Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP’nin bağımsız adayları belirlendi

Bakır
01.06.2007, 18:37
DTP’nin bağımsız adayları belirlendi

Seçimlerle bağımsız adaylarla giren DTP, bağımsız adaylarını belirledi. Aday adayları ile birlikte bugün Ankara’da bir toplantı gerçekleştiren DTP, Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak olan bağımsız aday listesine son şeklini verdi.

DTP’nin bağımsız listesinde eski DEP’liler de yer alırken solda bağımsız aday olarak ortaya çıkan belli başlı isimler de DTP listesinden aday oldu. DTP listesinde 11 kadın aday yer aldı: Diyarbakır’dan Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak İstanbul’dan Sabahat Tuncer, Van’dan Fatma Kurtalan, Şırnak’tan Sevahir Bayındır, Batman’dan Ayla Akat, Mardin’den Emine Ayna, Elazığ’da Serap Mutlu, Aydın’dan Nursel Aydoğan, Urfa’dan Sevil Erol, Iğdır’dan Pervin Buldan

DTP bağımsız listesi şöyle:

Adıyaman: Ahmet İnan

Adana: Murat Bozlak

Ankara: Metin Bakkalcı

Ağrı: Hüseyin Yılmaz, Murat Öztürk, Naci Kutlay

Ardahan: A. Yavuz Yılmaz,

Antep: Vakkas Dalkılıç,

Aydın: Nursel Aydoğan

Bitlis: Nezir Karabaş

Batman: Bengi Yıldız, Ayla Akat

Bingöl: M. Nuri Özmen

Bursa: Hüseyin Armağan

İzmir: Mehdi Aslan, Levent Tüzel

Mersin: Orhan Miroğlu

Konya: Ayhan Bilgen

İstanbul: Ufuk Uras, Baskın Oran, Sabahat Tuncer

Elazığ: Serap Mutlu

Malatya: Mustafa Türk

Muş: Sırrı Sakık, M. Nuri Yaman

Van: Saim Kartal, Özdal Uçar, Fatma Kurtalan,

Kars: Mahmut Alınak,

Iğdır: Pervin Buldan

Diyarbakır: Aysel Tuğluk, Hatip Dicle, Selahattin Demirtaş, Akın Birdal, Gültan
Kışanak

Urfa: İbrahim Binici

Şırnak: Orhan Doğan, Selim Sadak, Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır

Tunceli: Şerafettin Halis

Siirt: Osman Özçelik

Hakkari: Sebahattin Suvağcı, Hamit Geylani, Hatem İke, Seferi Yılmaz

Mardin: Ahmet Türk, Emine Ayna

Erzurum: Bedri Fırat

Manisa: İsmail Kaya

Kocaeli: Mustafa Avcı

Maraş: Ali Özdemir

Hatay: Berkat Kar

Antalya: Kubilay Döşeyen

Denizli: Nebi Ebci

Muğla: Ahmet Beler

Balıkesir: İsmet Şahin

Yalova: Mine Aygören

Tekirdağ: Hilmi Karaoğlan

Sakarya: Ali Yüksel

Eskişehir: Hazma Abay

ANF / 01.06.07

Bakır
01.06.2007, 18:43
oyum istanbul 1. bölge adayı Ufuk Uras'a...

Mansuri
01.06.2007, 18:47
Tunceli: Şerafettin Halis

Niye Ferhat TUNÇ değill ki?

Bakır
01.06.2007, 18:51

onun olmayacağı kesindi.

tunceli'den cengiz kapmaz'ın aday olmasını bekliyordum...

Bakır
01.06.2007, 18:53
EMEP (Emek Partisi) Genel Başkanı Levent Tüzel in 2002 Genel Seçimleri öncesi Emek-Barış-Demokrasi Bloğu (DEHAP çatısında EMEP-HADEP-SDP) adına TRT de yaptığı seçim konuşması.

LEVENT TÜZEL İzmir'den aday..

http://www.youtube.com/watch?v=WmcOt9K1Png

sausen
01.06.2007, 19:03
Sağlam bir liste yapmışlar...
Bakalım ne olacak.
Ama bence çoğu yerde çıkaracaklar...

rewhat
01.06.2007, 19:06
butun baskı. sansur,yıldırma,karalama ve hakaretlere ragmen, tum adaylara demokrasi mucadelelerinde basarılar dilerim. butun adaylarin kazanmasi dilegiyle.

tykhe
01.06.2007, 19:16
bu isimler bu kez meclise girecekler diye düşünüyorum. aday listesi iyi olmuş...
başarılar ve bol şans diliyorum..

Serhatlı
01.06.2007, 19:30
aynen yazılanlara katılıyorum barış ın kardeşliğin kazanması dileğimle

Şah-Mat
01.06.2007, 19:52
Hepsi girer inşallah....birde DTP'yi görürüz...:)

munzur_62
01.06.2007, 20:01
Vandan aday olan Fatma Kurtulan Eski Komşumuz Çok İyi Bİr İnsan

dedeoglu
01.06.2007, 21:25
Tahminen 35-40 arası aday meclise girecektir.

CeZaM
01.06.2007, 23:55
hepsinden umutluyuz insallah toplumumuzu güzel günlere götürebilirler. adaylar hepsi birbirinden kaliteli insanlar hepsini simdiden tebrik ediyorum bu meclise gercek demorkasiyi getirecek insanalrdir hepsi.

