Orijinalini görmek için tıklayınız : İzzettin Doğan:Alevi Oyları M.H.P ve G.P'ye

Ulalı
31.05.2007, 09:20
CEM Vakfı Başkanı, Alevileri uyararak, sandıktan AKP çıkarsa askerin müdahele edeceğini öne sürdü.

CEM Vakfı Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP - DSP birlikteliğinin solun Alevi oylarını artıracağını söyledi.

Prof. Doğan, “CHP üstüne düşeni yapıp Alevi adayları nitelik ve nicelik olarak iyi belirleyemezse 25 milyon Alevi’nin oyu MHP ve Genç Parti’ye gidecek” dedi. AKP’nin 2002 seçimleri öncesinde Alevi seçmeni kandırdığını söyleyen Prof. Doğan, Reha Çamuroğlu’nun AKP adaylığnı da değerlendirerek, “Sayın Çamuroğlu’nun bile sandık başına gittiği zaman aday olduğu AKP’ye oy atacağını sanmıyorum. Haysiyet sahibi hiçbir Alevi AKP’ye oy vermez, vermemeli” diye konuştu. Türkiye’de 25 milyon Alevi bulunduğunu ve Alevi seçmenin verdiği oyların seçimin kaderini 3 Kasım’da AKP’den yana değiştirdiğini söyleyen Doğan, CHP’yi Alevi milletvekilleri konusunda uyardı. Doğan şöyle konuştu:

ASKER MÜDAHALE EDER

“Nasıl olsa Alevi oyları hali hazırda bekliyor diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tabii ki Alevi oyları CHP - DSP birleşmesinden sonra artarak CHP’ye gidecektir. Ama CHP üstüne düşeni yapıp Alevi adayları nitelik ve nicelik olarak iyi belirleyemezse 25 milyon Alevi’nin oyu yoğun olarak MHP ve Genç Parti’ye gidecek. Kalan oylar da DYP ve ANAVATAN yani Demokrat Parti’ye akacak. Seçimden iyi sonuçla ayrılmak isteyen CHP, DP, MHP ve Genç Parti mutlaka ABD ve AB ile ilgili somut ve olumlu düşüncelerini açıklamak zorundalar. Yoksa sandıktan AKP çıkacak ve AKP çıkarsa asker bu işe müdahale edecek.”

AKŞAM / Erdinç AKKOYUNLU

Ya Anlayamıyorum bu adam hala hangi akılla alevilerin oyu M.H.P ye gider diyo ya.Bu nasıl bir mantık.Yazıklar Olsun sana da senin gibilerine de.

amor3
31.05.2007, 09:51
o öyle zannetsin

husniyeak
31.05.2007, 10:07
"Ulalı"dan alıntı ...Ya Anlayamıyorum bu adam hala hangi akılla alevilerin oyu M.H.P ye gider diyo ya.Bu nasıl bir mantık.Yazıklar Olsun sana da senin gibilerine de.[/QUOTE]"

Sevgili arkadaşım bu bir sinyaldir bana göre. Bir çok Alevi tanıyorum MHP ve AKP taraftarları anlıyacağın herkes kendine göre bir siyaset yapıyor. Bizler bu tarz oyunlara gelmeyelim ne olursa olsun CHP' nin gelmesine gayret edelim. .

karakartal
31.05.2007, 10:08
Başlık ta konu çarpıtılmış gibi. Eğer CHP alevilere sırtını dönerse, oyların bu partilere gideceğini söylemiş. Mhp ye çok gitmez ama genç partiye kayabilir. CHP nin dikkat etmesi gerektiğini söylemiş.

eldorado
31.05.2007, 10:11
arkadaşlar gerçektende iyi bir tesbit...artık insanların düşünceleri maddiyatla satın alınıyor..her ne kadar bize ters gelen bir durum olsada bu sözlerinde gerçekcilik payı buluyorum...bunun da tek suçlusu chp nin yıllardır kendini geliştirememsine bağlıyorum...cumhuriyet çatısı altında saltanat kuranlar ki demokrasiyi ne kadar iyi anlatabilsin...artık insanlar gerçekleri çok iyi görüyor ama mhp ye alevilerden çok oy geleceğini sanmıyorum...

PeN_ChE
31.05.2007, 10:11
Ya bu adam nedir böyle ya.... Burda bir topikte okudum röpörtajında kendisi geçen seçimlerde akp'ye oy vermiş sonrada pişman olmuş.. Bence bu söylemde mhp ve genç parti'ye oy kaymasını sağlamak için söylenmiş bir söz.. Bu adamı niye hala başlarında tutuyorlar anlamıyorum..

munzur_62
31.05.2007, 10:31
Alırlar Alırlar N.. Alırlar

sertur
31.05.2007, 10:46
Darbe konusunda birşeyler aktarayım, darbe bu ülkenin sonu olur, dünyada ve içte itibarımız sıfırın altına düşer, fırsatçılar çoğalır, halk isyana bile kalkışabilir, etnik ve dini çatışmalar başlar, alevi sünni, türk kürt, gibi, ve Amerika gibi emperyalistlerde ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamını dahada germek suretiyle yeni bir ırak olarak türkiyeyi çok iyi kullanırlar, çok korkunç bir netice verebilir, bunun sorumluluğunu kim almak ister, irtica, terör, laiklik, atatürkçülük, rejim, tartışması, aslında ülkenin sonunu getirmek üzere uzun süreler öncesinden planlanmış ve uygulanmakta olan dış eksenli, oyunların ta kendisidir, uyanık olalım, dikkatli olalım, ve şunu unutmayalım, en tehlikeli oyun halka karşı oynanan oyundur....

ufkuner
31.05.2007, 11:19
izzettin doğanın böyle bir açıklama yapmasına şaşırmadım, çünkü daha yakına kadar bizim siyaaette işimiz olmaz biz bizlere görüşlerimize kimler yakınsa bu atatürk ilkelerine bağlı cumhuriyeti koruyacak bir parti var o da chp demişti neden her seçim döneminde çark ediyor anlamıyorum. bana kalırsa benim kendi şahsi görüşüm ha akp ha mhp benim için ikiside aynı teraziye koysak hiç farkı yok. ha şunu diyebilirdi sağ oylar mhp ye sol oylar chp ye. daha mantıklı olurdu gene bölünmeler. gene sol fiyasko bunumu istiyorsunuz sayın izzettin doğan bey.genç partiden de söz edeyim biraz.gelmeliydi açıklama yapmalıydı cem chp yle seçim itifakı yapmalı. bu oyları bölerek deyil sayın cem uzan birleştirici olmalısınız.mademki aynı sahada oynuyoruz rakip takıma gol yagdıralım demeniz lazımdı.bu seçim bir anlamda ülkenin kaderini belirleyici bir seçim olacaktır.

bence izzettin doğanın konuşmaları deyil belirleyici olan alevi vatandaşlar, daha iyi bilirler kime oy vereceğini.

