmışsın.22 Temmuz da tek başımıza iktidar olacaksak onu da Murat Karayalçına borçlu olacağız Sosyal Demokratlar olarak(CHP+DSP).

Mesut Demiroğlu
26.05.2007, 18:16
Sayın Murat Karayalçın siyaset tarihinde hiç de alışık olmadığımız tarihi bir karar alarak çok onurlu bir davranış sergilemiştir.Kendisini yürekten kutluyorum.
Sol'un birleşmesi için yıllardır çaba sarfediyodu,CHP-DSP ittifakı içinde yeralmayı
açık açık dile getirdi,daha sonra yeterki SHP de ittifak içinde yeralsın milletvekili
bile istemeyeceklerini söyledi ama yine yanıt gelmedi yapması gereken tek seçenek kalmıştı ve onu da çok onurlu ve kendi şahsi ve parti çıkarlarını bir yana bırakıp sol bir iktidar için yaptı.Tekrar tekrar kendisini yürekten kutluyorum.Saygılar....

aykudgöksun
26.05.2007, 20:02
gerçekten çok oknurlu bir davranış..umarım deniz baykal ve zeki sezer dönüp birbirlerine bir bakarlar..koltuk için yapmayacağı şey olmayan deniz baykal karayalçının bu onurlu hareketi karşısında ne diyecek acaba..

Westside
26.05.2007, 20:03
En iyisini yapmiştir SHP seçimlere katilsa büyük olasilikla baraji aşamayacakti ve buda bir nedenle ak partinin işine yarayacakti

O zaman cogu parti secime girmesin.Secimin amacı AKP yi basa getirmemek mi :)

rockçı turna
26.05.2007, 20:04
karayalçın kendisine yakışanı yapmış, tebrik ediyorum. sanırım fedakarlıgının karsılıgını ileride halktan alacaktır.

ehlihakk02
26.05.2007, 20:13
üzüldüğümü belirtmeden edemeyeceğim.o serefsiz baykal dehapla işbirliğine girdi diye onu koalisyonun dişina itmiştir biz alevi gençliği de oyumuzu doğru kullanıp onu silmeliyiz yineliyorum illa alevi bir parti bize chp den hayır yok bize en yakın olan da secimde yoksa ne yapmalıyız adıyamanlı deniz tessekür ederim

amor3
26.05.2007, 20:17
CHP+DSP destek vericekler büyük bir ihtimal.

en doğrusunu yaptılar.

dila25
26.05.2007, 20:24
Keske oda chp ve dsp ye dahıl olarak gırmıs olsaydı ama en guzelını yaptı

asd.1950
26.05.2007, 20:25
İnsan denilen varlık daha çok duygusal bir varlıktır. Duygular da çoğu kez başımızı derde sokar. Uzun zamandır Sayın Karayalçın'ı izliyordum, ne yapmak istiyor diye. Ama akıl öne çıkınca yapılacak çok fazla seçenek kalmaz. Yalnız bir ağaç sadece yalnız bir ağaçtır. ormanda yaşamak varken...

Karabiber
26.05.2007, 20:36
Çok şaşırdım . Böyle politikacıların olduğunı görmek gerçekten güzel . Ne olursa olsun halkın çıkarlarını kendi çıkarları , parti çıkarları önünde tutan , yürekli , fedakar bir kimlik olduğunu ispatlamış bence . İnşallah halk olarak da bu kadar doğru düşünebiliriz .

cangüdaz
26.05.2007, 20:37
yazık oldu shp'ye söylenecek fazla bir şey yok bence.

ufkuner
26.05.2007, 20:40
SİYASİLER BELKİDE HAYATLARINDA EN DOGRU KARARI BU SEÇİMLERDE VERDİLER.

BUNDAN SONRADA DEVAM EDER VE SOL BİRLİK.
TEK BAŞINA İKTİDARA GELİR.UMARIZ.

YOKSA GÖZLERİM AÇIK GİDECEK.

RÜYALARI GERÇKLEŞTİRMENİN EN KISA YOLU, UYANMAKTIR

Nihat
26.05.2007, 20:46
Keske oda chp ve dsp ye dahıl olarak gırmıs olsaydı ama en guzelını yaptı
dila siyaset bu işte karayalçın sonunda oda gördü doğru yolu umarım bunda sonra atacağı adım bu partiyide feshetmek .birinci görevi artık bu olmalı murat beyin .eğer siyaset yapacaksa shp yi tarihin derinliklerine artık göndermelidir.ve terketiği parti olan ve bu partide olan arkadaşlarınına tekrar dönmelidir gün artık benimsemeyesek bile sol ile alakası kalmayan ve benimde bağlı bulunduğum chp de artık bir dönüşümün olmasını istiyorum buda baykal ıle olacakmı orsı muama ama murat karayalçın iyi bir seçim yaptı bu yönde kutlarım sadece murat karayalçını.

