Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP´nin Secim Listesi

tolstoy
04.06.2007, 18:20
CHP'de 70 yakın milletvekili liste dışında kaldı. DSP'liler ise seçilebilecek yerlerden aday gösterildi. İşte isim isim aday listesi

CHP’nin ağır toplarından Cevdet Selvi Kocali, Onur Öymen ise Bursa’da liste başı oldu. DSP kökenli adaylardan Tayfun İçli Eskişehir’de, Hasan Erçelebi ise Denizli’de liste başı oldu. Listeler bazı kritik iller dışından hemen hemen netleşti.

Bazı önemli seçim bölgeleri ve adayların isimleri şöyle oluştu:

ANKARA

Birinci bölge:

“Önder Sav, Eşref Erdem, Emrehan Halıcı (DSP), Nesrin Baytok, Hakkı Suha Okay, Levent Gök, Veli Gündüz Şahin?”

İkinci bölge:

“Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı, Mücahit Pehlivan (DSP), Tekin Bingöl, Ayşe Gülsün Bilgehan?”
ISTANBUL

Birinci bölge:

“İlhan Kesici, Algan Hacaloğlu, Jale Ağırbaş (DSP), Süleyman Yağız (DSP), Ali Topuz, Bayram Meral, Nur Serter, Şinasi Öktem M. Zengin, Sırrı Özbek, Emin Korur Kalender, Berhan Şimşek”

İkinci Bölge

“Mehmet Sevigen, Mustafa Özyürek, Bihlun Tamaylilgil, Recai Birgün (DSP), Kemal Kılıçdaroğlu, Necla Arat, Çetin Sosyal, Hasan Fehmi Güneş..”

Üçüncü Bölge:

“Şükrü Elekdağ, Hasan Macit (DSP), Hüseyin Mert (DSP), Mehmet Ali Özpolat, Esfender Korkmaz, Birgen Keleş, İsmet Atalay, Nuri Bedir, Zeynep Damla Gürel?”

İstanbul 3. bölgeden 14’üncü sıradan aday gösterilen Örsan Kunter Öymen, bu sıralamayla seçilemeyeceğini belirterek adaylıktan istifa etti.

IZMIR

Birinci Bölge

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Uğuru Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu birinci bölgede liste başı oldu. İzmir birinci bölgede ikinci sıra ise henüz netleşmeyen bir DSP kökenli adaya verilecek. Diğer isimler şöyle oluştu, Bülent Baratalı, Rezzak Ertan, Ahmet Ersin, Ekrem Bulgun, Erdal Karademir..”

İkinci Bölge

“Kemal Anadol, Oğuz Oyan, (Henüz belli olmayan DSP adayı), Mehmet Ali Susam, Canan Aritman, Selçuk Ayhan..”

ADANA

Adana’da Nevin Gaye Erbatur ilk sırada yer aldı. Adana’da DSP kökenli Mustafa Vural ikinci sıradan aday gösterildi. Diğer adaylar sırasıyla, Hüseyin Peker, Tacidar Seyhan Yıldıray Aksoy ve Uğur Aksöz olarak belirlendi.

BAYKAL, ANTALYA’DAN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yine Antalya birinci sıradan aday olacak. Öte yandan, Batman, Diyarbakır ve bazı bölge ilerlide yeni gelişmeler yaşandığı belirtildi. Bu illerde listeler bugün akşam saat 17.00’a kadar netleşecek.

Anavatan Partisi’nden istifa ederek CHP’ye katılan, Edip Safder Gaydalı Bitlis birinci sıra, Lütfullah Kayalar da Yozgat’tan liste başı oldu. Yozgat’da diğer sıralamalar ise gün içinde netleşecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatı Şahin Mengü ise Manisa’dan liste başı gösterildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise Bursa’dan liste başı gösterildi.

Cevdet Selvi ise Kocaeli’nden ilk sıradan aday olması kararlaştırıldı. Önseçim yapılan, Kahramanmaraş, Gaziantep, Sivas, Muğla, Aydın ve Mersin’de kontenjan dışında oluşan sıralamalara sadık kalındığı belirtildi.

