Orijinalini görmek için tıklayınız : AleviForum Yorum Yarışması / Oylama Topiği
Sevgili Dostlar...
AleviForum Yorum Yarışmamız (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=31405)a göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı AleviForum Yönetim ekibi adına teşekkürlerimi sunuyorum. Belirlediğimiz kriterlerden geçip oylamaya sunulmaya hak kazanan yorumlar bu sayfada yayınlanacaktır.
Lütfen oyunuzu kullanmadan önce adil davranıp bütün yorumları okuyunuz. Yorumlara başlık istemediğimizden dolayı, bu defa yorumları numaralandırdık. Aşağıda okuduğunuz yorumlardan beğenmiş olduğunuz yorumun numarasını ankette seçiniz.
Yorumunuzu oylama sonuna kadar açıklamamayınız. Bu yarışmadan diskalifiye olmanıza sebep olabilecektir...
Oylama 4 gün sürecektir, oylama sonuçları; 10 Haziran 2007 saat 01:00 itibariyle açıklanacaktır. Bütün aktif katılımcılardan oylarını kullanmalarını rica ediyorum.
Herkese Bol Şans diliyorum...
Alevi Forum Yönetim Ekibi Adına
LaDY
http://www.youtube.com/watch?v=saozlPy6mTs
Videodaki habere yapacağınız en yakın yorum nedir?
1. Yorum
Aleviliğin temeli sevgi saygı ise bir alevi dedesine sen haddini bil diye bağırılmaz alevi dedeleri biz canlar için yolu erkanı gösterendir.Ayrıca Alevilik İslam ile bir bütündür bunu inkar eden kişi cem evlerinde ibadet yapamaz zaten o kişi alevi değildir.Bizler nasıl Devrim diyince Solculuk aklımıza geliyorsa Alevilik diyince İslamı inkar edemeyiz. Herkes Candır Herkes Kardeştir.
2. Yorum
"Alevilik İslam'ın içinde mi, değil mi bilmiyorum ama Alevilik insanın içindedir.
İçi beni yakar Madımak'ta, dışı seni."
3.Yorum
Alevilik gerçekten hiç bir şekilde bir anlayışla bağdaştırılarak ona ithaf edilemez. Çünkü alevi kültürü kendi anlayışını ortaya koyar ki oda asla islamın bugüne ulaşmış hali ve tarihi ile bağdaşmaz. Alevi inancında var olan bazı kuramlar islamın tamamen reddettiği ve bu tarz şeylere inanıldığında dinden çıkmış olunacağını belirtiği gerçektir(son değiştirme). Peki o zaman biz niye kendimizi hala bir yerlere ait,bir yerlerin parçası olarak göstermeye çalışıyoruz. Alevi kültürüyle büyümemiş bağlama dinlemeyi dahi bilmeyen biri nasıl olurda alevilik hakkında görüş bildirebilir.
4.Yorum
Aleviliği Türk -İslam sentezinden ibaret olarak göstermeye çalışıp ,yaşam felefesinin özünü oluşturan insan anlayışından uzaklaştırmak devletin resmi asimilasyon politikasının bir parçasıdır ! ki bu politikanın işlediği ve Aleviler içinde çatlaklar oluşturduğu görülmektedir ....
Not: bu poilitikanın en iyi tacirlerinden Reha Çamuroğlu AKP nin milletvekili adayıdır !!!
5.Yorum
Alevilerin haklarını bu tarzda yani kavga edercesine savunmak hoş olmamıştır. Ali yıldırıma katılmıyorum çünkü Alevilik İslamın içindedir
ve Ali Yıldırımın burda yaptığı bir ayrımcılıkdır biz Alevi toplumu olarak ayrımcı değil birleşimci olmalıyız. Eğerki o kişi bizi yani Alevi toplumunu temsil ediyorsa daha sakin ve herkese örnek davranışlarıyla ön planda olmalıdır çünkü arkasında azımsanmayacak kadar bir toplum vardır saygılar
6.Yorum
Aleviliğin yok oluşunu asimilasyonla olabileceğini iddiasını savunan ve bu asimilenin yaşatılmaya çalışılan İslam diniyle bütünleştiğini,alevilerin dini olarak görülmemesi gerektiğini anlatmaya çalışmış.Bunu da Türk İslamı olarak da adlandırmıştır.
