Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilikle ilgili YASANAN INANILMAZ OLAYLAR

ISIK
30.12.2005, 20:12
Merhaba can dostlarim,

Oncelikle kendimi sizlere tanitmak istiyorum. Ben ismim Isik, 25 yasindayim avrupada (Hollandada) yasiyor ve okuyorum. Memleketim Sivas, biz Sari Saltik asiretindeniz. Benim cok ilginc yasadigim bir takim olaylar var, bu yuzden bu yeni konuyu acmak istedim. Cunku belki bana bu yasadigim guzel ve ilginc olaylari acikliyabilirsiniz. Benim icin gelmisimi ve gecmisimi bilmem cok onemli, yani alevilik ve bizim asiret hakkinda kitaplar okurum, bilgi ararim ve arastirim. Simdi ben cok ilginc ve guzel bir olay yasadim ve bunu sizlere paylasmak isterim:

Bir gun bizim tanidik Haci Bektas' dan donmus gelmis ve bizlere okunmus hurma getirmis. Bize birkactane verdi ve "kizim bu iyidir, Haci Bektasdan getirdim bunu al ye" dedi ve ben bu hurmayi aldim yedim. Aradan bir kac saat geldi ve ben calismaya gittim, ozamanlar haftasonlari bir dukkanda calisiyordum. Herneyse ben herzamanki gibi isime basladim. Simdi bizim dukkanin ust kati esyalarla ve kutularla doluydu, yani depo gibi bir yerdi. Benim biri ara bu depoya cikmam gerekiyordu cunku kutu almam gerekiyordu. Yukari ciktim ve inanilmaz guzel bir sey gordum. Arkadaslar ben bir kosede yere yapismis bant gordum(hani su kalin bantlar olurya kutulari yapistirmak icin) Ve ister inan ister inanmayin, bu yere yapismis bant ayni Hz. Ali efendimizin Zulfikar seklindeyi, aynen yani. Anlatamam o kadar guzeldiki, gozlerime inanamadim. O yere yapismis banti oylece biraktim ve ellemedim. Ama hayatimda ilk defa boyle birsey yasadim. Herneyse aradan aylar gecti ve ben bir gun sokakta yuruken, otobus duragina dogru giderken tekrar ayni seyi yasadim arkadaslar, bu sefer bir sakiz parcasi yere yapismis ve yine ayni, tipki Hz. Ali efendimizin Zulfikar seklinde. O kadar guzeldiki arkadaslar. Yani sanki birisi elleriyle sakiza ve onceki gordugum banta Zulfikar seklini vermisti. Cok guzeldi. Simdi bu gordugum seyleri belki anlatmam gerekiyordu, genelde oyle derler ama, bunu gercekten sizlerle paylasmak istedim cunku bunun anlamini ogrenmek istiyorum. Ve ilginc birsey daha, bizim evdeki cerceve icindeki aile fotografin uzerine bir leke cikmis, ne lekesi oldugunu bilmiyorum. Bu leke hic bulmazdi fotonun uzerinde. Cunku foto cercevenin icinde, bu cerceve hic acilmamistir. Bu fotoyu resimcide yaptirdik ve onlar cerceveye koydular. Simdi inanmiyacaksiniz ama leke tam benim uzerimden cikmis ve bu leke......Zulfikar seklinde. Arkadaslar bana yardimci olun, bu ne demektir?

Optum sizi,

Isik

mercan
30.12.2005, 20:20
ilginç valla bilmemki nedesem :)) buna benzer bişey benim başıma değil ama annem küçükken onun başına gelmişdi sanırım .... hatta bidakka annemden tam olarak öğrenim ve seninle paylaşim o olayı:))

Canan
30.12.2005, 20:27
O yere yapismis banti oylece biraktim ve ellemedim.

Isik
:3D_NG (9)
ve sen bu bantin bir resmmini cekemdin......oylemi............:3D_NG (5)

dusencelerimizi sormussun konu hakinda.... ben sahsen pek anlam veremedim, o yuzden yorum yapamiyacam, ama gormek isterdim.....

izmirksk
30.12.2005, 20:30
muhtemelen ya tesadüftür ya da görmek isteyişle alakalı(tabi bilinçaltı)
neyi görmek isterseniz ona benzer şekilleri, zihin hayal edebiliyor ve görüntüleri fazlası ile benzetebiliyor
birde bunların dışında da seçenekler var tabi onlar da metafizik

ISIK
30.12.2005, 20:32
Sevgili Canan,

Evet haklisin resmini cekem gerekiyordu,ama malesef o an yanimda fotografmakinesi yoktu nede fotograf ceken telefon. Ama bak aileresimin fotosunu cekebilirim.

