Orijinalini görmek için tıklayınız : chp isim değiştirse ve....

eldorado
09.06.2007, 10:25
chp isim değiştirse yada aynı yönetim başka bir parti adını alsa;chpli arkadaşlara soruyorum yine oy verirmiydiniz?
daha doğrusu siz parti isminemi,yönetimemi oy veriyorsunuz?

aykudgöksun
09.06.2007, 11:00
zaten bir tek ismi kaldı..içindeki demokrat insanlar ayrılmaya ve partiden çıkarılmaya devam ediyor..yakında gerçek soldan kimse kalmayacak..

ONU®
09.06.2007, 11:02
CHP'ye bu halde bile oy verilmez.

gözdecst
09.06.2007, 11:16
önce başındaki adamı değişsin chp

Murat AKAN
09.06.2007, 11:24
chp isim değiştirse ve aynı yönetim başka bir parti adını alsa;chpli arkadaşlara soruyorum yine oy verirmiydiniz?

Seçim barajını geçebilecek alternatif yokluğundan dolayı, cevabım EVET.

CaNCa
09.06.2007, 11:42
baykal ve hizipci yönetim kadrosu chp'den tasfiye edilebilseydi, eminim chp bu seçimlerde alacakları oy'lardan %5-10 arası daha fazla oy alabilirdi. baykal her iki sol ve sağ seçmen kitlesi tarafından kendisine karşı büyük bir antipati hissedildiğini bilmesine ve chp'e oy veren insanların bile %80'nin baykal'a rağmen kerhen chp'e oy verdiklerini bile bile, koltuk sevdası parti aşkından öte olduğu için yeni bir sinerji yaratılıp güç toplanmasına engel olarak, chp'nin her geçen gün kan kaybetmesine neden oluyor.

Alevimen
09.06.2007, 12:17
güzel soru :)

Ben şahsen ilk başta parti tüzüğünü, hedefleri okuyorum yani Eğitim, Ekonomi, Enerji, Toplumsal vb politikalarını ardından bana en yakın olanı seçiyorum aslında normalıda bu ama çok enteresan ki Türkiye'de mantık ve mentalite çok farklı..
Ya 'böyle geldi böyle gidecek' var yada sürü psikolojisi.. Eee sen köylüyü, azınlıkda olan vatandaş-gruplarını her fırsatta her kulvarda ezersen, psikolojini bozarsan, kimliğine el koyarsan ot gibi kalır meydan başında, kendi iradesiylede birşey yapamaz hale gelir.. Taki yerin dibine vurup aklı başına gelene kadar, ki az kaldı yere çakılmak yakındır; anlayana :pinch:

ForZaSLaN
09.06.2007, 12:19
Teyzemin sakallari olsa..

Oylar Cumhuriyet Halk partisine.

Bedrana
09.06.2007, 12:27
benim için isim veyahut şahıs değil önemli olan....partinin amacına hizmet edilip düşüncelerinin savunulması...onun için chp chp chp....içindekiler onun hizmetçileri diye düşünüyorum yani günü gelecek o insanlar orda baki olmadıkları için değişecek asıl olan partinin gücü...

eldorado
09.06.2007, 12:48
Teyzemin sakallari olsa..

Oylar Cumhuriyet Halk partisine.

siz soruyu dikkatle okurmusunuz....verdiğiniz cevapla ne ilgisi var şimdi?

ForZaSLaN
09.06.2007, 13:01
Teyzemin sakallari olsa misali yani anlamadiniz mi ?

Olmiycak seyler üzerine yorum yapmayi tartismayi sevmem.

Ne Chp'nin ismi deyisecek ne de ben chpden baska partiye oy vericegim.

Oyum CHP&DSP Birligine.

