Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçek Cevap????
din_adami 29.12.2005, 17:23 Selamun 3aleyküm
Ben bu siteye yenı üye oldum! ve size soracağım bır soru var ve bunun cevabını istiyorum!
suudi arabıstanda üstü örtülü bır KABE var o kabenın neden örtülü olduğunu bılen varmı??? o kabenın yeri neden orada??? sünnilerin çoğuna BEN aleviyim denınce neden uzaklaşıyor (soğuyor)??
( nusayirlerin çoğu bunların cevabını bılıyor ya diğerleri???)
suudi arabıstanda üstü örtülü bır KABE var o kabenın neden örtülü olduğunu bılen varmı???
Bu konuda çok değişik rivayetler vardır. Kabe'nin yüceliğini ilan etmek için örtüldüğü söylenir. İlk örten konusunda da rivayetler vardır. Bazı kaynaklarda Hz. Hacer'in kapısına bir perde yaptığı ve daha sonra bundan esinlenildiğinden sözedilmektedir. Bazı kaynaklar ise Hz. İsmail'in örttüğünü söyler. Ama Hz.İbrahim'in (Kabe'yi inşa etmiştir) örtmediğinde görüş birliği vardır.
o kabenın yeri neden orada???
Bunun da kesin bir cevabı yok. Ama dini kaynaklarda genelde Kabe'nin ilk olarak Hz. Adem tarafından şu an bulunduğu yere yapıldığıdır. Nuh tufanından sonra tekrar yapma görevi Hz. İbrahim'e verilmiştir. Yerinin de Cebrail tarafından gösterildiği rivayeti vardır.
sünnilerin çoğuna BEN aleviyim denınce neden uzaklaşıyor (soğuyor)??
Bu sizin hüsnü kuruntunuz. Demek ki sizin tanıdığınız Sunniler, yobaz ve farklı düşüncelerden kaçan karanlık bir beyne sahipler. Benim tanıdığım sunnilerin böyle bir sorunu yok. Ki bu zaten sizin tanıdığınız o karanlık beyinlerin sorunu. Bizim değil. Mümkünse bizden uzak durmaya devam etsinler o tür karanlık beyinler.
bülentişcan 30.12.2005, 11:23 Alevi bektaşiler Bir topluma bir yere girdiklerinde,(Bence)
O topluma Merhaba,aşkolsun erenler,yada hü erenler veya canlar diye hitapla haneye girer,
Evet ya OLİ NIN DE dediği gibi sınavmı var,
Niye Kabe nin örtüsü,
Boşver kaçan kaçsın
Dostca Kal
din_adami 01.01.2006, 20:43 gerçek cevabı alamadım kardeşler araştırırmısınız???
gerçek cevabı alamadım kardeşler araştırırmısınız???
fazla ukala gördüm seni :uhhm:
Nusayir(?) leri bilmem ancak diğer alevilerin kabe ile bir alakası yok. bizim kabemiz insansa bize ne kabenin örtüsünden. Taş yığınına nasıl bir kutsallık atfederiz demişlerdir belki ondan örtüp gizem kazandırmışlardır. :3D_NG (29
ha bi de kimse betondan tahrik olmasın diye türban niyetine takmışlardır belki, ne dersin.:3D_NG (29
din_adami 01.01.2006, 20:59 fazla ukala gördüm seni :uhhm:
Nusayir(?) leri bilmem ancak diğer alevilerin kabe ile bir alakası yok. bizim kabemiz insansa bize ne kabenin örtüsünden. Taş yığınına nasıl bir kutsallık atfederiz demişlerdir belki ondan örtüp gizem kazandırmışlardır. :3D_NG (29
ha bi de kimse betondan tahrik olmasın diye türban niyetine takmışlardır belki, ne dersin.:3D_NG (29
tamam diyelım sana bu düşünceyı kım verdi???
suudi arabıstanda 4 yıl kaldım ve ordakı büyük hocalardan öğrendim bu şeyı o kabede 9 halıfenın lanetlendiği yazıyor ve suudililer bunu kabullenemediği için;
1inci. gün o yazıyı silmişler sabah güneş doğmadan önce o yazı yıne çıkmış ve yıne silmişler ertesi gün aynı şey en sonda üstünü SİYAH BI ÖRTÜYLE kapattılar.... sözde alevisin ama bunları bıle bılmıyorsun ne bıldığını merak ettim doğrusu.....:uhhm:
türban niyetine takmışlardır belki, ne dersin.:3D_NG (29
yok yok.... usumesin diye.......
rockçı turna 01.01.2006, 21:05 tamam diyelım sana bu düşünceyı kım verdi???
