Orijinalini görmek için tıklayınız : kuzey ırak ve operasyon...
dün gece son dakika olarak verilen haber, arkadaşlar, Türkiye sanki kuzey ırağa girmek için bahane arıyor, sebebleri ve sonuçları açısından yorumlarımız nedir? tartışabilirmiyiz?
konu ile ilgili haber metni;Peşmerge tacizine Genelkurmay uyarısı
ANKARA
Genelkurmay, Süleymaniye'de sivil TSK mensuplarına peşmergelerin silah çektiğini açıkladı ve uyardı: En ufak eylem en üst düzeyde karşılık görecek..
Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de rutin görev yapan Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarının Peşmergeler tarafından taciz edilmesi, ilk etapta ciddi bir gerilim yarattı. Taciz olayı daha sonra tatlıya bağlansa da Genelkurmay Başkanlığı olaya çok sert tepki gösterdi. Genelkurmay açıklamasında "İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk milletinin ve kahraman Türk Ordusu'nun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir" denildi. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasına göre taciz olayı, dün öğle saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde yaşandı. Açıklamaya göre, normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulduğunu ve silah doğrultulduğunu bildirdi.
KONTROL NOKTASINDA
Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "Bugün (1 Haziran 2007) öğle s a a t l e - rinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulmuş ve silah doğrultulmuştur.
VUKUAT OLMADI
Unsurlarımızın kendilerini tanıtarak bu etik dışı davranışa gerekli tepkiyi vermesi üzerine, yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı değerlendirilen taciz ve silah doğrultma olayı sona erdirilmiştir. Olaydan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları vukuatsız olarak üslerine dönmüşlerdir. İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk milletinin ve kahraman Türk Ordusu'nun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir." Amerikan güçleri 30 Mayıs'ta Kuzey Irak'ın Süleymaniye, Dohuk ve Erbil kentlerinde güvenliği peşmergelere devretmişti.
http://www.sabah.com.tr/haber,2B833BD5D4CA46DA858F0FFD8E0C9607.html
eldorado 02.06.2007, 10:10 bence mazeret aramıyor tsk...daha öncede söylemiştim,bizim ıraka girmemiz abd nin ırak politikasının yanlış olduğunun tescilidir....tsk başından belli karşı ama hükümet malum eli kolu bağlı...ortadoğuda tek destekleyen ülkeydi türkiye...israili saymazsak tabi...buna misilleme olarak abdnin kozuda kendi eğittiği ve kendi askeri gibi giyindirip silahlarla donattığı peşmergeleri sınıra göndermesi konuşlandırması..kimse beklemesin türkiye kandil dağına 3 bomba atıp dönecek diye...kanımca abd in istediği iran ve ırak savaşı gibi yıllarca süren türkiye-ırak savaşını çıkartmak...
munzur_62 02.06.2007, 10:19 Batağa SAplanabiliriz Araziler Mayın Dolu
eger girerse türkiye belini düzeltemez ben buna eminim; eger bunu göze alabileceklerse buyursunlar baskin oran'in dedigi gibi ''cumhurbaskani senfoni orkestrasiyla beraber girsin''...
Merhaba Canlar,
Doğudan aldığım bilgilere göre, sınırlara asker yığınağı yapılıyor...
Bunun bir sebebi vardır; o da bir operasyon yapılacağıdır...
Ama bu olayları çözümlemek yerine daha çok karıştıracaktır.
Çünkü ülke bir belirsizlik döneminde.
Seçimler, cumhurbaşkanlığı ve birde olursa operasyon.
Ekonomik krizden hiç bahsetmiyorum...
ugursarak 02.06.2007, 13:01 Geniş kapsamlı bir askeri müdahale hiçbir zaman fayda getirmez, israil büyük gücüyle lübnana girdide ne oldu? Hizbullahı bitirebildi mi?
Teröristleri öldürücem diye teröristlerle iç içe yaşayan masumları öldürdü israil. Türkiye'nin de aynı duruma çekilmek isteniyor, eğer kendi kafamıza göre oraya girersek hem ekonomik olarak hemde stratejik olarak büyük yara alırız, kısa zaman içerisinde geri çekilmek zorunda kaldığımız zamanda bir kürdistan devleti kurulabilir.
Alevi_Semih 02.06.2007, 13:24 abilerim arkadaşlarım size bi şey diyeyim türkiye çoktan ıraka girdi bu haberide ben vereyim size yakında ırktan çıkacak.teröristler sıkıştı tabi orda kaçacak yer arıyolar.bundan 1 yada 2 hafta önce 15 terörist türkiyeye girmek isterken askerlerimiz tarafından farkedilmiş ve çatışma başlamış.merak etmeyin ben türk askerine güveniyorum.onlarında kökünü kurutacaz hiç merak etmesinler.ondan sonra sıra ABD ye geliyor.her şey sırayla.
Bu konuda çok fevri davranılmamalı derim ben.Zaten çokta iyiyi göstermeyen gidişiatı hepten kötüleştirebilir bu durum.
aykudgöksun 02.06.2007, 15:25 kim ne derse desin orası bizim topraklarımız değil ve oraya girmek de öyle ''ben türk askerine güveniyorum yıkar geçer dağıtır ortalığı yürüyün aslanlarım''la olmaz..sonuçta herkesin elinde silah var..ve şu an kuzey ırak çok kritik bir dönemden geçiyor..ölecekler bizim insanımız olacak yine..savaşı destekleyen solcu olmaz..unutmayın ki bu doğuda terörist avına benzemez.düzenli ordular çatışacaktır..umarım düşündüğümüxz şey olmaz..yoksa ortadoğuda kanayan yaralara bir yenisi daha eklenecektir eklenmeye devam edecektir..askerimizi ateşe atacağımızı unutmadan yorum yapalım..işler o kadar kolay olmuyor..
iraktan önce türkiye var, kuzey iraka girmek icin deli olmak gerekir..fakir zaten cok fakir bide ekonomiyi düsünsenize....ne boyuta gelir????
ladrestr 02.06.2007, 15:37 kuzey iraka girmek türkiye büyük kayip verebilir ama orada istediğini alir diye düsünüyorum .ve barzani kendi sonunu hazirliyo onlarin çikari türkiyeye yakin olmaktan geçer bunun tersi onlarin sonunu hazirlar .abd türkiyedeki hükümüte üzerinde etkili olabilir ama asker gercekten isterse hükümet buna dayanamaz .barzani abd yi yaninda görüyo ama türkiye iraka girerse abd nin türkiyeyi karşisina alabilecegini düsünmüyorum
ama işallah öyle bir sey olmadan bu sonuçlanir ve artik gençlerimiz daha dogrusu hiç bir irka ait insanlar savaş ve bir kaç kişinin yüzünden ölmesin dilegiyle bu ülke çok çekti bunun ugruna çok genç öldü ha asker ha kandirilmiş bu ülkenin gençleri olan pkk lilar. lanet olsun bu düzene
halitseyfi 02.06.2007, 15:38 Kuzey Irakta türkiyeye karşı kışkırtmalar var. Bunun amacının ne olduğunu doğru tahlil etmek lazımdır.
Hatırlarsanız daha önce pek az basında yer alan kuzey ırak ın güvenliğini Türkiye askeri sağlasın isteği ABD tarafından dile getirilmişti. Bunu söylerkende ABD askerlerinin bu bölgede çekilmesi halinde ibaresinide koymuşlardı.
Sen gir ortalığı karıştır sonra buraların güvenliğini Türk askerine ihale et. Bu çok saçma birşeydir. Buna Türkiyeden giden cevap bildiğim kadarıyla hayır olmuştu. Şimdi bunu gerçekleştirmek için ortam mı hazırlanıyor? sorusu zihnimden dolanıp duruyor.
Başka yönde bakalım: Kuzey ırak şekillenmeye başladığı zaman korumasını Çekiç güç adı altında türkiyeye yaptırmışlardı. Bu koruma kuzey ırak ın bu duruma gelmesinde çok güvenli bir ortam hazırlamıştı.
İkinci bir nokta; Özal zamanında kuzey ırak ın türkiyeyle birleşmesi olayını ABD gündeme getirmiş, özal a kabul ettirmişti. Bunu red eden TSK olmuştu bu yüzden de olay gerçekleşmemişti.
Bunların ışığında baktığımız zaman bana sanki bu seneryonun başka bir versionu uygulamaya konulmuiş gibi geliyor. Türk Askerinin Kuzey ırağa kontrollu olarak girmesi sağlanmaya çalışılıyor.
