Orijinalini görmek için tıklayınız : AleviForum Yorum Yarışması Sonuçları
Sevgili Dostlar !
AleviForum Yorum Yarışmamız sonuçlanmıştır. Yarışmaya ve Oylamaya katılan herkese Yönetim Ekibimiz adına teşekkür ediyorum.
65 üyemiz oy kullanmıştır
1.liğe 10 oy alarak 1.Yorum ile FAAciAA
2.liğe 7 oy alarak 21. Yorum ile Suyunsesi
3.lüğe 6 oy alarak 8. Yorum ile cano62bln
4.lüğe 5 oy alarak 2. Yorum ile dedeoglu ve 9. Yorum ile serpil_88
5.liğe 4 oy alarak 3.Yorum ile okan 22 hak kazanmıştır.
[URL="http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=31405"]Yarışma ile ilgili bilgi almak için tıklayabilirsiniz
Ödüller
1.FAAciAA 300 puan ve Onur ödülümüz olan kelebeğimiz http://www.aleviforum.com/bilder/awards/d-kelebek.gif
2.Suyunsesi 200 puan
3.cano62bln 100 puan
4.dedeoğlu ve serpil_88 50 puan
5.okan22 25 puan
Yarışma Sonuçları ile ilgili tebriklerinizi bu topikten yapabilirsiniz.
Dereceye giren ve katılımda bulunan tüm canları teşekkürlerimi sunarak; tebrik ediyorum :)
Ayrıca PirO_62; Onuruma yardımlarından dolayı Teşşekkür ederim :)
tüm canları kutlarım yorumunuza sağlık arkadaşlar :)
çeşm-i naz 10.06.2007, 01:49 tebrikler barış ve diğer katılımcı arkadaşlara
ayrıca emeğiniz için sevgili lady ve piro_62' ye de teşekür ederiz:)
Arkadaşları tebrik ederim.
Merhaba Canlar,
Ben 13.yorumu beğenmiştim...
Ama dereceye girememiş...
Katılan bütün canlara ve dereceye giren canları tebrik ediyorum...
Yorumlarindan dolayi birinci olan arkadasimizi tebrik ederim, diger katilan arkadaslarida kutlarim.
cano62bln 10.06.2007, 02:06 bu sene bize yine birincilik yok :D....yorum yazıp emeği geçen bütün arkadaşları tebrik ederim...tabiki kazanan arkadaşımızı ayrıca tebrik ederim...
Dereceye giren arkadaşları tebrik ediyorum
Katılımcı arkadaşlarımında emeklerine sağlık leyla ve onuru da kutluyorum başarıyla bu organizasyonu sonlardırdıkları için emeklerine sağlık
İlk Önce Tüm Arkş. Kutluyorum hepsi çok güzel ve anlamlı yorumları. Beni oyları ile destekleyen arkadaşlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Aleviliğin temeli sevgi ve barışsa hiç bir yerde kavgaya yer yoktur. TEŞEKKÜR EDİYORUM TÜM CANLARA
1. siradaki yorum benim fikrime uydugu icin 1. siradaki yorumcuya verdim tabiki oy verdigimiz panoda hala oy verenler gizli kalmis merak ettim.Diger arkadaslar ve hangi fikre oy verdigim kazandi veya kazanmadi.
Aleviliğin temeli sevgi saygı ise bir alevi dedesine sen haddini bil diye bağırılmaz alevi dedeleri biz canlar için yolu erkanı gösterendir.Ayrıca Alevilik İslam ile bir bütündür bunu inkar eden kişi cem evlerinde ibadet yapamaz zaten o kişi alevi değildir.Bizler nasıl Devrim diyince Solculuk aklımıza geliyorsa Alevilik diyince İslamı inkar edemeyiz. Herkes Candır Herkes Kardeştir.
Etik centilmenlik adına 1. olan arkadaşımızı kutluyorum.
Ama;
Oy alma gerekçesi olan yoruma ve ona kaynaklık eden habere katılmadığımı beyan etmek, bu sorumluluktan kaynaklı olarak yazmak istiyorum.