RÜYALARI GERÇKLEŞTİRMENİN EN KISA YOLU, UYANMAKTIR

Devrim_Neferi
31.05.2007, 11:35
ya bu adam yani izzettin doğan hiç unutmam 1999 seçimlerinde alevilerden oylarını tansu çillerin genel başkanı olduğu dyp ye vermelerini istemişti yuhh bu kadarına artık. sivas olaylarında çiller başbakandı

şair
31.05.2007, 11:44
Hiç bir alevinin M.H.P. veya başka bir sağ partiye oy atacaklarına inanmıyorum
bu konularda yeterince bilglendirme olmuyor noksanlıklarımızı gidermek için en ücra köşelere yetişe bildiğimiz her yere insanları sandığa gitmelerini söyleyelim sandıklara sahip çıkalım il ve ilçe seçim kurullrında iki ayrı liste hazırlanıyor muhtara gelen liste ile seçim müdürlüğüne gelen listeler biribirini tutmuyor muhtardaki listeye bakıyorsunuz isminiz var fakat seçim için kulanacağınız oy pusulası gelmiyor araştırıldığında malesef siz hayatta değil ölü görünüyorsunuz oy kulanamasınız diyorlar siz sağ olduğunuzu ispatlamaya çalışıncaya kadar süre geçiyor örnek. geçen seçimde elazığ bölgesinde binlerce insana bu şekilde oy kulanmalarını önlediler oy kulanmayan bu insanlar ne yazık ki önceden tespit edimiş sol a oy verecek insanlardı buna dikat edip muhtara gelen listeyle seçim müdürlüğüne de gidip listelere bakmak lazım bu gibi hallerde görevini kötüye kulanan bu müdürleri dava etmek gerekiyor.saygılar

aykudgöksun
31.05.2007, 12:01
bu ülke bir darbeyi daha hem de bu yüzyılda kaldıramaz..tam da bazı şeyler yavaş da olsa yerli yerine oturuyorken böyle bir şeyin olması bizi eski darbeler gibi 30-40 yıl geriye değil devletin en başına döndürür.

saheser
31.05.2007, 14:22
Demin okudugum yazida almanya ve diger ülkelerdeki alevi derneklerinin konferasyon baskanlari bir araya gelmis aday adayi olan alevi canlarimizin sonuna kadar arkasindayiz demisler.Artik birsey düsünmek istemiyorum alevi olan kisiler akp ve mhp,den aday oluyorlar ve bunlarda taktir ediyor.

Westside
31.05.2007, 14:33
Yorumsuz....

Şah-Mat
31.05.2007, 15:28
AKP’nin 2002 seçimleri öncesinde Alevi seçmeni kandırdığını söyleyen Prof. Doğan,[/COLOR][/I][/B]

Demek AKP'seni kandırdı....vah vah vah....:sook

Sen oy vermemişmiydin bu partiye...:sarkazm

Ne demiş atalarımız..."El atına binen Tez" iner...:kapaligöz

Hani Yedi (7) ulu ozana bakarsan kendine daha güzel cevaplar bulabilirsin...

Zaten yönün hep sağ'a çevrili...sola döndüğünü daha görmedim.

Ya DYP'ye gidersin...ya Akp'ye...yada MHP'ye..

Nasıl dedesin bende anlamadım !!

Şunu çok iyi biliniz ki,..Bu yol sahipsiz değildir..soydan hayır gelmesse Nur zincirinden hayır gelir.

Sizin gibileri içimizden çıkarırızda bilesiniz..

captive_
31.05.2007, 16:11
ya bu adam kesin kafayı yemiş mhp dyor asırlardır mhp nin alevilere karşı bir düşmanlığı olduğunu bilmiyor yada ii para vermişlerdir ki böle satılık insan taklidi yapıyor. ALEVİ DÜŞMANLARINA OYY YOOOOOOOOOOOOOOK

divrigili58
31.05.2007, 16:38
İnadina Sol İnadina Chp
Varmi Bundan Öteeee

türküdostu
31.05.2007, 17:53
bu adam kendini ne sanıyor. geçen seçimlerde de 10 milyon oy cebimde diyecek kadar küstahlaşmıştı. benim kime oy vereceğimi bu adam mı belirliyor. gelsin alsın bakalım benden mhp'ye oyu. yürek ister.

ÖzgürEfe
31.05.2007, 18:09
Benim yazıdan çıkardığım şu: AKP'ye vermeyinde kime veriyorsanız verin. 2002 seçimlerinde Deniz Baykal efendi geldi alevilerin oylarını almak için attı tuttu ama iş alevi milletvekili sayısını görünce ben de dahil olmak üzere büyük alevi çoğunluk hayal kırıklığına uğradı.Bu yüzdendir Deniz Baykal orada olduğu sürece büyük konuşmayayım ama benden biraz zor oy çıkar. Versen bir türlü vermesen bir türlü...

sausen
31.05.2007, 18:25
Merhaba Canlar,

Ne alakası var ya.
Tamamen saptırmak isteniyor oylar.
Böyle mantıksız bir açıklama olamaz.
MHP ye alevilerden oy yok...
Bunu yapmak isteyenler bunu başaramayacak...

doruktaisyan
31.05.2007, 18:37
sadece gülüyorum

toprak62
31.05.2007, 19:06
arkadaşlar biraz düşünürsek bu adam alevilerin kızgınlığını arttırp oyların chp ye gitmesini istiyor dikkatli okursak kelime oyunları çok yapılmış... Bakın izzettin doğan dede oğludur bu adam salak değilki oda biliyor mhp nin ne olduğunu bence sanki nabız yokluyorlar yada gazetelerin içinde bulunan mhp kanadının yaptırmış olacağı düşüncesi yer alıyor aklımda. Geçmişe bakarsak mhp nin mit basın emniyet gb. kuruluşlarda neler taptığını görürsünüz belkide bu bir oy toplama çalışmasıdır barajı t.c geçemiyecek bir partinin işidir bu.
gecenlerde de böyle bir haber vardı sitede alevi kurumundan biri aday diye ama bu kurulun başkanının yazılı imzalı yayının da böyle bir şey olmadığı açıklandı buda yalan neden olamsın...

halitseyfi
31.05.2007, 19:29
CEM Vakfı Başkanı, Alevileri uyararak, sandıktan AKP çıkarsa askerin müdahele edeceğini öne sürdü.

CEM Vakfı Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP - DSP birlikteliğinin solun Alevi oylarını artıracağını söyledi.

Prof. Doğan, “CHP üstüne düşeni yapıp Alevi adayları nitelik ve nicelik olarak iyi belirleyemezse 25 milyon Alevi’nin oyu MHP ve Genç Parti’ye gidecek” dedi. AKP’nin 2002 seçimleri öncesinde Alevi seçmeni kandırdığını söyleyen Prof. Doğan, Reha Çamuroğlu’nun AKP adaylığnı da değerlendirerek, “Sayın Çamuroğlu’nun bile sandık başına gittiği zaman aday olduğu AKP’ye oy atacağını sanmıyorum. Haysiyet sahibi hiçbir Alevi AKP’ye oy vermez, vermemeli” diye konuştu. Türkiye’de 25 milyon Alevi bulunduğunu ve Alevi seçmenin verdiği oyların seçimin kaderini 3 Kasım’da AKP’den yana değiştirdiğini söyleyen Doğan, CHP’yi Alevi milletvekilleri konusunda uyardı. Doğan şöyle konuştu:

ASKER MÜDAHALE EDER

“Nasıl olsa Alevi oyları hali hazırda bekliyor diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tabii ki Alevi oyları CHP - DSP birleşmesinden sonra artarak CHP’ye gidecektir. Ama CHP üstüne düşeni yapıp Alevi adayları nitelik ve nicelik olarak iyi belirleyemezse 25 milyon Alevi’nin oyu yoğun olarak MHP ve Genç Parti’ye gidecek. Kalan oylar da DYP ve ANAVATAN yani Demokrat Parti’ye akacak. Seçimden iyi sonuçla ayrılmak isteyen CHP, DP, MHP ve Genç Parti mutlaka ABD ve AB ile ilgili somut ve olumlu düşüncelerini açıklamak zorundalar. Yoksa sandıktan AKP çıkacak ve AKP çıkarsa asker bu işe müdahale edecek.”