Burda sorunun PKK olduğunu sanmıyorum. PKK yı sadece silah olarak kullanan daha büyük güçlerin bir satranç oyunu olduğunu düşünüyorm.
aykudgöksun 02.06.2007, 16:53 kuzey iraka girmek türkiye büyük kayip verebilir ama orada istediğini alir diye düsünüyorum .ve barzani kendi sonunu hazirliyo onlarin çikari türkiyeye yakin olmaktan geçer bunun tersi onlarin sonunu hazirlar .abd türkiyedeki hükümüte üzerinde etkili olabilir ama asker gercekten isterse hükümet buna dayanamaz .barzani abd yi yaninda görüyo ama türkiye iraka girerse abd nin türkiyeyi karşisina alabilecegini düsünmüyorum
ama işallah öyle bir sey olmadan bu sonuçlanir ve artik gençlerimiz daha dogrusu hiç bir irka ait insanlar savaş ve bir kaç kişinin yüzünden ölmesin dilegiyle bu ülke çok çekti bunun ugruna çok genç öldü ha asker ha kandirilmiş bu ülkenin gençleri olan pkk lilar. lanet olsun bu düzene
sadece hükümet değil asker de ABD yanındadır..bunu çok defa gördük..bu ulusal sol(!)cuların deyimleriyle değişmez..eğer karşısındaysa işe ufuk uras başkanın dediği gibi NATO'yla başlarsa biraz daha inandırıcı olabilir..yoksa ulusal söylemler bizi kandırmadı kandırmayacak..
kuzey ırağa girmenin terörist geçişlerini engellemek terörü durdurmak gibi bir amacı yok..tamamen pastadan pay kapma yada kapmama ikileminde kalmış bekliyoruz..belki 1 koyup 3 alıcaz belki 1 koyup 3 daha koyacaz..şimdi bunun hesapları yapılıyor..yoksa kuzey ıraktan terörist giriş çıkışı yeni birşey değildir..tam herkes ırağa odaklarnmışken ve herkes bir yarar sağlamaya çalışırken nereden geliyor bu aşk??...ya da belki pastadan pay kapmak isteyen başkalarının da oyunu olabilir..
türkiye kendine güveniyorsa girsin kuzey ırak'a.
kuzey ırak'a girmek,tv'den konuşup nutuk atmak kadar kolay değil........
aslında halklar çatışma istemiyor, belki hiçbirimiz istemiyoruz, ama israil ve abd tarafından eğitilip silahla donatılan peşmerge güçleri, abd nin gaz vermesiyle kürt devleri hayalleri kuruyor, tsk bunu bilip gözdağı veriyor, amaç bölgede bir türk kürt savaşı başlatmak, bu savaşa iranı ve araplarıda katmak, ve herzamanki gibi abdnin gelip barışı getirmesini beklemek... senayo bundan daha korkunç biliyorum, netice olarak binlerce türk ve kürt kardeşimiz ölecek, psikolojik olarak türk halkı ve kürt halkı birbirini düşman gibi görüp şehit cenazelerinde toplanacaklar, kısacası savaş cözüm olmaktan çok uzak akıllı ve dostane olmakla abd nin maskesini düşürmek gerek.. saygılarımla
Türkiye'nin Kuzey Irak gibi dağlık bir yerde savaşacak teknolojik bir askeri gücü yok. 3 ay önce eline salih verilmiş askerle olmaz bu iş. Amerika bile dümdüz çölde direnişçilerle baş edemiyor ki askerlerinin çoğu profesyonel bir ordudan oluşuyor. O kadar teknolojileri var. Kaldı ki, ABD'nin en azından zımni desteği olmadan operasyon falan yapılamaz. O da şu an yok.
Ayrıca, gidip tüm PKK'lıları öldürsen ne olacak? Sonuçta PKK'nın tabanı Türkiye sınırları içerisinde. Kendi içindeki sorunları halletmeye çalışılsa daha faydalı olur bence. Bu operasyon içim harcanacak parayla güneydoğuda yatırım yapsalar, teşviklerde bulunsalar PKK ile daha etkili bir mücadele yapılmış olur. Sonuçta PKK'nın tabanı Türkiye'de.
anadolu75 03.06.2007, 01:44 ya bari halkimiz su amerikan emperyalizmi usaklarindan(talabani,barzani,maliki)ve pkkdan kurtulsa ne iyi olacak su uclu iragin vahdettinleri.birisi vahdettin digeri damat ferit oburude llyod george diyelim.
FORUMDAKi ; KUZEY IRAK A OPERASYON YANLISI SAHISLARA SESLENiYORUM..
ORADAKi AMERiKA NEFERiNi BAHANE EDiP SALDIRMAK YERiNE,TÜRKiYE DEKi Amerika USAKLARININ SONUNU GETiRMEK DAHA MANTIKLI DEYiL Mi?
SiZDEKi BU SAVAS YANLISI ZiHNiYETi ANLAMAK MÜMKÜN DEYiL...
KATiL AMERiKANIN iCiNDEN CIKAMADIGI BATAKTAN,BU ORDUNUN CIKACAGINA iNANIYORMUSUNUZ..AKLIMIZI BASIMISA TOPLAYALIM..
solcu ZiHNiYETE,BiR SEYLER BAHANE EDiP KOMSU DEVLETiN SINIRINDAKi BATAKLIGA SAPLANIP,ÜLKEYi KAOS ORTAMINA SÜRÜKLEMEK iSTEYEN BU HAREKATA , DESTEK VERMEK YAKISMAZ...
anadolu75 03.06.2007, 02:02 FORUMDAKi ; KUZEY IRAK A OPERASYON YANLISI SAHISLARA SESLENiYORUM..
ORADAKi AMERiKA NEFERiNi BAHANE EDiP SALDIRMAK YERiNE,TÜRKiYE DEKi Amerika USAKLARININ SONUNU GETiRMEK DAHA MANTIKLI DEYiL Mi?
SiZDEKi BU SAVAS YANLISI ZiHNiYETi ANLAMAK MÜMKÜN DEYiL...
KATiL AMERiKANIN iCiNDEN CIKAMADIGI BATAKTAN,BU ORDUNUN CIKACAGINA iNANIYORMUSUNUZ..AKLIMIZI BASIMISA TOPLAYALIM..
solcu ZiHNiYETE,BiR SEYLER BAHANE EDiP KOMSU DEVLETiN SINIRINDAKi BATAKLIGA SAPLANIP,ÜLKEYi KAOS ORTAMINA SÜRÜKLEMEK iSTEYEN BU HAREKATA , DESTEK VERMEK YAKISMAZ...
ben harekat yanlisi degilim ama bu amerikan usaklari ve pkkdan nasil kurtulacagiz.harekattan baska cozum yolu varmidir? umarim vardir ulkem kaosa suruklenmesin.
ibrahim-ch 03.06.2007, 02:07 Kuzey IRAK in bütününe degil sadece Türkmen bölgelerine girilmeli.
Oralar bizim MiSAK-I MiLLi SINIR larimiz icindedir.
Türkmen bölgeleri AKKOYUNLU Türkmen devletinin evlatlarinin ülkesidir.
O bölgeler Türkiyeye baglanmalidir.
Hedef Kerkük olmalidir.
Operasyonları desteklemiyorum ülkenin ekonomik durumu ortadayken birde savaş çıkması Türkiyeye büyük zarar verir üstelik Türkiyenin içinde de problemler artabilir. Sorunu çözmek için silah değil ekonomik güç kullanılmalı doğu güneydoğu anadolu kalkındırılırsa dağa çıkan kişide kalmaz.
Kuzey IRAK in bütününe degil sadece Türkmen bölgelerine girilmeli.
Hedef Kerkük olmalidir.
HEDEFiNDE HERHALDE SAF KAN TÜRKiSTANI KURMAK MI VAR?
ibrahim-ch 03.06.2007, 02:13 HEDEFiNDE HERHALDE SAF KAN TÜRKiSTANI KURMAK MI VAR?
Forum kurallari Büyük yazmak yasak.!
Yöneticinin biri bunu sana ikaz eder herhalde.!
Türkiye Kuzey Irakta Sadece Ezilir
Gerilla Ezer Türkiyeyi
Çok Büyük Bir Yanlis Bu
Kardeş Halkların Savaşı Faşizmi Görün İşte
Faşizme Lanet Olsun
ibrahim-ch 03.06.2007, 02:30 SORANi ve BAHDiNANi (BEHDiNi) bölgeleri bizi ilgilendirmez,
ama Türkmen bölgeleri ALINMALIDIR.
SORANi ve BAHDiNANi (BEHDiNi) bölgeleri bizi ilgilendirmez,
Baban mi Yaşıyordu Orda ! ?
SORANi ve BAHDiNANi (BEHDiNi) bölgeleri bizi ilgilendirmez,
Siz dediginiz kimsiniz yaw!
hangi cemiyetsiniz!
TiT Mi?
ibrahim-ch 03.06.2007, 02:40 Türkmen bölgelerini baskalarinami vermeye niyetiniz var.?
Neden rahatsiz oldunuz ki.?
anti-fasist 03.06.2007, 03:02 Ya bu tartısmanın bizleri ilgilendirmemes gerek bence ülkenin icinde bu kadar sorun varken ıraga girmek mi kaldı bence böyle bir sey varken sivil toplum örgutleri hemen harekete gecmeli tezkere oylamasında oldugu gibi hemen savasa hayır mitingleri düzenlenmelidir...
Türkiye ıraga asla girmemelidir.orası bizi asla ilgilendirmez.sırf PKK icin girecek olsa tamam ama ben buna asla ve asla inanmıyorum.Iraktaki PKK ya gelinceye kadar Türkiyenın ıcındekiler war...Türkiye kuzey ıraga asla girmemelidir..
anadolu75 03.06.2007, 03:03 Türkmen bölgelerini baskalarinami vermeye niyetiniz var.?
