Orijinalini görmek için tıklayınız : Can Dündar'dan ve Tayyip'in sözleri

olmezozc
29.12.2005, 00:44
arkadaşlar geçen gün böyle bişeye rastladım ve dikkatimi çekti
burda yazanlar suçlama deil hepsinin ispatı var gerçek. yanında yayımlandıgı gazete ve tarihi yasıo..
ben söyleyecek söz bulamadım sizlerle paylaşayım dedim.

[FONT=Courier New]Tayyip...
Unutanlara,

* Elhamdulillah seriatciyiz. (21.11.1994 Milliyet)
* Yilbasina karsiyim. (19.12.1994 Sabah)
* Ben tekkeye degil dergaha gittim. (22.1.1997 Gozcu)
* Ata'ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. (12.5.1994Hurriyet)
*10 Kasim'da yaygara kopartildi. (14.11.1994 Hurriyet)
* Icki yasaklansin. (1.5.1996 Hurriyet)
* Istanbul'u Medine yapacagiz. (Akis)
* Butun okullar Imam Hatip yapilacak. (17.9.1994 Cumhuriyet)
* Ben Istanbul'un imamiyim. (8.1.1995 Hurriyet)
* Mayo reklami sehvet somurusudur. (6.3.1996 Hurriyet)
* Milli Piyango zulumdur. (29.9.1994 Hurriyet)
* Taksim'deki caminin temelini insallah atacagiz. (1.7.1994)
* Cumhurbaskani'nin imam hatipli olacagi gunler yakindir. (5.2.1996 Akit)
* Sarik operasyonu cok komik. (15.5.1995 Sabah)
* Yesil (kaldirim rengi) medeniyettir. (25.6.1994)
* Ben Meclis'in dua ile acilmasindan yanayim. (8.1.1996 Milliyet)
* Imamlar da nikah kiysin. (9.5.1995 Milliyet)

Asagida yazi, bir Hürriyet gazetesi yazarinin, 29 Ekim 2002 tarihli köseyazisindan alintidir ; Bugün size
ülkemizi yönetmeye talip olan bir sahsin imzasiyla gönderilen oglunun nikáh davetiyesini belgeliyorum.
Subat tarihinin yanindakine bakiniz!
*29 Zilkade 1421.
Bugün Türkiye'de böyle bir tarih kullaniliyor mu? Zilkade diye bir ay var mi? Nedir zilkade? Arabi aylarin on birincisi! 1421 diye yil var mi? Yok! Nedir o? Arap takvimi!

İste bu Tayyip ve ekibi, sizin oylariniza talip.

burdan sonra can dündar kendisi bikaç şey söylemişti
ben burdan sonrasını yazmak istemedim.
...... yorumsuz..........

mercan
29.12.2005, 01:06
görünen köy kılavuz istemez :3D_NG (6) zaten dün TBMM sinin televizyon kanalında bütce görüşmelerini canlı yayında izledim o şahsiyet çıktı konustu resmen delirdim adam bi güzel dalga geçiyo yaaa ...şimdi bişey dicem ama.... boşver içimden diyorumm ona değil foruma saygımdan :3D_NG (8) bu adama hiç tahammülüm yok yaa napim ... mahvediyolar ülkeyi :(

Alevimen
29.12.2005, 01:11
bir Türkiye Başbakanına sadece adıyla hitap edilmesini şahsen hoş bulmuyorum herhangi bir kişi hakkında yorum yapılmıyor Sn. Recep Tayyip Erdoğan Türkiyenin güncel Başbakanı hatırlatmaya lüzüm yok.

10 yıl evvel konuşmaları elbette önemlidir ve kayıtlara alınır fakat bizim felsefemizde ön yargı bulunmaz. Bende bir Vatandaş olarak Sn. Başbakanın her söylediğini tasvip etmiyorum görüşlerim farklı ama saygımızı kaybetmeden bunu dile getirelim.

