Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP'nin alevi adayı sola kızgın
firariHH 30.05.2007, 20:24 12005
MHP'nin alevi adayı sola kızgın
Aysun Palalı, MHP'nin en genç kadın aday adaylarından biri... Alevi kökenli olan Palalı, MHP'den aday olduğu için provakatif açıklamalara maruz kaldığı iddiasında.
Bunu yapanların "Alevi oylarını pazarlamak isteyen" bazı Alevi örgütleri olduğunu belirten Aysun Palalı, "Aleviler solun arka bahçesi değildir" dedi.
Alevilerin oyunu 'çantada keklik' gören sol partileri uyaran Palalı, "Alevilerin oyları hiçbir grubun, derneğin, vakfın veya partinin tekelinde değildir" diye konuştu.
Ben MHP´den aday olmasini dogru bulmuyorum,bir Alevi´nin gidip MHP´den aday veya aday adayi olmasi nin yapilmamasi gereken birsey
ForZaSLaN 30.05.2007, 20:31 Alevi oldugu kesin doğruysa,
Yazıklar olsun.
Devrim_Neferi 30.05.2007, 20:32 onun görüşleri onu bağlar bu saatten sonrada biz aleviler hakkında yorum yapmasın bu popülerist ayrıca alevilerin oyları kimsenin malı değil pazarlasın her alevi kendi hür iradesiyle gider oyunu kullanır.
çeşm-i naz 30.05.2007, 20:35 yazık çok yazık bir alevinin sağ partiden aday olması....
peki hanımefendiye sormamışlar mı be hanım alevilerin pylarını çanta da keklik gören sol partiler acaba senin de adaylığını koyduğun sağ partiler nasıl görüyor??
Arkadaşlar Alevi kökenli demekle...
Alevi olan demek arasında fark vardır..
Sanırım hanfendi alevi değil...
Bu hanım kimdir pek tanımam ama;bir kaç yerde doğru noktalara temas etmiştir.Lakin ;bir yerde de hata yapmıştır.Ben daha evvel MHP'nin zafer kurultayında alevilere karşı "tükürdüğünü yaladığını" söyledim.MHP'nin Attığı adım buydu.Bunun için karşılıklı bir sürü adım atılması ama şuan orta vadede bunun gerçekleşemiyeceğinide belirttim.Ayrıca gözlemlediim kadarıyla alevilerin ibadetini hala "oyun" sanan bir zihniyetin olduguda ayan beyan ortadadır.
Hanfendiye benden "oy" yok...
Bunu kendisinin daha iyi bilmesi lazım gelir..
Bunun için ne diyoruz..."Şaşırırsa bir kişi ne olur onun işi"....:)
Devrim_Neferi 30.05.2007, 20:40 yazık çok yazık bir alevinin sağ partiden aday olması....
peki hanımefendiye sormamışlar mı be hanım alevilerin pylarını çanta da keklik gören sol partiler acaba senin de adaylığını koyduğun sağ partiler nasıl görüyor??
oylarımızı bilmem ama bizleri kasaplık koyun olarak gördüklerini biliyoruz acı tecrübelerimizden
allah belasini versin gidipte mhpden aday adayi olanlarin marasta keske onlarin kendilerine tecavüz etselerdi!! insan bu kadar mi arsiz olur?? insan bu kadarmi car cabuk gecmisini unutabilir??? anlamiyorum yaw birde kalkip alevilere yön vermeye calisiyor terbiyesiz!! bir alevinin mhpde yer almasini duyunca kan beynime sicriyor bu ne mantiktir utanmadan bir de alevi ismini kullaniyor bunun gibileri alevilerin sacinin teline kurban olsunlar baska da birsey demeyecegim!
Alevi kimligine bürünüp alevilerin oylarini keklik olarak gören sensin mhp,nin ön bahcesi olmussun belli,Alevi halki oylarini satmaz gerekli gördügü yere gönül rizasiyla verir.Sola kizginmis,kizginligindan gidip saga siginmis sen oy degil havani alirsin koltuk sevdasi insanlara neler yaptiriyor cok yazik alevileri diline dolama git ne yaparsan yap.
eldorado 30.05.2007, 21:01 gayet normal bir durum..özgürce bir düşünce beyan etmiş..bence bu kadar üstünde durdukca istediklerini yapmış oluyoruz..yani mhp nin istediği alevi toplumuna şirin gözükmek bunuda satılmış alevi kimliği taşıyanlarla şuana kadar iyi yapıyor, ne kadar başarılı olacak tabiki kendileri gibi ikiyüzlü insanları bulunca......bunun adına siyaset deniliyor..siyasetin ne dini ne imanı nede dürüstlüğü var...alışmalıyız bunlara..olaya birde şu açıdan bakın aramızdaki dönekleri elekten geçirmek için güzel bir fırsat...
ibrahim-ch 30.05.2007, 21:04 Hür iradesini o yönde kullanmıs.
Sanırım Türk alevisi.
sola kızgınmış!
sanki solcular alevileri katletdi!!!
firariHH 30.05.2007, 21:10 sola kızgınmış!
sanki solcular alevileri katletdi!!!
Haklisin Yoldas:thumbup1:
aykudgöksun 30.05.2007, 21:10 Hür iradesini o yönde kullanmıs.
Sanırım Türk alevisi.
kürt alevi olmadığı kesin..hür iradesini kullanmasına kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum yalnız bu hür irade senin yedi ceddini kıyımlara götürenlerin partisine üye olma ve bu da yetmeyip sol partilerin aleviler üzerinde oynadıkları(!) oyunu anlatmasıyla benim gözümde bir değeri kalmamıştır..
asd.1950 30.05.2007, 21:13 Bir Alevi kendi değerlerinin nerede boy göstereceğini bilmelidir. Bu arkadaşın bilmediğini düşünüyorum. Ona bir anektodu iletmek istiyorum.
Ecevit-Yılmaz ve Bahçeli koalisyonunda Bursadaki bir yerel gazetede şöyle bir haber vardı:
Anap il başkanı MHP il başkanına diyor ki: -Bir alevi İlçe Milli Eğitim Müdürü olmuş.
MHP il başkanı bu haber üzerine basına açıklama yapıyor: -Söylenenler doğruysa vay geldi başımıza...
İşte bizim genç arkadaşımız bunların içinde siyasete soyunuyor. İyi düşünmeli...
anadolu75 30.05.2007, 21:59 alevi turkde olsa alevi kurdude olsa mhpden aday adayi olmasi alevilige ihanettir.birde kadin ya hadi erkek olsa neyse ama alevi kadinina mhpye girmek yakisirmi yakismaz.
izmir_35 30.05.2007, 22:15 kusura bakmayın ama ben konuyu başka yere çekeceğim alevi kürt alevi türk bunlar ne saçma söylemler bana göre türküyle kürdüyle alevi alevidir neden içimizde böyle bir ayrıma izin veriyorsunuz?
ayrıca herkes istediği partiden aday olabilir bu demek değildirki solcu biri sağ partiden aday oldu diye bizde o sağ partiye oy vereceğimiz anlamına gelmiyor herkes oyunu kime vereceğini bilir saygılar
yagmur12 30.05.2007, 22:20 Üye olduğu partinin ideolojisini, geçmişini ve geçmişte gösterdiği üstün katletme operasyonlarını bilmiyor bu "bayan" herhalde ki böyle rahat konuşabiliyor! İnsanları kıyımdan geçiren ve her türlü vahşeti yapan insan müsfettelerine kırgın değil de sola kırgınmış! Alevi olduğuna da inanmıyorum sadece oy için söylenen bir söz!
MHP'den aday olmasının nedeni olarak ise Devlet Bahçeli'nin şu sözlerine bağlıyor; "Yeni bir dünya için yola çıkılmalı...
Diyor ki:
“Bu söz -hedef- bana çok ilginç geldi.
Bütün bu durağanlıkta parlayan bir kıvılcım gibi...” :) ne kadar ilginç!
Bu eski solcularin saga gitmesine,sagdakilerin sola gitmesine merkezdekilerin hem saga hem sola asagi yukari hepsine ne yön olursa bu siir onlara itafen :001_tt2:
bu secimler maasallah cok renkli denizfeneri gibiler hertarafa göz kirpiyorlar.:stuart:
Param da var tomarla, gerekirse veririm.
Meclise girmek için, her filmi çeviririm,
On dakika konuşsam, çamları deviririm,
Yazın beni listeye, ben vekil olacağım.
