Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyon
DEPRESYON
Duygudurum Bozuklukları :
Semptom(Belirti) :
Üzüntü, ilgi kaybı, zevk alamama, uykusuzluk yada aşırı uyku, aşırı kilo kaybı yada aşırı
kilo alma, değersizlik ve suçluluk duyguları, kararsızlık, dikkatini yoğunlaştırmada güçlük,
ölüm düşünceleri ve ölümle ilgili kurgular;
Benlik saygısında abartılı artma, uyku ihtiyacında azalma, aşırı konuşkanlık, düşünce sayısı
ve yoğunluğunda artış, dikkat dağınıklığı, amaca yönelik etkinlikte artma, psikomotor
ajitasyon, zevk veren her türlü etkinliklere yönelme;
Yukarıda sıralanan semptomların (belirti) yoğun ve 1 haftadan fazla bir süre ile yaşanıyor
olması durumunda derhal bir uzmana başvurularak psikolojik yardım alınması gerekmektedir.
Nedenleri :
Kişilik yapısındaki yatkınlık, içsel yatkınlık, çözümlenmemiş geçmiş yaşantılar,
psikososyal etkenler, üst üste yada aniden oluşan zorlayıcı yaşam olayları, yeterince
gelişmemiş özgüven, aşırı sorumluluk alma eğilimi, madde kullanımı, organik yada psikolojik
başka bir hastalık vb. nedenler Duygudurum bozukluklarına davetiye çıkarabilir.
Neler Yapılabilir :
Bu tür durumların oluşmaması için yukarıda sayılan nedenlerden herhangi birisi dahi
gözlemleniyorsa bir uzmana başvurmak gerekecektir.
Semptomların gözlemlendiği ve yoğunluklarının fazla olduğu durumlarda acilen ve
kesinlikle uzmana başvurmak gerekmektedir.
Psikoterapi ve kemoterapi bir arada yürütülür.
heheh saol ben yeni çıktım almiyim :)
Yakapınarlı 30.12.2005, 16:06 acil uzman gerekli bana öle diyoo işin şakası hepimiz arada giriyoz bu durumlara
acil uzman gerekli bana öle diyoo işin şakası hepimiz arada giriyoz bu durumlara
Psikiyatri biliminin alanına giren "depresyon" durumu bundan biraz daha farklı. %25'i intiharla sonuçlanır. Ve çok ciddi bir sorundur. Genelde beyindeki kimyasal dengenin bozulmasından kaynaklanır.
rockçı turna 30.12.2005, 16:16 işin kötüsü türkiye de bir çok insan depresyona girdiginin farkında bile
degildir; farkında olsa bile psikiyatriste gidecek maddiyattan yoksundur:(
Psikiyatri biliminin alanına giren "depresyon" durumu bundan biraz daha farklı. %25'i intiharla sonuçlanır. Ve çok ciddi bir sorundur. Genelde beyindeki kimyasal dengenin bozulmasından kaynaklanır.
hehehe benim depresyonlarımın sonucu allaha şükür o %25 in arasına girmiyo ben daha çok önüme gelene bir tekmeee diyenlerdenim:3D_NG (9) o dönem kimseye tahammülüm olmaz ve hiç doymak bilmem ye babam yee :))
hehehe benim depresyonlarımın sonucu allaha şükür o %25 in arasına girmiyo ben daha çok önüme gelene bir tekmeee diyenlerdenim:3D_NG (9) o dönem kimseye tahammülüm olmaz ve hiç doymak bilmem ye babam yee :))
Seninkine depresyon demeyip "stres" desek nasıl olur:3D_NG (7)
off yaa ben zaten desresyondaydım:)) ii bilirim depresyonu...