Ve bu yazılan haberler politikaya ilgi gösteren kişiyi şoke edeceğinide sanmıyorum, sessini aşırı yükselten bir toplum deyiliz biz engin hoşgörümüzle, din, dil ve ırk ayrımı yapmayan insanı insan olarak gören. Saygıyı ve Eşitliği ve 72 Millet'e aynı göz ile bakan felsfesini savunan toplum olarak tanınmışız, bu biline!

mercan
29.12.2005, 01:30
bir Türkiye Başbakanına sadece adıyla hitap edilmesini şahsen hoş bulmuyorum herhangi bir kişi hakkında yorum yapılmıyor Sn. Recep Tayyip Erdoğan Türkiyenin güncel Başbakanı hatırlatmaya lüzüm yok.10 yıl evvel konuşmaları elbette önemlidir ve kayıtlara alınır fakat bizim felsefemizde ön yargı bulunmaz. Bende bir Vatandaş olarak Sn. Başbakanın her söylediğini tasvip etmiyorum görüşlerim farklı ama saygımızı kaybetmeden bunu dile getirelim.!

Güzel yorumda :)) ama benim düşüncemde;
saygıyı hak edene saygı göstericeksin.. bu kişi isterse başbakan olsun ki ben onun ülkemi temsil etmesini isteseydim zaten oyumu ona verirdim heleki cumhuriyeti yerlebir etmek istiyen bi şahsiyete hiç saygı gösteremem. ön yargı yapmıyorum....önyargı yapmam için onu tanımamam gerekir ben onu çok iyi tanıyorum :)) tanıdığım kişi hakkında yorumlarımı belirttim yani...:3D_NG:

eerkan82
29.12.2005, 08:25
adamlarda suç yokki
suç onu başımıza getirenlerde
başbakan olmadan önce zaten nasıl bir ideolojiye sahip olduğu biliniyordu
ve asıl suç bizdeki solcu,demokrat insanlar olarak her zaman aramızda bölündük
işin aslı bu gibi şeyler duyduğum zaman hiç mi hiç şaşırmıyorum.

Ercan
29.12.2005, 17:37
Ugur Dündar su anda basbakanlik yapan kisinin gecmisteki söylediklerini yazmis.
Bir insanin zorla ona "Sayin" demek zorunda oldugunu zannetmiyorum.
Mercan´in dedigi gibi hak edene saygi gösrerilir.
Tayyip Alevilere ne kadar saygi gösteriyorsa,o kadar saygi görür.
Tayyip´in simdiki uygulamalari (özellikle belediyelerdeki uygulamalar) gecmisine tekrar dönüsü gösteriyor.Bu iktidara karsi kimse önyargili degil,hatta bazi cikarcilarin ve her dönemin yagcilarinin destek verdigini görüyoruz.

Sevgili Alevimen,
Tayyip adinin ünvansiz yazilmasina gösterdiginiz hassasiyeti, Alevi Dergahina ve yazarlarina karsi yapilan hakaretlerde de göstermenizi beklerdim.
Önyargili olmama felsefesi bunu gerektirirdi.

Selamlar

izmirksk
29.12.2005, 19:45
Ugur Dündar su anda basbakanlik yapan kisinin gecmisteki söylediklerini yazmis.

öncelikle uğur dündar değil can dündar.
metni tam okumadan sırf eleştirme fırsatını bulma hevesi ile saldırmayın.hiç kimse sizin türkçü dergahınızı savunmak zorunda değil.
attığım mesajları bile yayınlamadılar sansürlü insanlar var oralarda.kafatasçı ve sansürcü.
biz oralarda fikirlerimizi savunamıyoruz ama siz aleviforumda istediğiniz gibi faşist/milliyetçi- türkçü propaganda yapıyorunuz.
bence eleştiriden önce aleviforuma teşekkür borçlusunuz.