Şah-Mat
26.05.2007, 20:49
Sayın Murat Karayalçın'la az-çok sohbet etmişliğim var.Gerçekten vermiş oldugu karar çok önemli bir siyasi karar vermiştir.Yaklaşan seçimlerde eğer chp-dsp ittifakından bir yamukluk olmazsa çok güzel olacaktır.Kendisiyle yiyip içmişliğim yoktur ama dürüst bir adamdır.Bakalım mevlam neyler,neylerse güzel eyler...:)...nerden öğrendim bu tekerlemeyi ben.aaa..:D

ÖzgürEfe
26.05.2007, 20:59
Soldan belkide hiç beklenmiyecek bir hareket.Zeki Sezer hakkında fazla bir bilgim yok ama Deniz Baykal gibi Popülist adamların bu alandaki varlıklarını merak etmişimdir.Sadece Sol birlik için değil belki de bütün yurtta birlik için yapılmış bu yaklaşımından dolayı Harbiden Kutlarım...Bazılarıda bu yapılan anlamlı hareketin kıymeti anlar herhalde...

dila25
26.05.2007, 21:05
dila siyaset bu işte karayalçın sonunda oda gördü doğru yolu umarım bunda sonra atacağı adım bu partiyide feshetmek .birinci görevi artık bu olmalı murat beyin .eğer siyaset yapacaksa shp yi tarihin derinliklerine artık göndermelidir.ve terketiği parti olan ve bu partide olan arkadaşlarınına tekrar dönmelidir gün artık benimsemeyesek bile sol ile alakası kalmayan ve benimde bağlı bulunduğum chp de artık bir dönüşümün olmasını istiyorum buda baykal ıle olacakmı orsı muama ama murat karayalçın iyi bir seçim yaptı bu yönde kutlarım sadece murat karayalçını.

Haklısın Nihat katılıyorum bende chp liyim bencede artık donusum olmalı chp de

cano62bln
26.05.2007, 21:07
CHP-DSP birleşmesine SHP de katılmalıydı bence, bu konuda SHP ye haksızlık yapıldığını düşünüyorum ama buna rağmen SHP yine yapabileceğinin en iyisini yaptı ve sol oylarının bölünmemesi ve bu durumun akp ye yaramaması için seçime girmeyerek sol için büyük büyük ve bir okadarda değerli karar almıştır...SHP nin yaptığı büyüklüktür...SHP yede yapmış olduğu bu tavır yakışırdı...aslında bir başka açıdan bakıldığında bu olay SHP nin CHP-DSP ile birleşmesi demektir...

saheser
26.05.2007, 22:01
Belli olmaz karayalcinin bu onurlu davranisindan dolayi belki deniz baykal partisinde bir yer verir.Hayat süprizlerle doludur eyer öyle birsey olursa olmasi gerek deniz baykal bu durumdan karli cikar.Insallah düsündügüm gibi olur.

Nesimi
27.05.2007, 02:31
Murat Karayalçın bu tutumu ile çok erdemli davrandı emin olsun Deniz Baykala son kez oy verecek olan insanlar bu tutumdan sonra Chp den umduğunu bulamazsa ( eminim öyle olacak) SHP ye dönecekler.

Ayrıca Şu AKP korkusundan CHP ye oy verenler oylarını GP ye verseler daha etkili olurlar neden mi? GP ve Cem Uzan AKP ye karşı hırs yaptı şayet meclise girerse AKP ile en çok uğraşacak insan odur.

Ben ne GP ye ne de CHP ye oy vermiycem...

rockçı turna
27.05.2007, 02:33
...Ben ne GP ye ne de CHP ye oy vermiycem...

yani oyunu akp'ye vericen;) (dolaylı yoldan):turned:

yagmur12
27.05.2007, 02:37
Murat Karayalçın'ın bu hareketi çok doğru bir adımdır kutlarım. :) Duygusallığı bir yana atıp; gerçekleri görüp ona göre davranmalı. Çünkü politika duygu işi değildir. Bu şekilde oylar bölünmemiş olacak ve iktidar şansı artacak diye düşünüyorum. Sağ bir partinin iktidar olmasındansa "beğenmediğimiz" CHP'nin iktidar olması çok daha iyidir!