Neden rahatsiz oldunuz ki.?
saddam o kadar turkmeni katlettiginde turkiye hukumeti nerdeydi sesini cikardimi hayir aksine susarak destek verdiler.hatta halk bile sesini cikarmadi.bu duruma gore biz hangi yuzle ordaki turkmenlerin yuzune bakabiliriz.ordaki turkmenler turkiyeye kizginlar.
anadolu75 03.06.2007, 03:05 HEDEFiNDE HERHALDE SAF KAN TÜRKiSTANI KURMAK MI VAR?
merak etme kardes ne kurdistan kurulur ne de turkistan hicbiri gerceklesmez.bunu soyleyen arkadas enver pasanin izinde yuruyor galiba.turkistani enver pasa kurmak istiyodu bu yuzden rus ordulari tarafindan olduruldu.
ibrahim-ch 03.06.2007, 03:06 saddam o kadar turkmeni katlettiginde turkiye hukumeti nerdeydi sesini cikardimi hayir aksine susarak destek verdiler.hatta halk bile sesini cikarmadi.bu duruma gore biz hangi yuzle ordaki turkmenlerin yuzune bakabiliriz.ordaki turkmenler turkiyeye kizginlar.
Coktan halledilmesi gereken bir mesele, Ta SADDAM zamaninda bitirilmeliydi.
anadolu75 03.06.2007, 03:11 Coktan halledilmesi gereken bir mesele, Ta SADDAM zamaninda bitirilmeliydi.
saddam bitirmedi meseleyi tersine katletti o kadar turkmeni.suc saddam kadar o donemin hukumetindede var.
K.Irak'a girilmesi her şeyi daha kötüye sokar. Amerika'da oyun çoktur,şuan daha işleri var, kendi hesaplarına göre K.Irak'a girilmesini istemiyor ya da istiyor da her zaman ki gibi ikili oynuyor, istemiyorum diye açıklama yapıp el altından bunu destekliyor. ABD ile ittifak senaryoları bir şekilde tutmayınca şimdi görünürde ABD karşıtlığı ve milliyetçilikle K.Irak'a ve beraberinde Orta Doğu'ya girmeleri için çeşitli oyunlar dönüyor. Hadi bakalım!
ABD orta doğuya saplanmıştır, çıkıç arıyor. Sözün kısası ABD bir bataklıkta Türkiye'de kenardaki bir dal bu dalı çekip çıkmak istiyor, ama bu dalın bir parçası da kopabilir her an dikkat!
K.Irak'a Türkiye'nin girmesi durumda zaten baskıların olduğu Türkiyeli Kürt insanların üzerindeki baskı daha çok artacak bu da bölünmeyi daha çok tetikleyecek bir unsurdur.
Kendi içinde Kürt sorununu çözmek varken sonucu dışarda aramak kendi ülkenin gerçeklerinden kaçmaktır.
Savaş çığırtkanlığı yapan milliyetçi çevreler de görünürde farklı olsa da en az AKP kadar Amerikan Emperyalizmine hizmet etmiş olacaklar. Öte yandan savaş üzerinden, kan üzerinden siyaset yapmanın ne kadar etik olduğuna değinmiyorum bile!
Saygılarımla
ugursarak 03.06.2007, 11:48 Biliyosunuz ABD, apar topar askerlerini Kuzey Irak'tan çekerek kontrolu peşmergelere bıraktı.
Bunun Türk ordusunun olağanüstü hareketli olduğu bir zamana denk gelmesi oldukça manidar.
ABD'nin askerlerini apar topar Kuzey Irak'tan çekmesinin sebebi Kuzey Irak'ta meydana gelecek muhtemel bir Türk-Kürt çatışmasının ortasında kalmamaktır, ayrılmasaydı bu ya Türkleri, ya da kürtleri belkide her ikisini kaybetmek anlamına gelirdi.
Ayrıca bu çekiliş bir anlamda Türk askerine Kuzey Irak'a girmesi için yeşil ışık yakmaktır.
Bundan sonra karar Türkiye'de, bakalım girmeyi mi girmemeyi mi tercih edeceğiz
"Yurtta Sulh cihanda sulh" diye bir lafı var Atatürkün. en azından bu söze sadık kalınsın oraya girince ordunun büyük kayıp vereceği belli çünkü karşısında düzenli bir ordu var ve bilmedikleri dağlık bir alandır Kuzey Irak. Savaş istemeyelim
yagmur12 03.06.2007, 12:17 Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesi kadar mantık dışı bir hareket olamaz; bu hem gelecekte bir iç savaşın hem de sınır komşusu ile gireceği çok uzun ve kanlı bir savaşın habercisi olur. ABD Türkiye’yi şimdi olduğundan daha fazla zayıflatarak daha kolay bir lokma haline getirmek ve haritadan kolayca silmek istiyor, yapılanların hepsi bir düzenden ibaret!
Irak Savaşı sırasında gizli gizli asker gönderdiler zaten yeterince! Şimdi de daha fazla kaos ortamı ve etnik katliam yapmak için bu gibi oyunlar oynanıyor!
Genelkurmay’ın sert tepkisini de; Türk Askeri’nin başına çuval geçirildiği zaman ver(e)medikleri tepkinin hazımsızlığı olarak da yorumlayabiliriz. “En üst düzeyde karşılık vermek” savaş sinyalleri vermek demektir ki bunu hiçbir yurttaş desteklemez, istemez bu da sadece bir söylemdir umuyorum!
Konu için teşekkürler Sertur.
ABD'nin askerlerini hemen çekmesi sinsi bir ABD planıdır diye düşünüyorum.Parsayı toplayıp türk ve kürtlerin birbirilerini yemesini bekleyeceklerdir.
Bu nedenle çok dikkatli olmak gerekir.
Varsayalım ki operasyon kararı alındı
Bence eğer bir opearsyon yapılacaksa Musul ve Kerkük bu operasyonun hedefi olmalıdır.Nden?
Birincisi bu bölgeler Misak-ı milli sınırlarına dahil edilmiştir.
İkincisi o bölgede bol miktarda yıllardır Türkmen yaşamaktadır.
Üçüncüsü bu Türkmenler, daha önce Saddam zulmüne uğradıkları gibi peşmergelerin ciddi zulmüne ve bölgeyi kürtleştirip emelleri olan Kürdistan'a daha da yaklaşma politikasına maruz kalmaktadırlar.
İkinci ve en önemli hedef de tabi ki PKK kampları olmalı
ONUR peki TC vatandaşı Kürtler ne olacak? Yani orada yaşayan TC vatandaşı olmayan Türkmenden bize ne?
Türklük ırk üzerine bir kavrammıdır yoksa TC vatandaşlığını mı kapsar? Eğer Irk üzerine ise o zaman Türkiyedeki Kürtleride kovma planları gelecektir yakında. Bu oldukça yanlış bir tutum.
Kuzey Irakdaki TC kimliği taşımayan Türkmen bizi ne ilgilendirir Türkiye de Türk de Kürt de yaşıyor ve bu ülke Türk ırkının üstünlüğüne dayanırsa tehlikelidir, ortam gerilir.
( Anayasada veya diğer tanımlarda Türklük ırka değil TC kimliği taşımaya bakar)
ibrahim-ch 03.06.2007, 13:55 ONUR peki TC vatandaşı Kürtler ne olacak? Yani orada yaşayan TC vatandaşı olmayan Türkmenden bize ne?
Türklük ırk üzerine bir kavrammıdır yoksa TC vatandaşlığını mı kapsar? Eğer Irk üzerine ise o zaman Türkiyedeki Kürtleride kovma planları gelecektir yakında. Bu oldukça yanlış bir tutum.
Kuzey Irakdaki TC kimliği taşımayan Türkmen bizi ne ilgilendirir Türkiye de Türk de Kürt de yaşıyor ve bu ülke Türk ırkının üstünlüğüne dayanırsa tehlikelidir, ortam gerilir.
( Anayasada veya diğer tanımlarda Türklük ırka değil TC kimliği taşımaya bakar)
Anayasada veya diğer tanımlarda Türklük ırka değil TC kimliği taşımaya bakar
Birileri ISRARLA bu düsünceye karsi cikip baska IRK lara ait olduklarini söylüyorlarsa neden HAlen ISRAR edelimki, kabul etmiyorlar ve ayrilikci terörü desdekliyorlarsa yapilacak bir sey yok demektir.
Güneyden antep ve urfa dan bir koridorla Kerkük alinmalidir.
Kuzeydende Nahcivan ve Urmiye baglantili bir türkiye Güney azerbaycan baglantisi olacak sekilde Diyarbakir ve dogu kesimleri ayrilsinlar yeteri kadar bas belalari oldular.
Teröre desdek cikiyorlar hep.
Teröre desdek cikmalari ayrilikci düsüncelerinin er gec ortaya cikacaginin göstergesi.
Anayasada veya diğer tanımlarda Türklük ırka değil TC kimliği taşımaya bakar
Birileri ISRARLA bu düsünceye karsi cikip baska IRK lara ait olduklarini söylüyorlarsa neden HAlen ISRAR edelimki, kabul etmiyorlar ve ayrilikci terörü desdekliyorlarsa yapilacak bir sey yok demektir.
Kuzeydende Nahcivan ve Urmiye baglantili bir türkiye Güney azerbaycan baglantisi olacak sekilde Diyarbakir ve dogu kesimleri ayrilsinlar yeteri kadar bas belalari oldular.
Teröre desdek cikmalari ayrilikci düsüncelerinin er gec ortaya cikacaginin göstergesi.
