Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıraç : Oyum İşçİ Partisi'ne
Westside 31.05.2007, 13:37 Seçimler yaklaşırken, yurttaşlarımız hangi partiyi destekleyeceklerine de karar vermeye başladılar. Anadolu Rock müziğinin önemli seslerinden biri olan Kıraç İşçi Partisi'ne oy vereceğini söyledi.
http://img176.imageshack.us/img176/2342/kfdrae7fy9.jpg
Sanatçı Kıraç, Habertürk kanalında yayınlanan "Weekend" programına konuk oldu. Kıraç, Hakan Çelik'in hazırladığı programda, 22 Temmuz seçimlerinde oyunu İşçi Partisi'ne vereceğini açıkladı.
Kıraç gençlerin çok sevdiği şarkılarıyla tanınıyor. Son olarak Fenerbahçe'nin 100. yıl marşıyla parlayan Kıraç, Anadolu Rock müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor.
Kıracı severim ve sanatçıları sanatları için değer veririm. Siyasi görüşü ne olursa olsun. Ama bence bir SOL partiye oyunu verse daha iyi olurdu.
Kıracı severim ve sanatçıları sanatları için değer veririm. Siyasi görüşü ne olursa olsun. Ama bence bir SOL partiye oyunu verse daha iyi olurdu.
Bu yorumun altına imzamı atarım...
Serhatlı 31.05.2007, 13:52 Kıracı severim ve sanatçıları sanatları için değer veririm. Siyasi görüşü ne olursa olsun. Ama bence bir SOL partiye oyunu verse daha iyi olurdu.
aynen bende daha iyisini beklerdim ondan
aykudgöksun 31.05.2007, 14:15 kıraç bir sanatçıdır..canı sağolsun..bir dahaki sefere agop'un söylediği gibi sol bir partiye oyunu vereceğini ümit ederim..
İlkay Akkaya da TKP üyesi, İlkay Akkaya'yı seven herkes oyunu TKP'ye mi verecek?
Yok öyle bir şey!
Sanatçı duruşuyla siyasi görüşünü belli eder zaten
Öenmli olan sanatıyla topluma birşeyler katmasıdır.
Hangi partiye oyunu vermesi çok önemli değil.
Serhatlı 31.05.2007, 14:22 ben yaşasaydı ahmet kaya ,yılmaz güney in ahmed arif in daha örnek verilebilir (mekanları cennet olsun) oy vereceği partiye verecem oyumu
ha kıraç ıda bekleriz kapımız açık
yaşasın halkların kardeşliği
biji bratiya gellan
ben yaşasaydı ahmet kaya ,yılmaz güney in ahmed arif in daha örnek verilebilir (mekanları cennet olsun) oy vereceği partiye verecem oyumu
biji bratiya gellan
Bende bunun altına imzamı atarım:rolleyes:
kıracada bu yakışır zaten :))
Kirac kime verirse versin.Bence söylememesi gerek kime verecegini insanlarin kafasi karisir simdi kirac verecek diye hayranlarida arkasindan gider.Bu gidisle oylar bölüncek zaten ,ak partiye güle güle diyemiyecegiz eyer oylar diger partiler arasinda kaybolup giderse Ak parti yüzde 30 kesin alcak gidisat onu gösteriyor buda ak partinin milletvekili coklugundan dolayi meclisde cogunluk yine akp,nin olacak.Cok yazik insanlar bosuna mitinglerde cirpindilar emeklerine yazik gidisat hic hos degil.
ip sol parti degilde ne peki
ben yaşasaydı ahmet kaya ,yılmaz güney in ahmed arif in daha örnek verilebilir (mekanları cennet olsun) oy vereceği partiye verecem oyumu
biji bratiya gellan
kime verceklerdi yasalardi oylarini
Vallahi bravo. Seni ayakta alkışlıyorum. İP i sol parti olarak gören tek kişi sensin sanırım şu dünyada. Soyu tükenmiş ender insanlardansın değerini bilelim.
