Orijinalini görmek için tıklayınız : Deniz baykal

aspo
13.06.2007, 21:53
Arkadaşlar sizinle yılmaz özdilin bir yazısını paylaşmak istiyorum

Yolsuzluk yapmadı.
Çoluğunu çocuğunu eşini dostunu zengin etmedi, kankalarına ihale vermedi.
Bu, rezalet bir durum...
Onun için sevilmiyor.

Dışişleri Bakanlığı yaptı.
Vermedi Kıbrıs'ı...
Ceket iliklemedi AB'nin önünde.
Bundan büyük terbiyesizlik olur mu?
Onun için sevmiyorlar.
Maliye Bakanlığı yaptı.
Unakıtan'ı seviyorlar. O'ndan nefret ediyorlar... Kim gibi Maliye Bakanı istiyorlar?
Unakıtan gibi.
Enerji Bakanlığı yaptı.
En küçük yamuğu olmadı. Enerji bakanları şakır şakır yargılanıyor, yüz küsur yıl hapisleri falan isteniyor. Ama O'nun suistimali yok... Olur mu böyle şey? Olmaz.
Onun için sevilmiyor.
Hiç Başbakanlık yapmadı.
Memleketi bu hale getiren bütün başbakanları övüyorlar ... Sonra da O'na, "Memleketi bu hale getiren asıl sensin" diyorlar.
Tezkere geçmediyse, Amerikan askeri yerleşmediyse vatana... O'nun yüzünden.
O olmasaydı, Başbakan bugün Cumhurbaşkanı'ydı... Sen kimsin ki, Başbakan'ın Çankaya'ya çıkmasına engel oluyorsun? Yakıştı mı bu yaptığın? Yakışmadı.

Kimdir bu kötü adam?
Deniz Baykal.

Köşe yazarlarının en sevmediği kişi...
Sabahtan akşama O'na saldırıyorlar.
Hakaretin bini bir para.
Neden?
E yazdık yukarda... Ondan.

locked
13.06.2007, 22:06
Arkadaşım paylaşımın için çok teşekkür ederim, iyi diyorsun hoş diyorsun da Deniz Baykal aleviler için ne yapmış, ne yapacak...
Ben sadece yazdıklarına hak veriyorum ama Deniz Baykal partiyi tekeli haline getirdi, demokrasi diye haykıranlar kendi partileri içinde demokrasinin desini bile yapmıyorlar, benim lafım sadece bir lider olarak Deniz Baykal, yoksa CHP'ye bir diyeceğim yok, oyumu da CHP'ye vereceğim, o da solu en iyi mecliste temsil ettiği içindir.

dedeoglu
13.06.2007, 22:58
Arkadaşlar sizinle yılmaz özdilin bir yazısını paylaşmak istiyorum

Yolsuzluk yapmadı.
Çoluğunu çocuğunu eşini dostunu zengin etmedi, kankalarına ihale vermedi.
Bu, rezalet bir durum...
Onun için sevilmiyor.

Dışişleri Bakanlığı yaptı.
Vermedi Kıbrıs'ı...
Ceket iliklemedi AB'nin önünde.
Bundan büyük terbiyesizlik olur mu?
Onun için sevmiyorlar.

Baykal'ın Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönem 31 Ekim 1995 - 6 Mart 1996. Durup dururken Kıbrıs'ı niye versin? Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Maliye Bakanı'ydı.

Maliye Bakanlığı yaptı.
Unakıtan'ı seviyorlar. O'ndan nefret ediyorlar... Kim gibi Maliye Bakanı istiyorlar?
Unakıtan gibi.

Maliye Bakanlığında da (26 Ocak 1974 - 17 Kasım 1974) 10 ayını bile dolduramadı. Üstelik şimdi laikliği savunan Baykal'ın o zamanki kabine arkadaşları kimlerdir peki? Necmettin Erbakan, Oğuzhan Asiltürk, Süleyman Arif Emre, Şevket Kazan, Korkut Özal ve Fehim Adak.

