Orijinalini görmek için tıklayınız : ölümden sonra yaşam var mı?
arkadaşlar aranızda hataylı olan varsa belki bu olayı biliyordur...
yada sizde inanıyorsunuzdur bu olaya....
hatayda ölen insanlar özellikle samandağ tarafında..
ölen insanlar yeniden doğarak farklı bir bedende dünyaya geliyorlar..
hatta bu olay arkadaşım anlattı ne kadar doğru bilemiyorum..
adamın biri kazada ölerek yeniden dünyaya gelerek...
7 yaşında benim çocuklarım var ben onların yanına gidecem diyerek onları
aramaya başlamış ve onları bulduktan sonra bu çocuk yani ölen adam
hanımının yanına giderek ben ölmedim diyerek kadına söylüyor ama kadın
buna inanmıyor...
bir kaç olay anlatıyor ve kadında şaşırarak...
bir olayla nasıl karşı karşıya geldiğini şaşırıyor..
tabiki bu olaya bende şaştım sizce bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz..
ya bu konu o bunu dedi bu şöyle vir olaya yaşamış demekle olacak bişey değil bence..Ben şahsen öle birşe inanmıyorum.Eğer öle ise bizim yaşamımızın amacı nedir yada ölmemizin.?
bende bu konuyla ilgili bikaç şey duydum ve neden olmasın.. bana gayet mantıklı geliyo yani inanırım şahsen buna
Yakapınarlı 29.12.2005, 01:12 hiç inanmadım buna ve mantık dışı geliyor bana inanamamda
izmirksk 29.12.2005, 01:16 bu olayın hep o yöredekilerin başına gelmesi sonucu açıklamıyor mu
ama bana o derece inandırıcı şeyler söyledilerki..
şaşmamak elde değil..
karakulak 29.12.2005, 01:19 eem ufak bir dizilis yapalim:
ruh bedeni terk ediyor.
daha önce bulundugu bedendeki veri bilgiler (beyindeki bilgier) o bende kaliyor.
ruh yeni bedene geciyor.
hatirlama olay basliyor.. iste burda soru isareti basliyr.
Peki bu RUH ilk bedende bulunan verileri nerden aliyor? Yani insan hayatindaki yasadigi her an her bilgi beyinde kayidediliyorsa bu ruh ikinci bedende eski bendedeki bilgilere nasil kavusuyor? burda biter iste imkansiz bisey. eski beden yasamadigi icin yani muhtemeln ruhsuz halde cürüdügü ve toprak olmaya basladigi icin telepatide sözkonusu olamaz.
basit bir matematiksel dizilis
Yakapınarlı 29.12.2005, 01:21 bende başka konularda sana inandırıcı şeyler söylerim peki delil varmı?bunlar sadece ilginç olaylar ama inandırıcı değil.araştırmadan kuru kuru böyle şeylere inanılmaz
Birilerinin söylediklerine inanırsak işimiz var kardeş.. Buna inanmak demek inancını bir gözden geçirmen silmen demek oluyor bence
tamam haklısın ..
zaten ilk hatay'a gittiğim zaman bu olaylar üzerinde bir araştırma yapmak olacak...
belki kanıt olmaya bilir ama size inandırıcı gelmeye bilir yinede ...
kendi arkadaşım daha önceki yaşantısında bir büyük insan olduğunu
söyledi ...
kuran kerime her baktığında göz yaşları akıyormuş ve ...
buda oluyorki bu büyük insan arkadaşımın bedenine girip ...
arkadaşımda kuran kerime baktığında göz yaşları akıyormuş...
eğer öle bişey varsa kuranı öğrenmeden okuyabilmesi de gerekiyor dimi. yada dogdukdan sonra konuşabilmeli ne biliyim sonradan öğrenilen herseyi yapabilmeli.....
Yakapınarlı 29.12.2005, 01:38 tamam haklısın ..
zaten ilk hatay'a gittiğim zaman bu olaylar üzerinde bir araştırma yapmak olacak...
söyledi ...
benim düşüncem ruh sadece bir elektrik enerji.tıpkı buzdolabı gibi fişini çektinmi herşey bitiyor.evet arkadaşının madem yaşamış daha önce doğduğunda farklı olması gerekir.mantıklı düşünemk geekiyor bu konuları.tabiki herkezin görüşünede saygılıyız.
o kadarında bilemiyorum..
arapça biliyor onu söyleyim ben...
okuyordur belki ..
ama bir kanıt değildir yanii..
tamam haklısın ..
zaten ilk hatay'a gittiğim zaman bu olaylar üzerinde bir araştırma yapmak olacak...belki kanıt olmaya bilir ama size inandırıcı gelmeye bilir yinede ...
söyledi ...kuran kerime her baktığında göz yaşları akıyormuş ve ...