7.Yorum
Alevilik kendi özüyle ve geleneğiyle varolmalıdır. Aleviliği Fettullah Gülenciler ve Reha Çamuroğlu gibi sunniliğe entegre etmek isteyen kişiler ve şahıslar inancımız hakkında söz söyleme hakkına sahip değillerdir. Zira Reha Çamuroğlu AKP'den aday adayı olarak kendi konumunu ve misyonunu belli etmiştir. Bu tarz oyunlara gelmeyerek ve bu tarz kişilere prim vermeyerek Hak yolu olan Aleviliği asimile ettirmemeliyiz.
8.Yorum
İlk önce Aleviliğin ne olduğu hakkında ortak bir düşünceye bağlı olmayan alevi yöneticileri ve dedeleri. sonra yıllarca ezilen, asimilasyonlara mahkun kalan alevi toplumunun bu ayrık yönetim tarafından temsil edilmesi(ne kadar üzüntü verici bir durum)...Alevi toplumu yıllardır karşılaştığı bu haksız olumsuzluklar karşısında bir olmalı sorunu önce kendi içimizde çözmeli ve sonra kendi inancını ve kültürünü korumaya ve tanıtmaya çalışmalıdır. Herkes kendi kafasına göre çıkıp, kendi düşünceleriyle aleviliği tanımlama hakkına sahip değildir, böle bir şey söz konusu olmaz. Unutmayalım ki ; sözümüz ve yolumuz birdir, YA ALLAH, YA MUHAMMET, YA ALİ
9.Yorum
Ali Yıldırım'ın kitabına uygun olanı gerçekten merak ediyorum.
Aleviliği islamın dışında görenlere sorarım; aleviliğin özü olan, alevilerin ağızlarından bir an olsun düşürmedikleri "ALLAH-MUHAMMET-ALİ" onlara neyi çağrıştırıyor?
Üstelik kendi haddini bilmeyen de kimseye haddini bildiremez.
10.Yorum
Sayın Ali Yıldırım'ın bu celalli tavrını anlamış değilim , acaba neyin peşinde üslupu hoş değil. Daha dingin olup sağlıklı düşünmesi lazım. Sayın Fethi Erdoğan'a kesinlikle katılıyorum. Bu kişi kendi fikirlerini bagırarak toplum içerisinde insanların beynine empoze edip o yazının altına imza attırmaktır.
''islam çercevesi içerisinde olan alevi değildir''bu tanım yanlış bir tanımdır..
Alevilik islam çerçevesi içerisinde olup dini temsil eden bir dindir.
11.Yorum
Ali yıldırım'ın görüşlerine katılıyorum. Reha soyadı gibi Çamuroğlu Alevilik felsefesini islami inanış içinde eritmek amacında olduğunu A.K.P kürsüsünde kanıtlamıştır. Tartışılır hiç bir yan bırakmadan.
12.Yorum
"Tartışma içerisindeki şahsın Ankara Alevi Dernekleri başkanı olarak Aleviliğin İslam dışı olduğunu açıklaması bence yanlış bir açıklamadır. Üstelik kendisinden yaşça büyük fakat kendisine iyi niyetle yaklaşmaya çalışan sayın Alevi dedesine sert tavırlarda bulunması dedeye karşı ve topluma karşı yanlış bir davranıştır. Bu davranışlar yüzünden toplumun aklında alevilik hakkında yanlış fikir ve düşünceler oluşmaktadır."
