Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük Kapılarında seçim 25 haziranda

Şah-Mat
28.05.2007, 21:25
Merhabalar....Arkadaşlar..,

Milletvekili seçimleri için...

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/3366612_108x121.jpg

Yüksek Seçim Kurulu havalimanları ve gümrük kapılarında oy kullanılmasına ilişkin usul ve esasları belirledi. Gümrük kapılarında oy verme işlemi 25 Haziran pazartesi günü başlayacak ve 22 Temmuz pazar günü seçimin bitiş saatine kadar devam edecek.

Atatürk, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Şakirpaşa ve Erkilet havalimanları ile Kapıkule, İpsala, Cilvegözü, Sarp, Habur karayolları ve Taşucu Deniz Limanı gümrük kapılarında oy kullanılabilecek.

Gümrük kapılarında, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz eden Türk vatandaşları oy kullanabilecek.

... Kaynak ... (http://www.ysk.gov.tr/ysk/docs/genelge/2007/2007-282.doc)

Yorum;

Tabii her ne kadar erken olsada "oy" vermek için biraz beklemek lazım.Malum burası türkiye bir anda her şey değişebilir.Bu yüzden her ne kadar 25 haziranda başlasada Temmuz ayının 20'sine doğru kullanmanızı öneririm.Tabi aslında "posta" yoluylada oy kullanılması gerekiyor ama bizde o yokmuş...:stuart:

Alevimen
29.05.2007, 02:31
acaba pasaportun yanında seçmen kayıdı'da gerekiyor mu?

Nesimi
29.05.2007, 02:34
Geçen seçimde yurt dışında yaşayan yakın akrabalarım Türkiyedeydi seçim dönemine denk geldiği için ülkeden ayrılırken oylarınıda kullandılar. Pasaport yeterli oluyor. sol partilere ordan 3-5 oy kazandırmıştık :D Hepsi ayrı partilere oy verdiler buda işin farklı boyutuydu.

munzur_62
29.05.2007, 10:04
Babam 2002 seçimlerinden 1 ay önce almanyaya giderken kullanmak istedi adanadan geri dönmeyeceğin ne malum dediler oyu kullandırmadılar

Şah-Mat
29.05.2007, 11:12
acaba pasaportun yanında seçmen kayıdı'da gerekiyor mu?

Sevgili Arkadaşlar..;

Yukarıda "kaynak" olarak verdiğim linki tıklayarak - gümrük kapısında oy kullanacak vatandaşlarımız - için gerekli ve detaylı açıklamalar mevcuttur.

Sevgili Alevimen..;

OYLAMAYA KATILACAK OLANLAR

MADDE 3- Gümrük kapılarında;

a)Türkiye’de seçmen kütüğüne yazılı olmayan,

b)Yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden,

c)Oy verme günü olan 22 Temmuz 2007 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, (22/07/1989 günü ve bu tarihten önce doğanlar),

ç) Oy vereceği günde Yurda giriş veya çıkış yapan,

d) Çifte vatandaş olupta, Türkiye Cumhuriyeti Pasaportunu ibraz eden,

Türk Vatandaşları oy kullanabilirler.

OYLAMAYA KATILAMAYACAK OLANLAR

MADDE 4-

a)Yukarıdaki madde kapsamı dışında kalanlar,
b)Kısıtlı olanlar,
c)Kamu hizmetinden yasaklı olanlar,

KULLANILACAK OY PUSULALARI, ZARFLAR VE MÜHÜR

MADDE 5- XXIII. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Yüksek Seçim Kurulunca hazırlanan filigranlı sarı renkteki zarflar ile seçime katılan siyasi partilerin yer aldığı birleşik oy pusulaları ve “Evet” veya “Tercih” mühürü kullanılır.

MADDE 6- Gümrük kapılarında yapılacak oy verme işlemleri Yüksek Seçim Kurulunun 23/05/2007 gün ve 282 sayılı kararı ile görevlendirilen kurullarca yürütülecektir.

(http://www.ysk.gov.tr/ysk/docs/genelge/2007/2007-282.doc)

Bu bilgiler yeterli sanırım...:)

saheser
29.05.2007, 11:17
Akp yine ucak paralarini öder.Bu senede akp,li taraflar cok gelir oy kullanmak icin birileri benimde ucak parami ödesede oy kullanmak icin gelsem.

Şah-Mat
29.05.2007, 11:27
Akp yine ucak paralarini öder.Bu senede akp,li taraflar cok gelir oy kullanmak icin birileri benimde ucak parami ödesede oy kullanmak icin gelsem.

AKP'ye ne gerek var abla..

Şimdi Yurt dışındaki İslamcılar zaten UÇAK tutmuştur...

Hepsi birden gelip oy kullanırlar....

Ee...paralar beleş...

Ee....yeme içme beleş....

Adamların zararı mı oluyor...sonra faizi ile geri alıyorlar...:laugh:

Bilmiyorum ama avrupadaki alevi dernekleri bu konuda ne yapıyorlar.Alevilerin oy kullanmaları için acapa yardım edebilirler mi bilmiyorum.Bu konuda bilgisi olan var mı..yani daha önce böyle bir şey oldu mu...yada yapılabilir mi...?

Saçma mı...uygun mu...

Bilemiyorum...ama...bence;olabilir..