AKŞAM / Erdinç AKKOYUNLU

Ya Anlayamıyorum bu adam hala hangi akılla alevilerin oyu M.H.P ye gider diyo ya.Bu nasıl bir mantık.Yazıklar Olsun sana da senin gibilerine de.

Sevgili canlar

Yıllardır oyumuzu CHP den başka hiç bir partiye vermedik. Her halikarda, her şartta, herzaman CHP dedik.

Sonuç ne oldu? CHP alevileri yadsıdı. "biz onları kovsak bile gidecek yerleri yok, dönüp dolaşıp bize gelirler" düşüncesine kapıldılar.Ve alevileri nasıl olsa bizden ayrılamaz diye alevi çıkarlarını, ihtiyaçlarını gözardı ettiler. Bunu biz biliyoruz ama nedense bilmemezlikten geliyoruz.

Malesef Sayın Doğan bu konuda çok haklı CHP alevi oylarını topluca almak istiyorsa eski alışkanlıklarını terk etmesi gerekir. gerçi "alışmış kudurmuştan beterdir"

Bende MHP ye oy verenleri lanetliyorum, alevilerin MHP ye oy vereceklerinide sanmıyorum.

Peki bu oylar tekrar CHP ye mi gidecek? ben pek sanmıyorum CHP Alevileri memnun edecek adımlar atmadığı taktirde bu oyların CHP ye gitmeyeceğini biliyorum ama nereye gideceğinide hep beraber göreceğiz.

jacques lion
31.05.2007, 19:54
benim oyumun hangi partiye gidecği, ne izzettin doğan'ı, ne de başka bir vakıf başkanını ilgilendirmez. biz koyun değiliz, hepimiz hür akla sahip erişkin insanlarız. toplumu, cemaat psikolojisinin içerisinde boğmaya çalışıyorlar.

Hüseyin69
01.06.2007, 01:39
bende aleviyim hemen mhp teskilatina gidip kaydimi yaptirayim soldan bana bir fayda yok ne varsa fasist katil güruhunda var silah para kadin arazi cek senet say sayabildigince ne duruyorsunuz hep beraber yallah bismillah allahu ekber diyerek mhp kapisina dayanalim

anti-fasist
01.06.2007, 02:02
bende aleviyim hemen mhp teskilatina gidip kaydimi yaptirayim soldan bana bir fayda yok ne varsa fasist katil güruhunda var silah para kadin arazi cek senet say sayabildigince ne duruyorsunuz hep beraber yallah bismillah allahu ekber diyerek mhp kapisina dayanalim

vala can olacagına bak artık bir de sonunda mhp yi ele gecirirmisiz:)))

sonra kontgerilla olur sokaklarda solcularla catısırız:))))heahaeheah cok komık geldi ya:)))

sonra da mhp liler cıkar derki nedir bu alevilerden cektigimiz.. ezilenlere haklar tanınsın bu ülkede demokrasi yok mu nerde bu devlet:))))))heaheaheeh haz duydum:)))):001_tt2:

izzettine gelice cevap vermeye bile gerek yok bir deli kuyuya bir tas atar bin akıllı gelir de o tası cıkaramazmıs...:cool:

Akgüney
01.06.2007, 16:43
isyanin vakti geldide geciyor bile hep sus sus nereye kadar bakalim

meymana hızıre
01.06.2007, 17:12
Ya gidin işinize buraya yazı yazan arkadaşlarımın hepsi öyle psikolojide oylar mhp ye değil akp vs değil oylar chp ye diyor , öncelikle bu sözleri söyleyen arkdaşlar ne kadar saçmaladıklarının farkında değiller heralde .Bakın arkdaşlarımın basit siyasetlerle kendinizi kandırmayın ya size sorarım ha faşist mhp ha faşist chp ,,, ya siz ne diyosunuz ya uyanın artık korkmayın ya ne diyosunuz siz bu nebiçim iş chp chp chp ,,, ne bu chp ezilen alevi halkını en çok sömüren partyidir ,,ya artık ben tartışmaktan yoruldum nasıl diyorum bu halkımız canlarımız gerçek solu ve ezilenin yyanında olan devrimcileri görmez ama yok görmek bazılarının işlkerine gelmiyo ,, ya birde alevi oyları diyoruz biz gelin bunba ezilen halk diyerlim ve bu ezilenin yeri belli olsun ama chp gibi faşist düzenci abd uşağı ezileni daha da sömüren emekçiyi satan parti gibi olmasın olacaksa emeği savunan ezilenin ytanında olan işçileri düşünen halkaların kardeşliğini savunan geleceğin gençlikte ve sosyalizmde olduğuna inan parti de olsun ARTIK SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI GELMİŞTİR ,ARTIK KAN EMİCİLERE DUR DİYELİM , GERÇEKLERİ GÖRELİM ,,BU NEDENLE HALKIMIZIN , İŞÇİLERİN,EMEKÇİLERİN,EZİLENLERİN,YURTSEVERLERİN,A NTİ-EMPERYALİSTLERİN,SOSYALİSTLERİN, PARTİSİ OLAN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİNDE ÖRGÜTLENMESİ BİRLEŞMESİ GEREKLİ...TEK YOL SOSYALİZM VE DEVRİM,, KAHROLSUN ABD UŞAKLARI YAŞASIN DEVRİMYOLUNDA İLERLEYEN EMEKÇİ HALKIMIZ,,,SAFIMIZ BELLİ= TKP TKP TKP TKP............

asd.1950
01.06.2007, 17:35
Oyların nereye gideceğini Baykal belirleyecek. Yıllar önce ben bu partiyi Kürtlerden ve Alevilerden kurtaracağım diyen Baykal bu düşüncesinin acı sonuçlarını gördü. Aynı hataya tekrar düşmez. Alevileri listelerin iyi yerlerinde göreceğiz. Sonra oylar CHP'ye...