CcGunal'a katiliyorum aslinda depresyon, ve depresif ruh cokuntuleri cok ciddi hastaliklardir, turkiyede bunalim yada strese dayali ruhsal bozukluklar olarak bilinen PISKOLOJIK cokuntu son zamanlarda depresyon olarak nitelendiriliyor, fakat cok farkli bir durum ikiside... bunalimda olan kisiler ruhsal bir cokuntu yasalarlar ve piskolojik tedavi ile duzelmeleri mumkundur. ama depresyon pisikyatrik bir durum, ve sadece ruh bilimi degil beyinin tamamiyla alakali bir konu...
aslinda buna en iyi ornek grip... gripte cok ciddi saffalara ulasan bir hastaliktir vede grip olmak gercekten insan hayatini buyuk riske atar... ama ne varki soguk alginliklari ve nezleler genelde grip olarak dilegetirilir... yani halk arasi grip olduk diyoruz ama Allah korusun, bu ciddi bir rahatsizliktir ve kotu sonuclar dogurabilir...
terimler galiba biraz tip dili ile halk dili arasi karismakta... :)
Seninkine depresyon demeyip "stres" desek nasıl olur:3D_NG (7)
heheh hem diyonuz türkiyedekiler depreyonda olduğunu kabul etmiyo iştee kabul ettik şimdide inadıramıyozz:3D_NG (9)
baaanaaanneeee ben deprosyandaydımm oazaman... bakın kalıcı hasar bile yapmıs :3D_NG (9)
Not :) kalıcı hasar konusu şaka heee
rockçı turna 30.12.2005, 16:33 heheh hem diyonuz türkiyedekiler depreyonda olduğunu kabul etmiyo iştee kabul ettik şimdide inadıramıyozz:3D_NG (9)
baaanaaanneeee ben deprosyandaydımm oazaman... bakın kalıcı hasar bile yapmıs :3D_NG (9)
mercan bugün havandasın yine. zuahahaha. lamekanını resimlere yaptıgın yorumun üstüne bu... helal olsun vallah:sas:
mercan bugün havandasın yine. zuahahaha. lamekanını resimlere yaptıgın yorumun üstüne bu... helal olsun vallah:sas:
heheh sağol :)) herzamanki halim... yaa normal halim bu benim napim :3D_NG (9)
kimyasal dengenin bozulmasından kaynaklanır.
bu dogru................... depresyondaki insanlarin beyinlerinde serotonin ismiyle bilinen neurotransmitter eksikligi vardir (cunku MAO enezymleri serotonini gerekdiginden fazla olduruyo)...... beyindeki serotonin dengelerini yukselten ilaclar (anti-depressants) mesela prozac depresyon symtomlarini azaltir.....
deprasyon hastalarinin neden beyinlerindeki serotoninlerde bir duzensizlik oldugu tam olarak bilinilmez.....
...............deprasyon hastaligimi (a-normal dusunceler....kendini kotu his etme....karamsarlik....cevredeki kotu olaylar) nedeniylemi serotonini azaliyo yoksa serotonin azalmasimi deprazyon hastaliginami neden olugo tam bilinmiyo....
az serotonin = depresyon
veya
depresyon = az serotonin
serotonin dengeleri yanlizca beyin most-motermlarinda incelene bilir.... ama post motermda incelenen beyinler genelikde senelerdir depresyonla urasan bu nedenle uzun bir sure ilac kullanan insanlar olduklari icin........ serotonin dengelerini ne bozmus oldugu tam olarak bilinmez (ilaclarda etki yapa bilir)..... yani depresyon piskologic mi yoksa pisyologik bir hastalikmi tam olarak bilinmez....bu guzden cifte tedavu uygulanir......terapi ve ilac.......
heheh hem diyonuz türkiyedekiler depreyonda olduğunu kabul etmiyo iştee kabul ettik şimdide inadıramıyozz:3D_NG (9)
Evet öyle gözüküyor. Umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
bu dogru................... depresyondaki insanlarin beyinlerinde serotonin ismiyle bilinen neurotransmitter eksikligi vardir (cunku MAO enezymleri serotonini gerekdiginden fazla olduruyo)...... beyindeki serotonin dengelerini yukselten ilaclar (anti-depressants) mesela prozac depresyon symtomlarini azaltir.....
deprasyon hastalarinin neden beyinlerindeki serotoninlerde bir duzensizlik oldugu tam olarak bilinilmez.....
