Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Abd´ye Nota Verdi
Dışişleri Bakanlığı, iki Amerikan uçağının Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili olarak ABD büyükelçiliğine nota verdi.
Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD büyükelçiliğinden yetkiliye Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı vurguladığı nota iletildi. Notada bunun bir daha tekrar etmemesi uyarısı yer alıyor.
ABD'ye ait iki F-16 uçağı, 24 Mayısta Güneydoğu Anadolu bölgesinde Türk hava sahasını 4 dakika süreyle ihlal etmiş, bunun "kazara" olduğunu düşündüklerini belirten Amerikalı yetkililer, konuya ilişkin gerekli soruşturmanın başlatıldığını ifade etmişti.
Yillardir adana incirlik üssünde konuslananlar amerikan ucaklari degilmi!!!????
Istenildigi zaman kalkip iraki bonbalayanlar amerikan ucaklari degilmiydi.????????
Anlamadım...Türkiye Abd'ye NOTA mı verdi...
Kaynak var mı...?
Ayrıca;bu tür gelişmelerde zaten "nota" verilir..
Fakat daha önce türkiye bunu hiç yapmadı...
Mesala Yunanistan için..
Duyunca biraz şaşırdım..Bu dünyayı sarsacak bir şey aslında...
Yani türkiye burada dünyaya ve abd'ye aslında nasıl cevap verilir onunda örnegini gördü.
Hemde bu hükümet döneminde...hayırdır inşallah..!..:)
eldorado 29.05.2007, 13:20 yok kardeş senin yanlışın vardır nota falan...rica etmişlerdir...
cemalettin 29.05.2007, 13:24 "canı yanmış eşek attan yeğ koşar"
aykudgöksun 29.05.2007, 13:34 nota mı vermiş??ABDye nota vermek yanlış anlamayın ama yürek ister..eski politikaları da göz önünde bulundurunca(çuval meselesi örneğin) iki uçak için nota vereceklerini düşünmüyorum..
ayrıca kaynak gösterirsen sevinirz..
Nota'yı nasıl vermişler bileniniz var mı..?
ABD büyükelçiliğini DAVET ederek nota vermişler...
Dışişleri bakanlığının sitesine baktım...gerekli açıklamayı bulamadım.
Arattırdım gene çıkmadı..
Sanırım birazdan yayınlarlar...tüm haber sitelerinde yer almış...CNN'de bile..
Şimdilik şunu bakınız.....Kaynak... (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=24654&cat=110&dt=2007/05/29)
türkiye geri almak için vermiştir :)) türkiye kim abd'ye nota vermesi kim inanmıyorum ya ben.
Merhaba Canlar,
Ben okuyunca pek inanmadım ama Nota'yı vermiş.
Gerçi verse ne olur arkadaşların dediği gibi İncirlik üssü hemen burda.
Adamlar her zaman uçak uçuruyor bu topraklarda.
aykudgöksun 29.05.2007, 14:05 Merhaba Canlar,
Ben okuyunca pek inanmadım ama Nota'yı vermiş.
Gerçi verse ne olur arkadaşların dediği gibi İncirlik üssü hemen burda.
Adamlar her zaman uçak uçuruyor bu topraklarda.
ya bizimkilerin işi işte..kendi topraklarında uçurtuyorlar..kuzey ırakta uçurunca nota veriyorlar..demekki k.ırakta tehdit olarak görüyorlar anadoluda müttefik..iyice dengesizleştik ya hayırlısı..
ezilmişlik psikolojisini yaşayanlar hemen spekülasyon yaparak yola koyuluyorlar yahu adamlar türkiyeye kota koyuyor biz bi nota bile veremiyoruz ele ayağa düşmüşler gibi..neyse kotaya devam notaya selam :))
Nota'yı değil kardeşim,Nato'yu geri verin.
(Kötü espri için kusura bakmayın, çok içimden geldi.)
