Orijinalini görmek için tıklayınız : Peki DTP'liler Ne Yapsın? / Karikatür
Peki DTP'liler Ne Yapsın / Karikatür
(Mozaik Haber) - Star Gazetesi'nin karikatüristi Ahmet Keskin, DTP'ye karşı yönelim ve eleştirilere mizahi açıdan yaklaştı. DTP'nin meclise alınmasını engellemek amaçlı yürütülen politikayı çizimine konu yapan Keskin, 'Peki DTP'liler ne yapsın?' başlığını kullandı.
İşte Ahmet Keskin'in imzasını taşıyan sözkonusu karikatür:
http://img175.imageshack.us/img175/808/dtpmecliskarikatursu3.jpg
YORUM
insanları düşünmeye sevk eden ve yolladığı mesajın anlamlı olduğu güzel bir karikatür,herşeyi özetler gibi... (siyasi içeriğinden dolayı siyaset bölümüne koymayı uygun gördüm)
peki sizce DTP'liler ne yapsın?
ülkeye ve burada yaşayan insanlara zarar vermemeye çalışabilirler mesela ,
yada MHP gibi ırk ayrımı yapacaklarına kardeşliğide savunabilirler
kemalist_teist 27.05.2007, 22:12 Star gazetesine,iktidar kalemlerine,vede mazlum gösterilmeye çalışan DTP savunuculuğuna bakarak ancak acı acı gülüyorum.Girdiği mecliste de,çıktığı dağda da faşistçe hareket ederek,ülkenin üniter yapısı ile oynamaya kalkanlar,nasıl da mazlum portresi ile karşımıza çıkıyolar.Bir düşünce dağda da meclistede veya gittiği her yerde her zaman bölücülük yapacaksa yok olsun o düşünce.
Kan kan para para
Yiyor iliğini Dünyanın
Dünyanın ortasında
İnsan yiyor
Kana kana
Ağzından kanları aka aka
Kan yetmiyor hala o canavara
Yeşil formalar giydiriyoruz genç adamlara
Diyoruz vatan uğruna
Vatan değil oysa
Haraç veriyoruz canavara
Kefen giydiriyoruz boyna
Aynı annenin iki oğluna
Star gazetesine,iktidar kalemlerine,vede mazlum gösterilmeye çalışan DTP savunuculuğuna bakarak ancak acı acı gülüyorum.Girdiği mecliste de,çıktığı dağda da faşistçe hareket ederek,ülkenin üniter yapısı ile oynamaya kalkanlar,nasıl da mazlum portresi ile karşımıza çıkıyolar.Bir düşünce dağda da meclistede veya gittiği her yerde her zaman bölücülük yapacaksa yok olsun o düşünce.
En kolayı bu değil mi? Yok etmek...
Peki neden doğdu bu düşünce, hiç düşündünüz mü?
O ünitern devlet ne getirdi bize?
Neler neler götürdü?
Böyle gelmiş böyle gider,
Olanı koruyalım mantığı değil mi?
Öyle belledik hayatı, öyle gitsin.
Yeni düşünceye, farklı düşünceye gerek yok.
Biz statükocu bir şekilde bencilce yaşıyalım.
ülkeyi bölmek,terörü desteklemek yerine,dogu ve güney dogudaki kacakciliga,terör cinayetlerine,kan davalarina,issizlige,cifcinin sorununa,egitimsizlige,insanina deger vermesinden ise baslayabilir.
ülkeyi bölmek,terörü desteklemek yerine,dogu ve güney dogudaki kacakciliga,terör cinayetlerine,kan davalarina,issizlige,cifcinin sorununa,egitimsizlige,insanina deger vermesinden ise baslayabilir.
Evet, bunları meclise girerek yapabilir!
kemalist_teist 27.05.2007, 22:25 O üniter devlet ve kurucusu ve kurucuları bizlere çok şey kattılar,yok olmamızı engellediler,bu ülkede yılarca,yüz yılarca Osmanlı tarafından ezilen bir çok insanın sesi oldular.Onlardan sonra bu sistemin işlememesi için elinden geleni, yapanlar,Atatürk devrimlerine karşı,karşı devrimi savunanlar (bölücü+İrticacılar vb...) bu tür ayrışmaları yarattılar.Ve işin en ilginç tarafı emperyalistler her zaman bu bölücülerin dincilerin yanında oldu.Sanırım bunu anlamak için sadece bakmak vede aynı zamanda görmek yeterli.
kemalist_teist 27.05.2007, 22:32 Evet, bunları meclise girerek yapabilir!
Evet zamanında da girdiklerinde çok ta ????????? görmüştük,oradaki hırsızlığı sömürüyü bitirmek istediklerini,12 yaşında satılan kız çocuklarını kurtarmak istediklerini,yapmayın yapmayın.Artık köründen sağırına herkesin anladığı bir olay var bunların hedefi Türkiyeden Koparılmış sözde bir Kürdistan temelleri atmak hayali..... Tabi olmayacak,olamayacak bir hayal o başka.Meclise girince girer girmez Kürtçe yemin etme heveslerini bir yana koyarak,ülke için hizmet etmeye çalışacaklarına asla ve asla inanmıyorum.Bu bir önyargı değil,sadece deneyim ve gerçekler ve tarih.
Evet zamanında da girdiklerinde çok ta ????????? görmüştük,oradaki hırsızlığı sömürüyü bitirmek istediklerini,12 yaşında satılan kız çocuklarını kurtarmak istediklerini,yapmayın yapmayın.Artık köründen sağırına herkesin anladığı bir olay var bunların hedefi Türkiyeden Koparılmış sözde bir Kürdistan temelleri atmak hayali..... Tabi olmayacak,olamayacak bir hayal o başka.Meclise girince girer girmez Kürtçe yemin etme heveslerini bir yana koyarak,ülke için hizmet etmeye çalışacaklarına asla ve asla inanmıyorum.Bu bir önyargı değil,sadece deneyim ve gerçekler ve tarih.
Hımmm.... Ben ona inanmıyorum, Kürt halkına uygulanan baskılar kalkarsa, Türkiye'de insana göre hizmet kalkarsa, kısacası insanlar özgür olarak yaşarsa Kürtlerin ayrı bir devlet isteyeceklerini sanmıyorum. Ben bu konuda birçok DTP'li arkadaşımla görüştüm.
O eski deneyim hakkında çok bilgim yok, ama tepki olarak öyle bir eylem yapmaları doğal olabilir. Yasaklanan bir dilin, mecliste dile gelmesi... Sizin için
kötü bir şey olabilir.
Ama şu gerçeği değiştirmiyor mecliste siyaset yapamadılar. Gerçi ben Kürt sorununun Amerika'yla olan ilişkilerin kesilmediği sürece sonuçlanacağını sanmıyorum ama bu yine de DTP'li milletvekillerini meclisten edemez.
Herşeyi bir yana bırakalım, MHP meclise giriyor. Kontr gerilla- devletin kolluk köpekleri onlara tepki göstermezken. DTP'nin(Ben DTP'yi MHP'den çok farklı görüyorum, çünkü onlar ezilen halkın temsilciliğini yapıyorlar.) meclise girmesine tepki gösteriyorsunuz.
Bunu siyasal bir hazımsızlık olarak görüyorum.
Saygılarımla
Bütün alevi kardeşlerimi alınlarından öpüyorum başımı üstünde yeriniz var şiddetin her türlüsü en azı veya en çoğu insanlığa karşı utançtır. Haqngi taraf yaparsa yapsın şiddet laneti hak etmiştir. Hiç bir surette şiddet içermeyen herşey insanlar için en güzel olanıdır.
promethe 27.05.2007, 23:09 Etnik aidiyet üzerinden politika yapmaktan vazgeçip kendini feshedebilir.
DTP'nin faşist bir zihniyet yapısında, kürt millyietçiliği yaptığını kabul etmeme rağmen, yinede sempatizanları ile doğru orantıda(başka bir değişle faşist kürtlerle doğru orantıda) onların da düşüncelerinin eşit sayıda meclise yansıması gerektiğini düşünüyorum.
Uniter yapıyı bozmaya niyetli, silahlı kanlı bir terör örgütünün fikir elçileri olarak biliniyorlar. Fakat Türkiye'nin temel yapı taşlarını yerinde oynatmaya niyetli bir düşünceyi yok sayarak, yok edemezsiniz. Düşüncenin varlığını, sadece soyut bir düşünce düzeyinde ise ancak kendi düşünce süzgecinizde geçiremeyip yok edebilirsiniz, fakat bir maddenin varlığını 'eğer kendi varlığınızın bilinci içerisindeyseniz' yok edemeyeceğinizi fark edebilirsiniz. Farkındalığında olamadığınız veya olmak istemediğinizde, aksi bir etkileşim düzeyi boyut aşırı bir tepkileşime gidebilir.
Eğer bu ülkede huzurlu bir var oluş isteniyorsa. Her türlü abuk veya normal düşünceler varlıkları ile doğru orantılı şekilde Türkiyenin resmi fikir çemberi içerisinde dahil olmalı. Terörle direk bağlantısı olduğu tesbit edilenlerin durumu ise geçmişte olduğu gibi adli kurumlarca kesinleştirip, gerekli cezaları demokrasi anlayışı içerisinde verilecektir. Ancak belli bir düşüncenin varlığını yok sayarak terörle mücadele edilmez, sadece terörü dolaylı yoldan beslemiş olursunuz.
Türkiyede uygulanan %10 barajının da farklılıklara tahammülü olmayan dogmatik zihniyetlerin bir eseri olduğunu biliyoruz. İstikrar farklı görüşlerdeki insanların düşüncelerinin üzerine devasal setler(barajlar) çekerek sağlanamaz. İstikrar, toplumun tüm bireylerinin hakkı yenmemiş bir şekilde yönetim mekanızmasına dağılarak sağlanabilir. Buna en iyi örnek olarakta onlarca partili koalisyonlarla ile mükemmel bir büyüme sağlamış İtalyadır.
Dtp ve onun gibi düsünen partiler dogudaki insanlarin oylariyla bagimsiz milletvekili oldular.Düsünceleri kimlere hizmet ediyor biliyoruz.Eyer simdiye kadar toplanan paralar silaha cephaneye dönmeseydi dogu bir sehir olmustu kürt insanlarini sömürdüler kendi kendilerini yok ettiler ve baskalarinida yok etmeye devam ediyorlar dtp,de destek veriyor.Eyer isteselerdi dogu insanina is imkani fabrikalar her sey yapilirdi vede bagimsiz secildikleri dogu bölgelerinde belediye baskani ve vali hersey olur insanlara güzel hayat yasatabilirlerdi.Dogunun yönetimi oy coklugundan dolayi onlara gecerdi türkiyenin icinde ayri bir devlet olmaz niye olsun önceden kürtce yasakti simdi sanatcilar kürtce türkü söylüyor illanki birseyler icin kan dökmek gerekmiyor.
Arkadaşlar öncelikle Dtp'nin zaman zaman siyasi yanlışlara düştüğünü ,zaman zaman partililerin kürt milliyetçiliğini yükselttiğini kabul ettiğimi söylemek istiyorum.Ama hiçbir durum,şartlardan bağımsız düşünülemez.Bu ülkede güzel günler göreceksek hep beraber göreceğiz.Kürtlere siyaseti yasaklamak gibi faşizan bir tutum kabul edilemez.Ayrıca Dtp doğu ve güney doğudaki toplumsal sorunları çözsün demek nasıl bir mantığın ürünü bunu da merak ediyorum.O bölgedeki sorunlar devlet sorunudur ve sorunun çözümü uygulanacak kararlı devlet politikalarına bağlıdır.Ekonomik ve sosyal iyileştirme yapılmadan sorunun kendiliğinden çözülmesini ummak saflık olur.Dtp de siyasi stratejilerini gözden geçirmelidir tabii ama partinin asıl amacının kürt yurttaşları temsil etmek olduğunu unutmamalıyız.Bu durum şimdilik böyle,gelecekte ne olur bilinmez.Tabii ki desteklemek zorunda değiliz ama en azından tahammülsüz olmayalım.
Forumda bazı faşizan söylemler görmek üzüyo beni.
İşte böyle,Eyvallah...
aykudgöksun 27.05.2007, 23:44 bir alevi sitesinde bile bu kadar ağır eleştirilere sırf halkını korumak için göğüs geriyorsa ki geriyor aynen devam etmesini ve başarılı olmasını dilerim..
bir alevi sitesinde bile bu kadar ağır eleştirilere sırf halkını korumak için göğüs geriyorsa ki geriyor aynen devam etmesini ve başarılı olmasını dilerim..
O tepki gösteren stotikocu insanlar alevi değil zaten. Çünkü alevilik 72 millete bir bakar ve ırkçılığa karşıdır. Kendilerine ne kadar aleviyiz deselerde onlar alevi değil.
ibrahim-ch 28.05.2007, 00:19 O tepki gösteren stotikocu insanlar alevi değil zaten. Çünkü alevilik 72 millete bir bakar ve ırkçılığa karşıdır. Kendilerine ne kadar aleviyiz deselerde onlar alevi değil.
AGOP efendi Kendini tanıtırken az da olsa türk kanı tasıgım icin utanıyorum demistin.
Sen türkler haric 71 millete bir gözüyle bakıyorsun.
ibrahim-ch 28.05.2007, 00:23 bir alevi sitesinde bile bu kadar ağır eleştirilere sırf halkını korumak için göğüs geriyorsa ki geriyor aynen devam etmesini ve başarılı olmasını dilerim..
Bende öyle.
493 yil önce 1514 te yapilan hatayi terörsüz düzeltsinler yeter.