Comrat86
09.06.2007, 13:29
İnsanlardaki psikoloji oylar bölünmesin .Ama asıl önemlisi Atatürk'ün partisi oldugu icin.Onları da suclamamak lazım.

serçeşme
09.06.2007, 13:48
chp isim değiştirse yada aynı yönetim başka bir parti adını alsa;chpli arkadaşlara soruyorum yine oy verirmiydiniz?

partinin isminin değişmesine gerek yok .Bence orada bulunanların kafalarındaki düşünceleri değişmeli.ben chp ye oy vermeyeceğim.yıllardır bizi kullandığı yeter.Lütfen ;halkımızda uyansın artık.Çantada keklik olmaktan sıkılmadınız mı?parti proğramına bizlerin taleplerini alma yok,sola sahip çıkma yok,burjuva topluluğuna sahip çıkan bir partiye benim oyum yok.........

sausen
09.06.2007, 14:08
Merhaba Canlar,

Artık bir şeyler değişmelidir.
Alevilerin oylarını çantada keklik olarak gören Chp'ye gereken ders verilmelidir.

eldorado
09.06.2007, 14:13
aslında olaya şöyle bir genelleme yapalım ne dersiniz...

1..chp taraftarı ATATÜRK ün kurduğu ve cumhuriyetin direği olarak gördüğü bir parti...içinde kimin olduğuna yada yönettiğine bakmıyor,isme verilen bir oy...ama ATATÜRK ü anlayan insanlar kurduğu partiden çok fikirlerini savunan düşüncelerin arkasında durmalı diye düşünüyorum...laiklik elden gitmesin ve şeriat gelmesin diye oy toplama zihniyetine sahip bir şovanizm kampanyasıyla kimi kandırabilecekler çok merak ediyorum...

2.. şeriat...
ben çok gülüyorum şeriat gelecek diyenlere,nedenmi?
-devleti soyan,hortumlayan,göz yumanlar kimler bunca yıldır? tabiki devletin başındaki hükümet yanlısı insanlar,onlar kim sağcı....
-memuruna asgari zam 18 ytl verip kendiine 5800 dolar ayıran ve eşitlik allah korkusu diyen kim? sağcılar...
-üç aylarda en çok içki tüketilen bölgeler,konya,sultanbeyli..o bölgede ağırlıklı yaşayanlar kim* sağcılar..
-kumar ve fuhuşu en çok yapan kim? sağcılar
-insanlardan allahın adını kullanarak yardım toplayan ve o yardımları hep zimmetleyenler kim? sağcılar....
ve daha onlarca örnek verebiliriz bunlara...şimdi bu insanlarmı şeriatı getirecek?
düşünüyorum gelse bu rejim torosların tüm taşlarını söksek bunları yapan insanları taşlamaya yinede yetmez....yani şeriattan en çok korkan insanlar zaten bunlar...

EREN izm
09.06.2007, 14:14
Merhaba Canlar,

Artık bir şeyler değişmelidir.
Alevilerin oylarını çantada keklik olarak gören Chp'ye gereken ders verilmelidir.

Evet katılıyorum oyumuz boşamı gidiyo _evet_

Serhatlı
09.06.2007, 14:24
forum da aydınlanmaları görmek gerçekten çok güzel
benzer bir yazı olacak ama chp zaten bu yönde manevra yapmışdır partinin ismini değiştirmedi ama içeriği son derece güzel şekilde değiştiriyor anap lı lar cami imamları zannedersem hala CHP ye oy verecem diyen gözünü önünü göremeyen arakadaşlara hitap ediyor tekrar söylüyorum iddaa da ediyorum bu seçimler CHP sandığa gömülecek hemide kriz den sonra hezimete uğrayan rahmetli ECEVİT DSP si gibi bu sadece bu forumda değil halk içindede geçerli birşey CHP oy aldığı yerlere sırtını dönmüş görmemezlikten gelmiş eliyle ekmeğini itmişdir SADECE chp için şu kalmışdır oda belediye seçimleri onun dışında CHP artık bitiktir birleşmeler çağrılarda bunun en büyük belirtisidir CHP nerden oy geleceğini biliyor ve ona göre oynuyor darısı ısrarla bunu görmek istemeyenlerin başına

CHP seçimler öncesi kuru söylemler dışında oy potansiyeli olan insanlara hiç bir vaadini yerine getirmemişdir sadece hizmet ettiği zenginlerin isteklerine göre hareket etmişdir
ve en buyük destekçisi ALEVİ leri bazı kürt leri kırsal daki köylü yü çift çiyi kaybetmişdir sadece işini yürütmek isteyen zenginler kalmışdır partide birde çöken enkaz dan çıkar sağlabileceğini düşünen işgüzarlar ve hala CHP ye kendini teslim etmiş sanki başka bişeyi olmayanlar gibi adını sözde demokrat sözde solcular kalmışdır
sonuç CHP ne yaparsa yapsın hiç bir zaman ne iktidar olacak (bu fırsat çok güzel tepti çünkü) nede barajı geçecek bunla ilgili tartışmaya bile gerek yok 22 temmuz seçimlerinden sonra gene burda olacaz nasılsa görecez
NOT : baraj korkusu olmayan bir parti bu şekilde hareket etmez!!!!