kanıt olmasada üzülme ben sana inanıyorum :)) yaa şaka bi yana bencede çok mantıklı haberlerde izlemiştim bu reankarnasyon olayı ile ilgili bişey
bi kadın öldürülüyomus ve sonra tekrardan bi kız çocugu olarak dünyaya geliyo evinin camından bakarken bağırıyo işte beni öldüren adam bu diye o günden sonra ailesini rahat bırakmıyo ben şurda oturuyodum diye diye sonunda eski ailesinin yanına gidyolar ve öğreniyolarki kızları gerçektende bi cinayete kurban gitmiş ve küçük kızın anlattığı biçok şeyde doğruymuşşş valla bende haberlerin yalancısıyım
Yakapınarlı 29.12.2005, 01:51 kanıt olmasada üzülme ben sana inanıyorum :)) yaa şaka bi yana bencede çok mantıklı haberlerde izlemiştim bu reankarnasyon olayı ile ilgili bişey
bi kadın öldürülüyomus ve sonra tekrardan bi kız çocugu olarak dünyaya geliyo evinin camından bakarken bağırıyo işte beni öldüren adam bu diye o günden sonra ailesini rahat bırakmıyo ben şurda oturuyodum diye diye sonunda eski ailesinin yanına gidyolar ve öğreniyolarki kızları gerçektende bi cinayete kurban gitmiş ve küçük kızın anlattığı biçok şeyde doğruymuşşş valla bende haberlerin yalancısıyım
yapma yaa sende mi birütüs:yamukgul: haberlere çok ianmayın ya asparagas haber çok.neden ben görmüyorum böle birini yada neden benim çevremden kimse görmüor.hep başkalarınıdan duyuyoruz.ve delil olmadıkça da inanmam
yok zaten mercan arkadaşım...
bir iddada bulunmak istemiyorum sadece paylaşmak istedim senin bu
olayınıda duydum ben..
ben hataylıyım arkadaşlar evet bu konular gerçektende doğru ve yaşanmış olaylardır soru yönlendirmek isteyen arkadaşlar varsa sorularını bekliyorum
Serkan_Devrim 11.02.2006, 20:48 bir Hatay'lı olarak şunu söyleyebilirim ki oradakiler buna inanır. nusayriliğin inanç sisteminde bu vardır.
şahsi fikrimi sorarsanız bende inanıyorum. inanmassam kendimi inkar etmiş olurum. şu manada; ben ölümle bir yokoluşa inanmıyorum. inanamamda. yok olmak çok acı bir şey. ruhun ölümsüzlüğüne inanmak istiyorum. yokolmayı kabullenemiyorum. bu sebeple kendimi reenkarnasyonla tatmin ediyorum. bakalım ölünce anlıyacaz.:p
şu insanoğlu neden yokoluşu hazmedemiyor acaba? ilginç
hataylıların sözlerine gelince; abartı çok. her mürid kendi şeyhini uçurur misali, inançlarını doğrulama çabası.
dostum bu olaylar car ve gerçek diyorum ister inan ister inan ma kimseyi inandıracak dğilim
Serkan_Devrim 11.02.2006, 21:28 dostum bu olaylar car ve gerçek diyorum ister inan ister inan ma kimseyi inandıracak dğilim
iyide kime diyorsunuz? bana mı? ben zaten inandığımı söyledim. alıntı yaparsanız kime cevap verdiğiniz anlaşılabilir.
KIZIL_GUNES 11.02.2006, 22:05 bu tür olaylara bende kesinlikle inanmıyorum. bu konuyla ilgili nicole kidman ' ın bir filmi vardı. ismi yeniden doğuş gibi birşeydi... tam hatırlayamıyorum ama onu izledikten sonra böyle şeylerin varolmayacağına kesinlikle inanmıştım
mihrican52 21.02.2006, 23:33 Hayır bence bu akıl mantık işi değil o zaman her ölen öldükten sonra ölmeden önceki ki ailesini yaşantısını sorgulamaya çıksın olurmu öyle şey. Yada bunlar allah tarafından seçilmiş kişilermi de sadece ölenlerden bir kaçı ölmeden önceki ailesini aramaya kalkıyo. Yani olacak iş değil bunlar ben açıkçası hiç gerçekçi bulmuyorum bunları. Öldükten sonra bir yaşam varmıdır yokmudur bu allahın bileceği iş artık öldükten sonra ebedi ölümsüz bir hayatmı yaşarız yoksa ölüp başka bir bedende dirilip eski ailemizi aramayamı kalkarız onu biz kestiremeyiz diye düşünüyorum.
derviscemal 21.02.2006, 23:41 Arkadaşlar çoğu kimse inanmıyor bu konuya ama bende bununla ilgili çok fazla televizyon proğramı seyrettim kafam çok karışıyoo varmı yokmu diye inanımmi inanmıyım mı karar veremiyorum valla...
mihrican52 21.02.2006, 23:47 Evet bende birçok proğram izlemiştim önceden hatırlarmısınız bilmem Berna Laçin sunardı sınır ötesidiye bi proğram vardı gece belirli bi saatte yayınlanırdı ve ben o ufacık yaşıma rağmen izlerdim malesef merak işte. Ama hala orada gösterilen olayların etkisinde kalmadım desem yalan olur ama yinede bana en azından ölüp drilme bakımından şeyler pek gerçekçi gelmiyo. Eğer benim bundan önce bir yaşantım varsa ben niye hatırlamıyorum ki neden sadece bi kaç kişi hatırlıyo....