Kafam çalışmasa da, yoksa da kariyerim,
Olsun yine Mecliste, ayrılsın benim yerim,
Yüce Türk Milletine ne hizmetler(!) ederim,
Yalanda rakipsizim, ben herkesi sollarım,
Hem dürüst geçinirim, hem ihale kollarım,
Demeçlerle seçmene, ne selamlar yollarım,
Eşi dostu kayırır, devlete aldırırım,
Dokunulmaz olunca, herkese saldırırım,
Liderime bakarak, parmak da kaldırırım,
Sempati dağıtırım, seçmenlere gülerek,
Bazen hatır sorarım, memlekete gelerek,
Bu politik sisteme, böyle bir vekil gerek,
Yazın beni listeye, ben vekil olacağım
alintidir...
halitseyfi 30.05.2007, 22:42 kusura bakmayın ama ben konuyu başka yere çekeceğim alevi kürt alevi türk bunlar ne saçma söylemler bana göre türküyle kürdüyle alevi alevidir neden içimizde böyle bir ayrıma izin veriyorsunuz?
sevgili dede kızı
yazınızın bu bölümüne düşünmeden imzamı atarım.
ayrıca herkes istediği partiden aday olabilir bu demek değildirki solcu biri sağ partiden aday oldu diye bizde o sağ partiye oy vereceğimiz anlamına gelmiyor herkes oyunu kime vereceğini bilir saygılar
bu bölümüne ise söyleyecek birşey bulamıyorum. alevi katliamlarının sorumluluğunun hangi partinin veya hangi güçlerin cebinde olduğunu biz aleviler biraz çabuk unuttuk.Tamam oy vermeyeceğiz ama ginede zoruma gidiyor.Bir alevinin ırkçı bir partiden aday olması.
Oy vermek değil, orda aday olmak bile bir alevi için korkunç olmalı. Tüylerim diken diken oluyor.
divrigili58 30.05.2007, 22:43 Yanİ Ben Alevİyİm Dİyİpde SaĞ Partİlerden Aday Olanlar Lİsteye Mİ Gİrecek Yada Wekİl Mİ Olacak Olsa Bİle Bİze Ne Kazanci Olacak Topluma Ne Werecek Canlarİna Ne Katacak
ErtuĞrul GÜnay Gİbİ Bİr İnsan Akp Ye Gİdİyorsa Zaten Bu Ülkede İdeolojİ Dİye Bİrsey Zaten Kalmamis Demektİrr
İnadina Sol İnadina Chp
Bundan Baskada Yol Yokk Warsa Da Oda Gene Solll
Sandikda Bİle Oyumu Sol Elle Kullancam
İnadina Sol İnadina Chp
izmir_35 30.05.2007, 22:57 sevgili dede kızı
yazınızın bu bölümüne düşünmeden imzamı atarım.
bu bölümüne ise söyleyecek birşey bulamıyorum. alevi katliamlarının sorumluluğunun hangi partinin veya hangi güçlerin cebinde olduğunu biz aleviler biraz çabuk unuttuk.Tamam oy vermeyeceğiz ama ginede zoruma gidiyor.Bir alevinin ırkçı bir partiden aday olması.
Oy vermek değil, orda aday olmak bile bir alevi için korkunç olmalı. Tüylerim diken diken oluyor.
haklısın can ben ona alevi demem zaten benim düşüncemi paylaşan beni üzer o bayanın aleviyim demesi cıkar amaçlıdır aleviliği cıkarları için kullananlara benim içim yanmaz mhp akp butür insan isdediği yerden aday olabilir onun sorunu ama asla Alevi olamaz Aleviliğe adaybile olamaz
Aysun Palalı'nın alevi olduğuna inanmayan arkadaşlar var ama alevi. Aslen çorumlu, uludağ üniversitesi mezunu ve ödtü'de siyaset bilimi mastırı yapmış. Siyasi hayatı zaten sol partilerde geçmemiş. DYP gençlik kolları başkanlıkları ile başlayan siyasi hayatı MHP komitelerinde görev alacak düzeye kadar gelmiş.
Reha Çamuroğlu'nun yaptığı ile Aysun Palalı'nın durumunu bir tutmuyorum. Aysun Palalı Türk benliğini öne çıkaran bir kültürle büyümüş, milliyetçi bir alevi olarak yetişmiş ve nihayetinde milliyetçi bir partiden aday oluyor. MHP ırkçı bir partidir ve alevilerin de tek bir ırkı yoktur. Bu farklı ırklara mensup alevi inancından kişiler içerisinden de ırkını ön plana çıkaran marjinal bir ideolojik yapıyı benimsemiş kişilerin çıkması, arap, kürt, türk vs.. milliyetçiliği yapan aleviler adına olağan karşılıyorum. Fakat Reha Çamuroğlu ise alevilik hakkında ahkamlar kesen, özellikle sünni mercilerde aleviler adına atıp tutan bir kişilik iken, tam anlamıyla alevilerin inanç düşmanı olan bir partiden kalkıp aday olması çok büyük bir tezat ve acizliktir.
kusura bakmayın ama ben konuyu başka yere çekeceğim alevi kürt alevi türk bunlar ne saçma söylemler bana göre türküyle kürdüyle alevi alevidir neden içimizde böyle bir ayrıma izin veriyorsunuz?
dede kızı yazdıklarına tamamen katılıyorum.
ForZaSLaN 30.05.2007, 23:07 MHP li faşistler alevi bayan adayada iftiralar atip dalga gecicekler mi acaba aleviliğiyle..
Hür iradesini o yönde kullanmıs.
Sanırım Türk alevisi.
Merhaba,
Ne yani hür iradesi kendini katledenlerin yanında mı ol diyor?
Güldürmeyin beni lütfen.
Alevilerin MHP gibi faşist bir zihniyete sahip bir partiyle işi olamaz.
Olanlarda Alevi değildir...
Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz...
türküdostu 30.05.2007, 23:15 bu saygıdeger !! arkadaşımız maraş katliamını , çorum katliamını ve üniversitelerde ,sokaklarda oruç tutmuyor diye dövülen hatta öldüren alevi insanlarımızı düşünsün. eğer yine kafasında şimşekler çakmıyorsa bırakın milletvekili çıksın mhpden. böyle insanlardan zaten kim ne bekleyebilir ki?
yolu açık olsun alevi arkadaşımızın...
Arkadaşlar zaten hanım efendinin kesin alevi olduğu belli değil ama alevi olsa dahi daha öncede belirttiğim gibi aramızda kendi çıkarlarını düşünerek bu şekilde yollara başvuracak bir kaç kişi çıkacaktır ama bu onların her zaman alehine olucaktır çünkü alevilerin güvenini kaybetmiş olucaktır yani onun mhp aday olması bizim oylarımızı yönlendirecek ona tabiki hayır eee öyleyse ne yaparsa yapsın bunlar siyaset,politika ortamında doğal şeylerdir tabiki bize göre alevlerden nefret eden bir partiye aday olması tabiki hiç hoş değil ama bu ona bişey kazandırmıcak emin olun sadece alevilerin güvenini yitirmiş olucak hepsi bu
Bu eski solcularin saga gitmesine,sagdakilerin sola gitmesine merkezdekilerin hem saga hem sola asagi yukari hepsine ne yön olursa bu siir onlara itafen :001_tt2:
bu secimler maasallah cok renkli denizfeneri gibiler hertarafa göz kirpiyorlar.:stuart:
Param da var tomarla, gerekirse veririm.
Meclise girmek için, her filmi çeviririm,
On dakika konuşsam, çamları deviririm,
Kafam çalışmasa da, yoksa da kariyerim,
Olsun yine Mecliste, ayrılsın benim yerim,
Yüce Türk Milletine ne hizmetler(!) ederim,
Yalanda rakipsizim, ben herkesi sollarım,
Hem dürüst geçinirim, hem ihale kollarım,
Demeçlerle seçmene, ne selamlar yollarım,
Eşi dostu kayırır, devlete aldırırım,
Dokunulmaz olunca, herkese saldırırım,
Liderime bakarak, parmak da kaldırırım,
Sempati dağıtırım, seçmenlere gülerek,
Bazen hatır sorarım, memlekete gelerek,
Bu politik sisteme, böyle bir vekil gerek,
Yazın beni listeye, ben vekil olacağım
alintidir...
Hakikaten bu seçim öncesi etraf dönenlerden geçilmiyor.İşin güzel tarafı, içimizdeki dönekleri,çıkarcıları ve gizli faşistleri tanıma imkânımız oluyor.
ibrahim-ch 30.05.2007, 23:38 MHP li faşistler alevi bayan adayada iftiralar atip dalga gecicekler mi acaba aleviliğiyle..