Enerji Bakanlığı yaptı.
En küçük yamuğu olmadı. Enerji bakanları şakır şakır yargılanıyor, yüz küsur yıl hapisleri falan isteniyor. Ama O'nun suistimali yok... Olur mu böyle şey? Olmaz.
Onun için sevilmiyor.

Enerji Bakanı olduğunda da (5 Ocak 1978 - 12 Kasım 1979) enerji sıkıntısı çekmeye başladık. İşlerin kötüye gitmesi üzerine, bugünlerde baştacı yapacak kadar övmeye başladığı, Bülent Ecevit’e savaş açtı. Baykal’ın başını çektiği hizipçiler sayesinde 1980’deki darbe ile hem CHP’nin hem de demokrasinin sonu geldi.

Hiç Başbakanlık yapmadı.
Memleketi bu hale getiren bütün başbakanları övüyorlar ... Sonra da O'na, "Memleketi bu hale getiren asıl sensin" diyorlar.
Tezkere geçmediyse, Amerikan askeri yerleşmediyse vatana... O'nun yüzünden.
O olmasaydı, Başbakan bugün Cumhurbaşkanı'ydı... Sen kimsin ki, Başbakan'ın Çankaya'ya çıkmasına engel oluyorsun? Yakıştı mı bu yaptığın? Yakışmadı.

Kimdir bu kötü adam?
Deniz Baykal.

Köşe yazarlarının en sevmediği kişi...
Sabahtan akşama O'na saldırıyorlar.
Hakaretin bini bir para.
Neden?
E yazdık yukarda... Ondan.

Baykal anti-Amerikancı oldu, anti-emperyalist oldu da haberimiz yokmuş.
ABD karşıtı söylemleri olan Baykal'ın kızı kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın Amerikan vatandaşı olduğunu da bilmiyor herhalde Sayın Özdil?

Uyumaya ve uyutmaya devam.

esme
13.06.2007, 23:53
chp ye bugün oy veriliyosa hala özellikle alevi toplumundan bunun sebebi sadece altarnatifsizliktir tarihe baktığımızda alevi katliamlarına chp ya iktidarda yada meclistedir ama yaptığı kocaman bir hiçtir.ne yazıkki bende bu seçimlerde ilk kez chp ye vereceğim ama sadece akp korkusundan yoksa deniz baykallı bir chp ye asla güvenim yok.ama beni asıl korkutan yarın meclise girdiğinde sırf koltuk sevdasına mhp ile koalisyon kurarsa ben aldığım vebali asla ödeyemem benim aydınlarımın benim insanlarımın kanını döken dökmekten zevk alan bir zihniyetle birleşirse sözde bizim partimiz bu acıyı ve vebali nasıl taşıcam onu bilemiyorum bence deniz baykal sız bir chp daha güçlü olurdu .tşk.

ozan_dost
14.06.2007, 12:16
Denİz Baykal Denİlen O Herİf Orda OlduĞu MÜddetÇe Chp' Ye Oy Felan Yok O Kİmkİ Ben Ona Oy Verİcem Alevİ DÜŞmani Bİr İnsanin Bİr Sol Partİnİn KoltuĞunda Oturmasi Gİrİ İĞrenÇ BİŞey Varmi

kavaklı
14.06.2007, 12:22
pekala oy vermeyin arkadaşlar.o zaman akp daha çoklukla gelir ve sonrasını düşünmek bile istemiyorum.iş işten geçer hayıflanırız ama boşuna.bu defada yine CHP diyelim.

eldorado
14.06.2007, 12:26
pekala oy vermeyin arkadaşlar.o zaman akp daha çoklukla gelir ve sonrasını düşünmek bile istemiyorum.iş işten geçer hayıflanırız ama boşuna.bu defada yine CHP diyelim.