BerfeM
09.06.2007, 14:44
benim için isim veyahut şahıs değil önemli olan....partinin amacına hizmet edilip düşüncelerinin savunulması...onun için chp chp chp....içindekiler onun hizmetçileri diye düşünüyorum yani günü gelecek o insanlar orda baki olmadıkları için değişecek asıl olan partinin gücü...

çobansız sürü gidermi???çoban ii olmalı ki sürü de dağılmasın..napalım oyumuzu verip partinin başındaki kişiler değişene kadar kadar bekleyelim mi???o gün gelene kadar neler değişecek bizlerden de neler alıp götürülecek farkında değilmisiniz??partinin adıyla işler yürümüyor maalesef...artık baktığımız pencereyi genişletsek ne kadar güzel olacak....

CHP ye hiçbirşekilde oyumu vermeyeceğim...benim oyum kıymetli...

Murat AKAN
09.06.2007, 15:09
güzel soru :)

Ben şahsen ilk başta parti tüzüğünü, hedefleri okuyorum yani Eğitim, Ekonomi, Enerji, Toplumsal vb politikalarını ardından bana en yakın olanı seçiyorum aslında normalıda bu ama çok enteresan ki Türkiye'de mantık ve mentalite çok farklı..
Ya 'böyle geldi böyle gidecek' var yada sürü psikolojisi.. Eee sen köylüyü, azınlıkda olan vatandaş-gruplarını her fırsatta her kulvarda ezersen, psikolojini bozarsan, kimliğine el koyarsan ot gibi kalır meydan başında, kendi iradesiylede birşey yapamaz hale gelir.. Taki yerin dibine vurup aklı başına gelene kadar, ki az kaldı yere çakılmak yakındır; anlayana :pinch:

Alevimen bari sen yapma. evet mi? hayır mı?

Birinci paragrafındaki parti seçimi Türkiye'de de yapılıyor, yalnız bir farkla; tüzük okumak değil de, partinin amaçlarını parti üyelerinden dinleme şeklinde oluyor bu.

İkinci paragrafında ise, köylüyü, azınlık olan vatandaş guruplarını ele alıyorsun, e peki etnik ve sosyo-ekonomik başka gruplar yok mu?

Taki yerin dibine vurup aklı başına gelene kadar, ki az kaldı yere çakılmak yakındır diyerek bir toplumsal patlamadan bahsediyorsun ve hemen ekliyorsun anlayana , Bugüne kadar senin anlayana dediğin kesimle bu iş olmadı, Daha açık ifadeler kullanalım ki bu anlayanaların yanına anlamayanlar da eklensin. Belki o zaman olur.

Murat AKAN
09.06.2007, 16:04
forum da aydınlanmaları görmek gerçekten çok güzel
benzer bir yazı olacak ama chp zaten bu yönde manevra yapmışdır partinin ismini değiştirmedi ama içeriği son derece güzel şekilde değiştiriyor anap lı lar cami imamları zannedersem hala CHP ye oy verecem diyen gözünü önünü göremeyen arakadaşlara hitap ediyor tekrar söylüyorum iddaa da ediyorum bu seçimler CHP sandığa gömülecek hemide kriz den sonra hezimete uğrayan rahmetli ECEVİT DSP si gibi bu sadece bu forumda değil halk içindede geçerli birşey CHP oy aldığı yerlere sırtını dönmüş görmemezlikten gelmiş eliyle ekmeğini itmişdir SADECE chp için şu kalmışdır oda belediye seçimleri onun dışında CHP artık bitiktir birleşmeler çağrılarda bunun en büyük belirtisidir CHP nerden oy geleceğini biliyor ve ona göre oynuyor darısı ısrarla bunu görmek istemeyenlerin başına

