Sabahat akkirazin konserine davet edilen,esenyur belediye baskani kadioglu,erenler egitim ve kültür vakfi sekreteri konusmasinin ardindan baskandan erenler cem evinin bahcesinin tapusunun vereceginin sözünü istiyoruz diyerek kürsüye davet etti.Konusma yapmak icin kürsüye gelen kadioglu,sivasi unutmadik unutmayacagiz solagani atan gurup tarafindan protesto edildi.Kürsüdeyken bir kisinin saldirmasi üzerine korumalari silah cektiler.Silaha tepki gösteren bir cok kisi baskan ve korumalarin üzerine yürüdü.Tekme ve tokatlarin havada ucustugu kavgada yüzüne yumruk yiyen kadioglu yere düstü.Tiyatroya gelen jandarmalar kadioglunu kurtarmis ve üc kisi gözaltina alinmistir.Erenler kültür ve egitim vakfi baskani musa önder,münferit bir olay,vakfimizla iliskisi yok dedi.
Anlattigi ,Atatürk fikralariyla büyük tepki ceken esen yurt belediye baskani necmi kadioglu.Hürriyet gazetesinde demin okudum.
Baslikta bir harfi yanlis yazmisim yumruk yazacagima yumrum yazmisim düzeltemedim.Bunu yazdim cünkü erenler kültür ve egitim vakfi baskanin hem cem evinin bahcesinin tapusunun verilmesi icin söz almak istedigi kadioglunu kürsüye davet ediyor ama sivas olaylarini unutmadik unutmayacagiz diyen grup icin bizimle bir iliskisi yoktur demesine sasirdim.
organizasyona gölge düşmüş çok yazık...
karakartal
11.06.2007, 14:26
Konu hakkında detaylı bilgiyi nasıl okuruz ? Ne zaman oldu bu olay.Erenler kültür ve egitim vakfi böyle bir org. yapmış ise böyle istenmeyen bir belediye başkanının ne işi varmış acaba.
Konu hakkında detaylı bilgiyi nasıl okuruz ? Ne zaman oldu bu olay.Erenler kültür ve egitim vakfi böyle bir org. yapmış ise böyle istenmeyen bir belediye başkanının ne işi varmış acaba.
Bu konuyu hürriyet gazetesinde bulabilirsiniz.Yaziyi yazdim ama buraya almasini bilmiyorum.
Önceki gece olmus hürriyette en cok okunanlar bülümüne kaldirmislar haberi 3bin kisi varmis konserde acikhava tiyatrosunda yapilmis
eldorado
11.06.2007, 14:38
Bu konuyu hürriyet gazetesinde bulabilirsiniz.Yaziyi yazdim ama buraya almasini bilmiyorum.
anladığım kadarıyla alevilik hakkında en kötü bir eylem olsa hemen gazeteler yayına alıyor...medya üzerine düşen görevi eksiksiz yapıyor...ne garip o kadar güzel organizasyonlar yapan alevi kuruluşlarının hiç bir etkinliği bu gazetelerde yazılmıyor...yada sorunlarımız hiçbir şekilde sunulmuyor..ama yeterki bir uyuşmazlık olsun hemen düştü aleviler birbirine....
anladığım kadarıyla alevilik hakkında en kötü bir eylem olsa hemen gazeteler yayına alıyor...medya üzerine düşen görevi eksiksiz yapıyor...ne garip o kadar güzel organizasyonlar yapan alevi kuruluşlarının hiç bir etkinliği bu gazetelerde yazılmıyor...yada sorunlarımız hiçbir şekilde sunulmuyor..ama yeterki bir uyuşmazlık olsun hemen düştü aleviler birbirine....
Gazeteler alevilerin olumlu veya olumsuz taraflarla gündeme gelmesini yine sagliyor bu hosumuza gitmesede asil konunun icinde baskana yapilan saldiriyi, konseri düzenleyen kültür egitim vakfi baskaninin konusmasi saldiranlarin bizimle iliskisi yoktur demesi burdaki dislanmayi anlamadim.
Alevi insanlar sivas olaylarini gündeme getirmis sivas olaylarini yok saymak degilmi tabiki siddet kullanilmasi kötü keske yapmasaydilar bu bizim icin iyi degil.