Eski devlet bakanlarından DSP kökenli Tayfun İçli, Eskişehir’den ilk sırada aday gösterildi. Yine DSP adaylarından olan Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı da Balıkesir’de liste başı oldu. DSP eski Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi Denizli’de, liste başı oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Derviş Günday da Çorum’dan ilk sırayı aldı.

CHP Gençlik Kolları’ndan adaylık başvurusu yapan Ayhan Yalçınkaya ve Sait Özdamar listelerde kendilerine yer bulamadı. Öte yandan Mehmet Ali Bayar’ın da CHP listelerinden aday gösterilebileceği de ifade ediliyor.

Kaynak ANKA haber merkezi

eldorado
04.06.2007, 18:25
Ayni Tas Ayni Hamam....

Şah-Mat
04.06.2007, 18:39
ADANA.........:

NEVİNGAYE ERBATUR
MUSTAFA VURAL.
HULUSİ GÜVEL.
TACİDAR SEYHAN.
YILDIRAY ARIKAN.
UĞUR AKSÖZ.
ZÜLFİKAR DENİZ.
MEMET TURAN ÖZER.
MEKİN ŞAHİN.
AYHAN BARUT.
TURGAY DEVELİ.
AHMET SARI.
GÜRSEL DİLİÇIKIK.
ZAFER ŞAHİN.

ADIYAMAN............:

ŞEVKET KÖSE.
MEHMET SELÇUK TABAK.
ALİ AĞCA.
MUSTAFA FIRAT.
MUSTAFA ASLAN.

AFYON........:

HALİL ÜNLÜTEPE.
İSMET GÜLER
ŞERİF CEYLAN.
KEMAL ŞEN.
VELİ CENGİZ.
ADNAN ÇELİK.
AHMET KAMİLOĞLU.

AGRI..................:

AHMET KAYA.
SAVCİ SAYAN.
EROL SAMİ SARAYHANOĞLU.
FEHMİ AYDIN.
FIRAT ÖZBİLGİ.

Tam liste için tıklayınız....... Habertürk - Chp ! (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=25245&cat=110&dt=2007/06/04)

Westside
04.06.2007, 21:12
çogunu tanımıyorum.

munzur_62
04.06.2007, 21:13
Chp Mersinde Ön seçim Yapmasına Rağmen 1. Ve 3. Sıralara kontejan ataması yaptı bu anti demokratik bir olaydır

Agop
04.06.2007, 21:27
Listeye bababmı koysalar. Dedemide genel başkan yapsalar yinde oyumu bu cuntacılara vermem

onur2434
04.06.2007, 21:44
güldan mumcu nun adaylıgı güzel bir haber

CaNCa
04.06.2007, 21:57
Chp Mersinde Ön seçim Yapmasına Rağmen 1. Ve 3. Sıralara kontejan ataması yaptı bu anti demokratik bir olaydır

evet bende mersinde yaşayan birisi olarak bu durumu protesto ediyorum, mağdemki seçilecek yerler olan ön sıralara tepeden inme 2 tane aday koyacaklardı, önseçim yapmanın anlamı neydi. ön seçimde bölgedeki chp tabanının inanç yelpazesi ile orantılı bir şekilde alevi ağırlıklı bir sıralama çıkmıştı. ama sanırım baykal bu durumdan rahatsız oldu.

seçildikten sonra istifa edip sağ partilere gitmesi garanti olan ümmetçi adayları getirip diğer illerde aday yaptı. örneğin chp'nin yozgattaki salt seçmen kitlesini oluşturan alevilere bir hakaret gibi yılların sağcısı bir kişi lütfullah kayalar ilk sıradan aday yapıldı. yozgatta sağ taban kesinlikle lütfullah kayalar için chp'e oy vermeycektir, hepsinin oyları mhp ve akp arasında dağılıcaktır, alevilerin sırtından'da adlarını bile anmayacağı alakasız bir kişi meclise çıkacak. bu nasıl bir mantık anlayamıyorum. artık chp'e karşı tüm umudum bitmiştir, umarım artık karşımıza alternatif olacak iyi parti çıkar.

aga_devrim
04.06.2007, 21:57
yoruldum artık chp de siyaset yapmaktan.:( günü gelmiştir baykal ve tekelcilerini bu partiden kovmanın... yeter artık baykal halkçı partiden çek git patron sınıfınıda al beraberinde... anapcı ve süleymancılarınıda al git...