İbrahim kardeş sen aleviliği tanımlamama karışma lütfen. Bu tanımlama biz alevileri ilgilendirir. Eğer sende hanifiliği tanımlarsan bizde sana karışmayız. Herkez kendi sınırını bilmeli.
AGOP efendi Kendini tanıtırken az da olsa türk kanı tasıgım icin utanıyorum demistin.
Sen türkler haric 71 millete bir gözüyle bakıyorsun.
Konuyla ne ilgisi var abi???
Yazdığın mesajın amacı ne???
Provakatif bir mesaj olarak görüyorum ve kınıyorum.
ibrahim-ch 28.05.2007, 00:40 İbrahim kardeş sen aleviliği tanımlamama karışma lütfen. Bu tanımlama biz alevileri ilgilendirir. Eğer sende hanifiliği tanımlarsan bizde sana karışmayız. Herkez kendi sınırını bilmeli.
Agop efendi Aleviligin insan tanimini biliyorum,
ama senin alevilik ADINA insan sevgisi tanimin,
Türkler haric oldugu icin 72 millet degil 71 millete bir gözle bakiyorsun.
Azda olsa Türk kani tasidigim icin utaniyorum demedin mi.?
ibrahim-ch 28.05.2007, 00:47 Konuyla ne ilgisi var abi???
Yazdığın mesajın amacı ne???
Provakatif bir mesaj olarak görüyorum ve kınıyorum.
Agop un yazdigi mesaj provokatif icerikli.
Cünki kendisi 72 Millete bir gözle bakmiyor.
71 Millete bir gözle bakiyor. (Türkler haric)
Bende AGOP un Türklere karsi yazdigi mesaji kiniyorum.
Agop efendi Aleviligin insan tanimini biliyorum,
ama senin alevilik ADINA insan sevgisi tanimin,
Türkler haric oldugu icin 72 millet degil 71 millete bir gözle bakiyorsun.
Azda olsa Türk kani tasidigim icin utaniyorum demedin mi.?
Aynı paparaziler gibi davranıyorsun. Hani yapıyolarya
-Ali yi gördünüzmü
-Ali yi gördüm
-portakalı severmisiniz
-portakalı çok seviyorum
Sonra bu ALİ ve Çok seviyorumu birleştirip. ALİYİ ÇOK SEVİYORUM çıkıyo hani. Seninda yaptığın aynı öyle. Ben o yazıyı sanırım ermeni katliamı konusunda yazmıştım. Konuda şöyleydi bir ermeni arkadaş dedi türkler bize hala ayrımcılık yapıyor hiç bir insanın kanı diğer insandan üstün olamaz, bende karşılık olarak bunu söyledim ve ben söylediğim hiç bir şeyi inkarda etmem.
ibrahim-ch 28.05.2007, 01:05 Aynı paparaziler gibi davranıyorsun. Hani yapıyolarya
-Ali yi gördünüzmü
-Ali yi gördüm
-portakalı severmisiniz
-portakalı çok seviyorum
Sonra bu ALİ ve Çok seviyorumu birleştirip. ALİYİ ÇOK SEVİYORUM çıkıyo hani. Seninda yaptığın aynı öyle. Ben o yazıyı sanırım ermeni katliamı konusunda yazmıştım. Konuda şöyleydi bir ermeni arkadaş dedi türkler bize hala ayrımcılık yapıyor hiç bir insanın kanı diğer insandan üstün olamaz, bende karşılık olarak bunu söyledim ve ben söylediğim hiç bir şeyi inkarda etmem.
O zaman sende Statikocusun ve alevi olamazsin 72 millete bir gözle bakmadigin icin.
Ayrica forumda iki nick yasak senin icin istisnami var.
O tepki gösteren stotikocu insanlar alevi değil zaten. Çünkü alevilik 72 millete bir bakar ve ırkçılığa karşıdır. Kendilerine ne kadar aleviyiz deselerde onlar alevi değil.
ee şimdi de siyasal düşüncesi size benzemeyenleri alevilikten çıkarmaya mı başladınız? Bu kadar da olmaz ...
ee şimdi de siyasal düşüncesi sana benzemeyenleri alevilikten çıkarmaya mı başladınız? Bu kadar da olmaz ...
Felsefemizin temeli insan sevgisidir, yolumuz kamil insan olma yoludur.
İnsan sevgisinden uzak olan, ırkçılık yapan Aleviliğe ne kadar bağlıdır.
Konu nerden nereye geldi. Hatırlatayım arkadaşlar konumuz DTP ile ilgili bir karikatür!
aykudgöksun 28.05.2007, 10:29 ibrahim abi yine eski kinini başka bir topikde dile getirip tartışma çıkarmak istiyor..
kendi siyasetimizden olmayan alevi değildir demekle zaten biz alevi olmaktan çıkarız onur kardeş..ancak siyasi görüşü nedeniyle bu kadar hakarete uğrayanlar için de birşey dememize kızmayın lütfen bu kadar..zira bu şekilde siz de çıkabilirsiniz..
gerçi alevilikten çıkma/çıkarma çok da mantıklı bir tartışma değil..herkes dinini içinde yaşar..ortaçağ hristiyanlığına dönecez yakında..herkes birbirini aforoz edecek..siyaset konuşurken aleviliği çok öne sürmememiz kanısındayım..
Serhatlı 28.05.2007, 11:29 Dtp ve onun gibi düsünen partiler dogudaki insanlarin oylariyla bagimsiz milletvekili oldular.Düsünceleri kimlere hizmet ediyor biliyoruz.Eyer simdiye kadar toplanan paralar silaha cephaneye dönmeseydi dogu bir sehir olmustu kürt insanlarini sömürdüler kendi kendilerini yok ettiler ve baskalarinida yok etmeye devam ediyorlar dtp,de destek veriyor.Eyer isteselerdi dogu insanina is imkani fabrikalar her sey yapilirdi vede bagimsiz secildikleri dogu bölgelerinde belediye baskani ve vali hersey olur insanlara güzel hayat yasatabilirlerdi.Dogunun yönetimi oy coklugundan dolayi onlara gecerdi türkiyenin icinde ayri bir devlet olmaz niye olsun önceden kürtce yasakti simdi sanatcilar kürtce türkü söylüyor illanki birseyler icin kan dökmek gerekmiyor.
acaba DTP devletmidir ?
bugün cumhuriyet için bir arada savaşan insanlar gün gelmiş bu ülkede katliam yakılma vs gün gelmiş yok sayılmış yasaklanmış suçlanmış ve bu güne gelmiş bu zihniyet.hangi mantıklı açıklama savunmasını yapmasak bile bize doğu da yaşanan kirli savaş olmasa bu serbestlikden bahsedebilir!! bunlar T.C nin yaptığı yanlış politikaların eseridir bir zaman gel bölücü bunlar de yak ,içlerinde çok şeyler var de bunları katled ,gün gelmiş bu ülke tamamen türk dür de gün gelmiş türk çe tek dil de yasakla ve gelinen yaşadığımız noktada ben bunu yazdım böyle düşünüyom vede ayrıca KÜRD üm diye direk vatan haini ilan et.
sonuç olarak bizleri yok sayan bizler için bir şey yapmayan devlettir.
bu anlamda bu ülkede bizim için bir şey istenmiyorsa yapılabilecek fazla bir şey yokdur
maalesef hak verilmiyor alınıyor
kimse durup durur ken yaşadığı coğrafyada huzursuzluk istemez ben kürd üm gidip benden olmayan birinin ne malına ne hakkına ne namus una hiç birşeyine müdahele etmem bu ülkede kürd ler olarak bize bakış açıları direk ırk çı olan insanlar bana göre bu olayların temelleridir ayrıca en büyük bölücü onlardır kimse nankörlük etmesin bu cumhuriyet bizim sayemizde kuruldu şehit verdik gazi verdik ama ne için diyorsun bunları yaşamak içinmi.
her tür olumsuzluğa her tür engellemeye rağmEN
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ
biji bratiya gellan
Saygılarımla
Serhatlı 28.05.2007, 11:50 ülkeye ve burada yaşayan insanlara zarar vermemeye çalışabilirler mesela ,
yada MHP gibi ırk ayrımı yapacaklarına kardeşliğide savunabilirler
kim kime zarar verebilir bu gün ben kürdüm başım dara düştüğünde ilk aklıma gelecek kişi bir alevi dir niye bana yakındır ha burda genelleme yapmıyorum (yalakalıkda) ırkçılıkda diğer seçenekler yer ve zamana göre değişebilir güvendiğim bir türk de olur bunun çoğu alevi için geçerli olduğunuda bilirim niye biz insanlara ırk olarak bakmayız BİZE BAKARLAR .mhp gibi demişsin kardeş biz üstün ırkız demiyoruz sadece bizi yok saymayın diyoruz çıkıpda dünyanın merkezine yerleşdirmiyoruz kendimizi kimse böbürlenmiyor kimseyi aşağılamıyoruz aynı yaşadığımız yerde vatan hainidir gözüyle bakmıyoruz BİZE BAKARLAR . kürdler barışçıl insanlardır sadece damarına basmazsan
ve bu tür yazılar bu forum da çok fazlalaşdı neden bu kin neden bu saldırı hala anlamıyorum insanlar resmen kendini katledenleri yakanları savunuyor burda
bu kadar barışçı olmak zorunda değilsiniz ki buda barışla alakası yokdur,arkadaşlar siz oturup susuyorsanız sizide savunacak bir partiden bahsediliyor hiç bişey yapmanızada gerek yok sadece saçma sapan size empoze edilen düşüncelerden kurtulup gerçekleri görün bu konuda fikir sahibi olmayan insanlarıda etkilemeyin.
UNUTMADAN
biz yakanlardan değiliz yananlardanız (saygıyla anıyorum mekanları cennet olsun)
YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE
biji biratiya gellan
yaşasın halkların kardeşliği
Saygılarımla
Serhatlı 28.05.2007, 12:19 Etnik aidiyet üzerinden politika yapmaktan vazgeçip kendini feshedebilir.
eğerki bize üvey evlat muamelesi yapılmazsa bu söz konusu olabirdi ama ben bu ülkede ikinci sınıf vatandaş olarak görülürsem bu mümkün değil
eğerki bu gün bir varsayımla türk ler kürd lerin yerinde olsaydı yapacakları şey aynı olurdu birde benzetme yaparsak madem öyle ise siz alevi ler neden cemevleri uğruna çalışıyorsunuz bir sünni bir hanifi veya topyekün müslümanız diyin gitsin uğraşmayın
birileri hakkını arıyor bunun adı etnik değil etnik olabilmesi için her türlü koşolun şart ın uygun olması gerekir eğerki bize rahat batarsa o zaman bizler bunları yaparsak o zaman etnik vede ırk çı oluruz aksi takdirde bunların hiçbirinden söz edilemez!!!
edeninde bakış açısının net olmadığı anlaşılır
Saygılarımla
Serhatlı 28.05.2007, 12:28 peki sizce DTP'liler ne yapsın?
ülkeyi bölüyoruz evet bizden bahsederken insanlar kapısındaki köpek ismi gibi sesleniyor şu kürd
ben hala terörü desteklemiyorum ama gene öyle deniliyor şu kürd
iş yok yaşam hakkım yok elimden alınmış kaçakçılık yapıyorum sadece yaşamak için karnımı doyurmak için kaçakçıdır şu kürd
bana verilen bir namus anlayışı var bana verilmeyen bir eğitim var töre cinayeti işler şu kürd
insanıma değer veremiyorum verdimmi bölücü vatan hainiyim savunamam burda bile niye O VEYA ŞU KÜRD üm BEN !!!!!
sevgili üstün ırkdan arkadaşım bunlar bana verilmedi vermediğin bir şeyin nasıl KARŞILIĞINI istersin?? İLK önce bir şey ver veya yap sonra gel deki sen böylesin sen şölesin diye eğerki ortada bu yoksa tek bir kelime bile yazman veya söylemen senin dürüst olmadığının objektif olarak yaklaşmadığının en büyük kanıtıdır
koskaca sitede sen benzeri söylemde üç kişi var asıl üzücü olandiğer yazılarına bakmadan insanların sana teşekkür etmesi kimbilir belki onlarda senin gibi düşünüyordur veya sadece bu düşüncene katılmışlardır
O zaman sende Statikocusun ve alevi olamazsin 72 millete bir gözle bakmadigin icin.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Çok adaletsiz bulduysan forumu başka yere git. Bu forum ne siyasi nede dini olarak seni alakdar etmez. Saten şurada seni isteyende yok. Buyrun kapı açık. Mümkünse gidin. İstenmedik misafirleri görmekten bıktık artık.
Serhatlı 28.05.2007, 12:46 konunun aslına gelirsek DTP ne yapsın bırakın meclis e girsin önüne engel çıkartıpda sanki tek başına ülkeyi yıkacaksın izlenimi vermeyin,bir an önce bu sorun çözülsün çözülmesi için bu sorunu yaşayan veya onların temsilcileri orda olsun üç beş satılmış veya aga bu sorun üzerinden ve diğerleride kendine pirim yapmasın çıkar sağlamasın gerçekten huzur ,demokrasi,barış,kardeşlik, olsun bunlar için birşeyler yapsınlar.
(ayrıca bunlar sadece biz kürdler için değil türkiye cumhuriyet i yararınadır )
Saygılarımla
eldorado 28.05.2007, 13:07 benim anlamadığım konu şu...insanların dağa çıkıp huzursuzluk yaratmasını hiçbirimiz istemiyorsak,o insanları mecliste legal yollardan sorunlarını anlatmasını çözüm aramasına destek olmamız gerekmiyormu?
promethe 28.05.2007, 13:24 benim anlamadığım konu şu...insanların dağa çıkıp huzursuzluk yaratmasını hiçbirimiz istemiyorsak,o insanları mecliste legal yollardan sorunlarını anlatmasını çözüm aramasına destek olmamız gerekmiyormu?