Atatürkün Yurtta Sulh Cihanda Sulh lafına kulak vermeliyiz. Daha fazla toprak alayım derken elindeki toprakların yarısının gitmesi ihtimali de var :) Bence şu an Türkiyenin içinde bulunduğu durumu iyileştirsinler o zaman bu tarz sorunlar yaşanmaz ne pkk kalır ne başka sorun.
yagmur12 03.06.2007, 14:05 Anayasada veya diğer tanımlarda Türklük ırka değil TC kimliği taşımaya bakar
Yazdıklarınız çok ütopik fikirler...
1-Türkiye şuan Kerkük'ü Alacak güçte ve konumda mı?
2-Diyarbakır ve kesimi derken orada yaşayan halka asıl ayrımcılığı şu yazdıklarınızla yaptığınızın farkında mısınız?
3- Bölünmemekten ve daha güçlü bir ülke için hareket etmekten söz ediyorken ülke topraklarını bu kadar kolay gözden çıkarmak hangi mantığa sığar?
4- Genelleme yapıyorsunuz ve birileri "biz parçalanmış bir vatan istemeyiz" diyorken siz zorla "hayır siz bu ırka mensupsunuz gidin orada yaşayın" der gibisiniz!
5-Teröre destek çıkan sadece saydığınız kesim mi acaba? Batı bölgesinden destekçi varsa İstanbul ve çevresi de gitsin mi?
ibrahim-ch 03.06.2007, 14:07 Atatürkün Yurtta Sulh Cihanda Sulh lafına kulak vermeliyiz. Daha fazla toprak alayım derken elindeki toprakların yarısının gitmesi ihtimali de var :) Bence şu an Türkiyenin içinde bulunduğu durumu iyileştirsinler o zaman bu tarz sorunlar yaşanmaz ne pkk kalır ne başka sorun.
Nesimi kardes biz Yurtta Sulh Cihanda Sulh diye kendimizi avuturken,
Baskalari bu deyime inanmazken.
Birileri Türkmen bölgelerini isgal edip,
Türkiyeye demeclerle meydan okuyorlarsa.
Türkmenlere yasam hakki tanimiyorlarsa,
ve gelecektede o bölgelerde Türkmenleri tamamen yok edeceklerse .
inceldigi yerden kopsun demek daha mantiklidir.
Kuzey IRAK in bütününe degil sadece Türkmen bölgelerine girilmeli.
Hedef Kerkük olmalidir.
T.C. devleti kerküğü vs. ingiliz emperyalizmine para karşılığı satmıştır.şimdi devletin hak iddaa etmesi etik olmaz. :D
birde türkiye kuzey ırak'da ki türkmenlerden hak iddaa ederse kürt federe devleti de türkiye'de ki kürtler üzerinde hak iddaa eder. :D
ibrahim-ch 03.06.2007, 14:14 Yazdıklarınız çok ütopik fikirler...
1-Türkiye şuan Kerkük'ü Alacak güçte ve konumda mı?
2-Diyarbakır ve kesimi derken orada yaşayan halka asıl ayrımcılığı şu yazdıklarınızla yaptığınızın farkında mısınız?
3- Bölünmemekten ve daha güçlü bir ülke için hareket etmekten söz ediyorken ülke topraklarını bu kadar kolay gözden çıkarmak hangi mantığa sığar?
4- Genelleme yapıyorsunuz ve birileri "biz parçalanmış bir vatan istemeyiz" diyorken siz zorla "hayır siz bu ırka mensupsunuz gidin orada yaşayın" der gibisiniz!
5-Teröre destek çıkan sadece saydığınız kesim mi acaba? Batı bölgesinden destekçi varsa İstanbul ve çevresi de gitsin mi?
1-evet
2-Onlar zaten kendileri ayrilikcilik yapiyorlar teröre desdek cikarak.
3-Oyalama takdigi bunlar.
4-Parcalanma taraftarlari iki yüzlü oyalamaci takdik uyguluyorlar.
5-Bati onlarin degil Desdekcileri kendi devletlerine yollamaliyiz
Kendilerinin Türklerle hic bir ortak degerlerinin olmadigini söyleyerek asil ayrilikciligi onlar yapiyyorlar..
ibrahim-ch 03.06.2007, 14:17 T.C. devleti kerküğü vs. ingiliz emperyalizmine para karşılığı satmıştır.şimdi devletin hak iddaa etmesi etik olmaz. :D
birde türkiye kuzey ırak'da ki türkmenlerden hak iddaa ederse kürt federe devleti de türkiye'de ki kürtler üzerinde hak iddaa eder. :D
Etsin.
Yeterki Kurtulalim bizi istemeyenlerden.
icimizde Kolluk güclerimize tuzak kuran, polislerimizi öldürmeye kalkan,
Ekonomimize zarar verici eylemlerde bulunanlari icimizden atmamiz gerekli.
Kılıç Ali 03.06.2007, 14:22 Eğer bir ülkenin egemen sınırları içerisine başka bir ülkenın toprakları üzerinden bir saldırı gerçekleşiyorsa yapılacak ilk iş o ülkenin yetkililerini uyarmak ve bu saldırının önlenmesini sağlamak eğer bunda başarılı olunamıyorsa meşru müdafa hakkının kullanılarak terör örgütünün bertaraf edilmesi meşru müdafa hakkından başka bir şey değildir, asıl düşünülmesi gerekn konu ise sırf devlet kurma adı altında ırakın kuzeyindeki bazı aşiret reislerinin emperyalizmin kapı kululuğunu yapmaları ve bundan son derece memnun olmaları düşünülmesi gereken bir durum değilmi acaba..........
Etsin.
Yeterki Kurtulalim bizi istemeyenlerden.
icimizde Kolluk güclerimize tuzak kuran, polislerimizi öldürmeye kalkan,
Ekonomimize zarar verici eylemlerde bulunanlari icimizden atmamiz gerekli.
o dediklerini türkler yapmıyor sanki.
sen madem ki TÜRKİYE'Yİ çok seviyorsun AVRUPA'DA ne işin var ?
aykudgöksun 03.06.2007, 14:28 oradaki türkmenler için ırağa girelim düşünceleri ne kadar mantıksız geliyor..normalde biz atatürk milliyetçisiyiz yok bizde ırk yok millet bilincine varmış bir halk var fln fln diyenler sırf türkmen oldukları için oradaki insanlar için sınır ihlal etmeyi ne kadar destekliyorlar..kimse saddamın milyonlarca kürdü katletmesini değil binlerce türkmeni katletmesini anlatıyor..kuzey ırağa girilmemeli..hele hele türkmen kardeşlerimiz orda.onları kurtarmamız gerekiyor gibi bir bahane kabul edilemez..türkmenlerin önemsenmediğini geçmiş tarihimizde görmüştük çünkü..asıl ''ırk tabanlı'' siyaset budur işte..
ibrahim-ch 03.06.2007, 14:32 oradaki türkmenler için ırağa girelim düşünceleri ne kadar mantıksız geliyor..normalde biz atatürk milliyetçisiyiz yok bizde ırk yok millet bilincine varmış bir halk var fln fln diyenler sırf türkmen oldukları için oradaki insanlar için sınır ihlal etmeyi ne kadar destekliyorlar..kimse saddamın milyonlarca kürdü katletmesini değil binlerce türkmeni katletmesini anlatıyor..kuzey ırağa girilmemeli..hele hele türkmen kardeşlerimiz orda.onları kurtarmamız gerekiyor gibi bir bahane kabul edilemez..türkmenlerin önemsenmediğini geçmiş tarihimizde görmüştük çünkü..asıl ''ırk tabanlı'' siyaset budur işte..
ABD-USA girdi bak bir sey olmuyor.
ABD girebiliyorsa herkes girebilir.
BARZANi-TALABANi gibi isbirlikcileride var .
ABD icin olan bir hak herkes icin vardir.
ibrahim-ch 03.06.2007, 14:34 o dediklerini türkler yapmıyor sanki.
sen madem ki TÜRKİYE'Yİ çok seviyorsun AVRUPA'DA ne işin var ?
Ben icinde yasadigim bir ülkenin aleyhine faaliyetlerde bulunmuyorum.
Onlar Türkiye'ye gireli atmış yıl oldu.
Sanki Türkiye şuan işgal altında değil!
Bu ülkede Amerikan askeri istediği gibi dolaşabiliyorsa, Türkiye'yi işkencehane olarak kullanıyorsa, Amerikan üsleri varsa bu ülke de işgal altındadır. Hadi işgal altında diye Yunanistan saldırsın bize, o giryorsa biz de gireriz. Mantığa bak!
Barzani'yle Talabani'nin işbirlikçiliği olduğu kadar Tayyip de işbirlikçi (Hatta daha da aşağılık bir konumda.), onun yerine gelebilecek diğer adaylar da!
Ben icinde yasadigim bir ülkenin aleyhine faaliyetlerde bulunmuyorum.
E bölünme yanlısı olduğunu iki de bir söylüyorsun ağbi,içinde bulunduğun ülken için kötü bir şey yapmıyorsun belki ama doğduğun ülke ve insanlarının bir kısmı hakkında kötü düşünüyorsun!
ibrahim-ch 03.06.2007, 14:44 E bölünme yanlısı olduğunu iki de bir söylüyorsun ağbi,içinde bulunduğun ülken için kötü bir şey yapmıyorsun belki ama doğduğun ülke ve insanlarının bir kısmı hakkında kötü düşünüyorsun!