çalıştık, çabaladık, yorulmadan...

ama artık yeter düş bu partiden...

parti neferlerini yaratamayan, devrimci gençliğini istemeyen bir lider istemiyoruz....

ama yinede chp liyim...

savaşacam, direnecem, mücadele edecem, emek sarf edecem bu partinin halkın elinde ve gücünde olması için...

eleştirerek yerine, kacarak solculuk oynamayacam....

büyük devrimcimiz mustafa kemal atatürkün halkcı partisini patron sınıfına bırakmıyacam....

1 kişide kalsam direnecem....

atam izindeyim, bende chp liyim...

inadına CHP, inadına SOL....

Şah-Mat
06.06.2007, 15:50
Daha yeni batman chp il teşkileti "vekil" adaylarıyla beraber Baykal'ı pretosto ettiler.Ve batman chp il başkanı ve meclis üyeleri partiden istifa ettiler.Garip bir görüntüydü...Herkes tepkili baykal'a görmeniz gerekir ama adı üstünde "Bay Kal"....yani..:)

eldorado
06.06.2007, 15:59
yoruldum artık chp de siyaset yapmaktan.:( günü gelmiştir baykal ve tekelcilerini bu partiden kovmanın... yeter artık baykal halkçı partiden çek git patron sınıfınıda al beraberinde... anapcı ve süleymancılarınıda al git...

çalıştık, çabaladık, yorulmadan...

ama artık yeter düş bu partiden...

parti neferlerini yaratamayan, devrimci gençliğini istemeyen bir lider istemiyoruz....

ama yinede chp liyim...

savaşacam, direnecem, mücadele edecem, emek sarf edecem bu partinin halkın elinde ve gücünde olması için...

eleştirerek yerine, kacarak solculuk oynamayacam....

büyük devrimcimiz mustafa kemal atatürkün halkcı partisini patron sınıfına bırakmıyacam....

1 kişide kalsam direnecem....

atam izindeyim, bende chp liyim...

inadına CHP, inadına SOL....

valla kardeş şu ana kadar duyduğum en güzel haber bu oldu....daha dün sizin deniz baykala dizdiğiniz methiyeler geldi aklıma,sanırım doğru yolu bulmuşsunuz..tebrikler...

ÖzgürEfe
06.06.2007, 16:13
Daha önceden de söyledim şimdi söylüyorum : Baykal efendi orada olduğu sürece benden ve etrafımdakilerden hiç bir halt a-l-a-m-a-z...

barabar
06.06.2007, 17:10
isimlere oy vermeyelim partiye verelim...akp ye karşı chp de buluşmalıyız

aga_devrim
06.06.2007, 17:38
valla kardeş şu ana kadar duyduğum en güzel haber bu oldu....daha dün sizin deniz baykala dizdiğiniz methiyeler geldi aklıma,sanırım doğru yolu bulmuşsunuz..tebrikler...

yoldaş ben burda baykalın ülke için vermiş olduğu mücadeleyi eleştirmiyorum. 5 yıldır cok sert bir muuhalefet yaptı. ve yaptıklarından dolayı destekliyorum. ben baykalın sadece bu partiyi patronlaştırmasına ve sağcıları sokmasına karşıyım. bizim davamızı sindirememiş insanların bu partide yeri olmamalı. ben buna karşıyım yoldaş...

Naci
06.06.2007, 17:47
Tabiki baykal kendi kafasına göre ayarladı listeyi , hiç demokrasi ile bağdaşmayan , halktan , tabandan kopuk bir liste.
Listeler denilince geçen dönemden bir örnek vermek istiyorum. Ordu bölgesinde chp adayını genel merkez kabul etmiyor , ordu il teşkilatı toplu istifa edip dsp ye yöneliyor ve oradan belediye başkanı oluyor. Halkın duyarlılığını takdir ediyorum. Herkes bu toplu tepkiyi gösterse ,bunlar bu cesareti gösterip kendi kafasına işler yapamaz

Şah-Mat
06.06.2007, 17:58
Daha yeni batman chp il teşkileti "vekil" adaylarıyla beraber Baykal'ı pretosto ettiler.Ve batman chp il başkanı ve meclis üyeleri partiden istifa ettiler.Garip bir görüntüydü...Herkes tepkili baykal'a görmeniz gerekir ama adı üstünde "Bay Kal"....yani..:)

Ek olsun diye tekrar yazıyorum..