Böyle baktığımızda DTP"nin Kürt"leri temsil ettiği yanılgısına düşeriz.Oysa dayandığı güç odağı halk değil;emperyalizm.Onun adına konuşup,onun çıkarlarına göre siyaset belirliyor.
Geçtiğimiz bir senede ABD"li diplomatların DTP örgütlerini yol eylediğini sıkça izledik,gördük.Dahası ABD kontrolündeki PKK"nın yasal plandaki temsilcisi...
Serhatlı 28.05.2007, 13:33 benim anlamadığım konu şu...insanların dağa çıkıp huzursuzluk yaratmasını hiçbirimiz istemiyorsak,o insanları mecliste legal yollardan sorunlarını anlatmasını çözüm aramasına destek olmamız gerekmiyormu?
katılıyorum kardeşim bu ülkenin iyiliğini isteyen herkesde bu şekilde hareket etmelidir
eldorado 28.05.2007, 13:58 Böyle baktığımızda DTP"nin Kürt"leri temsil ettiği yanılgısına düşeriz.Oysa dayandığı güç odağı halk değil;emperyalizm.Onun adına konuşup,onun çıkarlarına göre siyaset belirliyor.
Geçtiğimiz bir senede ABD"li diplomatların DTP örgütlerini yol eylediğini sıkça izledik,gördük.Dahası ABD kontrolündeki PKK"nın yasal plandaki temsilcisi...
bunu parti olarak değilde genel anlamda ele alırsak sanırım daha doğru algılayabiliriz...
Evet, bunları meclise girerek yapabilir!
İlla girmeleri gerek diye birşey sözkonusu değil.Mesela terörist cenazelerine bulundurdukları belediyelerin resmi araçlarını tahsis ederek şov yapmayı bırakarak bu işe başlayabilirler.
İkincisi meclise gireceklerse Zana gibi teröristbaşını lider yapanlarla girmesinler, temiz siyasetçilerle temiz siyaset yaparak haklarını arasınlar.
ladrestr 28.05.2007, 14:25 dtp kürt milliyetçiliği yapan bir parti pkk nin siyasi kolu. ama son zamanlarda sunu görüyorum onlarda pkk dan kurtulmaya çalişiyorlar ama yapamazlar çünki pkk desteklerini keserlerse kendilerin yok edileceklerini biliyolar .onlar suan dogudaki halk gibi arada kaldilar bir yanda pkk bir yanda tc iki tarafada karşi gelmek onlar için tehlike .kürt ler kendilerine daha ilimli ve bu ülkenin bir parçasi olduklarini samimi bir şekilde inanan mücadelenin (siyasi)sadece bu ülke sinirlari içinde yürütecek bir parti kururlarsa daha rahat ediceklerini düsünüyorum .
Serhatlı 28.05.2007, 14:33 dtp kürt milliyetçiliği yapan bir parti pkk nin siyasi kolu. ama son zamanlarda sunu görüyorum onlarda pkk dan kurtulmaya çalişiyorlar ama yapamazlar çünki pkk desteklerini keserlerse kendilerin yok edileceklerini biliyolar .onlar suan dogudaki halk gibi arada kaldilar bir yanda pkk bir yanda tc iki tarafada karşi gelmek onlar için tehlike .kürt ler kendilerine daha ilimli ve bu ülkenin bir parçasi olduklarini samimi bir şekilde inanan mücadelenin (siyasi)sadece bu ülke sinirlari içinde yürütecek bir parti kururlarsa daha rahat ediceklerini düsünüyorum .
kim kimin kolu merak ettim ben dtp liyim acaba birilerinin kolumuyum arada kalanlar oldu hiç birşeye karışmayan insanlara zorla silah vererek ya koruyucu olacan yada sen bölücüsün dediler kardeşi kardeşe vurdukmak istediler.ayrıca bu ülkenin sınırları içinde hareket edecek bir parti (demokrasi tunne )düzen partisidir oda ha chp ha dtp olur dtp sistem partisi değildir.
İLGİNÇDİR
ve ayrıca bu konularda yazmayı seviyosun kardeş özellikle bizleri sevmemen için bir neden varmı samimi bir şekilde dürüstçe yazarsan memnun oluruz
Saygılarımla
ladrestr 28.05.2007, 14:54 kim kimin kolu merak ettim ben dtp liyim acaba birilerinin kolumuyum arada kalanlar oldu hiç birşeye karışmayan insanlara zorla silah vererek ya koruyucu olacan yada sen bölücüsün dediler kardeşi kardeşe vurdukmak istediler.ayrıca bu ülkenin sınırları içinde hareket edecek bir parti (demokrasi tunne )düzen partisidir oda ha chp ha dtp olur dtp sistem partisi değildir.
İLGİNÇDİR
ve ayrıca bu konularda yazmayı seviyosun kardeş özellikle bizleri sevmemen için bir neden varmı samimi bir şekilde dürüstçe yazarsan memnun oluruz
Saygılarımla
güzel kardeşim hiç bir zaman kürt halki küçük görmedim .hep saygi duydugumu söyledim . ben yazdiğiğm yazilarda kürt milliyetçiliği yapan insanlarin kürtlere zarar verdiğini düsündüm aşiri milliyetçilik dişinda kürt halkina söylediğim bir sözümü gösterirsen senden özür dileyecegim .dtp pkk kolu oldugunu düsünmüyosan o senin düşüncen saygi duyarim .ama bu bir gercek öncelikle pkk hangi gözle bakiyosun .terör örgütümü yaksa kürt halkini savunna bir örgötmü .çünki dtp pkk yi terör örgütü olarak görmüyo ve pkk nin dtp bazen yönlendirdiği düsünüyorum yukarida yazdiklarina katiliyorum o yüzden dedim doguda halk bir yanda pkk bir yanda tc ile ugraşiyo bugün dtp liler pkk yi silerse dtp liler hayatinin tehlikede girecegini ve bu yüzden bu tehlikeyi dtp alcagini düsünmüyorum .güzel kardeşim özelilikle yazdiğin son cümle gecekten beni çok üzdü .lütfen benim önceki yazilari oku ve ayrica arzu edresen bu tartişmayi özel mesajlarla konusalim açilan topiğe saygi çercevesinde .
Serhatlı 28.05.2007, 15:00 güzel kardeşim hiç bir zaman kürt halki küçük görmedim .hep saygi duydugumu söyledim . ben yazdiğiğm yazilarda kürt milliyetçiliği yapan insanlarin kürtlere zarar verdiğini düsündüm aşiri milliyetçilik dişinda kürt halkina söylediğim bir sözümü gösterirsen senden özür dileyecegim .dtp pkk kolu oldugunu düsünmüyosan o senin düşüncen saygi duyarim .ama bu bir gercek öncelikle pkk hangi gözle bakiyosun .terör örgütümü yaksa kürt halkini savunna bir örgötmü .çünki dtp pkk yi terör örgütü olarak görmüyo ve pkk nin dtp bazen yönlendirdiği düsünüyorum yukarida yazdiklarina katiliyorum o yüzden dedim doguda halk bir yanda pkk bir yanda tc ile ugraşiyo bugün dtp liler pkk yi silerse dtp liler hayatinin tehlikede girecegini ve bu yüzden bu tehlikeyi dtp alcagini düsünmüyorum .güzel kardeşim özelilikle yazdiğin son cümle gecekten beni çok üzdü .lütfen benim önceki yazilari oku ve ayrica arzu edresen bu tartişmayi özel mesajlarla konusalim açilan topiğe saygi çercevesinde .
ben var demedim üzülmene gerek yok sadece bu konuya yoğunlaşıyosun dedim çoğu düşünce aynıdır seninle dtp pkk ilişkisi dersen ikiside aynı yerden beslenir biri yasal biri yasadışı
ben insanlık ve halkım için en iyisini istiyorum
Saygılarımla
ladrestr 28.05.2007, 15:14 bu konuya yogunlaşma nin nedeni kürd halki bazi milliyetçiler yüzünden haksiz yere düsmekte .bu insanlar size yarar saglamamaktadir .siz bu ülkeye aitsiniz bir kaçi çikip tahrik etiği zaman bu ülkede ne yazikki bütün kürdler düsman olarak gösteren insanlar var .ve yine ne yazikki halkin büyüyk bir bölümü tahrike hazir .bu firsati onlara veriyosunuz sizin bunlara karşi gelip biz bu ülkeye ait oldugunuzu göstermeniz lazim o yüzden ki kürt ler kendilerine daha ilimli ve bu ülkenin bir parçasi olduklarini samimi bir şekilde inanan mücadelenin (siyasi)sadece bu ülke sinirlari içinde yürütecek bir parti kururlarsa daha rahat ediceklerini düsünüyorum .sözümü kullandim bizim içimizdeki alevi oldugunu söyleyipte aleviliği yanliş tanitan insanlarla yaptiğimiz mücadele gibi
güzel kardeşim bu son yazim istersen mesajlaşalim
kemalist_teist 28.05.2007, 15:44 Ne DTP si Allah aşkına faşistlikten kan akıtmak derdinden bölmek derdinden başka hiç bir DERDİ olmayanlarıda karşımıza demokratik gibi çıkaracaklar en sonunda bölücü-dinci teröre lanet olsun yüzbinlerce....
ÖzgürEfe 28.05.2007, 16:07 Arkadaşlar Mecliste kürt kökenli millet vekili var mı? Elbetteki var hatta bakan olanları bile var.Şahsen benim Kürtle Kürtçülükle bir problemim olmadı ve inşallah da olmaz.Kürtler de ister mecliste temsil edilmek bu ülkede yaşayan bir toplum olarak hakları olduğunu düşünüyorum Ama Kürtçülük siyasetiyle PKK kafasıyla bir siyasi parti olacaksa varsın olmasın.
ben buldum ne yapacağını hakkariden başlayıp edirneye oradanda ankaraya amuda kalkmış şekilde yürüyüş gerçekleştirsin ancak o zaman yaranabilirler belki!
şiddete başvurulmadan her türlü fikirler tartışılabilmeli ve söylenmelidir. nasıl ki danimarkada nazi derneklerini (dernekmiydi partimiydi tam hatırlamıyorum) mahkemeye verip sonrada ''hayır bu dernek kapatılamaz eğer biz kapatırsak bizler nazi durumuna düşmüş oluruz'' diyorlarsa bu şekilde bir yaklaşım varsa dünyada dtp veya başka partlilerde istedikleri düşünceleri söyleme hakkına sahiptirler tabi ki şiddete başvurmadan şimdide ben durup iki dakka soluklanarak '' e be kardeşim görmüyormusun dünyada ne gelişmeler oluyor at şu gözünden at gözlüklerini de dünyanın yaşanılabilir taraflarını gör'' diyesim geliyor! bizim daha demokrasi alanında çok şeyler yapmamız gerekiyor ki bu tip anlaşılmaz tavırları aşalım. ne mutluki demokrasi kültürünü özünde benimseyip bunu her türlü zamanda, alanda yaşatabilenlere ve daha özgür bir ülkede yaşayabilme ihtimaliyle hepinize sevgilerimi sunuyorum...
ForZaSLaN 28.05.2007, 16:19 Partinin kapisina koca bir KİLİT vursunlar.
Anti Mhp !
Anti DTP !