68li
01.06.2007, 23:58
En kısa zamanda bu adamla ilgili Yalçın Küçük hocamızın yorumlarını bekliyorum :) .Çorum olaylarını,Maraş olaylarını ve daha neleri hatırlamayıp Mhp diyebiliyor.

volkan gedik
02.06.2007, 00:14
izzettin dogan sen kım oluyorsunda alevileri uyarıyorsun..

sen ilk önce geçen seçimde hangi partiye oy vermişsin ona bak... adam gecen hafta yapıyan inönü stadındaki konseri sırf PİR SULTAN ABDAL dernekleri düzenliyor dıye demediğini bırakmadı... aleviler arasında bı bolunme yada asimile olma durumu varsa izzettin doğan gibi dengesizler yüzünden oluyor... kendi çevresindekı ınsanları yanlıs bılınclerdığı ıcın alevilerde değişme oluyor

CaNCa
02.06.2007, 00:34
bende akp'e karşı oluşabilecek en güçlü alternatif chp olacağını sandığım için, baykal'dan nefret etmeme rağmen seçimde chp'e oy vermeyi düşünüyorum. ama birinci önceliğim bulunduğum bölgede seçilebilme potansiyeli en yüksek olan alevi adayın olduğu parti olacaktır. açıkcası chp'nin yıllarca alevileri oylarını çantada keklik oylarıymış gibi alternatifsiz sanmalarıda bu anlamda hiç bir gelişim sağlanamamasına neden oldu.

Demin okudugum yazida almanya ve diger ülkelerdeki alevi derneklerinin konferasyon baskanlari bir araya gelmis aday adayi olan alevi canlarimizin sonuna kadar arkasindayiz demisler.Artik birsey düsünmek istemiyorum alevi olan kisiler akp ve mhp,den aday oluyorlar ve bunlarda taktir ediyor.

AABF'in başkanı Turgut Öker çarşamba akşamı Yol Tv'de yaptığı konuşmasında akp'den aday olan reha ÇAMURoğlu ile ilgili zehir zemberek açıklamalar yapmıştı. bence bu desteklerini hepsine genelleme olarak algılamamak lazım.

Nesimi
02.06.2007, 00:35
Bravo C.E.M. vakfı sağ fikirde olduğunu tekrar göstermiş oldu.

Akgüney
02.06.2007, 00:58
bi alevi ne zaman koltuga oturcak o günleri görcekmiyiz bakalim
tabi böyle 'izzettin' gibilerinin disinda

Agop
02.06.2007, 01:12
Onun suçu yok asıl suç onun peşinden hala koşanlarda. Alevilerin arasından hala CEM vakfına inanan insanların olması gerçekten çok ama çok üzücü. Gerçe o vakıftan olan bizim yanımızdaki bireyler değildir. O vakıfta ancak sürü psikolojisinden çıkamamış insanlar yer alır. Zaten sürü psikolojisindeki insanlarleda bizim işimiz olmaz. Bize birey gerek birey. Düşünmesini kendi kararını kendi alabilmesini bilen bireyler.

ONU®
02.06.2007, 12:33
İzzettin Doğan'a teşekkür ediyoruz.Bir kez daha gerçek yüzünü gösterdiği için.Artık bu adama inananlar düşünsünler acaba doğru yoldalar mı.

İzzettin Doğan:Alevi Oyları M.H.P ve G.P'ye

O zaman biz alevi değiliz bu adama göre.

kemalist_teist
02.06.2007, 13:03
Her seçim dönemi öncesinde alevilerin üzerinden siyaset yaparak,chp yada herhangi bir sol partiye alevilerin oy vermemesi için bu kadar çırpınanlar kimlere hizmet ediyor merak ediyorum.

readme
02.06.2007, 13:09
izzettin doğanın mantığına göre: yani bundan önce aleviler akp ye oy vermişte akp tek başına iktidar olmuş. yok öyle bir şey. 25 milyon insan (kime oy verse şahlandırır o partiyi)

ayrıca , ''sandıktan AKP çıkarsa askerin müdahele edeceğini'' sözü çok yakışıksız.

aykudgöksun
02.06.2007, 13:43
[QUOTE=readme;442169
ayrıca , ''sandıktan AKP çıkarsa askerin müdahele edeceğini'' sözü çok yakışıksız.[/QUOTE]

evet..tehditvari bir cümle..hele ki şu an ki iktidara böyle askeri bir tehdit yakışık almaz..darbecileri hala savunduğumuz için(türkiye için söylüyorum) askerin siyasete müdahalesi kaçınılmaz olmaya devam edecektir..

ehlihakk02
02.06.2007, 13:54

ASKER MÜDAHALE EDER

AKŞAM / Erdinç AKKOYUNLU

Alevileri yani bizleri hepimiz tanıyoruz ki bizler ekonmik durumları iyi olmayan insanlarız bu da bizi görüsümüzü yansıtan değil para veren partiye yöneltecektir sanırım o çok bilmiş izzetin dogan bu konuyu hiç arastırmamiş

anti-fasist
02.06.2007, 14:01
Ya gidin işinize buraya yazı yazan arkadaşlarımın hepsi öyle psikolojide oylar mhp ye değil akp vs değil oylar chp ye diyor , öncelikle bu sözleri söyleyen arkdaşlar ne kadar saçmaladıklarının farkında değiller heralde .Bakın arkdaşlarımın basit siyasetlerle kendinizi kandırmayın ya size sorarım ha faşist mhp ha faşist chp ,,, ya siz ne diyosunuz ya uyanın artık korkmayın ya ne diyosunuz siz bu nebiçim iş chp chp chp ,,, ne bu chp ezilen alevi halkını en çok sömüren partyidir ,,ya artık ben tartışmaktan yoruldum nasıl diyorum bu halkımız canlarımız gerçek solu ve ezilenin yyanında olan devrimcileri görmez ama yok görmek bazılarının işlkerine gelmiyo ,, ya birde alevi oyları diyoruz biz gelin bunba ezilen halk diyerlim ve bu ezilenin yeri belli olsun ama chp gibi faşist düzenci abd uşağı ezileni daha da sömüren emekçiyi satan parti gibi olmasın olacaksa emeği savunan ezilenin ytanında olan işçileri düşünen halkaların kardeşliğini savunan geleceğin gençlikte ve sosyalizmde olduğuna inan parti de olsun ARTIK SÜRÜDEN AYRILMA ZAMANI GELMİŞTİR ,ARTIK KAN EMİCİLERE DUR DİYELİM , GERÇEKLERİ GÖRELİM ,,BU NEDENLE HALKIMIZIN , İŞÇİLERİN,EMEKÇİLERİN,EZİLENLERİN,YURTSEVERLERİN,A NTİ-EMPERYALİSTLERİN,SOSYALİSTLERİN, PARTİSİ OLAN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİNDE ÖRGÜTLENMESİ BİRLEŞMESİ GEREKLİ...TEK YOL SOSYALİZM VE DEVRİM,, KAHROLSUN ABD UŞAKLARI YAŞASIN DEVRİMYOLUNDA İLERLEYEN EMEKÇİ HALKIMIZ,,,SAFIMIZ BELLİ= TKP TKP TKP TKP............

canım kardesım ıyı dıyorsun hos dıyorsunda TKP nın örgutlrnmrdı gözlerımın hemen önunde oldu gazete satarak yoldan telefon numarası ve ısım topluyorlardı.sonra da sürekli insanları arayarak bır seyler yapmaya calıstılar.ancak yollardan adam toplamakla örgutlenme yapıldıgını ılk defa sizden gördum ne kadar guven verıcı bır sıstem hıc tanımadıgınız ındanlarla calısmak....

neyse benım asıl demek ıstedıgım su suruden ayrılma vaktı geldı demıssın bız bır sürü degılız bu bır ıkıncısı ıse sürüden ayrılanı kurt kaparmıs benden sana söylemesi...