Yahu burdaki chp il teşkilatı ve başkanı çıldırmış durumdalar..

Adamlar Ofisin içinde ne var ne yok hepsini camdan aşağı attılar....:sas

Belki akşama haberlerde çıkabilir..yani biraz sonra yayınlanacak haberleri izlemenizi tabsiye ederim.

Yok böyle bir manzara...hehe...Bakalım baykal ne diyecek bu görüntülere...:)

Sanki karşımda 100 yıllık bir hizmet etmiş başkan buldum..

Nasıl sinirliydi öyle yahu....:lol:

zelalk
06.06.2007, 18:21
Diğer illeri bilmem ama Erzincanda birinci sırada olan aday şuan milletvekili
Ama gelin görünki icraat yok. Adamın varlığıyla yokluğu bir ne yazıkki. Erzincanlılarda farklı birini istiyorlar artık.
Bu duruma göre oyların bölünmeside kaçınılmaz....

ilkay123
06.06.2007, 18:36
ne olursa olsun AKP nin bu secimlerde alacagi oylar ileride bizlere daha fazla imam hatipler,türbanli baslar,okullarda mescitler,ramazanda oruc tutmayanlara dayak,meclis,cumhur,basbakanlik gibi baskanlarin eslerinin türbanli olarak sizlere bizlere geri dönmesi demektir..bunu istemiyorsak lütfen oylarimizi baraci gecebilecek AKP disinda partilere veriniz..saygilar..

munzur_62
07.06.2007, 10:21
Chp nin Mersindeki ön seçimine ŞAibe karışmıştır Mersin merkezin oyu sayılıp sonuçlar açıklandı Tarsus yeni oy kullanmaya başladı tarsustan 17 bin oy geldi ilk iki sıradaki aday tarsustan çıktı mümkünmü bu 2. bölgeden oy gelmedi 2 tane aday çıktı ve mersin merkezde 1. olan hüseyin çamak için masalara çıkılıp birinci gidiyor oy vermeyin denildi Mersinde bu kadar çok sevilen birini kontejandan atamıyacaksında kimi atayacaksın 1. sıraya atanan isa gök 16 .oldu doğru düzgün seveni yok oy potansiyeli yok

CaNCa
07.06.2007, 11:01
Chp nin Mersindeki ön seçimine ŞAibe karışmıştır Mersin merkezin oyu sayılıp sonuçlar açıklandı Tarsus yeni oy kullanmaya başladı tarsustan 17 bin oy geldi ilk iki sıradaki aday tarsustan çıktı mümkünmü bu 2. bölgeden oy gelmedi 2 tane aday çıktı ve mersin merkezde 1. olan hüseyin çamak için masalara çıkılıp birinci gidiyor oy vermeyin denildi Mersinde bu kadar çok sevilen birini kontejandan atamıyacaksında kimi atayacaksın 1. sıraya atanan isa gök 16 .oldu doğru düzgün seveni yok oy potansiyeli yok

munzurcan söylediklerine tamamen katılıyorum. hüseyin çamak yıllardır mersinde insanlara ve insanlarına maddi beklenti içinde olmaksızın hizmet veren bir tıp doktoru. maraş alevisi ve mersin çevresinde sevilen, sayılan bir kişidir. mersin merkez ön seçim sonuçlarında zaten açık ara birinci olarak bunu gösterdi. ama diğer bölgelerde mersin merkez'in sonucu öğrenildikten sora oylamalara yön verilmesi ve sonradan açıklanması gerçekten çok bilinçli yapılmış, antidemokratik bir durum.

ilkay123
08.06.2007, 16:20
Hatay milletvekili adaylarindan 1.FUAT CAY ve 3.Abdulaziz YAZAR nuseyri alevidir.A.Yazar Iskenderun lu ve Eczaci kimligi ile secildigi taktirde ikinci kez meclise girebilecek.Iskenderunda sevilen bir kisilige sahip olan YAZAR Aleviliginden ödün vermeyen bir kisiliktir.saygilar.