Olmaz öyle sey.
öyle olacak olsa Kayseri Erciyes kurultayinda semah döndüler.
Bunun manasi cok acik.
öyle yapan partiden ihrac edilir.
Dersi verilir.
MHP li faşistler alevi bayan adayada iftiralar atip dalga gecicekler mi acaba aleviliğiyle..
Yaparlar mı yaparlar....:yamukgul:
Ramazan orucunda..,kandillerde..,bayramlarda..görüşürüz... :sweatdrop
Anatolianman 30.05.2007, 23:42 Yanlış yerde doğru şeyler söylemiş.
Sol yıllarca Alevileri seçeneksizmiş gibi gösterdi.
Hep 2 yanlıştan birini seçmeye zorlandı.
Siyasi olgunluğa erişmemiş insanlar bu iki beşeri ideolojinin oyuncağı oldu.
Size somut bir örnek. Türkiyenin yıllarca KKTC için benimsediği en iyi çözüm çözümsüzlüktü.
Aleviliğin çözümünü çözümsüzlüğün devamında arayanlar kimler?
Biraz çıkarımlar yapın yahu. Kanla zahirde asıl beslenenler belli, diğerleri kimler?
cansivaslım 31.05.2007, 01:15 böyleleri oldugu müddetce hep ayrılıklar olacaktır. böyle aleviye lanet olsun. özünden dönen kafirler.
kadin adayi tebrik eder. aleviler tarafindan sandıga gomulecegi gunu iple cekiyorum.
secilirsede alevi oylari ile secilmez herhalde.
Sanırım Türk alevisi.
sayın ibrahim-ch,ırkçılık ve ırkçılar aleviliğin en büyük düşmanıdır.üç beş dönek dışında kimseden oy alamaz,avucunu yalar...
bu arada,arkadaşlar ırkçı-gerici bir insanın alevi olup olmaması önemli değildir.sonuçta o safını belirlemiştir.
Alevilik soydan gelir ancak Alevi kökenli olmak Aleviliğin en önemli öğesi olan ırkçılığa karşı olmayıda içermelidir eğer bu yoksa kişinin Aleviliği Alevilik değildir. Toplumda bu tarz kişiler "düşkün" ilan edilebiliyor. "Düşkün"lük yüz kızartıcı suçlara verilen bir cezadır(Alevi kurallarına göre) bu kişide Alevi katili MHP ile ortak olup bir nevi Hızır Paşalık yapmış. İç Anadolu ve Batı Aleviler eminimki bu tarz şahıslara prim vermeyeceklerdir zaten bu Alevi felsefesine ters.
Arkadas dedikleri gibi genc bir insan evladi oldugu icin Maras ve Corum olaylarini hatirlamiyor sanirim. Ondsn olsa gerek adayligi..
Dikkate Dahi Almıyorum.Onu yetiştiren anne - babaya yazık.O kadar emekleri boşa gitmiş.
eldorado 31.05.2007, 09:49 Hür iradesini o yönde kullanmıs.
Sanırım Türk alevisi.
daha dün her kürdü pkk partizanı ilan eden,etmekle kalmayıp hepsini diyarbakıra gönderen şahıs bugünde kesin kes bir kanıya varmış,sanırım türk alevisi...acaba kürt alevisi yada başka ırkın alevisi olsaydı ne diyecekti...heryerde insanları sınıf ve ırk ayrımında bir kategoriye sokmak ne kadar mantıklı? cumhuriyetci adı altında kendinize bir yol çizmişsiniz ama özünde eşitlik yatan bu ilkeye ne kadar bağlısınız? sizin savunduğunuz düşüncelerin özü, yaptığınız her yorumu okuyan biri olarak söylüyorumki MİLLİYETCİLİK...mhp milliyetciliği...söylemleriniz tümüyle proveke edici...insanları en değer verdiği kavramlarıyla iğnelemeye çalışıyorsunuz,aleviliği yazılan yada duyumsamalara dayanarak öğrendiğiniz apaçık...ben şahsım adına aleviliğin evrenselliğine inanıyorum,TÜRK ALEVİSİ diye birşey yok...alevi her yerde alevidir...
Bir alevinin sağ partiyi desteklemesi ya da sağ partiden milletvekili adayı olması etik değil. Bizim görüşümüz sağ partilerle uyuşmuyor.
karakartal 31.05.2007, 10:36 Bir alevinin sağ partiyi desteklemesi ya da sağ partiden milletvekili adayı olması etik değil. Bizim görüşümüz sağ partilerle uyuşmuyor.
Yıllardır düşünür dururum. Aleviler de olmaz ise Türkiyede sol ne kadar oy alacak. Keşke Aleviler bir dönem tamamen boş oy atsada sol partiler alevilerin değerini anlasa.
MHP den aday olan bu zavallı kız Alevilerin yüzüne nasıl bakacak acaba ? Yazık sana. Sola sıcak bakmayabilirsin. CHP ve diğer sol partilerin alevileri kullandığını düşünebilirsin. Ama yapma be. Bu partinin içindekiler insanlıktan çoktan çıktılar. Atalarımıza zulm ettiler.
Dışardan göründüğü gibi değil bu parti. Bunlar osmanlı nın devamı. Ağızlarından sakız olmuş Türklükle ilgileri hiç yok.
munzur_62 31.05.2007, 10:38 Sağ Partilerden Aday Olan Aleviler Benliklerini Yitirmiş Geçmişi Hatırlamayan İnsanlardır
Yıllardır düşünür dururum. Aleviler de olmaz ise Türkiyede sol ne kadar oy alacak. Keşke Aleviler bir dönem tamamen boş oy atsada sol partiler alevilerin değerini anlasa.
MHP den aday olan bu zavallı kız Alevilerin yüzüne nasıl bakacak acaba ? Yazık sana. Sola sıcak bakmayabilirsin. CHP ve diğer sol partilerin alevileri kullandığını düşünebilirsin. Ama yapma be. Bu partinin içindekiler insanlıktan çoktan çıktılar. Atalarımıza zulm ettiler.
Dışardan göründüğü gibi değil bu parti. Bunlar osmanlı nın devamı. Ağızlarından sakız olmuş Türklükle ilgileri hiç yok.
================================================== ========
arkadasım sol partiler bizi kucumsemiyo yalnız biz istekte bulunmuyoruz unutmaki aglamayana emzik wermiyorlar biz burdayız demedigimiz surece bu boyle dewam eder hem zaten bizim oylarımız bolundugu için bizim taraftarı oldugumuz sol partiler zaten yaptırım gucu o kadar yok once bi basa gecsinler ondan sonra isteklerimizi yerine getirmezlerse bizde o zaman ona gore dawranırız mesela bi belediyeye gidip sag sol fark etmez ben şu grubum we burda 1000 tane oy potansiyelim war dedigin zaman işte o zaman işler degisiyor we sana deger weriyorlar burdan da anlayacagımız gibi orgutlenmemiz gerekir ne kadar kalabalık olursak o kadar yaptırım gucumuz olur cunku sag partiler alewilerin farkına warmaya basladılar ne kadar oy potansiyeli oldugunun mhp tunceli dersime ilçe binası acması bunun bi gostergesidir basına da bi alewi hocayı getirmişler mesela buda bizi artık gordukleri anlamına gelir bizim yapmamız gereken orgutlenmektir emin ol can o zaman her istedigimiz olacaktır 70 milyonda en az 25 milyon alewi war buda buyuk bi oran demek bu nedenle gelin canlar bir olalım :wink:
cemalettin 31.05.2007, 10:51 [QUOTE=ozgazi;440390]
elen asıllıların türklere "doğru söyledikleri" veya "sözlerini tuttukları"vaki değildir.sadece kendi menfaat ve ülküleri doğrultusunda hareket ederler.
hem de solcusu,sağcısı ile bir bütün olarak.
ne tarihi gerçekleri ne de sosyolojik gerçekleri önemsemezler.
dinleri de Allah yolu değil helenizm yoludur,sadece bu gayeye hizmet için kullanılır...
sayın ozgazi sağolsun düzeltme yapmış.
dilerim elen milleti de "insanca"yaklaşımlar ile davranır artık ve peşinden sürüklediği batı dünyası ile beraber "çifte standart"ı terk eder.
sağol ozgazi...
onur2434 31.05.2007, 11:01 o kadın inancımıza göre artık düşkün sayılmalıdır
türküdostu 31.05.2007, 17:59 Olmaz öyle sey.