Westside 01.06.2007, 16:52 Vallahi bravo. Seni ayakta alkışlıyorum. İP i sol parti olarak gören tek kişi sensin sanırım şu dünyada. Soyu tükenmiş ender insanlardansın değerini bilelim.
Yok tek degil bir de ben varım.Benimle beraber 160.000 kadar yurtsever.Peki sizi solcu görenler kac kisi?
saheser arkadaşımın dediklerine karılıyorum.oylar oraya buraya derken akp yeniden iktidar olacak.evet chp nin desleklemediğim ve gözlemlerime göre herkezin desteklemediği bazı yanları var. fakat solda bir birlik olmak zorunda. ve yine zorunlu olarak oyumu chp ye vereceğim.gerçektende ülkenin gidişatı çok kötü.buna bir dur demek gerek artık
Serhatlı 01.06.2007, 17:13 kime verceklerdi yasalardi oylarini
yaşasın halkların kardeşliğine vereceklerdi
demokratik toplum
EREN izm 01.06.2007, 17:17 Kıraçtan bunu beklerdim zaten :)
meymana hızıre 01.06.2007, 17:54 Bakın saçmalıyoruz ama gelmiş İP nin sol parti olup olmadığını savunuyoruz...ya başka önemli konu kalmadı mı? İP hiç bir zaman sol parti olmamıştır tip farklıdır İP farklıdır İP sol değil bırakın solu ayrıyeten mhp den hiç bi farkı yok ... daha önemlşi konuları tartışalım ve kıraçtan bize ne ya görüşü bizi ne alakadar eder....
Yok tek degil bir de ben varım.Benimle beraber 160.000 kadar yurtsever.Peki sizi solcu görenler kac kisi?
Merak etme kendinden bi haber Vatanseveriz diye geçinen 160.000 kişiden daha fazlayız.
ip nedir diyemi soruyorsun? sen sanırım yıllarca ip sol bir partidir diye kandırıldın.. bence artık gerçeği öğren ip hiçbir zaman sol olmadı.. tip le karıştırma onları tip'in değil uzantısı yan şeridi bile değiller.
ben sana izmirde mhp den aday alevi bir işadamını söyleyeyim kendisi yıllardır ip'lidir ama ne hikmetse mhpden aday oldu hiç bir yabancılık çekmeden gitti oraya çünkü kendi partisi mhpden farksız. ip liler ne vakit yaşasın halkların kardeşliği dedi sokaklarda ve söylemlerinde. onlar her zaman türk milliyetçiliği yaptı ve yapmaya devam ediyor. mhp nin adı sol söylemli bir uzantısıdır ip. anladınmı güzel kardeşim ip neymiş?
munzur6262 01.06.2007, 19:14 kime hizmet ettiği açıkça ortada olan doğu perinçek gibi bir adamın partisine oy verecek olması koyu bir kıraç hayranı olan beni hayal kırıklığına uğrattı.ama onun kişisel tercihi bu yinede saygı duymalıyız bir gün oda doğru yolun nerden geçtiğini anlayacaktır.birde ben erkin korayıda solcu biliyordum meğerse adam tam bir faşistmiş çok şaşırdım yani anlatmak istediğim bir insanları görmek istediğimiz gibi görüyoruz.
benim mesajlarim nerde ? yazdiktan sonra baktigimda duruyordu simdi yok.
ben IP sol parti mi diye sordum, öyle oldugunu iddia etmedim
gercekten bilmedigim icin sordum gelmis beni IPli bile yaptiniz bravo
Yanlış hatırlamıyorsam ki bundan birkaç önce Kıraç'ın benim partim MHP gibi bir söylemi de olmuştu.
Bu bağlamda şimdi oyum İP'e demesi aradaki benzerliğin fazlalığından kaynaklanıyor olmalı; yani fazlaca bir kulvar değişimi sözkonusu değil...
