Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Tek Ortak Nokta

Saygılı
30.12.2005, 18:55
Yaklaşik üç Aydir Bu Siteye üyeyim.ve Firsat Buldukça Yazilanlari Tartişmalari Okumaya çalişiyorum.ve Okuyabildiklerimden çok şey öğrendim Ve Okumaya öğrenmeye Devam Ediyorum.ama Burada Yazilanlari Gözden Geçirince şöyle.yazilanlardan Tartişilan Konulardan Tek Bir Ortak Yön Ve Katilimcilarin Tek Tartişmadiği Nokta Eline Beline Sahip Olma Ilkesi.diğer Hemen Hemen Bütün Konularda Tek Bir Görüşte Birleşmediğimizi Gördüm.bu Sevindirici Bir Olay Olarak çok Seslilikmi Yoksa Yavaş Yavaş Başka Yönlere Kayiyor Yada Asimilemi Oluyoruz..

izmirksk
30.12.2005, 19:00
aslında çok önemli bir konu .farklılıkları güzelliktir bu mutlaka olmalı.
ama birbirinden bu kadar farklı görüşün çatışma halinde olması hoş değil.
mutlak aleviler, ortak bir ideoloji etrafında birleşmeli ve geri kalan farklılıklar nüansa yönelik olmalı.
kimi alevi dergah ve derneklerin türkçülük yaptığı,ehli beyt vakfı gibi kimilerinin şiileştirme yaptıkları kimilerinin ise alevileri tümden kürt gibi göstermeye çalışarak kürtçülük yaptığı bir ortamda alevilerin bölünmesi devam edecektir.
ve daha çok acılar çekilecektir..

Ercan
30.12.2005, 22:11
Bay Izmirksk,
ilk defa dogru bir tespit yaptigini sevinerek okudum.
Seni kutluyorum.
Benimde anlatmak istedigim bu degilmiydi.
Seni anlamaya calisiyorum...
Kimsenin oyununa gelmedigini bir anlayabilsem...

Dogan24
12.01.2006, 23:34
aslında çok önemli bir konu .farklılıkları güzelliktir bu mutlaka olmalı.
ama birbirinden bu kadar farklı görüşün çatışma halinde olması hoş değil.
mutlak aleviler, ortak bir ideoloji etrafında birleşmeli ve geri kalan farklılıklar nüansa yönelik olmalı.
kimi alevi dergah ve derneklerin türkçülük yaptığı,ehli beyt vakfı gibi kimilerinin şiileştirme yaptıkları kimilerinin ise alevileri tümden kürt gibi göstermeye çalışarak kürtçülük yaptığı bir ortamda alevilerin bölünmesi devam edecektir.
ve daha çok acılar çekilecektir..
bukadar haksız yaklaşımlarda bulunmayalım canlar sonuc olarak ayaga kalkmak isteyen bir toplum toğal olarak bir yerlere tutunacaktır bizim dogru gördüğümüzü onlar yanlış göreçeklerdir bizlere düşende onların yanlışını görmezden gelmekdir ama aynı zamanda desteklememizde gerekecekdir nasılsa gercegi göreceklerdir son zamanlardaki bir araya gelme girişimleri bizlere zamanla göstereceki bizler aynı catı altında baya yol almışız

Oli
12.01.2006, 23:38
Kimsenin oyununa gelmedigini bir anlayabilsem...

konunun özü burda... hep bir oyun merakı... hep biz doğruyuz karşımızdaki bir oyunun parçası...

Ercan
13.01.2006, 11:34
konunun özü burda... hep bir oyun merakı... hep biz doğruyuz karşımızdaki bir oyunun parçası...

Oyun meraklisi oldugumuzdan degil,gecmiste yasananlardan ders cikarmak.
1980 öncesi Anlara´da bir sol dernegin baskaninin ülkücü fasist oldugu yillar sonra ortaya cikti.
Ayni durumun Alevilik icinde olabilecegini düsünmek,karsimizdakini oyunun parcasi gibi görmek anlamina gelmez.

YOZCAY
13.01.2006, 14:47
Sitede açılmış en anlamlı konulardan biri tartışılmaya açılmışken yine bir komplocu çıkıpta "falanca derneğin başkanı yıllaca sonra ajan çıktı" gibi ifadelerle ortalığı bulandırması bize birşey katmaz.

Birleşmek için size ortak bir değer daha Ulusal Kurtuluş mücadelesi,kuva-i milliye..

Yada Sivas olaylarının ertesinde Dikmen'den başlayan ve günümüze kadar uzanan yürüyüş.

Bunlarda uyuşmazlık yada polemik yapan varmı?