öyle olacak olsa Kayseri Erciyes kurultayinda semah döndüler.
Bunun manasi cok acik.
öyle yapan partiden ihrac edilir.
Dersi verilir.
neden semah döndüler acaba? alevileri çok sevdikleri için mi? adamlar, aleviler öz be öz türk vurgusu yaparak hem oy toplamaya çalışıyorlar hem de alevileri faşizmin bataklığına çekmek istiyorlar. madem o kadar seviyorlar alevileri, kudurmuş köpek gibi neden oruç tutmayan,içki içen alevilere saldırıyolar? bunlar ne kadar yüzümüze gülseler de her fırsatta kanımızı içmeye çalışacaklardır. bu böyle biline.
ehlihakk02 31.05.2007, 18:24 [QUOTE=firariHH;440199]12005
[B]Aysun Palalı, MHP'nin en genç kadın aday adaylarından biri... Alevi kökenli olan Palalı, MHP'den aday olduğu için provakatif açıklamalara maruz kaldığı iddiasında.
Bunu yapanların "Alevi oylarını pazarlamak isteyen" bazı Alevi örgütleri olduğunu belirten Aysun Palalı, "Aleviler solun arka bahçesi değildir" dedi.
Alevilerin oyunu 'çantada keklik' gören sol partileri uyaran Palalı, "Alevilerin oyları hiçbir grubun, derneğin, vakfın veya partinin tekelinde değildir" diye konuştu. [/ Bu canımızın unttuğu bir sey var solun arka bahcesi,balkonu,salonu olmak hiç yoktan iyidir ama sağın ÇÖPLÜĞÜ olmak bizim özümüze ters o arkadastan ricam hiç bir yerde ben aleviyim demesin kendini ucuza satabilir ama alevilik satılık değildir.Ya bu çok "zeki" mhp adayı bilmiyor mu maras corum malatya olaylarını mhp li köpekler yaptı.Bu arkadasımız ya özürlüdür ya da bunu anlamayacak kadar bir kapasıteye sahip değildir çok üzüldügümü belirtmek istiyorum.VE ONU KINIYORUM.O dürzi(dönek)ben aleviyim diyerek bize küfretmesin. tesekkur ederim
ÖzgürEfe 31.05.2007, 18:49 Arkadaşlar...Yapacak pek bir şey kalmamış,kınamanın da bela anmanın da bir şey ifade etmediğide ortada, olan olmuş.Artık cevaplarımızı sandıkta veririz.
toprak62 31.05.2007, 19:27 hadi biz sol partilerin arka bahçesi değiliz ön bahçesiyizde mhp nin hiç bişeyi değiliz... bunları düşündün mü? sen hiç geçmişe baktın mı hayat toz pembe değilmiş bunuda öğrendin mi? biz mhp gibi bayragımızda 3 hılal taşımayız tek hilal ve tek yıldızımız vardır hiç sordunmu niye 3 hilal ben sana bir ör. verim osmanlı devletine bak bizi yabancılara satan devlete bak işte bunlar onların soyu yani kısacası bunlar pezevenk soyu nasıl dersen;
bunlar türkiyeyi yabancılara satmadımı onlar gelip bizim ülkemizdeki kadınlara kızlara tecavüz etmedimi şimdi bunlar ne oluyor sen söyle sen osmanlıdanmısın
yoksa bizi bunlardan kurtaran M.KEMAL ATATÜRK tarafındanmısın sen seç
cemalettin 31.05.2007, 20:59 [QUOTE=firariHH;440199]12005
[B]Aysun Palalı, MHP'nin en genç kadın aday adaylarından biri... Alevi kökenli olan Palalı, MHP'den aday olduğu için provakatif açıklamalara maruz kaldığı iddiasında.
Alevilerin oyunu 'çantada keklik' gören sol partileri uyaran Palalı, "Alevilerin oyları hiçbir grubun, derneğin, vakfın veya partinin tekelinde değildir" diye konuştu. [/ Bu canımızın unttuğu bir sey var solun arka bahcesi,balkonu,salonu olmak hiç yoktan iyidir ama sağın ÇÖPLÜĞÜ olmak bizim özümüze ters o arkadastan ricam hiç bir yerde ben aleviyim demesin kendini ucuza satabilir ama alevilik satılık değildir.Ya bu çok "zeki" mhp adayı bilmiyor mu maras corum malatya olaylarını mhp li köpekler yaptı.Bu arkadasımız ya özürlüdür ya da bunu anlamayacak kadar bir kapasıteye sahip değildir çok üzüldügümü belirtmek istiyorum.VE ONU KINIYORUM.O dürzi(dönek)ben aleviyim diyerek bize küfretmesin. tesekkur ederim
...fakr de üzüldü !
cemalettin 31.05.2007, 21:02 hadi biz sol partilerin arka bahçesi değiliz ön bahçesiyizde mhp nin hiç bişeyi değiliz... bunları düşündün mü? sen hiç geçmişe baktın mı hayat toz pembe değilmiş bunuda öğrendin mi? biz mhp gibi bayragımızda 3 hılal taşımayız tek hilal ve tek yıldızımız vardır hiç sordunmu niye 3 hilal ben sana bir ör. verim osmanlı devletine bak bizi yabancılara satan devlete bak işte bunlar onların soyu yani kısacası bunlar pezevenk soyu nasıl dersen;
bunlar türkiyeyi yabancılara satmadımı onlar gelip bizim ülkemizdeki kadınlara kızlara tecavüz etmedimi şimdi bunlar ne oluyor sen söyle sen osmanlıdanmısın
yoksa bizi bunlardan kurtaran M.KEMAL ATATÜRK tarafındanmısın sen seç
"muhabbet tellalı" daha kibar düşerdi...
Zara_Koçgiri 31.05.2007, 21:32 aleviliğn ne olduğunu ,aleviliği anlayamamış ve rantın tekeline girmiş insanları burdaeleştırmek harıka ama ne varki şu gerçekle karşı karşıyayız aleviliği öğrenememiş,insanlar alevi olupda aleviliğin tamamıyla dünya görüşüne sahip olmayı,ve evrenselliği öğrenemeyenler ,yani bizim alevi özdeşimize yakışan diille yol düşkünü insanları düştükleri bu yoldan nasıl tam anlamıyla asimile olmadan biliçlendirmemiz lazım ve bunu nasıl kazanmamız lazım,değilmidirki dayanışma anlamıyla eksilik yaşadığımız olaylar oluyor işte bunu güçlendirmemiz lazım dayanışma ve birlik,mücadele ve bunun en yükseğe çıkarmak bizimöncelikli hedefimiz olsun.
mhp yerine gidip gercek Turkculerin yerinde yer almasi gerekirdi,mhp bozuntusu bir partinin icinde olmasi uzuntu verici.Ulkucu -Ummetci ,Alevi dusmani bir parti olan mhp Turkcu Alevilerin oylarina goz koymus durumda.Sanmiyorumki hic bir Turkcu Alevinin bunlari desteklemesini.Yakinda Buyuk Millet Partisi kuruluyor.Gercek Turkculerin partisi .Tum Alevilerin desteklemesi gereken bir parti,Hadi Alevi canlar gercek Turkculugunuzu gosterin .Tanri Turku Korusun.
ozlemmm86 31.05.2007, 22:34 alevi turkde olsa alevi kurdude olsa mhpden aday adayi olmasi alevilige ihanettir.birde kadin ya hadi erkek olsa neyse ama alevi kadinina mhpye girmek yakisirmi yakismaz.
arkadasıın yaptııgnın alewılıge ıhanet oldugu konusndda sana katılıorm ama hele kadın demenı cozemedım bence bızım ne kadınımıza ne de erkegımısıe yakısır o kopeklerın partıısne uye lmak oy wermek herhangı bır ırtıbata bıle gecmek bızı bızden baskaıs anlamaz o partıının yada baska partılerın derdı bellı ama bızzımde bız eyapılanları unutmamız lazım hanı derler ya eskı dusman dost olmaz o hesap onların bıze bıse yapmak gııb dertlerı yok ken bız nıye onlarla bır olup adımızı kırletıyoruz anlamıorum o bayan ııcn ıns bıgun yaptııgndna utanır dıorum bu utanılcka bırseydr benım gorusumce bızlerde ne mhpye ne akpye yer olmamalı kım olduugmuzu unutmamalıyız we onalrın kım olduugu onlar gecmıste kalmıstr dıye dusunmesın kımse sonucta hepımıızn bıldıgıı gıbı tarıh tekkerrurden ıbareettr eskıden nasıllarsa gıne oleler onlarda bıze yer yok, bızde onlara hıııııııııııııııııııc yer yokkk
http://www.aysunpalali.com/
Web sitesi bu. Arkada Atatürk fotoğrafı var ve hemen masasında üç hilalli bayrak var. Çorum doğumluymuş. Ayrıca MHP'den önce DYPde faaliyetlerde bulunmuş. Tahminim Çorumdan seçilecek tabi Aleviler Çorum olaylarını anımsayıp ona göre tercih yaparlarsa şansı azalır.
http://www.aysunpalali.com/
Web sitesi bu. Arkada Atatürk fotoğrafı var ve hemen masasında üç hilalli bayrak var. Çorum doğumluymuş. Ayrıca MHP'den önce DYPde faaliyetlerde bulunmuş. Tahminim Çorumdan seçilecek tabi Aleviler Çorum olaylarını anımsayıp ona göre tercih yaparlarsa şansı azalır.