Kıraç'ın siyasal bakışı ve argümanları ne kadar derin olabilir; ortak sağ paranoyadan öte bir durumu yok; tipik bir yükselen popülist geri değerlere sığındırılan gençliğe oynama...
taylan mahir 01.06.2007, 22:55 Bundan Sonra Kiraç DİnleyemeyeceĞİm
FaŞİstten Ne Dost Olur Ne EŞ
Bİraz Da Nazimin DedİĞİ Gİbİ Bu SilaŞik TaŞi Kirmakta Dostu DüŞmani Ayirmakta
o halde IP ne oluyor sosyalistin adi altinda parti olduklarini söylüyorlar sizde mhp den farki yok diyorsunuz bu isten bisey anlamis degilim
30 yil önceki IP de mi sol degildi yani bunu mu demek istiyorsunuz yoksa simdii IP den mi bahsediyorsunuz
o halde IP ne oluyor sosyalistin adi altinda parti olduklarini söylüyorlar sizde mhp den farki yok diyorsunuz bu isten bisey anlamis degilim
30 yil önceki IP de mi sol degildi yani bunu mu demek istiyorsunuz yoksa simdii IP den mi bahsediyorsunuz
Merhaba Canlar,
Arkadaşların söylediği gibi İP ayrı TİP ayrı...
Şimdi o çizgiden çok uzaklar...
Ha şimdi dersen neler diye ha MHP ha İP.
İP tarihinde sola karşı da hep jurnalci bir tavır sergilemiştir. Sol değildi, şu anda ise bırakın sol olmamayı merkezde bile değil; Baas benzeri nasyonalist-(enternasyonalizmden bihaber) bir tür Ortadoğu sağı.
Sol adını kullanması abesle iştigaldir; bu, vehimden veya slogandan öte hiçbirşey ifade etmez. Antiamerikancılık makyajları ise ülke gerçeklerine bakışlarını örtmeye yönelik sağ bir bakıştan temel almaktadır; bu sağ Antiamerikancılık sosyalist temelli bir algının ürünü değildir; doğal olarak gerçek bir antiemperyalizm temelli olmayan bu fetişist anlayış, ülke gerçeklerine bakışa sıra geldiğinde; emek gerçeğine sıra geldiğinde sadece dökülmektedir...
Militarist-kendi içerisindeki ezilenlere düşman-halkları biribirine düşman etmeye and içmiş sorumsuzluğu taşıyan bir parti sol olamaz; ortadoğunun gerici diktatörlerini destekleyen bir anlayış (Saddama yönelik derin-kompleks sahiplenme ve saygıları incelenmeye değer sosyopatolojik bir olgudur ayrıca) solu dar algılamayı bırakalım hiç tanımamış olmalıdır...
bilgilendirdiginiz icin tsk ettim arkadaslar sagolun
30 yıl önce İP diye bir pati yoktu, Türkiye İşçi Partisi olan TİP vardı.
Bugünkü İP de TİP'in devamı niteliğindeki bir parti değil zaten!
Bu arada TİP'in sembolü de çark-başaktı.
caza dan kıraca bir parca istek yapacam. anladın sen onu.
Serhatlı 02.06.2007, 11:54 caza dan kıraca bir parca istek yapacam. anladın sen onu.
ceza olsa gerek:D:D:biggrin: :biggrin:
kemalist_teist 02.06.2007, 12:08 Ahmet Kaya yı bilemem ama ahmed arif ler,yılmaz güney ler ve bir çok aydın yaşasalar kesinlikle artık faşizmin temsilcisi olan dtp ye ve benzerlerine oy vermezlerdi.Bundan emin olabilirsiniz.
Kıraç'a gelince keşke oylarda bölünme yartamasa Chp ye verse idi oyunu ama yinede vereceği parti Türkiyenin Ulusal S O L (bunun ne demek ne kadar anlamlı bir söylem olduğunu bazıları anlayamayabilir) partisidir.Kendisine tebrikler.Entel ve aydın kisvesinde zırvalıklar yapan,bölücülük oynayan sözde aydınlar yerine ulusal solu tercih etmesi gayet güzel.
Ahmet Kaya yı bilemem ama ahmed arif ler,yılmaz güney ler ve bir çok aydın yaşasalar kesinlikle artık faşizmin temsilcisi olan dtp ye ve benzerlerine oy vermezlerdi.Bundan emin olabilirsiniz.