CHP seçimler öncesi kuru söylemler dışında oy potansiyeli olan insanlara hiç bir vaadini yerine getirmemişdir sadece hizmet ettiği zenginlerin isteklerine göre hareket etmişdir
ve en buyük destekçisi ALEVİ leri bazı kürt leri kırsal daki köylü yü çift çiyi kaybetmişdir sadece işini yürütmek isteyen zenginler kalmışdır partide birde çöken enkaz dan çıkar sağlabileceğini düşünen işgüzarlar ve hala CHP ye kendini teslim etmiş sanki başka bişeyi olmayanlar gibi adını sözde demokrat sözde solcular kalmışdır
sonuç CHP ne yaparsa yapsın hiç bir zaman ne iktidar olacak (bu fırsat çok güzel tepti çünkü) nede barajı geçecek bunla ilgili tartışmaya bile gerek yok 22 temmuz seçimlerinden sonra gene burda olacaz nasılsa görecez
NOT : baraj korkusu olmayan bir parti bu şekilde hareket etmez!!!!

CHP barajı geçerse buradan nasıl bir açıklama yapacaksın?

ForZaSLaN
09.06.2007, 16:07
CHP Barajimi gecemez Serhatlı ?

Bunu baska yerde soyleme kardesim, dalga gecerler.

Murat AKAN
09.06.2007, 16:10
Evet katılıyorum oyumuz boşamı gidiyo _evet_

Eren'cim oy kullanma yeterliliğine ulaşmamış olanlar oy kullanamıyor. Sen bir dahaki seçimlerde oyunu çöpe (pardon boşa) atarsın.

eldorado
09.06.2007, 16:14
CHP Barajimi gecemez Serhatlı ?

Bunu baska yerde soyleme kardesim, dalga gecerler.

varsın geçsin,hükümette olsun...türkiyeye ne katacak bana açıklarmısınız lütfen...

ForZaSLaN
09.06.2007, 16:15
varsın geçsin,hükümette olsun...türkiyeye ne katacak bana açıklarmısınız lütfen...

Ülkeyi Ilımlı islam(Şeriatcı) Devleti olmaktan kurtaricak.

Yeterli mi ?

eldorado
09.06.2007, 16:20
Ülkeyi Ilımlı islam(Şeriatcı) Devleti olmaktan kurtaricak.

Yeterli mi ?

güldürmeyin insanı...size bir önceki sayfadaki son yorumu okumanızı tavsiye ederim..şeriat bu ülkeye gelecek en son rejimdir emin olun...hem siz neden korkuyorsunuzki,bırakın şeriattan onlar korksun...

ForZaSLaN
09.06.2007, 16:22
Anlasildi kardesim gelsin hele gorucez biseler deyisecek mi.
10 kere ihtidar olmadi bu parti .

eldorado
09.06.2007, 16:26
Anlasildi kardesim gelsin hele gorucez biseler deyisecek mi.
10 kere ihtidar olmadi bu parti .

peki iktidar olamamasının nedenlerini hiç düşündünüzmü?
bende eski bir chp liyim ve ben çok düşündüm...geleceğimi bu partinin ellerine bırakmak istemiyorum..

ForZaSLaN
09.06.2007, 16:33
peki iktidar olamamasının nedenlerini hiç düşündünüzmü?
bende eski bir chp liyim ve ben çok düşündüm...geleceğimi bu partinin ellerine bırakmak istemiyorum..

Cok merak ettim hangi partinin ellerine birakmak istiyorsun ?

eldorado
09.06.2007, 16:38
Cok merak ettim hangi partinin ellerine birakmak istiyorsun ?

keşke bir bilebilsem...tek bildiğim bu gidişle bir geleceğe sahip olamayacağımız... bu seçimdede oyumu kullanmayacağım...

ForZaSLaN
09.06.2007, 16:41
keşke bir bilebilsem...tek bildiğim bu gidişle bir geleceğe sahip olamayacağımız... bu seçimdede oyumu kullanmayacağım...

Hmm.. Oyu bosa atarak, CHP ye vermekden daha iyi bir iş yaptiginizi dusunuyorsaniz söylenicek bise yok, geleceginiz emin ellerde.

Birakında aklında herangi bir parti olanlar fikir deyistirip oyu bosa atma hatasina dusmesinler.

Benden bu kadar bu konu icin,

Kal sağlıcakla.

alevi_che
09.06.2007, 16:47

CHP neden isim değiştirsin?

Bu partiyi ATATÜRK kurmadı mı?