Aysun Palalı Çorumdan değil Ankara 1. bölgeden aday oldu. Zaten neredeyse çorumun yarısı ankarada. MHP'nin Devlet Bahçeliden sonra alevi tabanına hitap eden, alevilerin kasaplığını yaptıklarını faşizan geçmişini affettirme çabalarıymış gibi algılanacak bir politkası vardı zaten. Aysun Palalı'nın 'alevi, genç, tahsilli ve bayan' olması nedeniyle Devlet Bahçeli'nin yeni gözdeleri arasında olduğu söyleniyor.
Hüseyin69 01.06.2007, 01:25 hani diyor ya usta giden gider kalan saglar bizimdir
ve yine ekliyor bin tane nalet dostum olacagina bir tane yürekli düsmanim olsun
saga özellikle katillerinin torunlariyla bilardo oynar gibi senli benli olan alevilere hic bir sözüm yok benim sözüm özüne gelmisine gecmisine sahip olanlaradir yürüyün bunlarin üstüne tükürün bu hayasiz arsiz soysuzlarin yüzüne tükürünki tükürülen yerde güller bitsin ki bir daha bu tür hayasizlik ve arsizliklar yapmasinlar
ha bu arada kadin baya güzelmis solcular yine avuclarina baksinlar
mafya cete ve kadin tüccarlari kanadi icin ele gecmez bir av tepe tepe kullansinlar
ibrahim-ch 01.06.2007, 02:04 hani diyor ya usta giden gider kalan saglar bizimdir
ve yine ekliyor bin tane nalet dostum olacagina bir tane yürekli düsmanim olsun
saga özellikle katillerinin torunlariyla bilardo oynar gibi senli benli olan alevilere hic bir sözüm yok benim sözüm özüne gelmisine gecmisine sahip olanlaradir yürüyün bunlarin üstüne tükürün bu hayasiz arsiz soysuzlarin yüzüne tükürünki tükürülen yerde güller bitsin ki bir daha bu tür hayasizlik ve arsizliklar yapmasinlar
ha bu arada kadin baya güzelmis solcular yine avuclarina baksinlar
mafya cete ve kadin tüccarlari kanadi icin ele gecmez bir av tepe tepe kullansinlar
Aleviyim diyene yakistiramadim, bari küfretseydin.!
Hüseyin69 01.06.2007, 02:16 Aleviyim diyene yakistiramadim bari küfretseydin.!
efendi bunlar günlük türkcede kullanilan dialoglardir ben bu alintini
ya senin evde tv radyo gazete vs gibi iletisim araclari yok yada halen dari ambarinda birseylerin kesfi ile mesgulsun bagliyorum
ibrahim-ch 01.06.2007, 02:28 efendi bunlar günlük türkcede kullanilan dialoglardir ben bu alintini
ya senin evde tv radyo gazete vs gibi iletisim araclari yok yada halen dari ambarinda birseylerin kesfi ile mesgulsun bagliyorum
Yanlisliklarin devamiyla degil , engelleyerek ögünebilirsiniz.!
Hüseyin69 un bu konuda yazma hakkını aldım. Eleştirirken kişilere ağır hakaret etmek oldukça yanlış bir tutum. MHP li de olsa bir insan ve bir bayan. Eleştirirken düzeyli eleştirmeliyiz.
cemalettin 01.06.2007, 10:18 Aleviyim diyene yakistiramadim, bari küfretseydin.!
küfür değişik şekillerde edilebilir.bu da bir şekildir
Sol partiler alevileri sadece oy olarak görüyor. hangi sol parti alevilik ilgili bir adım attı. mhp iktidar olursa madımağıda müze yaparsa hiç şaşırmam aslında.
zekasından şüphe ettiğim bu aysun palalı arkadaş sanırım kendinde değil
tabilki doğrudur alevilerin oyu kimsenin tekelinde değildir ama be kardeşim demezler mi
sen ne de çabuk unuttun maraşı,çorumu,sivası,gaziyi demezlermi
adamın yüzüne tükürmezlermi,
insan en azından insanlığından utanmalıdır,aleviliğinden olmasa bile
ayıp ya,terbiyesizlik ya
soytarılık ya
başka da birşey değil
anadolu75 03.06.2007, 03:10 Sol partiler alevileri sadece oy olarak görüyor. hangi sol parti alevilik ilgili bir adım attı. mhp iktidar olursa madımağıda müze yaparsa hiç şaşırmam aslında.
mhp madimagi muze yapicak ha guldurme beni.zaten sivas,corum,maras olaylarinin bas sorumlusu onlar degilmiydi niye madimagi muze yapsinlar.madimagi muze yapmak onlara kalmamis.
devrim69 04.06.2007, 21:31 Aysun hanım celladına aşık olmuş.Pes doğrusu!...
ilkay123 06.06.2007, 20:36 1980 den itibaren sol ne zaman iktidar olabildi ki (tek basina)?
anadolu75 07.06.2007, 01:03 1980 den itibaren sol ne zaman iktidar olabildi ki (tek basina)?
suc millette 1980den sonra hep sagi sectiler.gerci 80den oncede sagci tutumlari vardi.
sahrut75yagmur 07.06.2007, 04:34 Para İçİn Kendİnİ Satan Zİhnİyet Alevİ Olamaz.kökte Varsa Bİle O Kök Bozuk Bİr Köktür.
ilkay123 07.06.2007, 21:44 suc millette 1980den sonra hep sagi sectiler.gerci 80den oncede sagci tutumlari vardi.
Bu soruyu bilincli olarak sordum..sol kesim her zaman icin kendi icinde birlik olamamistir.Lidere kizip baska sol parti kuranmi dersiniz,sola kizip irkci bir partiden meclise vekillik icin adaymi olanini mi dersiniz,baraji gecmeyecegini bilmemize ragmen baraj altinda kalan partilere oy vermekmi dersiniz,tek basina iktidara 35 senedir tek basina gelemeyen partiyi geldide ne yapti diyenimizmi dersiniz .tüm bunlar biz solculara has özelliklerimiz.Aleviligin ülkenin tek yikilmayan kalesi olmasina ragmen maalesef bu secimlerde bunuda yikmak icin yeni strajiler tatbik edilmeye baslandi, hala biz Aleviler bunlarin farkina varamadik malesef..saygilar..
gazili24 08.06.2007, 03:05 canlar
ben bu bayan ın aleviliginden şüphe ediyorum yani o unutmuş aleviligini geçmişe gidelim öyle yavuz sultan selim e falan degil maraş a gidelim bakalım görelim en büyük katil kenan evren in bi demeci var o zamanlar sanırım korgeneral yani genelkurmay başkanı yardımcısıymış maraştan gelen bi heyet maraş ı ve olayları anlatıyormuş evren in dedigine göre karnı deşilen hamile kadınlar varmış bunları yapan o bayan ın bulundugu partinin sempatizanları veya mensuplarıdır zaten o bayan sanırım aleviligini unutmuş
Comrat86 08.06.2007, 05:01 Kimlik bunalımı mı yaşıyor ne?
sahrut75yagmur 12.06.2007, 18:50 Hür iradesini o yönde kullanmıs.
Sanırım Türk alevisi.
Siz de alevi iseniz ve bu fikri savunuyorsanız,ben alevi olmaya razı değilim sizin gibiler yüzünden!SAYGILARIMLA.:cursing:
eldorado 12.06.2007, 19:00 Siz de alevi iseniz ve bu fikri savunuyorsanız,ben alevi olmaya razı değilim sizin gibiler yüzünden!SAYGILARIMLA.:cursing:
iyide o benim bildiğim doğruysa alevi değil zaten..utanmanıza gerek yok..hem o milliyetci biri...
doktor62 21.06.2007, 18:09 Alevilerin katillere verecek oyu yok.İlk önce geçmişinizle yüzleşin ondan sonra gelin alevilerden oy dilenin.