Kıraç'a gelince keşke oylarda bölünme yartamasa Chp ye verse idi oyunu ama yinede vereceği parti Türkiyenin Ulusal S O L (bunun ne demek ne kadar anlamlı bir söylem olduğunu bazıları anlayamayabilir) partisidir.Kendisine tebrikler.Entel ve aydın kisvesinde zırvalıklar yapan,bölücülük oynayan sözde aydınlar yerine ulusal solu tercih etmesi gayet güzel.
41 kere ben faşist değilim; onlar faşist derseniz bu ızdıraptan kurtulursunuz (İyi saymanız lazım 41 kez; ne bir eksik ne bir fazla)
Yeni politika ve sosyoloji sözlüğü oluşturma çalışmalarınızda size kolay gelsin...
Faşist faşisttir; istediğiniz kadar çarpıtın; faşizm muktedirlerin tekelinde geliştirilen insaniliği olmayan, yasakçı, farklılıklara düşman, totalist beyinlerin ezberini oluşturdukları; geri değerlerin yasakçılığın yüceltilmesini temel alan bir ideolojidir. Ötesi de yok; var derseniz bu konuda sadece yalan söylemiş olursunuz...
Ezberleriniz size hayırlı uğurlu olsun, birkaç yılda bu ezberle idare edin artık; yenisi size sunulunca; veya o güdük faşizan-gardiyan saplantılı beyinlerinizle yansıtma temelli çarpık sloganlar üretinceye kadar...
PKK ve ABD yandaşlığı konusunu DTP ve AKP kuyruğundaki "sol"culara sormak yerinde olur.Zira İşçi Partisi konusunda çamur atmak dışında söyleyebilecekleri tek şey küfür."Faşist de faşist..."
İP tarihine baktığımızda anti-emperyalizmin sarsılmaz savunusunu görürüz.Cephesini emperyalizme ve onun acentalarına döndü. Bunun sonucunda hep karalama kampanyalarıyla karşılaştı.Arama motorlarından "perinçek" adını girdiğinizde karşınıza ifitira ve saldırılarla dolu yüzbinlerce sayfa çıkacaktır.Hepsinde sizin burada sayıkladığınız aynı nakaratlar.
Saldıranların kimliğine bakalım:Eski MİT mensupları(mehmet eymür,mahir kaynak....),Fetullahçı tayfası,holding medyasının tamamı,bu holding medyasında yer tutan "sol"cu dönek aydınlar,etnik milliyetçiler,ılımlı islamcılar..........
Kendine "sol" diyen bir kısım gruplar.
Aydınlıkçılar,MİT'çileri kulağından tutup 70'lerde deşifre ettiğinde yine aynı merkezler "bunlar ihbarcı,şucu,bucu" propagandasına başlamışlardı.Şimdi de bu bir kısım sol da aynı argümanları öne sürer.Bu "sol"culara sorsak "hangi devrimci aydınlıkçılar tarafından zarar görmüştür,ihbar edilmiştir" diye,hiçbir somut cevap verilemeyecektir.Verecek varsa er meydanına!Çünkü propaganda ve malzeme yukarıda saydığımız merkezlerin ürünüdür;o merkezlerin hepsinin kumandası da ABD'nin elindedir.
Emperyalizme karşı duruşu, mücadelelerinin merkezine koymayanlar başka yerlere savruldular.Kendilerini Denizler'in, Mahirler'in mirasçısı sayanlar onların savunduklarından ilgisiz bir "sol" haline geldiler.Emperyalizm Türkiye ve dünyadaki ezilen uluslara saldırırken,bunlar da "kapitalizme karşı mücadele"
safsatasıyla emperyalizmin hedefe koyduğu ulus devletlere saldırdılar.Bugün ,ezilen ulusların emperyalizme karşı birinci direnme mevzisi ulus devlettir.Bakın İran'a,Suriye'ye,Latin Amerika'ya...