Yinede tskler,

Isik

mercan
30.12.2005, 20:33
evett tam olarak öğrendim şimdi anlatıyorum :))

annemler ozaman İstanbulun eyüp semtinde oturuyolarmıs küçük bi gecekonduda kalabalık bi ailelermiş dedemler felan ( dedemin babası da varmıs o baya bilgili ve erdemli bi dededir) o gece hızır gecesiymiş ve bilirmisiniz acaba herkes geceden büyük bi tepsiye un eler... inanışa göre hızır atıyla gelirmiş duasını verirmiş tabi her eve değil :)) işte unu elemişler dedemin babasıda dua okumuş ve o gece yatmıslar sabah erkenden bi kalkmışlar unun ortasında bi at nalı izi varmıs hemen dedeler bi kurban almıslar ve kesmişler o unlada lokma yapıp tüm herkese dağıtmışlar.

mercan
30.12.2005, 20:34
muhtemelen ya tesadüftür ya da görmek isteyişle alakalı(tabi bilinçaltı)neyi görmek isterseniz ona benzer şekilleri, zihin hayal edebiliyor ve görüntüleri fazlası ile benzetebiliyor
birde bunların dışında da seçenekler var tabi onlar da metafizik

hııımmmmm yani sen ben inanmam böyle şeylere diyenlerdensin :))

mercan
30.12.2005, 20:39
heheh şimdi yazdıklarımı bidaha okudumda kendimi hurafelere inanan bi insan gibim hissettim:3D_NG (9) yaww hurafeci bi insan değilim yanlış analaşılmsın..
sadece bilgisine,erdemine ,hayata bakıışına, yani herşeyine hayran olduğum; dedemden duyduğum ve doğruluğundan bian bile şüphe etmediğim bi olayı paylaştım sizinle

ISIK
30.12.2005, 20:40
Sevgili Mercan,

Evet boyle seyler iste yasaniyor, gercekten. Hem bunlar hayalle ilgili olamaz imkansiz, cunku oncelikle ben sokakta yururkene ve yere yapismis olan Zulfikar seklinde sakizi gorunce yanimda bir Erzincanli arkadas vardi, o yurdugumuz an telefonda konusuyordu, kendisini cagirdim ve gosterdim, ve o da gozlerine inanamadi...yani! Ve bizim aile resminin uzerindeki lekeyi her gelen giden gordu...hayal olmamaz....

Optum,
Bu arada hemsoyuz kiz....

Isik

mercan
30.12.2005, 20:43
Sevgili Mercan,
Evet boyle seyler iste yasaniyor, gercekten. Hem bunlar hayalle ilgili olamaz imkansiz, cunku oncelikle ben sokakta yururkene ve yere yapismis olan Zulfikar seklinde sakizi gorunce yanimda bir Erzincanli arkadas vardi, o yurdugumuz an telefonda konusuyordu, kendisini cagirdim ve gosterdim, ve o da gozlerine inanamadi...yani! Ve bizim aile resminin uzerindeki lekeyi her gelen giden gordu...hayal olmamaz....
Optum,
Bu arada hemsoyuz kiz....Isik
dediğim gibi bende inanırım böyle olaylara :)) hemşom heryerde olduğu gibi burayıda siavslılar basmış :3D_NG (9) heheheh

Lamekan
30.12.2005, 21:00
İlginç.. Paylaştıgınız için saolun bilgilerinizi arkadaşlar...

mercan
30.12.2005, 21:05
İlginç.. Paylaştıgınız için saolun bilgilerinizi arkadaşlar...

