Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahmet Kaya Tişörtü Yüzünden Linç Ediliyordu!
selam-
Sakarya'da bugün 2 Diyarbakırlı işçi, Ahmet Kaya tişörtü giydikleri için az kalsın linç ediliyormuş. Sizce Türkiye nereye gidiyor??
http://www.milliyet.com.tr/2007/06/05/son/sontur02.asp
Tabiki Faşizme!
Zaten Sakarya'nın hep provakatif bir yanıı vardır!
ForZaSLaN 05.06.2007, 12:06 Türkiye'de yaşanan ve tüm halkı ilgilendiren onca soruna tepki vermek gerekirken bunlar yapiliyor. Kürt ve Türk milliyetçiliği canımızı yakmaya devam ediyor ve kaybeden sadece halk oluyor. Yeter Artık Kahrolsun faşizm
Türkiye bir bilinçsizliğe doğru sürükleniyor inanılmaz bir kimlik bunalımı ve arayışı var insanlarda.Ahmet Kaya'yı insanların şarkılarını türkülerini sevmeleri gayet doğal birşeyken,birilerinin provakasine gelen insanlarımız maalesef o teröristtir gibisinden yaklaşıyorlar konuya...Ahmet Kaya'nın PKK ile ya da Abdullah Öcalan ile ne kadar bağlantısı vardır bilemem.Ancak bende türkülerini severek ve beğenerek dinlerim.
Serhatlı 05.06.2007, 12:34 kanunen suçmudur?
suçsa neden yasaklanmıyor?
tişört giyen linç edilince vatan mı kurtarılıyor?
örnek verdiğin kişiler kimlerdirki biz onların üzerinden konuşup yorum yapalım işte görünen köy
Saygılarımla
eldorado 05.06.2007, 12:54 kanunen suçmudur?
suçsa neden yasaklanmıyor?
tişört giyen linç edilince vatan mı kurtarılıyor?
örnek verdiğin kişiler kimlerdirki biz onların üzerinden konuşup yorum yapalım işte görünen köy
Saygılarımla
türkiyede en büyük suç solcu olduğunu göstermek yada düşünceni belirtmek...ha ahmet kaya tişörtü giymiş ha devrim kelimesini ağzına almışsın...hem onlar linç girişiminde bulunanlar ülkemizin medaarı iftarıdır...şimdi hepsi birer kahraman...hatırlarsanız aynı olay trabzon dada olmuştu yanlış anımsamıyorsam...
türkiyede en büyük suç solcu olduğunu göstermek yada düşünceni belirtmek...ha ahmet kaya tişörtü giymiş ha devrim kelimesini ağzına almışsın...hem onlar linç girişiminde bulunanlar ülkemizin medaarı iftarıdır...şimdi hepsi birer kahraman...hatırlarsanız aynı olay trabzon dada olmuştu yanlış anımsamıyorsam...
Evet can çok doğru demişsiniz bak göreceksiniz şimdi bu lince karışanların hepsi birer halk kahramanı olarak anılacaklar.
Bu ülkede sanırım en büyük suç solcu olmak!İşte bunlar kendi gibi düşünmeyen insanlara tahammül edemeyen basit insanların hareketleridir.Karşı komşumun aşırı dindar İslam'cı yaşaması beni rahatsız etmiyorken,onun benim kendi yaşamın rahatsız olmasına neden oluyorsa,o vakit suç bende değil kendisindedir...Sen Ahmet Kaya'dan deyişler türküler dinlersin,Sabahat Akkiraz'ı dinlersin bende Ahmet Özhan'ın ilahisini dinliyor olabilirim farzı misal ama bu birbirimize olan saygı kavramının ortadan kalkması gerektiğini göstermez...
Çok doğru bir tespitte bulunmuşsun dost...Ne yazık ki şimdi bu insanlara halk kahramanı gözü ile bakılacak...Yazık çok yazık!2 tane Diyarbakır'lı kendi halinde çalışan işçi genç Ahmet Kaya'yı hemşerileri diye sevmişler ama kendini bilmez bir grubun saldırısına uğramışlar.
ORADA AHMET KAYA TiSÖRTLü iNSANLARI LiNC ETMEYE KALKISAN SEREFSiZLER; ACABA BU ÜLKEYi AHMET KAYA KADAR SEVDiLER Mi?
eldorado 05.06.2007, 13:57 ORADA AHMET KAYA TiSÖRTLü iNSANLARI LiNC ETMEYE KALKISAN SEREFSiZLER; ACABA BU ÜLKEYi AHMET KAYA KADAR SEVDiLER Mi?
hangi ülkeyi....?
kızılgüneş 05.06.2007, 14:05 linç kültürü devletin resmi politikasıdır
80 öncesi dönemde devlet eğitilmiş mhp li sivil komandoları devrimcileri sindirmek için kullanıyordu
yüzlerce gencimiz ünüversite kapılarında kurşunlandı
linç eden grühu devletin kurumları yönlendiriyor
sonrada medya araçılığıyla kitleleri kandırıyor
yok linçten kurtarmış da engellemişte
DÜN VE DAHA ÖNCEKİ OLAYLARDA LİNÇ EDENLERDEN NİYE KİMSE GÖZALTINA ALINMIYORDA
DÜN OLDUĞU GİBİ LİNÇE MARUZ KALAN İNSANLAR GÖZALTINA ALINIYOR
DEVLET BUNLARIN SIRTINI SIVAZLIYARAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ KENDİNE YAPIYOR
BU SAĞA SOLA SALDIRAN BİLİNÇSİZ VAHŞİ SÜRÜLERİNİN ENGELLENMESİ LAZIM BU DEVLETİN GÖREVİ
İLERLEYEN DÖNEMLERDE LİNÇÇİLERE SİLAHLA KARŞILIK VERİLİRSE
NE OLACAK
DEVLET İNSANLARI KORUYAMAZSA İNSANLAR KENDİLERİNİ KORUMAK İÇİN YÖNTEMLER GELİŞTİRECEKTİR...
BUDA BİZİ ONLARIN İSTEDİĞİ YÖNE 70 LERE 80 LERE GÖTÜRECEKTİR
hangi ülkeyi....?
HANGi ÜLKEYi OLABiLiR?
eldorado 05.06.2007, 14:26 HANGi ÜLKEYi OLABiLiR?
halimiz ortada,malum seçimlerde türkiyeyi magazinleştiren zihniyetlerin ülkesimi?
ekonomisi çökmüş ve hala ekonomideki büyümelerden bahseden hükümetinmi?
daha giydiği elbisedeki ölen bir adamdan korkan insanların ülkesimi?
hala ya sev ya terk et diyen ama ne sevip nede terk eden insanların ülkesimi?
valla canım sıkıldı daha yazmayacağım örnekleri...işte böyle çeşit çeşit ülke işte sende kendi ülkeni seç aralarından...
