Orijinalini görmek için tıklayınız : SHP 'nin DTP ve Sol Ortak Bağımsız Adaylarına katılması Metropollerde

polatkel
28.05.2007, 02:24
Bence Batı iilerinde ve Metropollerde Ankara,İstanbul,İzmir,SHP 'ninde Sol Ortak Bağımsız Milletvekili Adaylarına DTP,EMEP,ÖDP,SDP ile katılmasını uygun buluyorum.En Azından Metropolerde Batı illerde daha fazla Sol Ortak Bağımsız Milletvekli Adaylarının çıkarılma şansı artmış olur.

CaNCa
30.05.2007, 00:00
Katılıyorum. Eğer amaç meclise girip fikirlerini idari mercilerde sunabilmekse. ÖDP'e fikren kendimi çok yakın hissetmeme rağmen ÖDP dahil, TKP, EMEP, SDP gibi barajı geçemeyecekleri nerdeyse kesin olan sol partilerin seçime bunu bilmelerine rağmen katılmaktansa, DTP gibi meclise dolaylı yollardan girmeye çalışmalarını beklerdim. En azından fikirlerine yakın olan kişilere destek olarak efektif bir etki yaratabilmeleri bence daha anlamlı olabilirdi.

gencsosyalist
30.05.2007, 10:25
arkadaşlar ufuk uras istanbul 1, bölgeden aday oluyor...ortak aday kampanyası doğrultusunda

Westside
31.05.2007, 14:42
TKP nin barajı aşmak gibi bir istegi yokmus zaten :)Onlar öylesine giriyorlar secime.

iusjure
31.05.2007, 19:52
arkadaşlar ufuk uras istanbul 1, bölgeden aday oluyor...ortak aday kampanyası doğrultusunda

ÖDP Genel Bşakanı değil mi o? Niye partisinden ayrı giriyor seçime?

Erdem12
31.05.2007, 20:29
ÖDP Genel Bşakanı değil mi o? Niye partisinden ayrı giriyor seçime?

Nedenini bilmiyor musunuz?

"Bildiğinize eminim" ama, yine de yazayım; seçim barajı diye ülke demokrasisine giydirilmiş bir deli gömleği var. O deli gömleğini yırtabilmek için bağımsız girmek zorunda seçime; söyleyecek sözü olmayanlar ise barajın altında kalsak da düşüncemiz veya ona yakın olanlar mecliste diye böyle bir kaygı taşımıyorlar.
Ama söyleyecek sözleri olanlar her zorbalığı ve zorluğu aşabilmek adına seçimi önemsiyorlar...

Mansuri
31.05.2007, 20:59
TKP nin barajı aşmak gibi bir istegi yokmus zaten :)Onlar öylesine giriyorlar secime.

Evet İP'in her seçimden önce ikitdar iddiası var ama hep iddiada kalıyor!
Çok acıyorum Perinçek'e, bakalım şimdi bu Milli Cephe olayı tutacak mı?
Perinçek hayatında bir defa olsun meclise girecek mi? Heyecanla izliyorum.

TKP'ye gelirsek, zaten Türkiye'de TKP'nin meclise girecek kadar oyu alması ya TKP'nin Fransa'daki sosyalist parti gibi bir parti haline gelmesi demektir.
TKP tüzüğünde yazdığı gibi devrimci bir parti niteliğini kazanırsa, zaten o zaman Türkiye'de birçok şey aşılmış ve Devrim olmak üzeredir.

Esas sorun partiler üstü bir sorundur ki, bu da Türkiye'de solun doğru bir kimlik kazanmasıdır. Peki bu doğru kimlik nedir? Son ezilenlerin yanındadır. Solun kimliği işçi sınıfının kimliğidir.
Bu kimliğe ulusalcılık aykırıdır, çünkü ulusalcılık kapitalizme hizmet eden bir olgudur.
Bu kimlikte ulusalcılığın, milliyetçiliğin,ırkçılığın, mezhepçiliğin işi yoktur,
Bu kimlik halkların kardeşliğini savunur.
Bu kimlik anti-emperyalist bir kimlik olmalıdır.
Bu kimlik sosyalist iktidarı amaçlamalıdır.
Bu iktidarın öznesi işçi sınıfıdır!

Zara_Koçgiri
31.05.2007, 21:25
mutlaka öyle ama bağımsız olupta bı çok örnek gördük bu yaşam boyunca ama yaşanan olaylar ve şuandaki cunta yanlısı bı partı ve buna ortak lan partılere ortak olmak ve bunlara yol açmak gerçekten yanlış bı olay örneklerı zaten topiklerde ve gazetelerde yansıtılıyo kı bu yuzden bağımsız olupda ve gerçekten özeöz insanları oraya taşımak onurlu bı davranış olur dusuncesındeyım bu onurlu davranış değildirki alevi kökenli insanlar iillahi olsun dıye gerçekten aydın ,emekçi,sosyalist,işçi,köylü ve bugüne kadar mücadelesi yapılmış tüm emekçi haklarını savunabilecek insanları oraya taşıyabilmektir.o anlamdaki gelin canlar bir olalım ve bunu savunabilecek insanları taşıyalım ,akp 'ye,ve oy verenlerın olduğu halende bundan kaçmayan ve bundan rant sağlayan insanları biliçlendirme anlamında bedel verenleri unutmayınki yarınlar size güneş olacak .

iusjure
31.05.2007, 22:55
Nedenini bilmiyor musunuz?

"Bildiğinize eminim" ama, yine de yazayım; seçim barajı diye ülke demokrasisine giydirilmiş bir deli gömleği var. O deli gömleğini yırtabilmek için bağımsız girmek zorunda seçime; söyleyecek sözü olmayanlar ise barajın altında kalsak da düşüncemiz veya ona yakın olanlar mecliste diye böyle bir kaygı taşımıyorlar.
Ama söyleyecek sözleri olanlar her zorbalığı ve zorluğu aşabilmek adına seçimi önemsiyorlar...