...............deprasyon hastaligimi (a-normal dusunceler....kendini kotu his etme....karamsarlik....cevredeki kotu olaylar) nedeniylemi serotonini azaliyo yoksa serotonin azalmasimi deprazyon hastaliginami neden olugo tam bilinmiyo....
az serotonin = depresyon
veya
depresyon = az serotonin
serotonin dengeleri yanlizca beyin most-motermlarinda incelene bilir.... ama post motermda incelenen beyinler genelikde senelerdir depresyonla urasan bu nedenle uzun bir sure ilac kullanan insanlar olduklari icin........ serotonin dengelerini ne bozmus oldugu tam olarak bilinmez (ilaclarda etki yapa bilir)..... yani depresyon piskologic mi yoksa pisyologik bir hastalikmi tam olarak bilinmez....bu guzden cifte tedavu uygulanir......terapi ve ilac.......
Evet. Çok güzel bilgiler vermişsin gene Canan. Tabi ki bir uzmanın konuyu açıklaması gayet güzel olmuş. Ama senin de söylediğin gibi aşağıdaki "tavuk-yumurta" ilişkisini andıran şu örnek:
az serotonin = depresyon
veya
depresyon = az serotonin
konusunda birşeyler okumuştum. Klinik depresyon vakalarının oluşumunda iki tür tespit edilmiş. Birincisi genetik olarak depresyona yatkın tipler. Yani seratonin hormonundaki dengesizlik, ırsi olan insanlar. Bunlar çok çabuk bir şekilde o kimyasal dengeyi kaybedip depresyona girebiliyorlar. Bu da sanırım "az serotonin = depresyon" ilişkisini doğuruyor.
İkinci türde ise geçmiş ve şimdiki zaman içindeki psikolojik birikimle ortaya çıkan depresyon. Bu örnekte ise psikolojik sorunlar beyindeki kimyasal dengenin bozulmasına yol açıyor. Yani "depresyon=az seratonin" oluyor.
Evet öyle gözüküyor. Umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
aaaaaaaaaaaaaa:3D_NG (7)
aaaaaaaaaaaaaa:3D_NG (7)
Tamam. Sinirlenmeye gerek yok. Ne zaman istersen o zaman kavuş. Benim senin geleceğini belirleme hakkım yok.
:36_1_12:
Evet. Çok güzel bilgiler vermişsin gene Canan. Tabi ki bir uzmanın konuyu açıklaması gayet güzel olmuş.
abartmiyalim canim....benim uzman olmam icin daha 40 firin ekmek yemen lazim.......
abartmiyalim canim....benim uzman olmam icin daha 40 firin ekmek yemen lazim.......
Psikoloji okumuyor musun sen? Depresyon psikoloji ile ilgili değil mi? Heralde bizim aramızda senin uzman olman gerekiyor. Doktora vermek için söylemedim ben "uzman" lafını. Psikoloji ile bilimsel çerçevede bir bağı olmayan insanların arasında, psikoloji eğitimi almış birinin "uzman" olması gerekir.
Psikoloji okumuyor musun sen? Depresyon psikoloji ile ilgili değil mi? Heralde bizim aramızda senin uzman olman gerekiyor. Doktora vermek için söylemedim ben "uzman" lafını. Psikoloji ile bilimsel çerçevede bir bağı olmayan insanların arasında, psikoloji eğitimi almış birinin "uzman" olması gerekir.
yani vur dedik oldurdun sende
yani vur dedik oldurdun sende
Neyi öldürdüm?