Serhatlı 28.05.2007, 16:23 konu karikatür sorusuda var ama nedense içimden bu şarkı geçdi umarım var denilen o demokrasi sadece şarkı sözlerinde değil insanların düşüncelerindede olur. Saygılarımla
CEZA
önce kendine bak
Ben bir aygır, sen bir taysın, bırakın ulan ses yankılansın, ben gerçek ama sen yalansın, ben maykıl sam sende ceksın, kaldır benim için orta parmağını, ekşisin ama insanlığın eksik, yazarım ben kalemim dik neyzen dedi kalk hepsini
Türk yada kürt, alevi yada sünni, laz yada çerkez, fener yada cimbom, biz puzzle’ız, biz anadolu’yuz, biz bölünemeyiz, bak bu plaka yerli, ermeni, rum komşumda çoktur ama aramızda hiçbir problem yoktur, politikada savaş olsa bile geçinip gideriz bize göre hava hoştur, bizde akıl var benim gibi düşünen çok, bizi bölmek isteyen var, bizi bölebilecek olan yok, bizi gömmek isteyen varsa bu imkansız, biz birlikle özgürlüğün tadını almış bir toplumun torunuyuz, yaşasın barış, yaşasın özgürlük, siz boş verin rap mi ki sorununuz, plakam yerli, dilim türkçe, sakın ürkme, beni bir duy ve 77 den beri burada ektiğimi biçtim sadece, gözüme, bak sözünü tut, savaşa yok de, hadi silahı bırak, yaşamana bak hayat zor, karalamadan, kalpleri yaralamadan, bakıyorum yolu yarılamadan uzuyor adam,
kısa yol çok bal tutma parmağını koparırlar, balı çalana kovanı hediye eder sana bir su dahi vermezler, akbaba gibi uçar hep konuşurlar, emeğim çok ve ben amelede oldum, kanadım yoktu ve ben rap e kondum, kalp sazının bam teline de vurdum, 77 de burada doğdum
(Nakarat)
ben bir aygır, sen bir taysın, bırakın ulan ses yankılansın, ben gerçek ama sen yalansın, ben maykıl sam sende ceksın, kaldır benim için orta parmağını, ekşisin ama insanlığın eksik, yazarım ben kalemim dik neyzen dedi kalk hepsini
Göz, gez, arpacık, apaçık görünen bir manzara, bunu kastetmedim ama nişan al
ateş; toplumdaki yeni boş felsefe, kovboy gibi yaşamaksa amaç, gidin amerika sizi bekler, dilediğinizden fazla şiddet ve cinnet, paranoyalar kaos ve hiddet,
rap amerikan markasıysa, cep telefonunuz ve pantolonunuz, amerikanvari dizilerinizle hepiniz sex and the city desiniz, yüzünüzü gerdirip önünüze bakmayı unutun, pek çok serseri geldi geçti, şimdi hiçbiri yok esti bitti ama gör bak ben gene buradayım, zarar yerine ilham veririm ben, karakterim bu hızlı karar veririm, bırak beni de gideyim der gibi bakar boş bakan gözlere bu gözlerim, ne başbakan nede şaklaban olmak istedim, yapacağım en iyi işti rap herkes işini yapsaydı zaten ekşimezdi bu kadar hiç, ab-ı hayat suyundan içmiş gibi yaşıyor herkes, sanki kafaya dikmişçesine yaşıyor herkes, yerli plaka onu ezmez sanıyor, yer yerinden oynarcasına gelen rap bu bak, masaya bir tabak daha koyun, ama benim etimi yemek zor oyun, çünkü ben bir kurdum siz koyun
(Nakarat)
ben bir aygır, sen bir taysın, bırakın ulan ses yankılansın, ben gerçek ama sen yalansın, ben maykıl sam sende ceksın, kaldır benim için orta parmağını, ekşisin ama insanlığın eksik, yazarım ben kalemim dik neyzen dedi kalk hepsini
Faşist düzlük avrupa’nın rasist yüzünü gördük pasif takılıp ürktük, nazilere özgürlük veren avrupa teröristleri hadi yakala git, skandal yaratır iskandinav, tıkandı bak yol bok gibi provake ol, sıradaki kim bush gribine de bir çare, sıradaki biz kuş gribi bahane, handikap çok, her taraf blok, tıknefes olduk aydınlık yok, fenası var beteri bol aynı bok, barışın olduğu her yer gene de kof, kim duyarlı, kim uyanmış, kim kurallı, kim yalanmış, hiç kimse yüzde yüz masum değil, hiç kimse yüzde yüz suçlu değil, tozpembe barış hayallerine birkaç satırda benden eklensin, din, dil, ırk ayırmadan gençler kenetlenip sulh u bilsin, hatırla, kalender olan gönül envai çeşit yoktu, bu memba kuru, suya bel bağlayan erkek bir gün kefenini giyer yada bir çulha
(Nakarat)
ben bir aygır, sen bir taysın, bırakın ulan ses yankılansın, ben gerçek ama sen yalansın,ben maykıl sam sende ceksın, kaldır benim için orta parmağını, ekşisin ama insanlığın eksik, yazarım ben kalemim dik neyzen dedi kalk hepsini.
Partinin kapisina koca bir KİLİT vursunlar.
Anti Mhp !
Anti DTP !
Bütün karşı düşüncelerin kapısına kilit vurulsun.
Hatta Türkiye'de bütün sol partilerin kapılarına kilit vurulsun.
Kimse bizi rahatsız etmesin.
İnsanlar ezilirse ezilsin, tek Türkiye'de mi eziliyor canım.
Biz patronlarla temaslarımaz bakalım, halka da ulaştık zaten.
Cumhuriye mitinglerindeki kalabalığı görmediniz mi?
Türkiye'de tek parti rejimi geri gelmeli, herkes oyunu CHP'ye vermelidir!
Karşı düşünceye kilit, tek tipleşmeye evet!
Ben bu mantığa karşı çıkıyorum.
Yaşasın insanlık ve insanlığın son kavgası işçi sınıfı mücadelesi!!!
İşçi sınıfını bölmeye çalışan faşist zihniyet CHP'siyle,MHP'siyle, AKP'siyle, kontr-gerilasıyla yaşamaya devam edecektir ama işçi sınıfının mücadelesi bitmeyecektir.Mitinglerdeki o kalabalık gün gelip bu zihniyetten hesap soracaktır.
Yaşasın Türk ve Kürt emekçilerinin kardeşliği!
Yaşasın insanlık!
ForZaSLaN 28.05.2007, 16:26 Bütün karşı düşüncelerin kapısına kilit vurulsun.
Hatta Türkiye'de bütün sol partilerin kapılarına kilit vurulsun.
Kimse bizi rahatsız etmesin.
İnsanlar ezilirse ezilsin, tek Türkiye'de mi eziliyor canım.
Biz patronlarla temaslarımaz bakalım, halka da ulaştık zaten.
Cumhuriye mitinglerindeki kalabalığı görmediniz mi?
Türkiye'de tek parti rejimi geri gelmeli, herkes oyunu CHP'ye vermelidir!
Karşı düşünceye kilit, tek tipleşmeye evet!
Ben bu mantığa karşı çıkıyorum.
Yaşasın insanlık ve insanlığın son kavgası işçi sınıfı mücadelesi!!!
DTP'ye sol parti sifatini yakistirmandan bir solcu olarak ben utandim.
Siz utanmadiniz mi ?
PKK Yandaşlarinin Solla alakasi olamaz !!
DTP'ye sol parti sifatini yakistirmandan bir solcu olarak ben utandim.
Siz utanmadiniz mi ?
Bu mesajden bu yargıyı mı çıkardın, teşekkürler.
Ben bu kilitçi mantığın neye hizmet ettiğini anlatmaya çalıştım.
Ve bu mantığa karşı işçi sınıfı mücadelesinden bahsettim.
Solu ezilen halkın sesi olarak görürsek DTP'de sol partiler içerisine girer.
Türkiye'deki Faşizm sayesinde sadece işçi sınıfı ezilmiyor, Kürtler de eziliyor.
Serhatlı 28.05.2007, 16:32 DTP'ye sol parti sifatini yakistirmandan bir solcu olarak ben utandim.
Siz utanmadiniz mi ?
DTP soldur emekden emekçiden yanadır utanacak bir şey yokdur allah utanılacak bir şey vermesin
asıl utanılması gereken kendi kasabını vede politikasını savunan zihniyetdir
gerçekleri görememekdir
Saygılarımla
böyle bir mantık var mı sevgili agop. aleviliğin özünü, insana bakışını çok iyi biliyorum, ama her milletten, her ırktan... kendimize göre iyiside kötüsüde çıkacaktır. doğru bir tane değildir unutmamak gerekir.
dtp ye gelince.... öyle acımasızca eleştiriler yapılmış ki, sorunun dtp ile değilde kürtolmaktan kaynaklandığını düşünmeye başlıyıcam artık. mhp ile aynı katagoriye sokuluyor, yok birbirlerinden farkı deniliyor. peki mhp diğer seçimlerde, sokaklarda, caddelerde, meydanlarda avazavaz bağırırken, üç hilallerini çarşaf çarşaf açarken neredeydi bu millet... sorun dtp de değil sorun kürt olmakta, hıh komik :) varlığımızı kabul etmek neden bu kadar zor ya da neden bu kadar önyargılıyız, bir ayıbı, bir yanlışı tüm ırka maletmek ne kadar doğru ??
sevgilerimle....
ForZaSLaN 28.05.2007, 16:35 Bu mesajden bu yargıyı mı çıkardın, teşekkürler.
Ben bu kilitçi mantığın neye hizmet ettiğini anlatmaya çalıştım.
Ve bu mantığa karşı işçi sınıfı mücadelesinden bahsettim.
Bütün sol partiler kapatilsin diye bir laf kullandin.
O yüzden dogal olarak o yargıya vardım.Bütün sol partiler kapatilsin diye bisede demedim.DTP Gibi pkk yandasi, solcu sifatinin altina siginan bir parti bir an once yok olmalidir.Diğer sol partilere bise diyemem demem.ODP TKP Vs..
@Serhatlı
PKK oleyy De de tam olsun can.
Bütün sol partiler kapatilsin diye bir laf kullandin.
O yüzden dogal olarak o yargıya vardım.Bütün sol partiler kapatilsin diye bisede demedim.DTP Gibi pkk yandasi, solcu sifatinin altina siginan bir parti bir an once yok olmalidir.Diğer sol partilere bise diyemem demem.ODP TKP Vs..
@Serhatlı
PKK oleyy De de tam olsun can.
İşte hala beni anlamaışsın, bu mantık oraya gider.
Mesajım eksikti düzelttim. DTP ile ilgili yorumum da orada!
Serhatlı 28.05.2007, 16:38 :D@Serhatlı
PKK oleyy Dede tam olsun can !
oley denecek bir şey yok kardeşim ortada bir partiye suçlama var onunda cevabı var
bilmem anlatabildimmi
Saygılarımla
bir düzeltmede benden NOT :daha önceki yazıları okursan fikir sahibi olursun ben senin bir kaç yazını okumuşdum göz ucumla
sen ilk değil son da olmayacaksın konunun aslına sadık kalırsak daha güzel olur
ForZaSLaN 28.05.2007, 16:42 Kahrolsun PKK desem bile faşist yapicaksiniz beni.
Gorulen köy kılavuz istemez PKK=DTP .
Boyle oldugu icinde bu Partinin kapisina koca bir KİLİT Lazimdir.Benim gorusum
Kalın sağlıcakla.
Anti Mhp !
Anti DTP !
eğer varsa insanlık adına yapılmış bir ayıbı, varsa kasıtlı yanlışı evet vuralım kilidi... bu kolay... ama bu kadar dar düşünen beyinlere vurulmuş kilitler nasıl açılırda aydınlığa kavuşur, işte zor olan bu... !!!
şiddete başvurulmadan herkes fikrini söyleye serbestiyetine sahiptir bu tartışalamaz yeterki insanlara zarar verilmesin ve insanların düşüncelerine gem vurulmasın! ya birde ben birşey merak ediyorum kürtler isyan ettikleri zaman hemen terörist damgası vurulur, meclise girmek istedikleri zamanda engellenir bu nasil iş kuzum? bunun tercümesi var mı? illa ki herkes ne mutlu türküm demek zorunda mı? insanlar illa ne mutlu türküm demek zorunda oldukları içinmi meclise girilemiyor? bu düşünceye sahip olmamak mı sorun?? bu topraklar ne mutlu türküm demeden öncede insanlar mutlu ve huzurluydular buna emin olabilirsiniz!!!!
ulus devlet anlayışı olan topraklar içerisinde kültürel kimlikli siyaset yapılabilir çünkü bu ulus devlet projesinin getirmiş olduğu bir sonuçtur o yüzden kimlik mucadelesinde olan insanları ilkel milliyetcilikle veyahutta ırki aidiyet temelli siyaset yaptigi düsünülebilir o yüzden sığ fikirlerle olaylar bakmayın derim...dtp bal ve diğer kimliksel mucadelede olan partiler bal gibi meclise girecek birileride ortadan çatlayacak sanırım!!:cool:
aralarında kanlı-bıçaklı olan partiler birleşik oy pusulası diye bişey icat ettiler.
acaba ne oldu da bu partiler aynı safda buluştu?diyor insan...
bunun nedeni doğu'dan ve güneydoğu'dan milletvekili çıkarmak(bazıları hiç oy alamadıkları halde)çıkarabilenlerde sayılarını düşürmemek için
amaçları susurlukçuları,korucuları,faşistleri,ağaları,feoda l beyleri kendi safları altında MİLLETVEKİLİ yapmaktır.onlar milletin vekili olamazlar!ancak düzenin vekili olurlar!işte bu yüzden halkın iradesini dışlıyorlar.
Serhatlı 28.05.2007, 16:55 eğer varsa insanlık adına yapılmış bir ayıbı, varsa kasıtlı yanlışı evet vuralım kilidi... bu kolay... ama bu kadar dar düşünen beyinlere vurulmuş kilitler nasıl açılırda aydınlığa kavuşur, işte zor olan bu... !!!
gelecek ilk örnek leyla zana ve arkadaşları olacakdır diyecek olanlar bellidir onların partilerinin içindede vardır ve beteri öyle olmasa bu ülke bu durumda olmazdı
cevap şu biz geçmişten ders aldık hareket imkanımızı biliyoruz bu ülkede kanun çerçevesinde siyaset yapmak istıyoruz bu ülkenin iyiliğini vede bölünmez bütünlüğünü temsil etmek istıyoruz 70 milyon insan için kardeşlik istiyoruz barış istiyoruz insanca yaşamak istiyoruz
adam gibide tartışıp adam gibi yazıp kıvırmadan her hangi bir yere taşımadan düşüncelerimizi açıklamak istiyoruz
yazmayı biliyorsak yazalım tartışmayı biliyorsak tartışalım edeb ve ahlak ına göre kimseyi suçlamadan.aykırı bir fikri bu tarz basit hareketlerle çıkar için kullanmayalım
Saygılarımla
dedeoglu 28.05.2007, 16:55 Partinin kapisina koca bir KİLİT vursunlar.
Anti Mhp !
Anti DTP !