Nesimi
27.05.2007, 02:43
yani oyunu akp'ye vericen;) (dolaylı yoldan):turned:

Yo hayır Bağımsız aday'a oy verecem meclisede girecek hiç dert etme o konuda :)

301. maddeyi savunan milliyetçilikde MHP ile yarışan, Hrant Dink gibi aydınların yargılanmasında baş rolü çeken, Alevileri kullanıp atmakdan başka amacı olmayan bir partiye oyumu vermem.

Tecavüzcüyü gaspçıyı sokağa salan DSP ye de oy vermem.

Seçime az vakit kala olumlu atılımlar ile uygun ittifaklar olursa veya diğer parti veya ortak bağımsız adaylarla ilgili bir problem oluşursa o zaman bir nebze düşünebilirim. Ancak GP CHP DP(DYP ANAP) zihniyeti aynıdır aralarında fark göremiyorum bunlardan üçünden birini seçsem GP AKP ye karşı olanlar için tavsiyemdir.

CHP SHP DSP Birlikteliği olsaydı eminimki SHP bu diğer iki sözde sosyal demokrat partiye itici bir etki yapıp Sosyal demokratlaşmasını sağlayabilirdi ancak olmadı maalesef.

rockçı turna
27.05.2007, 02:53

301. maddeyi savunan milliyetçilikde MHP ile yarışan, Hrant Dink gibi aydınların yargılanmasında baş rolü çeken, Alevileri kullanıp atmakdan başka amacı olmayan bir partiye oyumu vermem.

Tecavüzcüyü gaspçıyı sokağa salan DSP ye de oy vermem.

Seçime az vakit kala olumlu atılımlar ile uygun ittifaklar olursa veya diğer parti veya ortak bağımsız adaylarla ilgili bir problem oluşursa o zaman bir nebze düşünebilirim. Ancak GP CHP DP(DYP ANAP) zihniyeti aynıdır aralarında fark göremiyorum bunlardan üçünden birini seçsem GP AKP ye karşı olanlar için tavsiyemdir.

sanırım dtp ve diger sosyalist partilerin bagımsız adaylar üzerinden yapmayı düsündükleri ittifaktan söz ediyorsun. eger 9 haziran'a kadar bu yapılabilirse ve fikirlerini temsil ettiğini düsünüyorsan ne mutlu sana, bencede istanbul'da milletvekili cıkarabilir böyle bir ittifak. sen ve senin gibi düsünenler mecliste temsil edilebilir böylece, umarım basarılı olur.

fakat böyle bir sey olmazsa gp yi akp karsısında secenek olarak sunman cok şaşırtıcı...anlasılan chp ve dsp için saydıgın olumsuz düsünceler, cem uzan söz konusu oldugunda ortadan kayboluyor... ailesi kırmızı bültenle aranan batık banka sahibi...chp den daha güvenilir??... enteresan:wacko:

haa birde unutmadan sen dersimlisin...aile büyüklerinden birileri muhakkak gecmişte chpli olmustur. chp tabanında hala öyle insanlar var. bu kadar kin duyma; bana öyle geliyorki günün birinde işin düşebilir chp'ye...(tabii sadece bir tahmin).

Şah-Mat
27.05.2007, 03:04
Merhabalar...,

Öğrenmemizde sakınca yoksa...

Kim bu milletvekili adayı....?

Tanımak isterim...(web sitesi varsa eğer)

301.madde'nin kalkaması değil değiştirilmesi ve uygun bir hale sokulması lazımdır.Bazı maddelerin hala bilerek savunulması ve değiştirilmemesi yanlıştır.Gerçi sivil toplum örgütleri bu konuda milletin refahına,huzuruna yönelik bir tasarı bile sunulmadığını söylemişti..sayın başbakan....artık bu konuda sivil toplum örgütlerinin "T.C. devletinin demokrasisine,bireyinehak ve özgürlük...vb durumların" işlenebilecek herkes için güzel bir proje sunmaları lazımdır.Tek taraflı sunulan raporlarda sanırım bakılmıyor.

Diğer nokta..Alevileri kullanıp atmak...yanlış bir cümledir.

Çünkü:Aleviler siyasallaşmamıştır.