lion12
02.06.2007, 14:32
Ben hiçbir gerçek alevi nin MHP ya da GP ye oy vereceğini sanmıyorum şahsen.Gerçi Ak Parti den iyidir onlar ama yine de CHP den şaşılmamalı.Hoş CHP ninde neler kattığı tartışmalı ama olsun yine de kötünün iyisi diyoruz.

shahquli85
02.06.2007, 18:33
--------------------------------------------------------------------------------

CHP'nin Aleviler'i oyaladığı zaten Nuh zamanından beridir biliniyor.Dahası biliniyor da hangi partiye oy verelim yine en ele avuca gelen parti CHP ! Ama anladığım kadarıyla İzztetin Doğan'ın kafasına güneş geçmiş belkide Fettullah Hoca'yla karşılaştığında Nurculuğunu nurundan gözleri kamaştıda gerçekleri göremiyor...!!! Eğer bir Alevi MHP'ye yada yeni jenerasyon faşist Genç Parti'ye oy kullanacaksa Aleviliğ'ini ve sahsiyetini sorgulamaya başlasın.Hele ki AKP'ye oy kullanıyorlarsa biz Alevi'yiz demesinler bilsinlerki inananların gözünde artık onlar düşkündürler en azından benim ve benim gibi düşünenler için (ki benim gibi düşünenler Alevi toplunmunda çoğunluğu arz etmekte) için !!!

özdilek
04.06.2007, 11:04
Dün cemtvde özel konusmasini dinledim.Hicde bassediginiz sekilde konusmuyordu."Internette aleviforumlarinda hakkimda yazilan seylere itibar etmeyin diyordu.MHP den aday olan alevilere tepkisini belirtti.Gecen sefer chp ye vermeyin dedim.Ama bu sefer olay farkli yerlere gidiyor.Gecen sefer öyle dedim diye bu herzaman öyle olacak degil dedi.Bir tarafta islam cumhuriyeti kurmak isteyenler diger tarafta laik cumhuriyetimiz var Dedi"
Artik gerisini siz hesaplayin.Konusmalari cok mantikli idi.Ben 1.agizdan cikana inanirim.

Nesimi
04.06.2007, 11:30
İzzettin Doğan bulunduğu misyonu itibari ile Aleviliğe zarar vermiş yada zarar verme potansiyeli bulunanlara destek vermemelidir. Evet CHP konusunda sn.İzzettin doğan ile aynı fikirdeyim ancak bunun alternatifi hiç bir zaman GP veya MHP olamaz. Çok az bir kesim dışında özellikle MHPye oy gideceğini sanmıyorum. Siyasi alanda Alevileri temsil etmek için bir takım çalışmalar yapıldı bağımsız adaylık gibi kavramlar ortaya konuldu. En azından vakıf olarak bunları destekleyebilirdi ancak bunu da yapmadılar. Bir Alevi kurumu olduğu için saygı duyuyoruz ancak Aleviliği Sağcılık ve islamcılıkla bir arada göstermek ne kadar doğru buna halk karar vermeli.

gencsosyalist
04.06.2007, 11:44
gidip alevilerin oyu ÖDP ye gidecek dermi.adam zaten faşizmin eteğine takılmış gidiyor.o kendi oyunu vereceği partiyi işaret ediyor.mhp ve light mhp(genç parti)

Kılıç Ali
04.06.2007, 13:37
izzettin doğan yine sapıtmış, ne diyelim allah akıl fikir versin...

CaNCa
05.06.2007, 12:28
MHP Milletvekili aday listeside açıklandı; 20'nin üzerinde alevi adayın başvurduğu mhp'de sadece birisi aday olabildi. İzmirde özgür çakmak, izmir 2. bölge 4. sıradan seçilemeyecek bir yerden aday gösterildi. İzzet Doğan'ın bu teoriside tutmadı!

aykudgöksun
05.06.2007, 12:36
MHP Milletvekili aday listeside açıklandı; 20'nin üzerinde alevi adayın başvurduğu mhp'de sadece birisi aday olabildi. İzmirde özgür çakmak, izmir 2. bölge 4. sıradan seçilemeyecek bir yerden aday gösterildi. İzzet Doğan'ın bu teoriside tutmadı!

alevilerin fikri değişebilir ancak mhplilerin fikri hiçbir zaman değişmez..yine gösterdiler..izmirden 4.sırada mhp milletvekili çıkması şaka gibi birşey..mhp sempatizanı arkadaşlara duyurulur..

karaşar
05.06.2007, 21:05
CHP alevilere sırtını dönerse oylar MHP VE AKP ye gidermiş.
GİTTMMEEZZ .....
Oy verecek başka parti mi yok; ödp, tkp, işçi parti ne güne duruyor.

ilkay123
06.06.2007, 18:51
bu duyarli aciklamalarindan dolayi tesekkürler...oylarin mhp ye gitmesi oy vermek anlaminda degildir bence..bu secim sisteminde bir secim bölgesinde düsünün en cok oyu isci partisi veya TKP almis olsun ikinci parti mhp olsun sol partiler baraci asmas ise oylar degil millet(DAHA dogrusu liderlerinvekilleri)VEKILLERI ni mhp aliyor...bence aciklamasi bundandir..tüm Alevi kesimi bundsan dolayi Bir kereye mahsus bu secimde CHP ye oy vermelidirler...sonra istedikleri partiye oy verebilirler..DTP bile baraji asamiyacaklarini bildikleri icin bagimsiz aday lari destekliyorlar ancak buna ragmen kendi kendilerini kandirarak ayni bölgeden degisik adaylar göstererek kendi adaylarinin önünü kesiyorlar...bundan dolayidirki CHP mantikken desteklenmelidir diyorum..DENIZ BAYKALa ragmen ...saygilar..

ilkay123
06.06.2007, 18:52
CHP alevilere sırtını dönerse oylar MHP VE AKP ye gidermiş.
GİTTMMEEZZ .....
Oy verecek başka parti mi yok; ödp, tkp, işçi parti ne güne duruyor.

saygi duyuyorum ancak bu secim sisteminde bu partilerin baraci gecmeleri mümkün degildir.baraci gecemeyince oylariniz hali ile diger partilere gi´diyor....saygilar..

halitseyfi
06.06.2007, 19:14
http://www.ntvmsnbc.com/news/410086.asp
Alevi örgütleri harekete geçti
MHP ve AK Parti’nin Alevi adaylar göstererek bu kesimin oylarını hedeflemesi, Alevi örgütlerini kızdırdı. “Sağ partiler bizi temsil etmiyor. Tuzağa düşmeyeceğiz” diyen Alevi örgütleri ilk kez birlik içinde hareket etmek kararıyla Temmuz ayında toplanacak.