Devletimiz büyüktür evelallah. Bütün vatandaşlarının haklarını korur.
ha unutmadan dtp'ye kilit vurulmasini isteyenlere sunu hatirlatmak isterim; dtp den önce su partiler vardi: hep, dep, hadep, dehap ve şimdi de dtp demek sorunu kilit vurmak çözmüyormuş sorunu başka yerlerde aramak gerek! yukarida adi gecen deneklere(partilere) göre deneydeki önermelerin(kilit vurulsun vs.) hicbirisi bize dogru yolu göstermemis tam tersine yaraya tuz basmıştır o yüzden 'kapatın kardeşim'' demekle sorun bitmiyor sorun devlet vatandaş odaklı sorunların çözümü ve toplumsal barıştadır. bu ülkeye demokrasi ve gercek esitlikci düsünce gelecekse bunda kürtlerin rolü büyük olacaktir tabi ki bunu iyi degerlendirmeleri de lazim. ayrica kürtlerin de siyaseti duygusal degil akilli ve bilincli yönetmeleri lazim. yoksa kürtlerde kaybedecektir. ahmet türk, aysel tugluk ve osman baydemir bu isi götürebilecek insanlardir..bunu da buraya yaziyorum eger yanlis cikarsa isik hiziyla bu yazi silinecektir. ayrica osman baydemir'i cumhurbaskani olarak görmeyi ümid ediyorum. yeniden tüm canlara sevgiler saygilar!!
munzur6262 28.05.2007, 17:03 dtp liler ne yapsın değil.bu ülkeyi yönetenler ne yapsın .bu soruyu başta sorun.onlar bişeyler yapsalar zaten dtp lilerin bişey yapmasına gerek kalmaz.ama alışmışsınız hep karşınızdaki insanları eleştirmeye türk toplumunun geneli böyle değilmi zaten.kimse kendini eleştirmiyor.bu ülke zaten sütten çıkmış ak kaşık misali tertemiz demokrasiyi hiç sormayın adı var bu ülkede kendisini hiç göremedik.sonra kalkarsınız herkesi terörist diye görürsünüz çünkü onlar sizin gibi düşünmüyorlardır.onların bir tek amacı vardır bu ülkeyi bölmek kardeşi kardeşe vurdurmak kürt türk ayrımını yapmak gibi emelleri vardır.oysaki çıkın dışarıya herkes kardeştir etraf güllük gülüstanlıktır isteyen istediği dili konuşur isteyen istediği gibi inancını yaşar zihniyetini savunan güzel insanların yaşadığı bir memlekette yaşıyoruz.adamların zoruna bakarmısınız ben çözümü buldum bunların hepsini 1915 de ermenilere yaptığınız gibi sürgüne göndermelisiniz.bence en köklü çözüm bu
yarın bir faşist darbe olursa bazı partiler meclisin kapısına çıkacak darbecileri karşılamak için bazı partilerde meclisin arka kapısından kaçacaklardır.demokrasiyi savunacak DTP'den başka parti göremiyorum!!!çünkü en fazla kürt halkının ve onun iradesinin demokrasiye ihtiyacı var!
DTP düşmanları biraz olsun egemen güçlerin iktidar kavgalarına destek değilde köstek olsalar daha hayırlısı olur memleket için.............
Westside 28.05.2007, 19:05 DTP nin amacı demokrasi falan degil açık açık bağımsız Kürdistan kurmak kimseye nutuk atmayın demokrasi eşitlik falan diye.
DTP nin amacı demokrasi falan degil açık açık bağımsız Kürdistan kurmak kimseye nutuk atmayın demokrasi eşitlik falan diye.
Hıhı evet, meclise girip ülkeyi bölecekler.
Sen insanlara işkence et, evlerini köylerini yak, sonra gençlere iki alternatif bırak;
ya göç, ya dağa çık diye...
Böylece terörü hortlat.
Bir halka 2. sınıf davran. Sonra bu sorunu çözmek için insanlar demokratik yollara girmek istesinler.
Ona da izin verme.
Kendi elinle Amerikan Emperyalizmine itmiş olursun.
Bugünün devlet politikası bu, Kürt sorununu tamamen Amerikan Emperyalizmini çıkarlarına uygun hale getirmek.
Ezilen halkın kendini demokratik yolla ifade etmesine karşı çıkarken Faşizmi görmezden gelmek niye?
MHP'nin amacı da Faşizmi getirmek, meclise girdiğinde niye sokaklara dökülmüyorsunuz??
Westside 28.05.2007, 19:24 Hayır efendim ben meclise girmelerine karşı falan degilim hatta bu yapılanlar haksızlıgın da ötesinde.Ama sürekli demokrasi ve eşitlik adı altında kürt milliyetçiligi yapıyorlar.Peki efendim DTp ne istiyor yahu ne istiyor??Neden meclise girecek amacı ne?Ülkeye demokrasi eşitlik mi getirecek hic inanmıyorum.
Önce dil istediler sonra ana dilde yayın da bunun sonu ne?Açık açık söylesinler biz bağımsız bir kürt devleti istiyoruz desinler.
kimsenin iki nick kullandığı yok zahmet edip, profile bakın lütfen...
sürekli provakatif mesajlar yazıp, provakatif mesajlardan şikayetçi olunması ayrıca bir komik geldi bana :yamukgul:
forum içerisinde herkes birbirine daha saygılı yaklaşımlarda bulunsun lütfen, başkasına gösterdiğiniz saygı aslında kendinizedir ;)
İyi Forumlar...
Hayır efendim ben meclise girmelerine karşı falan degilim hatta bu yapılanlar haksızlıgın da ötesinde.Ama sürekli demokrasi ve eşitlik adı altında kürt milliyetçiligi yapıyorlar.Peki efendim DTp ne istiyor yahu ne istiyor??Neden meclise girecek amacı ne?Ülkeye demokrasi eşitlik mi getirecek hic inanmıyorum.
Önce dil istediler sonra ana dilde yayın da bunun sonu ne?Açık açık söylesinler biz bağımsız bir kürt devleti istiyoruz desinler.
Anadilde eğitim ve anadilde yayınların yapılması yeni bir devlet anlamına gelmez.
Bu çok normal, insan olmanın getirdiği bir haktır.
kemalist_teist 28.05.2007, 20:07 Gorulen köy kılavuz istemez PKK=DTP .
Arkadaş ne olduğunu o kadar güzel açıklamışki sadece ellerine sağlık demek kalıyor bana
konuyu proveke etmeye çalışan arkadaşlar lütfen şu topiğede görüşlerini belirtsinler!!!!!
bakalım DTP mi cunta kurup ABD'den para dilenmiş............
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=31296
DTP nin amacı demokrasi falan degil açık açık bağımsız Kürdistan kurmak kimseye nutuk atmayın demokrasi eşitlik falan diye.
Ooooooo İP ci bey. Siz bunumu söylüyorsunuz. Daha dün partiniz Kandil dağına çıkıp PKK yöneticilerine destek sözü verirken neredeydi bu anti-kürdistan düşünceniz anlamış değilim.
Anti Mhp !
Anti DTP !
İşte sizin düşünce ve demokrasi anlayışınız bu kadar. Bütün renkleri siyaha boyamak, bütün bayrakları 6 okla süslemek. Şu adna yönetim solun elinde olsa ve sağ partileri kapatmak istese inanınki muhalefet yapan sağ partilerin kapısında etten duvar olur yine onları savunurum. Çünkü ben demokrasinin tek kişi ile yapılamadığını biliyorum.
karakartal 28.05.2007, 20:36 Basının ufacık bir detayı , istediği gibi görmezden geldiği yada istediği gibi yüceltip halkı büyük ölçüde etkilediği bir ülkede dtp yanlışların en büyüğünü yapıp, halkın kin duyduğu apoyu önder olarak kabul etti.
Dtp artık pkk dan sıyrılması, bunu diğer halklara ispat etmesi ve gerçek anlamda barış dile getirmesi gerekiyor. Barış tek taraflı olmadığı gibi, faşistliğin arttığı bir Türkiyede dtp ye çok ama çok büyük bir iş düşüyor. Bu onlarca senelere yayılacak bir politika. Savaşla ve kanla olacak gibi değil.
Gelecekte ben yinede umutluyum. Gün gelecek kendi kendini yiyen asalak virüs ırkçılık da yok olup gidecek. İspanya halkı, italya halkı bunu bizzat yaşayarak gördüler. Bizde kan kaybettikçe anlayacağız. Henüz o günlerr uzak elbette. Ama dediğim gibi DTP bu zaman zarfında sabretmeli, pkk dan uzak durmalı ve yükselen türk milliyetçiliği ile türk halkını ayrı köşede ayırmalı.
ehlihakk02 28.05.2007, 20:54 Peki DTP'liler Ne Yapsın / Karikatür
(Mozaik Haber) - Star Gazetesi'nin karikatüristi Ahmet Keskin, DTP'ye karşı yönelim ve eleştirilere mizahi açıdan yaklaştı. DTP'nin meclise alınmasını engellemek amaçlı yürütülen politikayı çizimine konu yapan Keskin, 'Peki DTP'liler ne yapsın?' başlığını kullandı.
İşte Ahmet Keskin'in imzasını taşıyan sözkonusu karikatür:
http://img175.imageshack.us/img175/808/dtpmecliskarikatursu3.jpg
YORUM
insanları düşünmeye sevk eden ve yolladığı mesajın anlamlı olduğu güzel bir karikatür,herşeyi özetler gibi... (siyasi içeriğinden dolayı siyaset bölümüne koymayı uygun gördüm)
dtp için teröre lanet edin diyorlar ya ben de diyorumki yoldaslar siz neden terore lanet etmiyorsunuz duruyorlar biraz magrur bir tavirla ya diyorum dostlar siz terorist değilsiniz terör bu devletin basında olanlar,hizbikontra,kontrgerillave jitem su serefsizlere neden lanet etmiyorsunuz yetmedimi kendi toprağinda ikinci sinif insan muamelesine tabi tutulmanız kırın zincirleri baskaldırın bu vampirlere bunlar teröristtirevet canlar sizinle bir sey paylasmak istiyorum gecen iki hafta oldu dersimde 12 gerilla sehit edildi ve askerler bu gerilla cesetlerini panrezin arkasına asarak hozat meydanına getiriyorlar ve coğunun kulagi bacaği eli kolu kesilmiş iç organları çıkarılmış söyleyin canlar insan olan böyle yaparmi kim olursa olsun onlar herseyden önce insan iste bizze dedikleri gibi kürtlere siz yoksunuz diyorlar bu insanlığa yakışmaz tek diyeceğim bir gün devran doner bakalım o zaman ne yapacaklar.
dtp için teröre lanet edin diyorlar ya ben de diyorumki yoldaslar siz neden terore lanet etmiyorsunuz duruyorlar biraz magrur bir tavirla ya diyorum dostlar siz terorist değilsiniz terör bu devletin basında olanlar,hizbikontra,kontrgerillave jitem su serefsizlere neden lanet etmiyorsunuz yetmedimi kendi toprağinda ikinci sinif insan muamelesine tabi tutulmanız kırın zincirleri baskaldırın bu vampirlere bunlar teröristtirevet canlar sizinle bir sey paylasmak istiyorum gecen iki hafta oldu dersimde 12 gerilla sehit edildi ve askerler bu gerilla cesetlerini panrezin arkasına asarak hozat meydanına getiriyorlar ve coğunun kulagi bacaği eli kolu kesilmiş iç organları çıkarılmış söyleyin canlar insan olan böyle yaparmi kim olursa olsun onlar herseyden önce insan iste bizze dedikleri gibi kürtlere siz yoksunuz diyorlar bu insanlığa yakışmaz tek diyeceğim bir gün devran doner bakalım o zaman ne yapacaklar.
Bu yapılan ne ilk ne de son olacak bu gidişle,
Tunceli merkezde bir genci sırf genç olduğu için öldürüp, ibret-i alem olsun diye şehir merkezinde gezdirmediler mi?
80'de bizim köylerimize işkencehaneler kurulmadı mı?
halitseyfi 28.05.2007, 21:31 DTP'nin faşist bir zihniyet yapısında, kürt millyietçiliği yaptığını kabul etmeme rağmen, yinede sempatizanları ile doğru orantıda(başka bir değişle faşist kürtlerle doğru orantıda) onların da düşüncelerinin eşit sayıda meclise yansıması gerektiğini düşünüyorum
Uniter yapıyı bozmaya niyetli, silahlı kanlı bir terör örgütünün fikir elçileri olarak biliniyorlar. ..
DTP içinde milliyetçi olanların varlığı inkar edilemese bile henüz faşist ırkçı yapılanmanın yerleştiğini söylemek biraz ağır oluyor bence.
Fakat Türkiye'nin temel yapı taşlarını yerinde oynatmaya niyetli bir düşünceyi yok sayarak, yok edemezsiniz. Düşüncenin varlığını, sadece soyut bir düşünce düzeyinde ise ancak kendi düşünce süzgecinizde geçiremeyip yok edebilirsiniz, fakat bir maddenin varlığını 'eğer kendi varlığınızın bilinci içerisindeyseniz' yok edemeyeceğinizi fark edebilirsiniz. Farkındalığında olamadığınız veya olmak istemediğinizde, aksi bir etkileşim düzeyi boyut aşırı bir tepkileşime gidebilir.
Eğer bu ülkede huzurlu bir var oluş isteniyorsa. Her türlü abuk veya normal düşünceler varlıkları ile doğru orantılı şekilde Türkiyenin resmi fikir çemberi içerisinde dahil olmalı. Terörle direk bağlantısı olduğu tesbit edilenlerin durumu ise geçmişte olduğu gibi adli kurumlarca kesinleştirip, gerekli cezaları demokrasi anlayışı içerisinde verilecektir. Ancak belli bir düşüncenin varlığını yok sayarak terörle mücadele edilmez, sadece terörü dolaylı yoldan beslemiş olursunuz.
Türkiyede uygulanan %10 barajının da farklılıklara tahammülü olmayan dogmatik zihniyetlerin bir eseri olduğunu biliyoruz. İstikrar farklı görüşlerdeki insanların düşüncelerinin üzerine devasal setler(barajlar) çekerek sağlanamaz. İstikrar, toplumun tüm bireylerinin hakkı yenmemiş bir şekilde yönetim mekanızmasına dağılarak sağlanabilir. Buna en iyi örnek olarakta onlarca partili koalisyonlarla ile mükemmel bir büyüme sağlamış İtalyadır.
bu fikirlerinede aynen katılıyorum. Temsil hakkını doğru bir şekilde verilebilseydi, insanları ötekileştirmeden eşit hak dağılımı sağlansaydı zaten terör olayı olmazdı.