nedemek Lamekan:)) aha uzun süredir ilkez birbirimize karşılıklı sataşmadan bi meaj yolladık bakk:3D_NG (9)

izmirksk
30.12.2005, 21:08
hııımmmmm yani sen ben inanmam böyle şeylere diyenlerdensin :))
jetonu bıraktın ve kontörlü sisteme geçtin ha:3D_NG (9)

mercan
30.12.2005, 21:09
jetonu bıraktın ve kontörlü sisteme geçtin ha:3D_NG (9)

hehehh evet çokmu belli oluyooo:3D_NG (9)

izmirksk
30.12.2005, 21:11
hehehh evet çokmu belli oluyooo:3D_NG (9)
önceden jeton düşmüyor diyordun şimdide yakında ''arkadaşlar anlamadım galiba kontörüm bitti ''diyeceksin

mercan
30.12.2005, 21:14
önceden jeton düşmüyor diyordun şimdide yakında ''arkadaşlar anlamadım galiba kontörüm bitti ''diyeceksin

yaaa sendemi bürütüs:(( ama o resimde bitek ben değil bi çok kişi o uçan yaratığın ne olduğunu anlamammıştı yane sorun bende değill :3D_NG (9) heeh nasılda kendimi savunurmusum:)) eee iş başa kaldı

Lamekan
30.12.2005, 21:25
nedemek Lamekan:)) aha uzun süredir ilkez birbirimize karşılıklı sataşmadan bi meaj yolladık bakk:3D_NG (9)

ben bunları sen anlattıgın için inanmadım zaten büyük deden anlattıgı için inandım ve satışmadım zaten..

mercan
30.12.2005, 21:31
ben bunları sen anlattıgın için inanmadım zaten büyük deden anlattıgı için inandım ve satışmadım zaten..
ahaaaaaa:3D_NG (7) bende neden bu çocuk beni taşlamıyo demiştim hatta yoksa kafasınımı üşüttü diye düşünmeye başladım malum saçları kazıtınca çabuk soğuk kaparsın :)) demek büyük dedem o an orda olmasa inanmıcan haaaa

rockçı turna
30.12.2005, 21:37
ışık kardeş kırklara karısıyo galiba:)

bence öncelikle o cercevenin resmini çek,bize göster ondan sonra konusalım.

ayrıca mercan ın anlattıgı hızır hikayesini annem de anlatmıştı. köyde yasarken insanlar uygularmış bu ritüeli. hızır inancı cok kuvvetli eski insanlarda gercekten de . ben bu konuda duygusalım dogrusu.yani mantıgım ne diyor fazla düsünmek istemiyorum. hızır inancı alevilere özgü bir inanç,yani ayırt edici özelliklerimizden o yüzden yaşatmalıyız bu inancı.

Hüseyin69
30.12.2005, 22:46
eskiden insanlarda özellikle alevi kesiminde inanc vardi itikat vardi ikrarlik vardi bende dedemlerden nenemlerden doga üstü cok kerametler dinledim hepisi basli basina bir inancin bir itikadin bir ikrarligin semboludur köylerde genelde evlerin daminda baca olur bir keresinde evde uzanmis tv izliyordum trt1 i buz dolabi sagimda ama bes on adim mesafede tv izlerken susadim kalkip dolaba gidip su alip icecem ya bir den ortaboylu beyaz ama sadece beyaz temiz giyimli bir insan dolabin solundan cikti sag tarafa dolabin arkasinda kayboldu kalktim hic birsey olmamis gibi suyumu ictim aradan bes dakika gecti hemen aklima geldi yaböyle bir sey gördüm acaba komsu cocukalrimi oynuyorlar diye bu sefer dolabin sagina solun arkasina baktim hic birsey yoktu annemlere ve köydeki yaslilara olayi anlattigimda ero mübarek (Hizir) ya xizir ya ali deseydin bak icin temizmis her kisi onlari göremez vs ve annem hemen bir lokma pisirdi komsulara dagitti ama Günümüzde insanlar ne kadar itikatli inancli bilemeyiz bu tür kerametleri dedelerimiz nenelerimiz daha iyi bilirdi keske sag olsaydilarda onlardan bir seyler alabilseydik

ISIK
30.12.2005, 23:00
Merhaba Canerzincan,

Ne kadar guzel ve ilginc, paylastigin icin tesekkurler. Her insanin boyle seyler goremedigini bende cok duydum, ama bizim gibi gorenlerde var, ben cok inaniyorum. Ama malesef kimse anlatamiyor bana anlamini. Ben cok merak ediyorum.