Lamekan
29.12.2005, 19:52
bende ona bakınıyodum Ugur dündarda böle yazılar yazacak yürek bulunmaz bu yazıyı yazmaz diye... Can dündar yazısı imiş....

adamın yapmak istedikleri ortada ve gerek oy vererek gerekse sandıga küserek biz başımıza getirdik.. Bu beş yıllık dönem için bekleyip tanımakdan ve demokratik tepki vermekden başka yapılacak pekde fazla bişey de yok...

Naz
29.12.2005, 20:19
adamın yapmak istedikleri ortada ve gerek oy vererek gerekse sandıga küserek biz başımıza getirdik..

buna katiliyorum... gercekten bu secim olayini hic anliyamiyorum... sadece turkiye icin gecerli degil ama bu... yani bakiyoruz adamlarin cizgileri belli soyledikleri dusunceleri belli ama buna ragmen yinede bi sekilde onlari basa getirenler yine bizleriz... bu son Irak olaylarindan sonra bi dusunun Bush ve Blair yeniden iktidar oldular... bu akla sigmaz bir durum bence... Blair icin sunlari soyliyim secim oncesi acayip kizisti ortalik, Blair bile emindi yeniden basa gelemiyeceginden... inanilmaz buyuk protestolar yapildi gerek medyada gerek halk arasinda Blair'e karsi buyuk bir tepki vardi... mitingler duzenlendi yuruyusler paneller imza toplamalar vs vs... ve is sandiklara gelince ne hikmetse bu adam yine basa getirildi... yani yanlis giden birseylerin oldugu kesin, ama ne varki bence sucu bu basa getirdiklerimzden cok kendimizde aramaliyiz, nihayetinde bu adamlari bile bile yaptiklarini yollarini gore gore onlari iktidara tasiyan yine halktir...

Ercan
29.12.2005, 20:49
öncelikle uğur dündar değil can dündar.
metni tam okumadan sırf eleştirme fırsatını bulma hevesi ile saldırmayın.hiç kimse sizin türkçü dergahınızı savunmak zorunda değil.
attığım mesajları bile yayınlamadılar sansürlü insanlar var oralarda.kafatasçı ve sansürcü.
biz oralarda fikirlerimizi savunamıyoruz ama siz aleviforumda istediğiniz gibi faşist/milliyetçi- türkçü propaganda yapıyorunuz.
bence eleştiriden önce aleviforuma teşekkür borçlusunuz.

Metni tam okumamakla ne alakasi var.Saadece yazarken Can Dündar´la Ugur Dündar´i karistirdim.Bu yüzden özür diliyorum.

Bana bak izmirksk sen bana fasist/milliyetci-türkcü propagandasi yapiyorsun diyemezsin.Sözlerini aynen sana iade ediyorum.Senin bu söylediklerine karsi ben yillarca mücadele ediyorum.Fikirlerine karsi oldugun kisilere fasist diyemezsin.
Seni biraz terbiyeli olmaya davet ediyorum.Senin kim oldugun belli degil.
Terbiyesiz.

izmirksk
29.12.2005, 21:12
aslında kastettiğim şey özellikle o derneklerdi(ve onların fikirlerini savunan herkes)
neyse kişiselleştirmeyede gerek yok
özürler benden

Aziz
29.12.2005, 21:28
Usta Yanlis Yorum Pardon

olmezozc
30.12.2005, 12:35
çok beğenildi işte devamı;

Türkiye'yi onlar kurtaracak! İçlerinden kimi Atatürk'e hakaretten hüküm giymis,kimi sivas katliami saniklarinin avukatlari, kimi yolsuzluktan, hirsizliktan yargilaniyor, Tayyip ise altinlari borç aldigi (!) oglunun davetiyesinde 29 Zilkade 1421 tarihini kullaniyor!
Hem de ''Ben artik degistim!!!'' dedigi günlerden sonra.

