Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika ve Pop dünyasının gündemi Muhlis Akarsu

Alevimen
11.06.2007, 18:01
Nelly Furtado (Kanadalı) ünlü pop sanatçısı ve bakın bakalım daha doğrusu dinleyin bakalım son albüm'deki 'Wait for you' şarkının melodisi tanıdık geliyor mu :)
Kasırga gibi piyasyı kavurdu yani Amerika (ABD), Almanya, Austria ve İsviçre'de bir numara oldu. Toplam en az 7 Milyon adet satılmış.

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=gB4vmOG4Pu4

Serhatlı
11.06.2007, 18:09
bu bizden bizim öz müziğimiz ama türküyü bulamadım

kopyada çekdim yoh ingilizcesi olanlar çevirsin

sadece bizden estrümantellerde kullanmış olabilir

Alevimen
11.06.2007, 18:12
Allah Allah desem sana!

Serhatlı
11.06.2007, 18:16
Allah Allah desem sana!

kopya vasıtasıyla buldum birazdan ekleyecem kanıt sunalım ortaya

allah allah desem gelsem sana (mekanı cennet olsun)

sausen
11.06.2007, 18:18
Merhaba Canlar,

Çok güzel olmuş ben çok beğendim.
Ama bu kadar ses getirmesi ilginç doğrusu.
Merak ettiğim izin alınmış mı acaba?
Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşsın.

Hüseyin69
11.06.2007, 18:20
sandimki sözü edilen sarkici akarsunun calismasini icar ediyor

fazla gögüs kabartmaya gerek yok
cagin teknolojik harikalarinda careler tükenmez
akarsunun bestesi sözü edilen sarkicinin sarkisiyla birlestirlmeye calisilmis hepisi bu
bunu siz kendinizde yapabilirsiniz

Serhatlı
11.06.2007, 18:25
sandimki sözü edilen sarkici akarsunun calismasini icar ediyor

fazla gögüs kabartmaya gerek yok
cagin teknolojik harikalarinda careler tükenmez
akarsunun bestesi sözü edilen sarkicinin sarkisiyla birlestirlmeye calisilmis hepisi bu
bunu siz kendinizde yapabilirsiniz

sözleride aynı sanırsam çünkü ben karşılıklı yazarak buldum ingilizcesi olan arkadaşlar tercüme etsin

buyrun rahmetli muhlis akarsu allah allah desem gelsem

Rahmetli den (http://uploaded.to/?id=x5pn8j)

NOT :ben bunu cihan yıldız vede gülay dan da dinlemişdim melodisi ona yakın olsa kesin tanırdım

Hüseyin69
11.06.2007, 18:31
sözleride aynı sanırsam çünkü ben karşılıklı yazarak buldum ingilizcesi olan arkadaşlar tercüme etsin

buyrun rahmetli muhlis akarsu allah allah desem gelsem

Rahmetli den (http://uploaded.to/?id=x5pn8j)

NOT :ben bunu cihan yıldız vede gülay dan da dinlemişdim melodisi ona yakın olsa kesin tanırdım söz icerigi hakkinda kesin yorum yapmak istemyiorum malum dogru dürüst türkce bilmiyorum ingilizceyi nasil bileyim

dedigim gibi cagin teknolojisi
iste bir müzik türü secer o türe uygun bir müzik daha yetmez bes on tane daha ekler hip hop mix vs vs gibi seyler cikarilabilir
eger ingilizce tercüme yapan biri varsa tercüme etsin bakalim sözler bir birine uyuyormu

MILLETE EGLENCE ISTE :biggrin: :thumbup1:

Serhatlı
11.06.2007, 18:36
söz icerigi hakkinda kesin yorum yapmak istemyiorum malum dogru dürüst türkce bilmiyorum ingilizceyi nasil bileyim

dedigim gibi cagin teknolojisi
iste bir müzik türü secer o türe uygun bir müzik daha yetmez bes on tane daha ekler hip hop mix vs vs gibi seyler cikarilabilir
eger ingilizce tercüme yapan biri varsa tercüme etsin bakalim sözler bir birine uyuyormu

MILLETE EGLENCE ISTE :biggrin: :thumbup1:

wait for you yazarsan google ye türkçesi diye allah allah sonucu çıkıyor

aynı veya çok yakın kendilerine göre değiştirmiş olabilirler

Şah-Mat
11.06.2007, 18:51
Merhaba....