DTP eşitlik getirecekmiş.
Kim getirecek, Leyla Zana ile Osman Baydemir mi?
Güldürmeyin bizi.
Güldürmeyin bizi.
Sayın Onur,
Eşitlik, çok boyutlu bir süreç olup; içerisindeki çeşitli taleplerle gelişir. Bu boyutuyla, aristokrat seçkinci kısmen oligarşik burjuva demokrasileri taleplerle gelişmiş kısmen insancıl bir yapı kazanmışlardır.
Hak aramayan; teslim olmuş ruh ve beyinler, sadece gardiyanlarımızı kutsamaktadırlar. Demokrasi "eşitliklerin" gelişmesiyle sözkonusu olur. Değişik türden hak ve eşitlik taleplerini bu kadar hor görmek-baskılamaya çalışmak karanlığı istemektir...
Elbette Emek temsilcileri; Alevi halkının temsilcileri; kısacası eşitlik ve hak talepleri olan bütün ezilen yapılar mecliste temsil edilmelidirler-ayrıca edileceklerdir de. Yoksa adına demokrasi denilen sistem, halkın geneline ait olmayan; egemen sistemi kutsamayı marifet sayan birilerinin ortak oyuncağı olur.
Eşitlikten korkanlar çıkarlarını yitirmekten korkanlardır (bu çıkar ne menem bir çıkarsa, ayrıca ezilenlerden de kendisine yandaş devşirebiliyor.)
Çözüme ulaşılmak isteniyorsa; doğru senteze varılmak isteniyorsa; kardeşlik isteniyorsa; -ki istendiği iddia ediliyor- demokrasinin tam işletilmesine olanak verecek eşitlikçi "temsil demokrasisine" saygı duyulmalıdır.
Temsil demokrasisi seçkinci değil; elitist değil; bütün kesimleri en çokda ezilenleri kucaklayabildiği oranda değer kazanır. Uzun erimli toplumsal konsensusü yapılandırır; sosyal adaleti, toplumsal barışı doğurur; ayrıca emek sömürüsünü kısmen vahşi olmaktan çıkarabilir...
Çeşitli boyutlarıyla varoluşlarını ortaya koyan bütün demokratik temsiller sadece alkışlanır; küçümsenmez...
Güldürmeyin bizi.
esitligi Deniz Baykal,Dogu Perincek,Cem uzan getirecek..MuHTEMELEN inancin bu yöndedir...
DTP'ye faşist diyen kafalar veya MHP ile bir tutanlar bir bakın MHP'li Mehmet Gül adlı ülkü ocağı reisi var Tvlerde çıkıyor görmüşsünüzdür o adamla Ahmet Türk'ü kıyaslaya biliyor musunuz? Ya da herhangi DTP li bu MHP li faşistler kadar seviyesiz ve saldırganmı? Elinizi vicdanınıza koyun ve ceddinizi Maraşda Çorumda katleden gerçek faşistler ile demokrasiden bahseden DTP lileri aynı kefeye koymayın.
Medya maymunlarından etkilenmiş gençler başka birşey diyemiyorum size. Biraz da kendiniz araştırın ,yoksa kalkıp Alevilere de laf söylemeye başlayacaksınız...
DTP'ye faşist diyen kafalar veya MHP ile bir tutanlar bir bakın MHP'li bilmem ne Gül adlı ülkü ocağı reisi var Tvlerde çıkıyor görmüşsünüzdür o adamla Ahmet Türk'ü kıyaslayabiliyormusunuz? Yada herhangi DTPli bu MHP li faşistler kadar seviyesiz ve saldırganmı? Elinizi vicdanınıza koyun ve ceddinizi Maraşda Çorumda katleden gerçek faşistler ile özgürlük ve eşitlik arayan DTP lileri aynı kefeye koymayın.
Medya maymunlarından etkilenmiş gençler başka birşey diyemiyorum size. Biraz da kendiniz araştırın birşeyleri yoksa kalkıp Alevilere de laf söylemeye başlayacaksınız...
Hay ağzına sağlık kardeşim. Tv de çıkan herşeye inanan ve kendisi düşünmeye ihtiyaç duymayan insanlar saldırıda bulunmaya devam edebilir. Pek umrumuzda değil doğrusu. Bir Doberman havlıyor diye bizde onu ısırmayız yani.
Ooooooo İP ci bey. Siz bunumu söylüyorsunuz. Daha dün partiniz Kandil dağına çıkıp PKK yöneticilerine destek sözü verirken neredeydi bu anti-kürdistan düşünceniz anlamış değilim.
Bu yazıma "bilgin olmadan yorum yapma" diye bir eksi puan verilmiş. Hiç güleceğim yoktu. Asıl bunu yazan bilgisi olmadan oy vermesin. Ayrıca hala İP çi arkadaşın bu soruma cevap vermesini bekliyorum.
Buyrun Mehmet Gül adlı MHP li ve seviyesi tamamiyle insanları linç etmeye dayalı bir konuşma
http://www.youtube.com/watch?v=a7ZliIUKXT4
Buyrun DTP'li Ahmet Türk, demokratik ve saygılı bir üslubu var
http://www.youtube.com/watch?v=jfi4oyOcUvo
MHP'li Faşistler DTP'lilere saldırıyor izleyin.
http://www.youtube.com/watch?v=F9Eocx3waiY
esitligi Deniz Baykal,Dogu Perincek,Cem uzan getirecek..MuHTEMELEN inancin bu yöndedir...
Deniz Baykal ne kadar antipatik,Doğu Perinçek ne kadar faşist ve Cem Uzan ne kadar dolandırıcı ise Zana ve Baydemir de o kadar bölücüdür.
Hem ne zaman onları övdük ki bu lanet adamları önümüze koydun.
Türkiye'de sol parti kalmadı da bizim mi haberimiz yok? (SHP,TKP,ÖDP,EMEP ?)
Yazık diyorum tek kelimeyle.Bir zamanlar Atatürkçülük çizgisiyle sünni arkadaşlarımdan övgü aldığım aleviler de terör işbirlikçilerinin peşinden gitmeye başladı.
Deniz Baykal ne kadar antipatik,Doğu Perinçek ne kadar faşist ve Cem Uzan ne kadar dolandırıcı ise Zana ve Baydemir de o kadar bölücüdür.
Hem ne zaman onları övdük ki bu lanet adamları önümüze koydun.
Türkiye'de sol parti kalmadı da bizim mi haberimiz yok? (SHP,TKP,ÖDP,EMEP ?)
Yazık diyorum tek kelimeyle.Bir zamanlar Atatürkçülük çizgisiyle sünni arkadaşlarımdan övgü aldığım aleviler de terör işbirlikçilerinin peşinden gitmeye başladı.
İnsanları zan altında bırakmayın Maraşda Alevi bebekleri duvara çivileyen, Çorumda yaşlı bayanlara tecavüz eden, Sivasda insan yakan MHP zihniyeti değil mi?
Bölücülük insanları dışlamaktır.
Videolar zihniyetleri çok güzel anlatıyor. Teşekkürler Nesimi.
Yorumun da çok iyiydi.
Bu düzenin bizi kumanda eden robotlar haline gelmemiz için her zaman daha geniş, bilimsel ve gerçekçi düşünelim.
Boyalı basının, TV'nin bize dayattıklarını hemen kabul etmeyelim.
Öyle tabularla alışkanlıklarla bir ezberimiz olmasın.
İnsanları anlamaya çalışmakla başlayalım lütfen.
Yaşasın insanlık, yaşasın halkların kardeşliği.
Başka seslerden de korkmayalım, korkanlara da alkış tutmayalım.
Lütfen sapla saman karışmasın! Çorumdaki olayları bilmiyorum ama demografik yapıları gereği zaten o bölgede kürt nüfusu yoktu. Maraş olaylarında ise MHP'li sünniler kadar, en az bir o kadar sunni kürtde alevileri katletmiştir. Üstelik bu insanlar genellikle kendileri ile aynı dili konuşan, kürtçe konuşan alevilerini katletmiştir. O bölgede katliamları gerçekleştiren sünni kürt köylerinin isim listelerini sanal ortamda ulaşmanız mümkün. Maraşta öldürülen insanlar sadece inançlarında dolayı katledildi, kurban seçilen alevilerin içlerinde her etnik yapıda kişiler vardı tek ortak noktaları alevi olmalarıydı. Ne kurbanların, ne de katillerin ırkı yoktu!
dedeoglu 28.05.2007, 23:54 Lütfen sapla saman karışmasın! Çorumdaki olayları bilmiyorum ama demografik yapıları gereği zaten o bölgede kürt nüfusu yoktu. Maraş olaylarında ise MHP'li sünniler kadar, en az bir o kadar sunni kürtde alevileri katletmiştir. Üstelik bu insanlar genellikle kendileri ile aynı dili konuşan, kürtçe konuşan alevilerini katletmiştir. O bölgede katliamları gerçekleştiren sünni kürt köylerinin isim listelerini sanal ortamda ulaşmanız mümkün. Maraşta öldürülen insanlar sadece inançlarında dolayı katledildi, kurban seçilen alevilerin içlerinde her etnik yapıda kişiler vardı tek ortak noktaları alevi olmalarıydı. Ne kurbanların, ne de katillerin ırkı yoktu!
Demek Sünni Kürtler de 'Yaşasın Türkeş, Yaşasın MHP’ diye bağıranların arasındaymış öyle mi? Pes yani..
Ayrıca Maraş'ta bildiğim kadarıyla Sünni Kürt köyü yoktur. Kürtlerin hepsi Alevidir.
ÖzgürEfe 28.05.2007, 23:55 Çözüm üretmek adına yapacağınız atılımlar bunlarmıdır? Sen o'nu provake et o seni provake etsin. Bu mudur çözüm...Yapmayın arkadaşlar bizler aleviyiz ortak paydayı bulabilecek uzlaşmayı diğer kesimlere göre daha kolay sağlayabilecek insanlarız.Şu ya da bu şekilde zaten birlikte yaşıyoruz yaşamaya da mecburuz.Kimse kendini sütten çıkan akkaşık gibi göstermesin.Bunun kimseye faydası yok sonuçta herkes kendini biliyor.Seçimden sonra görecez akkoyun karakoyun.Biraz sakin...
Lütfen sapla saman karışmasın! Çorumdaki olayları bilmiyorum ama demografik yapıları gereği zaten o bölgede kürt nüfusu yoktu. Maraş olaylarında ise MHP'li sünniler kadar, en az bir o kadar sunni kürtde alevileri katletmiştir. Üstelik bu insanlar genellikle kendileri ile aynı dili konuşan, kürtçe konuşan alevilerini katletmiştir. O bölgede katliamları gerçekleştiren sünni kürt köylerinin isim listelerini sanal ortamda ulaşmanız mümkün. Maraşta öldürülen insanlar sadece inançlarında dolayı katledildi, kurban seçilen alevilerin içlerinde her etnik yapıda kişiler vardı tek ortak noktaları alevi olmalarıydı. Ne kurbanların, ne de katillerin ırkı yoktu!
Çorumdaki olaylarıda öğrenin 12 eylül öncesi diğer katliamlarıda, 12 mart 1995 Gazi olaylarınıda. Kürtlere içinizdeki gizli ırkçı fikirlerden ötürü illaki bir kulp takmak istiyorsunuz. Bir kere şunu görmek lazım Alevilik ırk endeksli değildir. Aleviliğin en önemli yönü ırkçılığa karşı olmasıdır ama günümüzde bazı Aleviler özellikle genç nesil yani 12 eylül darbesinden sonra doğanlar birincisi ırkçılık ikinciside islamcılıkdan etkileniyorlar. Camide namaz kılmaya meraklı çok Alevi genci var veya Tvde iki haber izleyip Kürt düşmanlığı yapanda var. Bunları aşın. Gerçekleri görün. Medyada her gösterilen insanların bilinc altına etki bırakıyor bir kere bundan kurtulun Tvdeki görüntüleri veya haberleri izlerken iki kere düşünün. Bu medya değilmi Ramazan ayında bağıra bağıra islam propagandası yapan ve Alevi bayramlarında oruçlarında umrunda olmayan? Oturup mantıklı düşünelim 12 Eylülün dayattığı sorgulamayan araştırmayan gençliğin bir parçası olmamak lazım.
Çözüm üretmek adına yapacağınız atılımlar bunlarmıdır? Sen o'nu provake et o seni provake etsin. Bu mudur çözüm...Yapmayın arkadaşlar bizler aleviyiz ortak paydayı bulabilecek uzlaşmayı diğer kesimlere göre daha kolay sağlayabilecek insanlarız.Şu ya da bu şekilde zaten birlikte yaşıyoruz yaşamaya da mecburuz.Kimse kendini sütten çıkan akkaşık gibi göstermesin.Bunun kimseye faydası yok sonuçta herkes kendini biliyor.Seçimden sonra görecez akkoyun karakoyun.Biraz sakin...
Çözüm mü? Çözümün en temel ayağı "tam katılımlı-eşitlikçi temsili demokrasidir".
Provake olmak? Provake etmek? Bunlar sorgulanacak süreçler, hepimiz Alevi isek, temel argümanımız insan ve objektivizm kaygısı taşıyan ezilen bilinci olmalıdır.
Birlikte yaşıyoruz; elbette birlikte yaşayacağız; ama anlayarak, tanıyarak, severek birlikte yaşayacağız. Sindirerek; susturarak; sindirenlerin, susturanların yandaşı olarak birlikte yaşanmaz.
Kardeşlik emek ister; bazı ezberleri bozma adına da olsa, bilinç ister. Bu bilincin varlığı veya boğulmayışı adına sevgi var; anlama var.