Savulun, ....... kafasi isbasinda!
(can dündar)

birbirinizle niye tartışıyorsunuz ki arkadaşlar... her şey ortada...
her seçimde aziz nesinin meşur sözü aklıma geliyor

Özgür-Taylan
11.10.2006, 17:50
Elhamdulillah seriatciyiz. (21.11.1994 Milliyet)

Yilbasina karsiyim. (19.12.1994 Sabah)

Ben tekkeye degil dergaha gittim. >(22.1.1997 Gozcu)

Ata'ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok(12.5.1994Hurriyet)

10Kasim'da yaygara kopartildi. >(14.11.1999Hurriyet)

Icki yasaklansin. (1.5.1996 Hurriyet)

Istanbul'u Medine yapacagiz. (Akis)

Butun okullar Imam Hatip yapilacak. >(17.9.1994 Cumhuriyet)

Ben Istanbul'un imamiyim. (8.1.1995 Hurriyet)

Mayo reklami sehvet somurusudur. (6.3.1996 Hurriyet)

Milli Piyango zulumdur. (29.9.1994 Hurriyet)

Taksim'deki caminin temelini insallah atacagiz(11.7.1994)

Cumhurbaskani'nin imam hatipli olacagi gunler yakindir. (5.2.1996 >>Akit)

Sarik operasyonu cok komik. (15.5.1995 Sabah)

Yesil (kaldirim rengi) medeniyettir. (25.6.1994)

Ben Meclis'in dua ile acilmasindan yanayim.(8.1.1996 Milliyet)
Imamlar da nikah kiysin. (9.5.1995 >>Milliyet)

Asagida yazi, bir Hürriyet gazetesi yazarinin, 29
Ekim 2002 tarihli
köseyazisindan alintidir ; Bugün size >>ülkemizi yönetmeye
talip olan bir sahsin imzasiyla gönderilen oglunun nikáh davetiyesini >>belgeliyorum. Subat tarihinin yanindakine bakiniz!
29 Zilkade 1421.
Bugün Türkiye'de böyle bir tarih kullaniliyor mu? Zilkade diye biray var mi?
Nedir zilkade? Arabi aylarin on birincisi! 1421 diye yil var mi?
Yok!
Nedir o? Arap takvimi!
İste bu Tayyip ve ekibi, sizin oylariniza >>talip.
Türkiye'yi onlar kurtaracak!
İçlerinden kimi Atatürk'e hakaretten hüküm giymis,kimi sivas katliami saniklarinin avukatlari, kimi yolsuzluktan, hirsizliktan yargilaniyor,
Tayyip ise altinlari borç aldigi (!) oglunun davetiyesinde 29 Zilkade 1421 tarihini kullaniyor!
Hem de ''Ben artik degistim!!!'' dedigi günlerden sonra.
Savulun, Tayyip kafasi isbasinda!

(can dündar)

borancan
11.10.2006, 21:14
bunlar bu temennilerine nerdeyse ulaştılar bi sabah bi uyanacağız heryer yemyeşil olmuş kadrolaşmayı nerdeyse tamamladılar tek yapmaları gereken artık anayasadan kurtulmak
hem bunların istediği gibi yaşama heveslisi bir sürü insan var o bu vaatlerle geldi eline fırsat geçince tabiki yapacak dediklerini

EŞİTLİK PARTİSİ
12.10.2006, 21:10
Değerli Canlar...

AKP denen ucubenin KRABASANLIĞINI bitiriyoruz..
Bu öyle bir karabasandı ki yanlız TÜRKİYE'ye karbasanlık yapmadı...
-IRAK'a...
-SURİYE'ye
-İRAN'a Ahmedi Nejat denen yeni SADDAMLA yapmaya kalktı ama ömrü yetmedi...
RTE Bunların hesabını verecek...şimdi iki ara da bir derede...
RUM PONTUS örgütü üyesi nasılmış anlatacak...
EMİNE hanım mı...
Bu zavallılar aklıma gelince...
ÇAVUSEKO'nun ve eşinin KURŞUNA dizileşleri aklıma geliyor...
Ne yalvarmış tı o bayan çavuseko...
Kurşuna dizen Askerlere
Ben sizin ananızın demişti...
Ama o erler dinlememişti...
EMİR BÜYÜK YERDENDİ...
Saygı ve Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

meymane_usari
12.10.2006, 22:11
"Askerlik yan gelip yatma yeri değil" diyen bir başbakandan başka ne beklenebilir ki yarın bir gün din devleti kurarlarsa şaşmamak gerekir.