13.Yorum
Halklar,özgürlük tutkuları ve buna yön veren dava esasları ile yaşarlar.Alevi halkı,adeta yeniden inşa edilmeyi bekleyen bir toplumdur.Aleviler;adeta utanarak,korkarak ve de milli özelliklerinden kaçarak yaşamaktadırlar.Bir de bunların üstüne davayı yürütmek için ortaya çıkanlar(kişiler,kurumlar vs.) arasında ki görüş ve düşünce farklılıkları yüzünden çatışma kaçınılmaz olursa bu alevi halkını bir kez daha hezimete uğratır ki bunun sorumluları halkına iyilikden çok zarar verir. En kuvvetli halk,ben bu kimlikle yaşayacağım gerekirse savaşacağım diyen ve umudu kişilerde,kurumlarda değilde kendi içlerinde,davanın içinde gören,buna ağırlık veren halkdır ve bu halk birgün muzaffer olur.
14.Yorum
Ankara Alevi Dernekleri Başkanı Ali YILDIRIM'ın katılımcı olarak bulunduğu Abant platformu aleviliği bırakın benimsemeyi, varlığımızdan bile rahatsızlık duyan insanlardan oluşan bir topluluktur. O nedenle bir Alevi dernek başkanı aleviliğe yakışır şekilde davranmalıydı biz zaten zorbalığa ve kavgaya karşı değilmiyiz. Alevi dedesi Fethi ERDOĞAN'a söylediği "ben sana haddini bildiririm" sözünü karşı taraftaki insanın fikri ne olursa olsun asla söylememeliydi. Her zaman Aleviler olarak duruşumuz ve konuşmalarımızla çevremizdeki insanlara örnek olmalıyız.Sanki oraya aleviler adına kavga çıkarmaya gitmiş gibi sergilediği üslubu bize yakışmadı.
15.Yorum
Ali Yıldırım'ı eshefle kınıyorum ve bu tarz bir yaklaşımı kendisine ve onun gibi düşünenlere yakıştırmıyorum.Alevilik İslam'ın içinde ve özündedir.
Burdaki tutumunu saygısızlıktan başka birsey olduğunu düşünmüyorum.bu tarz düşünceye sahip insanlar Aleviliği asla yıpratmayacak,yıpratamayacktır...
Akıllının dili gönlünün ötesindedir;
ahmağın gönlüyse dilinin ötesinde.
16.Yorum
Bence platform erişmek istediği amaca ulaşmıştır ki bu da Aleviliğe değinerek olmuştur.Eğer amacınız hizmet vermek olacaksa bunu insanlar için yapmalıyız çıkarlamız için değil , burda ki çoğu insanda çıkar amaçlıdır.Platformun kuruluş amacı , kimler tarafından kurulduğu bilindiği taktirde yine Aleviler üzerinde oyunlar oynandığı asimilasyon siyasetlerinin döndüğü anlaşılacaktır.Görüntülerde Alevilerin bölümlere ayrıldığı, herkesin Aleviliğe kendine göre tanımlama yaptığı gibi kendi içlerinde çelişkiye düştüğü imajı verilmek istensede, Aleviliğin insanlar tarafından anlaşılmasını sağlamamışlardır...
17.Yorum
Alevi kuruluş ve temsilcilerin kendi başlarına aldıkları kararları bir bildirge halinde yayınlaması,sözde bütünleştirici ve birleştirici gibi gözüksede,bu bildirgenin tüm alevi insanların görüşlerini tam olarak yansıtmadığı ortada. Ve işin doğrusu seçimlerin yaklaşması nedeniyle açıklanmış bu bildirgeninde ne kadar özgür ve bağımsız olduğu hakkında şüphelerim var.Kendi içimizde bile aynı paydada buluşamıyorsak ki;bu düşünce değil dinsel bakış açısında hala eksiklerimiz var demektir...