Tolstoy Ağbi ben öyle bir habere denk gelmedim? Haberin kaynağını verirsen iyi olur.
ya bizimkilerin işi işte..kendi topraklarında uçurtuyorlar..kuzey ırakta uçurunca nota veriyorlar..demekki k.ırakta tehdit olarak görüyorlar anadoluda müttefik..iyice dengesizleştik ya hayırlısı..
İncirlik üssü belli bir hava sahasına kadar izin veriliyor...
Bu yüzden bir şey diyemez...
Ama müteffik oldugun için bir şey diyemezsin normalde..
Bunlar yeni değil ki arkadaşlar eskiden de yaşanmadı mı bu tü haberler..
Paşaların uçakları taciz edilmedi mi..?
Ne oldu..?
Sonuç...yok.
Bunda da bir sonuç çıkmayacak...en azından kanaatimce öyle olacak..
Genede hayırlısı diyorum..
cano62bln 29.05.2007, 14:22 Türkiye Cumhuriyeti bir kaç milletin oluşturduğu senaryolarla savaşa girmeye zorlanıyor...Türkiye'nin bu zamanda savaşa girmesi herhangi bir askeri operasyon düzünlemesi hiç iyi sonuçlar getirmeyebilir, ama böle devam eder savaşa girmemek Türkiye'ye Cumhuriyetine daha büyük zarar verirse o zaman TSK kendi gücünü gösterdir Amerikanın paralı askerlerine...
nota mı vermiş??ABDye nota vermek yanlış anlamayın ama yürek ister..eski politikaları da göz önünde bulundurunca(çuval meselesi örneğin) iki uçak için nota vereceklerini düşünmüyorum..
ayrıca kaynak gösterirsen sevinirz..
Genelde bütün haber kaynaklarinda var bu haber.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, nin yapmis oldugu basin aciklamasina istinaden verilmistir.
cemalettin 29.05.2007, 14:30 "bir bardak ağzına kadar su ile doldurulur.suyun yüzeyi dışbükey bir görünüm verir fakat taşmaz.su bardaktan daha yüksek durur.
tek bir damla daha kondukta,o damladan daha fazlası taşabilir..."
Amerika’ya "bir daha olmasın" notası
Dışişleri Bakanlığı, iki Amerikan savaş uçağının 24 Mayıs'ta Türk hava sahasını ihlal etmesi konusunda Amerika Birleşik Devletlerine bir nota vererek böyle bir durumun bir daha tekrarlanmaması istedi.
Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'nden bir yetkilinin, bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ve notanın kendisine verildiğini söyledi. Notanın ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'a değil, büyükelçilikte görevli bir başka yetkiliye verildiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre Türkiye ABD'ye verdiği notada hava sahası ihlalinin nasıl olduğunu anlatarak böyle bir durumun bir daha yaşanmamasını istedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman da konuyla ilgili sorular üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Ülkemiz hava sahasının 24 Mayıs 2007 tarihinde Irak'tan kalkan Amerika Birleşik Devletleri'ne ait iki adet F-16 uçağı tarafından ihlal edilmesi üzerine, bu husustaki bildirim hava ihlal olaylarında mutaden izlenen yerleşik usullere uygun olarak Genelkurmay Başkanlığımızca Bakanlığımıza aynı gün iletilmiş olup, bu konuda talep edilen detaylı teknik bilgilerin dün alınmasını takiben ABD Büyükelçiliği nezdinde gerekli diplomatik girişim bugün (29 Mayıs) yapılmıştır" denildi.
Açıklamada, bu bağlamda Dışişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasındaki koordinasyonun düzenli şekilde sürdürüldüğü de vurgulandı.
SINIR İHLALİ F-16 PİLOTLARI ARASINDA DA TARTIŞMA BAŞLATTI
Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait iki savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle başlayan tartışma, dünyanın çeşitli ordularında görev yapan F-16 pilotlarının buluştuğu internet sitesine de yansıdı.
Başta çeşitli ordularda görev yapan F-16 pilotları ve teknik görevlileri olmak üzere çok sayıda savaş uçağı meraklısını bir araya getiren F-16.net sitesi, Türk ve ABD'li kullanıcılar arasında başlayan sınır ihlali tartışmasına sahne oluyor.