EŞİTLİK PARTİSİ
12.10.2006, 22:38
Sn.meymane-usari

Din Devleti hayali MNP den beri var...ERBEKAN bu işi RTE ye devretti...
RTE LADİN Kursunda bu işin eğitiminden geçti...
Gayri meşru bir seçim ve GAYRİ MEŞRU BİR İKTİDAR...
Göz yumanlar,
-Askerler
-Cumhur Başkanı
Şimdi bu işi nasıl temizleyeceğiz telaşındalar...
ABD Aklını kaybettiği için akılda veremedi...
Ha siz bu düşüncedeisniz boşuna hayal kurmayın diye cevap yazdık...
TÜRKİYE öyle sahipsiz bir ülke değil...
Saygılarımla

Bektaş ÇELEBİ

Alevimen
12.10.2006, 22:46
daha önce gene bu forumda okudum, hangi topikdi acaba..

meymane_usari
12.10.2006, 22:48
Sn.meymane-usari

Din Devleti hayali MNP den beri var...ERBEKAN bu işi RTE ye devretti...
RTE LADİN Kursunda bu işin eğitiminden geçti...
Gayri meşru bir seçim ve GAYRİ MEŞRU BİR İKTİDAR...
Göz yumanlar,
-Askerler
-Cumhur Başkanı
Şimdi bu işi nasıl temizleyeceğiz telaşındalar...
ABD Aklını kaybettiği için akılda veremedi...
Ha siz bu düşüncedeisniz boşuna hayal kurmayın diye cevap yazdık...
TÜRKİYE öyle sahipsiz bir ülke değil...
Saygılarımla

Bektaş ÇELEBİ

zaten eğer birisi sahip çıkacaksa bu ülkeye önce ben sahip çıkarım çünkü biz bu topraklarda doğduk ve büyüdük bu toprağın ekmeğini yedik.ben o sizin gördüğünüz düşüncede değilim benim düşüncelerimi belirttim.

Saygılarımla

izmirksk
13.10.2006, 04:08
daha önce verilmişti...doğrudan linkten alıntı yapamadım:)..

MetinK
13.10.2006, 04:22
daha önce gene bu forumda okudum, hangi topikdi acaba..

daha önce verilmişti...doğrudan linkten alıntı yapamadım:)..
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3127&highlight=Elhamdulillah+seriatciyiz

Coklu mesaj alinti denemesidir:)

Alevimen
13.10.2006, 04:28
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3127&highlight=Elhamdulillah+seriatciyiz

Coklu mesaj alinti denemesidir:)

konuları birleştirdim :whistling

silo161
20.10.2006, 21:00
Arkadaş doğru söylüyor onu bulunduğu konuma biz getirdirmedik mi?......
Bunun yanında Tayyip Erdoğanın bu sözlerine neden şaşırıyoruz ki sonuçta siyasi geçmişi belli.Nede olsa Erbakanın öğrencisi ve Erbakanın bu ülkede dini kullanarak neler yaptığını hepimiz biliyoruz........
Tayyip Erdoğanın insan olarak bunları söylemeye hakkı var ama başbakan olarak söylemeye hakkı yok.Zaten bu ülke ne çektiyse dini siyasete alet edenlerden çekti.Din kötüdür demiyorum din toplumlar için kesinlikle gereklidir zaten dinsizlik diye bir şeye de inanmıyorun.Ama siyasete alet edildiği an biter ve o topluma zarar verir çünkü siyaset yalan üzerine kuruludur dinde de yalanın yeri yoktur.