İsmini değiştirmek ATATÜRK'e karşı yapılan bir saygısızlık olmaz mı?

Ben isime önem vermezdim içeriğe bakardım ama yine de bari şu seçimlerde oyları bölmüyelim yada kullanmamazlık etmeyelim.

Tayyip e karşı en azından şeriat a karşı CHP yi destekliyorum(bu seçimde)

PirO_62
09.06.2007, 16:48

Peki Sevgili eldorado,

Sen kullanmayacan, ben kullanmayacam, o kullanmayacak nereye kadar devam edeceğiz. Oy kullanmamak bana göre yanlış.

Zaten en çok dikkatimi çeken çoğunluk ile bizim insanlarımız bu şekil bir tutum içinde. Veya tepki oyu.:bored: :bored:

İsim değişmesi önemli değil. Baştakinde hayır yok tabiki. Onun değişmesi içinde oy vermemek ne kadar doğru çözüm oda tartışılır.

BU anlamda oyunu boş atan bana göre AKP ye vermiş olur.

eldorado
09.06.2007, 17:00
Peki Sevgili eldorado,

Sen kullanmayacan, ben kullanmayacam, o kullanmayacak nereye kadar devam edeceğiz. Oy kullanmamak bana göre yanlış.

Zaten en çok dikkatimi çeken çoğunluk ile bizim insanlarımız bu şekil bir tutum içinde. Veya tepki oyu.:bored: :bored:

İsim değişmesi önemli değil. Baştakinde hayır yok tabiki. Onun değişmesi içinde oy vermemek ne kadar doğru çözüm oda tartışılır.

BU anlamda oyunu boş atan bana göre AKP ye vermiş olur.

bu benim kendi şahsi fikrim...oy kullanıp kullanmamak..düşüncelerimi karşılayacak bir ünitel yapı yoksa ortada vede inanmıyorsam türkiyede siyasi olgunun samimiyetine vede hakkımı savunacak birilerini bulamıyorsam elbette kendimi kandıracak da değilim...oyumu vereceksem beni temsil eden,özgür ve eşitlik kavramlarını tam anlamıyla uygulayacak bir parti olur...vermiyorsam çöpe gidiyor yada akp ye yarıyor gibi mantaliteyede son derece karşıyım....
ayrıca benim sorduğum soruyu hala yanlış algılayan birçok arkadaşımız var...ben diyorumki chp bünyesindeki yönetim eğer başka bir isimle parti kursa oy verirmisiniz? soru gayet net ve açık...verilen cevapların birçoğu soru algılamada sos veriyor...

erzincanliyam
09.06.2007, 17:06
Chp den baska hangi sol parti meclise gidebilirki?burada partinin ne oldugu kimlerler yonetildigini tartismanin anlami yokdur heralde,bu yonetimi bende sevmiyorum daha dogrusu Baykal zihniyetini ama bir yerde mecbur kaliyoruz,cunku sunu biliyoruzki oteki sol partiler hic bir zaman iktidara gelemiyecekler daha dogrusu getirtmezler.iste Akp nin durumu asker ne dedi sizden cumhurbaskani olamaz secim gereklidir hemen apar topar secim telasi basladi,yoksa Akp 357 adamiyla secemiyecekmiydi Abdullah gulu?tabiki sececekdi ama bazi durumlari yapamazsiniz,Simdi Chp ye gelirsek Chp Alevi toplumuna ne kadar yanlis yapmissa o kadarda dogru durumlar yapmisdir bunu kimse inkar edemez,ve ben Baykala degil meclise gidecek vekillere oy veriyorum,Baykalinda elbet birgun koltugunu sallayacak birileride cikacaktir...

alevi_che
09.06.2007, 17:08
Soruyu sorarken Chp isim değiştirirse de demişsiniz.

Ayrıca sizin şahsi fikrinize saygımız var ama bizde bunun yani oy kullanmama nın yanliş old. anlatmaya çalışıyoruz.

Oyunuzu kullanmazsanız yine istemediğiniz bir yönetim ve yine sitemler...

Yapılan mitingler bir haykırıştı şeriat a karşı zorba ya karşı faşist düzene karşı.