18.Yorum
Varol olmak yada Varolmamak Aleviliği Müslümanlığın dışında görenler varolmamak içinde yaşarlar. Ordaki Sonuçta bir dededir Aleviğin özünde dedelere büyük saygı vardir.O bağıran şahsiyet varolmadığını bu agrasif tavırlarıyla dedemize saygısızlığıyla göstermiştir
19. Yorum
Ali yıldırım bey haklıdır,konuştuğu ve sarfettiği sözcükler tamamen alevilerin lehinedir.Sünniler alevi yorumu yapamazlar,Yani sizce bir sünninin bir aleviyi tanıtması mantıklımıdır? Demokratik bir toplumdan bahsediliyor,ama sünniler ve aleviler birbirine düşmanca yaklaşıyor,yani alevilik başka islam başka şeylerdir. Sonradan düşünmek gerekirse herkesin düşüncesine saygı duyulmalı özgür zihniyetler asla susturulmamalıdır.Zaten ordaki insanlar politika yapıyorlar, hem alevilik hem islam olmaz.
20. Yorum
Alevilik sorunlarını hiçbir zaman ABD destekcisi Fethullahçı Abant Platformu gibi adreslerde aramamalıdır. Alevilik sorunları Sünni inancın gölgesinde çözülemez. Çözülecek sorunlar ilk önce ABD'nin boyunduruğunu kabul etmeden, özgürlükten,laiklikten,demokrasiden yana siyasetin çıkarlarına hizmet etmeksizin; Sivas Madımak Katliamının gerçekleştirildiği yerin Müze olması gibi talepler dile getirilmelidir. Neden alevilere yönelik tarihin kara sayfalarıyla yüzleşmek istemiyorlar, Aleviliğin asimile edilmesini ve belirli bir kalıba sokulmaya uğraşılmasını engellemiyorlar ?
21. Yorum
Bezirgan başları Alevilikten ellerinizi çekin!
Aleviliği kendi çıkar ilişkilerinize alet edemezsiniz...
Aleviliği getirip İslama mal edip İslamlaştıramazsınız...
Alevilik eline beline diline bağlı bir yaşam biçimidir...
Lütfen çekin artık ellerinizi!
Katılan Tüm Canlara Teşekkürlerimi Sunuyorum...
Yardım ve desteklerinden dolayı Alevimen(Erhan)'e ayrıca teşekkür ediyorum...
Yorumlarınızı bu topikten belirtebilirsiniz dostlar...
Alevimen 06.06.2007, 02:39 Very good :)
Umduğum gibi oylama'da biraz zorlandım, acaba oyladığım yorum kime ait şimdiden merak ettim :shifty:
Herkese tebrikler ve teşekkürler.
Merhaba Canlar,
Güzel yorumlar var bakalım kime gitmiş bizim oyumuz...
Herkesin emeğine sağlık. Başta Lady'nin...
Başarılar...
Cok zor be Lady can. Okudum, karar veremedim.... yarina kaldi.. biraz daha dusunmem lazim..
Yapılan iki yorum arasına sıkıştım.Katılan arkadaşları tebrik ederim.Yapmış oldukları yorumlar kendi özlerinde düşündükleriylede ilişikse bu yarışma bittikten sonra tartışılacak çok şey olacak kanaatindeyim.
Lady sizinde fikirlerinize her zaman saygı duymuştum işte sebep .Fikrine sağlık.
yitirilen 06.06.2007, 09:07 öncelikle emeğine ve yüreğine sağlık....Güzel yorumlar var ne diyelim diğer kısmı canlara kalmış....
EREN izm 06.06.2007, 09:32 Sizin için Gerçekten zor bir durum. :) En iyisini Seçecenizden eminim.
Hepside güzel ama. :) Katkısı bulunan canları saygıyla selamlıyorum. Başarılar.
Yorumları hepsi çok güzel seçmek çok zor oldu,emeği geçen tüm canlara teşekürler...
suyunsesi 06.06.2007, 12:07 Emeği geçen tüm arkadaşların emeğine sağlık
İki yorum arasında bayağı zorlandım ama birisini tercih etmek zorundayım
Beyendiğim yoruma oyumu kullandım.
Daha nice nice yorumlara...