hiç üzülme hayıflanmayız...enazından chp özüne dönerde ( deniz baykal ve saz ekibi başka bir partide sahne alırsa tabi ) tek yürek tek güç olarak iktidarı alırız...şimdi siz çok geç olacak dersiniz ama merak etmeyin geç olunda güç olmasın...

aga_devrim
14.06.2007, 12:44
-Sırf Baykal sendromuna kapılarak CHP'yi ve Baykal'ı yerden yere vurmak, CHP'ye oy vermemek veya destelememek "Lâik Türkiye" için ne gibi sonuçlar doğurur? Parti içinde Baykal'a karşı olanlar, lütfen yaptığınız muhalefeti kurultaya saklayın, aksi takdirde AKP'nin ve Başbakan Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürersiniz.

Umudumuz Ecevit ve Karaoğlan efsanesinin başladığı günlerde CHP'de iyi eğitimli, genç, yakışıklı, uzun boylu, yağız bir delikanlı da temayüz etmeye başladı. O, genç yaşta bakanlık koltuğuna oturdu. Bu genç Deniz Baykal'dı. Ona bazıları Deniz, bazıları da Baykal diye hitap ederdi. Baykal, CHP'de siyasete girer girmez parti yönetimlerinde yer almaya başladı. Ona inananlar her geçen gün artıyordu. CHP'de Baykalcı kadrolar oluşmaya başlamıştı. Baykal'ın hızlı yükselişi bazı eski tüfek CHP'lileri rahatsız ediyordu. Bu çevreler Baykal'a öyle bir yakıştırma yapalım ki ömür boyu onunla beraber gitsin arayışına başladılar. Baykal'a "Hizipçi" yakıştırması o zamanların ürünüdür. Her partide kadrolaşmalar, guruplaşmalar olur. Baykal'a hizipçi diyenler onun aynı zamanda kavgacı ve geçimsiz biri olduğunu da fısıltı gazetesiyle yaymaya başladılar. Aynı Baykal'a aynı çevrelerin uzantıları bugün; yeterince kavga etmiyor diye eleştiriyorlar.

Türk siyasetinin inişli çıkışlı yaşamında herkesin CHP'den umudunu kestiği ve kaçtığı dönemlerde Baykal, hep CHP'yi yeniden yaşatmayı hedefledi. O, CHP ile var oldu veya yok oldu. 12 Eylül yönetimi CHP'yi kapattıktan sonra CHP'li kadrolarla ilişkisini kesmedi.

CHP'nin yeniden kuruluşuna izin veren yasal düzenlemeden sonra yakın arkadaşlarıyla tereddüt etmeden yeniden CHP'ye dönerek, herkesin artık öldü dediği partiyi Ecevit'e rağmen TBMM'ye taşıdı ve bugünkü ana muhalefet konumuna getirdi. Baykal'ı eleştirenler ne yazık ki olaylara hiç bu açılardan bak*mıyorlar.

**

Deniz Baykal, gerçeği nedir, ne değildir?

Baykal, neler yaptı ve yapıyor da bazı çevreleri rahatsız ediyor? Bunu bazı soru ve tespitlerle ortaya koymakta fayda var. Neden bunu yapma*lıyız. Çünkü Türkiye'de en kolay "tu-ka-ka" yapılan siyasetçidir. Türkiye'de siyasetçi kolay, kolay yetişmez de onun için.

TESPİTLER VE SORULAR

Türkiye'de başta Türkbank yolsuzluğu ol*mak üzere tüm yolsuzlukların ve dokunulmazlık*ların kaldırılmasının üzerine basa, basa giden kim?

Irak'ta oyunları bozan kim?

Demokrasiden taviz vermeyen kim?

Milli duruş sergileyen ve ülkenin bölünmez bütünlüğü için samimi olan kim?

Mevlana'yı, Hacı Bektaş Veli'yi, Yunus Emre'yi, Mustafa Kemal Atatürk'ü özümseyen kim?

Başbakan olmak için Pentagon'dan vize al*mayı içine sindiremeyen kim?

Emperyalizme karşı mücadele de dik duran kim?