Yorum yapılması istenen "haber" tamamen taraflı sunulmuş (Büyük olasılıkla STV'nin yapmış olduğu tamamen taraflı ve belden aşağı vurmaya dayalı haber-yorum kandırmacasını görmeden, oradaki baskın teslimiyetçi anlayıştakileri hesaba katmadan, kalkıp Ali YILDIRIMI eleştirmek ve bu eleştiri-yoruma bunca oy verilmesi çok komik olmuş).
Ayrıca orada Ali YILDIRIM'ın ortaya koymuş olduğu tavır, özde Alevi toplumu adına çok doğru ve onurlu bir tavırdır. Diğerlerinin pazarlamacı tutumuna karşı asıl eşitlikçi kardeşliği ve can olmayı savunan aslında Ali YILDIRIM olmuştur orada. Onun, Fethi dedeye haddini bil demesi meşru bir tutum ve tavırdır dolayısıyla.
Erdem kardesim faaciaa arkadasin yapmis oldugu yorum bence mantikli,Ali yildirim medyanin önünde ve toplanti yaptiklari yerdeki insanlarin icinde alevi dedesini kücük düsürmüstür ve bunu tüm türkiye görmüstür bir alevinin bir alevi dedesini kücük düsürmek vede bakin aleviler kendi aralarinda bile anlasamiyor denmesini saglamistir.Saygisizlik yapmistir madem bu düsünceye sahipdi önce kendi aralarinda sorunu oturup konusup tartissalarmis niye medya önünde bunu yapti bu alevileri kücük düsürmek degilmi sizce, herkes kendi bildigini konusursa bu benim dogrum digeri bu benim dogrum derse alevi toplumu kopar birbirinden ve aleviligi savunayim derken herseyi cikmaza sokar.Ali yildirim aleviligin gereklerinden olan seylerden cok uzakda konusmasini bilmiyor hirsli ,saldirgan ,saygisiz ve kavgaci görünüm sergilemistir buda alevilige yakismaz.
sevgili arkadaşımız Ali YILDIRIMI çok yakını oluyor sanırım onu böyle arka çıkıp kollaması aklımıza bişiler getiriyor. Her kim ne şekilde nerde olursa olsun sonuçta senden yaşça büyük birine bağırmak yakışmaz alevi dedisi olmasına geçtim ama düşün ya biz bir aileyiz ve kendi içimizde kavga ediyoruz komşuların ne düşünür. Ayrıca yazdığın kelimerinden dolayı seni kınıyorum ben safça bi yorumda bulunmşsam bunu cvp vermek için çok geç kalmadın mı ben hiç bir şeyin meraklısı değilim ben kendi düşüncelerimi yazdım ve sen buna saygılı olmalısın forum yöneticilerin bu konu hakkında ilgilenceklerini düşünüyorum.
Oy veren arkadaşlara yarışmaya katılan herkese ve bu yarışmayı hazırlayan leydim e teşekkürler dereceye giren tüm canları tebrik ediyorum kendimi de :)
Erdem kardesim faaciaa arkadasin yapmis oldugu yorum bence mantikli,Ali yildirim menyanin önünde ve toplanti yaptiklari yerdeki insanlarin icinde alevi dedesini kücük düsürmüstür ve bunu tüm türkiye görmüstür bir alevinin bir alevi dedesini kücük düsürmek vede bakin aleviler kendi aralarinda bile anlasamiyor denmesini saglamistir.Saygisizlik yapmistir madem bu düsünceye sahipdi önce kendi aralarinda sorunu oturup konusup tartissalarmis niye medya önünde bunu yapti bu alevileri kücük düsürmek degilmi sizce, herkes kendi bildigini konusursa bu benim dogrum digeri bu benim dogrum derse alevi toplumu kopar birbirinden ve aleviligi savunayim derken herseyi cikmaza sokar.Ali yildirim aleviligin gereklerinden olan seylerden cok uzakda konusmasini bilmiyor hirsli ,saldirgan ,saygisiz ve kavgaci görünüm sergilemistir buda alevilige yakismaz.