ölümden önce hayat var mı sorusuna benim de cevabım böyle inanim mi inanmıyayım mı iki arada bi derede kaldım.
ölen bedendir. zihin ölmez. söylenen sözler alemde kaybolmaz. dolaşıp duruyor işte uzayda. bunu toplayıp biraraya getirmek Allah için zor olmaz. hele beden en basiti. görmüyomusunuz alemin güzelliğini nasıl herşey olması gerektiği gibi bir araya gelmiş...
ama reerkarnasyon olayı mantık dışı. farklı bedenin anlamı yok.
Arkadaşlar çoğu kimse inanmıyor bu konuya ama bende bununla ilgili çok fazla televizyon proğramı seyrettim kafam çok karışıyoo varmı yokmu diye inanımmi inanmıyım mı karar veremiyorum valla...
dostum Sadettin Teksoyu izlediysen tamam :komik :komik :komik
derviscemal kardeşim sakın yanlıs anlama laf olsun işte
ama bende böyle bir seyin olacağına inanmıyorum yani tekrar dünyaya geleceksek ne anlamı var yaşamanın ozaman tamam ya bunu yapmiyim diğer hayatımda yaparım ..
celalkocairi 05.03.2006, 18:38 bence biraz mantıklı. benim lisede bi ogretmenim yaşadıklarımızın hayal olduguna inanıyordu. unlu bi filozof ruyasında tavşan görmüş ve sonra duşunmuş, acaba ben ruyasında tavşan goren bi insanmiyım yoksa ruyasında ınsan goren bi tavşanmıyım......bu a biraz duşunduruyo
kapasitans 05.03.2006, 19:05 Merhabalar,
Bu dünya da yaşam hakkı dolmuş bir ruhun tekrar başka bir bedende 2. bir yaşam hakkına sahip olması bana çok mantıksız geliyor.Zira bu iddia gerçek olsaydı bizimde daha önceki hayatımızdan önemli kesitleri hatırlamamız gerekmez mi?Ben hiçbirşey hatırlamıyorum ya siz?
Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Doğadaki herşey gibi insanda eğer sonlandırılmışsa geçmiş haline ne anlamda olursa olsun döndürülemez. Birçoğu diyebilirki Çiçekler ve ağaçlarda soluyor ama tekrar hayat buluyor. o zaman şunu söylemek lazım;
Acaba solan bitkimi tekrar hayat bulan yoksa tohumundan mı gelenler.
Bunu insana uyarlarsak insanda doğanın bir parçası ve devamını tohumdan alır. Sözylenildiği gibi yeniden doğsa idi insan üremez ve var olanlar yeniden dönerdi. Tıpkı çiçekler gibi çocuklarımız aslında bizim için yeniden doğuştur baharla birlikte biz evinimizi tamamlayınca solan çiçekler gibi torağın hammaddesinden başka birşey olmayacağız.
Saygılarımla
epeki kabir azabı cennet cehennem öldükten sonra sorgu melekelrinin gelmesi bunlar yalanmı öldükten sonra işte bunlarla karşılasıcaz
arkadaşlar bu olaylar gerçekten var ve yaşanmış olaylar bu insanlar ..........konuşuyor yoksa ağzındanmı konuşuyor acaba kusura bakmayın ama ben hatay antakyalıyım ve bu olaylar gerçek ve çoğu kişide yaşanmış olaylardır hatta 7 yaşında bir çocuk yeniden doğmuş ve şu anki annesine yakınlık hissi çok zayıf ve çocuk ölmeden önceki annesini hatırlıyor bu yalan deyin yahu size zorla inandıracak halimiz yok sanırım inancınız yoktur belkibuna neden inanmıyorsunuz acaba bizler olmadık şeylere inanırız ve bu şeye inanmayız kabullenmeyiz dimi yalan mı dostlar gelin görunve inanın gözlerinizle görun kulaklarınzla duyun belkiş siz sanal alem de bu şeylere inanmassınız belkide ama bir gun yolunuz belkide buraya duşer ve araştırırsınız kusura bakmayın biraz kaba konuştum arkadaşlar