Yarışmaya katılan bütün arkadaşlara başarılar.Farklı yorumlar var yorumların hepsini okudum.Yorumda dereceye gıren gırmeyen butun arkadasların yuregıne saglık
Haydaryiğit 06.06.2007, 14:06 Very good :)
Umduğum gibi oylama'da biraz zorlandım, acaba oyladığım yorum kime ait şimdiden merak ettim :shifty:
Herkese tebrikler ve teşekkürler.
Teşekkürler katılan tüm canlara ....
Sayın Alevimen göründüğü üzere Şiir,Fotograf Yarışmalarımız gibi Yorum Yarışmamızın ilki de gayet büyük bir ilgi görmüştür.Sonucu merak ediyorum gerçekten kendime ve katılan tüm canlara başarılar diliyorum gerçekten kıymatli yorumlar çıkmış.Daha nice Yorum Yarışmalarına...
Kolay gelsin..
tüm emeği geçenlere de ayrıca teşekkürler :rolleyes:
dedeoglu 06.06.2007, 15:34 Epey bir katılım olmuş. Katılan tüm arkadaşlar güzel yorumlarda bulunmuşlar. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Anatolianman 06.06.2007, 18:01 Yorumlamaya konu olan görüntüleri henüz bugün izleme fırsatı bulabildim.
Uluorta bir ortamda tartışma yapan kişilerin ne söylediklerinden çok nasıl söylediklerinin önplanda olduğunu düşünüyorum. Bu noktaya değinmiş kişi oyu hakeder sanırım..
Zira kamuoyu önünde inanç önderleri bu üslupla tartışmamalı. Kim ne kazandı o tartışmadan, ordaki izleyenler ne anladı, ne düşündü, intibaları ne oldu?
firariHH 06.06.2007, 23:34 Merhaba
Katilan ve Emegi gecen Herkeze Tesekkürler,iki yorum arasinda takildim birkac defa daha okuyuo degerlendirecegim.
sahrut75yagmur 07.06.2007, 04:58 Bir hakkım vardı.İkisi elimde kaldı.Herkese kolay gelsin.
Alevimen 07.06.2007, 10:09 oylar çok güzel dağılıyor daha henüz 5 oy alan olmamış, çok çekişmeli geçeceği kesin :)
eldorado 07.06.2007, 10:17 oylar çok güzel dağılıyor daha henüz 5 oy alan olmamış, çok çekişmeli geçeceği kesin :)
peki aynı oyu 4 yada 5 kişi paylaşır ve birinci olursa ne olacak? ikinci elemeleremi gidilecek?
Alevimen 07.06.2007, 10:35 peki aynı oyu 4 yada 5 kişi paylaşır ve birinci olursa ne olacak? ikinci elemeleremi gidilecek?
Umarım bu sorunu çözmek durumunda kalmayız :wink: Oy vermeye devam :cool:
Vapurmania 07.06.2007, 17:39 çok uzun olmuş okumak ve karar vermek zor. Katılıma bir kota konsa daha faydalı olur. kolay gelsin
Yarışmalar son hız devam ediyor:) Yorumlarıyla katılan tüm arkadaşlara başarılar. İki ayrı tez var gibi birbirine anlamca yakın, tabi anlatış tarzları da önemli oylamada, ama içlerinden biri var ki bence en mantılkısıydı, bakalım kim:) Kolay gelsin...
Alevimen 08.06.2007, 19:48 bu yarışmada birinci zor çıkacak alla alla hepsi aynı oyda nerdeyse :) Şimdi seçimdede böyle olsa kimse parlamentoya giremezdi ha ha
Sonuçların açıklanmasına az kaldı :) oylar halka birbirine yakın...
62 kişi oy kullanmış henüz, bakalım gece sonuçlar ne olacak? Oy kullanmayan canlar sonuçları nasıl etkileyecek?
izmir_35 09.06.2007, 21:14 yarışmaya katılan herkese bol şanslar
ali yıldırım haklı bir tepki vermiş,helal olsun.herkes haddini bilecek...dedeler kimlerin oyununa geliyor.işin içinde resmi kurumlarda var.yani,yeni bir sünnileştirme ve şiileştirme operasyonu...
|
|