Orijinalini görmek için tıklayınız : 10.AleviForum şiir yarışması son katılım:17 haziran

Nesimi
14.06.2007, 12:15
KATILIM SONA ERDİ OYLAMA BAŞLAMIŞTIR
OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYIN (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32164)
http://img407.imageshack.us/img407/6531/untitled22ls0.jpg (resim için lütfen tıklayın)
10. AleviForum Şiir Yarışması

Şiir yarışması geleneğini katılımlarınız ve desteğinizden güç alarak devam ettiriyoruz 10. şiir yarışmamız başlamıştır.

Şiir yarışmamızın kriterleri şunlardır

1. Yarışmaya sunduğunuz şiir kesinlikle size ait olmalıdır

2. Şiiriniz kesinlikle daha önce hiç bir yerde gerek forumumuz gerekse diğer yerlerde yayınlanmamış olmalıdır.

3. Belirlenen konu dışına çıkılmamalı ve Aleviliğe yakışmayan tarzda davranışlar yapılmamalıdır.

4. Madde 3'de olduğu gibi kişilere ve kurumlara gerçek dışı hakaretler veya rencide edici kelimeler, imalar sarf edilmemelidir.

5. Oylama sürecinde kesinlikle kendi şiirinize oy kullanmamalı, özel mesaj veya farklı yollardan oy toplamaya çalışmamalısınız. Şahsım'dan başka kimseye konu hakkında bilgi vermemelisiniz.

6. Şiirin herhangi bir yerinde kendi isminizi belirtmek veya ima etmek kabul edilmeyecektir ya da tarafımdan değiştirilecektir.

7. Yukardaki kuralların ihlali, üyeliğinizi riske atmak demektir. Tüm katılımcılar yarışma sonuna kadar tarafımdan ve ekibimiz tarafından dikkatle incelenecektir.

8. Eğer üyeler şiirini yolladıktan sonra oylama sürecinde adaptasyonda iseler şiirleri yarışmaya dahil edilmez. Oylama bitiminde adaptasyondaysalar birinci olursa ödül hakkı olmaz.

9. Yarışmaya katılan bir şiirin bir bölümü kısmen veya benzer (aynı) olarak yayınlanmışsa tespit edildiği takdirde juri kararı ile anket sonucuna ceza puanı uygulaması yapılacaktır.

10. Forum yönetimi de dahil isteyen her üyemiz yarışmaya katılabilir, Yönetimin kuralları kısmen değiştirme yetkisi vardır (Özel durumlar için).

Yarışma süresi 4 günlük katılım ve 5 günlük oylama sürecinden ibarettir. Bu sürenin sonunda yarışmanın birincisi açıklanacaktır. ve kendisi bir sonraki yarışmaya kadar ketum bölümünün şeref konuğu olacak ayrıca nicki farklı bir renkte olacaktır.

Verilecek Puan ödülleri
1.ye 300 puan

2.ye 200 puan

3.ye 100 puan

4.ye 50 puan

5.ye 25 puan

* Şiirlerinizin mutlaka bir ismi olmalıdır
** Uzunluğu 6 kıtayı geçmemelidir. Düz yazı şeklinde olmamalı şiir formatında olmalıdır( Kıta Kıta olmuş olanları önemsiyoruz ancak kafiyeli olmasından ziyade şiir tadı veren kafiyesiz olanlarda kabul edilecektir.).

Tüm katılımcıların 17 Haziran 2007 tarihi akşamına kadar özel mesaj yoluyla şiirlerini şahsıma yollamaları rica olunur. 17 Haziran 2007 tarihinden sonra yapılacak oylamada şiirler şairlerin isimleri belirtilmeden oylamaya sunulacaktır. Kendi şiirinize oy vermeniz yasaktır.