Alevilerin ve Aleviliğin siyasi yönü aynı değildir.

Tek noktaya ve sığ bakmaz...öyle değil mi ?

Çünkü:siyaset ve inanç başka merkezlerdir..

Bu yüzen belli bir noktada erimesi söz konusu olamaz...insanların bireysel tercihleridir.Saygı duyulması lazımdır.Kendi içinde eleştirelebilir..

Zaten buradaki bir kaç parti son şansını kullandıklarının farkındalar.Bu yüzden alevi kurumlarının içindeki başkanlar kendi bireysel tercihlerini hangi partiye verdiğini gördük.Bunun son bir adım oldugunu CHP'de farkında...

Ne Mhp...ne Dtp...ne Akp....nede diğer partilerin..

Türkiyeyi yönetebilecek bir potansiyeli yok..

Misal Dtp'nin...kısa tarihi...MHP'nin kısa tarihi bunu gösteriyor.

Ama insanların bireysel tercihleridir...Saygı duyulması lazımdır...

rockçı turna
27.05.2007, 03:06
Ayrıca son belediye seçimlerinde CHP ve SHP ye oy vermiş bir insanım. Umarım Deniz Baykal zihniyetine hapsolmayan gerçek manada sosyal demokrat bir partiye dönüşür CHP. Bu açıdan SHP yi çok takdir ediyorum.

evet konuyu iyi bagladın:turned: bende shp'yi cok takdir ediyorum. son dönemlerdeki söylemleri ve aldıkları son karar gercekten sosyal demokrat/sol duruştu bana göre.

hem bu duruslarıyla bir daha ki secimler için sosyal demokratlar acısından iyi bir alternatif olduklarını gösterdiler.

Nesimi
27.05.2007, 03:10
Evet her Alevi gibi tabiki CHP ağırlığı var.

Benim GP yi göstermemdeki amaç Siyaseti ve oy kullanmayı sadece Anti-AKP söylemi ile kısıtlayanlaraydı. Şayet tek dert AKP ise o zaman GP ye oy verilsin çünkü bu şahıs (Cem uzan) AKP ye düşmanlık konusunda herkesden hırslıdır.

Şimdi CHP nin ideolojik yönünü ele alırsak GP veya DYP ANAP dan farklı değil. Bu kin duymak değil gerçekleri ortaya koymakdır. Cem uzan veya DYP ANAP dan birisi kabul etse seve seve ittifaka girerlerdi veya diyelimki AKP daha az milletvekili çıkardı o zaman CHP DYP veya ANAP ile ittifak kurar hatta GP ilede kurar bunlar olacaksa o zaman illaki CHP de diretmemek gerekiyor sadece Anti AKP siyaseti yapanlar GP ye oy versinler.

CHP ye iş düşme konusunda tabiki bu ülkede kadrolaşma varken herkes bir yerlerden dayı arama telaşında AKP mi CHP mi dersen tabiki CHP ama CHP mi GP mi dersen ikiside aynıdır o yüzden fark yok :)

SHP CHP ye göre daha sosyal demokrattır. Ayrıca Alevilere değer verme konusunda en önemli partidir. Arif sağ gibi önemli isimleri veya Mehmet Moğultay, Azimet köylüoğlu gibi değerli Alevileri bakanlık koltuğuna getiren SHP dir.

Şu anda SHP'nin, biri ilçe olmak üzere, 10 Belediye Başkanı bulunmaktadır. Bu Başkanların 7'si alevidir.

İlk SHP döneminde Murat KARAYALÇIN Genel Başkandı. Koalisyon Hükümetinin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı idi. SHP kanadının bakanlarını O belirleme hakkına sahipti. SHP'ye düşen 12 Bakanlığın dördüne Alevi Milletvekilleri getirilmişti. Mehmet MOĞULTAY (Adalet), Şahin ULUSOY (Turizm), Azimet KÖYLÜOĞLU (İnsan Hakları) ve Nihat MATKAP (Çalışma ve Sosyal Güvenlik) Bakan olmuşlardı.

CHP ise:

CHP'nin Haziran 2001 tarihinde yaptığı "küçük kurultay"ında, Genel Başkanları Deniz BAYKAL'ın, Alevi yurttaşları kastederek, "Ben inanç temelinde siyaset yapanlara karşı meydan savaşı verdim ve zafer kazandım" demiş olmasıdır. Anlayışını bu kadar açıklıkla dışa vuran bir partiden, onun Genel Başkanından, Alevilerin daha ne beklediğini çok merak ediyorum.