Ya alevi kökenli deniyor, alevi denmiyor,
Üstelik sol partiler şu ana kadar aleviler için ne yapmış ki,
tepsini daha başka bir platforma dile getirebilirdi,
Ama kendi fikri, saygı duymak lazım.
Allah belanı versin be kadın ne diyeyim sana...Aldığın paralar zehir olsun sana...Daha ileri gitmek istemiyorumm..siteden atarlar valla:p :p :p
para herşeyi satın alabilir demmek ki!!!!
yazıklar olsun sana ve senin gibileree!!!!
para için geçmişini sattın;bize şefsz.....yaptın;al paranı cebin dolsun aysun sana yazıklar olsun...
böle şeyleri okuyunca ne yazacağımıda bilmiyorum gülüyorum sadece ya gülüyorum düştüğü hale bak!!!! :) :) :)
yenibirgün 21.06.2007, 22:54 Kusura bakmasın; ama önce bir kendine baksın. Adam gibi bir alevi mhp den aday olur mu ya akıl var mantık var o fasiştlerin yanında olur mu insan. Fikirlerini kendine saklasın bence ona soranda kabahat zaten bu saatten sonra.
Bu güzel fizikli arkadaş tamamen duygusal olarak hareket ediyor gibi bir gönül oyunu işte yoksa insan bu kadar geçmişini(yakın geçmişini)unutamaz.Evet özelikle bir kadın birinci sınıflığı bırakıp ikinci sınıflılığa razı gelmek işte problem burda.Bence büyütmemek gerek eğer tartışmaya değer bulunursa istenilen prim verilmiş olur.Bence yanlış bağdattan değil seçimden döner canlar sevgiyle kalın.
erdemlierdem 22.06.2007, 00:19 Sen bir alevi kuzusuydun kurtlar kapmış bile,seni yemiş bitirmişler,bizim için ölüsün...sana oy verenin elleri kırılsın
Merhaba Canlar,
Bu adayın özünün ne olduğunu bilmiyorum.
Ama gidip Mhp den aday olduğuna göre kendisinde bir sorun var.
Aleviliğin özüne tamamen aykırı partidir Mhp.
Çünkü herkesinde bildiği gibi faşizmin kalesidir Türkiye de Mhp.
Ve hiçbir şekilde değişmeyecektir.
Kanla bezenmiş bir partidir ve arkadaşta onun kanlı bir üyesidir.
Arkadaslar ve canlar, cok inanmiyorsunuz gibi bir izlenim var. Ne yaziki boyle adaylar var ve bunlarda kendilerini Alevi olarak goruyorlar. Birde bunlara oy verenlerde vardir.. yok demeyin, cunku verenler vardir....istemesekte...nasil MHP doguda oy olmak icin dogudaki adaylari Kurtler arasinda secmise.. Alevilerin oyunu almak icinde Alevi adaylarini kulaniyor, bir cok parti gibi...onemli olan Alevi secmenleri,bizler oylarimizi kime kulanacagiz?
Yanlış yapıyosunuz
Burada seviyesizce yorum yazan arkadaşlara yazıklar olsun.Bu nasıl bir eleştiridir?Her şeyin bir uslübu vardır siz işi iyice abartmışsınız.Alevilik insanların görüşüne saygı gösteren bir inanç biçimidir.Tamam bende arkadaşın mhp'den aday olmasına karşıyım ama bu tepkimizi insani boyutlarda ele alıp yazabilirdik.Bayana küfür bile etmişsiniz.Çok ayıp bu site yöneticileri nasıl bu tür ahlaksız yorumları yayınlarlar.Belki bize göre yanlışı olabilir ama unutmayalımki o da bizim bir kardeşimiz.
Bu sitede herhangi bir partinin savunuculuğunun yapılmasına karşıyım,biz birlik olmak için burdayız.Lütfen bi düşünün,aleviler bu güne kadar hep kullanıldı kim bize sahip çıktı hiç kimse.Şimdi size soruyorum chp bizim için ne yaptı?
Tokatlim_60 22.06.2007, 01:14 asla ve asla bu hanimefendi Aleviligi anlayamamis anlayamicakti! Alevi olanin dürüst bir durusu vardir! Dün solda bugün sagda olmaz helede mhpde olmaz! ayiptir bu ayip, bu hanimefendi bence celiski icindedir veyada Alevilike uzaktan yakindan alakasi yoktur!
Şimdi size soruyorum chp bizim için ne yaptı?
En azinda MHP nin yaptiklarini yapmadi...dogrusun...Bu CHP nasil bir partiymis ya, giden vuruyor gelen vuruyor...sagci olsun solcu olsun..O kim oluyorki solculara kizgin oluyor...!!! O bayan ve ona oy verenler solculara kurban olsun.... Turkiyenin hali sadece onlarin sayesinde bu durumda,solcularin sayesinde degil..sozde milliyetci, sozde Turkculer... zamaninda solculari dinleseydiler, boyle onun bunun usakligini yapmaz, Turkiye tam bagimsiz bir ulke olurdu...sozde onlar Turkiye seviyor, ama solcular vatanhaini...beli zaten kimin hain oldugunu kimin hain olmadigini..
Yanlış yapıyosunuz
Burada seviyesizce yorum yazan arkadaşlara yazıklar olsun.Bu nasıl bir eleştiridir?Her şeyin bir uslübu vardır siz işi iyice abartmışsınız.Alevilik insanların görüşüne saygı gösteren bir inanç biçimidir.
Dogru seviyesiz olmamak lazim, ama bu demek degildirki Aleviler herseyi kabul etmesi lazim. Saygi biraz karsilikli olmasi lazim. Sen burda boyle soyluyorsun, ama bir bunlarin sitelerine gir ve Alevilerde neler soyledigini oku. Ben bir defa arkadasin soylemesiyle girdim (Kurt Alevilerde ilgili yazilari icin), ya sok oldum. Bizim yorumlarimiz onlarin yaninda hic birsey degil....biraz gozlerimizi acalim artik, hep iyi olmaktan faz gecelim..
SahHatayi 22.06.2007, 02:32 öncelikle ben milliyetciyim (mhpci degilim!!!), sol kurumlar bizi tüketti, bu sürdügümüz kavgada artik biz tükendik, sol tükenmedi, ... milliyetcilik güzel birsey, tabiki IRKCILIKLA karistirilmassa, ve MILLETINI bilirsen ....
Aysun Palali ...'nin milleti ALEVI MILLETI degil ... bunu bilelim öncelikle
Aysun Palali ...'nin davasi ALEVI DAVASI degil ... onun davasi baska
bizim davamiz kerbeladaki hz. hüseyin, bizim davamiz muhammedin bahcesindeki hz. fatima anamiz ...
bizim milletimiz alevi milleti, cesitli zümrelerden, cesitli kabile asiretlerden, cesitli irklardan olussada ...
bir ulu yolun ogullariyiz (kizlariyiz)
arkadaşlar mhp ye aday olan aleviler alevi değil alevi olamazlar mhp onlari parayla satın almış öyle düşünüyorum gerçek bir alevi mhp ye aday olmaz bi tarihiye baksınlar yavuz sultan süleyman kaç bin alevi kurşun dizdi maraştaki olaylari unutmasınlar daha bir çok örnakler çorum amasya tokat en son sivas mhp ye aday olanlar nefretle kınıyorum onlar sahte aleviler
arkadaşlar mhp ye aday olan aleviler alevi değil alevi olamazlar mhp onlari parayla satın almış öyle düşünüyorum gerçek bir alevi mhp ye aday olmaz bi tarihiye baksınlar yavuz sultan süleyman kaç bin alevi kurşun dizdi maraştaki olaylari unutmasınlar daha bir çok örnakler çorum amasya tokat en son sivas mhp ye aday olanlar nefretle kınıyorum onlar sahte aleviler
canikocan 11.07.2007, 22:41 12005
Aysun Palalı, MHP'nin en genç kadın aday adaylarından biri... Alevi kökenli olan Palalı, MHP'den aday olduğu için provakatif açıklamalara maruz kaldığı iddiasında.
Alevilerin oyunu 'çantada keklik' gören sol partileri uyaran Palalı, "Alevilerin oyları hiçbir grubun, derneğin, vakfın veya partinin tekelinde değildir" diye konuştu.