arkadaşlar bu olaylar gerçekten var ve yaşanmış olaylar bu insanlar .......konuşuyor yoksa ağzındanmı konuşuyor acaba kusura bakmayın ama ben hatay antakyalıyım ve bu olaylar gerçek ve çoğu kişide yaşanmış olaylardır hatta 7 yaşında bir çocuk yeniden doğmuş ve şu anki annesine yakınlık hissi çok zayıf ve çocuk ölmeden önceki annesini hatırlıyor bu yalan deyin yahu size zorla inandıracak halimiz yok sanırım inancınız yoktur belkibuna neden inanmıyorsunuz acaba bizler olmadık şeylere inanırız ve bu şeye inanmayız kabullenmeyiz dimi yalan mı dostlar gelin görunve inanın gözlerinizle görun kulaklarınzla duyun belkiş siz sanal alem de bu şeylere inanmassınız belkide ama bir gun yolunuz belkide buraya duşer ve araştırırsınız kusura bakmayın biraz kaba konuştum arkadaşlar
ne oluyor arkadaşım saygısızlık yapma bunlar hepsi hikaye tabiki zorla inandıramazsın ama saygısızlığında luzumu yok sende saçmalamıssın zaten
kapasitans 06.03.2006, 13:54 arkadaşlar bu olaylar gerçekten var ve yaşanmış olaylar bu insanlar .........konuşuyor yoksa ağzındanmı konuşuyor acaba kusura bakmayın ama ben hatay antakyalıyım ve bu olaylar gerçek ve çoğu kişide yaşanmış olaylardır hatta 7 yaşında bir çocuk yeniden doğmuş ve şu anki annesine yakınlık hissi çok zayıf ve çocuk ölmeden önceki annesini hatırlıyor bu yalan deyin yahu size zorla inandıracak halimiz yok sanırım inancınız yoktur belkibuna neden inanmıyorsunuz acaba bizler olmadık şeylere inanırız ve bu şeye inanmayız kabullenmeyiz dimi yalan mı dostlar gelin görunve inanın gözlerinizle görun kulaklarınzla duyun belkiş siz sanal alem de bu şeylere inanmassınız belkide ama bir gun yolunuz belkide buraya duşer ve araştırırsınız kusura bakmayın biraz kaba konuştum arkadaşlar
Merhaba,
Burada yaşın itibariyle gözden kaçırdığın bir nokta var.Sen bu tarz olaylara inanmaya inanmışsın.Biz bu tarz olayların olma ihtimalinin olamayacağına inanmışız. Lütfen inançlara saygı gösterin.Ve bu arada kullandığınız uslüpte hiç hoş değil.
Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum
Serkan_Devrim 06.03.2006, 14:13 arkadaşlar bu olaylar gerçekten var ve yaşanmış olaylar bu insanlar .......konuşuyor yoksa ağzındanmı konuşuyor acaba kusura bakmayın ama ben hatay antakyalıyım ve bu olaylar gerçek ve çoğu kişide yaşanmış olaylardır hatta 7 yaşında bir çocuk yeniden doğmuş ve şu anki annesine yakınlık hissi çok zayıf ve çocuk ölmeden önceki annesini hatırlıyor bu yalan deyin yahu size zorla inandıracak halimiz yok sanırım inancınız yoktur belkibuna neden inanmıyorsunuz acaba bizler olmadık şeylere inanırız ve bu şeye inanmayız kabullenmeyiz dimi yalan mı dostlar gelin görunve inanın gözlerinizle görun kulaklarınzla duyun belkiş siz sanal alem de bu şeylere inanmassınız belkide ama bir gun yolunuz belkide buraya duşer ve araştırırsınız kusura bakmayın biraz kaba konuştum arkadaşlar bende Hatay'lıyım ama şimdi beni utandırdın. bu ne biçim yazı? içeriksiz, dayatmacı ve argo. lütfen düzelt. kimse inanmak zorunda değil.
Alevilikte ruh ölümsüzdür derler sadece insana değil hayvanlarada geçebilir... peki hiç bir hayvanı görüp bu benim annemdi diyen gördünüzmü? hayır..
mantıklı düşününce olamayacağı açık... ancak inananlarada fazla müdahaleci olmayalım. çünkü alevilikte olan bir inanç bu... aleviysek ruhun ölmediğine inanmakta lazım. kendini fazla kaptırmadan...
hem öyle hem böyle oldu ama idare edin...
Nasrettin hocayla bitirelim... cenneteki hurilere, cehennemdeki ateşe inanıyozda ruhun beden değiştirdiğine mi inanmıyacaz.