Neyi öldürdüm?
benim ogrenecegim o kadar cok sey varki.......bana uzman demen biraz abarrti oldu bence..............
ben biraz alcak gonulluk yapmak istedimisdim onu oldurdun......
ama sen beni uzman gorduysen hadi oyle olsun senimi kiracam.......
izmirksk 30.12.2005, 21:04 canan ne demişler hiç kimse mükemmel değildir tabi ki sen hiçkimse de değilsin
canan ne demişler hiç kimse mükemmel değildir tabi ki sen hiçkimse de değilsin
simartiyorsunuz beni............
rockçı turna 30.12.2005, 21:18 [quote=Canan]
ben biraz alcak gonulluk yapmak istedimisdim quote]
canan sende cok alcakgönüllülük yapıyorsun. vur dedik öldürdün yani:)
[B]
canan sende cok alcakgönüllülük yapıyorsun. vur dedik öldürdün yani:)
sorma sirasi bende............kimi oldurdum canim????????????
konu baya dagildi.. toparliyayim.....
bazi depresyon istatikleri
*depresyon kadinlarda daha cok gorulen bir hastalik (ratio 1:2)........
.................tabi bu ratio tedavu goren hastalar arasindaki bay bayan ayrimini gosteriyo, tedavu gormeyen cok depresyon gerciren erkek oldugu saniliyo....
*hastalarin yaklasik 15% intihar ediyo (intihara tesebus rakamlari daha yuksek,bazi hastalar amacarina ulasamiyolar) bu intiharlarin yaridan fazlasi erkek hastalar tarafindan gerceklesdiriliyo..... erkek hastalar kadin hastalarin yarisini olusdurdugunu goz onunde bulundurdugumuz zaman bu rakamin ne kadar yuksek oldugu ortaya cikiyo.....
* depresyon hastalarini 50% 40 yas alti.
* fakirlerde ve sehir incinde yasayan insanlarda daha fazla gorulen bir hastalikdir.
izmirksk 30.12.2005, 22:24 demekki erkekler kökünden halletmek istiyor
demekki erkekler kökünden halletmek istiyor
Bu konuda ilginç bir istatistik var. Depresyon hastalarında; kadınlar arasında intihara teşebbüs oranı daha fazla. Ama erkeklerde "başarılı intihar" oranı daha fazla. Çeşitli sonuçlar çıkartılabilir.
depresyona neden ol bir tek şey var..
oda erkeklerin kendi sorunlarını çözemediği zaman...
aile içerindeki bir çok soruna neden olmakta....
tabiki buda bilincinde olan insanlar önlemini alırlar hemen..
eğer farkında değilse zaten toplum içerinde bir çok insan arasında farklı
bakılır..
insanların farklı davranışlarını etkilemesi insan için farklı bir yol seçimine neden olur..
o insan toplumda bulamadığını.....
ailesi ile paylaşır...
ailesinede yanlış olaylar yapıldığı zaman...
aile içerisinde olay büyütülür..
sorun hanımına ve çocuklara yapılan farklı davranışlar..
ailede içerisindeki diğer çocuklar..
toplumda aynı şekilde yapar...
toplum bu şekilde etkileşim içerisinde devam eder..
eğer verimli ve düşünceli bir toplum her konuda yaşatalırsa ..
depresyon yada psikoloji gibi olayların kolay kolay yaşanmayacak..
toplum içerinde sorunsuz güzel yaşam olur...
oda erkeklerin kendi sorunlarını çözemediği zaman...
aile içerindeki bir çok soruna neden olmakta....
tabiki buda bilincinde olan insanlar önlemini alırlar hemen..
eğer farkında değilse zaten toplum içerinde bir çok insan arasında farklı
bakılır..
insanların farklı davranışlarını etkilemesi insan için farklı bir yol seçimine neden olur..
o insan toplumda bulamadığını.....
ailesi ile paylaşır...
ailesinede yanlış olaylar yapıldığı zaman...
aile içerisinde olay büyütülür..
sorun hanımına ve çocuklara yapılan farklı davranışlar..
ailede içerisindeki diğer çocuklar..
toplumda aynı şekilde yapar...
toplum bu şekilde etkileşim içerisinde devam eder..
eğer verimli ve düşünceli bir toplum her konuda yaşatalırsa ..
depresyon yada psikoloji gibi olayların kolay kolay yaşanmayacak..
toplum içerinde sorunsuz güzel yaşam olur...
bu dusuncelerinize katilmiyorum... depresyonun tek bir nedeni yokdur.... birden fazla nedende kaynaklanan bir hastalikdir. bir insanin beyin kimyasini yanlizca toplum bozmaz, genetik nedenlerinde goz onunde bulundurmak lazim. tamam bencede depresyonun tetikliyen kesinlikle toplumdur. ama neden yasantisinda sorunlari olan her kez depreyon gecirmiyo???
depresyona su sekil bir olay olarak bak......