Sosyalizmi kurma iddiasıyla yola çıkanlar,bugün sosyalizmin,eşitliğin kurulacağı biricik zemine ulus devlete emperyalizmin kumandası altında hücum ediyorlar.Çünkü küreselleşme programını en hayati hedefi ulus devletleri parçalayarak,etnik milliyetçiliği ön planda tutan etnik devletler.Alın Yugoslavya;şimdi sırada Irak,Türkiye.......
Emperyalizm Irak'a saldırıyor;onlar da azılı Saddam düşmanı kesiliyor.Bugün Irak halkının yanında olduklarını da iddia ediyorlar!Bugün Irak hükümeti içinde bulunan Irak Komünist Partisi kadar sosyalistler...Ülkeyi emperyalizme teslim et,sonra da emperyalizmi kov;tam bir kara mizah!
Saygılar...
Üstteki yazı "promethe" adlı üyeden alıntıdır (İşçi Partisi Parti Amblemini Değiştirdi topiği)
jurnalci mi?Hiç bunu kanıtlayacak bir argümana ulaştın mı?Sanmıyorum!promethe (Bu da promethe adlı üyenin bana yapmış olduğu eksi değerlendirme ve yazmış olduğu gerekçedir.)
Sayın promethe, araştırmadan ezbere dayalı birtakım dogmaları demagojik tarzda yazan sizsiniz; bu ezberleriniz değiştiğinde; yeni ezberler edindiğinizde biz yine durduğumuz yerde olacağız ama sizin aynı yerde olmayacağınız kesindir. Lütfen kendi partinizin siyasal geçmişini objektiviteye saygı temelinde; etik sosyalist kaygılarla bir araştırın bakalım neler göreceksiniz...
Saygıyı çokça haketmeseniz de yine de Saygılar...
İşçi partisine verse nolur vermese nolur.Kendini kurtarmış bu ve bunun gibiler zaten onun için akp ye versede bişi değişmez.Ne de olsa fenerbahçeli :biggrin:
promethe 02.06.2007, 19:08 Üstteki yazı "promethe" adlı üyeden alıntıdır (İşçi Partisi Parti Amblemini Değiştirdi topiği)
jurnalci mi?Hiç bunu kanıtlayacak bir argümana ulaştın mı?Sanmıyorum!promethe (Bu da promethe adlı üyenin bana yapmış olduğu eksi değerlendirme ve yazmış olduğu gerekçedir.)
Sayın promethe, araştırmadan ezbere dayalı birtakım dogmaları demagojik tarzda yazan sizsiniz; bu ezberleriniz değiştiğinde; yeni ezberler edindiğinizde biz yine durduğumuz yerde olacağız ama sizin aynı yerde olmayacağınız kesindir. Lütfen kendi partinizin siyasal geçmişini objektiviteye saygı temelinde; etik sosyalist kaygılarla bir araştırın bakalım neler göreceksiniz...
Saygıyı çokça haketmeseniz de yine de Saygılar...
Sevgili arkadaşım;bu forumda daha önce de İşçi Partisi ile ilgili bu iddialarınıza aynı biçimde yanıt verildi, ama herhangi bir kanıt sunulamadı.İyi okuduğunuzda sizlere söyle bir çağrı yaptığımı göreceksiniz: Bu "sol"culara sorsak "hangi devrimci ,aydınlıkçılar tarafından zarar görmüştür,ihbar edilmiştir" diye,hiçbir somut cevap verilemeyecektir.Verecek varsa er meydanına.
Çünkü bunların herhangi bir gerçekliği yok.Bana "objektiviteye saygı temelinde; etik sosyalist kaygılarla bir araştırın bakalım neler göreceksiniz." diyorsunuz.Sizlerin ve iddia sahiplerinin her zaman kulaktan dolma,kirli bilgilere itibar etmeniz sizin "etik sosyalist kaygılar"ınızın olmadığı görüntüsünü veriyor.
Bana "araştır" diyen siz, hiçbir zaman araştırmadınız ve sol harekete giren her genç gibi önce İşçi Partisi antipropagandasından geçtiniz.Bugünkü tutumunuzun temelinde bu var.Elbette İP'in düşüncelerine katılmak zorunda değilsiniz.Ama eleştiri biçiminiz etik değil;zira gerçek ve doğru bir bilgiye dayanmıyor.