suudi arabıstanda 4 yıl kaldım ve ordakı büyük hocalardan öğrendim bu şeyı o kabede 9 halıfenın lanetlendiği yazıyor ve suudililer bunu kabullenemediği için;
1inci. gün o yazıyı silmişler sabah güneş doğmadan önce o yazı yıne çıkmış ve yıne silmişler ertesi gün aynı şey en sonda üstünü SİYAH BI ÖRTÜYLE kapattılar.... sözde alevisin ama bunları bıle bılmıyorsun ne bıldığını merak ettim doğrusu.....:uhhm:
merhaba!
peki kim bu 9 halife? yani anlatmak istediginiz tam olarak nedir? biraz daha acarmısınız konuyu. tamam biz bilmiyoruz işte bilsek yazardık simdiye kadar. siz anlatırsanız bizde ögrenmiş oluruz.
tamam diyelım sana bu düşünceyı kım verdi???
güneş balçıkla sıvanır mı beyfendi?. yazı varsa vardır saklamaya ne hacet. bu da sizin uydurmanız olsa gerek.
din_adami 01.01.2006, 21:12 merhaba!
peki kim bu 9 halife? yani anlatmak istediginiz tam olarak nedir? biraz daha acarmısınız konuyu. tamam biz bilmiyoruz işte bilsek yazardık simdiye kadar. siz anlatırsanız bizde ögrenmiş oluruz.
şuan isim olarak 5 tanesinin adını bılıyorum
ÖMER,OSMAN,AYŞE,EBUBEKIR,FİRAVUN. DAHA 4 TANESİ VAR ONLARI HATIRLIYIM SONRA YAZARIM!!!
firavunda halife oldu demek ki. :yamukgul:
Bu da şii yutturmacası bence.
rockçı turna 01.01.2006, 21:27 firavunda halife oldu demek ki. :yamukgul:
Bu da şii yutturmacası bence.
zaten ayşe de halife degildi:)
din_adami 01.01.2006, 21:27 güneş balçıkla sıvanır mı beyfendi?. yazı varsa vardır saklamaya ne hacet. bu da sizin uydurmanız olsa gerek.
ahahahaha güldürdün benı allahta senı güldürsün olum git bır sünniye sor sen neden ömeri seversin neden aliyi sevmezsin neden aliden önce muhammed gelir ve ağzının payını al SENIN ALEVİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM... SENIN GİBİ BILINÇSİZ BIR ALEVİ DÜŞÜNEMIYORUM....
din_adami 01.01.2006, 21:28 zaten ayşe de halife degildi:)
AYŞE KIMDI PEKİ?? ŞİMDİ SEN BANA PEYGAMBER DERSİN....
rockçı turna 01.01.2006, 21:31 AYŞE KIMDI PEKİ?? ŞİMDİ SEN BANA PEYGAMBER DERSİN....
fravunu halife yaptıgına göre ayse ye peygamber demek te sana düser kardeş:3D_NG (4)
ahahahaha güldürdün benı allahta senı güldürsün olum git bır sünniye sor sen neden ömeri seversin neden aliyi sevmezsin neden aliden önce muhammed gelir ve ağzının payını al SENIN ALEVİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM... SENIN GİBİ BILINÇSİZ BIR ALEVİ DÜŞÜNEMIYORUM....
sünniye sormaya gerek yok. alevilik aliyi sevmekse asıl alevi onlar zaten. :3D_NG: sünniler aliyi severler osmanıda severler. türkiyede ayrım yapmamak için "ali osman" ismi de yaygın hatta. (sünniler arasında)
din_adami 01.01.2006, 21:35 [quote=rockercrane]fravunu halife yaptıgına göre ayse ye peygamber pardon... kardeş yanlışlıkla yazdım.. mısır krallarına verilen bır ünvan yanı tanrı yetkısı pardon...
din_adami 01.01.2006, 21:37 sünniye sormaya gerek yok. alevilik aliyi sevmekse asıl alevi onlar zaten. :3D_NG: sünniler aliyi severler osmanıda severler. türkiyede ayrım yapmamak için "ali osman" ismi de yaygın hatta. (sünniler arasında)
bak o zaman bunu aklına sok! benım için birinci planda ali var (ayrıyeten benım için allah olarak bılıyorum) diğeride muhammet (oda resül)
Kim demis sünnilerin Hz Ali efendimizi sevmedigini ? Yok hayir sen sevmiyorsan cik adam gibi söyle bizde sana gereken cevabi verelim !!! Adi güzel alimizi sevmeyen nasil Hz Muhammed efendimizin yolunda yürüyebilir ? Sinirlendim ama !!!! Cok sacma
|