KızılBant 05.06.2007, 14:38 Aleviysen Kürtsen Ermeniysen Solcuysan muhakkak bu linçlerden nasibinizi alırsınız. Faşizmin gerçek yüzü budur. CHP sinden MHP sine tüm ırkçı partileri boykot edelim.
Faşist değil mi bunlar, kendileri gibi düşünmeyenleri gözleri kırpmadan mezara gönderebilecek kadar gözü dönmüştür bunların.
halimiz ortada,malum seçimlerde türkiyeyi magazinleştiren zihniyetlerin ülkesimi?
ekonomisi çökmüş ve hala ekonomideki büyümelerden bahseden hükümetinmi?
daha giydiği elbisedeki ölen bir adamdan korkan insanların ülkesimi?
hala ya sev ya terk et diyen ama ne sevip nede terk eden insanların ülkesimi?
valla canım sıkıldı daha yazmayacağım örnekleri...işte böyle çeşit çeşit ülke işte sende kendi ülkeni seç aralarından...
AHMET KAYA ve yolundakiler;
Topragi tirnagiyla capalayan köylüsü olanlarin,
fabriklarada düsük ücretlerle ALINTERi DÖKENLERiN,
yoksul kosullara ve düsük maaslarla memurluk yapanLARIN,
yahut hapisene önünde yahut mezar basinda göz yaSI DÖKEN ANALARIN,
yahut mapushande volta atan,yahut iskence odalarida sizlayan,yahut idam sehpasinda oturun genclerin
ÜLKESiNI sevdi
YANi Ahmet Kaya ve yolundaki bizler BUNLARA RAGMEN IGDIRDAN,TEKiRDAGA
SiNOPTAN,HATAYA CENNET ÖRTÜSÜYLE ÖRTÜLMÜS OLAN,
ülkeyi sevdik yani
TÜRKiYE' Yi
Ahmet KAYA nın parçaları güzel.Seside keza öyle.AmA rahmetlinin görüşlerinide biliyoruz.PKK yanlısıydı.Hem neden linç etmek isteyenleri yargılıyoruz.Belkide tşörtü inadına inadına giyenleride suçlamalıyız.Daha dün bu ülke 7 şehit vermedimi.İnsanlar zaten lanet ederken teröristlere onların bile bile tşört giymeleride hoş değil.Bence bazen kasıtlı giyiliyor böyle şeyler.
KızılBant 05.06.2007, 16:26 seninde nickin zaza
bölücümüsün?
derhal nickini değiş o zaman. Ne kadar sığ insanlar var...
seninde nickin zaza
bölücümüsün?
derhal nickini değiş o zaman. Ne kadar sığ insanlar var...
Ben seviyorum ZAZA yı kullanmayı.Yani ben bir nick olarak kullanıyorum.Kendimi belli etmek için değil...
EDİT. YAZDIĞINIZ SÖZLERE DİKKAT ETMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM.
Alevimen
yani tam da yerinde giymişler sakaryada başka ne beklenirdiki
Ben seviyorum ZAZA yı kullanmayı.Yani ben bir nick olarak kullanıyorum.Kendimi belli etmek için değil... Kelimelerinede dikkat et istersen..Bilmiyorum birisi çıkar.O kelimeleri neyse..
o kelimeleri neyse...
bundan sonrasini anlayamadim..
terbiyeli ol..klavye soytariligi yapma burda...
yöneticiler gerekeni yapsin..
resmen illegal bir hakaret yapmis kizilbanta
o kelimeleri neyse...
Bence illegal değil arkadaşım.Adamın kelimelerini okumuyosunn sanırım?Bence ben haklıyım..Sen yanlış tarafa çekmissin kelimeleri.
KızılBant 05.06.2007, 16:44 Ben seviyorum ZAZA yı kullanmayı.Yani ben bir nick olarak kullanıyorum.Kendimi belli etmek için değil... Kelimelerinede dikkat et istersen..Bilmiyorum birisi çıkar.O kelimeleri neyse..
Biraz terbiyeli ol...
Bak Sen nasılki Zazayı "seviyorsan" o diyarbekirli kürt gençleri de ahmet kaya tişörtü giymeyi seviyorlar. Burası ırkçılık mekanı değil. hem milliyetçi hemde terbiyesiz olanlar varmış demek :)
Bence illegal değil arkadaşım.Adamın kelimelerini okumuyosunn sanırım?Bence ben haklıyım..Sen yanlış tarafa çekmissin kelimeleri.
sen yanlis anlatirsan bende yanlis anlarim tabi
"ahmet kaya pkk destekcisidir.Ahmet KAYA Tisörtü giymek dogru degildir"
yani sen bu basit iki cümlelik düsüncenle yasayan bir efsanenin varligina saygisizlik etmenin cok mu kolay oldugunu saniyorsun?
Ya bizim insanlarımız neden bu kadar dar düşünceye sahip ya.Ben diyorum ki giymesinmi.Giysin.Ama insanların zaten bir kin düşüncesi varken olanlardan dolayı,neden böyle bir zamanda giyiyorlar.Bunlar bazılarının provakasyonuda olabilir.Nasıl 1 Mayıs larda çocuklara taş attırıyolar.O çocukların birşeyden haberi yokken.Bence bunlar kasıtlı yapılan şeyler.Yalnız sen kelimelerini dikkatli kullan.Kimseyede laf etme.
sen yanlis anlatirsan bende yanlis anlarim tabi
"ahmet kaya pkk destekcisidir.Ahmet KAYA Tisörtü giymek dogru degildir"
yani sen bu basit iki cümlelik düsüncenle yasayan bir efsanenin varligina saygisizlik etmenin cok mu kolay oldugunu saniyorsun?
Ya Ahmet kaya şarkıları herkezin dilinde.Ama bir gerçek varki adamın düşüncelerini de herkez biliyor.Bu ülke dün 7 şehit vermişken bu tşörtü giymek doğrumu.zATEN insanların canı acımış.Zaten herkez birşey olsada stres atalım diyor.Bunlarda tuz biber oluyor adamlara.Yani kendimiz veriyoruz adamlara fırsatı.
Serhatlı 05.06.2007, 16:53 Ahmet KAYA nın parçaları güzel.Seside keza öyle.AmA rahmetlinin görüşlerinide biliyoruz.PKK yanlısıydı.Hem neden linç etmek isteyenleri yargılıyoruz.Belkide tşörtü inadına inadına giyenleride suçlamalıyız.Daha dün bu ülke 7 şehit vermedimi.İnsanlar zaten lanet ederken teröristlere onların bile bile tşört giymeleride hoş değil.Bence bazen kasıtlı giyiliyor böyle şeyler.
yav bu gün inşaatta yatacak yerimiz yok ama biz plazmayı açalımda memleket havadislerini seyredelim
yav gardırabum da yer kalmadı al al elbiseleri yenisini alacam paramı vermedi mütahıt neyse şu ahmet kaya tişörtünü giyimde beni linç etsinler şöyle kendime gelim hem ben niye geldimki burya macera olsun dayak da yeriz hep çalış nerye kadar yav nede olsa onlarda kurt tişörtleriyle dolaşıyo bunda ne var ki herkesin tutduğu kendine
yoh ya ben uydu yu açacam kanallar net değil bide capiçino demletem kendime kaçak tarafından keyfime bakim
o haşşş keyfame ça rınde
Haydaryiğit 05.06.2007, 16:53 Hayata tutunmayı koparan bir hale geliyoruz... yılardan beri öyle bir tutum içerisindeyiz ne zaman kesin olarak kopacağı da bizim oylarımıza bağlıdır.Sanat elimizden kaçıyor... Bunun gibi iktidarlara sahip olan bir ülkede Sanattan böyle giderse kopacağımız görünüyor.
Ahmet Kaya'nın yaşamını bırakınız bir tarafa Türkülerine bakınız.O kadar güzel anlatmış ki o kadar türkülerinde bizi;hayran kalmamak mümkün değil.Birçoğu kendi şiirleri olmasa da o kadar güzel ezgiler uydurmuş ki o güzelim türkülerine etkilenmemek mümkün değil. Buna rağmen sırf düşünceleri yüzünden onun o güzelim sanatı hiçe sayıldı;kaşık,çatal fırlatıldı,vatan haini ilan edildi.Bu kadar kolay mıydı bir insanın sanatını yok saymak ?? Bu gidişata dur demeliyiz; oylarımızı dikkatli kullanmalıyız. Aksi takdirde hayattan kopacağız ve belki bir gün şeriat düzeni gelecek...
Sanatı anlayan bir insan sırf görüşleri yüzünden bir insana nefret bağlamaz. Sanatçı kolay yetişmez sanatçıya sahip çıkmak gerekir.Bence bizim sorunumuz bu hayat damarlarımızdan birisi kopmak üzere...
KızılBant 05.06.2007, 16:57 Ya Ahmet kaya şarkıları herkezin dilinde.Ama bir gerçek varki adamın düşüncelerini de herkez biliyor.Bu ülke dün 7 şehit vermişken bu tşörtü giymek doğrumu.zATEN insanların canı acımış.Zaten herkez birşey olsada stres atalım diyor.Bunlarda tuz biber oluyor adamlara.Yani kendimiz veriyoruz adamlara fırsatı.
Senide yakında nickinden yada kürt(zaza) kimliğinden ötürü linç ederlerse gine bu mavalları okursun...
Beni linc etsinler diye anam babam beni zaza doğurdu.
Yok efendim neymiş. O diyerbekirli gençler dayak yemek için giymişler tişörtü :D
Bak sen hem Alevisin hem Türk değilsin (Zazasın) dayak yemek için sebep çok sokakda yürürken dikkat et Faşistler seni de döver :sneaky2:
Ahmet KAYA nın parçaları güzel.Seside keza öyle.AmA rahmetlinin görüşlerinide biliyoruz.PKK yanlısıydı.Hem neden linç etmek isteyenleri yargılıyoruz.Belkide tşörtü inadına inadına giyenleride suçlamalıyız.Daha dün bu ülke 7 şehit vermedimi.İnsanlar zaten lanet ederken teröristlere onların bile bile tşört giymeleride hoş değil.Bence bazen kasıtlı giyiliyor böyle şeyler.
Ahmet Kaya Kürt Alevisidir Malatyalidir
ve Kürt Realitesini Savunmuş Ender Sanatçılardan Birisidir
Realitenin Anlamini Bilseydin Ahmet Kayaya Bölücü Demezdin !
Gerçekleri Söylemek Ne Zamandan Beri Bölücülük Oldu
Tabi Bu Ülkede Bölücü Olmak İçin Kürt Olmak Yeterli !
Bilmiyorum birisi çıkar.O kelimeleri neyse..
Yakışmadı Size Bu Kelimeleri Kullanmak Biraz Daha Olgun Davranin Lütfen
o kelimeleri neyse...
Sizinde Bir Farkiniz Yok Siz Burda Doğru Dürüst Bir Konuyu Tartişamazken
Adamlar Onu Bunu Linç Etmiş Bu Çok mu ?
Kendimize Bakalim Onlarin Haberiyle Nerdeyse Birbirimizi Linç Edicez Burda
Bunlar Doğru mu ?
Ya neden olay kürtlerle bağdaşlaştırıldıki.Ben adamın görüşleri belli dedim.Ben adamın kökeni şu kökeni bu dedim mi? PKK yanlısı olduğunu herkez biliyor.Her Kürt PKK lı demişim gibi gösteriyorsunuz.Yok öyle birşey.Ben adamın düşünce yapısını söyledim.Benim kürtlerle veya başka bir milletlede sorunum yok..Ben insan ayrımıda yapmam.O yüzden aleviyim diyorum.Yazdıklarımı iyi okuyun lütfen.
ozarslan 05.06.2007, 17:06 türkiye 100 yıl falan geriye gidiyor. hiç unutmam bir keresinde benim üzerimdeki CHE yazılı ve onun resmi bulunan tişörtü üzerimde parçaladılar. yani düşüncetye ve emeğe saygısı olmayanlar belli.
duygugemisi 05.06.2007, 17:09 İzmit'te okuduğum için Sakarya'daki gelişmeleri daha yakından görebiliyorum.Geçenlerde bu kente yaptığımız gezide temel atmosferin ırkçılık ve bağnazlık üzerine kurulu olduğunu gördüm.
Geçen yılda buna benzer bir olay yaşanmıştı Sakarya'da.Dikkat ettiyseniz olaydan sonra 'ya allah bismillah allahu ekber' naraları atıldı.Bu barbarca saldırıyı kınıyor yoldaşlarıma geçmiş olsun diyorum.Ahmet Kaya bir efsanedir;onu ne birkaç barbar faşistin saldırısı ne de başkaları kalbimizden söküp atabilir....BİJİ BIRATİYE GELAN
Ya neden olay kürtlerle bağdaşlaştırıldıki.Ben adamın görüşleri belli dedim.Ben adamın kökeni şu kökeni bu dedim mi? PKK yanlısı olduğunu herkez biliyor.Her Kürt PKK lı demişim gibi gösteriyorsunuz.Yok öyle birşey.Ben adamın düşünce yapısını söyledim.Benim kürtlerle veya başka bir milletlede sorunum yok..Ben insan ayrımıda yapmam.O yüzden aleviyim diyorum.Yazdıklarımı iyi okuyun lütfen.
Adami Ne Kadar Taniyorsunda Görüşlerini ve Düşünce Yapisini Biliyorsun?
Bunlari Açıkla Sana Hak Verim Gelmiş Burda Faşizm Propagandasi Yapiyorsun
2 Gence Yapılan Aşağılıkça Saldırıyı Desteklediğin Açık ve Net Değil mi ?
Sana Bişey Söylim mi Bölücü Görmeleri İçin Çok Şeye Sahipsin
En Başta Zazasin Sende Kendine Dikkat Et Bence
Biz Insaniz Hepimizin Tabi'ki Kendine Has Düşünceleri Var
Ama Unutmayalim'ki Biz Alevi Ideolojisinin Savunucularıyız Yani Aleviliğin
Bize Vermiş Olduğu Sorumluluklar var Bunlarin Bilincinde Olup Hareket Etmeliyiz
Konu Özünden Sapmış 2'li Tartişmalara Dönmüş Ya Konu Hakkinda'ki Düşüncelerinizi Demokratça Yapiniz "Herkese Saygı Gösterek" < Bu Herkes Için Geçerli
Yada Yönetici Arkadaşlarim Konuyu Kilitleyip Kazana Atsin
Kolay Gelsin
Sizinde Bir Farkiniz Yok Siz Burda Doğru Dürüst Bir Konuyu Tartişamazken
Adamlar Onu Bunu Linç Etmiş Bu Çok mu ?
Kendimize Bakalim Onlarin Haberiyle Nerdeyse Birbirimizi Linç Edicez Burda
Bunlar Doğru mu ?
o kelimeleri .....
diye hakaret sacan birisine dur demek mi linc oluyor?
yoksa 2 kisiye 500 kisiyle saldiran ve dalikanlilikla alakasi olmayan serefsizlerin yaptigimi linc oluyor?
kızılgüneş 05.06.2007, 17:17 diğer görüşlerine katılmadığım gibi bu nokta dikkatimi çekti
konuyuyla alakası var mı bilmiyorum ama çok yanlış kelimeler
zaza
Nasıl 1 Mayıs larda çocuklara taş attırıyolar.O çocukların birşeyden haberi yokken.
ne kadar eminsin söylediklerinden oradamıydın bilmiyorum ama 1 mayısa gelenlerin büyük bir çoğunluğu bilinçli ve belirli bir seviyeye ulaşmış düşünmesini bilen insanlardı
burjuva ağızla konuşup kendimizi haklı çıkarırken kelimelerin nereye gittiğine dikkat etmeliyiz
keşke o çocuk dediklerin(ben çocuk göremedim 1 mayısta)
kadar cesaretin olsa(diye düşünüyorum)
ahmet kaya tişörtüne gelince
bizi dövecekler diye düşüncelerimizden mi vazgeçeceğiz
linç edilen insanlara 'tişörtü giydin hakettin' mi diyelim
bu ülkücü denilelen (ülküsü batsın) bir araya geldilermi kendilerini bir şey sanıyorlar
ben orada linç eden ülkücü olmaktansa, linç edilen kürt olmayı tercih ederim
eldorado 05.06.2007, 17:19 bir topiğe yazacağım zaman iki kere düşünürüm,bir kere yazarım ve üç kere okurum...yanlış bir söylemi ve düşünceyi hala savunmanın ne anlamı var zaza kardeş...hatanı yada yanlış söylemini kabül eder herkesin takdirini toplarsın...bende diğer arkadaşlarımdan farklı düşünmüyorum...ve aynı şeyleride yazma ihtiyacı duymuyorum...
Adami Ne Kadar Taniyorsunda Görüşlerini ve Düşünce Yapisini Biliyorsun?
Bunlari Açıkla Sana Hak Verim Gelmiş Burda Faşizm Propagandasi Yapiyorsun
2 Gence Yapılan Aşağılıkça Saldırıyı Desteklediğin Açık ve Net Değil mi ?
Sana Bişey Söylim mi Bölücü Görmeleri İçin Çok Şeye Sahipsin
En Başta Zazasin Sende Kendine Dikkat Et Bence
Biz Insaniz Hepimizin Tabi'ki Kendine Has Düşünceleri Var
Ama Unutmayalim'ki Biz Alevi Ideolojisinin Savunucularıyız Yani Aleviliğin
Bize Vermiş Olduğu Sorumluluklar var Bunlarin Bilincinde Olup Hareket Etmeliyiz
Konu Özünden Sapmış 2'li Tartişmalara Dönmüş Ya Konu Hakkinda'ki Düşüncelerinizi Demokratça Yapiniz "Herkese Saygı Gösterek" < Bu Herkes Için Geçerli
Yada Yönetici Arkadaşlarim Konuyu Kilitleyip Kazana Atsin
Kolay Gelsin
Ben faşişt değilim.Olamamda.Olay tamamen Ahmet KAYA ekseninde dönmeye başladı.Olayı Ahmet KAYA katarak anlatmamın sebebi ni okursanız yazdıklarımı anlarsınız.Tabi kimse hak veremez linç edilme olayına.Ben sadece böyle bir dönemde 7 şehit vermişken,küçük bir şehirde giymenin yanlış olduğunu düşünüyorum.
o kelimeleri .....
diye hakaret sacan birisine dur demek mi linc oluyor?
yoksa 2 kisiye 500 kisiyle saldiran ve dalikanlilikla alakasi olmayan Edit yaptigimi linc oluyor?
Herkes Yaptığıyla Sorumludur Herkes Yaptığının Karşılığını Alır
Siz Seviyenizi Koruyunuz Lütfen Adaptasyona Alindiniz..
Herkes Yazdıklarına Dikkat Etsin !!
kirampali 05.06.2007, 17:22 selam-
Sakarya'da bugün 2 Diyarbakırlı işçi, Ahmet Kaya tişörtü giydikleri için az kalsın linç ediliyormuş. Sizce Türkiye nereye gidiyor??
http://www.milliyet.com.tr/2007/06/05/son/sontur02.asp
Allah belalarını versin. orda çok oldukları için öyle yapıyolar. ikide solcu olcaktı orda bak sen kimse bişey yapabiliyomu.
duygugemisi 05.06.2007, 17:31 Değerli arkadaşlar,yoldaşlar hepinizi bu olayı lanetlemeye,hem saldırıya uğrayan yurttaşlarımıza destek hem de Ahmet Kaya'nın unutulmadığını göstermek için avatarınızı Ahmet Kaya resimleriyle değiştirmeye davet ediyorum.....
Tartışma adabını ne zaman öğreneceğiz çok merak ediyorum...
toprağını elbette seviyordu... onun sevgisini vatan, millet diyerek boş naralar atanlar; küçük beyinlerine ve taş yüreklerine sığdıramayacakları için anlamalarıda hiçbir zaman mümkün olmayacak... hepimizindi vatan, senin, benim, onun, kürdün, lazın, çerkezin, ermeninin... güzeli, iyiyi, doğruyu, kardeşliği, barışı yaymak için-di... ne GEÇMİŞTE ne BUGÜN üç beş kendi bilmezin boygösterisi ne yüreklerimizden Ahmet Kaya yı ne de bilincimizi yokedemiyecek.
sevgilerimle
Bu linç girişiminle tekrar faşistlerin güçsüzlüklerini görme şansı buluyoruz. Bu zihniyet ne zaman yok olacak, ne zaman karşımızda güçlü bir şekilde göreceğiz onları .
ya bu Faşolar ın erkekliği bu kadar işte anca yolda giden 2 işçiye saldırırlar..toplanmışlar oraya 20-30 kişi 2 kişiyi linç edecekler anca böle erkeklik yapabilirler.gelsinler 1 mayısa sıkıyosa niye gelmiolar....
ahmet kaya ölümsüzz....şarkılarıyla yaşayacak her zman
havlayan köpek zarar vermez
EDİT::: Cümleleriniz daha seçici ve Forum çizgisine Uygun olsun...
LaDY
faşistlerin normal hareketleri işte ama şu da ahmet abi de öyle bir korku salmış ki adamın resminin olduğu herşeye bile saldıran tirler oluşturmuş.
ee biz de ne diyelim adamın resmi yeter o fişislere...
türkiyede bilgi üretmek sorgulamak ve onu adam gibi söylemek herkesin harci degildi iste dogrulari söyleyipte bunun bedelini ülkesinden uzakta, o cok sevdigi dostlarindan uzak can verdi/ler o/nlar bunlarin bedellerini verdi/ler. sorarim size bugun sanatci diye tabir ettikleriniz hangi dogrular üzerine kurulu? bircoklari insani duygulari sömürerek ''yükselmeye'' calisiyorlar gercek sanatcilar ne yaptilar? onlar halklarin özlemleri olan yasama isteklerinin dogrulugunu savundular. sanatci demek her an iki göbek bir öpücük atan degildir sanatcilar halkin aynasidir toplumu da yansitan halkin kendisidir. bu böyle bir denklemi iceirisnde barindirir ahmet kaya ve onun gibi degerli insanlar hep bunu yaptilar ve dogrular neyse onun izinde oldular!. kan üzerinden duygulari sömürerek hem siyasetini hemde sanatci tacirligini yapmadi ahmet kaya! akan kanin durmasini ve halklarin özgürlügünü istedi, kimligine sahip oldugu ülkenin baska bir ülkenin eyaleti olmasinida istemedi, bunu bilincaltina olumsuz sinyaller gönderip beyni tavuk kadar olanlar anlamadilar anlayamazlarda. cunku onlarin saptirilmis ve birileri tarafindan sürekli yönlendirilmis düsünmeye mahal verdirilmeyen ve kücük kapasitede düsünen beyinleri vardi.
peki hayati boyunca dünyayi hep kendi penceresinde izleyip, el bebek gül bebek yetistirilip, rahatlik icerisinde yasayipta bilmislik taslayanlar; ohal dedikleri zamanlarda sehirlerin en islek yerlerinde ellerinde en agir silahlarla gezen ve ana karnindan ciktiktan sonra ilk kursun sesini ne zaman duydunuz? bunu yasayanlarin bugun hangi psikolojide oldugunu düsündünüz mü? her gün savasi yasayan ve bir taraftan amcasini askerde kaybedip öte taraftan en yakinini kendi özlemleri dogrultusunda kendini daglara vermisse ve bütün kötü duygular özel olarak bireylere genel olarak halklara taddirilirken sizler hangi cocuk bezini kullandiniz? sizler hangi ülkeye tatile gidelim diye düsündünüz? sizler bu ülke icin ne yaptiniz? sizler hangi kariyi hangi kizi kapaklarizi düsündügünüz zaman catismalarin ortasinda sevdiginden, anasindan babasindan hasret dolu kalan bir gencin ölüm anini, ve sevdiklerinin ocaklarina düsen atesi ne zaman düsünebildiniz? bugün dahi insanlar ölürken pirzolayi daha güzel nasil pisirsem diye ugrasanlar varsa buna ne demeli? birileri ölürken birileride keyif icerisinde yasiyorsa bu mu dur yasamak??
dogru söyleyenler söyleyeceklerinin kendilerine agir bedeller getirecegini göze alarak söylediler ve onlar hicbir sekilde arkalarinda kalan, insani degerlere önem veren ve insanlik kriterini yitirmeyen insanlar oldugu müddetce onlarin yolundan gidenler her daim olacaktir bu kesindir!.
bir ülke düsünün ki; satilmislarin, kiralanmislarin bol oldugu, darbelerin sonucu ortaya atilan yasalarla yola devam edip onu delik desik edenlerin, modernite diye tv. lerde televole kültürü yayinlamalari ve halkin kuzu gibi olup buna ses cikartmayanlar oldukca, gercekten halkin degerlerine saygi duyup bunu yasatmak isteyenlere karsi catal kasik atanlar oldukca, en iyi kürt ölü kürttür denildikce, devletin bakanlari kendi topraklarinda yasayan insanlarin ismini kullanarak ''ermani dölü'' diyerekten halklar üzerinden hakaret etmeler oldukca, bu devletin bir vatandasi olan türkce bilmeyen yasli bir insana ''türkce ögren sonra gel yardim iste benden'' diyenler oldukca, linc kültürünü hakli gören emniyet müdürleri oldukca, okullarda ögretilenlerin sorgusuz sualsiz ögreten bir egitim sistemi oldukca, kültürel ve kimliksel taleplerde bulunanlara silahli yöntemlerle yollarina devam edenlerle bir görenler oldugu müddetce, kendi duygularinin yansimasi olan sanatsal faaliyetleri bölücü ve yikici olarak degerlendiren insanlar oldukca kendi ülkesinin her türlü alanda kalkinmasi icin caba harcayip mücadele edenlere ''bölücü'' ''vatan haini'' ''serefsiz''.. diyenler oldukca... sizler bunun icine her türlü bilincsizligi ekleyebilirsiniz bu liste daha da uzayabilir bunun hicbir önemi yok ama tüm bunlar birseyi gösteriyor bir ülkenin cürümesine, yikimina ve yok olmasina gittigini gösterir...
dip not: ben ne türklerden zerre kadar nefret ediyorum ne de kürt oldugumdan dolayi gurur duyuyorum. icerisinde toplumu toplum yapmaya yarayan, insani insan yapmaya yarayan tüm hissiyatlari bulundurmayanlarin mümkünse bu ülkeden buhar olup kaybolmalarini istiyorum cunku insanca yasamak bizlere yarasir bakin, cikin bir pencereden disariya bakin daglara gidin bakin bütün bunlar kimin icin, neyin icin??
anadolu75 05.06.2007, 20:09 Faşist değil mi bunlar, kendileri gibi düşünmeyenleri gözleri kırpmadan mezara gönderebilecek kadar gözü dönmüştür bunların.
merak etme elinde sonunda bu fasolarda yaptiklarinin bedelini odeyecektir.
funky caner 05.06.2007, 20:14 Ben korkuyorumki yakında ATATÜRK resimli tişört giyeni de döverler bu zihniyete sahip kişiler.
Hüseyin69 05.06.2007, 20:18 ben olayi t-short giyenlerin dengezisligine bagliyorum ya
degesizce bir eylem yapmislar yada vatan millet sevdalilarin kendince uyguladiklari taktiklerdir
hani kafalarina tas düsse pkk dan sananlar var ya iste onlarda olabilir
cünki vatan millet adi altinda artik linc kültürüde hayatimizin bir parcasi haline geldi dengeli akli basinda biri türkiye gibi bir yerde böyle bir dengesizlik ve budalalik yapacagina icimden hic ihtimal vermek gelmiyor
halitseyfi 05.06.2007, 20:21 http://www.aleviforum.com/search.php?searchid=767097
Yukarıdaki link linç girişimleriyle ilgili forumda açılan konuları içeriyor. İşin ilginç yönü linç le ilgili konular gittikçe çoğalmaya başladı.
1- Linç kültürü yerleşik bir kültür olma yolunda.
2- Linç kültürü insanların kendi duygularının bir ifade şekli olma yolunda.
3- linç bir siyasi görüşün,önceden olduğu gibi, siyasi simgesi ve propoganda aracı olma yolunda.
bu siyasi görüş milliyetçilik. Milliyetçiliği besleyen tüm değer yargıları, tüm uygun ortamları hazırlayan ve bilerek veya bilmeyerek katkıda bulunanların artık toplumsal sonun nasıl olacağı konusunda bir fikirleri olmuştur artık. Dilerim bu linç girişiminin yalnız sıradan ve masım insanları değil kendilerinide vurabileceğini görürler.
Faşist almanyayı veya italyayı ve bu dönemde yaşanan olayları umarım ki hiç kimse ama hiç birimiz unutmayız.
gecen senede Mahir Çayan posterini asan kişilere aynı fasist saldırıyı yapmıslardı.. goruntuleri izledim tekbir atarak olup olmadık yerde istiklal marsı okumaları ne kadar aciz oldukları ortada...
http://www.aleviforum.com/search.php?searchid=767097
Yukarıdaki link linç girişimleriyle ilgili forumda açılan konuları içeriyor. İşin ilginç yönü linç le ilgili konular gittikçe çoğalmaya başladı.
1- Linç kültürü yerleşik bir kültür olma yolunda.
2- Linç kültürü insanların kendi duygularının bir ifade şekli olma yolunda.
3- linç bir siyasi görüşün,önceden olduğu gibi, siyasi simgesi ve propoganda aracı olma yolunda.
bu siyasi görüş milliyetçilik. Milliyetçiliği besleyen tüm değer yargıları, tüm uygun ortamları hazırlayan ve bilerek veya bilmeyerek katkıda bulunanların artık toplumsal sonun nasıl olacağı konusunda bir fikirleri olmuştur artık. Dilerim bu linç girişiminin yalnız sıradan ve masım insanları değil kendilerinide vurabileceğini görürler.
Faşist almanyayı veya italyayı ve bu dönemde yaşanan olayları umarım ki hiç kimse ama hiç birimiz unutmayız.
Hatırlıyor musun Halit Abi ? bir ara forumda bizimle İrandaki bir kadına yapılan linç görüntülerini paylaşmıştın... Nerden geldi ki aklıma şimdi :confused1
Yazık, onca kan dökülüp kurulan bu vatanın topraklarına yazık...
Hüseyin69 05.06.2007, 20:53 eger imkanim olsa he man gibi güc bende olsa bizimde atalarimizin kaninin neden döküldügünün hesabini bugünün en batsakinden en alttaki zibidisine birer birer sormak isterdim
ve herseyi yine eski haline getirirdim vatan diye namus diye millet diye
kimseenin kimsenin canini almaya hakki yok gercekten diyorum.
eger allah yada peygamber olma imkanim olsa
yapardim
hem ülkeye kültürel ulusal mozaik medeniyetsel zenginligi diyecen hemde bu zengilik icinde kimseye yasama hakki tanimiyacan
neymis vatan topragiymis, millet namusuymus, sakarya sevdasiymis
gecin bunlari bunlara ben degil esekkler bile güler
Ahmet kaya herseyden önce bir sanatci ve tisörtünü herkes giyebilir.Bu yobazlarin yaptiklari haddini fazlasiyla astiklari nasil döverler.Simdi bunlara cezada vermezler yaptiklari yanina kar kalir.Bu gibi düsünceye sahip kisiler insanlara zarar verenlere yeterince ceza verilmezse bunlar daha cok döver öldürürler.Insanlara zarar veren kim olursa olsun bunun bir aciklamasi olamaz bu yüzden yaptik diyemez haklari yok.
Ahmet kaya herseyden önce bir sanatci ve tisörtünü herkes giyebilir.Bu yobazlarin yaptiklari haddini fazlasiyla astiklari nasil döverler.Simdi bunlara cezada vermezler yaptiklari yanina kar kalir.Bu gibi düsünceye sahip kisiler insanlara zarar verenlere yeterince ceza verilmezse bunlar daha cok döver öldürürler.Insanlara zarar veren kim olursa olsun bunun bir aciklamasi olamaz bu yüzden yaptik diyemez haklari yok.
Tahmin etmek çok zor değil, de mi?
Tişörtü giyenler sorguya alındı, linç girişiminde bulunanlara hiç kimse bir şey söylemedi.
Kan üzerinden siyaset yapanlar görsünler bakalım, ülkeyi faşizme doğru sürüklüyorlar. Sadece onlar mı suçlu? Bu sürü psikolojisindeki halk da suçlu!
Yapanlari siddetle kiniyorum.Ya nedir bu cektigimiz.Bu kutuplasma siddetin,terörün hertülüsüne lanet olsun.Bu böyle gitmez.Haberleri izlemek iskence gibi.Sirf siddet,nefret,terör,savas,kan ic ve dis haberler hep bu tür seyler.Ya merak ediyorum.Varmi su dünyada böyle seylerden uzak bir ülke?Insanlar bu haberlerden olumsuz etkileniyor.Ruhu kirleniyor.
türkiyede kendınden olmayanlara karsı bı tavır koyma var bu hep boyleydı ben denız gezmısın kıtabını okurken polısler gozumun ıcıne bakardılar bısey olsada ceksem der gıbı
suanda gunluk hayatta MUSA'NIN ÇOCUKLARI TAYYİP EMINE dıye bır kıtap okuyorum ınadına on yuzu elımde gezıyorum dovecekmıs gıbı bakıyorlar
gözdecst 05.06.2007, 23:00 Bir tişort la vatan elden gidiyor haa vay bee bu kadar kolaymış demek...
anadolu75 05.06.2007, 23:01 turkiyede dusunce ozgurlugu yok maalesef.kendileri gibi dusunmeyenlere boyle saldiriyorlar.bence bu bir mhp provakasyonudur.kardesligi bolmeye calisiyorlar,dusunceleri susturmaya calisiyorlar.bunlara ragmen pes etmek yok asla.
halitseyfi 06.06.2007, 01:47 Hatırlıyor musun Halit Abi ? bir ara forumda bizimle İrandaki bir kadına yapılan linç görüntülerini paylaşmıştın... Nerden geldi ki aklıma şimdi :confused1
Yazık, onca kan dökülüp kurulan bu vatanın topraklarına yazık...
Evet can hatırlıyor ve çokca kederleniyorum. Lince kızanlar bile bir nevi linçlere bulaştıklarını göremiyorlar. Malesef bunlarada kederleniyorum.
Keşke bizlerin bu yoldaki katkılarımızı görebilsek.
Keşke içimizdeki insanlık sevgisini bu kadar körletmesek.:sad: :sad: :sad:
Merhaba Canlar,
işte bu ülkenin nereye gittiği belli.
Provakasyonlar sonucu yapılan bu kaçıncı linç.
Faşizm kol geziyor ülkem topraklarında.
Biran önce uyanıp koparmak lazım hainin şah damarını...
Olaya ilişkin youtube videoları:
http://www.youtube.com/watch?v=GH7xOE6COyo
http://www.youtube.com/watch?v=29UU-EJrhA8
Serhatlı 06.06.2007, 12:05 türkiyede bilgi üretmek sorgulamak ve onu adam gibi söylemek herkesin harci degildi iste dogrulari söyleyipte bunun bedelini ülkesinden uzakta, o cok sevdigi dostlarindan uzak can verdi/ler o/nlar bunlarin bedellerini verdi/ler. sorarim size bugun sanatci diye tabir ettikleriniz hangi dogrular üzerine kurulu? bircoklari insani duygulari sömürerek ''yükselmeye'' calisiyorlar gercek sanatcilar ne yaptilar? onlar halklarin özlemleri olan yasama isteklerinin dogrulugunu savundular. sanatci demek her an iki göbek bir öpücük atan degildir sanatcilar halkin aynasidir toplumu da yansitan halkin kendisidir. bu böyle bir denklemi iceirisnde barindirir ahmet kaya ve onun gibi degerli insanlar hep bunu yaptilar ve dogrular neyse onun izinde oldular!. kan üzerinden duygulari sömürerek hem siyasetini hemde sanatci tacirligini yapmadi ahmet kaya! akan kanin durmasini ve halklarin özgürlügünü istedi, kimligine sahip oldugu ülkenin baska bir ülkenin eyaleti olmasinida istemedi, bunu bilincaltina olumsuz sinyaller gönderip beyni tavuk kadar olanlar anlamadilar anlayamazlarda. cunku onlarin saptirilmis ve birileri tarafindan sürekli yönlendirilmis düsünmeye mahal verdirilmeyen ve kücük kapasitede düsünen beyinleri vardi.
peki hayati boyunca dünyayi hep kendi penceresinde izleyip, el bebek gül bebek yetistirilip, rahatlik icerisinde yasayipta bilmislik taslayanlar; ohal dedikleri zamanlarda sehirlerin en islek yerlerinde ellerinde en agir silahlarla gezen ve ana karnindan ciktiktan sonra ilk kursun sesini ne zaman duydunuz? bunu yasayanlarin bugun hangi psikolojide oldugunu düsündünüz mü? her gün savasi yasayan ve bir taraftan amcasini askerde kaybedip öte taraftan en yakinini kendi özlemleri dogrultusunda kendini daglara vermisse ve bütün kötü duygular özel olarak bireylere genel olarak halklara taddirilirken sizler hangi cocuk bezini kullandiniz? sizler hangi ülkeye tatile gidelim diye düsündünüz? sizler bu ülke icin ne yaptiniz? sizler hangi kariyi hangi kizi kapaklarizi düsündügünüz zaman catismalarin ortasinda sevdiginden, anasindan babasindan hasret dolu kalan bir gencin ölüm anini, ve sevdiklerinin ocaklarina düsen atesi ne zaman düsünebildiniz? bugün dahi insanlar ölürken pirzolayi daha güzel nasil pisirsem diye ugrasanlar varsa buna ne demeli? birileri ölürken birileride keyif icerisinde yasiyorsa bu mu dur yasamak??
dogru söyleyenler söyleyeceklerinin kendilerine agir bedeller getirecegini göze alarak söylediler ve onlar hicbir sekilde arkalarinda kalan, insani degerlere önem veren ve insanlik kriterini yitirmeyen insanlar oldugu müddetce onlarin yolundan gidenler her daim olacaktir bu kesindir!.
bir ülke düsünün ki; satilmislarin, kiralanmislarin bol oldugu, darbelerin sonucu ortaya atilan yasalarla yola devam edip onu delik desik edenlerin, modernite diye tv. lerde televole kültürü yayinlamalari ve halkin kuzu gibi olup buna ses cikartmayanlar oldukca, gercekten halkin degerlerine saygi duyup bunu yasatmak isteyenlere karsi catal kasik atanlar oldukca, en iyi kürt ölü kürttür denildikce, devletin bakanlari kendi topraklarinda yasayan insanlarin ismini kullanarak ''ermani dölü'' diyerekten halklar üzerinden hakaret etmeler oldukca, bu devletin bir vatandasi olan türkce bilmeyen yasli bir insana ''türkce ögren sonra gel yardim iste benden'' diyenler oldukca, linc kültürünü hakli gören emniyet müdürleri oldukca, okullarda ögretilenlerin sorgusuz sualsiz ögreten bir egitim sistemi oldukca, kültürel ve kimliksel taleplerde bulunanlara silahli yöntemlerle yollarina devam edenlerle bir görenler oldugu müddetce, kendi duygularinin yansimasi olan sanatsal faaliyetleri bölücü ve yikici olarak degerlendiren insanlar oldukca kendi ülkesinin her türlü alanda kalkinmasi icin caba harcayip mücadele edenlere ''bölücü'' ''vatan haini'' ''serefsiz''.. diyenler oldukca... sizler bunun icine her türlü bilincsizligi ekleyebilirsiniz bu liste daha da uzayabilir bunun hicbir önemi yok ama tüm bunlar birseyi gösteriyor bir ülkenin cürümesine, yikimina ve yok olmasina gittigini gösterir...
dip not: ben ne türklerden zerre kadar nefret ediyorum ne de kürt oldugumdan dolayi gurur duyuyorum. icerisinde toplumu toplum yapmaya yarayan, insani insan yapmaya yarayan tüm hissiyatlari bulundurmayanlarin mümkünse bu ülkeden buhar olup kaybolmalarini istiyorum cunku insanca yasamak bizlere yarasir bakin, cikin bir pencereden disariya bakin daglara gidin bakin bütün bunlar kimin icin, neyin icin??
kardeşim yüreğine sağlık aynen katılıyorum
EREN izm 06.06.2007, 12:09 Merhaba Canlar,
işte bu ülkenin nereye gittiği belli.
Provakasyonlar sonucu yapılan bu kaçıncı linç.
Faşizm kol geziyor ülkem topraklarında.
Biran önce uyanıp koparmak lazım hainin şah damarını...
evet canım kardeşim evet. koparcanki akıllansınlar
isyaaannn 06.06.2007, 13:15 can türkiye karanlığa doğru ilerliyor tişört yüzünden linç ediliyor bu ne biçim iştir anlayamadım bi türlü
anti-fasist 06.06.2007, 13:24 ahmet kaya bunlara ne yapmıs acaba ben bunu cok merak ettim işte bunlara sorsa ahmet kayayı neden sevmedıklerını bile bilmezler bunlar bu kadarda cahildir.birisi demistir bunlara ahmet kaya vatan haini diye bunlarda ondan yapıyorlardır kesin..
en büyük sorunumuz cahillik...
Ve bu yükselen hatta özellikle yükseltilen faşizme artık dur demeliyiz dostlar..Yoksa bizim icin hic iyi olmayacak:((
kimin resmi veya neyi temsil ettigi önemli degil giyilen tisörtün yasatilan linc girisiminin sebep olarak o tirsörtün giyilmesi diyerek kendilerine kalkan olusturmaya calisanlara sorarim ben bugun yolda giderken zatin bir tanesi üzerinde havlayan köpek ve üc hilalli bir tisört giydigini gördüm o zaman bende onu öldüreyim, büyükce bir nesne alip kafasini ezeyim bu olacak sey mi?? ne giyerse giysin yeterki sefalet yüzünden ciplak kalmasin! kaldı ki ahmet kaya'nin irklara ait bir büyük birliktelik ve ideali olmayan birisi sadece halklarin ezilmesine ve yok olmasina karsi durus sergileyen birisiydi bunu cürütmek icin video paylasim sitelerindeki bir takim görüntülerle aldatamazsiniz. ahmet kaya'nin konser videolarini (söz konusu konserlere bugün türkiye sinirlari icerisinde olan onlarca sanatci katilmistir neden özellikle ahmet kaya bununda cevabi verilebilmeli/cevap verilemiyorsa demekki bunda bir komplo-tezgah var) degil kafasinda olan ve bunlari kelimelerle ifade ettigi videolari izleyin ve yazilari okuyun!.
faşizm cahalet gene sahnede resimlere baktığımda ellere özellikle aklıma sivas geldi trabzon geldi bana kalırsa insanlığın başına gelebilecek en büyük bela gelmiştir bence bu tek kelimeyle faşizimdir.ne kadar kolay bu ülkede vatan sever olmak topluma sisteme muhalefet bi hedef belirliyosunuz onun adını ananı yada ne yazık tişörtünü giyeni linç etmek istiyosunuz be alkışlar sizler için ne acı oysaki dünya halklarının en büyük belası amerikanın bayraklı tişürtlerini giyenlere öylece bakıyosunuz yada marmariste amerika bayrakları dalgalandığında nerdeydi bu milliyetçi vatan severler amerika askerlerini linçe niye yürüyemediler.çokkkk acınılası olaylar çok acınılası bakış açıları sözün bittiği yer yaşamak çok zorlaştı kimliğine sahip çıkarak.
Hüseyin69 08.06.2007, 02:11 genel kurmayin son uyarisini iyi okuyun,
bundan sonra artik adimlarinizi denk atin,
kücük bir dengesizlik hayatinizin sonu olabilir
bunu ben degil genelkurmay baskani diyor
burnuma tuhaf tuhaf kokular geliyor
acaba altkattaki komsum bu saate yemekmi yapiyor nedir ???
Comrat86 08.06.2007, 02:19 Bu sığ beyinliler yüzünden birbirimize düstük.Neyse ki biz daha fazlayız.
sahrut75yagmur 08.06.2007, 03:16 Biz önce kendi insanımıza sahip çıkmasını bilmeliyiz.Aziz Nesin ,Yılmaz Güney,Ahmet Kaya,Deniz Gezmiş'ler bunlara ne kadar sahip çıktınız.Göğsünüzü gere gere savundunuz.Şimdi bile ufak konu hakında polemik yapıyorsunuz.Ufacık bir konuyu tartışamayan bir toplum ne solu ,ne mileti,ne geleceği,nede içemizdeki değerleri savunabilir.Sol darbelerle mahvolmuş,mileti savunmak mhp'ye kalmiş,geleceğimiz tayyip'in elerinden kayıp gidiyor!Bari bundan sonra kendimizi düzeltip,değerlerimizi yükseltelim...
ahmet_kaya_44 08.06.2007, 08:58 Böylesine geri kafalı , böylesine yobaz insanlarla aynı ülkede yaşadığım ve yaşatıldığım için iğreniyorum.:thumbdown
sığ düşüncelerin ancak yaşanabileceği ülke dedirtren olay.
faşizmin basit ama son haddesi.
ne var yani ahmet kaya tişörtü giyinmişse...
gerci bir başkası ozan arif baskılı bir tişörtü diyarbakırda giyseydi. bundan daha farklı olmazdı.
işte ırkçılık. kahrolsun ırkçılık.
lİnç Etmeye Kalkanlar Bİzİm Ne Kadar Güçlü OlduĞumuzu Bİlmİyen Sürü Şeklİndekİ FaŞİstlerdİr.meydanin BoŞ OlduĞunu Zannedİyo Bu Ne üdüĞü Belİrsİzlerr Onlara Gerçek Gücümüzü Gösterelİm Canlar
|