Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyenin En Önemli Sorunu Nedir?

aga_devrim
10.06.2007, 03:51
sizce türkiyenin en önemli sorunu nedir yoldaşlar...

sausen
10.06.2007, 04:09
Merhaba Canlar,

Bir ülkeyi yok eden şey emperyalizmdir.
Çok sinsidir farkettirmez kenidini...
Bütün kötülüklerin anasıdır ve yok edilmelidir.

nusayri
10.06.2007, 07:09
emperyalizim,türkiyenin ve dünya ülke halkların en büyük düşmanidır ,dünyayı teröre boğan yolsuzluğu yoksulluğu yaratan ,mafya yerlatı örgütlerini yöneten yönlendiren emperyelistler, iç çatışmaların ve dünyada olan tüm savaşların yaratıcısı emperyalizimdir.

kahr olsun emperyalizim, yaşasın emperyalizme karşı halkların dayanışmasıdır.

saygılarımla.

Ferdici_Tekin
10.06.2007, 09:30
'türklerİn En Büyük Sorunu DİĞer ülkere Nazaran Gerİde KaliŞi'

En önde Bahrİz özellİĞİ İse 3kaĞitci OluŞu:001_rolle

locked
10.06.2007, 12:52
Eğitim bütün sorunların temelini oluşturur bence,
Eğitimsiz bir insandan herşey beklenir,
Yani diyeceğim şu ki
Eğitimsiz bir insan,
Yolunu kaybetmiş bir gemi gibidir.

duyguşimşek
10.06.2007, 13:01
bence türkiye nin en önemli sorunu aşırı nüfüsu ve aşırı nüfus artışı...bu sorun beraberinde işsizliği,yolsuzluğu,eğitimde,sağlıkta,sosyal hayatta olumsuzlukları getiriyor...cumhuriyetin ilk yıllarında 15 milyon civarında iken,şimdi 70 milyonlara yaklaştı...belki dahada fazla...türkiyenin ekonomik ve teknolojik altyapısı malesef bu nüfusu kaldıracak durumda değil...böylece işsizlik meydana geliyor...işsizlikte bence toplumda bütün kötülüklerin çıkış noktası...

eldorado
10.06.2007, 13:16
devletin sırf okuma yazmayı öğrensin diye açmış olduğu okullar yani eğitim...cehalet bütün kötülüklerin anası,cehaleti yaratanlarda babası...keza bizde her ikiside mevcut...
dünyada gelişen ülkeler her ne kadar emparyalist olsada onlara bu gücü veren teknolojidir..teknolojiyide yaratan insan daha doğrusu bilimdir...amerikada kaç tane türk bilim adamı olduğunuda herkes biliyor,vatan haini değil onlar,kendi devletimizin elleriyle verdiği aydınlığın,bize geri dönen gölgesi...

Karabiber
10.06.2007, 13:28
Bence işsizlik . Türkiye'nin en büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Bu da gerek gizli gerek açıkça insanlarımızın elinden alınıyor yavaş yavaş .Ama yerine yeni bi iş verilmiyor. Tarım ve hayvancılığa yeterli önem verildiği , desteklendiği takdirde Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelecektir. Böylece hem bu işle uğraşanlar işsiz kalmayacak , bişeyler üretecekler , hem de yeni iş sahaları açılacaktır. Ama zor gözüküyor.

kara_kız
10.06.2007, 14:46
lanet olası amerikan emperyalizminin sardığı türkiyede önce eğitimli insana sayyısı az eğitimli olanlarında elinde iş imkanı yok ve herkes devltte torpil arayıp el etek öptükleri için şeriat sarmış torpiller yolszluklar sarmış tüm ülkeyi bu iktidar olduğu sürece böyle olacak sağlık probu çok fazla hastalarımızın çoğu yurt dışında tedavi oluo...LÜTFEN TÜM CANLARI OTURUP KAHVEDE OKEY ATMAK YA DA SOKAKTA OTURP DEDİKODU YAPMAK YERİNE ALIN ELİNİZE KİTAPLARI VE OKUYUN....

ilkay123
10.06.2007, 15:24
Türkiye nin en önemli sorunu EGITIM(den kaynaklanan sorunlardir)egitimimiz ezbercilik tasidigi icin bu egitim sistemi bizleri yarinlara tasiyamaz.saygilar.