Akkoyun; karakoyun yok! Akkoyun karakoyun bizim bakış açılarımızdır; beyinlerimizdir.
Beyinlerimizi ve yüreklerimizi çağdaş demokratlığımızla-insana olan objektif ve saygılı temel bakışımızla doldurabildiğimiz oranda nefretlerden-önyargılardan uzaklaşacağız. Çözüm demokrat yürek ve beyinlerdedir; dayatmalarda değil; insanları, insanca saygıyla görebilmekten geçer bu anlayış.
ibrahim-ch 29.05.2007, 00:28 Çözüm mü? Çözümün en temel ayağı "tam katılımlı-eşitlikçi temsili demokrasidir".
Provake olmak? Provake etmek? Bunlar sorgulanacak süreçler, hepimiz Alevi isek, temel argümanımız insan ve objektivizm kaygısı taşıyan ezilen bilinci olmalıdır.
Birlikte yaşıyoruz; elbette birlikte yaşayacağız; ama anlayarak, tanıyarak, severek birlikte yaşayacağız. Sindirerek; susturarak; sindirenlerin, susturanların yandaşı olarak birlikte yaşanmaz.
Kardeşlik emek ister; bazı ezberleri bozma adına da olsa, bilinç ister. Bu bilincin varlığı veya boğulmayışı adına sevgi var; anlama var.
Akkoyun; karakoyun yok! Akkoyun karakoyun bizim bakış açılarımızdır; beyinlerimizdir.
Beyinlerimizi ve yüreklerimizi çağdaş demokratlığımızla-insana olan objektif ve saygılı temel bakışımızla doldurabildiğimiz oranda nefretlerden-önyargılardan uzaklaşacağız. Çözüm demokrat yürek ve beyinlerdedir; dayatmalarda değil; insanları, insanca saygıyla görebilmekten geçer bu anlayış.
Haklisiniz.
AKKOYUN lular devleti 493 yil önce yok oldu.
idris bitlisi Yavuz sultan selimi SAH ismaile karsı kıskırttı.
1514 Caldiranda sah ismail yenildi.
Sah ismaile karsi yapilan savas cok büyük bir hata dir.
Dogu kendiliginden savassiz bir sekilde osmanliya baglandi.
Baglanma talepleri kabul edilmemeliydi.
ALDIK basimiza belayi. DTP her söyleminde haklidir.
Temsil ettigi insanlarin menfaatleri dogrultusunda, 1514 de yapilan hatayi geri düzeltmeye calisiyor.
KATILIYORUM. DESDEKLiYORUM. ama terörsüz bir sekilde , cünki osmanliya baglanirken savas olmadi.
Ayrilirkende olmasin.
Sah ismailin ganimetleride zaten sizin oldu biz bir sey istemiyoruz o savasin izdirabi yeter zaten bize.
Birde en önemlisi tüm radikal grupların demokrasi çerçevesinde ve daha merkeze yanaşarak meclisde temsil edilmesi tüm toplum için daha faydalı olur. Demokraside temsil hakkı taşımak radikalliği azaltır bu tüm partiler için ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetinin tüm vatandaşları için yani bizler için faydalı olacaktır.
Zana denen Baydemir denen ileride partinin canını yakabilecek olan terör çığırtkanlarından parti temizlenmeli,onun yerine bögesinin ve insanlarının sorunlarına en iyi şekilde çözüm üretecek, dürüst insanlara partide siyaset yaptırılmalı, kısacası partinin içindeki bölücü faşistler ayıklanmalı,bu şekilde meclise girerse işte o zaman halkların kardeşliği için önemli bir adım atılmış olacaktır bana göre.
Haklisiniz.
Temsil ettigi insanlarin menfaatleri dogrultusunda, 1514 de yapilan hatayi geri düzeltmeye calisiyor.
KATILIYORUM. DESDEKLiYORUM. ama terörsüz bir sekilde , cünki osmanliya baglanirken savas olmadi.
Evet, örnekte ezber yapmış bir insan görüyoruz.
Her mesajda İdris Bitlisi,Kurmanc Milliyetçisi, Kurmanc Faşist...
İnsanlar ne yazıyor? Ne anlatmaya çalışıyor yok?
Kendini öyle bir şartlamış ki ak koyun kara koyun söyleminde bile İdris Bitlisi'yi buluyor ve hala geçmişte yaşıyor.
Git ağbi ya, bir defa da değişik bir şey yaz.İnsancıllık arayan, kardeşlik arayan bir şeyler yaz.
Mesajların beni rahatsız etmiyor, çünkü o kadar ele veriyorsun ki kendini, ortaliığı karıştırmak için yazdığın o kadar belli ki...
Doğru düzgün anlat derdini, bir düşüncen varsa paylaş bizle ki seni ciddiye alalım.
Haklisiniz.
Birileri Yavuz sultan selimi SAH ismaile karsı kıskırttı.
ALDIK basimiza belayi.
DTP her söyleminde haklidir.
KATILIYORUM.
Bela kim? Sadece bir ezberiniz var sizi rahatlatan bir ezber bu.
Uzun Hasan'ın veya Şah İsmail'in ırk kaygıları yoktu; nitekim Osmanlıda ırkçı kaygılarla hareket etmemiştir. Bunlar din-mezhep eksenli emperyal yapılardır. Bu emperyal yapıların boğuşmalarının sancısını toplumlar çekmişlerdir veya çekmemişlerdir, o konuyu da sen hayal et bakalım. Tarihi altyapı temeli ile materyalist bakışla okusan; tarihe mafyatik algı ile yaklaşmazdın. Aynı suda iki kez yıkanılmaz.
Tarihi tersine çevir, çevirebilirsen; buyurun... Başına aldığını savladığın bela her neyse -ki sen burada adeta bir devlet sahibi vehmiyle yazmışsın; ki bu yapı içerisinde sen, "bir tek bireysin sadece" -bu kadar kendini paralaman yanlış.
Politik bakışında, sevgiyi, tarihsel materyalizmi, diyalektiği ve saygıyı öne alırsan, bu şabloncu kolaycılıktan kurtulursun. Mahalleli kavgasıyla; elinde cetvel; kadastrocu gibi tarihe ve toplumsal sorunlara bakmak sadece psikolojik deşarj-rahatlama sağlar; sorunları çözmez. Çözüm şimdide, katıksız empatide ve diyalektik sosyallist bakıştadır...
Haklisiniz.
Ayrilirkende olmasin.
Sah ismailin ganimetleride zaten sizin oldu biz bir sey istemiyoruz o savasin izdirabi yeter zaten bize.
Beyefendi, sizden alıntı yapıyorum; yanıt yazıyorum. Birde bakıyorum 26 dakika sonra yazdıklarınızı değiştirmiş veya ekleme yapmışsınız.
Bu metodunuz her ne amaçla yapılırsa yapılsın yanlış; seçmeci yanıt vermiş veya sizin yazdıklarınızı değiştirmiş algısına da ayrıca düşürüyorsunuz insanları.
Bu tutum yerine yeni yazı yazabilirsiniz, yazmış olduğunuz yazı üzerindeki değiştirmeleriniz sadece noktalama veya düzeltme ile sınırlı kalmalı yanlışlık varsa gerekçesini yazmalısınız...
ibrahim-ch 29.05.2007, 01:13 Ben kisisel yorum olarak.
DTP yi desdekleyenler arasindaki PKK ve yandaslariyla ayni ortamda ayni topraklarda yasamak istemiyorum.
PKK ve yandaslarinin yasayacagi dogudan bir parcanin ayrilmasi taraftariyim.
cünki PKK ve yandaslarindaki ayrilikci duygu asla yok olmayacaktir.
ileride yine terör olaylari cikaracaklardir.
Kesin cözüm ayrilikci duygular tasiyqanlarin ayrilmasidir.
Zorla birlikte yasama zorlanmalarina karsiyim.
Ben ve benim gibi düsünen türkler ve ayrilikci duygular tasiyan PKK ve yandaslari ayni fikirdeyiz.
cafer-24 29.05.2007, 01:14 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ben kisisel yorum olarak.
DTP yi desdekleyenler arasindaki PKK ve yandaslariyla ayni ortamda ayni topraklarda yasamak istemiyorum.
Ben ve benim gibi düsünen türkler ve ayrilikci duygular tasiyan PKK ve yandaslari ayni fikirdeyiz.
O zaman git ya onlara katıl; veya değişik bir tür ayrışmacı veya bölücü olarak sen, oraları Türkiyeden koparmak için ( bölünmeye karşı olanlara karşı mücadele ver) farklı yollardan çalış.
Yazma buraya o zaman kardeşim; madem ortak bir kabulünüzün var olduğu iddiasındasın; o kabule yönelik çabalayan yerlerde faaliyet göster bari.
Kadastro memurluğu hayalindeki işmiş anlaşılan senin?
İlginçsin, dalga mı geçiyorsun; adam mı seçiyorsun?
Düzeyin, saplantıların, rasizmin sadece bu kadarlık ise, bir daha seninle polemiğe girmem ben...
aykudgöksun 29.05.2007, 02:15 Ben kisisel yorum olarak.
yav PKK'ya o kadar laf ediyorsun kürtlerin hepsini(genel mesajlarında) idlis bitlisi örnekleriyle alevi düşmanı belliyorsun sonra da ben ve benim gibilerle pkk aynı düşüncedeyiz diyorsun..abi o zaman kendi ağzınla söylüyorsun senin PKK'dan ne farkın kalıyor??ayrılıkçı düşünce her millette aynıdır..türkü kürdü olmaz bu işin..ve senin sözlerinden senin de o gruba girdiğin anlaşılıyor ve bazı üniter yapı koruyucuları arkadaşlar da senin düşüncelerini destekliyor..yav o da ayrılık seninki de..arada ne fark var hala çözebilmiş değilim..
ne olmus yane boyle bir amacları varsa. her millet kendi kaderini tayin etme yetkisine sahip olmalı. seni niye bir kurt devleti sinirlendiriyor. hic bir zaman esit olamayacklarına gore kurtlerle turkler bu ulkede onlarda kendi devletlerini kurmayı isteyebilirler. sakın esit deme degil cunku, .................
Arkadaş ne olduğunu o kadar güzel açıklamışki sadece ellerine sağlık demek kalıyor bana
ForZaSLaN´isimli üyeden Alıntı
Gorulen köy kılavuz istemez PKK=DTP .
tc=hitler istersen yakın tarihe bak. dersim katliamı ve gocu vb. ayrıca sistemli fasisizm
Güldürmeyin bizi.
ne olmus. kim getirdi 80 yıldır da onlara guluyorsun.
yazılar gosteriyor ki; insanların dtp yi sevmemesinin nedeni kurtlerin destekledigi bir parti olması. yani milliyetci olmakla sucladıkları partiyi yine milliyetcilik duygularıyla yani turkluklerine yediremedikleri icin icin elestiriyorlar. burası turkiye nasıl bir kurt partisi olur hesabı yapıyorlar. alevi arkadaslar yıllar sol dediginiz ama sol olmayan chp shp ve dsp donemlerinde alevilere neler yapıldı bakarmısınız. sivas katliamı? maras katliamı? 1999 ceza evi baskınları. yani elestirdigimiz sag partiler donemleri bile bu bizim sol dan iyidi.
yine yaziyorum ulus devlet projesinin gerceklestirilmeye calisildigi topraklar üzerinde kültürel ve ırki aidiyet temelli yapmaları doğal değil midir? her gün ne mutlu türküm diyerek okullar açılıyorsa bu ülkedeki en büyük kışlalar okullar değil midir? bu faşizmin dik alasıdır! insanların mutlulukları eğer bir ırka aidiyet olarak düşünülüyorsa peki bunun faşizmden nesi eksik kaliyor??? bulgaristandaki türklerin okuduğu okullarda ''ne mutlu bulgarim''(Trak, slav veyahutta başka bir ırk adı her neyse..), ''varligim bulgar varligina armagan olsun'' denilseydi kültürüne sahip çıkmaya çalışanlara karşı çıkanların tepkisi ne olurdu acaba??????? (bu örnekler cogaltilabilir biliyorsunuz!?) dünyanin neresinde ne kadar halk varsa kültürünü, özünü yaşamayı hak ediyordur çünkü o kişiler insanlardır! insan oldugu icin insanca yasami hak ediyor demektir! ulus devlet gibi bir yapı içerisinde yer alan legal örgütlerin kültürüne sahip cikan bir partiyi irki olarak tabir edemezsiniz!!.
ibrahim-ch 29.05.2007, 10:19 ne olmus yane boyle bir amacları varsa. her millet kendi kaderini tayin etme yetkisine sahip olmalı. seni niye bir kurt devleti sinirlendiriyor. hic bir zaman esit olamayacklarına gore kurtlerle turkler bu ulkede onlarda kendi devletlerini kurmayı isteyebilirler. sakın esit deme degil cunku, .................
O zaman seninle ayni fikirdeyiz.
Diyarbakir ve ötesinin ayrilmasi gerekli.
Sen ve senin gibi düsünenlerin oralarda yasamasi gerekiyor.
Bati bölgelerinden (kurmancistan)a gitmeniz gerekiyor.
Görülüyorki BATI Türkiyede Türklerin icinde hic de mutlu degilsiniz.
Kendi ülkende (Kurmancistan) Seninde mutlu olmak HAKKIN.
Bak sen demek alevi degilmisiz.Tepkiyi gösterenlerin arasinda bir kisi olarak bu sözünüzü aynen size iade ediyorum.Kendi adiniza konusun,herkesin imani kendine.
Haklisiniz.