O düsünce benim degilki.
Ayrilikci terröristler ve desdekcilerinden CIKTI.
Bende madem öyle istiyorsunuz sizin istediginiz gibi olsun diyorum.
Bence siz beni degil bu düsüncenin ilk sahiplerinin düsüncerini degistirmeye calisin.
Onlar degisirse bende degisirim.
ehlihakk02 03.06.2007, 14:47 dün gece son dakika olarak verilen haber, arkadaşlar, Türkiye sanki kuzey ırağa girmek için bahane arıyor, sebebleri ve sonuçları açısından yorumlarımız nedir? tartışabilirmiyiz?
konu ile ilgili haber metni;Peşmerge tacizine Genelkurmay uyarısı
ANKARA
Genelkurmay, Süleymaniye'de sivil TSK mensuplarına peşmergelerin silah çektiğini açıkladı ve uyardı: En ufak eylem en üst düzeyde karşılık görecek..
Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de rutin görev yapan Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarının Peşmergeler tarafından taciz edilmesi, ilk etapta ciddi bir gerilim yarattı. Taciz olayı daha sonra tatlıya bağlansa da Genelkurmay Başkanlığı olaya çok sert tepki gösterdi. Genelkurmay açıklamasında "İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk milletinin ve kahraman Türk Ordusu'nun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir" denildi. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasına göre taciz olayı, dün öğle saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde yaşandı. Açıklamaya göre, normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulduğunu ve silah doğrultulduğunu bildirdi.
KONTROL NOKTASINDA
Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "Bugün (1 Haziran 2007) öğle s a a t l e - rinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulmuş ve silah doğrultulmuştur.
VUKUAT OLMADI
Unsurlarımızın kendilerini tanıtarak bu etik dışı davranışa gerekli tepkiyi vermesi üzerine, yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı değerlendirilen taciz ve silah doğrultma olayı sona erdirilmiştir. Olaydan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları vukuatsız olarak üslerine dönmüşlerdir. İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk milletinin ve kahraman Türk Ordusu'nun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir." Amerikan güçleri 30 Mayıs'ta Kuzey Irak'ın Süleymaniye, Dohuk ve Erbil kentlerinde güvenliği peşmergelere devretmişti.
http://www.sabah.com.tr/haber,2B833BD5D4CA46DA858F0FFD8E0C9607.html
Aslında TSK bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da kapana kısılmıştır ABD ynetiminden izin almadan tuvalete bile gidemez hale gelen bu düzenin bas kahramanları tarihin gercek yuzunun ortaya çıkmasından buyuk bir rahatsızlık duymaktadırlar bu çırpınışlarda günesi karanlığa gömmektir ama bunu basaramayacakları gün gibi ortadadır bu gün T.C ekonomisi iflas etmiş durumdadır bu gün gibi ortadadir bakalım sonu hayırlı olsun tek dileğimiz bu tppraklarda bir daha kan dökülmemesi umarız bu kurkulu rüya gerceklesmez sayet gerçeklesirse basta türkiye kürtleri(özellikle KÜRT ALEVİLERİ)zarar görecektir tşk.
ladrestr 03.06.2007, 15:07 türkiyenin kerküke ve diğer vilayetlere girmesi tehlikelidir.tabi ki kendi vatandaşlarin eziliyosa sahip çikacaksin ama türkiye bu konuda çift yüzlü sen kerküke türkmenlere yapilanlar sebeb gösterip gireceksin ama kendin doguda güneydoguda bu ülkenin vatandaşi olan kürd halkini kürd vatandaşlarimizi sebeb gösterdiğin şeylerden daha fazlasini yapacaksin .özellikle 90 yilarda ki bende o zaman dogudaydim insanlar pkk dan çektiğinden fazlasini askerden daha dogrusu onlarin komutanlardan çekiyolardi halk askerden korkuyordu(kendi askerinden ). özelilkle sonradan yanliş anlama ile baslayan sürecte ailem ve cevramdeki insanlara yapilanlara şahit oldum kürd değildik ama hep onlarin yanindaydik .bende o küçük yaşta olmama ragmen hiç birisi hafizamdan çikmadi . her insani potansiyel gerilla olarak görüp öyle davraniliyodu.ben bu ülkeyi çok seviyorum bu ülkenin bir kariş topraginin ayrilmamasi için ne gerekiyosa yaparim.ama ülkemiz o kadarda mahsum bir ülke degil insan haklari konusunda .tabi bu yönetenlerin suçu .ilk önce kendi kapini süpüreceksin ondan sonra komsuna laf atacaksin .ama politikada özelilikle kuzey iraktaki abd destegini arkasinda görüp şimaran kişilere de cevap verilmelidir .saygilar
ibrahim-ch 03.06.2007, 15:08 Aslında TSK bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da kapana kısılmıştır ABD ynetiminden izin almadan tuvalete bile gidemez hale gelen bu düzenin bas kahramanları tarihin gercek yuzunun ortaya çıkmasından buyuk bir rahatsızlık duymaktadırlar bu çırpınışlarda günesi karanlığa gömmektir ama bunu basaramayacakları gün gibi ortadadır bu gün T.C ekonomisi iflas etmiş durumdadır bu gün gibi ortadadir bakalım sonu hayırlı olsun tek dileğimiz bu tppraklarda bir daha kan dökülmemesi umarız bu kurkulu rüya gerceklesmez sayet gerçeklesirse basta türkiye kürtleri(özellikle KÜRT ALEVİLERİ)zarar görecektir tşk.
Neden zarar görsünlerki.
Kürt aleviler-sünni Kürtlerle birlesir.
Türk alevilerde- sünni Türklerle birlesir.
Herkes kendi yoluna gider.
Kılıç Ali 03.06.2007, 15:17 bölücü terör örgütüne gerilla diyen arkadaşlarımızda çıkıyor ne yazık ki aramızda, ne zamandan beri gerillalar amerikan postalı yalamaya başladı....
O düsünce benim degilki.
Ayrilikci terröristler ve desdekcilerinden CIKTI.
Bende madem öyle istiyorsunuz sizin istediginiz gibi olsun diyorum.
Bence siz beni degil bu düsüncenin ilk sahiplerinin düsüncerini degistirmeye calisin.
Onlar degisirse bende degisirim.
Buna karşı çıkmıyorsun, kabul ediyorsun!
Kürt sorununun bölünmeyle sonuçlanması gibi düz bir mantığı kabul etmiyorum. Bence Ağbi sen de ülkende Kürtleri istemiyorsun, ırka dayalı bir gelişim istiyorsun da ondan sesini çıkarmıyorsun.
Ne diyorsun mesela Kerkük'ü bir koridorla alalım diyorsun.
Herkes asimile olmayı kabul etseydi ne güzel olurdu de mi?
Ama atladığın birşey var,bu toprakların insanları yüzyıllardır karıştı, onlar çoktan kardeş oldu; bu kardeşliği kabul eden bir düzendedir çözüm, bölünmek daha da fazla kan akıtmaktır, hele bu şartlarda!
aykudgöksun 03.06.2007, 15:28 ABD-USA girdi bak bir sey olmuyor.
valla hayret yav..
1-siz kendinizi(yada biz) nasıl ABDyle bir tutabiliyorsunuz??bunun siyasi,ekonomik,sosyal,askeri bir sürü nedeni var..yani bizim girmememiz için
2-ABD bir şerefsizlik yaptı..biz onları da reddettik..ama girdiler..ve ortadoğuyu kana buladılar..biz de mi aynı şeyi yapalım..''amerika ortadoğudan defol'' diyen bir sürü insanın olay türkiyeye gelince ''abi girelim dağıtırız kürtleri kovarız pkk'yı bitiririz olmadı kuzey ırağı kendimize alırız'' gibi bir düşünce oluştu.
3-kimsenin başkasının toprağına girme hakkı yoktur..ABDnin de yoktu bizim de yok..onlar güçlüydü girdiler ve batağa saplandılar..biz güçsüzüz ve ne olacak siz gerisini görün..
bu benzetmeniz çok mantıksız..eğer ki ABD'nin girişini ''hak'' olarak görüyorsanız tabiki türkiye'nin girişi de sizin için bir ''hak'' doğuracaktır..ama önce bunu kabul etmeniz gerekiyor..
Neden zarar görsünlerki.
işte ırkçı bir yaklaşımın mesaja yansıması..neden biz kürt aleviler sünni kürtlerle birleşiyoruz ki..biz türkmen alevileri de sünni türkleri de seviyoruz ve birlikte yaşamak istiyoruz..bize kendi insanlık haklarımızı bahşetseler(!) hiçbir sorun kalmayacak..ancak senin gibi ırk tabanlı düşünen insanlar bu ülkeyi gerçek bölenlerdir..
bölücü terör örgütüne gerilla diyen arkadaşlarımızda çıkıyor ne yazık ki aramızda, ne zamandan beri gerillalar amerikan postalı yalamaya başladı....
amerikan postalı yalayan sadece gerilla mı??bir düşün bakalım..ben yazmıyım 301den yargılarlar mazallah..
anti-fasist 03.06.2007, 15:28 Ya yazılanlarda ben sunları göruyorum burada neymis kuzeydeki türkmenler önemliymis ya dunyanın her yerındekı türkten bız mı sorumluyuz??
benım ulkemde yasayan bir kürt türkiye cumhuriyeti devletinin dısındaki her türkten daha kıymetli ve degerlidir.ben bunu bilir ve bunu söylerim atatürk türkün tanımını bu sekilde yapmıstır.digerleri beni asla lgilendirmiyor..
biz ülke problemlerimizi çözduk sımdı o mu kaldı kuzey ırak..
anadolu75 03.06.2007, 15:50 turkiye kuzey iraga girmemeli.yoksa sonumuz abd gibi olur.ve girersek abdnin ve isbirlikcilerinin oyunuyla felaket bir duruma duseriz.baskalarinin ulkesini ne yapalim.misaki milli sinirlarimizda belli musul haric.pkkyi da iran temizlesin olsun bitsin zaten digerleride bir sekilde susturulmus olacaklar nasilsa.
yagmur12 03.06.2007, 16:12 1-evet
2-Onlar zaten kendileri ayrilikcilik yapiyorlar teröre desdek cikarak.