Bunları göz önüne alarak oy kullanmalıyız

Bedrana
09.06.2007, 17:15
çobansız sürü gidermi???çoban ii olmalı ki sürü de dağılmasın..napalım oyumuzu verip partinin başındaki kişiler değişene kadar kadar bekleyelim mi???o gün gelene kadar neler değişecek bizlerden de neler alıp götürülecek farkında değilmisiniz??partinin adıyla işler yürümüyor maalesef...artık baktığımız pencereyi genişletsek ne kadar güzel olacak....

CHP ye hiçbirşekilde oyumu vermeyeceğim...benim oyum kıymetli...

herkesin oyu kıymetli tabiki onda şüphe yok...yalnız unutulmaması gereken bişey var ki ülkenin biryerlere götürülmek istenmesi...yani sizin bizden ne alıp götürecekler endişesinden çok ülkemden ne gidecek tarzında bir endişeye girmeniz gerekiyor aksi takdirde bırakın bugün 14 parti arasından seçim yapabilmeyi illede bu partiye oy vereceksiniz diye zorlayan bir yobazlığın bağnazlığın içinde kalabilirsiniz....elbette seçim sizin ancak unutmayın ki önce devlet sonra şahsiyet fikrini kafamıza sokamazsak sürü olmaya daha çok itileceğiz haberiniz olaaa...

divrigili58
09.06.2007, 17:37
arkadaslar oyumu ben chp vereceğim baykal ve ekibine değil ama bunuu herkes de çok iyi biliyorkı chp disindakı butun sol partiler baraj altnda kalır
ödp:madem okadar güçlü ufuk aras neden bagımsız giriyorr
emep: levent tuzel neden bagımsız giriyor
demekki güçleri yokk olamazda oylar CHP YE tepedeki sahıslara değill
tesekkurler

Serhatlı
09.06.2007, 19:22
CHP barajı geçerse buradan nasıl bir açıklama yapacaksın?

açıklamaya gerek yok
çünkü geçemeyecek geçerse herkesden özür dileyip
belirlenecek cezaya razı gelecem mantıklı makul bir şey olsun

peki sen ne yapacaksın kardeş???

Serhatlı
09.06.2007, 19:28
arkadaslar oyumu ben chp vereceğim baykal ve ekibine değil ama bunuu herkes de çok iyi biliyorkı chp disindakı butun sol partiler baraj altnda kalır
ödp:madem okadar güçlü ufuk aras neden bagımsız giriyorr
emep: levent tuzel neden bagımsız giriyor
demekki güçleri yokk olamazda oylar CHP YE tepedeki sahıslara değill
tesekkurler

baraj korkusu CHP ye AİT !!!!! bağımsızlar seçimlerde zaferle çıkacak onun için baraj korkusu olmadan bağımsız olarak giriyorlar Ha dersenki madem öyle nıye parti olarak seçime katılmıyorlar mantıklı olur soruluncada en mantıklı cevap da şu olur

CHP resmen bu ülkede sol zihniyeti katletmeseydi sol cuların adını batırmasaydı bu olurdu

Saygılarımla

22 temmuz da da burdayız bir laf vardır

halep ordaysa arşın burda görecez!!!!!

Murat AKAN
09.06.2007, 19:31
açıklamaya gerek yok
çünkü geçemeyecek geçerse herkesden özür dileyip
belirlenecek cezaya razı gelecem mantıklı makul bir şey olsun

peki sen ne yapacaksın kardeş???

Üzme şimdi beni, cezaya gerek yok.:no:

Benim ne yapacağım konusuna gelince bi düşüneyim... :confused1

Yavv farkında mısın bahse girer gibi oldu.

Serhatlı
09.06.2007, 19:35
Üzme şimdi beni, cezaya gerek yok.:no:

Benim ne yapacağım konusuna gelince bi düşüneyim... :confused1

Yavv farkında mısın bahse girer gibi oldu.

welle öyle oldu

ceza derken şöyle mesela :D:lol: çay getir çöp dök aleviforum u temizle

kazanı yah odun taşı forum ısınsın o misal

başka bişey gelirse aklına yaz

BEN buldum ben BULDUM KAYBEDEN 24 SAAT buyunca CHAT yapacak chat odasında yada alice ile konuşacak destek te

Varmısın

Murat AKAN
09.06.2007, 19:58
Bu ceza çok bana, ben hiç chat yapmadım. Bu senin cezan olsun.