Aksi yönde iddialarınız için meydan buradadır.
Sevgili arkadaşım;bu forumda daha önce de İşçi Partisi ile ilgili bu iddialarınıza aynı biçimde yanıt verildi, ama herhangi bir kanıt sunulamadı.İyi okuduğunuzda sizlere söyle bir çağrı yaptığımı göreceksiniz: Bu "sol"culara sorsak "hangi devrimci ,aydınlıkçılar tarafından zarar görmüştür,ihbar edilmiştir" diye,hiçbir somut cevap verilemeyecektir.Verecek varsa er meydanına.
Çünkü bunların herhangi bir gerçekliği yok.Bana "objektiviteye saygı temelinde; etik sosyalist kaygılarla bir araştırın bakalım neler göreceksiniz." diyorsunuz.Sizlerin ve iddia sahiplerinin her zaman kulaktan dolma,kirli bilgilere itibar etmeniz sizin "etik sosyalist kaygılar"ınızın olmadığı görüntüsünü veriyor.
Bana "araştır" diyen siz, hiçbir zaman araştırmadınız ve sol harekete giren her genç gibi önce İşçi Partisi antipropagandasından geçtiniz.Bugünkü tutumunuzun temelinde bu var.Elbette İP'in düşüncelerine katılmak zorunda değilsiniz.Ama eleştiri biçiminiz etik değil;zira gerçek ve doğru bir bilgiye dayanmıyor.
Aksi yönde iddialarınız için meydan buradadır.
Yazdıklarınızdan yola çıkarsak İP içerisinde adanmış bir konumdasınız, doğallıkla partiniz hakkında yazabileceğiniz çok şey olmalı... Etik olmayan çok sayıda alayışınızın, geçmişine dair bilgiyi yazmayacağım, -öncelikle yeri bu topik olmadığından- açın bir topik oraya ayrıntıları ile yazalım. Buradaki sorun istikrarsız çizginiz ve bu istikrarsız çizginin sosyopolitik kaygıya sahip insanlar üzerinde yaratmış olduğu dezenformasyon amaçlı kargaşadır. Bu düşünsel kargaşa yaratma alışkanlığınıza çok yakından şahit olduk son 30 yıllık süreçte. Sizler bu nasyonalist çizgiye ulaşmadan da ulusal burjuvazi savunmanızla aslında geleceğiniz noktanın ipuçlarını vermiştiniz. Sizleri sosyal faşistlikle suçladığımız dönemlerde kendinize biçmiş olduğunuz görev şimdiki ile pek çelişmiyordu aslında, meydan sizin, ama dehşet içeren dogmalarınız faşizan nüveler içerdiği için sizleri eleştirmeye devam edeceğiz. Bizler sizden daha antiemperyalist ve yurtsever kaygılar taşıdığımız halde, sizlerin, kokuşmuş antiemperyalist söylemlerinize gerçek yurtseverlik ve evrensel hümanizma taşımadığı için iltifat etmeyeceğiz...
Geri faşizan değerleri savunan pragmatist tutumunuzu çok yakından tanıyoruz; o tutumun eseri olarak devşirdiğiniz bir şarkıcı özelinde yazmış olduğum bir tesbitten ötürü yapmış olduğunuz değerlendirmeye karşı şimdilik bu kadar yazıyorum.
"Meydan buradadır" diyorsunuz; madem öyle bu topiği meşgul etmeyelim, açın bir topik, bilgi ve belgeler ortaya konsun; buyurun...
(Bu topiği böyle bir konu yüzünden -ki konu çeşitli bağlar içerdiğinden böyle oldu- kısmen meşgul edişimden ötürü ayrıca forum üyelerimizden özür diliyorum.)
Kıraçtan başka bir partiye vermesini umardım.İpe değil en azından...
Arkadaşlar Kıraç'ın çok güzel bi açıklaması var,hem komünist,hem milliyetçi hem de müslümanım diye.Çok güzel kılıflar da hazırlamış bu açıklamaya.Bu kadar tutarlı bi adamın,ülkücülerle birlikte eylem yapan,bayrağındaki sarı yıldızı,beyaza çeviren İşçi Partisi gibi tutarlılık abidesi bir partiden başka partiye oy vermesi mümkün mü?
