Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağ Sol karıştı partilerden son haberler

çeşm-i naz
08.06.2007, 19:34
22 Temmuz seçimleri yaklaşırken hergün sıcak haberler gelmeye devam ediyor

1.Sağ da birleşme cabasıyla çalışan anap ve dyp tamamen çöktü
ağar'ın anap vekillerine az yer vermesi nedeniyle kendini birleşmeden geri çeken ve sağda birleşme hayallerini sona erdiren Anap bugünde 22 Temmuz seçimlerine katılmayacağını açıkladı.

2.Ysk dan eski dep llilere ve şimdi dtp den bağımsız adaylara ve erbakan'a kötü haber geldi adaylıkları Ysk tarafından iptal edildi.
adli sicilleri kontrol edilen adayların deplilerin törere yardım sicili olmasından erbakanın da yolsuzluk suçundan yargılandığı için adaylıkları iptal edildi.

3.Sağ'ımız Sol'umuz karıştı nasıl mı eski anaplı Yaşar Okutan anaptan ayrılıp Hür partisi kurmuştu ve bugün ki açıklama ile Hür partinin 22 Temmuz seçimlerine Chp çatısı altında girileceği açıklandı.

sevgili canlar bu seçimler de neler oluyor sol solluğunu sağ benliğini yeterdi hadi hayırlısı....:huh:

alevi_che
08.06.2007, 19:47
Sağ tarafla pek işim olmaz ama yinede anap-dyp nin birleşmesini isterdim(en azından tayyip bu işten olumsuz etkilenirdi)

Ayrıc Yaşar Okuyan'ı da tebrik etmek lazım C

çeşm-i naz
08.06.2007, 19:55
Bu ne kadar doğru sağ partinin solda ne işi var ayrıca bence anap ve dyp nin birleşememesi mhp nin işine yarayacak gibi..

alevi_che
08.06.2007, 20:04
Hem MHP nin hemde AKP nin işine yarar.

Ayrıca Yaşar Okuyan da Cumhuriyet mitinglerine katılmış bir insan bunu da unutmayalım lütfen.

Faşistlik yapmıyor en azından hatta diyebiliriz ki sağ partiler den tek doğru dürüst insan

anadolu75
08.06.2007, 20:06
sagin birlesememesi akpnin isine yariyacak.chp ve dsp birlesmesi iyi oldu ama bakalim ise yariyacakmi.

alevi_che
08.06.2007, 20:10
İşe yaraması lazım sadece bizim için değil Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet için

eldorado
08.06.2007, 20:17
allah bir kere duamı kabül etsede şu seçimde hiç bir parti barajı geçemese ama nerdeeeeeeeee.....hepsininde layık olduğu yer orası....

çeşm-i naz
08.06.2007, 20:28
allah bir kere duamı kabül etsede şu seçimde hiç bir parti barajı geçemese ama nerdeeeeeeeee.....hepsininde layık olduğu yer orası....

bunun ne yararı olacak ??

eldorado
08.06.2007, 20:44
bunun ne yararı olacak ??

en azından zararıda olmayacak....siyasetmi yapılıyor,şarlatanlıkmı? türkiyenin en zor döneminde ve orta doğunun geleceği söz konusu iken aday çıkan vekil isimlerine bakarmısınız...bunlar yönetecekse bu ülkeyi vay halimize...sonumuzu düşünmek bile istemiyorum,keza düşünmeyede başlasak fena olmaz...

hezdar
08.06.2007, 22:45
sağ ve ortanın solu karıştı dersek yerinde olur sanırım

Deniz Yıldızı
08.06.2007, 23:08
Yaa zaten bunun böyle olacagı taa başından belliydi beni hiç şaşrtmadı,beni asıl şaırtan gerçi bunada şaşırmamalıydım ama oldu bikere:)CHP de bir Yaşar Okuyan eksikti oda geldi:)hadi hayırlısı olsun....