Polemiğe çevirmek istemem ama haberin taraflılığı açık; toplantıyı düzenleyenlerin esas niyetleri belli (Abant Platformundan ve işlevinden haberdarsındır umarım!); Reha ÇAMUROĞLU'nun işlevi ve sonuçta adayı olduğu parti ve amaçları net; Fethi ERDOĞAN'ın yapısı ve teslimiyetçiliği ortada! Daha ne yazayım, haber tamamen özgün Alevi duruşunu karalayıp, teslim almaya yönelik STV'nin taraflı haberciliği............
Bunları bilmeden yorum yapmak yanlış olmuş; bunları bilmeyenlerin yoruma verdiği oylar ise forumumuza pek yakışmamış. Sorun oradaki pekçok ana yanlışı eleştirmek olmalıyken; Ali YILDIRIM'ın haklı tepkisine (Sizce YILDIRIM ne yapmalıydı?) gelip dayanmak, bunu da dinsel-geleneksel saygı temeline takılarak yapmak doğru değildir!
Ali YILDIRIM, orada, bizi dönüştürme-sünnileştirme hinliği çalışmalarına ve bu hinlikte taşeronluk rolü üstlenenlere haklı olarak tepki koymuştur; tepkisi
doğrudur; tepkinin saygısızlık vb. yorumu yanlıştır ve aymazlık kaynaklıdır...
Benim eleştirimi umarım anlamışsınızdır değerli can...
Arkadaşlar özür dileyerek şunu belirtmek istiyorum ben ilk mesajda "Yarışma Sonuçları ile ilgili tebriklerinizi bu topikten yapabilirsiniz." demiştim mümkünse burada polemiklere girmesek...
Yarışma yorum yarışmasıdır. herkes kendi iradesini kullanarak fikirlerini beyan etmiştir. yarışmanın da amacı budur zaten, o yüzden düşüncelere ve yorumlara saygılı olmanızı bekliyorum... Fikirler bir olacak diye bir kaide de yok zaten.
Beni Anlayacağınızı umut ederek, Teşekkür Ediyorum
sevgili arkadaşımız Ali YILDIRIMI çok yakını oluyor sanırım onu böyle arka çıkıp kollaması aklımıza bişiler getiriyor. Her kim ne şekilde nerde olursa olsun sonuçta senden yaşça büyük birine bağırmak yakışmaz alevi dedisi olmasına geçtim ama düşün ya biz bir aileyiz ve kendi içimizde kavga ediyoruz komşuların ne düşünür. Ayrıca yazdığın kelimerinden dolayı seni kınıyorum ben safça bi yorumda bulunmşsam bunu cvp vermek için çok geç kalmadın mı ben hiç bir şeyin meraklısı değilim ben kendi düşüncelerimi yazdım ve sen buna saygılı olmalısın forum yöneticilerin bu konu hakkında ilgilenceklerini düşünüyorum.
Şu anda, sende bana, eleştirdiğinden daha basit bir biçimde saygısızlık ediyorsun Can! Ne demek Ali YILDIRIM'ın çok yakını olmak? Beni kendince eleştirmeye çalışman bu biçimiyle çok yanlış ve gereksiz olmuş!
Ben foruma sınırlı girdiğimden farkedemedim yorumunu bu bir; ikincisi tamamen sorumluluk duygusu sebebiyle yazıyorum yoksa böylesine bir polemiğe girmek istemezdim kesinlikle...
Konu şu andan itibaren benim için kapanmıştır; ben sorumluluğumu yerine getirip, toplumumuz adına gerekli bulduğum bazı doğruları yazdım; benden bu kadar, hoşçakal...
suyunsesi 10.06.2007, 03:37 Şu anda, sende bana, eleştirdiğinden daha basit bir biçimde saygısızlık ediyorsun Can! Ne demek Ali YILDIRIM'ın çok yakını olmak? Beni kendince eleştirmeye çalışman bu biçimiyle çok yanlış ve gereksiz olmuş!
Ben foruma sınırlı girdiğimden farkedemedim yorumunu bu bir; ikincisi tamamen sorumluluk duygusu sebebiyle yazıyorum yoksa böylesine bir polemiğe girmek istemezdim kesinlikle...