Sitede konuyla ilgili yayınlanan haberde iki Amerikan savaş uçağının Perşembe günü dört dakika süreyle Türk hava sahasını ihlal ettiği, Amerikalı yetkililerin ise bu olayın yanlışlıkla yaşandığı açıklamasını yaptığı belirtildi. Haberde, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili açıklamalarının ise ortamı sakinleştirdiği ifade edildi.
(İlgili link:http://www.f-16.net/f-16_forum_viewt...t-turkish.html)
BU TEKNOLOJİYLE BİR HATA YAPILMASI ZOR
Ancak haberle birlikte sitenin tartışma bölümünde açılan bir başlıkta Türk ve Amerikalı kullanıcılar karşı karşıya geldi. Sitenin forum bölümüne bir Türk kullanıcı, "Pek çoğunuz biliyorsunuz ki bu seviyede teknolojiye sahip iki 'viper'ın (F-16) aynı anda sınırı geçmesi çok zor. Varsayalım ki (uçaklardan) birinin sistemi arızalandı ya da pilotun nereye gittiği konusunda hiçbir fikri yoktu. Diğeri ne yapıyordu? O da mı uyuyordu" şeklinde bir mesaj bıraktı.
Söz konusu sınır ihlalinin yanlışlıkla değil, Kuzey Irak'a yönelik bir sınır ötesi operasyon öncesinde Türk ordusunu korkutma için yapıldığına inandığını belirten Otto takma isimli kullanıcı, Amerikan savaş uçaklarının hiçbir düşman aktivitesi olmayan Kuzey Irak üzerinde Türkiye sınırına bu kadar yakın bir noktada ne aradığını sordu.
Otto takma isimli kullanıcı, 1993 yılında da Kuzey Irak'ta operasyon yapan Birleşmiş Milletler'e ait bir Black Hawk savaş helikopterinin Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldüğünü yazdı.
TÜRKİYE BÖLGEDEKİ AZ SAYIDAKİ GERÇEK MÜTTEFİKLERİMİZDEN
Türk kullanıcıya yanıt veren viper1234 takma isimli bir Amerikalı kullanıcı ise Türkiye'nin bölgede bulunan az sayıda gerçek müttefiklerinden biri olduğunu belirterek, böyle bir ihlalin kasıtlı olarak yapılamayacağını belirtti. Amerikalı kullanıcı, "Yanlışlar olur. Sonuçta hepimiz insanız" dedi.
Bunun üzerine Türk kullanıcı, 4 dakika uçuşla kaç mil gidilebileceğinin düşünülmesi gerektiğini belirtirken, böyle yüksek teknolojiye sahip uçakların sınırın bu kadar geçtiği halde bunu fark etmemesinin oldukça zor olduğunu belirtti.
(ANKA)
Yayın tarihi: 29 Mayıs 2007, Salı
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/05/29//haber,C98E7D41441D4D18B1B5A1C8A9955C08.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
türküdostu 29.05.2007, 18:13 peki amerika almış mı notayı? bana göre rice ve bush'un bundan haberi bile yoktur. büyükelçi iletme gereği bile duymamıştır. hem ilginç değilmi koskoca tsk'nın başına çuval geçiyor ses soluk yok. şimdi nota veriyorlar!!! tebrik etmek lazım dışişlerini.
halitseyfi 29.05.2007, 18:16 Arkasında "nota vediğiiz için özür dileriz,ne yaparsın seçim dönemi" gibi laflarda etmişler midir?
Arkasında "nota vediğiiz için özür dileriz,ne yaparsın seçim dönemi" gibi laflarda etmişler midir?
Şakacıktan, mahsuscuktan verdik zaten canım.
Yoksa ciddi ciddi, haşaaa!