3-Oyalama takdigi bunlar.
4-Parcalanma taraftarlari iki yüzlü oyalamaci takdik uyguluyorlar.
5-Bati onlarin degil Desdekcileri kendi devletlerine yollamaliyiz
Kendilerinin Türklerle hic bir ortak degerlerinin olmadigini söyleyerek asil ayrilikciligi onlar yapiyyorlar..
Biraz daha gerçekçi olalım Milli Mücadele dönemi'nde alınamayan Kerkük'ü almak konusuna "evet" cevabı vermişsiniz, diğer cevaplarınızı tartışmıyorum bile! Yine de cevapladığınız için teşekkür ederim.
Genelleme yapmayın, her kürt kökenli olan terörist midir yani? Ziraa cevaplarınızdan ve yorumlarınızdan bu çıkıyor,(yanlış mı algılıyorum yoksa?) lütfen belirli bir bölümün yaptığını genele mal etmeyin.
ONUR peki TC vatandaşı Kürtler ne olacak?
Onlardan birşey istediğimiz yok.Teröre ve bölücülüğe destek vermemeleri, ''halkların kardeşliği'' söyleminin ve de T.C. vatandaşlığının gerekliliklerini yerine getirmeleri gerekir.
ugursarak 03.06.2007, 23:23 Kerkük bizim ana toprağımız değil bu yüzden orayı almak gibi bir niyetimizin olmaması lazım, yapabileceğimiz en güzel şey oradaki kürtlerle anlaşıp Türkmenlerin rahat ve huzurlu yaşamasını garanti altına almaktır.
Birde Kerkük, bölünme ve de ırklardan bahsediliyor. Türkiye Kuzey Irak'a girebilir ama bunu ırksal olarak değil milli sınırları savunmak amacıyla yapmalıdır, bu bile çok tehlikelidir, bence şuan da Kerkük'e kadar girmek için hiçbir makul nedenimiz yok, girersek birkaç yönden çok büyük zararlar görürüz. En kötüsü terörü desteklemeyen Kürt kardeşlerimizle aramız açılır.
Ayrıca Kuzey Irak'ın tamamını ve Türkiye'nin doğusunu içine alan ırka dayalı bir devlet kurmak isteyen Kürtlerin var olduğunu hepimiz biliyoruz, eğer Kürtlerin geneli bunu böyle istiyorlarsa ve terör eylemlerine karışmadan siyasi olarak bunu savunuyorlarsa bize söylecek bir söz düşmez onları bölücü olarak suçlamayıp onların ayrılmasına izin vermeliyiz. Eğer geneli Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak istiyorlarsa bu ülke onlarında ülkesidir, talep ettikleri her hakları kendilerine verilmelidir.
Onların yaptığından bir ders alarak bizlerde ırka dayalı bir devlet kurmak için çabalayabiliriz, bunu hatalı olarak görenler olabilir ama bu daha güçlü bir şekilde ayakta durabilmek için gereklidir.. İran'da ki 25 milyon Türk'ten (Güney Azerbaycan) başlayarak Çin toprakları içerisindeki 20-30 milyon arasında olduğu bilinen Uygur Türk'lerin (Doğu Türkistan) yaşadığı topraklara kadar Büyük bir Türk Devlet kurabiliriz. En azından bunun için çeşitli adımlar atabiliriz, çeşitli ekonomik birlikler kurarak yakınlık ve güçlü bir bağ kurulması sağlanır. Spor müsabakalarıyla birbirimizi tanımayı hızlandırabiliriz, giriş çıkışlarda pasaport ve vize işlemlerini kaldırabiliriz.
Bütün bunlar yapılırsa kim zarar görür? Kürtler mi Türkler mi? Tabiki hiçbirisi, her ikiside aynı zihniyetle hareket etmiş ve istediğini almış olur ve sonuçta herhangi bir taraf için istenmeyen bir durum olursa her ikisininde birbirini suçlamak için haklı bir gerekçesi kalmaz.
(Dünya güçler dengesinde bu adımların ne kadarı atılabilir veya atılmasına izin verilir bilemiyorum.)
Neden zarar görsünlerki.
Tamam olarak neyi kastettin biraz daha açarmısın.
Ya da ben söyle söylim Ehlihakk02 yazısında özellikle Kürt Alevileri zarar görecek , bir de insallah bir daha bu topraklarda kan dökülmez derken sen nasıl olur da Kürt aleviler-sünni Kürtlerle birlesir.Türk alevilerde- sünni Türklerle birlesir yani sence bu bir çözümmü.Senin siyaset yapman gerekiyo baksana hemende nasıl pratik çözümler buluyosun.
Şakayı bir yana bırakalımda bu söylediklerin mantık işi değil kelimelerini cümle haline getirirken özenle seç aksi taktirde karsındaki insanları üzebilirsin ,incitebilirsin eger bunları yapmasan sende uzulursun kırılırsın bir tavsiyeydi sana .
amerika incirlik ussunde, o zaman iran da turkiye ye girsin. olur mu? ya da baskaları sen once kendi ulkendeki amerikalıları at sonra diger ulkedeki amerikalıları atarsın.:001_tt2:
Neden zarar görsünlerki.
kurt alevileri bilmem ama turk alevilerine yazık olur,
Esasında şu an burada yapılan boşuna havanda su dövmek. Türkiye, yapamıyacağı şeyler için halkını gaza getirip sonra da hayal kırıklığına uğratıyor. Savaş öncesi, kırmızı çizgiler vardı. Ne oldu? Şimdi yerinde yerler esiyor. Aynı şey, bu Kuzey Irak için de geçerli. Hepimiz biliyoruz ki, Türkiye, Kuzey Irak'a ABD'nin izni olmadan operasyon falan yapamaz. Zira, bugün Irak, ABD'nin işgali altında ve bir nevi ABD toprağı. Adam kendinden izinsiz seni toprağına sokar mı?
Son olarak, bence Türkiye, Iraktan uzak durmalı. Bu savaşın içine dahil olmamalı. Zira, Irakta durum giderek, sunni-şii kavgasının yanında, kürt-arap savaşına da dönecek gibi. Uluslararası medyada çıkan haberlere göre, Arplar ve Kürtler birbirlerinin kendi bölgelerinden atmaya çalışıyorlar. Bence, Türkiye, böyle bir savaşın parçası olmamalıdır.
http://www.iht.com/articles/2007/05/30/africa/30mosul.php
hadi girdi diyelim peki nereden cikacak :)) nereye kadar gidebilecek girmisken söyle bir dünya turu da atsinlar olmaz mi?? öyle komik oluyorsunuz ki bazen yahu devlet yetkilileri medya üzerinden girelim mi girmeyelim mi diye konusuyor böyle salaklik olabilir mi gireceksen gir kardesim allah allah. tamam girdin cok güzel peki nereden cikacan bunun sonucunu biliyor musun? bazilarina göre girelimde sonu allah kerim gibi birsey cikiyor bu isler böyle degil iste gözüm bu isler akil ister mantik ister diyalog ister hersey savas degildi!. evet girdi mi diyelim türkiye 80 sene geriye döner o zaman yine isyan edenlere, eskiya ismi takilir veyahutta terörist denilir, güzel bir anadolu savasi cikar sizde mutlu olrusunuz silah tüccarlari da ceplerini doldurarak mutlu olur. bu düzende böylece sürüp gider...hadi girin girin onlarda sizi bekliyordu zaten ellerinde ciceklerle kapinizda sirilsiklam...