Konu şu andan itibaren benim için kapanmıştır; ben sorumluluğumu yerine getirip, toplumumuz adına gerekli bulduğum bazı doğruları yazdım; benden bu kadar, hoşçakal...
Sevgili Erdem söylediklerinin altına aynen imzamı atıyorum
Bezirganlar aleviliği kendi çıkar ilşkileri için kullanamazlar...
Buna Ali Yıldırım gibi bizlerinde izin vermemesi lazım...
Söz konusu yarışma sonuçlarına gelince benim için hiç önemli değil ikinci yada birinci olmam önemli olan tarflı verilen vidyo yorumunu eleştirip gerçekleri su yüzüne çıkartmaktı. bende oyumu 4 numaraya vermiştim o yorumda hakkettiği ilgiyi görmemiş tekrar ediyorum önemli olan alevi halkının bu tücarların ardına takılıp gitmemesidir yarışmayı kazanmak veya kaybetmek çokta önemli değil ...
serpil_88 10.06.2007, 09:37 oy kullanan tüm canlara teşekkür ederim:thumbup1:
bende dedeoğluyla 4. lüğü paylaşıyorum:rolleyes:
Katılımda bulunan bütün canları ve dereceye gırenleri tebrik ederim.Ayrıca yarışmada emeği geçenlere teşekkürler...
bolşevik 10.06.2007, 11:37 İtiraf ediyorum, yarışmayı takip edemedim:blushing:
Bir dahakine eminim takip edeceğim, katılan arkadaşları ve Leyla'yı tebrik ederim...
Katılan ve dereceye giren tüm arkadaşları kutluyorum...
Yorumlar içerisinde en çok 19. yorumu beğenmiştim fakat ilk 5'e girememiş. 20. ve 21. yorumlarda aynı perspektifte yazılmış diğer hem fikir olduğum yorumlardı. Katılan tüm arkadaşları kutluyorum.
Ama;
Oy alma gerekçesi olan yoruma ve ona kaynaklık eden habere katılmadığımı beyan etmek, bu sorumluluktan kaynaklı olarak yazmak istiyorum.
Yorum yapılması istenen "haber" tamamen taraflı sunulmuş (Büyük olasılıkla STV'nin yapmış olduğu tamamen taraflı ve belden aşağı vurmaya dayalı haber-yorum kandırmacasını görmeden, oradaki baskın teslimiyetçi anlayıştakileri hesaba katmadan, kalkıp Ali YILDIRIMI eleştirmek ve bu eleştiri-yoruma bunca oy verilmesi çok komik olmuş).
Ayrıca orada Ali YILDIRIM'ın ortaya koymuş olduğu tavır, özde Alevi toplumu adına çok doğru ve onurlu bir tavırdır. Diğerlerinin pazarlamacı tutumuna karşı asıl eşitlikçi kardeşliği ve can olmayı savunan aslında Ali YILDIRIM olmuştur orada. Onun, Fethi dedeye haddini bil demesi meşru bir tutum ve tavırdır dolayısıyla.
Ben çok garipsemiştim ve kınamıştım bu taraflı haberi ve haberciliği; ama en garipsediğim tutum, FAAciAA arkadaşımızın safça ve konuyu anlamadan yaptığı yorumu; bu yorumun konudan ve durumdan bihaber arkadaşlardan aldığı oylar olmuştur.
Bu beni çokça düşündürdü açıkçası; yazmadan edemedim-arkadaşlar, biz, bunca kafa karışıklığını hakediyor muyuz yoksa? [/B]
Söylediklerine tamamen katılıyorum.
tuncerbio 10.06.2007, 13:33 barış tebrik ederim .....
Alevimen 10.06.2007, 14:42 Aleviliğin temeli sevgi saygı ise bir alevi dedesine sen haddini bil diye bağırılmaz alevi dedeleri biz canlar için yolu erkanı gösterendir.Ayrıca Alevilik İslam ile bir bütündür bunu inkar eden kişi cem evlerinde ibadet yapamaz zaten o kişi alevi değildir.Bizler nasıl Devrim diyince Solculuk aklımıza geliyorsa Alevilik diyince İslamı inkar edemeyiz. Herkes Candır Herkes Kardeştir.
