Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeter Aleviler kullanılıp atılacak mendil değildir

KızılBant
05.06.2007, 16:39
CHP zihniyetinin yıllarca Alevileri kullanmasına artık son verelim. Yıllardır seçmen kitlesinin %60 ı Alevi olan bu parti Alevileri hiç bir şekilde önemsemiyor. Alevilerin sorunlarını önemsemiyor. Vekil listelerinde Alevilere haksızlık yapıyor. Irkçılıkda MHP ile yarışıyor. 301 numaralı yasa gibi pek çok yasaya onay veriyor. Partisine pek çok sağcı insanı alarak berbat listeler çıakrtıyor. Seçim sonrası "AKP karşısında" Alevi katili MHP ile koalisyona hazır olduklarını belirtiyorlar. Kısacası CHP ye verilen oylar MHP ye yarıyor veya o tarz zihniyetlere. Gelin görün ki bu partiye halen "sevmiyorum ama mecburuz" gibi bir bakış açısıyla beyinlerini köleleştirerek oylarını veriyorlar. Şeriata karşı olmanın alternatifi sorumsuzca Alevileri dışlayan ve Milliyetçiliği ırkçılığı yükselten bir parti değildir. Oylarınızı CHPden çekin. Ha CHP ha ANAP DYP GP MHP zihniyeti. Hepsi aynı tas aynı hamam. İllaki "sevmiyorum ama mecburum" diyorsanız. Size bol ahlayıp vahlamalar.

Amedli
05.06.2007, 17:04
KIZILBANT CAN
CHPnin kancik zihniyetine hep agir elestiriler yaptim.Onlarca topik actim..bunu canlara anlatmaya calistim.
fakat secim anketine bakarken oylarin yarisindan fazlasinin chp ye atildigi görülüyor..
ne oluyor Alevi düsüncesine ye o yüce felsefesine..
Chp nin ikircikligini,Irkciligini,fasistligini görmüyor mu Alevi canlar...
yoksa yüzlerce yil süre gelmis ALEVi FELSEFESi VE DÜSÜNCESi CAN MI CEKiSiYOR..
BUNUN CEVABINI 22 temmuz aksaminda ögrenecegiz...

zaza24
05.06.2007, 17:07
KIZILBANT CAN
CHPnin kancik zihniyetine hep agir elestiriler yaptim.Onlarca topik actim..bunu canlara anlatmaya calistim.
fakat secim anketine bakarken oylarin yarisindan fazlasinin chp ye atildigi görülüyor..
ne oluyor Alevi düsüncesine ye o yüce felsefesine..
Chp nin ikircikligini,Irkciligini,fasistligini görmüyor mu Alevi canlar...
yoksa yüzlerce yil süre gelmis ALEVi FELSEFESi VE DÜSÜNCESi CAN MI CEKiSiYOR..
BUNUN CEVABINI 22 temmuz aksaminda ögrenecegiz...

Arkadaşlar bana ettiğim laflardan dolayı söz ederken sizin yazdıklarınıza bakın.Bunu bir sürü insanımız okuyor.Kadın erkek.. Nasıl kelimeler kullanmıssınız öyle ya? Bu mudur site yönetimi aleviforum?Küfür etmeden görüşlerinizi söyleyemiyormusunuz ya?

pöndük
05.06.2007, 17:58
bu yorumların çoğuna katılıyorum.arkadaşın eleştirdiği gibi ki ben bunu savunuyorum mecburuz. akp nin iktidar olmsını mı istiyorsunuz. Anketler önüümüzde ya akp ikdidar olacak yada solda bir birlik olursa chp iktidar olcak. ben şeriatla yönetilmeyi istemiyoeum.Artık bir sol parti ikdidar olmalı.sırf bunun içinde kötünün iyisine yani chpye oyvereceğim.EVET BAŞKA ÇAREMİZ YOK

ForZaSLaN
05.06.2007, 19:03
Chpden ne istiyorsunuz yahu.Sanki 10 kere ihtidar olduda alevilerin sorunlariyla ilgilenmedi gibi konusuyorsunuz.

Chp vermicezde kime vericez Pkk faşist kürt partisi DTP'yemi. ?
Hangisi %2 oy alabilir diyer sol partilerden.

Inadina CHP.

