Orijinalini görmek için tıklayınız : Milletvekili dağılımı

Alevimen
28.05.2007, 03:11
AKP 2002'de 365 Milletvekili ile TBMM'de temsil edildi şimdi 351 gözüküyor.
Anap barajı geçmesede 20 kişi..

Bu nasıl oluyor? Merak ettim..

ibrahim-ch
28.05.2007, 03:17
istifalar ve ölüm ile eksilmeler oluyor.

Alevimen
28.05.2007, 03:57
İyide koltuklar AKP için verilmedi mi? Veya CHP herneyse.. Parti adı önemli deyil.. Madem AKP ye 365 verilmiş istifa eden Milletvekili'nin yerini gene AKP'den bir aday gelmesi daha doğru olmaz mı? Sizi doğru mu anladım?

munzur_62
28.05.2007, 08:24
İyide koltuklar AKP için verilmedi mi? Veya CHP herneyse.. Parti adı önemli deyil.. Madem AKP ye 365 verilmiş istifa eden Milletvekili'nin yerini gene AKP'den bir aday gelmesi daha doğru olmaz mı? Sizi doğru mu anladım?

Partiden istifa ediyorlar anapta istifa eden ve bağımsızların katılımıyla grup oluşturdu

Zahir
28.05.2007, 08:36
istifa eden Milletvekili'nin yerini gene AKP'den bir aday gelmesi daha doğru olmaz mı? Sizi doğru mu anladım?

İstifa den Vekil; Millet vekilliğinde istifa etmiyor ki. Partisinde istifa ediyor. Eğer senin gibi düşünürsek Vekilin Millet Vekilliğini bitirmiş oluruz.

Millet Vekilliğinden istifa ile Partiden istifa ayrı şeydir. Dolayısla Vekilliği son bulmayan birinin yerine başka bir adayın gelmesi doğru olmaz.

Alevimen
28.05.2007, 08:59
İstifa den Vekil; Millet vekilliğinde istifa etmiyor ki. Partisinde istifa ediyor. Eğer senin gibi düşünürsek Vekilin Millet Vekilliğini bitirmiş oluruz.

Millet Vekilliğinden istifa ile Partiden istifa ayrı şeydir. Dolayısla Vekilliği son bulmayan birinin yerine başka bir adayın gelmesi doğru olmaz.
Anlaşıldı, demek partiye deyilde milletvekiline oy veriliyormuş.

aykudgöksun
28.05.2007, 10:32
milletvekilliğinden istifa etse ara seçim yapılır..illa o sandalyeler AKPye kalacak diye birşey yok..partiden istifadaysa ''milletvekili'' sıfatı korunur ve içerde başka bir parti adına grup oluşturulabilir..