Ama;
Söylediğin şeyler anlamlı tebrikler. Ayrıca benimde oy verdiğim yorum dereceye girmemiş.. hatta benim açımdan 3 favorilerimde girememiş.
eldorado 10.06.2007, 14:50 barış tebrikler...
bende bu konuda fikrimi söylemek istiyorum...
olayların oluşumunu gözetmeksizin sonuçlarına göre yorum yapmak bence yargısız bir infazdan öte gitmez...yapılan çoğu yorumda bireysel insanları hedef alarak yapılmış ve ilgi görmüş..ama ortada genel bir platform var...umarım bir dahaki yorum yarışmasında konu seçiminde daha dikkatli olunur...
Alevimen 10.06.2007, 14:56 barış tebrikler...
bende bu konuda fikrimi söylemek istiyorum...
olayların oluşumunu gözetmeksizin sonuçlarına göre yorum yapmak bence yargısız bir infazdan öte gitmez...yapılan çoğu yorumda bireysel insanları hedef alarak yapılmış ve ilgi görmüş..ama ortada genel bir platform var...umarım bir dahaki yorum yarışmasında konu seçiminde daha dikkatli olunur...
Videoyu ben seçmiştim :innocent: Dikkat oluruz bidahaki sefere :yawn:
Bu ara tabiki Lady ve yardım eden herkese teşekkürler ve ayrıca köylüme tebrikler :clown:
cano62bln 10.06.2007, 15:07 bence en iyi yorum 8. yorumdu:D...oy verdiğim kişi 5. olmuş
dedeoglu 10.06.2007, 16:05 Yorum yapan, oy veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Emeği geçenlerin de ellerine sağlık.
bu gün maalesef dedelerin çok büyük çoğunluğu(dürüst olanların başımızın üstünde yeri var,saygımız sonsuzdur) ve dedelik kurumu genel olarak hızlı bir yozlaşma eğilimi içindedir.taliplerinden ''hakullah'' ''çıralık'' adı altında sembolik değilde yüksek meblağlar alan,ev yaptırıp parasını taliplerinden çıkaran,dergahında kesilen kurbanların etini kavurma yapıp;ambarlara doldurarak satan,köyüne cami yaptıran,mhp gibi alevi düşmanı bir partiden millet vekili adayı olan,alevileri ve aleviliği haksızlıklar üzerine kurulmuş sömürü düzenine bağlamaya çalışan.vakıf kurup;susurluk devletinin sembolü olan,bir partinin örtülü ödeneğinden para alan,bergamada siyanürlü altın çıkaran eurogold firmasına para karşılığında uşaklık edip,çepni köylerini kandırmaya çalışanlarla işimiz olamaz.eğerki alevilik bu tip adamlara kaldıysa zaten olay bitmiş,kale içten çökmüş demektir...
ali yıldırım tepkisinde haklıdır.belki biraz daha sakince yanıt verebilirdi.ayrıca,kişilerin ne olduğu değil,ne söylediği önemlidir.dede olması ona ayrıcalık tanımaz.kimse soyundan dolayı ''asil'' değildir ve kimsede dede diye''ayrıcalık'' sahibi değildir.iyi o zaman,babası dede diye yanlış düşünceleri savunanlara ayrıcalıklımı davranacağız?herkes haddini bilmeli...dedeler kendilerini temsil ediyor,onlara kim vermiş temsil hakkını?kim demişki bunlara gidin,cem evlerinde kur'an kursu açması için diyanetten talepte bulunun diye?bunlar sadece kendilerini temsil edebilirler,küçük çıkarlar karşısında yok etmeye çalıştıkları aleviliği temsil edemezler...