Bye Bye,

Isik

mercan
31.12.2005, 02:23
demek allahın sevdiği bi kuluymussun canerzincan:)) doğru herkese görünmezmiş mesela bana şimdiyekadar görünmedi zaten öyle bişey olsa kalbime inerdi :3D_NG (9)

Lamekan
31.12.2005, 03:24
demek allahın sevdiği bi kuluymussun canerzincan:)) doğru herkese görünmezmiş mesela bana şimdiyekadar görünmedi zaten öyle bişey olsa kalbime inerdi :3D_NG (9)

küçükken yataga her başımı koydugumda uykuya dalmadan önce bir yolda yürüyor gibi olurdum solun bittiğini görmeme ramen yürümeye devam ederdim ve bir boşluga düşerdim ama asla düşme hissi değil bir yükselme hissi hissderdim ve her seferinde de öylece uykuya dalardımm..

Bunu anneme falanda sormuşdum bir dede oda cocukların bunları görmesi normaldir çünkü cocuk günahsızdır demişti..... galiba artık günahsız değilim ve çok günahhım var galiba..

mercan
31.12.2005, 14:05
küçükken yataga her başımı koydugumda uykuya dalmadan önce bir yolda yürüyor gibi olurdum solun bittiğini görmeme ramen yürümeye devam ederdim ve bir boşluga düşerdim ama asla düşme hissi değil bir yükselme hissi hissderdim ve her seferinde de öylece uykuya dalardımm.. Bunu anneme falanda sormuşdum bir dede oda cocukların bunları görmesi normaldir çünkü cocuk günahsızdır demişti..... galiba artık günahsız değilim ve çok günahhım var galiba..

heheh sen kendini boşuna kandırmıssın sayın alişko... günahsız çocuk olmanla alakası yok bence o yaşadıklarının , rüya görmüssündür:3D_NG (9) :P

atayselvi
31.12.2005, 14:34
ARKADAŞLAR BÖYLE ŞEYLERİ HERKES GÖREBİLİR.
bizim mezarlığımız FETHİYE KÖRFEZİNE VE ÇALIŞ PLAJI SAHİLİNE 500 metre uzaklıkta bir tepenin üzerinde dir. Mezarlığımızda bir yatır vardır. Birde karşı dağımız erenn dağı adıyla anılan yerde bir yatır daha var. Bir gece bu yatırlar arasında ışıklı seramoni izledim. Bunu büyüklere anlattığımda keşke anlatmasaydın dediler ama bunu paylaşmak istediğimi söyledim . Neyse bu yatırlar kutsal kişilerin yatırları. Her mezarlığa çıkışımda bu yatıra dua ederim. Selamlar. bazı şeyler paylaşmakla güzeldir.

ISIK
31.12.2005, 18:24
Merhaba arkadaslar,

Atayselvi yasadiklarini paylastigin icin cok sagol. Bak goruyormusun ne kadar cok guzellikler yasaniyor ve gorunuyor. Banada cok dediler kimseye anlatma, ama ben yinede anlattim cunku cok inanilmaz guzel seyler gordum :)

Herneyse arkadaslar sizlere birsey daha anlatmak istiyorum. Bu yasanan ilginc seylerin anlamini cikarmaya calisiyoruz forumun bu bolumunde. Simdi benim cok sevdigim arkadasimin adina soruyorum.

Bu arkadas kendisi Adanali ve alevi ve Alevilige duskundur ve benim ve bazi forumdaki diger arkadaslarimiz gibi ilginc birsey yasamis gormus: Gunun birinde bu arkadas namazi cok merak etmis ve komsusundan namaz hakkinda bilgi istemis, Alevi olmayan komsusu buna namaz kilmasini tavsiye etmis, daha iyi anlamasi icin. Arkadas annesine sormus ve danismis, anneside "kizim icinden geliyorsa kil demis". Bir gun Kandil gecesinde namaz kilmaya karar vermis, sadece "namazi yasamak" icin. Hayatinda ilk namazini kilmis, ama bu namaz ayni anda son namazi olmus cunku namazini kildiktan sonra arkadas cok ilginc ve ayni anda guzel birsey yasamis. Simdi namazini kildiktan sonra pencerenin caminda Hz. Ali efendimizi gormus ve Hz. Ali efendimiz buna hafif sert bir bakisla ve sert bir sesle aynen bu sozleri soylemis: " Ben sana namaz kilma demedimmi?" ve ondan sonra kayibolmus. Anlasilan arakadasa sanki kizmis gibi olmus. Simdi bizim merak ettigimiz konu su: Hz. Ali efendimizin namaza karsi oldugunu sanmiyoruz. Benim bildigim kadariyla kesinlikle namaza karsi degildi, ama rahmetli Hz. Ali efendimiz namaz kilarken oldurulmus. Peki bu arkadasin aldigi mesaj nasil aciklanabilir????