AleviKürt
05.06.2007, 19:25
KizilBant, seninle Alevilik'de hemfikir olmasamda, bu konuda katiliyorum. Hatta ileriye gidip, herkesin kendi köyünü, kendi cevresinin etkilemesini görmek isterdim. Ama Alevilerin tek bir partiye oy vermesi iyi olurdu. Hangi sol parti en cok Alevi oyu aliyorsa, o partide birlesmeliyiz. Birisi cikar "yok ÖDP olsun" digeri ise "yok su olsun". Bu konuyu tartismamaliyiz, en büyük parti neyse, oraya toplanmaliyiz, yoksa hic bir yere varamayiz.

Kim bilir, o parti de diger sol partilerle birlesir, is biter.

asd.1950
05.06.2007, 19:50
Chpden ne istiyorsunuz yahu.Sanki 10 kere ihtidar olduda alevilerin sorunlariyla ilgilenmedi gibi konusuyorsunuz.

Inadina CHP.

EVET İNADINA.
PARTİYİ İŞ BULMA KURUMUNA ÇEVİRMEK İSTEYEN ANLAYIŞA KARŞIYIM.
57 YILDIR SEYİRCİ BIRAKILMIŞ BİR ANLAYIŞA FAŞİST DEMEK AKLA UYAR MI?

eldorado
05.06.2007, 19:59
verin arkadaşlar oyunuzu chpye..ülkeyi bu chp zihniyeti düzlüğe çıkarır...sol çatısı altında ne kadar devrimci aydın varsa dışlamış ve soyutlanmış,yerlerine para babalarını almışlar...alevi düşünürlerini mhp,akp gibi dinci milliyetci partilere göndermiş,kendini sağ parti ilan etmiş,yani kapitalist düzeni kabüllenmişler...o kadar büyük bir partiki bu icraatlarını, din sömürücülerini engellemek için,demokrasi altında toplamak için yapacak kadar cahil ve fikir yoksunu...bana biri açıklasın nasıl bir devlet yönetecek bunlar,işçiyimi savunacak,çiftçiyimi,memurumu? ben söyleyim önce zengini doyuracak,sonra dengini...daha hiç duymadım allah aşkına yönetim politikaları nedir bu partinin?

sewe
05.06.2007, 20:06
AKP ye rakip CHP diğer partiler ise parça parça.AKP şimdiden şeriata başlıyor ben de şeriat istemiyorum bende çounluğa uyup CHP diyorum.Ak partiden iyidir.

meyman46
06.06.2007, 13:21
arkadaslara bu soyledıklerınızde elbettekı haklısınız fakat bana chp nın alternatifi olan bı partı soyleyınnn varmı? yok o zaman verecegız tekrar. ben daha once bı tartısma acmıstım bununla ilgili hiçbir aleviforum yonetıcısı bısey yazmadı. tekrar soruyorum neden chp ye alternatıf bı partı kurmuyosunuz bız alevılerın onculuk edecegi lutfen cevap yazın bunun bi orneği var gecmıste basarılı olunmus bi olusum degıldı fakat ınanıyorum kı su gunlerde yapılacak boyle olusuma herkes oy verecektı ve bızlerde chp yı hukumdarlık gıbı kullanan DENİZ BAYKALA en guzel cevabı vermıs olacaktık

saheser
06.06.2007, 13:43
Alevilerin oy kullandigi hangi parti geldiki basa sizler böyle düsündükce istemediginiz akp ve sp,mhp gelsin basaki herkes bir daha düsünme zamani bulsun.Diger kücük partiler daha milletmeclisi kapisindan iceri bile girememis oylari böyle bölmeye devam edin.Bir kere aleviler kullanilacak atilacak mendil degildir bunun suclusu alevilerin hakkini savunacak kisilerin bir ise yaramamasindan kaynaklaniyor.Suclu ariyacaksaniz alevi yönetim baskanlarinin beceriksizligini elestirin alevileri sömürenlerin kimin oldugu ortada, sucu olamayani suclamak kolay alevilerde o kadar okumus genclerimiz var konusacaginiza acin bir parti 25 milyon alevi az degil madem birlik olmak gerekiyor bir dahaki secime kadar birseyler yapilir simdi cok gec ya akp ya chp iki secenek var.

divrigili58
07.06.2007, 18:44
arkadaslar herkes chp kızıyor listelerde alevi yok diye kocaelinde de bu sıkıntı mevcut ama biz aleviler olarak oy vermekden baska ne yaptık birde buna bakmak lazım önce kım nederse desin inadına sol inadına CHP bundan baskada çare yok zaten bu parti baskanlari neden istifa ediyor demekki chp kadar köklü ve güçlü değillerr

İNADINA SOL İNADINA CHP

Şah-Mat
07.06.2007, 19:35
Merhaba Arkadaşlar...