Lâik bir Çankaya ve Cumhurbaşkanlığı için mücadele eden kim?

Dini siyasete alet etmeyen kim?

Tabii ki Baykal. Bunlar gibi yüzlerce soru üretilebilir.

Baykal'ın da elbet her insan gibi bazı hataları vardır. Demirel'in, İnönü'nün, Ecevit'in hataları yok muydu? Ama bir insanı değerlendirirken insaflı olmak gerekir. Yapılacak milletvekili genel seçimlerine CHP, Baykal'ın genel başkanlığında girecektir. Bir eski siyasetçi olarak bir türlü anlamakta zorluk çektiğim konu; bazı CHP'lilerin CHP'li kimlikleriyle Baykal ve CHP'yi yıpratarak ne yapmak istedikleridir. Ellerine ne geçecek? Bazı DYP'liler Çiller'den kurtulmak için 3 Kasım 2002'de DYP'nin ve Çiller'in aleyhine çalıştılar, şimdi eserlerinden memnunlar mı, bir sorun bakalım. Kaybeden sadece Çiller değil Türkiye olmadı mı?

Yapılacak genel seçimlerden sonra yeniden iktidara gelecek bir anti laik ve global zihniyetli iktidarın Türkiye”yi nerelere taşıyacağını iyi düşünmek gerekir. Atalarımız ne demiş, “Son pişmanlık fayda etmez…”

Anatolianman
14.06.2007, 12:44

Yani ölümü gösterip hastalığa razı olunmak gibi bir durum mu var?

kavaklı
14.06.2007, 12:52
-Sırf Baykal sendromuna kapılarak CHP'yi ve Baykal'ı yerden yere vurmak, CHP'ye oy vermemek veya destelememek "Lâik Türkiye" için ne gibi sonuçlar doğurur? Parti içinde Baykal'a karşı olanlar, lütfen yaptığınız muhalefeti kurultaya saklayın, aksi takdirde AKP'nin ve Başbakan Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürersiniz.

Umudumuz Ecevit ve Karaoğlan efsanesinin başladığı günlerde CHP'de iyi eğitimli, genç, yakışıklı, uzun boylu, yağız bir delikanlı da temayüz etmeye başladı. O, genç yaşta bakanlık koltuğuna oturdu. Bu genç Deniz Baykal'dı. Ona bazıları Deniz, bazıları da Baykal diye hitap ederdi. Baykal, CHP'de siyasete girer girmez parti yönetimlerinde yer almaya başladı. Ona inananlar her geçen gün artıyordu. CHP'de Baykalcı kadrolar oluşmaya başlamıştı. Baykal'ın hızlı yükselişi bazı eski tüfek CHP'lileri rahatsız ediyordu. Bu çevreler Baykal'a öyle bir yakıştırma yapalım ki ömür boyu onunla beraber gitsin arayışına başladılar. Baykal'a "Hizipçi" yakıştırması o zamanların ürünüdür. Her partide kadrolaşmalar, guruplaşmalar olur. Baykal'a hizipçi diyenler onun aynı zamanda kavgacı ve geçimsiz biri olduğunu da fısıltı gazetesiyle yaymaya başladılar. Aynı Baykal'a aynı çevrelerin uzantıları bugün; yeterince kavga etmiyor diye eleştiriyorlar.

Türk siyasetinin inişli çıkışlı yaşamında herkesin CHP'den umudunu kestiği ve kaçtığı dönemlerde Baykal, hep CHP'yi yeniden yaşatmayı hedefledi. O, CHP ile var oldu veya yok oldu. 12 Eylül yönetimi CHP'yi kapattıktan sonra CHP'li kadrolarla ilişkisini kesmedi.

CHP'nin yeniden kuruluşuna izin veren yasal düzenlemeden sonra yakın arkadaşlarıyla tereddüt etmeden yeniden CHP'ye dönerek, herkesin artık öldü dediği partiyi Ecevit'e rağmen TBMM'ye taşıdı ve bugünkü ana muhalefet konumuna getirdi. Baykal'ı eleştirenler ne yazık ki olaylara hiç bu açılardan bak*mıyorlar.