TÜLAY SAĞLAM
NTV-MSNBC
Güncelleme: 13:48 TSI 06 Haziran 2007 Çarşamba

İSTANBUL - “Sağ-sol ayrımı kalmadı” derken, 22 Temmuz seçimi, her partinin kucak açtığı Alevi kesimini de altüst etti. MHP lideri Devlet Bahçeli, 3 Kasım seçiminde Meclis dışında kaldıktan sonra “Öz Türkler” dediği Alevi kesime yönelmiş, Tekir Yaylası’nda düzenlenen Erciyes Zafer Kurultayı’nda Alevi deyişleri ve semah gösterilerine yer verilmişti. Bu politika değişikliğinin ardından yıllar sonra Tunceli’de MHP teşkilatı kurup, başına bir Alevi dedesini getiren Bahçeli, nihayet seçimde çok sayıda Alevi adayı liste başına koydu. AK Parti de “cemevi-cümbüşevi” tartışmalarının ardından Aleviler’in oyunu almak için bu kesimden adaylara yer verdi. Ancak sağ partilerdeki Alevi adaylar bu kesimin oyunu bölecek gibi görünse de, Alevi örgütleri şiddetle itiraz ediyor. “Sağla yakınlaşmanın seçim öncesi siyasi tuzak” olduğunu söylüyor, buna karşı ilk kez Aleviler’in her türlü anlaşmazlığı bırakıp, birlik içinde hareket edeceğini söylüyorlar.

Haberin devamınıda yukardaki linkten okuyabilirsiniz. Alevileri top yekün tanıyıp, onlara yönelik insan hakları bazında siyasi ve hukuki kararlara imza atamayan, göstermelik hareket eden MHP,CHP ve AKP ye oy verilmemeli, verilmeyecekte.

Servan
06.06.2007, 19:33
yine sallamış bizim doğan yine uçuyor kafasına göre alevileri yönlendirme çalışmaları bunlar.

halitseyfi
06.06.2007, 19:42
bu duyarli aciklamalarindan dolayi tesekkürler...oylarin mhp ye gitmesi oy vermek anlaminda degildir bence..bu secim sisteminde bir secim bölgesinde düsünün en cok oyu isci partisi veya TKP almis olsun ikinci parti mhp olsun sol partiler baraci asmas ise oylar degil millet(DAHA dogrusu liderlerinvekilleri)VEKILLERI ni mhp aliyor...bence aciklamasi bundandir..tüm Alevi kesimi bundsan dolayi Bir kereye mahsus bu secimde CHP ye oy vermelidirler...sonra istedikleri partiye oy verebilirler..DTP bile baraji asamiyacaklarini bildikleri icin bagimsiz aday lari destekliyorlar ancak buna ragmen kendi kendilerini kandirarak ayni bölgeden degisik adaylar göstererek kendi adaylarinin önünü kesiyorlar...bundan dolayidirki CHP mantikken desteklenmelidir diyorum..DENIZ BAYKALa ragmen ...saygilar..

Daha önce bir kereye mahsus oy verdik. Artık yağma yok.

Özellikle Alevileri sürekli kandırarak oylarını çok çaldılar. Artık çaldıracak oyumuz olmadığını sanıyorum. Bence tüm aleviler, Alevilere ve Aleviliğe yönelik gerçek anlamda adımlar atanlara oy vermelidir. Alevi aday göstermeklede Aleviliğe destek amaçlı adım atmış sayılmazlar.

Aleviliğin tanınması için kanun tasarısı meclise sunan var mı?

nanis_75
06.06.2007, 19:59
"Ulalı"dan alıntı ...Ya Anlayamıyorum bu adam hala hangi akılla alevilerin oyu M.H.P ye gider diyo ya.Bu nasıl bir mantık.Yazıklar Olsun sana da senin gibilerine de."

Sevgili arkadaşım bu bir sinyaldir bana göre. Bir çok Alevi tanıyorum MHP ve AKP taraftarları anlıyacağın herkes kendine göre bir siyaset yapıyor. Bizler bu tarz oyunlara gelmeyelim ne olursa olsun CHP' nin gelmesine gayret edelim. .[/QUOTE]

cem tv ortaklarindan biri mhp adayi degilmiydi? sanirim profesör ince bir politika yapiyor yani cem tv ortagi olan sahisin mhp den secilmesini saglamaya calisiyor.. ama ben gercekten alevi olan yani asimile olmamis hic bir alevinin mhp yada akp zihniyetindeki hic bir partiye oy vermeyecegini saniyorum.. umarim yanilmamda!........

hezdar
06.06.2007, 20:11
bir alevi oyunu MHP ya da GP ye veriyorsa bence ya saftır,ya da hayata dair hiçbirşey bilmiyodur,
ya da geçmişi aklında tutamayacak kadar hafızası zayıftır

ilkay123
06.06.2007, 20:24

Özellikle Alevileri sürekli kandırarak oylarını çok çaldılar. Artık çaldıracak oyumuz olmadığını sanıyorum. Bence tüm aleviler, Alevilere ve Aleviliğe yönelik gerçek anlamda adımlar atanlara oy vermelidir. Alevi aday göstermeklede Aleviliğe destek amaçlı adım atmış sayılmazlar.

haklisiniz bügüne parcalanan bizler degilmiyiz?bir partide kalip sesimizi ayni partide sonuna kadar cikarmak dogru degilmi?parti liderine kizip partiden ayrilmakla hic bir sey hal edilmez.chp disinda hangi parti ile sesimizi duyurabiliriz ki?CHP li nuseyri alevi olan iki milletvekili adayimiz var Hatay dan ben gurbet ellerde muhalefette olmalarina ragmen cok iyi seyler duydum...önemli olan secimlerde sececegimiz insanlarin dogrulugudur.iki secim öncesi ilcemde chp li nuseyri olmayan alevi bir belediye baskanimiz vardi ilceyi bence berbat etti yetmedi sonunda esinide bosayip sekreteri ile evlendi.daha sonra gelen mhp li olmasina ragmen ilcemi n cehresini degistirdi..simdi siz olsaniz kime oy verirdiniz?buda gösteriyor ki her alevi b izleri temsil edecek degerleri tasimayabilir.alevi vardir alevilere mhp liden daha fazla zarar verir..bundan dolayidirki secimlerde yanlis adaylarla temsil edisimizden dolayi chp yi suclamak dogrumudur?Kamer Genc kac dönem milletvekili secildir biliyormusunuz?ne yapti?NELER YAPABILDI?bunlar sorgulanmali.CHP 12 eylül döneminde kisa dönem iktidara gelebildi,ondan sonra hep muhalefette idi.iktidar olmayan bir parti secmenlerine bir sey veremez....bu nedenle chp yi önce iktidara tasiyip sonra bizlere bir sey vermedigi taktirde elestirmemiz gerekmezmi?saygilar..

eldorado
06.06.2007, 20:31
seçmen listeleri açıklandı...herkesin beklediği şeyde oldu ve chp yönetimi alevi aydınlarını dışladı,parti şuan sağ ve kapitalst bir sisteme dönüştü...inkar eden varsa lütfen vekil adaylara baksın,birçoğu baykalcı yönetiminin atadığı kendi isimler...ki bu isimlerin kaçta kaçı sol görüşü savunuyor? gerçekten aleviler şuan ATATÜRK ün partisini yaşatmak için oy kullanırsa kullanır...bunun dışında pekte geçerli bir mazeretleri yok gibi...