Zaten şuan bizim ülkemizde CHP'nin durumu

-Rejimi kurtarmak..
-Güvenlik sorunları..
-Halkın ve devletin sorunları..
-Dış politika ve dünya sorunları konu başlıkları olarak sıralanıyor..

Tabi vitrinde en çok savundugu görüş bilindiği üzere şeriat veya hilafet düzeni bununla beraber güvenlik sorunları,ekonomik durumlar,yolsuzluklar gibi konular..üzerine şekillenmiş durumdadır.

Akp'nin ise...şuanki durumu..:

-Türkiyenin sorunlarından çok nasıl oy alabilirim.
-Mağdur vatandaşlardan (fıskobirlik..vb) nasıl oy çalabilirim.
-Cumhuriyetin rejimini delmek için nasıl ŞAM taktiği yapabilirim..Kimleri kullanabilirim.(misal:türbansız bayanlar..vb)
-Seçimlerde tekrar nasıl tek başında iktidar olurumda hem Chp'ye hemde devletin diğer kurumlarına bunu Koz olarak kullanabilirim..

Şekilde görülmektedir...

Diğer partilerinkiniede biliyorsunuz...!!

CHP diyor ki...Mısak-ı milli sınırları içerisinde gelin tek çatı olalım.Hem terörürden arınalım hem gelişelim.Tekrar yükselelim.

Bazılarıda diyor ki chp'e sağa kaydı...CHP merkez tabanlı bir parti görünümündedir..Bununla beraber sol'dur.Herkese eşit mesafede durmaktadır.Yani çok özgürlükçü bir parti değildir.Buda kendi ilkelerinde bellidir.

Konuyu açan arkadaşım öyle bir celallenmiş ki sanki dağları yırtacak.Hele biraz soluklan güzel arkadaşım ne bu şiddet bu celal....Bu konuda diğer partiler ne yaptılar.Ülke için ne gibi projeleri var.Gelecek yıllar içerisinde türkiye'yi yönetebilecek bir durumları varmıdır.Ülkenin tümünü kucaklayabilecek bir bakış açısı varmıdır.Ben söyleyeyim yok.Bu yüzden en beceriksizlere,sırf kendine özgürlükçülere oy vermek istemem.

CHP mısak-ı milli sınırları içerisinde tekrar herkesi kucaklamayı hedefliyor.Seni,sağı,solu..vb bu suç mu ? Ülke için yeni bir kurtuluş savaşı başlatmışlar ama bu sefer siyasi kurtuluş savaşı bumudur ırkçılık..Elbette chp bazı konularda alevileri oldugu gibi diğer insanları ve inançları kullanmış olabilir.Başka partiler şuan alevi örgütleri içerisinde cirit atmıyorlarmı.Misal DTp..Mhp..öyle değil mi ?

Sayın Kızılbant..,

Benden sana tavsiye CHP'ye birde "ön yargısız" bak....

Hep aynı tekerlemeleri söylüyorsun...yani çokta umursamıyorum böyle söyleyenleri,CHP'lilerde umursamıyor bilmeni isterim.Böyle söyleyenler bu seçimlerde birde CHP'ye oy versinler...Oda yok..O zaman insanların tercihlerine saygılı olunmalı.Ahkam kesilmemeli,kendi düşüncelerinizi dile getireceksiniz diye başkaları adına -özelikle ben- konuşmamalısınız.Şöyle yapın,böyle yapın demekle bir yere varılmaz...Bunu senin çok iyi biliyor olman gerekiyor..Öyle değil mi ?

Öncelikle siyaset politikasında yapıcı olunmalıdır,birleştirici olunmalıdır..

Bu yüzden böye başlık ve konu açarken birazda bunları göz ardı etmemeniz gerekiyor.

Şahsen bende alevilerin azınlıkta olsalar başka partilere "oy" vermemelerini istiyorum..

Misal..Dtp...Tkp...Ödp....vs

Madem bu kadar.....

Bu kadar Alevileri düşünüyorsun...