Ayrıca son belediye seçimlerinde CHP ve SHP ye oy vermiş bir insanım. Umarım Deniz Baykal zihniyetine hapsolmayan gerçek manada sosyal demokrat bir partiye dönüşür CHP. Bu açıdan SHP yi çok takdir ediyorum.

Şah-Mat
27.05.2007, 03:43
Güzel bir açıklama olmuş...

Cem Uzan eğer başa gelirse tayyip bu ülkeden kaçar gibi geliyor bana...:)

Diğer partiler gibi GP'yide izlemeye çalışıyorum.GP'ye oy vermektense sol tabanı savunan daha güzel partiler var.Ayrıca CHP'nin 25 yıldır istediğini gerçekleştiremiyor.Bu zamana kadar iktidar olamadılar.Bundan sonra Dsp ve Shp sayesinde belki bir nebzede olsa oy potansiyelini arttıracaktır.

SHP'yi Chp'ye göre daha sosyal demokrat buluyorum bende ama etkileyebildiği taban az,bu nedenle shp'yi ikinci sırada görüyorum.Eğer Shp yada CHP mi dersen bende kesinlikle SHP derim.Murat Karayalçın'a ve belirttiğin hakları shp döneminde daha fazla edindik.Alevilere daha olumlular ve oldular.

CHP'nin başında bulunan deniz baykal'a antipati duyuyorum ama "inanç temelinde siyaset" için söylediği sözü sanırım.Geçenki alevi oturumuna katılmaması ilede tescil etti.Bende inançla siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum.Keza kimse doğru bulmaz.Bunun için Mustafa Kemal'inde "inançla ilgili" esasları ve söylediği sözleri bilmekte fayda var.Ama Bu konuda CHP'de alevilere yönelik olumsuz düşünceler çok fazla katılıyorum.Bu konuda SHP (http://www.shp.org.tr/basinda_shp/dersimde-iklim-gazetesi-shp-myk-uyesi-bedri-demirin-ismail-elciogluna-mektubu/) daha iyi bir noktadadır...

Neyse bugünlük bu kadar yeter...

Umarım...bu sefer CHP....alevilere yönelik takındıgı durumdan vazgeçer.

Bakalım...görelim...

CHp 'nin Yanlışı olursa sanırım...bir daha dönüşü olmayacak yola girecektir..

Saygılar...

Volcano
27.05.2007, 12:43
Helal olsun Karayalçın.En iyisini yapmış.Bıraksın da adamın olamadığı yerde adam olanlar seçime girsin

gencsosyalist
27.05.2007, 13:26
Helal olsun Murat Karayalçına.Onuda CHP-DSP ittifakında görmek istiyoruz.Formül Açık:CHP+DSP+SHP=İKTİDAR

CHP+DSP+SHP=0
BU TOPLAM MATEMETİKSEL OLARAK HESAPLANMAMIŞTIR... GERİSİNİ SEN DÜŞÜN...

gencsosyalist
27.05.2007, 13:30
Chp-dsp-shp=mhp-bbp-İp EŞİtlİĞİn Her İkİ Tarafina Bİr Bİrİne Uyuyor ArkadaŞlar. Hem Matematİksel. Hem Teorİk Olarak...neden O Zaman Bu Partİlerİ Bİr Bİrİnden Ayiriyoruz Kİ... Bbp Nİn SeÇİme BaĞimsiz Gİrmek İstemesİ Üzerİnden. Son Durum BÖyle
Chp-dsp=mhp-İp Bakin ArkadaŞlar HİÇbİr Şey DeĞİŞmİyor...

burty
27.05.2007, 14:26
O zaman cogu parti secime girmesin.Secimin amacı AKP yi basa getirmemek mi :)

bir nevi evet öyle!
teşekkürler...

türküdostu
27.05.2007, 21:21
bir shp'li olarak genel başkanımızı tebrik ediyorum. gerçekçi bir davranış sergilemiştir. halk istemeyerek de olsa chp'ye oy verecektir. bu karar karayalçını ve shp'yi güçlendirmiştir.
bir dahaki seçimlerde sosyal demokrat ideolojinin iktidar olması dileği ile...