Kıraç toprak hiç para eder mi?
Beğeniyle dinliyoruz.
Eywallah!!!
Devrim_Neferi 03.06.2007, 00:28 kıraç'ın hangi partiye oy vereceğinden çok yaptığı müzik beni ilgilendirir. kıraç yaptığı müziklerde nazım hikmetin kuvayi milliye destanından karayılan' söylüyorsa karacaoğlanın veyselin kazak abdal'ın türkülerini yorumluyorsa ben işin bu yönüyle ilgilenirim oy vermek kıraç'ın demokratik hakkı kime isterse ona verir.
aykudgöksun 03.06.2007, 12:41 komunistim,milliyetçiyim müslümanım...oldu ben de sosyalist faşist kafatasçı enternasyonalim...hepsinden birer öz..iyiymiş..
MemleketHasreti 03.06.2007, 13:50 Kıraçtan bunu beklerdim zaten :)
bende size katiliyor ve bu konudaki görüsünüzü destekliyorum:thumbup1:
Sanatını dizi müziklerinden popüler olmaya kadar düşüren. Bol acıtasyonlu, fazla bağırmalı, alt yapısında iki akor, ara sırada çello-kontr bas, bazen keman.
Anadolu-rock'ı geliştiremeyn tavrı, siyasi çözümsüzlüğüne yansımış.
Yine her kesime yüzünü dönmek için,
Anadolu-rock'ı komünistler kurdu: Cahit Berkay-Cem Karaca
Dizi müziklerinden ulaştığı popülerlik:Müslümanlığa ve milliyetçiliğe önem veren kesim.
Bence her şeyin özeti bu, sanatçının siyasi görüşü de sanatını var eden etkenler arasındadır, hatta en önemlilerindendir.
Sanatsal duruşu: popülizm her şeyi anlatıyor!
aykudgöksun 03.06.2007, 15:48 Sanatını dizi müziklerinden popüler olmaya kadar düşüren. Bol acıtasyonlu, fazla bağırmalı, alt yapısında iki akor, ara sırada çello-kontr bas, bazen keman.
Anadolu-rock'ı geliştiremeyn tavrı, siyasi çözümsüzlüğüne yansımış.
Yine her kesime yüzünü dönmek için,
Anadolu-rock'ı komünistler kurdu: Cahit Berkay-Cem Karaca
Dizi müziklerinden ulaştığı popülerlik:Müslümanlığa ve milliyetçiliğe önem veren kesim.
Bence her şeyin özeti bu, sanatçının siyasi görüşü de sanatını var eden etkenler arasındadır, hatta en önemlilerindendir.
Sanatsal duruşu: popülizm her şeyi anlatıyor!
valla ben erkin koray sanıodum anadolu-rockın kurucusunu..
diğer görüşlerine aynen katılıyorum.eline sağlık mansuri..
valla ben erkin koray sanıodum anadolu-rockın kurucusunu..
diğer görüşlerine aynen katılıyorum.eline sağlık mansuri..
"Anadolu-Rock" deyince fikir babası Cahit Berkay'dır, teorisi ona aittir, ama ilk icra eden Barış Manço olması gerekiyor.
Kıraç'ın da Cem Karaca'nın yolunda olma iddiası var!
Kiraci hem sahis olarak hemde yaptigi müzik olarak her iki anlamdada severim ve begenirim.:walkman: Oyunuda istedigi partiye kullanma hakki var.Bence bir mahsuru yok.:wink:
kıraç,güzel müzikler yapıyordu,ama seçimlerdeki tercihiyle ne kadar apolitik bir yapıya sahip olduğunu gösterdi.zaten,bu nasyonal kafayla giderse,ürettiği müziğinde kalitesi düşer.çünkü,evrenselliği yakalayamaz.neyse üzüldüm...keşke faşist ve jurnalci,provakatör bir partiye oy vermeseydi...
|