Orijinalini görmek için tıklayınız : alevi köyleri hakkında

atayselvi
28.12.2005, 22:03
alevi forumda bazı şehirlerin adı geçiyor. Örnekleme yoluyla bu şehirler belli bölgelere bağlı. Neden bizim şehirlerimiz yazılmıyor:Örnek olarak Ege bölgesi için Muğla, Aydın, Denizli gibi yada Akdeniz bölgesi için Antalya gibi.

İllaki nüfus yoğunluğu mu isteniyor. Nüfus ise Fethiye Foça Mahallesi alevi olarak 3 bin in üzeri nüfusu var. Ayrıca Ortca Fevziye Mahallesi ,Fevziye köyü, Kemaliye köyü Dalyan a doğru baya bi nüfus yoğunluğu var.

eyhayat
08.02.2006, 15:41
Ne Mutlu Dostum TÜrkİyenİn Her KariŞinda Variz .bİzde TÜrkİyenİn En DoĞu Ucundakİ TÜrkmen Alevİlerİz Bİzİde Pek Bİlmezlerdİ Ama Burda 15 Bİnİn Üzerİnde Alevİ Türkmenleriz YaŞiyor Burasi Ardahan-damal

atayselvi
14.02.2006, 12:05
Ne Mutlu Dostum TÜrkİyenİn Her KariŞinda Variz .bİzde TÜrkİyenİn En DoĞu Ucundakİ TÜrkmen Alevİlerİz Bİzİde Pek Bİlmezlerdİ Ama Burda 15 Bİnİn Üzerİnde TÜrkmen Alevİlerİ YaŞiyor Burasi Ardahan-damal

Ardahan/damal a selam ve sevgiler.Biz en batıda siz en doğuda Türkiye Alevilerindir mi sloganı atsak acaba

eyhayat
15.02.2006, 23:34
1500 lü yıllara kadar ANADOLU öyle idi dostum .Fethiyeye Selamlar

Şoreş
02.03.2006, 01:18
Samsun Havzada da yopun bir alevi nüfusu var arkadaşlar.Köylerin önemli bir kısmı aleviymiş cemevleri bile varmış köyde :)

Keşanda da arkadaşımın bildiği 3 tane alevi köyü varmış belkide daha da vardır ama arkadaşım 3 tanesini biliyormuş tekinin adı sanırım kızkapan idi. :)

Kırklarelide de alevi köyleri var Tekirdağda da var

Şoreş
02.03.2006, 01:20
Ardahan/damal a selam ve sevgiler.Biz en batıda siz en doğuda Türkiye Alevilerindir mi sloganı atsak acaba

Anadolunun asıl sahipleri Alevilerdir.Bugün karadenizde bulunan çepniler bile eskiden sadece alevi iken baskılar yüzünden sünni islam anlayışı seçmişler gene asimile olan birçok köy var.Türkiye gerçekte tabikide alevilerindir.Dilimizi, kültürümüzü, sazımızla deyişlerimizle, arap kültüründen koruyan alevilerdir ;)

jakelamotta
12.03.2006, 15:38
Ne Mutlu Dostum TÜrkİyenİn Her KariŞinda Variz .bİzde TÜrkİyenİn En DoĞu Ucundakİ TÜrkmen Alevİlerİz Bİzİde Pek Bİlmezlerdİ Ama Burda 15 Bİnİn Üzerİnde TÜrkmen Alevİlerİ YaŞiyor Burasi Ardahan-damal

Türkiye'nin dört bir yanı değil DÜNYA nın dört bir yanındayız.GURURLUYUZ.....

cem selcin
14.03.2006, 19:03
Ne mutlu sizlere , bizlere ALEVİ CANLAR........

cem selcin
14.03.2006, 19:03
ALLAH , MUHAMMED , ALİ aşkına hü....

Gülseren58
23.04.2006, 18:04
Yıllar önce bir film birden bire kült olmuştu. Çingeler Zamanı. Filmdeki büyükannenin evindeki duvar halısı ilgimi çekmişti. Hz. Ali'nin bir resmi vardı. Tıpkı buradakiler gibi.
Çok sonraları öğrendim ki, Balkanlarda da Alevilik yaygın. Üstelik Fransa'da yanılmıyorsam ortaçağda tamamen yok edilmiş bir kavim var. Tüm gelenekleri ile (örneğin bunlardan birisi müsahiplik) Alevi diyebileceğimiz bir kavim.
Yani iddia edildiği gibi Alevilik sadece Türkiye'ye özgü bir inanç sistemi değil.

ekinersin
03.06.2006, 17:00
katılıyom muğlada ciddi bir alevi valığinı gördüm bende aydındada öyle
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
[quote=Gülseren58] alevilik öyle bir yaşam biçimiki dönyada insan sevgisi oldukçada olacak bunu anlatmak zorda olsa bir gün anlaşılacak insanlık tarihi boyunca acıları son bulacaktır umarım alevi lik sevgidir sevgiyle kalın

aysun_05
02.07.2006, 00:15
türkiyede en yoğum alevi nufusu balıkesirdeymiş şaşırmıştım duyunca

£LİF
12.10.2006, 15:03
türkiyede en yoğum alevi nufusu balıkesirdeymiş şaşırmıştım duyunca

yok canım ya eb yoğun iL sanmıyorum yaaaa..Dersim var ken..:lol: