Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP Desteği Çekti, Oran "Yola Devam" Diyor

Amedli
05.06.2007, 15:37
DTP İstanbul'da Prof. Dr. Oran yerine DTP'li Doğan Erbaş'ı, Ankara'da Bakkalcı yerine Şükrü Erbaş'ı destekleyecek. Oran "DTP'nin kendi iç olayı.Yolumuza devam"; Dr. Bakkalcı "Ortak Aday Platformu'nda sıkışıklık yok. Süreç yeterli olgunluğa gelmedi" dedi.

BİA Haber Merkezi
04/06/2007 Tolga KORKUT

BİA (Ankara) - Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticilerinin çoğunlukta olduğu Bağımsız Adayları Destekleme Komisyonu bugün (4 Haziran) desteklediği bağımsız adaylarda değişiklik yaptı; İstanbul 2. bölgede partinin il başkanı Doğan Erbaş'ı, Ankara 1. bölgede de Şükrü Erbaş'ı destekleyeceğini açıkladı.

Altı bölgede daha destekledikleri adayı değiştiren DTP, daha önce İstanbul 2. bölgede Prof. Dr. Baskın Oran'ın, Ankara 1. bölgede de Metin Bakkalcı'nın adaylıklarını destekleyeceğini duyurmuştu.

bianet'in görüştüğü komisyon üyesi DTP'den Nihat Uğraş, değişiklikleri yaparken "kitlelerimizden gelen talepler"i göz önüne aldıklarını söyledi

Oran: DTP'nin kendi iç olayı, yolumuza devam ediyoruz

bianet'in görüştüğü Prof. Dr. Oran, "Benim için bir şey fark etmez. Çünkü bu DTP'nin kendi iç olayıdır. Biz yolumuza aynen devam ederiz" dedi.

Bakkalcı: Süreç yeterli olgunluk düzeyine gelmedi

Değişiklikle ilgili bilginin kendisine dün (3 Haziran) gece yarısı ulaştığını bianet'e söyleyen Metin Bakkalcı adaylık için henüz seçim kuruluna başvurmamıştı.

Bakkalcı aday olarak kendisini öneren Ankara Ortak Aday Platformu bünyesinde ortaya çıkan heyecanı çok önemsediğini, onurlandığını, bu aşamada bir sıkışıklık yaşanmadığını söyledi.

"Benim için adaylık değil, 'örgütselliklerin ötesinde birlikte yürüme heyecanının' ortaya çıkmasına katkı önemli" diyen Bakkalcı, platformun ötesindeki sürecin yeterli olgunluğa gelmediğini ifade etti.

DTP yetkilisi Uğraş, Ankara 1. bölgede destekleyecekleri adayın Emek Partisi'yle (EMEP) yaptıkları görüşmeler sonrasında değiştiğini, Bakkalcı'yı 2. bölgeden desteklemeyi önerdiklerini aktardı.

Bakkalcı, Ortak Aday Platformu'na daha önce "Yaşam alanım olan 1. bölgede katkım olabileceğini bildirmiştim" dedi.

DTP'nin diğer bölgelerdeki değişiklikleri

Uğraş'ın bianet'e verdiği bilgiye göre, Komisyon'un destekleyeceği adaylarda yaptığı diğer değişiklikler şöyle:

Adana: Murat Bozlak yerine Nazmi Gür

Diyarbakır: Urfa'dan çekilen Nursel Aydoğan ve Adnan Cengiz yedek adaylar olarak desteklenecek.

İzmir: 2. bölgede Mustafa Rollas yedek aday olarak desteklenecek.

Ankara: 2. bölgede Sait Keleş

Manisa: Şah İsmail Özüocak (TK)

KızılBant
05.06.2007, 15:42
yanlış bir tutum

dedeoglu
05.06.2007, 15:54
Boşuna oylar bölünecek. İstanbul 2. bölgeden 2 bağımsız aday çıkmaz.