CaNCa
08.06.2007, 23:40
yaşar okuyan'ın kişisel olarak katacakları dışındai kitlesel anlamda herhangi bir oy desteği sağlayabileceğini sanmıyorum. denizde kum'da olsa yinede bunun akp'e karşı olumlu bir gelişme olarak düşünüyorum.

aslında barajın devasal olmasına, baraj'la konulan insan hakları engeline en büyük ders bu şekilde olabilir.

küçük bir beyin fırtınası yapmak istersek. bu anlamda çeşitli olasılıklar üzerinde durduğumuzda ortaya şu gibi tablolar çıkabilir; bu olasılığı hukukcu bir hocamıza sormuştum. ne kadar doğu veya yoruma açık bir yanıttır bilemem ama. böyle bir durumda tüm partilerin barajı aşmış varsayılacağını iddia etmişti. ya da başka bir değişle baraj yokmuş gibi tüm illerdeki alınan direkt sonuçlara göre milletvekili dağılımı oluşması gerektiğinden söz etmişti.

ama biraz daha gerçekci düşünmek gerekirse malesef akp'nin nerdeyse %40 civarı bir oy alması beklenior. yani buna en yakın ihtimal akp dışında tüm partilerin barajın altında kalması olabilir, ama böyle bir durumda da akp'e o mecliste tek başına kurulmasına kimse müsade etmiycek ve barajın ayıbı olan bu sonuçtan sonra muhtelemen barajın kaldırıldığı veya törpülendiği haliyle yeniden bir seçim olabilir.

ezgede
09.06.2007, 00:03
C.H.P. Sağa kaydı
A.K.P ise sola ,
Şimdi solcular ve aleviler ne yapacaklarını şaşırmış durumda
Büyük ihtimalle hükümeti M.H.P ve C.H.P koalisyonu oluşturacak
Yani C.H.P ye verilen oylar M.H.P ye yarayacak onu hükümet yapacak.
Siyasi tahlili doğru yapan solcu ve aleviler Hiç bir alevi aday göstermeyen, partiyi alevilerden temizledim diyen Baykala ve C.H.P ye oy vermeyecek.
Hem Sisteme ve hemde Baykala tepki göstermek için oylar Sosyalist Bağımsız adaylara.

BerfeM
09.06.2007, 00:37
sağa kayan CHP den bizlere fayda yok..adamlar kendi içlerinde parçalanmış durumda....hepsi ceplerini doldurmanın peşinde..benim kendi doğrumdur ;başka partiler barajı geçemeyecek diye fikirlerime ters düşen bi partiye oy vermeyeceğim..yani bu seçimlerde CHP ye oy vermek gibi bir niyetim yok..oyum bağımsız adaylara....

sausen
09.06.2007, 03:17
Merhaba Canlar,

Evet bu sefer diğer seçimlerden çok farklı bir seçim olacak...
Kendini solcu diye nitelendiren CHP liler birkez daha düşünsün bence.
Bence sağa daha yakın bir parti oldu CHP...

çeşm-i naz
10.06.2007, 02:00
Chp tamamen benliğini yitirdi iyice gözden düşüyor yaa sol partinin sağ ile ne işi var o zaman bu seçimler neden yapılıyor ??gereksiz bişey mi yani
ayrıca Hür parti gelse ne olacak gelmese ne olacak + katacağı bişey yok aksine -veriyor potansiyel seçmenlerinide kaybediyor

Şah-Mat
10.06.2007, 20:41
İşte kurtuluş savaşının bu sefer ki halkası siyasette başladı.Ne güzel CHP mısak-ı milli sınırları içerisinde her kesime kucak açmıştır.Misal bir Hasan Aydın bir kürt milletvekili olarak geçen seçimlerde seçilmişti.Bu seçimler de bir çok kürt veekil seçim listelerinin başına getirildi.CHP'nin olayı sağla,solla bir alakası yok.Tamamen mısak-ı milli sınırları içerisinde herkes kucaklamak.Bunun çapası içerisinde görüyorum kendilerini...Mesala Mardin'den ilk defa bir süryani aday da CHP'den milletvekili adayıdır.Yani CHP'nin durumu salt kendisine özgürlük olanlardan (misal mhp..dtp..vb) uzak ve herkesi kucaklamayı hedef almışlar.Umarım bunun devamı gelir..