Murat AKAN
10.06.2007, 15:51
Arkadaşlar, eğitimden bahsediliyor, çok ezbere, kilişe bir söz. "Eğitim sorunların başıdır"

Ben derim ki kimin eğitimi? Yönetenin, sömürenin eğitilmesi mi? Bunlar daha iyi eğitim alırlarsa daha iyi "başımıza çöreklenirler."

Yönetilenin, sömürülenin eğitimi derseniz, akademik bir eğitim mi, yoksa haklarını nasıl savunacaklarına dair bir eğitim mi?

Bana göre Türkiye'nin en büyük sorunu, devlet'in hala baba olarak görülmesi, Vatandaşın yönetime katılamaması, 5 sene'de bir oy kullanıp kenara çekilmesidir.

Türkiye'deki seçime katılım oranı Avrupa ülkelerinden fazladır. Bu demokrasimizin gelişmişliğinin değil, zayıflığının göstergesidir.
Çünkü; Seçim Tek Demokratik Hakkımızdır ve onu da sahipleniyoruz. Oyumuzu kullanıyoruz. Biliyoruz ki bundan sonra, başa ne gelirse çekeceğiz. Sivil Toplum Örgütlerimize katılım zayıf, katılanların ise, yaptıklarının altında bir şeyler arıyoruz.

En büyük sorunumuz Yönetenleri Dizginleyememe Sorunudur.

Saygılarımla...

saheser
10.06.2007, 15:58
Türkiyenin en büyük sorunu cikarcilik cikar ugruna insanlari yok sayiyorlar.

Comrat86
10.06.2007, 16:04
Halk egitimli olsa emperyalizm de olmaz bence.

alevi_che
10.06.2007, 17:54
Bana göre eğitimdir.

Çünkü insan eğitimli olsa diğerler olmaz zaten,

Özelliklede emperyalizm hiç olmaz,olamaz.

ugursarak
10.06.2007, 19:14
Buraya ordunun siyasete karışması eksik yazılmış galiba,
bence en büyük sorun ordunun siyasete direkt müdahele etmesidir

munzur_62
10.06.2007, 20:44
Hepsi Desem Yeridir

anadolu75
11.06.2007, 14:15
bence issizliktir.is bulmak zor oluyor girdigin yeride daha sonra ozellestiriyorlar falan yine cikiyorsun ,yine is bakiyorsun.

ÇaKıL
11.06.2007, 14:40
Her türlü eğitim.Ev,okul, iş.
Okumayan bir toplumuz arkadaşlar.Üç beş kişinin ben okuyorum dediğini duyuyorum ama bahsedilen 70 milyon kişi.Olanak yok kitap vardı da bizmi okumuyoruz demeyin.Bak internet kullanıyorsunuz.İstense buradan da okunacak kendi beyinlerimizi geliştirecek nice makale ve yazılar bulunur.
Abla,kardeş,arkadaş adını siz koyun tavsiyesi.Asla kendi düşüncelerinize eş yazılara takılmayın.Farklı zıt görüşleride okuyun ki karşı tarafı tanıyın bilin.Sizi çok kızdırmasına izin vermeyin içinizden hakarete varan eleştriler yapmayın. Bildiğiniz şeyi tartışmak onun hakkında yorum yapmak her zaman size daha büyük kolaylık sağlar.
Sakin bir kişi ile tartışmak her zaman daha fazla yorucu olur.Ama sizi geliştirir.

Garaoglan
11.06.2007, 15:12
Türkiye ve önemli sorun ????
-heeeeeeeeeee :blush:

Allaha sükür türkiyenin hic bi sorunu yok ! :001_rolle

-Enflasyon
-Ekonomi
-Saglik
-Egitim
-Issizlik
-yolsuzluk

baska ülkelerde oldugu gibi allahtan türkiyede böyle sorunlarimiz yok
bizim türkiyemizde Ekmek elden su gölden
gak dedikce kavurma ah dedikce su
bi elimiz yagda bi elimiz balda

ne mutlu türküm diyene :w00t:

ps: ltfn beni bu rüyamdan uyandirmayin , birakin ben türkiyeyi böyle biliim !

Deniz Yıldızı
11.06.2007, 15:48
HEPSİ......

ÇaKıL
11.06.2007, 16:10
HEPSİ......

Bağırmana gerek yok canım biliyoruz.