Sizleri cok seven Isik....

BU ARADA YENI YILINIZ KUTLU OLSUN, SAGLIK BASARI VE MUTLULUK DOLU OLSUN..

din_adami
01.01.2006, 20:54
benım bıldığım bır soru soruldumu sadece cevap verılır ama bakıyorumda bu forumda bı soru soruyorsun sonrada işi şamataya alıyorsunuz!!! ya soruya cevap yada forumu kapat!!!!

mercan
01.01.2006, 21:00
benım bıldığım bır soru soruldumu sadece cevap verılır ama bakıyorumda bu forumda bı soru soruyorsun sonrada işi şamataya alıyorsunuz!!! ya soruya cevap yada forumu kapat!!!!

sen nedemeye çalışıyosun ???? amacın ne.... banada öyle geliyoki sen kel alakada olsa .... dur bende buraya bişey yazayım düşüncesiyle böyle bi yorum yazmıssın????????????????????????????????

din_adami
01.01.2006, 21:04
sen nedemeye çalışıyosun ???? amacın ne.... banada öyle geliyoki sen kel alakada olsa .... dur bende buraya bişey yazayım düşüncesiyle böyle bi yorum yazmıssın????????????????????????????????

nasıl düşünüyorsan öyle içinde sakla o düşünceni....kımseyle tartışacak zamanım yok!

Oli
01.01.2006, 21:08
üstteki zevatı(din adamı) boşverin siz.

bu işler bana psikolojikmiş gibi geliyor. mesela sakız yere atılınca (bazı görgüsüzler tarafından) eğer yaz mevsimi ise başka ayaklara yapışır ve çıkarmaya çalışırken de uzar. kılıç gibide görünebilir. arkadaşın psikolojisi sakızı kılıç görmeye meyil edince öyle görmüş. başka bir yerdede bir dal parçası yılan gibi görünebilir. bu işleri fazla kurcalamamak lazım sonra uçan filler falan görürsün mazallah.. :yanbakan:

Hızır meselesine yorumum yok.

mercan
01.01.2006, 21:08
nasıl düşünüyorsan öyle içinde sakla o düşünceni....kımseyle tartışacak zamanım yok!

daha önceki yorumlarındanda gördüğüm kadarıyla zaten pek insanların düşüncesine saygısı olmayan bi kişiliksin bu ayrı bişey.... insanlara emir verip düşünceni söyleme demek ap ayrı bişey... sana kalmamış benim düşüncemi nasıl ve nerde açıklıyacağım . demek sen istediğin yorumu yapıcan ama cevap verilincede sus senle uğraşamıcam moduna giricen öylemi ???
bana piskolojin pek iyi değilmiş gibi geldi açıkcası... bak bunuda içimden düşünmedim!!!!!!

din_adami
01.01.2006, 21:16
daha önceki yorumlarındanda gördüğüm kadarıyla zaten pek insanların düşüncesine saygısı olmayan bi kişiliksin bu ayrı bişey.... insanlara emir verip düşünceni söyleme demek ap ayrı bişey... sana kalmamış benim düşüncemi nasıl ve nerde açıklıyacağım . demek sen istediğin yorumu yapıcan ama cevap verilincede sus senle uğraşamıcam moduna giricen öylemi ???
bana piskolojin pek iyi değilmiş gibi geldi açıkcası... bak bunuda içimden düşünmedim!!!!!!

tamam madem öyle söyledin ne demek istiyorsun başkasına laf atınca???
psikolojim senı ilgilendirmez sen en başta kendine bak! forumlara yazdığın yazıların çoğu BASİT konular en başta git kendini geliştir ondan sonra GEL bana laf at!!! yıl 2006 ama sankı 1996 daymışım gibi gelıyor BU TÜR İNSANLARI GÖRÜNCE!!!:3D_NG (26

mercan
01.01.2006, 21:27
tamam madem öyle söyledin ne demek istiyorsun başkasına laf atınca???
psikolojim senı ilgilendirmez sen en başta kendine bak! forumlara yazdığın yazıların çoğu BASİT konular en başta git kendini geliştir ondan sonra GEL bana laf at!!! yıl 2006 ama sankı 1996 daymışım gibi gelıyor BU TÜR İNSANLARI GÖRÜNCE!!!:3D_NG (26

sana basit geliyo olabilir.. senin düşüncen ve bende sende olmıyan bişey var....ben başkalarının düşüncelere saygı gösteririm o yüzden bu basitlik konusunda bi yorum yapmıcam....
ama allahdan senin gibi kimsenin kalbini kırmıyorum....düşüncesizce bişeyler karalamıyorum.... geliştirme konusuna gelince bu senin kendini geliştirmiş halinmi ????