Can Dündar'ın konu hakkındaki yazısı:
http://www.milliyet.com.tr/2007/06/04/yazar/dundar.html
Aşagıdaki metnin Kuzey ıraka (ırak'a) operasyon düşücesi fikirlerinizi netleştireceği kanaatindeyim,derin bir komplo teorisinin sadece kücücük bir örneği,
ABD, Türk-Kürt çatışması ile:
1. Bölgedeki etnik çatışmaları ve bölünmeleri;
2. Bölgede, Kuzey Irak merkezli bir rekabet ve çatışmayı;
3. Irak'ta ABD'nin üzerindeki yükü hafifletmeyi ve "işgalci" bir Türkiye görüntüsüyle direnişçiler ile Türk askerlerini karşı karşıya getirmeyi;
4. Bu kapsamda Şii direnişçiler ile Türkiye arasında kalan İran'ı Türkiye ile çatıştırmayı;
5. Sünni İslam dünyasında, özellikle de Araplar arasında oluşan Türkiye algılamasını ve sempatisini ortadan kaldırmayı;
6. "Kürt devleti" karşıtlığı üzerine inşa edilmiş olan Türkiye-Suriye-İran ittifakına darbe vurmayı;
7. Türkiye'yi bağımsız politikalarından uzaklaştırarak, kendi yörüngesinde tutmayı;
8. Kendi projelerine uygun olarak yeni bir Türkiye projesini gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Kuzey Irak'a bir şekilde girmeye ikna edilmiş olan Türkiye, kaçınılmaz bir şekilde bir süre sonra İran destekli Şii gruplar ve ardından da İran ile karşı karşıya kalacaktır. Bu durum ise ABD'nin hem Irak'taki işini kolaylaştıracak hem de İran'a dönük operasyonunda yanında Türkiye gibi güçlü bir orduya sahip ülkenin bulunmasını sağlayacaktır. Ayrıca, Türkiye üzerinden İran'daki Türk varlığı da rahatlıkla ayaklanmaya ikna edilebilecektir. Tabii bu hesaplar, ABD tarafının mevcut şartlar altında gerçekleşmesini hedeflediği "masabaşı hesaplar".
ABD'nin yaptığı bir diğer hesap ise, Türkiye-İran birlikteliğinin bozulması ile birlikte Suriye'nin durumunun güçleştirilmesi ve bu ülkenin zayıflatılmasıdır. Ayrıca, Türk-Rus ilişkilerinin de bu süreçten derin bir darbe göreceği de hesaplanmaktadır. Böylesi bir sonuç ise, Türkiye'nin Soğuk Savaş sonrası dönemde, bugüne kadar titizlikle uygulamaya çalıştığı dış politika anlayışının ve hedeflerinin iflası anlamına gelmektedir. Bu kapsamda, Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı'nın bu ay gerçekleştireceği Türkiye ziyareti büyük bir önem arz etmektedir. Dolayısıyla, olası bir sınır ötesi harekâtın zamanlamasının çok iyi yapılması ve bu noktada dahilî ve haricî istişarelerin gerçekleştirilmesi ve mutabakata varılması bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Mevcut durumdaki provokatif eylemler ve tahrikler bile, bu zamanlama konusunda önemli ipuçları vermektedir. Bu provokasyonlar ve tahrikler ile Türkiye'nin fazla duygusal davranması ve hayati bir hata yapması beklenmektedir.
alıntıdır;
ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI Doç.Dr.Mehmet Can
KızılBant 05.06.2007, 14:41 Türkiye kendini ateşe atar. Oraya girmesi demek çatışmaların ve savaşın alevlenmesine neden olur. Sorun varsa bunu demokrasiyi geliştirerek yapmalı yoksa dağa çıkacak insanların ardı arkası kesilmez çözüm öldürmek değil demokratik hakların verilmesidir. ekonominin geliştirilmesidir.
cemalettin 05.06.2007, 14:53 [QUOTE=iusjure;443376]sunni-şii kavgasının yanında, kürt-arap savaşına da dönecek gibi.
doğru bir görüş.
amerika kendi iç dengeleri gereği elbet askerini çekecektir.
ondan sonra buyurunuz cenaze namazına...
ırak'daki şiileri de korumaya kalkanlar elbet çıkacaktır.
sonra ?
1.dünya savaşı avusturya veliahtı bir sırp tarafından öldürüldü diye mi başladı yani?
anadolu75 05.06.2007, 20:20 demokratik yollarla cozulsun bu sorun ama bush,barzani,talabani ve maliki demokrasinin d sinden anlamazlar.onalara iyi bir demokrasi dersi vermek lazim.
anti-fasist 06.06.2007, 02:44 Kuzey ırak bizim için bir bataklık durumdadır.Bunlar önceden kesinlikle planlanmıs seyler bana göre tam genelkurmay acıklama yapıyor ertesi gün bomba patlıyor,daha sonra basbakan cıkıp asker istiyorsa yaparız diyor..
Umarım ki olası bir ırak operasyonu doguda karısıklıklara yol açmaz..Yeterince ceset var:((Daha fazlasını istemiyoruz...
Hüseyin69 06.06.2007, 07:12 Kuzey ırak bizim için bir bataklık durumdadır.Bunlar önceden kesinlikle planlanmıs seyler bana göre tam genelkurmay acıklama yapıyor ertesi gün bomba patlıyor,daha sonra basbakan cıkıp asker istiyorsa yaparız diyor..
ve kravatli beyin yoksunlari ilk meyvelerinide aldilar zaten
40 yillik yarayi teknolojinin gelmesiyle iyilesecegini sana beyinsizler bando takiminin teknolojisi bugün bu yarayi iyilestirecek,
tipki boshun iraka götürdügü teknoloji harikalari gibi
gelde gülmee.....
ehlihakk02 06.06.2007, 12:57 bölücü terör örgütüne gerilla diyen arkadaşlarımızda çıkıyor ne yazık ki aramızda, ne zamandan beri gerillalar amerikan postalı yalamaya başladı....
git bak bakalım arastır gerilla kime denilir terör devlet terimidir.bilip bilmeden de atma
cemalettin 06.06.2007, 13:58 git bak bakalım arastır gerilla kime denilir terör devlet terimidir.bilip bilmeden de atma
devlet terimi mi yoksa başka bir şey mi onu en iyi olarak barbarların saldırılarında can vermiş olan masum insanların aileleri ve yakınları bilir.
Kuvva'i Milliye'cilere gerilla denebilir.
nazi'lere karşı çarpışan siviller direnişçi/gerilla olabilir.
amerika'ya ve yandaşlarına karşı savaşan Kübalılara da gerilla denebilir.
sivil halka karşı bombalı/biyolojik saldırı düzenleyenler ise sadece teröristtir ve markası mühim değildir.
gerillanın kazandığı zafer vardır,kendi imanı ile hareket eder.
teröristtin kazanabileceği zafer yoktur zira dış mihraklardan beslenir ve kim destekler ise onun yanındadır.
bilhassa sivil halkın canına, malına ve huzuruna yönelik saldırılarda bulunanlara
terörist denir.farklı lisanlarda farklı şekillerde adlandırılsa dahi...
anti-fasist 06.06.2007, 15:23 Gerilla ya da terörist arkadaslar terimler üzerinde tartısmak bizim icin bir sey ifade eder mi sen öyle dersin öburu böyyle der..Yani simdi diger arkadas gerilla degil de terörist dese ne olur ki??Hic bir sey ne olay üzerindeki görusleri degisir ne de olaya yaklasım tarzı asıl tartısılması gereken kim olaya nasıl yaklasıyor bence bu..Bence canlı bombaları eylem yöntemi olarak kullanan aynı zamanda kürt halkının burjuvasına hizmet eden halkı her yönden söüren PKK bir terör örgutudur..
Fakat diger örgutler vardır.SOl örgutler simdi isim vermek yersiz olur..Onların militanları ise gerilladır..
saygılarımla..
ugursarak 10.06.2007, 10:48 Kuzey Irak'a girersek elimize ne geçecek, vatan millet sakarya edebiyatıyla herkez hesap etmeden konuşuyor...
Daha önce Irak'ta yalnız kalmış olan PKK'yı bitiremeyen ordumuzun şimdi ABD, AB ve Kuzey Irak tarafından desteklenen PKK'yı bitirebileceğine inanıyor musunuz?
Şahsen ben inanmıyorum.
Ya günümüzde 2-3 şehitimiz için ağlayan, duygu sömürüsü yapan ve savaşmaktan başka hiçbir çözüm üretemeyen zihniyetler önümüzdeki hafta ordumuz Kuzey Irak'a girip 1000 tane şehit ve daha fazla yaralı vererek geri çekilmek zorunda kaldığında ne yapacaklar. Bu saldırıyı neyle savunacaklar?
Biz bir orduyla değil terör örgütüyle savaşıyoruz, PKK'ya verilen desteği kesmeden siz kimi yok ediyorsunuz, Kuzey Irak'a girerek 1000 şehit verip ardından eliniz boş geri çekildiğinizde o şehit anaları için üzülmeyecek misiniz?
Diyelim inat ettiniz çekilmediniz, ABD'nin karşı karşıya kaldığı canlı bombalarla sizde karşı karşıya kalıp şehit sayınızı hergün artırdığınızda ne yapacaksınız? Kendinizi nasıl savunacaksınız?
Askerinde bu sorulara cevabı yok sadece hükümeti seçimlerde köşeye sıkıştırmak için Kuzey Irak'a girelim blöfünü oynuyor. Hükümet ise hayır dedikçe puan kaybediyor.
Ama bence asıl puan kazanması gereken taraf hükümet
anadolu75 10.06.2007, 16:23 kuzey iraga girersek elimize hicbir sey gecmeyecek aksine amerika gibi mahvolucaz.onun icin kuzey iraga girilmesine (bir yandan baska ulkenin topraklarina)karsiyim.
ÖzgürEfe 10.06.2007, 17:11 Hadi hiç sesimizi çıkartmayalım. Bombalar patlatılsın, mayınlar döşensin, masum insanlar ölsün. İyi be var mı yanında orta şekerli bi kahve isteyen... Adamlar sınırı yol geçen hanına çevirsin kafasına göre bomba patlatsın sonra inine geri dönsün biz de bakalım neler olacak diye...Bravo bu kadar insalcıl olabiliyoruz...