Sen söyle bakalım...Aleviler kime "oy" versin...... :)

hezdar
07.06.2007, 20:18

Inadina CHP.

chp bence dtp den daha faşisttir eğer bir faşistlik kıyaslaması yapacaksan,
yıllarca seçim dönemi ne sözler verdiler,seçimden sonra da zıııttt erenköy dediler,
unutmayalım ki bu ülkedeki maraş,çorum,sivas ve gazi olayları sosyal demokrat partiler ya iktidarken ya da iktidar ortağıyken gerçkleşmiştir ve olayları durdurmak için en ufak bir adım dahi atmamışlardır,
bu arada hrant dink'i hedef gözteren chp li sözde aydınlara başta bedri baykam a teşekkür etmiyorum,kınıyorum
sağda solda,mahkeme önünde şunun çocuğu,bunun çocuğu diye pankart açmışlardı ya,
hatırlamışsındır can

esmerim
08.06.2007, 11:16
Malesef KÖTÜNÜN İYİSİ olarak gördüğüm için ben de hayatımda kullanacağım ilk oyumu CHP den yana kullanacağım.

Hevinn
08.06.2007, 11:30
evet kızılbant haklısın ama insanlar sanırım ikinci bir alternatif görmüyorlar kimse chp ye istiyerek oy vermiyor yani bir nevi seninde dediğin gibi mecbur kalıyorlar yoksa sana katılıyorum chp sadece alevileri kullanıyor ama şeriyatçı bir parti kazanacağına sol demokratik bir parti kazansın istiyor insanlar yoksa kimsenin istiyerek chp ye oy verdiğini sanmıyorum

Şah-Mat
08.06.2007, 12:06
evet kızılbant haklısın ama insanlar sanırım ikinci bir alternatif görmüyorlar kimse chp ye istiyerek oy vermiyor sanmıyorum

Aynen katılıyorum...şahsen chp'nin adına takılarak oy vermeyi düşünmüyorum..

Şuanki sistemde belirli partiler var...

Beni temsil edebilecek vekillerin / partilerin barajı geçmesi gerekiyor...

Misal şuan CHP'de yüze yakın alevi vekil oldugu söyleniyor...

Acapa CHP'nin tavrı bu 100 alevi vekile karşı ne olacaktır.....

Alevi vekiller yeni bir türkiye yaratma girişiminde başarılı olabilecekler mi..?

Farklılıklarını ortaya koyabilecekler mi....

Bunun dışında alevi örgütleri ne gibi çalışmalar yapacak...acapa bu kadar alevi vekil adayımız seçilebilecek mi ?

Şahsen ben zamanımız varken....hem not tutup hemde takip etmek taraftarıyım.Son aşamada alevi örgütleri temmuzda toplanıp birlikte hareket edecekler bu gibi faktörleri bekliyorum.Bunun dışında ki durumlarda söz konusu tabii ki.Bu yüzden erkenden "chp" demiyorum.Her ne kadar rejim konusunda sorun olsada kayırmacılık ve ayrımcılık yapacak partilerede "oy" vermeyi düşünmüyorum.Bunun için gaflete düşmemek gerekiyor.Zamanımız varken sadece izleyin,not tutun sonra yap-bozu birleştirelim ve ona göre oy kullanalım.Bu sadece CHP için değil diğer partilerdi kapsıyor...

Bence daha zaman var..ben şahsen alevi örgütlerinin birlikte alacağı kararıda önemsiyorum.Bunun içinde erkenden konuşmamak gerekiyor.Her neyse bakalım,görelim..:)

saheser
09.06.2007, 01:30
Asil sorun alevi temsilcilerin aleviligi tam ifade edemeyisinden kaynaklaniyor televizyonlarda tartisma ortamiyda bile birbirleriyle anlasmama sorunu var.Böyle giderse aleviler her zaman dislanacak alevilerin arasinda bile ayrimcilik varken partilere yüklenmek ne kadar dogru.Chp basa gelirse görecegiz alevilere yaklasimi nasil olacak benim gördügüm chp,nin sandelye sayisi az olmasina rahmen yinede chp alevi sorununu meclise tasimistir.Mahlesef hic birseyde sözü gecmeyen chp baska konularida getirsede önemsenmemis ve getirdigi öneriler kabul edilmemistir.Ben almanyada yasiyorum ve oy vermemiyecegim ben sahsen inaniyorum chp gelirse aleviler yönünden bayagi bir gelisme olacagina eminim,Oylarin bölüncegini düsündükce kimsenin amacina ulasamiyacagini ve bunu cok iyi degerlendirmesini belki chp,ye oylar verilcek istenmesede ama alevilerin önü acilcak imkanlar dogacak zaman kazanmak iyi degerlendirmek gerek.Kizginlikla degilde mantiken iyi düsünüp oylarin kullanilmasi hem kendiniz hem geleceginiz icin.Bu kadar kisa bir sürede kimsenin kafasi karismasin biraz oturup düsünün kimsenin etkidinde kalmayin kendi fikirleriniz düsünceleriniz önemli düsünürken artilarini eksilerinide düsünün.Herkes kime kullanirsa kullansin kendi özgür iradesiyle kullansin.

sausen
09.06.2007, 01:38

Inadina CHP.