olmayacakmıs gıbı gelıyor bana bır ara soyle bı sey vardı bı kagıt dolasıyordu bu kagıttakınlerı okuduktan sonra bunu cogaltıp 7 kısıye vermen gerekırmıs bılmem oyle yapmayan bırısının evı yanmıs
7 kısıye veren zengın olmus gıbı seyler yazıyordu
sacma gelıyor olen bırısının tekrar dunyaya baska bırısı olarak gelmesı
bu kısı sureklı olup tekrar mı dogacak
olmayacakmıs gıbı gelıyor bana bır ara soyle bı sey vardı bı kagıt dolasıyordu bu kagıttakınlerı okuduktan sonra bunu cogaltıp 7 kısıye vermen gerekırmıs bılmem oyle yapmayan bırısının evı yanmıs
7 kısıye veren zengın olmus gıbı seyler yazıyordu
sacma gelıyor olen bırısının tekrar dunyaya baska bırısı olarak gelmesı
bu kısı sureklı olup tekrar mı dogacak
benzer bir kağıt ben de aldım hem de birkaç defa.ayrıca 13 kopya diyordu ve el yazmasını şart koşuyordu.komik, ne denebilir ki.
ruh İnsan değildir. hehe :) ama bedende değildir. bunu ölünce anlarsınız. siz herşeysiniz. evren sizden ayrı değil. evren sizsiniz. bazı sistem sorunları farklı duygular yükler insanlara genetik yollardan bir telepati yollama gibi. ama dünyaya yaşama dönen ruh değildir. ruh evrenin bütününde Allahın iradesinde olan birşey.
yakapınarlı_ali 06.03.2006, 18:13 bu tarz bir inancın varlığını sadece aleviliğe bağlamak yanlış bence çünkü diğer mezheplerde de var bu inanış... sadece ruhun ölümsüzlüğü inancı... reankarnasyon farklı bir olay tamamen... bende hatay tarafında bu olayın çok fazla gorulduğunu duymuştum ..ben inanmıyorum ama inanlara da saygı duyuyorum tabii ki...
yanılmıyorsam alevilikteki inanış, olumden sonra hayatın varlığıyla ilgili daha çok.. biraz şamanizm etkisiyle oluşmuş bir inanış... insanların mezarlarının o donemdeki gibi ev şeklinde yapılması, bazı eşyalarının birlikte gömülmesi(bizim köyde boyle en azından)vs...ama bu uyanış farklı bir alemde(ahiret vb.gibi) oluyor bildiğim kadarıyla...
olumden sonraki yaşamla ilgili diyalektik materyalizm de şunu soyler bildiğim kadarıyla, "insan ve doğadaki butun canlılar birgün ölürler ve onlar için bir sonraki yaşam ;farklı bir yapıtaşı olarak yeni bir oluşum... (ağaç, çiçek,vs.gibi)
umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir:
mehmet
Bundan sonra forma bir kuralda ben ekliyecegim önce düzgun konusmayi ögrenin sonra forma üye olun diye......
astokomlu 06.03.2006, 21:29 acaba bu insanlara ilahi bi meaj olabilir mi?
.................................................. .................................
DÜŞKÜNLÜĞÜM YOKTU SANA, ALDIN AKLIMI BAŞIMDAN…
KİM VARSA BENİ KINAYAN; GÖRSE SENİ UTANMAZ MI?
şavolanlı 15.03.2006, 01:16 bu olay reenkarnasyonla aynı şey fark eden birşey yok valla islamda böyle birşey yok bilimde bu konuda kesin net bir ifade sunmuyo bana mantıklı gelmiyo
yapma yaa sende mi birütüs:yamukgul: haberlere çok ianmayın ya asparagas haber çok.neden ben görmüyorum böle birini yada neden benim çevremden kimse görmüor.hep başkalarınıdan duyuyoruz.ve delil olmadıkça da inanmam
inanmak için sadce yaşaman ve görmen mi lazım.bazı şeyleri yaşamadan da öğrenebilirsin ama istemiyorsan o ayrı mesele o senin şahsi düşüncen.
ölümden sonra tekrar yaşam yada diriliş her şeyde önce bilimsellegi ve mantıga ters ben ianmıyorum öbür taraf diye bir yere
bu olayı bende çok duydum nedir ne değildir diye bi araştırmak yapmak istedim ve karşıma çok ilginç şeyler çıktı bende bunları sizlerle paylaşmak istedim inanırsınız veya inanmazsınız o sizin görüş ve düşüncelerinizle alaka bişey
astrolog esin uzer in ünlülerle yapmış olduğu hipnoz seanslarından bazı örnekler
fatih yürek
eski mısırda küçük bir firavun totankamon un çocuklarından biri, rekabet yüzünden diri diri labirentin birine gömülüyor orada çok büyük acılar çekerek ölüyor.mısır hakkında inanılmaz bilgiler verdi ve piramitlerin yapımında sirius gezegeninden geldiklerini anlattı.çok ilginç bir seansttı.to secret ta yayınlandı.
Ekin
Çok güzel bir seanstı.canlı yayında yapmıştım .cezayirde yaşamış ve savaşta ölmüştü.cezayir ritmi ile kuddüm çalmıştı.herkes çok etkilenmişti.
Canan mutluer
Yayınladığım 3.göz programı için bir çekim yapmıştık.seans sırasında istanbul da büyük bir deprem olcağını görmüştü.ve 1 ay sonra deprem gerçekleşti.