Ben MHP´den aday olmasini dogru bulmuyorum,bir Alevi´nin gidip MHP´den aday veya aday adayi olmasi nin yapilmamasi gereken birsey
sola kızgın ya kesin sol çok üzülmüşştür.zaten gerçek solcu olsa mhpnin yanından bile gçmezdiki.
o "bayan"ın mhp den olmasına ve alevilerin arka bahçesi sol değildir demesine bi üzüldüm ki anlatamam:D
mavimisali 05.01.2008, 12:33 Düşkün: Yol terbiyesine aykırı, suçlu kimseye denir. Düşkünler cem törenine alınmadıkları gibi, ağır suç işleyenler toplumdan soyutlanırlar. Onlarla ilişkiler kesilir, ekonomik ve toplumsal soyutlamaya tabi tutulurlar. Düşkünlük, suçun durumuna göre belli bir süre sonra kaldırılabilir. Bunda temel ölçü, kişinin düzelmesi ve halkın da bu kişiyi düzelmiş kabul edip düşkünlüğün kaldırılmasını onaylamasıdır. Dede bu konuda sadece hakemdir. Oyu da halktan yanadır...Tabi günümüzde ki uygulanırlığı konusunda yorum yapmak ıstemıyorum.son olarak gani şavata nın fılmınde bu konu işlenmişti.Ama gelenek ve gorenekler cevresel şartlar geliştikçe metamorfoz a uğruyor.Belki de bu otorite zayıfladığı için insanlar tercihlerinde sınırları aşıyorlar... Ne dersiniz_?
ekonuralp 05.01.2008, 13:11 Sayın aday alevilerin solun arka bahçesi olmadığını söylemiş. Güzel Söylemiş ama unutmasın ki, bu ülkede sol, Aleviliğin bahsesinde yeşermiş ve güçlenmiştir.
Aleviler sola sahip çıkmazsa, yobazlarsan kendilerine sahip çıkmalarını beklemek hata olur. Hele hele o yobazlar geçmişte çekilen acıların başaktörü olanlarsa...
DP'de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kayınbiraderi Cansel Eren'in yanı sıra birçok Alevi aday bulunuyor. DP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç'in verdiği bilgiye göre, Hüseyin Ulusoy, Mehmet Tuğcul ve Dr. Şahap Bilmez, DP'nin en önemli Alevi adaylarından bazıları. DP'nin Alevi adayları, AKP'yi beğenmiyor ve CHP'ye de kızgın...
Yani bu durumda Kemal Unakıtan'ın eşi olan bayan Alevi!! Aleviler adına ne büyük bir talihsizlik!!!
Yani bu durumda Kemal Unakıtan'ın eşi olan bayan Alevi!! Aleviler adına ne büyük bir talihsizlik!!!
Evet maliye bakanı kemal unakıtan'ın eşi ahsen hanım evlendikten sonra türbana girmiştir ve alevidir. Bunu daha önce ünlü aleviler konu başlığında belirtmiştim.
Sol, sağ nedemektir? Bunu bilmeyen kendini bilmezler rastgele konuşuyor. Alevilik, koyun sürüsü gibi yaşamayı reddeder. Bizi ezen yöneticilere hiçbir zaman baş eğmemişiz.
Peki hangi sağ görüşlü partiler bizi emperyalizmle mücadeleye çağorıyor ki solu eleştiriyolar?...
Sanırım Türk alevisi.
Aysun Palalı'nın yoldan çıktıgı tartışma götürmez. Ancak, ben bu yorumunuzdan sonra kimin daha ırkçı olduguna karar veremiyorum.
almanya54 08.01.2008, 23:00 arkadaşlar ben sizin bu görüşlerinizi şiddetle kınıyorum ne demek aleviden sağcı olmaz...!
alın size örneği soyumu sopumu araştırın bulun...özbe öz aleviyim ama ayni zamanda BBP gençlik kolları başkanlığı yapıyorum ve MHP nin içinden çıkıp geldim yani yorum yapan arkadaşlar mümkünse kendi adına konuşsunlar Allaha emanet olun
almanya54 08.01.2008, 23:14 Müslüman Türk Milletine…
Geçtiğimiz günlerde yıl dönümünü büyük coşku ve gururla kutladığımız İstanbul’un şanlı fethinin sembolü olan ve Cennetmekân ecdadımızın emaneti olan Ayasofya Camiinde iki gün önce yapılan uygunsuz fotoğraf sergisini nefretle kınıyoruz…
Fatih Sultan Muhammet Han ve kahraman Alperenlerinin binlerce şehit vererek Müslüman-Türk coğrafyasına kattığı güzel İstanbul’umuzun nişanesi olan gururumuz Ayasofya Camiinin ibadete kapatılması manevi olarak içimizde taşıdığımız müzmin hale gelen bir ızdıraptır. Bu haliyle bile gereken manevi saygının gösterilmediği kanaatinde olduğumuz ecdat yadigârı mekânda, geçtiğimiz günlerde yapılan bu hayâsız organizasyonu Milli değerlerimize bir saldırı olarak görüyoruz. Ayrıca bu pervasızlığa müsaade eden yetkililerin işgal ettikleri makamlara layık olmadıklarını bu vesileyle bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Milli ve manevi değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmakla görevli yetkililerin, bu hayati görevi ihmali yetmiyormuş gibi bu kültürel cinayete izin vermeleri geleceğimiz hakkında derin kaygılar oluşturmaktadır.
İnşasından itibaren yüzyıllardır ibadethane olarak hizmet veren ve bu niyetle inşa edilmiş manevi yapıda, geçtiğimiz yıl Alperen Ocaklarının ibadet etmesi, bir takım çevreler ve yetkililer tarafından uygunsuz karşılanmış, Alperen Ocakları mensupları hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Lakin geçtiğimiz gün bu mabedin inşa amacına ve taşıdığı manevi manaya uygun olmayan, hatta ahlaksızlık olarak değerlendirdiğimiz bu fotoğraf çekimlerine izin verilmesini çifte standardın en acı hali olarak görüyoruz.
Bu manada ibadethane olarak inşa edilen mekânda; ibadetin yasak, çıplaklığın ise normal karşılanması, kültür değerlerimize gösterilen hassasiyet noktasında derin endişeleri beraberinde getirmektedir.
Şimdi soruyoruz: “AYASOFYADA İBADET YASAK, SOYUNMAK SERBEST Mİ?...” Yetkililerden acil cevap(!) bekliyoruz…
Ve diyoruz ki; “TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’NİN YOLU ANCAK VE ANCAK ZİNCİRLERİ KIRILMIŞ, İÇERİSİNDE NAMAZ KILINAN AYASOFYA’DAN GEÇER”…
Değerlerimize yapılan en ufak saygısızlık ve ilgisizliğe “Milli Tepki” olarak her zaman tavrını koyan Alperen Ocakları, bu konuyu da gündeme getirmeyi Şanlı Ecdadımıza bir vefa borcu saymıştır. Tüm Milletimizin de bu hayasızlığa tepki gösterip, yetkililere gerekli mesajın verilmesi beklemekteyiz.
İstanbul Alperen Ocakları olarak, bugüne kadar Türk-İslam davasının özüne uygun çalışmalar yapmayı vazife edinmiş ve bugünden sonra da vazifesinin şuurunda ilerlemeyi amaçlayan gençler olarak Tüm Milletimizden destek ve dua bekliyoruz
arkadaşlar ben sizin bu görüşlerinizi şiddetle kınıyorum ne demek aleviden sağcı olmaz...!
alın size örneği soyumu sopumu araştırın bulun...özbe öz aleviyim ama ayni zamanda BBP gençlik kolları başkanlığı yapıyorum ve MHP nin içinden çıkıp geldim yani yorum yapan arkadaşlar mümkünse kendi adına konuşsunlar Allaha emanet olun
Sevgili dostum! Aleviliyin temelini kazimak icin caba gösteren, atalarimizin katillerine hizmet etmissin, belki bilmiyerek yapmissin senin soyunu kimsenin arastirma hakki yoktur, bilgi eksikligi var sende FASOLAR senin gibi Alevilik kültüründen yoksun olan insanlar var oldugu sürece bizimle alay edecekler. burada lutfen sagdan soldan bilmeden atak yapmiyalim . Türkcülük anlayisiyla yaklasim gösteriyorsun olaylara. Genc ve dinamik bir insan atilimi var sende ya sagci fasist olacaksin ,yada Alevi olacaksin. ikisi bir arada yürümez kendini kullandirmamani tavsiye ederim. Sende Allaha emanet ol,
almanya54 08.01.2008, 23:38 eyvallah ancak faşistlik camiden çıkanlara kurşuna tmak kadınlara saldırmayıda içerir ve bunu 80 öncesi sol yapmıştır sende araştır biraz ...!?