Merhaba,

Öncelikle kimliğini tam belli etsin CHP.
Ve neden darbeci generalleri 1. sıradan aday yaptığını söylesin...
Ve desin ki bu faşistlerde adam bunlarda milletvekili olsun.
Yani dürüst olsun anlıyor musun arkadaşım...
Bırakın artık bu CHP ağızlarını.
Chp Atatürk'ün Chp sinden çok uzak anlıyor musun?
Diktatörünüz Dezin Baykal a sor o anlatsın sana....

zülküf
14.06.2007, 09:13
arkadaşlar bu kadar chp kötülemeyın 1957 den beri sol partı iktidara geldimi hep sağ kesimi türkiye yi yönetti bırakın deniz baykalı bi başbakan olsun ondan sonra değerlenmeyi yapın ortada fol yok yumurta yok chpyi yerden yere vurmanın anlamı yok ben bursada ikamet etmekteyım şuan bursanın nilüfer ilçesi belediye başkanı chpeli iki dönemdır belediye başkanlığı yapıyor alevilere öyle katkıda bulundu ki 25 yıldır bursadayım hiç bir belediye bulunmadi bir top sahası kadar cem evi yapmak için yer verdi bizim her türenımıze katılıyor belediye olarak cem evin yardım etti daha ne istiyelım

zülküf
14.06.2007, 09:15
arkadaşlar bu kadar chp kötülemeyın 1957 den beri sol partı iktidara geldimi hep sağ kesimi türkiye yi yönetti bırakın deniz baykalı bi başbakan olsun ondan sonra değerlenmeyi yapın ortada fol yok yumurta yok chpyi yerden yere vurmanın anlamı yok ben bursada ikamet etmekteyım şuan bursanın nilüfer ilçesi belediye başkanı chpeli iki dönemdır belediye başkanlığı yapıyor alevilere öyle katkıda bulundu ki 25 yıldır bursadayım hiç bir belediye bulunmadi bir top sahası kadar cem evi yapmak için yer verdi bizim her türenımıze katılıyor belediye olarak cem evine yardım etti daha ne istiyelım

berdari
14.06.2007, 10:55
seçimle ilgili görüşlerini eleştirilerini ve önerilerini yazan-okuyan tüm canları kutluyorum.
Aslında bizim sorunumuz kendi kendimize güvenimizin olmayışı,toplumumuzun büyüklüğünü kabullenmeyişimiz,omuzlarımızı başkalarına merdiven yapmamız,başkalarına kendi duygu ve düşüncelerimizden olandan fazla değer vermemiz,birilerini desteklemeye alışmamız,çobansız oluşumuz(yanlış anlaşılmasın),ayakta duran Türkiyenin temelini oluşturduğumuzu bilmeyişimiz,emevi,abbasi ve osmanlılardan bu yana ezildiğimizden güvenimizi yitirdiğimizden kimin dost kimin düşman olduğunu bilmeyişimiz vb.
bütün suç düzenin ve bu düzene alet olanların olduğunu unutuşumuzdur.
Hüdai baba derdi ki:
Adam dersin ayı çıkar,
Mazlum dersin dayı çıkar,
ortaya bir sayı çıkar,
Senin de kafan karışır.
Evet bizler şu an kafası karışmış durumdayız.

Ve Mahsuni baba:
Boşa dövüşmeyin bizim yiğitler,
Sizi vurduranlar vurulmuyor ki,
Kim bilir nerede hangi koltukta
Kömürde tarlada yorulmuyor ki

Yeni adı çıkmış sağ ile solun,
Tarihte borcu yok kullara kulun
İki yanı birdir yattığın çulun
Bilirsin ölenler dirilmiyor ki

MAHSUNİ der nedir hakkın davası,
İnsana benzer mi köpek mayası
Tükensin bitsin sınır kavgası
Sınıfsız bir okul kurulmuyorki.

Kendi sınıfımızı bilir emin adımlarla ilerlersek sorunları aşacağımıza inanıyorum.