Biz ancak ABD'ye dandini dandini dastananın notasını veririz canım:clown:
3 Temmuz 2003’te Türk askerinin başına çuval geçiren ABD, bu kez de TSK’nın sınırdaki yığınağını yerinde izlemek üzere iki jetini Çukurca semalarında uçurdu.
Gelişme ‘Türk topraklarının çuvallanması’ olarak değerlendirilmiş...
ABD Türkiye’yi gözetliyor
Üst düzey bir yetkili, ABD’nin Türkiyenin sınırötesi operasyon hazırlığında olup olmadığını araştırmış olabileceğini belirtti. Türkiye’nin sınırda yürüttüğü ‘Balyoz Operasyonu’ nedeniyle Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Haftanin, Sinaht, Zap, Behdinan bölgelerinin karşısında Türkiye topraklarında konuşlandırdığı zırhlı birlikler de ABD tarafından karadan izlenmeye alınmıştı.
Bencede bu amaçla yapılmış bir "ihlal" söz konusuydu...
Bakalım..daha neler göreceğiz...
bahar duru 29.05.2007, 20:22 Nota vermek falan danışıklı dövüş bence.İşin içinde bir iş var ama malum askerle hükümetin arası iyi değil bu konuda sanki kendilerini kenara çekmek istiyorlar.Sonradan biz vazifemizi yaptık,notayı verdik diyecekler.Ama neyin sonrasında işte kestiremiyorum!
ehlihakk02 29.05.2007, 20:26 Dışişleri Bakanlığı, iki Amerikan uçağının Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili olarak ABD büyükelçiliğine nota verdi.
Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD büyükelçiliğinden yetkiliye Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı vurguladığı nota iletildi. Notada bunun bir daha tekrar etmemesi uyarısı yer alıyor.
ABD'ye ait iki F-16 uçağı, 24 Mayısta Güneydoğu Anadolu bölgesinde Türk hava sahasını 4 dakika süreyle ihlal etmiş, bunun "kazara" olduğunu düşündüklerini belirten Amerikalı yetkililer, konuya ilişkin gerekli soruşturmanın başlatıldığını ifade etmişti.
Yillardir adana incirlik üssünde konuslananlar amerikan ucaklari degilmi!!!????
Istenildigi zaman kalkip iraki bonbalayanlar amerikan ucaklari degilmiydi.????????
onlar satacağını sattı anlamadım hangi türkiye ne kaldı satmadık bir ananız kaldı. ya yıllardır sizi el altından tehdit ediyorlar sizin etinizi kemiren bu vampirler için medeniyet diyorsunuz sonra onların kanatları altına güvendeyiz diyorsunuz onlarsız tuvalete bile gidemezken bir sinek kadar değersiz bir uçak topraklarınıza
ehlihakk02 29.05.2007, 20:28 onlar satacağını sattı anlamadım hangi türkiye ne kaldı satmadık bir ananız kaldı. ya yıllardır sizi el altından tehdit ediyorlar sizin etinizi kemiren bu vampirler için medeniyet diyorsunuz sonra onların kanatları altına güvendeyiz diyorsunuz onlarsız tuvalete bile gidemezken bir sinek kadar değersiz bir uçak topraklarınıza girmis siz hala kem küm edersiniz uyanın artık türkiye yok kendinizin ekmeğinizin derdine düsün
eksik oldu ama çok sey soylenir sayfa yetmez.
eldorado 29.05.2007, 20:29 onlar satacağını sattı anlamadım hangi türkiye ne kaldı satmadık bir ananız kaldı. ya yıllardır sizi el altından tehdit ediyorlar sizin etinizi kemiren bu vampirler için medeniyet diyorsunuz sonra onların kanatları altına güvendeyiz diyorsunuz onlarsız tuvalete bile gidemezken bir sinek kadar değersiz bir uçak topraklarınıza
iyide can burada kimse abd yi desteklemiyor ve senin düşündüklerini düşünüyor...sanki birilerini hedef alarak göstermiş gibi bir izlenim bıraktın...
türkiye nota verdı BİZDE YEDİK BUNU:devil2: :devil2: :devil2:
|