...................genetik, ve pisiki olarak depresyon hastaligina yakin olan insanlar cevrelerinde gelisen uzucu olaylari kaldiramayip depresyon olabilirler..
her kezin kayatinda uzucu olaylar var.. her ailede problemler var neden bu insanlarin hepsi depresyon gecirmiyo????
oda erkeklerin kendi sorunlarını çözemediği zaman... citdi olamazsin.... butun bir hastaligi yanlizca erkeklerin ustune yikmak cok yanlis bir yaklasim bence.
tamam tek bir nedeni ile bağlamıyorum..
toplumasal yaşantıların...
heşeyde bir çok sorun yaşanmakta..
örneklendirme çok..
ama şu var....
toplumun tetiklemesinde sorunların yaşanması..
toplumsal yaşantıların olmasında gereçekleşir...
insanlar etkilendikleri olaylar..
hayatları bir nevi etkilemesinde bir çok neden var..
şimdi sana bir örnek olarak alevi forumda yazdım başlığa bakarak insanların
yazdıklarına bakmanı istiyorum..
hatta belki senin bile olmuştur..
işte toplum olayların etkilemesi çoktur..
başlıkta bir bebeğin yarım kalmış günlüğü..
burda bütün insanlar duygularını yazmış bir şekilde..
sonuçta bir olaydan etkilenerek bir şeyler söylediler..
erkek olayında ise ..
ama olayın % 70 ve 80 mutlaka bağlıdır..
erkek olayında ise ..
ama olayın % 70 ve 80 mutlaka bağlıdır..
nerden aldin bu istatigi? radikal feministlerdenmi yoksa kendi dusuncelerinmi bu... (bilimsel arastirmalarla onaylanmis bir rakammi bu?)
bence verdigin rakam cok yuksek..... depresyondaki ev kadinlarin hasta olma nedeni bencede erkeklerdir... erkekler bile artik bunu kabul ediyo ama senin verdigin rakam gercekden cok yuksek....
hayır sadece benim düşüncelerim bunlar..
kimseden bu konuda hiç bir fikirde almadım..
bir feministlede konuşmadım...
hepside var bendee bu maddelerin hatta daha fazlaisda diyeblirmmm ama boyle haytimdan gayete memnunumm :(((( yksa gercekten delmiyim benn :)))
beyazli54 27.02.2006, 20:29 Bu konuyu tii ye alan arkadaşlarmı, yoksa ciddiye aln arkadaşlarmı depresyonda ben anlamadım şimdii.
Yoksa ben depresyon falan mı geciriyorum nedirr..
selam
Depresyon konu olarak acicaktim, baktim varmis...ne yazik ki biraz karisik...ben kendi bildiklerimi yinede yazmakta fayda görüyorum....
Önce depresyon ne demek: yasaminiz ve icinde bulundugunuz kosullar yüzünden mutsuzsunuzdur...kendinizi bitik ve üzgün hissediyorsunuzdur...
Hastasinizdir...
Doktorunuz size depresyon teshisi koymustur....
1. Mutsuz olmak
2. Yasta olmak
üzüntü ve moralsizlik gecicidir
Hasta degilsiniz!
O zaman depresyon belirtileri nelerdir?
1.Depresif duygudurum
2. Ilgi kaybi
3. Yorgunluk ve enerjisizlik
Kendinizi icten ice mutsuz, üzgün hissediyor olabilirisiniz....
Normalde keyif aldiginiz seylere ilginiz azalir veya yok olabilir....
Iyi bir sey olsada mutlu olamazsiniz....düsünmek ve karar vermek bile zor gelebilir.....
bu belirtileri ilk önce tabiiki yakinlarimiz fark edebilir....