KızılBant
15.06.2007, 16:47
Olabilecek muhtemel CHP-MHP koalisyonuna destek vermeyelim. Alevi katili MHP ile koalisyon yapmayı aklına koyan CHP tamamiyle Alevi düşmanı gibi davranıyor. Bunlara oy vermekdense genç parti iyidir. Benim oyum bağımsız adaylara

En_KraL_ALeVi
16.06.2007, 02:36
bencede CHP nin MHP den hiçbir farkı yok deniz baykal kesinlikle alevi düşmanıdır bunu kimse inkar edemez,bakarmısınız chp den stifa eden akp ye geçiyor anap a geçiyor böle bişey olabilir mi yaa sol dan sağ a geçmek diye işte chp nin içide böle insanlarla dolu,arkadaşa tamammen katılıyorum ama oy verecek parti yok sol parti kalmamış kime vereceğiz akp den kurtulmak için mecburen chp ye vericez çok saçma ama işte bizi bu hale getirdiler inanın bana bu seçimlerde chp nin alacağı oyların yüzde 80 i istemeye istemeye verilen oylar olacak,chp son 6-7 ayda ülkeyi şeriattan kurtardı cumhurbaşkanlık seçimi falan diyoruz peki bu adamlar 4 senedir neredeydi buraya kadar niye getirdi olayları işte böle son dönemde yapıyolar yapacaklarını milletin gözünü boyuyorlar...

aytek
16.06.2007, 03:20
Türkiyenin en büyük sorunu AKP ve Fetullahçı yönetimidir!!!Bu yönetime karşı birlik ve beraberlik içinde olmak gerekir! Çünkü ülkenin sürüklendiği nokta ne sağ nede sol; şeriatın tam ortası!!!
İşte bu durum içinde doğru karar vermek gerekir!
Oyumuz bağımsızlara diyen arkadaşlara saygı duyuyor ve haklı buluyorum ancak CHP ye verilen oylar MHP ye fayda sağlıyacak diye bir tezi ortaya atan düşünce biçimi bağımsızlara verilecek oyların da AKP ye fayda sağlayacağını düşünmüyor ve görmüyor mu?
Sıradan bir ideolojik bir sorun değil şeriatla savaştığımızı farkına varmak gerekir! Bu ülkede 50 yıldır sağ partiler iktidar! Bizim gibi sol düşünceye sahip insanların bölünmüşlüğü yüzünden iktidarlar!!! Niye olsunlar!!!
Ama "bir insan ya laik olur ya da müslüman " diyen birini ben 5 senede başbakan olarak görmek istemiyorum.
Doğru düşünmek gerekir...
Saygılar

eldorado
16.06.2007, 10:33
evet aleviler kullanılıp atılacak mendil değildir...atmayın bir dahaki seçimdede lazım olacak...

suzi34
16.06.2007, 10:43
Hep aynı şeyler, başka bir sol partinin tek başına barajı aşacağına inanan varmı?Ben CHP den başkasının aşacağına şahsen inanmıyorum.Ben CHP'nin başına Deniz Baykal geldi geleli asla oy vermedim.Fakat mecburen bu seçimlerde vereceğim.Aksi takdirde başa gelecek partiler belli bunu hepimizde biliyoruz.Ya akp yada mhp bunlardan birinide kesinlikle ben şahsen istemem, alternetif bir başka parti yok CHPye mecburuz açıkcası benim düşüncem bu.

aytek
16.06.2007, 14:06
Yıllarca her fırsatta söyledik,dillendirdik BİRLEŞİN diye... DSP CHP ye katıldı, SHP seçimlere girmeyeceğini açıkladı...Vakit bölünme vakti değil çünkü,tek bir nokta da buluşmamaız gerek... Bu ülkenin en büyük sorunu AKP zihniyetidir!!! Bir an önce bundan kurtulmamız gerek!!!
Deniz Baykal ile bir hesabımız var, bunu farkındayım...Ama zaman ve şartlar bu hesabı bu gün sorma şansı ve hakkı vermiyor... AKP ye karşı birlik olmak gerekiyor!!!
Saygılar...

eRDem®
17.06.2007, 18:33
Günümüzde siyasal bir parti anlaıyışı neredeyse kalmadı. Toplumsal ve bireysel olarak siyasal görüşlerimiz olsada parti genel başkanları sağolsunlar kendi düşüncelerini parti geneline yaymaya çalışarak Genel başkan merkezli bir siyaset yaptılar bugüne kadar.