Yozlaşmada bir adım daha atıldı...(tabii başkaları modernleşme olarak bakacak)

Ben buna kültür emperyalizmi diyorum...hani böyle bir şeyde bekliyordum.

Ne zaman olacak diye...

Çünkü;barlarda,diskolarda..."rep" şeklinde veya anlaşılmayacak şekilde..

Söylendiğine bir kaç kez şahit oldum...

Bu versiyonlarınında piyasaya çıkmasını bekliyordum...

Başarılı mı derseniz..malesef hayır...başarı oranı düşük..

Yani bu stili beğenmedim...

Sanki bazı sözleri aynı gibi geldi bana...garip ?

Her neyse..

Yani adam yerine koyupta hayatta dinlemem...!!

Başarılı parçalar olursa orası başka..:)

Yahu adamlar dünyaya açılmış nasıl para kazanırız,kültürleri tanıtıyoruz adına nasıl ünlü oluruz gibi bir sürü faktör var.Bu halk muziği destekli pop muziğiyle beraber bizim ülkemizdeki kendini bir şey sanan "zibidiler" sanırım bunada el atacak..

Vay beaa geliyor geliyor. ..!

Ne geliyor...

10 yıl sonra görürsün ne geldiğini......görürsünüz.

Saygılar...

Not:ilginç gerçekten...Döküman için teşekkürler..

Alevimen
11.06.2007, 19:04
Beyler fake deyil, bildiğim kadarıyla albümde'de gerçektir! Kopyala yapıştır deyil yani.
Ben aksine sizler gibi muhafazakar düşünmüyorum, bu alevilerin kültür zenginliğin ispatıdır. Muhlis Akarsu gibi ozan kaç defa dünyaya gelmiş ki?

butterfly_efect
11.06.2007, 20:37
evet en çok dinlediğim isimlerden birisi nelly furtado yanılmıyorsam 3 yaşların da bir kızı olması lazım... say it right , give it to me, menouter vb...
justin timberlake ve timbaland la düet yapmış çook güzeldi....

paylaşımın için tskler.....:thumbup1:

aykudgöksun
11.06.2007, 20:54
abi ben anlayamadım şimdi..bu nelly'nin orjinal albümünde mi??öyleyse bağlama var bunda yav..yok bunları bilgisayar ortamında birleştirdilerse ayıp etmişler..ozanın türküsü böle kullanmak yanlış bence..

Şah-Mat
11.06.2007, 20:59
Arkadaşlar...,

Bir sürü soru aklıma geliyor..Tabi ki buna/bunlara cevap verilmiştir..

Ama bunun icra edilmesini fikrini atan ve kabul ettiren kim ..?

Nerden esinlendiler .. ?

Öneren kim ...Bu parçayı oluşturmak için kimlerden yardım aldılar ?

Ayrıca Muhlis Akarsu'yu ne kadar çok tanıyorlar.
Bunun için belli bir açıklamaları var mı ?
Kimsen esinlediklerine dair bir açıklamaları var mı ?
Yani şans eseri mi oluşturulmuş bu eser...vb

Bir sürü soru aklıma takılıyor.İngilizcesi yada Almancası iyi olan varsa googleden bize bunun cevaplarını aktarabilirlerse sanırım güzel olacak.Şahsen bu kültürü tanımaları benim için önemli ama hakk kiminse onunda hakkını vermek gerek.

Saygılarımla..

Alevimen
11.06.2007, 21:16
abi ben anlayamadım şimdi..bu nelly'nin orjinal albümünde mi??öyleyse bağlama var bunda yav..yok bunları bilgisayar ortamında birleştirdilerse ayıp etmişler..ozanın türküsü böle kullanmak yanlış bence..