O zaman ÖDP seçime katılmıyor.

halitseyfi
31.05.2007, 23:00
Eğer bu söylediğiniz gerçekse:

Çok ilginç, TKP kendi kendini mi yoksa halkımı kandırıyor. "Oynamaktan amaç utmaktır" derler bizim buralarda. Hele hele sisteme alternatif olduğunu idda eden bir parti bu düşüncedeye eğer buna cididen çok şaşırırım.

Erdem12
31.05.2007, 23:06
O zaman ÖDP seçime katılmıyor.

Derdiniz ÖDP'yi karalamaksa, bu konu bağlamında bu çok zor bir girişim sizin açınızdan.
Sizin düşüncenizin rakibi-yolarkadaşlarınız olan sistem partileridir doğallıkla.

ÖDP Emek-barış platformunun bir müttefiğidir. Bu tavrını genel başkanını meclise göndererek, demokrat sosyalistlerin sesi olma-ezilenlerle ortak tavır alma sorumluluğu ile belirlemiştir. ÖDP enternasyonal anlayışın gereği olarak sosyalist muhalefetini çeşitli biçimlerde sürdürmekten yana sorumlu bir tavır belirlemiştir (Aynen EMEP, SDP gibi).

Nesimi
31.05.2007, 23:12
İstanbulda büyük ihtimalle Ufuk Uras'a oy vereceğim. Diğerlerinden daha birikimli ve daha demokrat. Tabi seçilmek için 60bin civarı oy alması lazım. Bakalım seçim dönemi yaklaşsın bir parti veya adaya yönelik seçim yapacağım.

Westside
01.06.2007, 11:58
Evet İP'in her seçimden önce ikitdar iddiası var ama hep iddiada kalıyor!
Çok acıyorum Perinçek'e, bakalım şimdi bu Milli Cephe olayı tutacak mı?
Perinçek hayatında bir defa olsun meclise girecek mi? Heyecanla izliyorum.

TKP'ye gelirsek, zaten Türkiye'de TKP'nin meclise girecek kadar oyu alması ya TKP'nin Fransa'daki sosyalist parti gibi bir parti haline gelmesi demektir.
TKP tüzüğünde yazdığı gibi devrimci bir parti niteliğini kazanırsa, zaten o zaman Türkiye'de birçok şey aşılmış ve Devrim olmak üzeredir.

Esas sorun partiler üstü bir sorundur ki, bu da Türkiye'de solun doğru bir kimlik kazanmasıdır. Peki bu doğru kimlik nedir? Son ezilenlerin yanındadır. Solun kimliği işçi sınıfının kimliğidir.
Bu kimliğe ulusalcılık aykırıdır, çünkü ulusalcılık kapitalizme hizmet eden bir olgudur.
Bu kimlikte ulusalcılığın, milliyetçiliğin,ırkçılığın, mezhepçiliğin işi yoktur,
Bu kimlik halkların kardeşliğini savunur.
Bu kimlik anti-emperyalist bir kimlik olmalıdır.
Bu kimlik sosyalist iktidarı amaçlamalıdır.
Bu iktidarın öznesi işçi sınıfıdır!

Peki iktidara gelmeden nasıl işçilerin sorunlarını çözeceksiniz?

dedeoglu
01.06.2007, 13:45
İstanbulda büyük ihtimalle Ufuk Uras'a oy vereceğim. Diğerlerinden daha birikimli ve daha demokrat. Tabi seçilmek için 60bin civarı oy alması lazım. Bakalım seçim dönemi yaklaşsın bir parti veya adaya yönelik seçim yapacağım.

İstanbul'da Baskın Oran ve Ufuk Uras'ın adaylıkları açıklandı.

Mansuri
01.06.2007, 13:57
Peki iktidara gelmeden nasıl işçilerin sorunlarını çözeceksiniz?

Beni sadece bir partiden bahsetmiyorum, işçi sınıfı partisinin niteliklerinden bahsediyorum.
Bahsedilen iktidara devrimle yürülür.
Venezuela'daki Chavez iktidarı seçimle oldu diyeceksen, evet böyle bir örnek var ama Venezuela'nın koşullarıyla Türkiye'nin koşulları aynı değil.
Türkiye'de zaten işçi sınıfının partisinin iktidara gelecek kadar taraftarı olsa, meclis ele geçirilir.
Seçimle iktidara gelmesi durumunda da parti revizyonizm ve oportunizme kayar.

Herneyse bu tartışılacak bir mevzu ama su götürmez bir gerçek vardır ki bu iktidarın öznesi işçi sınıfı olmalıdır.

TKP'yi savunmayı gereksiz buluyorum, ben bir partiyi incelerken önce programına bakıyorum, sonra icraatlarına(Teori olmadan, pratik olmaz değil mi?),TKP'nin programı: http://www.tkp.org.tr/belgeler_PartiProgrami.html

Westside
01.06.2007, 14:00
Ufuk URas meclise girse de biraz eşitlik demokrasi özgürlük falan gelse ülkeye

gencsosyalist
01.06.2007, 14:29
Bilmem tkp nin baraj diye sorunu yokmuş...olur bu kadar olur. sitelerine girin oy'lar tkp ye yazıyor. baraj sorunu yoksa neden öyle bir slogan kullanıyorlar ki...geçenlerde de doğu perinçeğin iş partiside aynı şeyleri söylüyordu...umarım anlamışsınızdır...

Westside
01.06.2007, 14:31
Hayır onların meclise girme gibi bi dertleri yokmus.Enteresan bir politika ama saygılıyız biz.