DTP illaki Doğan Erbaş'ı aday gösterecekse de İstanbul 3. bölgeden gösterebilirdi . Orada büyük ihtimalle 2 aday çıkarılabilir. Hele DP ve ANAP birlikteliğinin sona ermesinden sonra neredeyse kesin olurdu.

ilkay123
06.06.2007, 18:58
bu secim sisteminde baraci asabilmek icin her parti her daldan aday göstermek zorunda kaliyor bu nedenle solun tek büyük partite ATATÜRK ün baykalin degil chp ye oy verip chp yi gercek sahiplerinie teslim etmek her alevinin bence görevidir...saygilar..

munzur_62
06.06.2007, 22:46
oranın Karşısına Çıkardıkları Aday Aponun Avukatıdır Apo İçerden TAlimat Verdi Kesin Onu desteklemeyeceksiniz adayınız Kürt Olacak Dedi Sözünü Tutmadılar

iusjure
06.06.2007, 23:52
oranın Karşısına Çıkardıkları Aday Aponun Avukatıdır Apo İçerden TAlimat Verdi Kesin Onu desteklemeyeceksiniz adayınız Kürt Olacak Dedi Sözünü Tutmadılar

Acaba Baskın Oran ne düşünüyordur?
O kadar kürtlere sempatik bir kişi olmasına rağmen, kürtlerin cemaatçi yapısının kurbanı oldu.
kanımca Baskın Oran, seçilebilirse, DTP'den daha yararlı olurdu kürtlere.

anti-fasist
07.06.2007, 02:33
İşte arkadaslar bir de deniliyor ki solda ittifaka DTP de alınmalı bu şekilde olur ittifak olunca bunu herkese yapsalardıda keske baskın orana yapmasalardı.Sözde durmayana bizde bir şey derler...

Yani ben inanıyorum ki baskın oran bu olaya cok üzülmüştür.Ancak o kadar kişilikli bir insanki bu saatten sonra adaylıktan cekilmeyi gururuna yediremiyor yani bence...

DTP bunu sola hep yapıyor sola her zaman zarar veriyor ne icin kendisi için....

Baskın orana atılan büyük bir kazık var ortada yazıklar olsun.DTP nin siyasetini zaten begenmezdim ama sözde durmayacaklarını hiç düşünmemistim..Gercekten üzüldüm bir de diyorlar ki meclise girersen alevilerede katkı saglayacagız gelde inan sen buna....

Bu olaydan sonra istanbul 2. bölgeden ikiside secilemeyecek hem kendi adayı hemde oran secilemeyecek göz göre göre sola zarar veren bir sol parti??Yazık..

ilkay123
07.06.2007, 19:30
arkadaslar MHP ne ise DTP de odur artik bunu her kes kabullensin...irkcilik kadar tehlikeli bir sey olamaz...DTP milliyetci irkci bir partidir....adaylara karsi yapilan saygisizliklari göz ardi etmeyelim ..saygilar..

dilket
07.06.2007, 22:58
dtp'nin yaptigi son derece yanlis, baskin oran gibi bir insani kaybetmektir. dtp'nin bu yanlisi yapmamasi lazimdi..

hezdar
07.06.2007, 23:05
baskın oran ın resmi bir açıklaması

Bendeniz, Baskın Oran. Sadece hoca oldum. Siyasetçilik yapmadım, yapmaya niyetim yok. Hiçbir partiden değilim, olanlara girmeye niyetim yok.

Dostlar aradılar, Sol’da Bağımsız Ortak Aday tek çare dediler. Helal olsun dedim. Kurtuluş budur dedim. Bir ay sonra aradılar, senin adın öne çıkıyor, kabul et dediler. Sarsıldım. Ürktüm. Varolun dedim. Onur duydum. Kabul ettim. İstanbul'dan aday oldum.