Nesimi
02.06.2007, 01:13
Hayırlı olsun. Ufuk Uras'a oy vereceğim büyük ihtimalle. Meclise yeni soluklar yeni sesler gelecek. Hayırlı olsun.

dedeoglu
02.06.2007, 01:47

Ferhat Tunç Mozaik Haber'e konuştu

Sanatçı Ferhat Tunç, Mozaik Haber Genel Yayın Yöneticisi/Editörü Ali Barış KURT'a konuştu:

- DTP'nin destekleyeceğini duyurduğu aday listesinde yer almadınız. Bunu neye bağlıyorsunuz?
FT : Sonuçta kesin bir durum yoktu zaten. Evet, istekliydim. Fakat parti kurulu Sevgili Şerafettin Halis arkadaşımızı uygun görmüşse söyleyecek pek birşeyim yok. Ayrıca Şerafettin Halis'de sevdiğim bir kişiliktir.

-Peki desteğinize devam edecek misiniz?
FT : Tabiiki devam edecek desteğim. Şerafettin Halis'i de destekliyorum.

-Üzüldünüz mü listede yer almadığınız için?
FT:Kendi adıma üzülmedim. Ben yine Ferhat Tunç'um. Sanatçı kişiliğim sözkonusu. Halkın beklentisine göre davranarak politikaya girişme kararı almıştım. Sadece halkın listede yer almadığım için üzüleceğine üzülürüm.

-Geçenlerde bir internet sitesinde 'Ferhat Tunç veto yedi' şeklinde haber yayımlanmıştı. Sizce parti bu kararı çok önceden mi almıştı?
FT : Hayır, kesinlikle. Ne parti bunu önceden belirlemişti, ne de o malum haber sitesine böyle bir haber sızmıştı. O gelişme tamamen komploydu.

-DTP'nin kararına ilişkin sevenlerinize ne söylemek istersiniz?
FT : Ben bağımsız olarak desteklemeye devam edeceğim. Beklentim sevenlerimin de bu yönde devam etmesidir. Tüm sevenlerimi desteklerini devam ettirmeye çağırıyorum.

Röportaj: Ali Barış KURT

Ferhat TUNÇ kendine yakışır şekilde konuşmuş. Tebrik ediyorum.

aykudgöksun
02.06.2007, 11:33
Ferhat Tunç Mozaik Haber'e konuştu

Sanatçı Ferhat Tunç, Mozaik Haber Genel Yayın Yöneticisi/Editörü Ali Barış KURT'a konuştu:

- DTP'nin destekleyeceğini duyurduğu aday listesinde yer almadınız. Bunu neye bağlıyorsunuz?
FT : Sonuçta kesin bir durum yoktu zaten. Evet, istekliydim. Fakat parti kurulu Sevgili Şerafettin Halis arkadaşımızı uygun görmüşse söyleyecek pek birşeyim yok. Ayrıca Şerafettin Halis'de sevdiğim bir kişiliktir.

-Peki desteğinize devam edecek misiniz?
FT : Tabiiki devam edecek desteğim. Şerafettin Halis'i de destekliyorum.

-Üzüldünüz mü listede yer almadığınız için?
FT:Kendi adıma üzülmedim. Ben yine Ferhat Tunç'um. Sanatçı kişiliğim sözkonusu. Halkın beklentisine göre davranarak politikaya girişme kararı almıştım. Sadece halkın listede yer almadığım için üzüleceğine üzülürüm.

-Geçenlerde bir internet sitesinde 'Ferhat Tunç veto yedi' şeklinde haber yayımlanmıştı. Sizce parti bu kararı çok önceden mi almıştı?
FT : Hayır, kesinlikle. Ne parti bunu önceden belirlemişti, ne de o malum haber sitesine böyle bir haber sızmıştı. O gelişme tamamen komploydu.

-DTP'nin kararına ilişkin sevenlerinize ne söylemek istersiniz?
FT : Ben bağımsız olarak desteklemeye devam edeceğim. Beklentim sevenlerimin de bu yönde devam etmesidir. Tüm sevenlerimi desteklerini devam ettirmeye çağırıyorum.

Röportaj: Ali Barış KURT

Ferhat TUNÇ kendine yakışır şekilde konuşmuş. Tebrik ediyorum.

evet sanatçı kişiliğini ön plana koyarak konuşmuş..ferhat tunçtan da böyle yanıtlar beklenir zaten..

güzel bir liste...umarım ülkemizi daha güzel yerlere götürecekler..

ilkay123
08.06.2007, 16:29
Yüksek secim kurulunun bugünkü aciklamasinda eski dep milletvekillerinin tekrardan aday olaiyacaklari yönünde aciklama yapildi..ayrica Erbakaninda aday olamiyacagi aciklandi saygilar..

anadolu75
08.06.2007, 20:12
bu aydin ilerici insanlarimiz sayesinde memleket guzel gunler gorecek.meclisede girip kendi halkini temsil edebilirler umarim.bu sayede hakiki demokrasiyi gormus olucaz.

CaNCa
28.06.2007, 17:18
DTP'nin başlangıçta belirttiği bazı Bin Umut adayları değişti. Bazılarıda potansiyel oyları bölüp, seçilme olasılıklarını azaltmamak için adaylıktan çekildi.

Fakat Hakkari'de seferi yılmaz dışındaki tüm adayların, adaylık statüleri devam ediyor. Yani toplam 3 milletvekili seçilecek olan hakkaride, destek verecekleri tam 3 mv adayını kesinleştirmişler. Geçmiş verilere baktığınızda üçünün birden seçilmesi imkansız, üstelik geçen seçimde alınan dehap oylarının hepsi 3 adaya eşit dağıtıldığı durumundada az farklarla hiç mv çıkarmama ihtimali bile oluyor. Bu ilin matematiğini nasıl hesaplamışlar, açıkcası çözemedim.