Hadi hiç sesimizi çıkartmayalım. Bombalar patlatılsın, mayınlar döşensin, masum insanlar ölsün. İyi be var mı yanında orta şekerli bi kahve isteyen... Adamlar sınırı yol geçen hanına çevirsin kafasına göre bomba patlatsın sonra inine geri dönsün biz de bakalım neler olacak diye...Bravo bu kadar insalcıl olabiliyoruz...
Evet bu yapılanlar da senin bunu söylemen için zaten, K.Irak'a girmeyi meşru kılmak için insanlar öldürülüyor. Bu sınır ötesi harekat başka planları beraberinde getiriyor, Türkiye her halukarda kana sürükleniyor. Sınır ötesi harekat Kürt sorununa çözüm olmayacaktır ama Amerika'nın orta doğudaki planlarına katkıda bulunacaktır. Her zaman ki gibi kirli oyunlar oynanıyor ve yine canı yanan mazlum halkımız oluyor. K.Irak'a hiçbir zengin çocuğu gitmeyecek, farkında mısınız son zamanlarda kaybettiğimiz erlerin içinde bir zengin çocuğu var mıydı? Bir tanesi Amasya'da bir Alevi köyündendi, bir tanesi ise Şırnaklı'ydı.
Çözüm nerede peki? Çözüm kendi iç sorunumuza dış sorundan arındırmakta, çözüm halkların kardeş olarak yaşayacağı bir düzende.
ÖzgürEfe 10.06.2007, 18:28 Bende soğukkanlı olacak bir taraf kalmadı. Gözgöre göre ölüyor askerimiz, insanımız. Sabır mı... O da artık bir yere kadar.
Hüseyin69 10.06.2007, 18:32 Gözgöre göre ölüyor askerimiz, insanımız. Sabır mı... O da artık bir yere kadar.
genel kurmay baskaninin kulaklari acaba cinliyormu
genel kurmay baskaninin kulaklari acaba cinliyormu
Merak etmeyin genel kurmay kimin kulagını çınlatacağını iyi biliyor..
Yani daha topun sesinden dolayı kulagı çınlayan bir barzani ve talabaninin...
Yakında kulagıda olmayacak...
Yani kulaklarının çınlaması gerekenler başkaları....ki son günlerde yaptıkaları bellidir.
Hele şu zaman bir gele...o zaman kim öle kim kala...
Kim döne kim göre...
Saygılar....
Sınır ötesi harekat Kürt sorununa çözüm olmayacaktır ama Amerika'nın orta doğudaki planlarına katkıda bulunacaktır.
Gene yanlış yeri vurgulamışsınız...Kürt sorunu diye bir şey yok.Kuzey Irak'a kürtleri temizlemek için girilmeyecektir.Teröristlerin temizlemek için girilecektir.Olayı masum kürt halkını alet etmek için kullanıpp kullanıp durmayın.Kürtlerle bir alakası yoktur terör örgütünün bile bile bunları ve bu söylemlerinizdeb vaz geçin.Daha öncede söyledim terörür dini,dili,ırkı olmaz.Her zaman aynı özürlülüğü gösterip kürt halkını teröristmiş gibi göstermeyelim.Bu ülkede kürt sorunu felanda yok.Bunuda artık görmeniz gerekiyor.
Yani bir kaç kürt kökenli azınlığın bağırmasıyla olmuyor...
Bilmem anladınız mı ? ...:pinch:
Her zaman ki gibi kirli oyunlar oynanıyor ve yine canı yanan mazlum halkımız oluyor. K.Irak'a hiçbir zengin çocuğu gitmeyecek, farkında mısınız son zamanlarda kaybettiğimiz erlerin içinde bir zengin çocuğu var mıydı?
Ne yani teröristler gidip zengin çoçuk mu arayacaklar öldürmek için...
İlla zengin olması mı gerekiyor..
Yani senin teorini çürütmek için yarın zengin erde vururlar belki....
Yani sence sadece teröristler neden bu kadar cahil,aç..
Niye bunları yapıyorlar denilmiyorda...sengin çoçuklarına kafayı takmışlar...
Önce başka yerlere bakın...terör örgütlerinin içindeki durum nedir..eğitimli kaç kişi var...yakalanan terör örgütleri neler anlatmışlar..bunları bir öğrenin...
Bir laf vardır...Söz konusu Vatan ise gerisi....
çözüm halkların kardeş olarak yaşayacağı bir düzende.
Yaşamıyorlar mı....kanlı-bıçaklılar mı...
Ne zaman halk arasında büyük bir kitle olarak karşılıklı sorun yaşandı...
Birbirlerine girdiler bu yüzden...
Yaralılar oldu...ölenler öldü....
Var mı...?
Ortamı geren terör örgütü yandaşları olmazsa yaşam daha güzel olacak.
Bunu görmemek için kor olmak gerek....öyle değil mi ?
Bu konuda vatandaşların daha dikkatli olmaları gerekiyor...
Yalan bir gündem oluşturanlara inanmayın,açın gözlerinizi gerçekleri görün...
Ne gibi oyunlar oynanıyor bunları görün...
Saygılar...
ugursarak 10.06.2007, 22:28 Yaşamıyorlar mı....kanlı-bıçaklılar mı...
Ne zaman halk arasında büyük bir kitle olarak karşılıklı sorun yaşandı...
Birbirlerine girdiler bu yüzden...
Yaralılar oldu...ölenler öldü....
Var mı...?
Ortamı geren terör örgütü yandaşları olmazsa yaşam daha güzel olacak.
Bunu görmemek için kor olmak gerek....öyle değil mi ?
Bu konuda vatandaşların daha dikkatli olmaları gerekiyor...
Yalan bir gündem oluşturanlara inanmayın,açın gözlerinizi gerçekleri görün...
Ne gibi oyunlar oynanıyor bunları görün...
Saygılar...
Öcalan avukatları aracılığıyla şöyle bir açıklama yapmış, " Türkler ve Kürtler 500 yıldır müttefiktir. "
Halklarımız eğer kardeşlik yerine birbirleriyle savaşmayı tercih etmiş olsalardı bu müttefikliğin var olması mümkün olmazdı zaten. Söylediğin gibi Türk ve Kürt halkları hiçbir zaman kanlı - bıçaklı olmamıştır. Bunu terörist başı Öcalanın söylemesini oldukça manidar buluyorum...
Bu arada Şah - Mat, ortamı geren terör örgütü yandaşları demişsin, bir kezde onların bakış açısıyla bakmaya çalışalım. Neden PKK'yı eleştiremiyorlar?
Terör örgütüne soğuk bakmayan, onları eleştirmekten kaçınan kişiler ancak bağımsız bir ülkeye sahip olmak isteyenlerdir diye düşünüyorum. Seslerini duyurabilmenin tek yoludur o örgüt... Herkes takdir ederki Türkiye'den koparak bağımsız bir ülkeye sahip olmak barışçıl yöntemlerle asla gerçekleşmez.
Açık açık itiraf edemeselerde bu örgüte destek veren Kürtlerin en azından eleştirmekten kaçınan Kürtlerin bağımsızlık isteyene Kürtler olduğunu düşünüyorum. Bölücü damgası yememek için bunu açık açık itiraf edemiyorlar...
Ama o arkadaşlar şunuda hesap etmeliler, bölünmenin gerçekleşebilmesi için halklar arasına nefret tohumlarının atılması gerekir, PKK'da bunun için uğraşıyor...
Nefret tohumlarını Türkler değil, PKK ve PKK'yı destekleyenler atıyor...
Bu arada Şah - Mat, ortamı geren terör örgütü yandaşları demişsin, bir kezde onların bakış açısıyla bakmaya çalışalım. Neden PKK'yı eleştiremiyorlar?
Sorunda orada işte...."eşyanın tabiyatına aykırı"...hem eleştiremezler..hem terör örgütü olarak kabul etmezler.
Zaten diğer açmazlardan bir kaç tanesini sıralamışsın...
Hele bu örgüt nasıl besleniyor..ne yapıyor...ne ediyor..demzler.Sormazlar.
Ancak ezberletilen vaazları öğrenirler...vaadlerle zamanlarını geçirirler.
Hele bu örgütün yaptıklarına bakarak Aleviliğ'e ne kadar tes olduklarını göremiyorlarsa...oda ayrı bir muamma
Söyleyecek söz yok artık...
Yani Hz.Ali'de cemel olayında bir çok kişiyi hidayete çağırmıştı ama dönmediler.Sonra sonucu biliyorsunuz.Bu gibi durumlar için EHLİBEYT'in yaşamına bakmak lazım.Yani terör örgütünün durumunu "mueaviyenin" durumuna benzetiyorum.Bu yüzden bunlarda dönmeyecek ve emin ol haksızlar.Eğer şu iş bir kesinleşirse o zaman o kandilinde nasıl yerle bir oldugunu göreceğiz..
Saygılar..
türkiyenin kuzey ırak'a girmesi büyük sorunları peşinde getirecektir.operasyondada ne kadar etkili olacağı tattışılırken bir de ABD hükümetiyle karşı kaşıya gelmesi de kuzey ıraka planının ne kadar saka olduğunu gösteriyor.ABD buna destek verse dahi ırakta birliler arasında anlaşmazlıklar çıkacaktır...
|