üzgün görüntüye sahip olursunuz
Karar vermekte zorlandiginiz..
Istahsizlik
cökkün durum
enejisizlik
Olumsuz düsünceler
Bunlarin yaninda tabiiki karakteristik bircok belirti vardir..
En cok sonbahar ve kis aylarinda depresyona yakalan insan sayisi yüksek!
Sucluluk duygusu:hep kendinizde sucu ararsiniz...
En agir durumda depresyon yasami bile tehdit edebilir..
Kendinizi depresyon oldugundan kuskulaniyorsaniz bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim..
Depresyon bütün dünyada 121 milyon kiside var ve bunlarin %25ten azi tedavi olanaklarina sahiptir!!!!!!!!!( WHO-dünya saglik örgütü)
Her yil 1 milyon intihar sonrasi ölür, 10-20 milyon kiside intihar girisimde bulunur!
Bizimde gördügümüz gibi depresyona yakalanlarin sayisi o kadar coktur, ailede, is yerinde ,dostlar arasi depresyon gecirmis veya geciren vardir. Bu simdi ne demek?
Demek ki depresyon hepimizin sorunu, sadece benim gibi psikologlarin degil!
Saygilar
firariHH 16.10.2007, 00:58 Uzun zamandir depresyon hakkinda arastirma yapiyordum.
Neden kaynaklanir,nasi ilerler, ne gibi zararlari var........vs
Cananin Yazdiklarinin Hepsini de okuduktan sonra anladim ki ben Depresyondayim :D
Uzun zamandir depresyon hakkinda arastirma yapiyordum.
Neden kaynaklanir,nasi ilerler, ne gibi zararlari var........vs
Cananin Yazdiklarinin Hepsini de okuduktan sonra anladim ki ben Depresyondayim :D
sevgili serkan
hemen kendi kendine tespit yapma:
cok acele davranma,cok belirti vardir biliyorsun...
yorumun icin sagol
Canan
rozerin62 16.10.2007, 22:58 Canan valla aydınlatıcı bilgilerin için sağol hepimizde olabilir depresyon herkesin okuması gerekir.E sen de yardımlarını esirgemiyorun eksik olma.İyiki varsın.
Canan valla aydınlatıcı bilgilerin için sağol hepimizde olabilir depresyon herkesin okuması gerekir.E sen de yardımlarını esirgemiyorun eksik olma.İyiki varsın.
Sevgili rozerin, iyiki sizler varsiniz diyorum...yazin icin sagol
Dost,
Öncelikle teşekkürler.Ele aldığın konular genelde ülkemizde artık kalıtsallaşmış psikolojik rahatsızlıklar.En başta yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok insan depresyona girebiliyor.Geri kalmış veya Gelişmekte olan ülkelerde bu artık normal bir yaşam biçimi haline geldi.Öyle ki doktorlar psikolojik tedavi yöntemleri yerine ilaçla uyuşturma (geçiştirme) yönetimini sıkca kullanıyorlar.
Çocuklar yıllarca eğitim görüyor sonra üniversite sınavını kazanamıyor kazansa bile iş garantisi yok.Aİle bütün dar gelire rağmen bir şekilde çocuğu borçla krediyle okutmaya bakıyor.Sonuç olumsuz olunca Aile depreyonda.Aslında bu gergin süreç sürerkende aile maddi yetersizlikten çocuğuyla ilgili gelecek kaygısından,çocuk ise biran evvel ailesine destek olma ve yine gelecek kaygısından bunalıma giriyor.Zaten olumlu sonuç alınması zorlaşıyor.