ISIK
01.01.2006, 21:33
Yaa arkadaslar ne oluyor burada? Sevgili din adami, bu forum hosuna gitmiyorsa okuma ve cevap verme kardesim bu kadar basit, yani ayip ediyorsun. Mercan kardesimize bu sekilde konusman hic hosuma gitmiyor, ya sen kim oluyorsunda Mercana "kendini gelistir" diyorsun??? Hem herkez istedigi konuyu konusabilir bu forumda, sana BASIT geliyorsa git kendine yepyeni basit olmayan forum ac...... Herneyse.

Son sevgiler ve saygilar,

Isik

din_adami
01.01.2006, 21:42
sana basit geliyo olabilir.. senin düşüncen ve bende sende olmıyan bişey var....ben başkalarının düşüncelere saygı gösteririm o yüzden bu basitlik konusunda bi yorum yapmıcam....
ama allahdan senin gibi kimsenin kalbini kırmıyorum....düşüncesizce bişeyler karalamıyorum.... geliştirme konusuna gelince bu senin kendini geliştirmiş halinmi ????

kırsan ne yazar kırmasan ne yazar!! nede olsa çekemeyenler çok tınlamıyorum bıle....

mercan
01.01.2006, 21:47
kırsan ne yazar kırmasan ne yazar!! nede olsa çekemeyenler çok tınlamıyorum bıle....

maaşallah bi oraya yetişiyon bi buraya ...hepsinde yaptığın yorumlarda aynı... hepsinde de insanlara sataşıyorsun ve bu sataşmaları da hiç yokdan başlatan sensin... millet seni neden çekemesinki ahhh doğru sen sonderece gelişmiş bi insansın yaa onu çekemiyolardır!!!!!!

din_adami
01.01.2006, 21:51
maaşallah bi oraya yetişiyon bi buraya ...hepsinde yaptığın yorumlarda aynı... hepsinde de insanlara sataşıyorsun ve bu sataşmaları da hiç yokdan başlatan sensin... millet seni neden çekemesinki ahhh doğru sen sonderece gelişmiş bi insansın yaa onu çekemiyolardır!!!!!!

şişşşttt bak önune...

Oli
01.01.2006, 21:56

evet fazla gelişmiş arkadaş. dahilik ile delilik arasında bi yerde. siz takdir edin artık dahi mi deli mi? :8: :36_5_11:

rockçı turna
01.01.2006, 21:58
şişşşttt bak önune...

çok garip ya...

deneyimlerime dayanarak:3D_NG: tamda uyarcaktım sen bu hızla birazdan banlanırsın die.

mercan
01.01.2006, 22:08
şişşşttt bak önune...

şimdi benim seninle tartışıyo olmam haksızlık nede olsa iki normal insan tartışır...enisi sen kendin gibi anormal bi insan bul... ama boşuna arama bu forumda bulamazsın kendingibisini
artık gereksiz yere konuyuda saptırmayı bırak kapatta konu amacından sapmasın sayende

ISIK
05.01.2006, 20:40
Annemler bana hep anlatirlardi, ruyalarinda beyaz sakalli bir dede gorduklerini. Bu beyaz sakalli dedeyi gormek iyiymis ve bircok insan gorebiliyormus. Ama anlamini tam olarak bilmiyorum, sadece iyi ve guzel birseyi sembol ettigini...

xxx Isik

sila
26.01.2006, 22:04
eevtt bunu bende biliyorumm eskiler hep gorurlermiss bende hep kuuckkene gormek isterdimm ak sakli dedyi bir goremedim daha :)) ama ben ruyamdaa gokyuzundee Hz muhammedi ,Hz Ali yi ve Ataturk u bir arada gordummm cok net gordum hemdee sonra onlaram medet istedimm dualar ettim o zamki hasta ablam icinn ve gokyuzunden buyuk yesil iisik ayaklarimin altin dogru geldii basmayim diyee sakinirkenn hertarafimi yesilden zumurt yesili burudu bugun gibi hatirlamrimm buyuk bir mutlulukla uyandigimi biliyorumm.. haa sunuda soyleyimm dua ettgim ablamm suan Allaha bin sukurki cok cok iyi.......sadece sizle paylasmak istedimm

saygilar...........