Tekerleme gibi oldu idare edin...:)

Saygılarımla...,

saheser
29.05.2007, 11:58
Sah-mat kardesim burdaki alevi dernekleri öyle seylerle ugrasmiyor nasil cebini dolduracak onu düsünüyorlar.Arada giderim derneklere kim dernege baskan olduysa nedense hemen ev sahibi oluyorlar.Hic bir dernege üye degilim herkes kendi havasinda yapmis oldugu bazi seyler beni cileden cikariyor o yüzden gitmek istemiyorum.Arada eylencelere katiliyorum cem olunca gitmeye calisiyorum.Üstelik kimse bana üye ol demedi tanidiklarda var icinde zaten icine doguyor galiba vercegim cevap hic hosuna gitmez kimsenin.Burda her ikmana sahipler devlet bile yardim ediyor ama yararli birsey yaptigini görmedim.Üstelik yapmis olduklari cem evini dernegi milletten topladigi para ve devletin vermis oldugu parayla satin aldilar.

Şah-Mat
29.05.2007, 12:37
Tekrara Merhaba saheser abla..,

Avrupada alevi dernekleri zaten çok fazla açılmıştı bir ara.Sanırım 93-98 yılları arası baya bir fazlaydı.Devlet (özellikle isviçre) hiç bir şeye karışmadı.Kendi haline bıraktı dernekleri sonra açılan çoğu dernek,faaliyet kapanmaya başladı.Sizin durumunuz biraz farklı yani dile getirdikleriniz.Bunada üzüldüm..

Alevi derneklerinin bu konuda yani alevi vatandaşların "oy kullanmaları" için bir şey yapmaları söz konusu elbette olamaz.Ama böyle sosyal konularda bizler daha aktif olmalıyız.Birliğimizi,dirliğimizi göstermeliyiz.Ne kadar kenetlenirsek o kadar büyürüz.Ben avrupadaki derneklerin kendi hallerine hareket etmesini istemem.Yani böyle durumlarda "topyekun" hareket edilmeli hem daha avantajlı ve daha güzel olur.Dile getirmiş oldugun şeyler bazı dernerklerimizde olabilir.Bir şeyde diyemem.Ama kimseyi tanımadan da yargılamak istemem..Böyle açıklamalardan uzak durması sanırım daha doğru saheser abla...çünkü;yeni nesil daha güçlü geliyor.Değerlerine daha bağlılar.Bunların önü kesilecektir.Yani eriyeceklerdir.Yada belki böyle bir şeyde yoktur ama varsa haniii...diye böyle cevap vermek istedim.....:)

saheser
29.05.2007, 13:28
Bunlar benim gördüklerim kardesim ama yanlislari görüpte susmakda kötü diye düsünüyorum yoksa yanlislari göremeyiz vede yapilan yanlisliklar düzelmezse genclige bir sey veremezler o yanlislikla giderler.Üstelik burdaki genclikle benim cok diyaloglarim oldu gecnlere yönelik dernek vardi bende bunun icindeydim bu alevi derneginden uzakti dediysem diyaloklar sürüyordu kimse dinlemiyordu alevi dernegi baskanlari kendi bildiginden sasmiyorlardi alevi dernekleri genclerin birseyler yapmasina izin vermediler.Simdi ben kendi cevremde kocaman iki tane birbirine zit derneklerden bash ettim digerleri nasil bilmiyorum.Bu alevi derneklerinde pek gencler yok var biraz ama cok az sadece saz kursu icin gidenler var.Pek genclere firsat vermiyorlar ben bunlari cok iyi bilenlerdenim genclerin konusmalarini dinledigimizde genclerimiz niye alevi derneklerinden uzaklastigini görüyorduk bizlerde bunu görüyorduk.Sizlere anlattiklarim hic birsey daha fazlasida var üzgünüm ama gercek.Aslinda söylede diyebiliriz alevi derneklerini bilicsiz kisiler yönetiyor alevi fedarasyonlari bunlari görmezden geliyor sesini cikarmiyor.

saheser
29.05.2007, 13:56
Konunun disina cikmisim kusura bakmayin gercekden orda olup oy kullanmak isterim hic oy kullanmadim.8 sene önce secim oldugunda babamin vefatinda gelmistim.Bir ay kalmistim ben gidip basvurdum her yerde partilerin bürolari vardi bana kullanamazsin havaalaninda kullanman gerekirdi dediler cok üzülmüstüm.Ya bir kerede ben oy kullanayim kesin verecegim parti kazanir.

özdilek
29.05.2007, 14:23
Bende yurtdisinda yasadigim icin oyumu gümrükten gecerken kullanacagim.Gecen secimlerde cikarken kullanmistim.Sadece TC.Pasaport´u yeterli arka sayfasina oyunu kullanmistir diye damga basiyorlar.Bu senede ülkeme girerken kullanacagim.
Ben bu yurt disindakilerin oy kullanabilmesi icin bir kac kez yetkili birimlere ileti yollamistim ama henüz böyle bir imkan saglanamadi.Umarim birdahaki secimlere bunun bir caresini bulurlar.
saheser arkadasimin dedigi gibi,bazilari ucak kaldiriyor.Gecen secimlerde duyduk.Iste kömürle,altinla,erzakla milleti kandiriyorlar.Bizim ise oylarimizin pesine düsen yok.
Bu arada bizleri bu konuda bilgilendiren sah-mat arkadasimada tesekkürler...