Türkiye'de hukuk hak götüre. Dışlanan, ezilen, horlanan; sesi kesilen, önü kesilen, en fenası umudu kesilen milyonlar var. Buna bir de demokrasi diyorlar.

Erkekler, erki kadınlarla paylaşmaya yanaşmıyor. Devlet yurttaşına, gencine güvenmiyor. Ordu, tahakkümü sürdürüyor. Hukuka silah gösteriyor. Silahlı konuşursa, silahsız konuşamaz. Başka silahlı konuşur.

Kürtlerin farklılığına tepkililer. Ama Çerkes ve Lazların farklılıkları bile batıyor bunlara. Müslüman olmayanlar vatandaştan sayılmıyor. Alevilere Sünnilik ezberletiliyor. Eşcinseller, travestiler; onlar zaten yaşamasa daha iyi.

İşçi sendikasız. Çalışan güvencesiz. Hem iş bulamayan yoksulların, hem de ‘çalışan’ yoksulların sayısı artıyor. Kâr eden işletmeleri satıp parasını savurmaya neo-liberalizm diyorlar. Neo-liberal olmak marifet oldu.

“Ah, 1 Mart Tezkeresini niye geçirmedik”! diyorlar. Ezilenin-dışlananın sesi Meclis’te çınlamalı. Bu ses, “Kamu Vicdanının Sesi” diye anılmalı.

Bu ses şimdi sokaklardan geliyor. Bir de Meclis'ten yükselirse Toplumun, Solun, Demokratların üzerine 12 Eylül’de atılmış ölü toprağını silkeleriz artık.

Benim için aday olma hikayesi budur. Bu işin kitabı yoktur. Onu, adım adım, birlikte yazacağız. Çocuklara, torunlara bırakacağız.

halitseyfi
07.06.2007, 23:18
Türkiyedeki kirli siyaset. Aday göster sonra karşısına yeni ir aday çıkar.

munzur6262
07.06.2007, 23:24
bu secim sisteminde baraci asabilmek icin her parti her daldan aday göstermek zorunda kaliyor bu nedenle solun tek büyük partite ATATÜRK ün baykalin degil chp ye oy verip chp yi gercek sahiplerinie teslim etmek her alevinin bence görevidir...saygilar..

başka bir görevimiz varsa söyle onuda yapalım arkadaşım.yol gösterin biz alevilere:yaw2 :yaw2

doruktaisyan
12.06.2007, 08:16
baskınoran istanbul 2ci bölgenin en iyi adayıdır oylar baskın orana

gencsosyalist
12.06.2007, 09:50
arkadaslar MHP ne ise DTP de odur artik bunu her kes kabullensin...irkcilik kadar tehlikeli bir sey olamaz...DTP milliyetci irkci bir partidir....adaylara karsi yapilan saygisizliklari göz ardi etmeyelim ..saygilar..

dtp kesinlikle yanlış yapmıştır baskın orana karşı aday çıkarmakla. ama neye dayanarak mhp ile dtp yi aynı kefeye koyuyorsun.dtp mi yaptı maraşı,sivası,gaziyi yapma kardeşim...dtp ile mhp yi aynı kefeye koymak için dünyaya at gözlükleri ile bakmak gerekir...dtp nin tabanı milliyetçi bir çizgiye kaymış olabilir.ama bunlar en azından chp gibi mhp ile ittifak yapmıyor...

gencsosyalist
12.06.2007, 09:55

her alevinin ilk görevi kesinlikle, chp yi mhp lilerle başbaşa bırakmaktır....baskın hocamızın dediği gibi atatürk yaşasaydı,bu chp lileri sopa ile kovalardı...hem chp atatürkün partisi diye neden chp ye oy verelimki,atatürk türk-islam sentezini savunan bir siyaset adamıydı....chp ye atılacak her oy için chp mhp koalisyonuna ortak olun,ondan sonra görün artık anyayı konyayı