Kendisi etna yanardağı sırasında ölen kutsal bir rahibe imiş.
Dansöz sibel gökçe
Bir önceki yaşamında sakat olduğunu ve intahar ettiğini çok büyük acılar çektiğini anlattı.çok üzülmüştük.
İzel
Yine canlı bir yayında konuk olan izel seansta pastacı bir kız olduğunu ve çok fakir yoksul yaşamını gözyaşları içinde star da anlatmıştı
Hamiyet
Bir yörük kızı iken ailesini kaybedip ormana sığınıyor.vahşi bir yaşam ve gerginlik veren dram dolu bir yaşam geçirdiğini yine göz yaşları içinde bizlerle canlı yayında paylaşmıştı
Ali şan
Zor bir seans oldu .kendisi çanakkalede şehit düşmüştü.savaşın vahşetini gözler önüne sermişti.
Hande ataizi
Fransada yaşayan ve ilaç imal eden bir gruba mensupu.engizisyon tarafından ölüme mahkum edilmişti,
Yaşar alptekin
Korsanlıkla geçen bir yaşam çizgisi ve diğer rakipleri tarfından duvarlar örülerek ölüme mahkum edilmiş.hem zor hemde tüylerimizi diken diken eden bir seanstı .yavaş yavaş ve acı dolu ölümü beni çok etkilemişti.
Futbolcu kompella
Sevgili kompela mistik yetenekleri olan spiritüel biri idi çok yeteneli olduğu için seans çok zevkli geçmişti.çok ilginçtir kuzey kutbunda yaşamış bir eskimo olduğunu ve bir buz ayısı tarafından parlaçalandığını anlatmıştı
hülya avşar
antalya ve anamur civarında yaşamış göçer bir yörük kavminden çok çocuklu bir aile,keçeden eski bir çadır kar soğuk ve açlıkla mücadele yüzü bir kez gülmemiş mavi gözlü afacan bir kız çocuğu ciğerli kısa yaşamı boyunca çok rahatsızlık vermiş otlardan yapılan yemekler keçiler çatlak eller ve dudaklar banyo yok sıcak bir yatak yok içler acısı bir durum 15 yaşında bir gırtlak azalsın diye obadan bir gençle zorla evlendiriliyor 2 çocuğu oluyor bünyesi çok zayıf 3.çocuğunu doğururken 27 yaşaında ölüyor .mezarı Anamur da bir tepededir
Ali Yıldırım 15.09.2006, 14:33 Yüce dinimiz İslâmiyet hiçbir şeyi eksik bırakmamıştır.
Eğer böyle muazzam bir olay yaşansaydı ya da yaşanacak olsaydı, yüce Allah kesinlikle bunu Kur'ân-ı Kerîm'inde bildirir, Hz. Muhammed'e gerekli açıklamaları yapardı. "Izmirksk" rumuzlu sevgili kardeşimin de dediği gibi hep aynı yörede yaşanıyor da başka bir yerde böyle bir şeye şahit olmuyoruz.
Dünyadaki tüm dinleri amatörce incelemeye çalışıyorum. Bu tür inançlara özellikle Hindû dinlerinde rastlanıyor. Rûhun tekâmülü adı altında, insan ya da hayvan yeryüzündeki vazifesini ne kadar iyi yaparsa, ne kadar dürüst ve çalışkan olursa, öldükten sonra bir üst kademeye çıkar. Meselâ fare olarak öldü ise ve farelik vazifesini ne kadar iyi yaparsa (kusura bakmayın kahkaha atıyorum) bir sonraki hayatında meselâ aslan olarak, insan olarak, kral olarak v.s. hayatını sürdürür ve mutlu bir şekilde ölür. Daha sonraki hayatında ise bir önceki hayatının sonucu olan bir bedene ve çevreye gönderilir. Böylece hayat sürer gider. Bu inanca göre kâinat hiçbir zaman yok olmayacak, dünya hep var olacaktır. Halbuki bilim Güneş'imizin milyonlarca yıl sonra söneceğini ispat etmiştir. Güneş'imiz söndükten sonra Dünya gezegeni varlığını sürdürebilir mi? (Bu inancın saçmalıklarından sadece bir tanesidir bu. Daha ne saçmalıklar var, bir bilseniz)
İkinci olarak; bu din insanları bu şekilde sömürerek insanlara en zor şartlar altında yaşamayı telkin ediyor, hallerinden şikâyetçi olmamalarını istiyor. Bu dine gerçekten gönül vermiş bir insan, sıkıntılı bir hayat sürüyorsa: "Demek ki daha önceki hayatımda kötü biriymişim. Belki bir yılan, belki bir fare, belki bir cânî imişim. O halde ettiğimi çekiyorum. Bari bu hayatımda görevimi en iyi şekilde yapayım da bundan sonraki hayatımda rahat edeyim" diyerek sömürülmeye, aşağılanmaya, ezilmeye, işkenceye gönüllü bir hayat sürmekten rahatsız olmuyor. Tabii bu durum, o bölgedeki elit tabakanın ekmeğine yağ sürüyor, halkın büyük kısmı sefalet içinde yaşarken, onlar neredeyse cennet hayatı sürüyorlar.