AleviKürt
11.06.2007, 16:22
Bence Türkiye'nin en büyük sorunu, bozuk sistemidir. Bu bozuk sistem, milletin ückagitci olmalarini sagliyor, gercek bir demokrasinin mümkün olmamasini sagliyor ve ayrimciligin ana kaynagidir bu bozuk sistem.

saheser
11.06.2007, 16:32
Bence okumakla hic birsey olmuyor.Basimizdakilerin hepsi okumuz sözde egitim görmüs insanlar ama kafalarinin ici bos olunca ne egitim ne okuma hersey bos, gelen giden cebini doldurmaya kafasini calistiriyor ekonomi kendilerine yariyor koltuga oturdumu halk acim diye bagirsada umurlarinda degil kendi karinlari doyuyor yatlar katlar memleket onlara calisiyor.Birde bu soruyu ülkeyi yönetenlere sorun cevabi güllük gülüstanlik hersey yolunda hic bir eksigimiz yok daha ne istiyorsunuz derler.

ONU®
11.06.2007, 17:17
Kesinlikle eğitim.

ÇaKıL
11.06.2007, 17:23
Bence okumakla hic birsey olmuyor.

İşte bu ! Eğitimle öğretimi ayırt edemedik.Ben okul eğitimden bahsetmedim ki sadece.

eldorado
11.06.2007, 17:29
dikkat ettim ankette sağlığa kimse oy kullanmamış...nede olsa ölen kurtuluyor bu diyardan...

izmir_35
11.06.2007, 17:37
bencede hepsi çünkü bunlar birbirine bağlı şekilde ülkemizi zor duruma sokuyor
Terör canlar yakıyo yuvalar yıkıyo yetimler bırakıyo
İşsizlik aynı
Yoksulluk desen yine aynı
Eğitim bilinçsiz bir toplum
Sağlık binlerce vatandaşımız sıralarda can veriyo
Şeriat insanlar arasında ayrımcılık yaparak birbirlerine düşürmeye çalışıyo
ve sayre hepsinin sonu hüsran acı hüzün onun için hepsi Türkiyenin öncelikli sorunu işallah bunlara bir care bulunurda rahat bir nefes alırız

eldorado
11.06.2007, 17:41
bencede hepsi çünkü bunlar birbirine bağlı şekilde ülkemizi zor duruma sokuyor
Terör canlar yakıyo yuvalar yıkıyo yetimler bırakıyo
İşsizlik aynı
Yoksulluk desen yine aynı
Eğitim bilinçsiz bir toplum
Sağlık binlerce vatandaşımız sıralarda can veriyo
Şeriat insanlar arasında ayrımcılık yaparak birbirlerine düşürmeye çalışıyo
ve sayre hepsinin sonu hüsran acı hüzün onun için hepsi Türkiyenin öncelikli sorunu işallah bunlara bir care bulunurda rahat bir nefes alırız

çaremi? valla kimse inkar etmesin bize çok rahatlık batar....az olsun öz olsun yeter....insan gibi yaşamaktan bir pay alabilirsek varsın en büyük lüksümüz bu olsun...

bıldırcın24
11.06.2007, 18:07
Başlıklar halinde sıraladığımız bu sorunların temelinde eğitim yatıyor bence ülkenin çok ciddi eğitim sıkıntısı içinde olduğu herkesçe aşikâr fakat neden bilinmez en ufak bir adım atılmamaktadır.
okullar sadece ilköğretim çağının 3 ncü sınıfına kadar fonsiyonel özelliğini gösteriyor,sonrası da öğrencinin kendisine kalıyor,IQ normal'in üstünde ise devlet okullarınında bir mücizeye imza atmaya hazır; ama IQ normal düzeyde seyrediyorsa,ya da normal'in altında ise kesinlikle destekleyici bir eğitmene(ders alma,dershane)ihtiyac duymakta.
Pekiyi asıl amacı öğrenciyi bir sonraki okul'a hazırlamak olan okullarımız neden bu denli güven kaybediyor.
biraz okullarımızın yapısal özelliğinden bahsedersek belki sonuca varmakta güçlük çekmeyiz.okulların açıldığı ilk hafta tanışma faslı,2 nci hafta ders kitapları düzenlemesi 3 ncü hafta öğretmenlerde mevcutsa oh nihayet!.....
derken hafta sonları tatilleri,yağmurlar,çamurlar soğuk havalar ve karlar
1 gün tatil, 3 gün tatil pekiyi telefisi var mı sizce? ben görmedim.
sömest öncesi yazılı yoklamaların sonuncusuna mütakip yine bir boşvermişlik,bu dönemdeki sorunların benzeri 2 nci dönem'de de süre devam etmekte
En iyi eğitimi aldığımızı düşündüğümüz,bizi uğraşlarımızın karşılığını alacağımız okula hazırlama telaşı içinde olması gereken okullarımız,kapanmadan bir ay gibi uzunca bir süre önceden bizi azat edip dershane sıralarına sürüklüyor. pekiyi siz ne iş yaparsınız ya da yapmış olduğunuz işin karşılığını bu şekilde mi alırsınız diye sorsak öğretmenlerimize,müdür ve bağlı bulunduğumuz kurum ve sorumlusuna nafile değil mi ?
pekiyi yarın kendinizle nasıl övüneceksiniz benim öğrencim di ama dershaneye gidiyordu.ne acı değil mi bir eğitim görevlisi için ama gerçeğin ta kendisi........................
ya dershaneye gitme imkan ve olanağı olmayan öğrenciler onlarda eğitim öğretimin baş sorumlularının vidan_ı hürriyetine kalmış; tabi varsa ................
eğitim dönemi öncesi ansızın değişen sistemler,bir dönem dahi birbirine uyum sağlayamayan ders kitapları,öğretmen-öğrenci arasındaki uçurumlar uygar ve medeniyetimiz'in öncüsü bu değeri bizden çalan unsurlar....................