CHP' nin geçen seçimlerdeki konuşmalarında, seçim sloganlarında SOL kelimesi hiç geçmedi. Evet hepimizin evet diyeceği gibi CHP cumhuriyetimizin, demokrasinin ve solun partisidir. Ama Deniz amcamız sağolsun, yedi bitirdi partiyi. Partide adam kalmadı kendisine yakın olanlardan ve kendi düşünlerine evet haklısınız diyenlerden başka.

Listelere bakın sağ partilerden gelen adamlar el üstünde... Bi oy kaygısıyla merkez merkez diye bişey çıkardılar. biz de apalladık. Solcuyduk merkez sol oluverdik bir anda...

Evet Herşeye rağmen özelliklede Deniz amcamıza rağman mecburen veriyorum CHPye oyumu...

Sırf baraj nedeniyle, yoksa CHP düşüncelerimi fikirlerimi tam anlamyıyla savunmayı bırakın söylediği için felan değil......

Anatolianman
17.06.2007, 18:43
Asıl alevileri bir mendil gibi kullanıp atanlar illegal aşırı sol örgütler, pkk gibi terör örgütleridir.
Onlar geçmişte çok insanın hayatını kararttı ve anlaşılan hayatını karartmaya karar verenler başkalarının hayatıda kararsın diye hedef saptırmaya devam ediyorlar.

Hüseyin69
17.06.2007, 18:45
market ve bakkalarin raflarinda selpak mendili gibi kendilerini görenler sürekli birilerinin kendilerini satin almasi icin bekler dururlar bazence cocuklarin ellerinden satilmayi yeglerler
satin alan kisi o mendili acmayana kadar mendil degerinden zerre kaybetmiyro ama actiktan sonra ön cebe arka cebe gögüs cebine girer ve eski halinden hic bir eser birakmaz tahrib olur bir gün gelirki kendisini cöpte bulur
bu kimi alevilerde böyle selpak mendillerine kendilerini benzetirler

eRDem®
17.06.2007, 18:50
selpakkk??? :D
bu olayı tutup kimi alevilerde böledir demek çok komik..
İnsanların hepsi böledir. alevide sünnide. hristiyanda müslümanda....
....GÖZLERİMİZİ OYMUŞLAR ŞİMDİ DE GÖREMİYORUZ DİYE BİZİ KINIYORLAR....

sinan_25
21.06.2007, 15:21
arkadaşlar chp şu ana kadar alevilere bi şey vermedi ama şuan da akp nin başa gelmesini istemiyoruz değil mi?

asd.1950
22.06.2007, 21:18
verin arkadaşlar oyunuzu chpye..ülkeyi bu chp zihniyeti düzlüğe çıkarır...sol çatısı altında ne kadar devrimci aydın varsa dışlamış ve soyutlanmış,yerlerine para babalarını almışlar...alevi düşünürlerini mhp,akp gibi dinci milliyetci partilere göndermiş,kendini sağ parti ilan etmiş,yani kapitalist düzeni kabüllenmişler...o kadar büyük bir partiki bu icraatlarını, din sömürücülerini engellemek için,demokrasi altında toplamak için yapacak kadar cahil ve fikir yoksunu...bana biri açıklasın nasıl bir devlet yönetecek bunlar,işçiyimi savunacak,çiftçiyimi,memurumu? ben söyleyim önce zengini doyuracak,sonra dengini...daha hiç duymadım allah aşkına yönetim politikaları nedir bu partinin?

Yahu pes diyeceğim az kalır. Sanki bu ülkeyi yıllarca CHP yönetiyor da artık yeter diyoruz. CHP bir yönetsin sonra konuşuruz. Sakın 1973-1978 ve 1991 yıllarındaki eklemeli hükümetlerde CHP vardı demeyin. Bu büyük bir hata olur. Hatırlıyorum da 1973’deki iktidarında Ecevit yurt dışı temaslara gidememişti. Niye biliyor musunuz? Başbakanlık vekaletini Erbakan’a bırakmamak için. Çünkü bir koalisyon hükümetiydi. Siz buna şimdi CHP ülkeyi yönetti ve kötü yönetti mi diyorsunuz? 1978 iktidarını yıkmak için Tüsiad’ın yaptıkları unutulur mu? Gazetelere boy boy ilanlar vererek hükümeti düşürmeye çalışırken diğer yandan da üretimlerini halktan gizleyerek yokluk yaratıyorlardı. Ama bütün olumsuzluklara karşın bu parti Kıbrıs Harekatı’nı yaparak ülkemizin onurunu korumayı da bilmiştir.

kızılgüneş
23.06.2007, 01:24
(22.06.2007)bugün yaşanmış bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum

chp yani meşhur halkçı parti gazide seçim bürosu açtı ve gazi mahallesinde miting yapmaya kalktılar

ama gazilileri artık kandıramazlar
gazi mahallesine yıllarca uğramayanlar
seçim zamanı doluştular
ve gazili devrimci ve demokratlardan gereken cvbı aldılar mahalleyi kaçarak terkettiler:)

EREN izm
25.06.2007, 20:41
arkadaşlar chp şu ana kadar alevilere bi şey vermedi ama şuan da akp nin başa gelmesini istemiyoruz değil mi?