Ben burada da aynı durum sözkonusu demiyorum; ancak bu tür inançların yaygınlaşması dinimize zarar verebilir, bâtıl inançların dinimize sızmasına yol açabilir.
Kanaatimce en doğrusu, bu konuda Kur'ân-ı Kerîm'in ne dediğini araştırmaktır.
Hepiniz Allah'a emanet olun canım kardeşlerim.
Ali Yıldırım
Vallah ben böyle şeylere inanırım cünkü duydum ve bunu dedemlede yasadım...
crewchif 15.09.2006, 21:05 bir takım örneklerinin olmasına rağmen tüm insanlar için bunu olacağına inanmıyorum
AleviGenç 15.09.2006, 21:16 tamam haklısın ..
söyledi ...
Selam
Kanıt lazım bende çok duydum...
Ama bir şekilde artık duya duya bıktım...
Yani kanıt lazım...
Bu iş için büyük çapta araştırma yapılabilinir...Madem böyle söyleyenler var ispatlanması kolay olur..
Artık ondan duydum bundan duydum o böle dedi bu böle dedi sıkıyor..
meryem demir 15.09.2006, 22:52 yaşananlar bu dünya ile kısıtlı olmadığına göre mutlaka bir arkası yarını vardır.
Asl olanda galiba ;bilmediğimiz, yaşamadığımız, acabalarla beklediğimiz yarınımız...
valla olabilirmi ben pek sanmıyorum ya ölüp tekrar hayata dönmek
Reenkarnasyon (tenâsüh), ruhun, bedenin ölümünden sonra yeni bir cesede bürünerek yeryüzüne tekrar geri dönmesi şeklinde tarif edilmektedir. Reenkarnasyon ile tenâsühün aynı şeyler olduğunu söyleyenler olduğu gibi, ruhun, ölümden sonra yine bir insan bedenine geçmesine reenkarnasyon, hayvan bedenine geçmesine ise tenâsüh denildiğini ve bunların farklı şeyler olduğunu söyleyenler de olmuştur. Bazıları, "Kur'an-ı Kerim de reenkarnasyona işaret ediyor" diyerek bazı âyetleri bu görüşlerine delil olarak öne sürmektedirler. Bu âyetlerden birisi "Kâlû rabbenâ emettene's-neteyni ve ahyeytene's-neteyni fa'terafnâ bizunûbinâ fe hel ilâ hurûcin min sebîl - Onlar: Ya Rabbenâ, derler, Sen bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. İşte günahlarımızı itiraf ettik. Şimdi, telafi etmek için buradan çıkmaya yok mudur bir yol?" (Mümin, 40/11) âyetidir.
Reenkarnasyoncular, "Sen bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin." ifadesini reenkarnasyona işaret şeklinde yorumlamaktadırlar.
Reenkarnasyonu savunanların âhiret hayatına da inanmadıkları anlaşılmaktadır. Onlar, iyi insanın mutlu olacağını iddia etmektedirler. Tabii burada hemen akla, "Pekala mutsuz yaşamış bizden evvelki insanların hali ne olacak?" şeklinde bir soru gelmektedir. Onlara göre bir, üç, beş nesil perişan olacak, daha sonra gelecek olan yedinci ve sekizinci nesil gökler saltanatına namzet olacak, ya Efendimizin ya da Seyyidina Hz. Mesih'in arkasında saltanat yaşayacaklar ve dolayısıyla sadece bunlar saltanata ereceklerdir, diğerleri değil.
Bu nasıl adalettir? Allah (cc) birilerini öldürecek, onların enkazından bir başkalarını var edecek ve onların enkazını başkalarının saltanatının aksesuarı, malzemesi haline getirecek; bu kabul edilecek bir şey değildir. Onlar, "Âhiret diye bir şey yoktur. Esas olan insanın ruh ve vicdan huzurudur" demektedirler. Allah'a, Peygamber'e ve Kitab'a inanmayan bazı kimseler de bu şekilde düşünmektedirler.. ve bu anlayış, içi boş bir iddiadır.