ilkay123
06.06.2007, 20:58
seçmen listeleri açıklandı...herkesin beklediği şeyde oldu ve chp yönetimi alevi aydınlarını dışladı,parti şuan sağ ve kapitalst bir sisteme dönüştü...inkar eden varsa lütfen vekil adaylara baksın,birçoğu baykalcı yönetiminin atadığı kendi isimler...ki bu isimlerin kaçta kaçı sol görüşü savunuyor? gerçekten aleviler şuan ATATÜRK ün partisini yaşatmak için oy kullanırsa kullanır...bunun dışında pekte geçerli bir mazeretleri yok gibi...

dogru bir teshis.zaten Türkiye DE secilenler milletvekili degil lider vekilidir.Tayyip Erdogan cumhurbaskanligi secimini halkin secmesini söylüyor diger yandan halkin secmesi gereken adaylari kendisi seciyor.Malesef Ülkemizde düz ovada temiz siyaset yapilmiyor.siyaset kirlenmis durumda.Bu nedenledirki tüm geclerimizin hangi görüsü savunuyor olurlarsa olsunlar Chp de siyaset yapip ileride bu kirliligin önüne gecmelerin de fayda vardir..Neden CHP diyorsaniz..oda kurucusunun büyüklügündendir..dünya üzerinde söylevleri ile yasayan tek lider ATATÜRK kalmistir...bu degeri yasatmak kirliligi yok etmek tüm genc alevilerin elindedir.Eger ülkem diger ideolijilere sapmamissa tüm Alevilerin emegi vardir bunda.ama son zamanlardaki yasananlar biz Alevileride bölüp bu özelligimizi elimizden almak icin seneryolar hayata gecirilmeye baslandi..bu nedenledirki tüm genclerimizin buna dikkat etmelerinde fayda vardir..

CaNCa
06.06.2007, 22:05

Canlar mhp'nin alevi aday sayısı 1 değil 3'müş fakat diğerlerinin durumuda Özgür Çakmak'tan farklı değil. :D devlet bahçeli dalga geçer gibi hepsinide seçilmesi imkansız yerlere koymuş..

Hacı Bektaşı Veli Dergâhı Derneği Genel Başkanı Timur Ulusoy İstanbul 3. Bölge 9. sıradan, Alevi kökenli Cem TV ortaklarından Ebuzer Özgür Çakmak İzmir 2. Bölge 4. sıradan, işadamı Hasan Zerek İzmir 1. Bölge 8. sıradan aday gösterildi.

halitseyfi
06.06.2007, 22:20
haklisiniz bügüne parcalanan bizler degilmiyiz?bir partide kalip sesimizi ayni partide sonuna kadar cikarmak dogru degilmi?parti liderine kizip partiden ayrilmakla hic bir sey hal edilmez.chp disinda hangi parti ile sesimizi duyurabiliriz ki?CHP li nuseyri alevi olan iki milletvekili adayimiz var Hatay dan ben gurbet ellerde muhalefette olmalarina ragmen cok iyi seyler duydum...önemli olan secimlerde sececegimiz insanlarin dogrulugudur.iki secim öncesi ilcemde chp li nuseyri olmayan alevi bir belediye baskanimiz vardi ilceyi bence berbat etti yetmedi sonunda esinide bosayip sekreteri ile evlendi.daha sonra gelen mhp li olmasina ragmen ilcemi n cehresini degistirdi..simdi siz olsaniz kime oy verirdiniz?buda gösteriyor ki her alevi b izleri temsil edecek degerleri tasimayabilir.alevi vardir alevilere mhp liden daha fazla zarar verir..bundan dolayidirki secimlerde yanlis adaylarla temsil edisimizden dolayi chp yi suclamak dogrumudur?Kamer Genc kac dönem milletvekili secildir biliyormusunuz?ne yapti?NELER YAPABILDI?bunlar sorgulanmali.CHP 12 eylül döneminde kisa dönem iktidara gelebildi,ondan sonra hep muhalefette idi.iktidar olmayan bir parti secmenlerine bir sey veremez....bu nedenle chp yi önce iktidara tasiyip sonra bizlere bir sey vermedigi taktirde elestirmemiz gerekmezmi?saygilar..

Sevgili can

Biz yanlış adaylar seçmedik. Halkın aday sectiğini ben 12 eylülden sonra tek bir sefer gördüm. O da tercih oyu kullanma sayesinde oldu. Daha sonra bu sistem kaldırılarak yerine Liderlerin faşist seçimleri geldi.

Sanıyormusunuz ki seçtiğimiz milletvekilini biz seçiyoruz. Partiler listelerini hazırlıyor. Bizlere bu seçimlerini onaylatıyor. Bu mu seçmek?

Lİderlerin sultasını kabul etmeyen hiç bir kimse bir partiden aday olamaz,milletvekili olamaz. Gösterilen adaylar bunların yani lidrlerin sultasını kabul edebilecek kşilerdir.Seçim sistemi değişmediği, halk kendi vekil adayını seçmediği sürece halkın istediği kişiler milletvekili olamaz. sadee liderlerin istediği kişiler millet vekili olurlar.

Sivas katliamları sırasında CHP iktidarı başta değilmiydi? İnönü başbakan yardımcısı değilmiydi? boşver can biz CHP yi çok denedik. Biz alevilerin oylarıyla hükümet ortağı oldu, oluyor ama enson düşündüğü yine aleviler oluyor.

melita_44
06.06.2007, 22:27
bu ülkede çorum,malatya,maraş, sivas katliamları hangi faşist gerici çevreler tarafıdan yapılmıştır ve kimler iktidardaylken olmuştur ve yine bu kaitlamları yapanlarmşimdi nerededir?
bunların cevabını samimiyetle veren bir insan alevi olmayı boşverin insan olması yeterliyken kalkıpta nasıl mhp ye ve diğer faşitlere oy verir?
izzettin doğan denen satılık kalem dede olmak bir yana insan olmanın bile gerisinde kalmış bir mahlukattır!
ayrıca sol diye kimsede chp yi başımıza çıkarmasın. onların ne kadar solcu demokrat olduğunu gördük ve görüyoruzda eli kanlı katilleri 1. sıradan milletvekili adayı yaparak, sivas katliamında alevilerin yanında olacağına kırkpınar güreşlerinde yağlanarak ne kadar solcu oldğunu gösterdiler sağolsunlar. mhp den daha milleyetçi faşist oldular
chp ye oy verenler unutmasınlar bugünde aç bu halk yarın onlar gelirsede aç olacak
sadece renk değişecek oylarınızı akıllı kullanın.

Volcano
06.06.2007, 22:57
Bu zamana kadar oylar CHP'ye verildi de ne oldu.Biraz da başkları kullansın alevileri.Boş oy en iyi oy

munzur6262
06.06.2007, 23:42
"Ulalı"dan alıntı ...Ya Anlayamıyorum bu adam hala hangi akılla alevilerin oyu M.H.P ye gider diyo ya.Bu nasıl bir mantık.Yazıklar Olsun sana da senin gibilerine de."