Evet :)

eldorado
25.06.2007, 20:48
YAHU PES DİYECEM AZ KALIR. SANKİ BU ÜLKEYİ YILLARCA CHP YÖNETİYORDA ARTIK YETER DİYORUZ. CHP BİR YÖNETSİN SONRA KONUŞURUZ. SAKIN 1973-1978 VE 1991 YILLARINDAKİ EKLEMELİ HÜKÜMETLERDE CHP VARDI DEMEYİN. BU BÜYÜK BİR HATA OLUR. HATIRLIYORUM DA 1973 DEKİ İKTİDARDA ECEVİT YURT DIŞI TEMASLARA GİDEMEMİŞTİ. NİYE BİLİYOR MUSUN? BAŞBAKANLIĞI ERBAKANA BIRAKMAMAK İÇİN. ÇÜNKÜ BİR KOALİSYON HÜKÜMETİYDİ. SEN BUNA ŞİMDİ CHP ÜLKEYİ YÖNETTİ VE KÖTÜ YÖNETTİ Mİ DİYORSUN. YAHU KIBRIS HAREKATINI BİLE YAPTI O HÜKÜMET DE ÜLKEMİZİN ONURUNU KURTARDI.

geçmiş ile bugünü bir tutmayın..acaba diye sordunuzmu kendinize hiç,
neden chp hükümet kuramıyor bu kadar oy potansiyeline karşı?
siz chp yi savunmayın bana,chp nin savunduğu politik ve siyasi fikirlerini söyleyin...demekki hükümet olamıyorsa bir türlü onu kendi iç yönetiminde ve güvenirsizliğinde arayın...yıllardır chp yi savunduk bizde ama artık siyasi çehresini değiştirmesi ve yeni bir sol vizyon kullanması şart...en güzel örneği dün tokatta yaptığı mitingteki katılım sayısı...

Volcano
25.06.2007, 20:50
Uyanalım arkadaşlar.CHP'ye dersini verelim.Nasıl olsa alevilerden oy gelir onlar okey diyolar şimdi mhp,dp,gp v.b nin oylarını almaya çalışıyolar.Rejim elden gidiyo diye sevmeden içten gelmeden CHP'ye oy mu verecez ki ortada bir rejim mi var sanki...???

Volcano
25.06.2007, 21:38
(22.06.2007)bugün yaşanmış bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum

chp yani meşhur halkçı parti gazide seçim bürosu açtı ve gazi mahallesinde miting yapmaya kalktılar

ama gazilileri artık kandıramazlar
gazi mahallesine yıllarca uğramayanlar
seçim zamanı doluştular
ve gazili devrimci ve demokratlardan gereken cvbı aldılar mahalleyi kaçarak terkettiler:)

Helal olsun.Bu CHP de 2004'te bölünmeye sebep olarak Sarıgazi'yi Akp'nin almasını sağladı

asd.1950
26.06.2007, 23:25
geçmiş ile bugünü bir tutmayın..acaba diye sordunuzmu kendinize hiç,
neden chp hükümet kuramıyor bu kadar oy potansiyeline karşı?
siz chp yi savunmayın bana,chp nin savunduğu politik ve siyasi fikirlerini söyleyin...demekki hükümet olamıyorsa bir türlü onu kendi iç yönetiminde ve güvenirsizliğinde arayın...yıllardır chp yi savunduk bizde ama artık siyasi çehresini değiştirmesi ve yeni bir sol vizyon kullanması şart...en güzel örneği dün tokatta yaptığı mitingteki katılım sayısı...

O zaman siz partiye girin ve çalışın. CHP'nin savunması gereken politik ve siyasal fikirleri siz oluşturun. Sanki diğer partiler bu işi tam yapıyor CHP yapmıyor da... Gidecek ve destekleyecek bir parti varsa söyleyin. Onu destekleyelim. % de yarımlık partilerin ardına bu halk düşmez.