**

Deniz Baykal, gerçeği nedir, ne değildir?

Baykal, neler yaptı ve yapıyor da bazı çevreleri rahatsız ediyor? Bunu bazı soru ve tespitlerle ortaya koymakta fayda var. Neden bunu yapma*lıyız. Çünkü Türkiye'de en kolay "tu-ka-ka" yapılan siyasetçidir. Türkiye'de siyasetçi kolay, kolay yetişmez de onun için.

TESPİTLER VE SORULAR

Türkiye'de başta Türkbank yolsuzluğu ol*mak üzere tüm yolsuzlukların ve dokunulmazlık*ların kaldırılmasının üzerine basa, basa giden kim?

Irak'ta oyunları bozan kim?

Demokrasiden taviz vermeyen kim?

Milli duruş sergileyen ve ülkenin bölünmez bütünlüğü için samimi olan kim?

Mevlana'yı, Hacı Bektaş Veli'yi, Yunus Emre'yi, Mustafa Kemal Atatürk'ü özümseyen kim?

Başbakan olmak için Pentagon'dan vize al*mayı içine sindiremeyen kim?

Emperyalizme karşı mücadele de dik duran kim?

Lâik bir Çankaya ve Cumhurbaşkanlığı için mücadele eden kim?

Dini siyasete alet etmeyen kim?

Tabii ki Baykal. Bunlar gibi yüzlerce soru üretilebilir.

Baykal'ın da elbet her insan gibi bazı hataları vardır. Demirel'in, İnönü'nün, Ecevit'in hataları yok muydu? Ama bir insanı değerlendirirken insaflı olmak gerekir. Yapılacak milletvekili genel seçimlerine CHP, Baykal'ın genel başkanlığında girecektir. Bir eski siyasetçi olarak bir türlü anlamakta zorluk çektiğim konu; bazı CHP'lilerin CHP'li kimlikleriyle Baykal ve CHP'yi yıpratarak ne yapmak istedikleridir. Ellerine ne geçecek? Bazı DYP'liler Çiller'den kurtulmak için 3 Kasım 2002'de DYP'nin ve Çiller'in aleyhine çalıştılar, şimdi eserlerinden memnunlar mı, bir sorun bakalım. Kaybeden sadece Çiller değil Türkiye olmadı mı?

Yapılacak genel seçimlerden sonra yeniden iktidara gelecek bir anti laik ve global zihniyetli iktidarın Türkiye”yi nerelere taşıyacağını iyi düşünmek gerekir. Atalarımız ne demiş, “Son pişmanlık fayda etmez…”

anlayamayan arkadaşlar bu yazıyı bir defa daha okuyun yazan arkadaşıma teşekkür ediyorum.

Anatolianman
14.06.2007, 12:55
Baykala rağmen chp ye oy verin çağrısı yapmak yada telkinde bulunmak başka bir şey
Baykalı yüceltmek başka bir şey.
Tarzınızı beyenmedim arkadaşlar.
Nerdeyse aziz yapacaksınız adamı...

aga_devrim
14.06.2007, 12:59
Baykala rağmen chp ye oy verin çağrısı yapmak yada telkinde bulunmak başka bir şey
Baykalı yüceltmek başka bir şey.
Tarzınızı beyenmedim arkadaşlar.
Nerdeyse aziz yapacaksınız adamı...

yoldaş peki baykalı küçültmek neden söylermisin?

iyide olsa kötüde olsa o adam chp nin genel başkanı, bir partiyi genel başkanı taşır.

Anatolianman
14.06.2007, 13:04
yoldaş peki baykalı küçültmek neden söylermisin?

iyide olsa kötüde olsa o adam chp nin genel başkanı, bir partiyi genel başkanı taşır.