mercan
26.01.2006, 22:07
eevtt bunu bende biliyorumm eskiler hep gorurlermiss bende hep kuuckkene gormek isterdimm ak sakli dedyi bir goremedim daha :)) ama ben ruyamdaa gokyuzundee Hz muhammedi ,Hz Ali yi ve Ataturk u bir arada gordummm cok net gordum hemdee sonra onlaram medet istedimm dualar ettim o zamki hasta ablam icinn ve gokyuzunden buyuk yesil iisik ayaklarimin altin dogru geldii basmayim diyee sakinirkenn hertarafimi yesilden zumurt yesili burudu bugun gibi hatirlamrimm buyuk bir mutlulukla uyandigimi biliyorumm.. haa sunuda soyleyimm dua ettgim ablamm suan Allaha bin sukurki cok cok iyi.......sadece sizle paylasmak istedimm

saygilar...........

vayyy ne mutlu sana :) güzel bi rüya ama ben tırsardım büyük olasılıkla :) acaba bişeymi yaptım diye:)
sıla demekki sen çoook iyi bi inasnsın bursan bunu çıkarabiliriz:)

Serkan_Devrim
26.01.2006, 22:33
vayyy ne mutlu sana :) güzel bi rüya ama ben tırsardım büyük olasılıkla :) acaba bişeymi yaptım diye:)
sıla demekki sen çoook iyi bi inasnsın bursan bunu çıkarabiliriz:)
burdan mercanın da iyi bir insan olmadığını çıkarabiliriz. çünkü neredeyse hepimiz gördük. bir sen görmemişsin yazıkkkk. :yamukgul: hehehe

ISIK
26.01.2006, 22:38

saygilar...........

Merhaba canim,

Oncelikle bunu paylastigin icin cok tsk ederim. Cunku boyle seyleri bende cok merak ederim. Birde ablanin iyilesmesine inan cok sevindim, bu cok guzel bir haber. Allah seni, ablani herkezi nazardan korusun. Ablana olan sevgin ve sicakligin yardim etmis bak!!

Opuyorum,

Isik

sila
26.01.2006, 22:55
Merhaba canim,

Oncelikle bunu paylastigin icin cok tsk ederim. Cunku boyle seyleri bende cok merak ederim. Birde ablanin iyilesmesine inan cok sevindim, bu cok guzel bir haber. Allah seni, ablani herkezi nazardan korusun. Ablana olan sevgin ve sicakligin yardim etmis bak!!

Opuyorum,

Isik

evet bitanemm saol dusuncelerin icinn allah herkesi istedigi yere getrsinn iyi temeniler icin teskurler hep beranber insalalh.............

Arguvan 44
26.01.2006, 23:02
Sila cok güzel bir rüya görmüssün. Ama benim duyduguma göre böyle rüyalari ,yani Hz. Ali yi görmüssün ya rüyanda,anlatmamak gerek, cünkü bir daha rüyana gelmiyorlarmis diyorlar. Bilmiyorum ne kadar dogru ne kadar yanlis ama....

Arguvan 44
26.01.2006, 23:03
ablanin iyilesmesine cok sevindim ...

sila
26.01.2006, 23:05
Sila cok güzel bir rüya görmüssün. Ama benim duyduguma göre böyle rüyalari ,yani Hz. Ali yi görmüssün ya rüyanda,anlatmamak gerek, cünkü bir daha rüyana gelmiyorlarmis diyorlar. Bilmiyorum ne kadar dogru ne kadar yanlis ama....

evet canim onceliklee cok tesekkurlerr ama bu ruyayi goreli cok olduu daha suanan kadar kimseye anlatmadim oz analr kucuktumm birdahada gormedim zatenn ilk ve sondu galibaa hayirlisi diyelimm.. ama senin dedigini bend eduydum iyi riya gorursen anlatma birdaha gormeesin derlerdi
bi an paylasmak istedimmm dogrudur belkide bilmiyorummm............