kemalist_teist
27.05.2007, 21:28
İyikide girmemiş bir türlü faşist parti olmaktan öteye gidememiş,Türkiye partisi olamamış DTP gibi faşist partilerin peşinden koşmayı bırakarak,en azından kendisine gidecek olan % 05 lik oyu güçbirliğine aktarmış olacaktır.

türküdostu
28.05.2007, 01:34
İyikide girmemiş bir türlü faşist parti olmaktan öteye gidememiş,Türkiye partisi olamamış DTP gibi faşist partilerin peşinden koşmayı bırakarak,en azından kendisine gidecek olan % 05 lik oyu güçbirliğine aktarmış olacaktır.

shp kimsenin peşinden koşmamıştır. DTP ile işbirliği tamamen iyi niyetinden kaynaklanmaktadır shp'nin . ayrıca inönü de hep'li milletvekillerini meclise sokmuştur. bu sosyal demokrasinin gereğidir.

aykudgöksun
28.05.2007, 10:24
shp kimsenin peşinden koşmamıştır. DTP ile işbirliği tamamen iyi niyetinden kaynaklanmaktadır shp'nin . ayrıca inönü de hep'li milletvekillerini meclise sokmuştur. bu sosyal demokrasinin gereğidir.

evet türküdostu haklısın..gerçek bir sosyal demokrat ''militan demokrasi''yi değil mücadeleci demokrasiyi benimser..ancak şimdi revaçta olan kendine sosyal demokrat diyen bir kesim militan demokrasi anlayışını bile aştılar...bu sadece korumak istediğimiz şeye zarar verir..yani demokrasiye..her görüş açıklanacak kadar değerlidir...bu bahsettiğim kesim ''kaş yaparken göz çıkaracaklar'' ancak bu ne zaman anlaşılır bilemiyorum..

CaNCa
28.05.2007, 11:30
Karayalçın yine büyüklüğünü gösterdi. Tüm birleştirme çabalarında hep koltuğundan feragat eden isim o oldu. Daha önceki dönemlerde de kendi elleri ile SHP'i CHP'e emanet edip, Hikmet Çetin'de sonra devralan Deniz Baykal'ın çok sevdiği başkanlık koltuğuna zamklanmasına neden olmuştu. Türk siyasetinde toplumsal idealleri, kişisel hırslarının üzerinde olan nadir değerli politikacılardan birisi.

suzi34
28.05.2007, 11:45
Murat Karayalçın'a helal olsun.Hiç bir partinin yapamayacağı cesareti gösterdi kutluyorum.İlk defa biri halkın sözlerini kulak ardı etmedi enazından yapması gerekeni yaptı.Tebrikler Murat Karayalçın helal olsun sana.

xPINARx
28.05.2007, 11:48
karayalcin sorumlu bir siyasetci oldugunu gösterdi.Helal olsun.herzaman takdir etmisimdir.

Westside
28.05.2007, 12:57
Bizi gümrük birligi belasına sokan adamın adını anımsayamadım kimdi o?

pirayem
28.05.2007, 13:04
Murat Karayalçın taktir ettiğim bir siyasetçidir,çok olumlu bir insan,kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum,bir dahaki seçimlerde eğer seçime girerse oyumu başında kim olursa olsun SHP'ye vereceğim.İşte gerçek bir siyasetçinin yapması gereken en olumlu davranışı yapan birinin kıymetini bilemediğimiz için de üzülüyorum,onun gibi siyasetçilerin artması dileğiyle..

mavi boran
28.05.2007, 13:11
murat karayalçını solun önünü açtığı içtiği içten saygılarımla kutluyorum.keşke bütün sol liderler bu kadar fedakar olsa.ödp ve diğer sol partiler de shp gibi düşünmeli bence.

Westside
28.05.2007, 13:44
Chp-dsp-shp=mhp-bbp-İp EŞİtlİĞİn Her İkİ Tarafina Bİr Bİrİne Uyuyor ArkadaŞlar. Hem Matematİksel. Hem Teorİk Olarak...neden O Zaman Bu Partİlerİ Bİr Bİrİnden Ayiriyoruz Kİ... Bbp Nİn SeÇİme BaĞimsiz Gİrmek İstemesİ Üzerİnden. Son Durum BÖyle
Chp-dsp=mhp-İp Bakin ArkadaŞlar HİÇbİr Şey DeĞİŞmİyor...

Sen moment almayı bilmiyosun herhalde :p Ögreteyim istersen CHP+DSP=MHP+İP demişsin doğrusu ÖDP+TKP-0.01=İP olacak.:p