Şimdi de müsadenizle, reenkarnasyon düşüncesini reddeden birkaç âyet zikretmek istiyorum: "Bir görseydin o suçluları: Rablerinin huzurunda, mahçupluktan başları önlerine eğilmiş şöyle derken: "Gördük, işittik ya Rabbenâ! Ne olur bizi dünyaya bir gönder! Öyle güzel, makbul işler yapalım! Çünkü gerçeği artık kesin olarak biliyoruz. (Sonra Allah şöyle buyurur) Eğer dileseydik bütün insanlara hidayet verir, doğru yola koyardık. Lakin "Cehennemi cinlerden ve insanlardan bir kısmıyla dolduracağım" hükmü kesinleşmiştir. Öyleyse siz nasıl bugünkü buluşmayı unuttunuz ve bu unutmayı ömür boyu sürdürdüyseniz, biz de bugün size unutulmuş olma muamelesi yaptık. Yaptıklarınızdan ötürü tadın bakalım sürekli azabı!" (Secde, 32/12-14) "
Âhireti inkar edenlerden birine ölüm gelip çatınca, işte o zaman: "Ya Rabbi, der, ne olur beni dünyaya geri gönder ki, zayi ettiğim ömrümü telafi edip iyi işler yapayım." Hayır, hayır! Bu onun söylediği manasız bir sözdür. Çünkü dünyadan ayrılanların önünde, artık, diriltilecekleri güne kadar bir berzah vardır." (Müminûn, 23/99-100)
"Onlar ateşin karşısında durdurulup da "Ah n'olurdu, dünyaya bir geri döndürülsek de Rabbimizin âyetlerini inkar etmesek, müminlerden olsak!" dedikleri zaman bir görsen, neler olacak neler! Hayır! Öteden beri gizledikleri utandırıcı çirkin halleri, münafıklıkları yüzlerine vuruldu da ondan böyle söylüyorlar. Yoksa geri gönderilseler de, yine kendilerine yasaklanan kötülükleri yapmaya dönecek ve diyeceklerdi ki: "Hayat, sırf dünya hayatımızdan ibaret, biz bir daha diriltilecek de değiliz!" Onlar, hiç şüphesiz yalancıdırlar." (En'am, 6/27-29)
Bu âyetleri daha da çoğaltmak mümkündür, saygılarımla,,
verdiğin bilgiler için saol abi ellerine sağlık. saygılar.
verdiğin bilgiler için saol abi ellerine sağlık. saygılar.
istifaden olduğuna sevindim ben teşekür ederim kardeşim özgür muhabbetle
Ali_Yolcusu 16.09.2006, 14:15 arkadaşlar aranızda hataylı olan varsa belki bu olayı biliyordur...
yada sizde inanıyorsunuzdur bu olaya....
hatayda ölen insanlar özellikle samandağ tarafında..
ölen insanlar yeniden doğarak farklı bir bedende dünyaya geliyorlar..
hatta bu olay arkadaşım anlattı ne kadar doğru bilemiyorum..
adamın biri kazada ölerek yeniden dünyaya gelerek...
7 yaşında benim çocuklarım var ben onların yanına gidecem diyerek onları
aramaya başlamış ve onları bulduktan sonra bu çocuk yani ölen adam
hanımının yanına giderek ben ölmedim diyerek kadına söylüyor ama kadın
buna inanmıyor...
bir kaç olay anlatıyor ve kadında şaşırarak...
bir olayla nasıl karşı karşıya geldiğini şaşırıyor..
tabiki bu olaya bende şaştım sizce bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz..
ben hataylıyım ve böyle bir sürü şey anlatıldı bana ama bende inansam mı inanmasam mı bilmiyorum.kafamda çok karıştı millet anlatırken çok inandırıcı anlatıyor ama durduk yere niye böyle bişey anlatsınlar ki off kafam yine karıştı.
sıra neferi 16.09.2006, 15:29 bende antakyalıyım.bu tür şeyleri çok duydum.hatta lise arkadaşım öyle bişey yaşadığını idda ediyordu.eski hayatında küçük yaşta motor çarpması sonucu ölmüş.yeni yaşamında ise başka bir evde doğmuş fakat o aile yi kabul etmemiş.annesini ona fotoğrafını gösterip bak anne deyince çocuk ona bu benim annem değil demiş ve eski yaşamında başından geçtiklerini nasıl öldüğünü anlatmış.sonra da eski ailesinin evini tek başına bulmuş.inanmayacaksınız ama şimdi benim yaşıtım ve her iki ailede onu sahipleniyor.bir gün eski ailsenin yanında kalıyor bir gün yeni ailesinin.
şimdi size hikaye gibi gelmiş olabilir.bana da anlattığında öyle geldi:) .ben gözlerimle tanık olmama rağmen hala inanmıyorum gerçi.başka bir iş var bunda:hmmm
meryem demir 16.09.2006, 15:36 Yemeği yaktığım için birazdan can ve dostellerle beraber bende intihar edecem.eğer ölümden sonra yaşam varsa ben napar eder bir yer bulur gene gelirim. o zaman bu sorunun yanıtını düşünmenize gerek kalmayacak
valla daha ölmediğim için bişey diyemem bi gün ölüp tekrar dirilirsem yazarım buraya.
valla daha ölmediğim için bişey diyemem bi gün ölüp tekrar dirilirsem yazarım buraya.
güzel bir cevap olmuş :thumbup1:
|