bu gün maalesef dedelerin çok büyük çoğunluğu(dürüst olanların başımızın üstünde yeri var,saygımız sonsuzdur) ve dedelik kurumu genel olarak hızlı bir yozlaşma eğilimi içindedir.taliplerinden ''hakullah'' ''çıralık'' adı altında sembolik değilde yüksek meblağlar alan,ev yaptırıp parasını taliplerinden çıkaran,dergahında kesilen kurbanların etini kavurma yapıp;ambarlara doldurarak satan,köyüne cami yaptıran,mhp gibi alevi düşmanı bir partiden millet vekili adayı olan,alevileri ve aleviliği haksızlıklar üzerine kurulmuş sömürü düzenine bağlamaya çalışan.vakıf kurup;susurluk devletinin sembolü olan,bir partinin örtülü ödeneğinden para alan,bergamada siyanürlü altın çıkaran eurogold firmasına para karşılığında uşaklık edip,çepni köylerini kandırmaya çalışanlarla işimiz olamaz.eğerki alevilik bu tip adamlara kaldıysa zaten olay bitmiş,kale içten çökmüş demektir...
ali yıldırım tepkisinde haklıdır.belki biraz daha sakince yanıt verebilirdi.ayrıca,kişilerin ne olduğu değil,ne söylediği önemlidir.dede olması ona ayrıcalık tanımaz.kimse soyundan dolayı ''asil'' değildir ve kimsede dede diye''ayrıcalık'' sahibi değildir.iyi o zaman,babası dede diye yanlış düşünceleri savunanlara ayrıcalıklımı davranacağız?herkes haddini bilmeli...dedeler kendilerini temsil ediyor,onlara kim vermiş temsil hakkını?kim demişki bunlara gidin,cem evlerinde kur'an kursu açması için diyanetten talepte bulunun diye?bunlar sadece kendilerini temsil edebilirler,küçük çıkarlar karşısında yok etmeye çalıştıkları aleviliği temsil edemezler...
Dogrudur, mutlaka dedelerimizin arasinda gorevlerini iyi yapmiyanlar vardir, ama bunu da unutmamak lazim dedeler bizim inanc olarak bize yol gosterenlerdir ve gecmistede ve halen tum zorluklara ragmen yok gostermislerdir ve yol gosteriyorlar. Egerki Ali Yildirim ve bunun gibileri ordaki insanlara/dedelerimize saygi gosteremiyorsa, onun burda nasil dusundugu hicte onemli degil. Cunku saygiyi ogrenemiyen/bilmiyen bir kisi beni hic temsil edemez. Saygiyi ogrenemiyen bir kisi Alevilik gibi agir bir isi nasil temsil edecek? Elistirmek kolay, konusmak kolay.l Ali Yildirim gibileri ya kimleri temsil ediyor? Ali Yildirim gibi dusuneneler acaba Alevilik icin ne yaptilar? Dedeler temsil etmiyorsa, bizleri kim temsil ediyor? Burda da, yani Hollandada, dedeler kurulu kuruldu ve bu degerli insanlarimiz gecelerini ve gunduzlerini karsiliksiz sadece Alevilige atadiklari halde (yani kendi siyasi tercihini Alevilige katmiyarak) ve Ali Yildirim gibi insanlar ayni tavirda bu insanlarimiza davrandigi gibi, ciddiye almiyarak temiz kalbi bu dedelerimizi kirmislardir, yipratmislardir. Cogumuz inanc olarak hic Aleviliknen ugrasmadigimiz halde (birak derneknen), nasil bu dedelerimi yargiliyoruz anlamiyorum. Buna hic kimsenin hakki yok...Tum zorluklara ragmen Alevilik su an varsa, bu sadece dedelerimizin ve bizim buyuklerimizin sayesinde....Ali Yildirim gibilerin sayesinde degil....ve bizler acaba yolunu duzgun halde yuruten dedelere yeterince sahip cikiyormuyuz, Alevilige yeterince sahip cikiyormuyuz? Elistiriyi birazda kendimize yapmamiz lazim..
Bu arada ben 1 ve 9 arasindan, bir kac gun dusundukten sonra, 9 numaraya sectim. Ama numara 1 de begenmistim, ve acikcasi numara 1 birinci olmasi beni cok sevindirdi..