Arkadaşım, chp ye oy vermek, onun kişiliğini, geçmişini yada geleceğe dair öngörülerini öne çıkarmaktan geçtiğini neden benimsiyorsun ve benimsetmeye çalışıyorsun? Bu tutumda bir sakatlık yok mu?

aga_devrim
14.06.2007, 13:14
Arkadaşım, chp ye oy vermek, onun kişiliğini, geçmişini yada geleceğe dair öngörülerini öne çıkarmaktan geçtiğini neden benimsiyorsun ve benimsetmeye çalışıyorsun? Bu tutumda bir sakatlık yok mu?

peki ndn chp ideolojisine bakmadan, chp de baykal varsa oy yoktur deniliyor. ne yapmış bu adam bu millete ikdidar olduda devletimi soydu, verdiği sözlerimi tutmadı ne yaptı söylermisin.

aleviler diyorki bize söz hakkı vermiyor, ertuğrul günayı genel başkan yardımcısı yaptı sırtından vurdu daha ne kadar değer versin söylermisin...(bu laf sana değil özgazi)

eldorado
14.06.2007, 13:26
peki ndn chp ideolojisine bakmadan, chp de baykal varsa oy yoktur deniliyor. ne yapmış bu adam bu millete ikdidar olduda devletimi soydu, verdiği sözlerimi tutmadı ne yaptı söylermisin.

aleviler diyorki bize söz hakkı vermiyor, ertuğrul günayı genel başkan yardımcısı yaptı sırtından vurdu daha ne kadar değer versin söylermisin...(bu laf sana değil özgazi)

sizin chp seçim listesi ismi altında açılan topiğe yaptığınız yorum...yanılmıyorum değilmi?

baykalsız bir chp için el ele....

--------------------------------------------------------------------------------

yoruldum artık chp de siyaset yapmaktan.:( günü gelmiştir baykal ve tekelcilerini bu partiden kovmanın... yeter artık baykal halkçı partiden çek git patron sınıfınıda al beraberinde... anapcı ve süleymancılarınıda al git...

çalıştık, çabaladık, yorulmadan...

ama artık yeter düş bu partiden...

parti neferlerini yaratamayan, devrimci gençliğini istemeyen bir lider istemiyoruz....

ama yinede chp liyim...

savaşacam, direnecem, mücadele edecem, emek sarf edecem bu partinin halkın elinde ve gücünde olması için...

eleştirerek yerine, kacarak solculuk oynamayacam....

büyük devrimcimiz mustafa kemal atatürkün halkcı partisini patron sınıfına bırakmıyacam....

1 kişide kalsam direnecem....

atam izindeyim, bende chp liyim...

inadına CHP, inadına SOL....

UsAR
14.06.2007, 13:28
[QUOTE=ozan_dost;450184]Denİz Baykal Denİlen O Herİf Orda OlduĞu MÜddetÇe Chp' Ye Oy Felan Yok O Kİmkİ Ben Ona Oy Verİcem Alevİ DÜŞmani Bİr İnsanin Bİr Sol Partİnİn KoltuĞunda Oturmasi Gİrİ İĞrenÇ BİŞey Varmi[/QUOT

