tramosoo33
28.05.2007, 13:08
Yöresel yemekler
*madımak(pancar aşı) yoğurtlu veya sıcak olarak servisedilir..
*katıklıaş(yoğurtlu çorba)bakla gillerin karışımından olur genelde yoğurtlu yenir.
*gardöğlü çörek(patatesli çörek) fırında yapılır sıcak olarak sevisedilir..
*sacüstü(sac da yapılan hamur işi) velibak,börek olarak ta bilinir,sacın üzerinden kaçırılarak yenir(tadı orada)
*çökelek sündürmesi(genelde kahvaltıda ana yemektir)şahsen çok severim
*bulgur pilavı(biraz sulu bırakılır ki yufkayla yenilmesi için)biz garibanların vazgeçilmez besinidir.servis şekli genelde ortaya bir tepside yapılır.
*arabaşı(yanında yenilen bir hamur ve özel çorba)sıcak olarak servis edilir,(kaşığı önce hamura sonra çorbaya daldırmak şartıyla yenilir.ben çok severim.
**Otlar meyveler sebzeler:
*yemlik:ota bezer çok faydalı ve lezzetlidir,yufkaya dürülerek yenilir,ben 1 kg için telefonumu satarım valla,çok severim.
*kuzuğlak:(kuzukulağı)tereye benzer geniş yapraklıdır,eşkimsi bir tadı vardır,yufkaya dürülür ve götürülür.
*madımak:yemeği yapılır yoğurtlu veya sıcak çorba gibi yenilir.çok severim.
*kuşkuş:kavurması veye salatası yapılır.çok besinli ve lezzetlidir.
*ebeb gömeci:kuşkuş gibi kavrulur veya salatası yapılır.
*karamık:tazeyken çok güzeldir,hoşaf gibi yapılır,soğuk olarak servisedilir.
*kuşburnu:karamık gibi suyundan faydalanılır.çok faydalıdır ve çayı da vardır,
canlar şu anda aklıma gelenler bunlar sizlerle paylaşmak güzeldi,sizinde bildiğ*iniz ve eklemek istediğiniz şeyler varsa buyrun..:komik :D :D :D
*madımak(pancar aşı) yoğurtlu veya sıcak olarak servisedilir..
*katıklıaş(yoğurtlu çorba)bakla gillerin karışımından olur genelde yoğurtlu yenir.
*gardöğlü çörek(patatesli çörek) fırında yapılır sıcak olarak sevisedilir..
*sacüstü(sac da yapılan hamur işi) velibak,börek olarak ta bilinir,sacın üzerinden kaçırılarak yenir(tadı orada)
*çökelek sündürmesi(genelde kahvaltıda ana yemektir)şahsen çok severim
*bulgur pilavı(biraz sulu bırakılır ki yufkayla yenilmesi için)biz garibanların vazgeçilmez besinidir.servis şekli genelde ortaya bir tepside yapılır.
*arabaşı(yanında yenilen bir hamur ve özel çorba)sıcak olarak servis edilir,(kaşığı önce hamura sonra çorbaya daldırmak şartıyla yenilir.ben çok severim.
**Otlar meyveler sebzeler:
*yemlik:ota bezer çok faydalı ve lezzetlidir,yufkaya dürülerek yenilir,ben 1 kg için telefonumu satarım valla,çok severim.
*kuzuğlak:(kuzukulağı)tereye benzer geniş yapraklıdır,eşkimsi bir tadı vardır,yufkaya dürülür ve götürülür.
*madımak:yemeği yapılır yoğurtlu veya sıcak çorba gibi yenilir.çok severim.
*kuşkuş:kavurması veye salatası yapılır.çok besinli ve lezzetlidir.
*ebeb gömeci:kuşkuş gibi kavrulur veya salatası yapılır.
*karamık:tazeyken çok güzeldir,hoşaf gibi yapılır,soğuk olarak servisedilir.
*kuşburnu:karamık gibi suyundan faydalanılır.çok faydalıdır ve çayı da vardır,
canlar şu anda aklıma gelenler bunlar sizlerle paylaşmak güzeldi,sizinde bildiğ*iniz ve eklemek istediğiniz şeyler varsa buyrun..:komik :D :D :D