Bakır
20.10.2006, 23:25
arkadaşlar şunu unutmayalım ki tayyip erdoğanı iktidara halk getirdi,tanklar getirmedi!
önemli olan şahisyetlerin değişmesi değildir.bu tayyip gider başka bir tayyip gelir.
önemli olan zihniyetin değişmesidir.

%10'luk seçim barajını halen günümüzde savunanlar yüzünden iktidarlar!

suyunsesi
20.10.2006, 23:52
TAYYİP ERDOĞAN'IN, 1980'Lİ YILLARDA ARŞİVLENEN , KURAN KURSUNDA ETTİĞİ BİLİNEN VE TRABZON TİRE ASKERİ ARŞİVİNDE MEVCUT BULUNAN ATATÜRK ALEYHİNDEKİ ÜNLÜ YEMİNİ:

İŞTE O YEMİN

"Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma. Türkiye'yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime. Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan. şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma , dinim. Allahım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim."

Sorular      :

1.     Bu yemin gerçek anlamıyla anayasa ihlali mi değil mi? Aksi ispat edilene kadar, bu şahıs hakkında T.C.Hukuk Devletinin gerekleri yapılacak mı yapılmayacak mı?
2.     Sıradan bir T.C. vatandaşı bu tür yeminler ettiği ortaya çıksa hakkında açılacak davada kaç sene hapis ve kamu yararından hak masuniyeti istenir? Ve gereği yapılır?!

jacques lion
21.10.2006, 17:03
Merhabalar,

Türkiye'nin yaşadığı demokratikleşme/sivilleşme sürecinin hayati bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Bu sürecin daha da derinleşmesi, AB sürecinin başarılı olmasıyla mümkün. Sayın Tayyip Erdoğan ve partisi AKP'nin iktidarda olduğu son 4 yıl içerisinde, AB süreci zaman zaman meydana gelen aksaklıklara ve sıkıntılara rağmen devam etti. Bunu akılda tutmalı, bir.

İkincisi, evet doğrudur, 8 - 10 yıl öncesine dek Tayyip Erdoğan, haklı olarak tepki çeken pek çok açıklamalarda bulunuyordu, din temelli bir devlet istencini de açıkça ifade ediyordu. Sayın Erdoğan'ın bu açıklamalarına karşı, o dönemlerde tepki göstermek, gayet doğaldı.

Fakat bundan yaklaşık 5-6 sene önce, Sayın Erdoğan ve yakın çalışma arkadaşları, siyasal ve toplumsal fikirlerinin değiştiğini, artık farklı fikirlerden hareketle siyaset yapacaklarını ifade ettiler, ve bu amaçla AKP'yi kurdular. Ve aradan bir yıldan biraz fazla bir zaman geçtikten sonra, tek başına iktidara geldiler.

Sayın Erdoğan'ın değiştiğine inanabilirsiniz, ya da Erdoğan'ı takiyecilik ile suçlayabilirsiniz. Ama benim için bu suçlamaların ya da övgülerin bir önemi/anlamı yok, çünkü Sayın Erdoğan'ın zihnini ya da kalbini açıp, siyaseten değişip değişmediğini göremeyeceğimize/anlayamayağımıza göre, yapabileceğimiz tek şey, icraatlarına bakmaktır.

Başka bir deyişle, birisi çıkıyor ve "ben değiştim, artık farklı bir dünya görüşüne sahibim" diyor, o halde, buna inanmasanız bile beklemek, ve bunu söyleyen kimsenin icraatlarına bakmanız gerekir. Aksi halde, içgüdülerle yapılan akıl yürütmeler, sağlıksız sonuçlara/çıkarımlara yol açabilir.