Sevgili arkadaşım bu bir sinyaldir bana göre. Bir çok Alevi tanıyorum MHP ve AKP taraftarları anlıyacağın herkes kendine göre bir siyaset yapıyor. Bizler bu tarz oyunlara gelmeyelim ne olursa olsun CHP' nin gelmesine gayret edelim. .[/QUOTE]

chp nin mhp den farkı nedirki chp propagandası yapıyorsunuz.bence birini diğerlerinden ayırmayın hepside düzen partisi artık solculuk oynayan partilerin oyunlarına gelmeyin başka alternatifler üretin bu partilerin biz alevilere verdiği değer zaten ortada bence biraz ileriyi görün.kendinizi kandırmayın ....

anadolu75
07.06.2007, 01:00
izzettin dogan ya aklini kacirmis ya da bunamis.nasil olurda mhpye yanasir.

ilkay123
07.06.2007, 19:46
Sevgili can

Biz yanlış adaylar seçmedik. Halkın aday sectiğini ben 12 eylülden sonra tek bir sefer gördüm. O da tercih oyu kullanma sayesinde oldu. Daha sonra bu sistem kaldırılarak yerine Liderlerin faşist seçimleri geldi.

Sanıyormusunuz ki seçtiğimiz milletvekilini biz seçiyoruz. Partiler listelerini hazırlıyor. Bizlere bu seçimlerini onaylatıyor. Bu mu seçmek?

Lİderlerin sultasını kabul etmeyen hiç bir kimse bir partiden aday olamaz,milletvekili olamaz. Gösterilen adaylar bunların yani lidrlerin sultasını kabul edebilecek kşilerdir.Seçim sistemi değişmediği, halk kendi vekil adayını seçmediği sürece halkın istediği kişiler milletvekili olamaz. sadee liderlerin istediği kişiler millet vekili olurlar.

Sivas katliamları sırasında CHP iktidarı başta değilmiydi? İnönü başbakan yardımcısı değilmiydi? boşver can biz CHP yi çok denedik. Biz alevilerin oylarıyla hükümet ortağı oldu, oluyor ama enson düşündüğü yine aleviler oluyor.
ben yazdiklarinizin sonuna kadar yanindayim.yurt disinda yasayan vatanini seven bir insan olarak yurdumdan kopamadim..verdiginiz bilgilerde Inönü o dönemlerde yanilmiyorsam SHP nin genel baskani idi chp o dönemde muhalefette idi...benim anlatmak istedigim secim sistemleri degismedikce bu elestiriler sona ermez..siz gencler politikaya CHP nin genclik kollarinda baslayip partiyi belirli konumlara getirmeye calisamazmisiniz?Gecen hafta Istanbulda Taksim de gezerken bazi genclerin ellerinde gazete sattiklarini gördüm .bu gencler baraji asabilecek partilerden seslerini yükseltseler dogru olmazmi?neden bizler hem muhalefet kalmayi yegliyoruz.Eger gercekten savundugumuz fikirlerin dogruluguna inaniyorsak o düsünceyi iktidara tasimakta yarar yokmudur?Kemal Anadol,Deniz Baykal,Cüneyt Canver ,Cavit KAVAK;vb. kisiler bizim genclik dönemimizde asiri sol uclarin liderliklerini yapiyorlardi. ama simdi nelerin pesinde olduklari anlamis degilim.Bu gibi kisilerin neden degistiklerini irdelemek gerek.benim anlatmak istedigim budur..saygilar..

shahquli85
10.06.2007, 21:18
Canlar , arkadaşlar önceden de söylemiştim yine söylüyorum başta (ve özellikle =>) MHP , AKP , diğer sağ partilerden aday olan Alevi kökenlilerin Aleviliği ancak Alevi Kökenliliklerinde kalmıştır onlar Alevi değillerdir.Yine söylüyorum onlar DÜŞKÜNLERDİR

bahar duru
13.06.2007, 16:23
Mhp yi asla zannetmiyorum ama Genç Partinin bu konuda biraz potansiyeli var.

haciyannis
13.06.2007, 17:40
atatürk ve arkadaşları güzel bir ülke inşa etmişler
ama şu an bu inşaatın mütahitleri biz miyiz?Yani Cumhuriyetçilermi, yoksa cumhuriyetçi görünen dönmeler mi yada faşistlermi ,bilmiyorum alev dostlara güveniyorum bu inşaatı elimize alıp büyük ve güzel bir Eser yaratabiliriz...

ilkay123
16.06.2007, 14:31

CHP hangi dönemlerde iktidara gelip Alevileri kandirmistir.?bU SECIM SISTEMI ILE hangi partiyi desteklerseniz destekleyin Alevilere en faydali isler yapabilecek tek parti DENIZ BAYKALa ragmen CHP dir..saygilar..

halitseyfi
16.06.2007, 18:17
CHP hangi dönemlerde iktidara gelip Alevileri kandirmistir.?bU SECIM SISTEMI ILE hangi partiyi desteklerseniz destekleyin Alevilere en faydali isler yapabilecek tek parti DENIZ BAYKALa ragmen CHP dir..saygilar..

Sevgili can

Kimin kime oy verdiği veya vereceği konusunda kimseyi etkileme kaygm yok. Öncelikle bunu bilmenizi isterim.

Sorunuza gelince:
Aleviler cumhuriyetin başlangıcından beri CHP ye oy veriyorlar. Cumhuriyetin İlk yıllarından sonra,yani Atatürk devrinden sonra defalarca alevilerin oylarını alarak iktidar veya iktidar ortağı olmuştur. Bu iktidarları zamanında, alevilerin tannmasına yönelik bir adım atmışlarda ben mi bilmiyorum, olabilir ya ben atlamış veya unutmuş olduğum birşey mi var.

Siz söyleyin can, CHP hangi iktidarır veya döneminde aleviler için hayati önem taşıyan, Alevilerin tanınmasına yönelik veya alevileri baskı altında kurtaracak bir siyasi veya kanuni bir adım atmış?

MEraklandım doğrusu.

lavinyam
16.06.2007, 18:59
bence bu adam sarhoşken söyledi heralde bizim oyumuz ne mhp ye ne gp ye gider ne de sağ bi partiye eğer kendisi vermek isterse buyursun oy versin töbe töbe yaw

es-es26
17.06.2007, 02:03
bence bu adam sarhoşken söyledi heralde bizim oyumuz ne mhp ye ne gp ye gider ne de sağ bi partiye eğer kendisi vermek isterse buyursun oy versin töbe töbe yaw

+1965...

Valla sen olayı özetlemişşin kardeşim...:thumbup: :thumbup:

Yazgar
17.06.2007, 07:08
Mhp'nin Maraş ve Çorum a yapılan alevi katliamları unutulmusa benzeniyor.

Valla ülkü ocaklarına mescit açılıyor bir de cem evi açtırsınlar da görelim.

Ne kadar gülünç bir durum. Oruç tutmayan aleviler ile oruç tutmadı diye adam öldüren ülkücüler bir arada.

Mhp aleviler için oy verilebilecek en son partidir ve aleviliğin doğasına aykırıdır.
Bu yüzsüzler hem Aleviliğe karşı olup hem oy dilenmekle çapulcu olduklarini bir kez daha gosterdiler. Bu insanlar çok çok zararlı vede tehlikelidirler. Çünkü milliyetçilik vede Turkculuk adını kullanarak Turkculuge en büyük ihanetleri yapmışlardır.
MHP'nin Aleviler hakkında görüşlerini biliyoruz . Çapulcu sürülerinin oy almak için yapmayacağı şey yoktur. Bütün sene iftira attıkları , küfür ettikleri Alevilerden oy kapmak için yine kapidalar.