Ayrilirkende olmasin.
inanın çok güldürüyorsunuz beni, ne zaman sıkışsanız soluğu idris bitlisi nin yanında alıyorsunuz. bir türküdür tutturmuşsunuz ama detonesiniz detone... !!!doğru yerde doğru notaları basmak lazım sevgili ibrahim ...
bir ulus adına konuşma cesaretini kendinizde nasıl buluyorsunuz ?? başınıza bela aldınız öyle mi?? geçmişle o kadar bütünleşmişsiniz ki burnunuzun ucunu göremiyor sonrasında da kalkıp pkk ile ortak paydanız olduğunu söylüyorsunuz, bu ne yaman çelişkidir... eğer bugününüzü geçmişiniz belirliyorsa geçmiş adına HERKESİN söyleyeceği birşeyler vardır unutmayın !!! kaldırın başınızı artık soktuğunuz o çukurdan, nefes alın... ve kurtulun ezberlerinizden...
yahu aramizda türk milliyetcisi görünüpte ne kadar bölücü insan varmis?? ben bu kadar bölücüsünü de görmedim!.
yahu aramizda türk milliyetcisi görünüpte ne kadar bölücü insan varmis?? ben bu kadar bölücüsünü de görmedim!.
Siz böyle yazarsaniz sonra birileride cikip "yahu aramizda pkk ya destek veren nekadar bölücü insan varmis"diyebilir.Isin özü bu.:whistling
aslında aramızda bölmeye çalışacak insan yok...bizler üsttekilerin yaptıklarının birer yansımasıyız sadece...bugün hiddetlensinler bizler de geri kalmayız onlardan yarın sakinleşince yine aynı durgunluk çökecek üstümüze...bizler bölmek isteyenler değiliz bizler birer yanılsamayız aslında....
bu ülke bizim....ben bir arabım.....bu ülke senindirde ....bu ülke birbirine mantık bağı ile bağlı olanlarındır...
ibrahim-ch 29.05.2007, 15:22 yazılar gosteriyor ki; insanların dtp yi sevmemesinin nedeni kurtlerin destekledigi bir parti olması. yani milliyetci olmakla sucladıkları partiyi yine milliyetcilik duygularıyla yani turkluklerine yediremedikleri icin icin elestiriyorlar. burası turkiye nasıl bir kurt partisi olur hesabı yapıyorlar. alevi arkadaslar yıllar sol dediginiz ama sol olmayan chp shp ve dsp donemlerinde alevilere neler yapıldı bakarmısınız. sivas katliamı? maras katliamı? 1999 ceza evi baskınları. yani elestirdigimiz sag partiler donemleri bile bu bizim sol dan iyidi.
Yazılarından cıkardıgım sonuc.
Sen Turistik bir bölge olan Kusadasında bomba patlatmaya hazır bir gönüllüsün.
siz dediğin kimdir ayrıca ne yapmışlar ayrıca ne yapmış o sizler açıklar mısın?
Serhatlı 29.05.2007, 15:25 Yazılarından cıkardıgım sonuc.
Sen Turistik bir bölge olan Kusadasında bomba patlatmaya hazır bir gönüllüsün.
ibrahim abi çok komiksin ya yoh o idris bitlisinin bugünkü temsilcisi
saygılarımla:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
eldorado 29.05.2007, 15:29 valla ibrahim abime söz yok...hangi topiğe yazı yazsa o topiğin reytingi fırlıyor...
Siz böyle yazarsaniz sonra birileride cikip "yahu aramizda pkk ya destek veren nekadar bölücü insan varmis"diyebilir.Isin özü bu.:whistling
bunuda nereden çıkardınız? ama benimde sorduğum soruya bak, değil mi? ha kürt olmak ha pkk... işte bizler bunun yanlışlığını göstermeye çalışıyoruz. ayrıca hiçbir arkadaşımın paylaşımında pkk ya destek veren bir içerik göremedim.
karakartal 29.05.2007, 15:32 Haklisiniz.
Ayrilirkende olmasin.
1. idris bitlisi nin tek amacı kendi kabilesini (kabile diyorum çünkü türk kürt diye ayırım yoktu o dönemler) korumaktı. Asla çaldıran öncesi kışkırtmaları yoktu.
2. Yavuz safevilere karşı hareketi taa amasya sancaktırlığında düşünüyordu. Tehlikeyi gördü ve babasını sırf bu konudaki pasifliği için tahttan indirdi. Kışkırtmalar olmadı ve çaldıran savaşını planlayan yavuz un asıl amacı bu tehlikeyi tamamen ortalıktan kaldırmaktı. Diyarbakır kürdlerini vs.. düşündüğü yoktu. Ve yavuz başkalarının sözlerine güvenmeyen ve tahriklere kapılmayan bir yapıdadır.
Tüm bunları geçtik daha önceki mesajlardaki aynı hataya düşüyorsun sayın ibrahim-ch. Tüm tarihçileri birleştiği konu fransız devrimi öncesinde ve hatta belli dönem sonrasında dünyada etnik kimlik ayırımlarının olmadığıdır.
Şimdi geçtik fransız devrimini biz taaa 1500-1600 lerdne bahsediyoruz. Osmanlı ya göre ve safevilere göre iki ayırım vardır :
1. mumin
2. münafık
Lütfen artık ırk ayırımını o dönemlerde yapmayın. Olmayan şeydi çünkü.
" boş sözlere karnımız tok" diye bir tabir vardır arkadaşım....ayrıca konuları tarih süzgecinden geçirmeden yazılan bir yazı okunamaz diye bişeyde yoktur...anlayacağınız reyting bahane önemli olan günü doldurmak...
Serhatlı 29.05.2007, 16:29 evet arkadaşlar dtp liler ne yapsın bence bir şey yapmasın şole bakalım
bırakalım bizler yok sayılalım herşeye göz yumalım bize hakaret etsinler yerlerden yerlere vursunlar dtp meclis ede girmesin şiddet den başka çözümde üretilmesin kardeş kardeşi vursun her gün analar iki taraflı ağlasın bazı şerefsizler bundan çıkar sağlasın silah satsın uyuşturucu kaçırsın hep birlikte bunlara göz yumup biz insanız biz solcuyuz biz vatanseveriz deyip duralım niye bi kaç kürd için kendimiz heba edelimki onlar insan bile değil zaten dilini konuşursa ters bakın tu kaka diyelim kürd üm derse cop layalım atın içeri tehlikeli dir niye o kürd doğu daki olaylara barışçıl çözüm ararsa sende onlardansın diyelim al sana deyip dövüp öldürelim ,bunları her gün yapalım ki ne bu kürd ler nede bu halk başını kaldırmasın bi kaç medya şerefsizi sayesinde bir kaç dramatik haber yapalım gösterelim bir ağlayan ana bir bebe kışkırtalım nefreti ki bundan çıkar sağlayalım nede olsa bu vatanseverler oldukça biz daha çok kredi alırız deyip bizlere gülsünler,acaba bu nedir terör değilmidir?
dtp ne yapsın bir yanı dağda bir yanı asker de bir an önce dursun bitsin istıyor daha fazla ana baba kardeş çocuk ağlamasın diye birde suçlanıyor ırk çıdır sakın alevi ahalisi bize oy vermeyin meclise 40 tane millet vekili kasap koyacaz hepinizi kesecekler bumu diyesim geliyor bazen haddim olmadan bazı kişileri görünce alevi yim diyor alakası yok yüzde yüz ırk çı ARKADAŞLAR CANLAR ABİLER ben diyorum ki yeteri kadar yakıldım yıkıldım talan edildim insanlıkdan çıkarıldım susdum susduruldum vuruldum hakarete uğradım ... Ama sizlere bakıyorum sadece satılmışların bakış açısına sözlerine bakarak değerlendirmelerde bulunuyorsunuz sizde çok şeyler yaşadınız ama bunları innatla untmak istıyorsunuz gün gelmiş sizleri zamanında yok sayan hakaret eden en az çeverenizde köyün üzde ailenizde veya akrabalarınızdan birini alan zihniyeti savunuyorsunuz bu gün sizlere hade şunu yapalım demiyorum sadece gerçekleri görün iki bakış açısına sahip olun ve sandıkda hesap sorun ZALİM den değil MAZLUM dan yana olun
SAYGILARIMLA
promethe 29.05.2007, 17:06 yine yaziyorum ulus devlet projesinin gerceklestirilmeye calisildigi topraklar üzerinde kültürel ve ırki aidiyet temelli yapmaları doğal değil midir? her gün ne mutlu türküm diyerek okullar açılıyorsa bu ülkedeki en büyük kışlalar okullar değil midir? bu faşizmin dik alasıdır! insanların mutlulukları eğer bir ırka aidiyet olarak düşünülüyorsa peki bunun faşizmden nesi eksik kaliyor??? bulgaristandaki türklerin okuduğu okullarda ''ne mutlu bulgarim''(Trak, slav veyahutta başka bir ırk adı her neyse..), ''varligim bulgar varligina armagan olsun'' denilseydi kültürüne sahip çıkmaya çalışanlara karşı çıkanların tepkisi ne olurdu acaba??????? (bu örnekler cogaltilabilir biliyorsunuz!?) dünyanin neresinde ne kadar halk varsa kültürünü, özünü yaşamayı hak ediyordur çünkü o kişiler insanlardır! insan oldugu icin insanca yasami hak ediyor demektir! ulus devlet gibi bir yapı içerisinde yer alan legal örgütlerin kültürüne sahip cikan bir partiyi irki olarak tabir edemezsiniz!!.
Amerikancı olarak tabir edebilir miyiz?
Saygılar...
dedeoglu 29.05.2007, 17:41 Amerikancı olarak tabir edebilir miyiz?
Saygılar...
Pek ilgi kuramadım.. Neye dayanarak söylüyorsunuz.
Amerikancı olanlar bellidir. Şimdilerde ulusalcı diyorlar kendilerine.
promethe 29.05.2007, 17:55 Pek ilgi kuramadım.. Neye dayanarak söylüyorsunuz.
Amerikancı olanlar bellidir. Şimdilerde ulusalcı diyorlar kendilerine.
İlgi kurmak için ilgilenmek gerekir diyorum.
DTP ABD ile halvet olmuş ;bilmemek elde değil.Yalnızca partizanca bir tavır bu gerçeği kabullenmeme yoluna gider.Neye dayanarak reddediyorsunuz?
anti-fasist 29.05.2007, 17:58 Hatırlarsınız sanırım SHP ile dehap isbirligi oldugunda milletvekilleri meclise girdiler sonra ne oldu meclis türkiye büyük millet meclisine girip kürtce yemin ettiler sonra?meclis ablukaya alındı ve onlar tutuklandı ya bu nerde görulmustur?federasyonlarda bile resmi dilde yemin edilir ki onlar federasyondur...
Yani uzun lafın kısası eger onlar öyle yapmasalardı belli sayıda bir kürt temsili simdi bile meclisteydi...Bunu en icten duygularımla söylüyorum ki kendini asan insanlar gibi kendi kendilerini yok ettiler...yazık oldu..
Eger baslarda ılımlı davransalardı, sonradan haklarını yavas yavas elde edeceklerdi bence..Ama bu sekilde yaparak herseyi berabt ettiler cünkü cahil halk bunu bir hakaret olarak algıladı bu yüzdende tüm kürtlere birer terörist gözuyla bakılmaya baslandı yani benım hic okula gitmemis olan babanem neden kürtleri sevmiyor olsun yoksa??
Bunları hepsi hem devlet polikisa hem de bunu tamamen haklı cıkartan leyla zana ve arkadaslaarıdır..
Eger DTP gercekten bir seyler yapmak istiyrsa, lütfen daha iyi adaylar cıkarsın kürt siyaseti ikinci bir darbeyi kaldıramaz..
dedeoglu 29.05.2007, 18:00 İlgi kurmak için ilgilenmek gerekir diyorum.
DTP ABD ile halvet olmuş ;bilmemek elde değil.Yalnızca partizanca bir tavır bu gerçeği kabullenmeme yoluna gider.Neye dayanarak reddediyorsunuz?
Tıpkı polislerin yaptığı gibi birine bir suç yüklüyorsunuz, sonra hadi bakalım ispat et yapmadığını diyorsunuz? Bu nasıl bir mantık..
İddia makamı sizsiniz? Buyrun söz sizde.
evet ben kendi kültürümü kendi dilimi ve kendi inancimi yasamak istiyorum bunun önüne acabilecek siyasi temsiliyete sahip bir parti varsa onu ben desteklerim! kendi özünü korumak eger amerikanci olarak tabir edilecekse sasarim ben o düsünceye! kendini yasamak isteyenleri hep maşa olarak gördünüz peki kendini yasamak isteyen insanlara ne sunulduda ne isteniyor??? askerlik yapariz, vergimizi öderiz, vatandaslik görevimizi kusursuz yerine getiririz ama kendimizi yasama istegimiz oluncada amerikanci olunuyor ha vay vayyy! her darbe öncesi amerikalara haber verip onun destegini alanlar, anadolu cifcisine kota koyup amerikadan mal ithal edenler, halklari birbirine kirdirmak icin elinden gelenleri yapanlar amerikanci degilde kendi kültürünü yasamak isteyenlermi amerikancidir bu nasil mantik izahidir?
ibrahim-ch 29.05.2007, 18:29 evet ben kendi kültürümü kendi dilimi ve kendi inancimi yasamak istiyorum bunun önüne acabilecek siyasi temsiliyete sahip bir parti varsa onu ben desteklerim! kendi özünü korumak eger amerikanci olarak tabir edilecekse sasarim ben o düsünceye! kendini yasamak isteyenleri hep maşa olarak gördünüz peki kendini yasamak isteyen insanlara ne sunulduda ne isteniyor??? askerlik yapariz, vergimizi öderiz, vatandaslik g |