Aleviler geçmiştede hep chp oy kullandılar ve bunun hiç bir getirisi olmadı haklısın son yılda alevi vakıf ve fedarosyları chp aday listesi sundu kendi
oyları ile kendi daylarını seçmek istediler fakat bu chp tarafından kabul görmedi
alevi partisi kurmak gibi bir oluşumda sonuş vermez ınaç uzerine siyaset olmaz
mhp de geçmiş yıllarda özellikle anadoluda alivi zaza ve kurtlere yaptıkları zulum
ortada solda chp ve dsp birleşti shp ve ödp çekldi çekilmesede barajı aşamaz
oylar bolunur akparti alevileri islam olarak kabul etmedigi gibi sunıleştirmeye çalışıyor eğer aleviler muslumansa camiye gelsın diyor erdoğan dinledim alevilik
bir ınaç olmadıgını sadece kultür oldgunu kısaca alevi bir foklor gibi felan yani
ayrıca alevi haklarını istediğinde cem evleri yasal statu zorunlu dınlersleri istediği
zaman alevi temsilçileri hiç kale alınmıyor televizyonlaronda hiç alevi sorunlarına yer vermiyorlar sultanbeyli belediyesi akpli orada ınsanlar kendi imkanları ile kendi ınaçlarını yapabilmek ve cocuklarına öğretmek istiyor onlar ilmin kapısı alan hz ali ve imaların ilmin kapısı veran betaşı velinin pirsultanın öğretisi ile öğrenmek ve öğretmek istiyen isanların engel olunuyor malzemeler calınıyor 140 camı aynı konumda yanı imar izni yok ama sadece cem evine izin verilmiyor ve gelen zabıba size bir yavuzdaha lazım diyor peki bu yizitlere bir hüseyin lazım değilmi
hüseyin gibi haksızlıga boyun bükmeyeceğiz başımızdan olsakta
akpati alevilere açık zülum yapıyor bence chp ne olduyor ne güldüruyor
yani bazen hiç birşey yapmamak çok şey yapmak demekmiş anladım bunu
akp karşısında en büyük parti chp mph bize ters oy kullanmasak akp kazançlı cıkar düşmanımız büyür biz seyreseriz sizce ne yapmalıyız yorumlarınızı bekliyorum

aga_devrim
14.06.2007, 13:40
sizin chp seçim listesi ismi altında açılan topiğe yaptığınız yorum...yanılmıyorum değilmi?

baykalsız bir chp için el ele....

--------------------------------------------------------------------------------

yoruldum artık chp de siyaset yapmaktan.:( günü gelmiştir baykal ve tekelcilerini bu partiden kovmanın... yeter artık baykal halkçı partiden çek git patron sınıfınıda al beraberinde... anapcı ve süleymancılarınıda al git...

çalıştık, çabaladık, yorulmadan...

ama artık yeter düş bu partiden...

parti neferlerini yaratamayan, devrimci gençliğini istemeyen bir lider istemiyoruz....

ama yinede chp liyim...

savaşacam, direnecem, mücadele edecem, emek sarf edecem bu partinin halkın elinde ve gücünde olması için...

eleştirerek yerine, kacarak solculuk oynamayacam....

büyük devrimcimiz mustafa kemal atatürkün halkcı partisini patron sınıfına bırakmıyacam....

1 kişide kalsam direnecem....

atam izindeyim, bende chp liyim...

inadına CHP, inadına SOL....

bak yoldaş ben baykalın hangi politikasına karşıyım onu oku. bu partiyi patronlaştırmasına devrimci gençliğine önem vermemesine karşıyım burdaki konuyla o konu başka mevzular.

saygılarımla

anadolu75
14.06.2007, 14:03
bu adama allah gibi tapmanin anlami varmi.bu kişide tapilacak hicbir ozellik yok.insanligi bile olmayan bir insana saygi ve sevgi gostermemek lazim.

UsAR
14.06.2007, 15:03

Acaba ben yanlışmı anladım baykalmı mevlana hacı bektaşı yunusu benımsemış
benımsemışse onlar için ne yapmış hacı bektaş ve mevlana dergalları neden aleviler kalalı sadece muze statusunde ilim dergagı neden kapalı pirsultanı
yunusun kapısı neden kilitli şah kuluna neden 2000 aylık kıra odeniyor neden
baykal çıkıp alevi sorunlarını çözumlerini konuşmuyor neden parti tuzüğüne almıyor davet edildiği halde alevi kanallarına gelmedi kurultayda bu meydanlardan önce kürtleri sonra alevileri temizledik diyen kim?
cph alevi vekiller neden biz alevi sorunlarını ve kımlığımızı partı içinde dile ğetiremoruz diyor demokrasiyi siyasate alet eden baykalın demoklarısımı bu
ataturkun kurduğu demokrasımı dedım ya akp karşı mecburuz yoksa oy alamaz