Bana email olarak geldi ve ilk dinlediğimde bana'da yapmacık geldi yani amatör işi sandım. Ardından inceleme yaptım ve orijinal albümde yer aldığını öğrendim. Albümden dinlemek youtube'den daha hoş oluyor ve bir iki defa dinleyişden sonra baya bir iyi çalışma olduğunu anlıyorsunuz...

Youtube'de başka videolar'da var...
bana gelen tanıtım videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=bTQjIb2lb1s

Ayrıca Nelly Furtado'nun biyo- ve diskografisini incelerseniz folklar çalışmalarıda olduğunu öğrenirsiniz.

okyanus
20.06.2007, 20:33
kimden nasıl izin alınmış merak ettim vallahi.
toprağı bol olsun ozanımızın.

clgn222000
20.06.2007, 23:59
bu olaylar ne kadar güzel değil mi insanı gururlandırıyor
mekanı cennet olsun

akarsu
08.07.2007, 14:24
bu muhlis akarsunun allah allah desem gelsem türküsünün müzigi
izin alindigini sanmiyorum izin alinsaydi mutlaka haber olurdu
onu bir kez daha aniyor ve ruhu sad olsun diyorum

rockçı turna
08.07.2007, 14:58
gurur verici bir sey bence. dinledim ve cok begendim.

munzur_62
08.07.2007, 16:02
Arkadaşlar mantıksız gelebilir size ama barış akarsuyla muhlis akarsunun bir akrabalığı varmı

Agop
08.07.2007, 16:20
1- Hiç bir izin alınmadan yapılmış bir çalışma. HIRSIZLIK!
2- Böyle yarı açık pozların olduğu bir videonun forumda işi yok silinmesi gerek.

Akgüney
08.07.2007, 17:05
Arkadaşlar mantıksız gelebilir size ama barış akarsuyla muhlis akarsunun bir akrabalığı varmı
hayir yok

CaNCa
11.01.2008, 03:33
Bu haber türkiyedeki basında yeniden patladı. Muhlis Akarsu'nun söylediği bu anonim türkünün yayın hakkı elinde olan firmanın yetkilileri, Nelly Furtado'ya dava açacaklarını açıklamışlar. Fakat parçanın nakaratı sample olarak kullanıldığı için çok fazla bir hak edemeyebilirler. Asıl ilginç olan bu türküyü aranje eden kişiler muhlis akarsuyu bulup, dinleyip sessiz sedasıs kullanmış olmaları. Dünya hakikaten küçükmüş!

Konuda ilk eklenen klipler kaldırılmış, aşağıdaki kıyaslamalı klipten aradaki belirgin benzerlikleri fark etmeniz mümkün.

http://www.youtube.com/watch?v=cw4IQ4GkmLI

Westside
17.01.2008, 12:48
ben de yeni duydum bu olayı ne kadar ilginc degil mi Nelly Furtado ve Muhlis Akarsu...

60Emrah60
14.03.2008, 20:31
Bugün gidip nelly f. nun Loose adli albümünü aldim gercekten wait for you adli calismasinda muhlis akarsunun "Allah Allah desem gelsem" parcasiyla bir mix yapmis. Benim sahsen hosuma gitti ama parca izinli mi izinsiz mi yapilmis diye biraz arastirdim.

“Loose” albümündeki “Wait For You” adlı parçada Akarsu’nun ismi yer almadığı gibi anonim bir türküden alındığı da belirtilmedi. Akarsu’nun “Ya Dost Ya Dost” adlı albümünde yer alan, sözleri Pir Sultan Abdal’a ait olan türkü için, Akarsu’nun albümünü piyasaya süren Kalan Müzik devreye girdi. Şirket durumu Amerikan Telif Hakları Ajansı’na bildirdiklerini, ajansa yetki verdiklerini ve Furtado’nun müzik şirketine dava açacaklarını açıkladı.

bu yaziyi alinti olarak

http://www.habertr.org/detay/36418/akarsudan-calinti-parca-youtubela-ortaya-cikti

dan aldim haber yayinlayisi 15.01.2008