Benim oy verdiğim yorum ikinci olmuş.
Herkesi tebrik ediyorum..
Dogrudur, mutlaka dedelerimizin arasinda gorevlerini iyi yapmiyanlar vardir, ama bunu da unutmamak lazim dedeler bizim inanc olarak bize yol gosterenlerdir ve gecmistede ve halen tum zorluklara ragmen yok gostermislerdir ve yol gosteriyorlar. Egerki Ali Yildirim ve bunun gibileri ordaki insanlara/dedelerimize saygi gosteremiyorsa, onun burda nasil dusundugu hicte onemli degil. Cunku saygiyi ogrenemiyen/bilmiyen bir kisi beni hic temsil edemez. Saygiyi ogrenemiyen bir kisi Alevilik gibi agir bir isi nasil temsil edecek? Elistirmek kolay, konusmak kolay.l Ali Yildirim gibileri ya kimleri temsil ediyor? Ali Yildirim gibi dusuneneler acaba Alevilik icin ne yaptilar? Dedeler temsil etmiyorsa, bizleri kim temsil ediyor? Burda da, yani Hollandada, dedeler kurulu kuruldu ve bu degerli insanlarimiz gecelerini ve gunduzlerini karsiliksiz sadece Alevilige atadiklari halde (yani kendi siyasi tercihini Alevilige katmiyarak) ve Ali Yildirim gibi insanlar ayni tavirda bu insanlarimiza davrandigi gibi, ciddiye almiyarak temiz kalbi bu dedelerimizi kirmislardir, yipratmislardir. Cogumuz inanc olarak hic Aleviliknen ugrasmadigimiz halde (birak derneknen), nasil bu dedelerimi yargiliyoruz anlamiyorum. Buna hic kimsenin hakki yok...Tum zorluklara ragmen Alevilik su an varsa, bu sadece dedelerimizin ve bizim buyuklerimizin sayesinde....Ali Yildirim gibilerin sayesinde degil....ve bizler acaba yolunu duzgun halde yuruten dedelere yeterince sahip cikiyormuyuz, Alevilige yeterince sahip cikiyormuyuz? Elistiriyi birazda kendimize yapmamiz lazim..
Bu arada ben 1 ve 9 arasindan, bir kac gun dusundukten sonra, 9 numaraya sectim. Ama numara 1 de begenmistim, ve acikcasi numara 1 birinci olmasi beni cok sevindirdi..
arkadaşım,şimdi dürüst olanlara bir şey dediğimiz yok.ama dediğim gibi,çoğu artık işi bu noktaya kadar getirdiler.yani adamlar o zihniyette olduktan sonra akşama kadar,oturup ali ali demekle,meşru olamazlar.ali yıldırım,o toplantıda bulunduğu sırada,oradaki dedelerin politik teslimiyetçiliğine karşı tepki verdi.şimdi düşün bir kere,cem evine kur'an kursu isteyen,bir alevi dedesi aleviliğe ne kazandırır?sağcı iktidarla ve sağcı politikacılarla anlaşmış,onların ağzıyla konuşanlar dede olsa ne yazar?dediğim gibi,insanların ne olduğu değil,ne söylediği önemlidir.ayrıca ben, aleviliği bu tarihe kadar dedelerin taşıyıp getirdiğine kesinlikle inanmıyorum.şeyh bedrettin,pir sultan,şah kulu,bozoklu celal, bunlar dedemiydi?aleviliği bu tarihe kadar,dedeler değil,sadece isim verdiklerim gibi asi ruhlu kitle önderleri buraya kadar getirmiştir...
ayrıca bana göre,önce niyet,sonrada bilgi,birikim ve kültür önemlidir.sünni kökenlide olsa,ilerici,demokrat bir aydın,bir araştırmacı aleviliğe çok şey katabilir.ama o video görüntülerinde izlediğimiz ve türkiye'nin demokratik ve laik bir ülke olmadığını bile bilmeyen ya da bilsede,bu gerçeği gizleyen zavallılar aleviliğe hiç bir şey katamaz..kültürel olarak yani...
|
|