Benim cezam da, hımm, hah ben de buldum. "seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" anketinde CHP'ye oy vermeyen tüm üyelerin mesajlarını okumak olsun. (2000 küsur mesajın yarısı. oy oyy oyyy)

ForZaSLaN
09.06.2007, 20:05
CHP Barajı gecemezse BOĞAZ KÖPRUSUNDEN atlarim. :)

divrigili58
09.06.2007, 20:32
kardes ozaman izin vermeselermis CHP NİN değilde baykal ve ekibinin solu dağitmasina karayalçin gitti parti kurdu mümtaz soysal gitti parti kurdu erturul günay AKP ye kaçti para için digerleri dediğim gibi parti kurdular ve simdide bagimsiz giriyolar kimse chp çatisi altinda baykala karsi duramadi nedeni solda liderlik hevesinin çok olmasindan kaynaklanıyoo bakın AKP DE oyle birsey yok ilk basbakan A.GÜL DÜR sonra adam RECEP TAYYİP ERDOGANA VERDİİ BASBAKANLIGI çok sükür ben solda birsey görmedim

ben burda barajı asamıyan partilere oy vermeyin demiyorum ama barajı gecemeyen partiye verilen 1 oy akp ye 2 ol olarak dönuyorr

görüsmek üzere canlar

anadolu75
10.06.2007, 00:46
CHP Barajı gecemezse BOĞAZ KÖPRUSUNDEN atlarim. :)

birak chp baraji gecemesin cunku bu durum baykalin partiden ayrilmasina yeterli durumdur.tum millet baykaldan kurtulmus olur.

CaNCa
10.06.2007, 01:18
birak chp baraji gecemesin cunku bu durum baykalin partiden ayrilmasina yeterli durumdur.tum millet baykaldan kurtulmus olur.

hiç bir şekilde baykaldan kurtuluş olabileceğini sanmıyorum. 99 seçimlerde chp'i barajı aşamayınca istifa etti, ön kapıdan çıktı derken çok kısa bir süre sonra arka kapıdan girerek sanki o partiyi barajın altında bırakan kendisi değilmiş gibi tekrardan aday oldu ve kendi yerleştirdiği kurultay delegeleri tarafından yeniden seçildi. sonuçta bir kişi bin kişiyi, aynı bin kişide o bir kişiyi seçti.

chp'nin isimden önce cisim değiştirmeye ihtiyacı var, önce içindeki harddisk'i yavaşlatıp güç kaybettiren, yapıştıkları yerlerde mutlu olan virüsleri temizlemek gerekior. ya temiz bir format atıp yenilemek gerekecek. ya da her seçim döneminde virüslere(baykal ve tayfasına) rağmen kerhen oylar verildiği gibi böyle kör topal idari edecekler.

bir özeleştiri yapmam gerekirse; baykalın nezlinde chp'nin bu mevcut zihniyetinin yaptığı haksızlıkları eleştirmeme rağmen bulunduğum ilde 'bağımsız alevi adaylar' olmamasından dolayı, kerhen oy verebilecek ve böyle kör topal ilerlemesine neden olabilecek kişilerden birisi olma ihtimalim.

dilan_7670
19.07.2007, 15:55

artık chp ismide degistirse farketmezki bu yönetim sistemde olduğu sürece
yönetim şekli belli bunu görebilen görüyor.
chp li olan arkadaslar isime oy veriyorlar bana göre,
yönetimin farkında bilincinde deiller.

ezgede
19.07.2007, 16:08
bize göre ismi çoktan değişmiştir.
Milliyetçi CHP
MHP den fazla savaş çığırtkanlığı yapıyor
AKP den fazla cem evlerine ve alevilere karşı
İşçi Partisi kadar 1 Mayısta Taksime çıkan işçilere karşı
Genel kurmayın özel kalemi gibi
Sol, söylemin ve uygulamaları düşmanı
Atatürk ilkelerinden oldukça uzak
İçindeki solculardan ve alevilerden arınmış,
Sağcı ve Milliyetçileri liste başı yapmış
Adı CHP kalmış, ne fark eder

taylan mahir
19.07.2007, 16:33
hareketçi milliyet partisi yakışırdı chp'ye

ismailcvg
26.12.2007, 16:58
daha doğrusu siz parti isminemi,yönetimemi oy veriyorsunuz? Bence CHP ' Yeni bir Başkan Lazım.