Kızılırmaklı
11.06.2007, 18:11
Başta eğitim tabiki;
Cahil bir toplumdan hiç bişey çıkmaz...

Seyduna
12.06.2007, 17:08
Egitim Sart !

Volcano
12.06.2007, 18:47
Bütün hepsi birbiriyle bağlantılı ayıramayız özellikle şu 3 ana başlık ekonomi,işşizlik ve abd tarafından yönetilme Türkiye'nin en büyük sorunları

ilker_che
21.06.2007, 02:21
hepiniz doğru tespitlerde bulunmussunuz canlar.ama türkiye nin en büyük sorunu bence vasıfsız,amaçsız,biçare yetiştirilen yeni nesildir.80 den sonra gençlik hep uyutuldu.siyaset ögrenmesinler denildi gencecik kızlar pembe dizi karakterlerine çewrildi.erkeklere futbol aşılandı.10 sene önce bizim sokagımızda hiç bi kız mini etek giyemezdi.şimdi ise kapı aralarında sewvgilileriyle oynasıyolar.giderek bi amerikan pastasının içine sokuluyolar.ülke hiçbirinin umrunda degil.aaçlık içinde yasayan ezilen insanlardan bihaberler.bundan büyük bi sorun olabilir mi?bi ülke böle bi gençlikle nereye gider?beynimi tırmalıyo bu düşünceler...hepinize sonsuz saygılar....

iusjure
21.06.2007, 13:18
Tek kelimeyle Güneydoğu.
Diğer sorunların hepsi orta vadede çözülebilir.
Ama güneydoğu kambur oldukça, diğer sorunları tartışacak ne zaman ne de kaynak kalıyor.

readme
24.06.2007, 12:57
bizim ülke insanının bilinç düzeyi düşük bir kere. bilgi toplumu değiliz.
birbirimize musamaha gösteremiyoruz.
ekonomik gelişimden önce bunun çaresine bakılmalı.
avrupa bu medeni düzeyine kolay ulaşmadı.
en kötü iletişim bile iletişimsizlikten kötüdür diye bir laf var.diyalog, musamaha ve sosyal yaşama açılacak kanallar temizlenmeli.
somut olarak bu ülkeye en çok zararı darbeler ve darbeleri oluşturan 61 anayasasıdır. devlet ve burokrasiti tanrı yapmıştır bu anlayış. tek parti yönetiminin ideolojik takıntıları tr yi osmanlının gerisinide götürmüştür.
bu gün bütün ülkeler geçmişinin iyi yönleri ile barışmanın yollarını ararken biz geçmişimizi unutturmaya çalışıyoruz. neden sırf dini bir geçmişimiz olduğu için..

tuncerbio
24.06.2007, 13:02
ülkenin en büyük sorunu emperyalizm ve ülkeyi emperyalizme peşkeş çeken rejim +yöneticileridir ; çözüm ise rejimin değişmesidir ,böylelikle ne işsizlik ,ne ulusal sorun nede sosyal adalet konusnda hiçbir sorun yaşanmayacaktır ...

EREN izm
24.06.2007, 13:07
Bence işsizlik ve egitim. ama en başta egitim :)

suzi34
25.06.2007, 10:47
Bencede eğitim,eğitimin olduğu yerdede kimse bana değmiyen yılan bin yıl yaşaşın diyemez zaten.Yanlışı doğruyu görür, tüm sorunlarda ortadan kalkar...