cevabını bekliyorum saygılarımla

aga_devrim
14.06.2007, 15:50

Acaba ben yanlışmı anladım baykalmı mevlana hacı bektaşı yunusu benımsemış
benımsemışse onlar için ne yapmış hacı bektaş ve mevlana dergalları neden aleviler kalalı sadece muze statusunde ilim dergagı neden kapalı pirsultanı
yunusun kapısı neden kilitli şah kuluna neden 2000 aylık kıra odeniyor neden
baykal çıkıp alevi sorunlarını çözumlerini konuşmuyor neden parti tuzüğüne almıyor davet edildiği halde alevi kanallarına gelmedi kurultayda bu meydanlardan önce kürtleri sonra alevileri temizledik diyen kim?
cph alevi vekiller neden biz alevi sorunlarını ve kımlığımızı partı içinde dile ğetiremoruz diyor demokrasiyi siyasate alet eden baykalın demoklarısımı bu
ataturkun kurduğu demokrasımı dedım ya akp karşı mecburuz yoksa oy alamaz

cevabını bekliyorum saygılarımla

sevgili yoldaş bu dediğin olayları baykal ikdidar oldudamı yaptı veyahutta ikdidir olduda bunların böyle kalmasınımı sağladı. ndn mezhepsel bir inanışı tüzüğe alsın ben onu anlamadım bu parti mezhep partisimi yoksa halk partisimi. bu parti üzerinden kürtçülükle ve alevilik oyunları oynayan insanları kovdu. evet baykal alevilere göz boyamak için kandırarak vaatlerde bulunmuyor. sırf oylarını almak için onların vaatlerini yerine getirmediği için sevilmiyor. ülke alevilik ve sünnilik mezhebiyle yönetilmez sosyal demokrasi düşüncesiyle yönetilir.

saygılarımla

asd.1950
28.06.2007, 18:46
Baykal'ın Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönem 31 Ekim 1995 - 6 Mart 1996. Durup dururken Kıbrıs'ı niye versin? Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Maliye Bakanı'ydı.

Maliye Bakanlığında da (26 Ocak 1974 - 17 Kasım 1974) 10 ayını bile dolduramadı. Üstelik şimdi laikliği savunan Baykal'ın o zamanki kabine arkadaşları kimlerdir peki? Necmettin Erbakan, Oğuzhan Asiltürk, Süleyman Arif Emre, Şevket Kazan, Korkut Özal ve Fehim Adak.

Enerji Bakanı olduğunda da (5 Ocak 1978 - 12 Kasım 1979) enerji sıkıntısı çekmeye başladık. İşlerin kötüye gitmesi üzerine, bugünlerde baştacı yapacak kadar övmeye başladığı, Bülent Ecevit’e savaş açtı. Baykal’ın başını çektiği hizipçiler sayesinde 1980’deki darbe ile hem CHP’nin hem de demokrasinin sonu geldi.

Baykal anti-Amerikancı oldu, anti-emperyalist oldu da haberimiz yokmuş.
ABD karşıtı söylemleri olan Baykal'ın kızı kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın Amerikan vatandaşı olduğunu da bilmiyor herhalde Sayın Özdil?

Uyumaya ve uyutmaya devam.

Baykal'ın kızı ABD vatandaşı oldu diye Baykal'ı kötülemek doğru bir yaklaşım değil. Bu pencereden bakarak doğru görülmez. Ne yani benim kızım da ABD vatandaşı ben niye kötü insan olayım. Sonra her ABD vatandaşı neden kötü insan olsun. Benim kızım, eşi ve çevresi Bush karşıtı ve Türkiye'yi orada tanıtıcı bir misyon üstleniyor üstelik.

Westside
28.06.2007, 21:17
Su an CHP nin basında Deniz baykal olmasaydı belki de CHP ye oy verirdim ama bu mümkün degil.