Tekrar bu denli önemli konulara parmak bastığın ve bizi bilimsel olarak aydınlattığın için teşekkürler.
sevgiler saygılar
Etrafimda gordugum depresif insanlardan gordugum kucuk bir ayrintiyi paylasmak istiyorum ben de. Insanlar depresyonda iken normalde ilgilenmedikleri hatta dalga gectikleri seyleri yapiyorlar ki bunlarin en gusel ornegi donledikleri muzik turu. Bir anda Muslum Gurses, Hakki Bulut, Ferdi Tayfur un soyledikleri arabesk sarkilarin sanki kendi hayatlarini anlattigini, hele su sarki var ya tam icinde bulundugum durumu anlatiyormus deyip bu durumda olanlara katilmayi dusunduklerini ve siki bir arabesk sarki hayrani hale donustuklerini bizzat gozlerimle gordum. Eger depresyondan cikilmak isteniyorsa bu gibi seylerden uzak durup yeni yeni ugras alanlari ve hobiler bulmak lazim bence. Ornek olarak, bir ensturman calmak ya da daha cok kitap okumak olmadi balik tutmayi ogrenmek:D o da ise yaramazsa yeni insanlarla ve cevrelerle tanisilabilecek dans folklor gibi kurslara kayit yaptirmak olabilir..
ilkay123 17.10.2007, 12:22 Önemli bir konuya deginen arkadasa Tesekkürler..bir cok arkadasin bu konuyu alaya alir taraflarini sezinledim..Deprasyondan derin etkilenenlerin basinda geliyorum,genc yasimda cocuklarimla iki sene yanliz yasamaya calistim,bu zaman zarfinda cocuklarima hem annelik hem babalik ettim,,,bu hastalik iletinden benden bosandiktan sonrada kurtulmayan eski esime en büyük destegi ailesinden cok yine ben sagladim.Cünkü hastaligin agir faturasini ben ödedim..eski esimlede su anda eskisinden daha iyi anlasiyoruz..Cocuklarimla esimden ayri kendi sicak yuvamizda daha mutluyuz,,,Deprasyonu sadece erkeklere mal etmek dogru degildir...hayatta insanin ne istedigini bilmesi gerekir..eger ne istediginizi biliyorsaniz bir cok seyin altindan kalkabilirsiniz.Deprasyonuda doktor yardimi almaksizin bir gazete küpüründeki yazidan etkilenerek yendim.Kendimi Deprasyona sürükleyen olaylardan uzaklasmakla basladim..ve su anda Deprasyonsuz bir hayat yasiyorum...Sakin Deprasyonu hafife almayin,,en sevdiklerinizi yok etme girisiminde bile bulunursunuz..aman dikkat...DEPRESYONSUZ YARINLAR....saygilar..
Evet maalesef çağımızın en kötü hastalıklarından biri.
Arada sırada psikolojik destek almak çok iyi bence.
Etrafimda gordugum depresif insanlardan gordugum kucuk bir ayrintiyi paylasmak istiyorum ben de. Insanlar depresyonda iken normalde ilgilenmedikleri hatta dalga gectikleri seyleri yapiyorlar ki bunlarin en gusel ornegi donledikleri muzik turu. Bir anda Muslum Gurses, Hakki Bulut, Ferdi Tayfur un soyledikleri arabesk sarkilarin sanki kendi hayatlarini anlattigini, hele su sarki var ya tam icinde bulundugum durumu anlatiyormus deyip bu durumda olanlara katilmayi dusunduklerini ve siki bir arabesk sarki hayrani hale donustuklerini bizzat gozlerimle gordum. Eger depresyondan cikilmak isteniyorsa bu gibi seylerden uzak durup yeni yeni ugras alanlari ve hobiler bulmak lazim bence. Ornek olarak, bir ensturman calmak ya da daha cok kitap okumak olmadi balik tutmayi ogrenmek:D o da ise yaramazsa yeni insanlarla ve cevrelerle tanisilabilecek dans folklor gibi kurslara kayit yaptirmak olabilir..
Cahil insanlar depresyonda olan insanlan dalga gecer...güzel paylasimiz icin tesekkür ediyorum...hobi ve enstruman calmak fikriniz cok güzel
Saygilar
D-e-v-r-i-m-c-i 19.10.2007, 19:41 arabesk mübtelalık yaratır.ve ruh halin iyiyse bile mutsuzluğa sevkeder.bir müzik türü jiletle alkış alıyorsa ben o müziğe müzik demem.
|