eyvallah ancak faşistlik camiden çıkanlara kurşuna tmak kadınlara saldırmayıda içerir ve bunu 80 öncesi sol yapmıştır sende araştır biraz ...!?
sevgili dostum Alevilik cok büyük bir olaydir. Alevilik Ayasofya deyildir. Ben senin gercek bir alevi olduguna inanamiyorum. Aleviyim diyorsun, soyumu arastirin diyorsun,ben sana anlasilir bir bicimde izah edeyim." islamiyet kuruldugundan su ana kadar Aleviler üzerinde oynanan oyunlari biliyormusun"?biraz zamanini alacak ama. Alevilikle ilgili Alevi forumda her seyi bulacagindan eminim. istersen önce senin Gercek olan mezhebini bir arastirip dahada güzel bilinclenmeni rica ediyorum Alevi katillerine hizmet etmeden önce. Bu forumda yazilanlarin bir cogu tarihtir ben ve benim gibi canlar bunlari uydurmadi. benim 80 den önceki olaylari arastirmama hic gerek yok, cünkü ben bunlari yasadim, senin gibi temiz insanlari alet eden insanlara lanet ediyorum,. selamlar sevgili Baskan.
eyvallah ancak faşistlik camiden çıkanlara kurşuna tmak kadınlara saldırmayıda içerir ve bunu 80 öncesi sol yapmıştır sende araştır biraz ...!?
Sen git faşistliğini başka sitelerde devam ettir. İmzandan yazdığın yazılara kadar faşist tavırlar. Seni kazansak ne olur kazanmasak ne.
Aysun Palali'nin TÜRK oldugunu tahmin eden arkadasa neden herkes kizip irkçilikla suçluyor?
bu dogru bir tespittir, bende Çorumluyum ve Palali hanimin köyünü ve insanlarini bilirim. Eskiden ben Aleviler arasinda ayrimcilik oldugunu bilmiyordum (halen kabullenmek istemiyorum!) ama Aysun hanimin akrabalarindan bir kaç hikayesini duyup sasirdim ve üzüldüm. Alevi olmalarina ragmen Kürt düsmanilar (benim gibi Alevi Kürtler dahil) bu baglamda Aysun hanimin MHP den aday olmasi beni hiç sasirtmadi.
PKK li Kürt milliyetçisi Alevi oluyorda MHP li Türk milliyetçisi niye olmasin? Sonuçta her 2 side ALEVILIGI baz almiyor ve Aleviligi kullanip belirli yerlere yamalamaya/bölmeye çalisiyorlar.
bölünme bölünmedir, iyisi kötüsü olmaz! 1 Alevi olarak yapabilinen en kötü seyde bence milliyetçilik yapmak (türk veya kürt fark etmeksizin)
Çorum ve Alevileri diger illerin Alevileri ile kiyaslanmasi dogru degil bence, çünkü Dersim, Maras, Sivas vb. katliamlardaki gibi ''tadmin edici' sonuçlar çikmadigi için memleketimin Alevileri için degisik asimilasyon politikalari üretildi.
Alevi hemserilerim/akrabalarim Çorum katliaminda Sivas, Maras ve Dersim deki gibi pasif davranmadilar, barikatlar kurdular ve küçük çapli karsi saldirilar/savunmalar oldu ülkücü Yezitlere karsi.! Yinede Alevi katliami kismen basarili olsada amaçlarina Dersim, Maras ve Sivastaki gibi 100% ulasamadiklari asikardir: Sonuçta istedikleri gibi Çorum Alevilerinin çogunlugu göç etmedii... ve Bugün halen oranla Çorum en çok Alevi nüfüsuna sahip olan Il.
Zaten Yozgat, Samsun ve Amasya gibi illerden Çoruma fasistler ve yobazlar getirilmeseydi belkii Çorum katliami Sünni katliamina dönüsebilirdi....
Dersimde, Marasta, Sivasta ve Malatyada Alevileri istedikleri sekilde katliamlar yapip gözdagi verildigi için bu illerde gerçeklesen Alevi katliamlari basarili sayilir ve eskiden Alevilerin kalesi olan Sivas ve Erzincan gibi illerde simdi Sünniler çogunlukta.
ama Çorumda katliam olmasina ragmen fazla Alevi göçü olmadigi için Çorumda Ehlibeyt Camiisii ile Siilestirme politikalari ve Aysun Palali gibi ülkücü Aleviler türedi/icat edildi.
Dersim, Malatya, Erzincan, Sivas ve Maras gibi illerde bu politikalara gerek kalmadi.:wink:
Bunu benim buraya yazmamin sebebi Aysun Palalinin Çorumlu oldugunu ögrenenler bunu (belki) Çoruma ve Çorumlu Alevilere mal etmek isteyecekler
Nedenini bilmiyorum ama Çorumlu Alevilere karsi diger Aleviler arasinda bir empati var. Halbuki Aysun Palali(türk alevisi) ve Cemal Sahin(kürt alevisi) ve bunlara benzer bir kaç istisna disinda Çorumun Alevileri Alevilik bakimindan en saglam Alevilerdir.
ben bazi Alevilerin Avrupada bile korkarak gizleyerek söyle(ye)mediklerini, Çorumda sokakta Sünnilerin yaninda açikca duyuyorum/görüyorum.
ilkay123 09.01.2008, 11:49 12005
Alevilerin MHP den aday olduklarina inanmiyorum..daha dogrusu bu zatin Alevi olduguna ihtimal vermiyorum.Yakinda anne ve babasina da kizar "Siz benim annem ,babam degilsiniz"diyebilir...
ilkay123 09.01.2008, 11:53 eyvallah ancak faşistlik camiden çıkanlara kurşuna tmak kadınlara saldırmayıda içerir ve bunu 80 öncesi sol yapmıştır sende araştır biraz ...!?
12 Eylül öncesinde camiden cikanlara kimlerin silah siktiklarini sizler cok iyi bilirsiniz...sol hic bir zaman ibadet yerlerini taramamistir...
arkadaşlar ben sizin bu görüşlerinizi şiddetle kınıyorum ne demek aleviden sağcı olmaz...!
Çorum ve Maraş olaylarında senin desteklediğin kişiler alevileri katlettiler.Kimin cami taradığını ortada.İğrenç propagandanıza ve yalanlarınıza solu lüften alet etmeyin.
Gidin faşistlik propagandanızı başka yerde yapın!
janisary 10.01.2008, 16:46 12005
kadın doğru demiş .aleviler sol un arka bahçesi gibi görüldü...bu düşünceye son verilmeli..
ne kadar demokratik olmak içinsede çabamız.bazı noktada yolumuz tıkamnabilir bence yeni yollar açmakta en akıllıca fikirdir..yalnız bayan kendisini mhp lilere biraz samimi gösterebilmek için bu konuşmayı yapmış gibi gözüküyor.çünkü alevilerin tamamı sol partilere oy vermez ki...
mhpyle ilgili unutulmayan bazı seyler var.!!! bişeyler ogrensin!
düsmandan dost olurmu?
alevi biri ölarak üzüldüm kendisini kaybetmis biri
kendisine aleviyim diyen birinin tutupta alevi kimliğine düşman olan bir partiden aday olması acı bir durum.daha dün maraşta,çorumda yüzlerce masum insanı gözlerini kırpmadan öldüren canilerin yanında olduğunu görmüyo mu???aleviliğin adını kirleten bir durum.....
diyarı_rum 04.02.2008, 01:52 yaaa niye zorunuza gidiyo alevilik sadece kimsenin tekelinde değildir hangi siyassi görüş olursa olsun her alevi solcu değildir buna saygı gösterin alevilik solculukla olsaydıı ooooo
ben aleviyim ülkücüyümm varmı ötesi benim aleviliği devrimciler marksistler koministler bilemez allah bilir ama onlar alaha inanıyomu o saydığım siyasi görüşde olanlar allaha inanıyomu valla oda kesin değil :D
diyarı_rum 04.02.2008, 02:05 yaww bela okuyan arkadaşş biride kalkıp derse allah belasını versin sol partilerden aday olan alevilere derse ne yapcann
sol sol sol bu ne yaaaa alevilik hiç bir siyasi görüşün tek elinde değildir afferinn iyi yapmışşşş
|
|