"Ama Erdoğan şunu demişti, bunu demişti" gibisinden hamasi dillendirmelerle, hele hele Başbakan sıfatını taşıyan bir kimseye küçümseyici ifadelerle hitap etmekle siyaset üzerine akıl yürütülmez, nitekim siyasal konuların ve kavramların kahvehane üslubu ile "tartışılmasına" hep karşı oldum.

Karşımızda değiştiğini söyleyen, eski söylemlerini reddettiğini söyleyen, ve son 4 yıldır AB sürecini başarılı bir şekilde yürüten bir kimse var. Eleştirmek bir şeydir, belden aşağı vurmaya çalışmak ise başka bir şey.

Neye göre karar vereceksiniz? İçgüdüleriniz ile mi, varolana göre mi?

Saygılarımla.

EŞİTLİK PARTİSİ
21.10.2006, 20:35
Değerli Canlar...

Elbette kişiler bir simgedir...RTE ye saygılı olalım demek nasıl bir şeydir anlamıyorum, ha işgal ettiği makamın Vatandaşların ortak makamı olduğu belirterek bu saygı ifadesi söylenmek isteniyorsa de ki yine olmaz, bu bir teslimiyeti kabul etmeye kadar gider.
Celal Bayar'dan başlayan bu simgesel sömürü çizgisi RTE ile doruğa ulaşmıştır ve fütürsuzluğun,yalanın, Vatandaşa hakaretin zirveye ulaştığı ve ukalalığın bir yönetsel kültürü temsil deiyormuş gibi algılannılmasının önünün açıldığı bir kara mizah dönemi.
Hep tekrarlıyoruz ki ülkemiz 10/11/1938 den itibaren her alanda işgale hazırlanması bu anlayışın gayretleryle olmuştur ve bu nedenle gizli açık emperyalist destekle bu adamlar, Cumhurbaşkanı,Başbakan,Bakan,Milletvekili,General, Müsteşar,Genel Müdür,Belediye Başkanı vs..olmuşlardır.
Tabi tek tek isimler belki belirlenmemiştir ama, başları önce belirlenmiş, oda tabi bu ilişkilere göre diğerlerini belirlemiştir...
Yani Cumhurbaşkanından Muhtara kadar her düzeydeki atanmış veya seçilmiş yöneticiler böyledir...aralarına girmek öyle kolay değildir...kimi solcu geçinir, kimi sağcı, kardeş kardeş geçinip giderler ama işler artık o aşamaya geldi ki bu kardeşlerin bazıları GERÇEĞİ gördü ve papucun pahalı olduğunu anladı...
RTE bu sülalenin şimdiki başı..
Diğer yandan empryalistler her düzeydeki iş birlikçilerini belirlerken kesin kaideleri bu kişleri önce kişiliksizleştirirler...yani talimat almaya, bu talimatları harfiyen uygulamaya, aksilik çıkarmamaya özenle dikkat ederler.
Yoksa onlar blmiyormu bizim önerdiğimiz HALK yararına uygulamaları...cin gibi biliyorlar,zaten bilmeseler nasıl engelleyecekler.
Bazan bakıyoruz,yani buna saflıkmı desek ne desek...ciddi ciddi bu hainleri,HALK düşmanlarını dalavere ile aldıkları bu makamlara bakarak baya ciddiye alıyorlar.
Efendim Tv.şöyle dedi,filan gazete şöyle yazdı...yani pes doğrusu...bu yazılı ve göresel basın kimin...görevi ne...elbette ki halkı uyuymak, diğer alanlardaki görevliler gibi.
Evet tekrarlayalım ki SAYGI kelimesi çok ama çok önemli bir insani bir durumu anlatır ve rastgele bu duygu kullanılmaz...
Zaman zaman görevim gereği bu tip adamlarla karşılaşırım...öyle zavallılaşırlar, öyle kişiliksizleşirler anlatamam...ilk etapta tanımayanlar bazan öyle havaya girer ama onları bir kelime ile yerin dibine batırırız.
Saygı ve Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