Konu -(Sivas Katliamı anısına)Faşist Katliamlar

Son Katılım - 17 Haziran

Başvuru - Özel mesaj ile Nesimi'ye

17 Haziran itibariyle oylama başlayacaktır, son katılım tarihini kaçırmayın...

Bol şanslar

Ali yardımcınız olsun.

fotoğraflar için http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=29849&highlight=2+temmuz

Akayizm
14.06.2007, 12:24
Konu Harika Duyarli Davranişindan Dolayi Teşekkürler Nesimi
Kesinlikle Katiliyorum

Kolay Gelsin

bolşevik
14.06.2007, 12:36
Nesimi konu çok güzel, fotoğraflar da çok iyi, birden o fotoğrafları görünce içim garip oldu...Teşekkürler...

Alevimen
14.06.2007, 13:01
evet güzel konu ve anlamlı yarışma olacağı kesin..

serpil_88
14.06.2007, 13:20
o yazıları okuduktan ve o resimleri gördükten sonra şiir yazmamak mümkün değil
sağol nesimi

maymay
14.06.2007, 13:35
Bu konudan daha güzel konu olamaz, bende bunu önermek istiyordum, 2 temmuz yaklasiyor zaten.

awaz
14.06.2007, 15:19
çok güzel bir konu
tşkkkler düşüncen için....

ÇaKıL
14.06.2007, 15:45
Eminim bir çok şiir kabuk bağlatmaya çalıştığımız yaraların kabuğunu kaldırıp kanatacak.Katılacak arkadaşlara başarılar diliyorum.

dedeoglu
14.06.2007, 16:00
Güzel bir konu seçilmiş. Teşekkürler Nesimi can.

alevi_che
14.06.2007, 16:39
Nesime kardeş yüreğine sağlık...

Böyle bir konunun önemi bizim için çok büyük...

Teşekkür ederim...

firariHH
14.06.2007, 16:40
Konu Harika,cok güzel bir yarisma olacak.

tuncerbio
14.06.2007, 16:43
anlamlı ve güzel konu seçimi için teşekkürler ..şimdiden katılacak herkese başarılar...

ankh
14.06.2007, 17:07
Anlamlı bir konu arkadaşlarıma katılıyorum çok canımız yanacak şiirlerle unutmadık ve unutmayacağız onları bizim yüreğimizin yangını hiç sönmeyecek.

izmir_35
14.06.2007, 17:13
zaten temmuzda 37 canımızı anmak adına böyle birşey bekliyordum çokda iyi olmuş emeyinize sağlık yine içimizi yakacak şiirler

tykhe
14.06.2007, 18:04
Konu seçimi gerçekden çok güzel.. 2 temmuza yaklaştığımız şu günlerde çok da anlamlı oldu.. Resimleri kullandığın için çok sevindiğimi belirtmek istiyorum ve bunun için ayrıca teşekkür etmek istiyorum

Bu konudan dolayı içimiz yakacak çok şiir çıkacak galiba bunu şimdiden hisseder gibiyim.. Tüm arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum..

Şoreş
14.06.2007, 20:54
Bramın yüreğine sağlık..
Bence unutulmaması gereken bir konu..
Sivas Katlimaının Yıl Dönümüne yaklaşırken, hatırlamamız gereken bir konudur bu..

Roniyi Hasretsiz bırakan Faşistler,
Nesimi Çimen'in sazına göz diken yezitler,
Hepsi faşisttir, Ewlade Emeviyedir..Mezheba Emevidir..

suyunsesi
14.06.2007, 21:08
Konu çok anlamlı ve yaralayıcı
Alevi forum şiir yarışması nezdinden
Sivas şehitlerini saygıyla anıyorum

eldorado
14.06.2007, 21:21
katliamı yapanlarla aramızdaki en büyük fark şuki; onlar ateşi cehennem görür ama o cehennem ateşini ellerinden bırakmazlar...bizde cenneti kalem görür ve o cennette ölene dek o kalemi bırakmayız...ben diyorumki bu olaya yarışmadan daha ziyade o aydın şehit insanlarımız bıraktığı kalemi elimize alıp onların bıraktığı emaneti sahiplenmeli,kendi hislerimizle içimizdeki yangını yazmalı ve mısralarımızla onların yüreklerine su serpmeliyiz...UNUTMADIK sizleri....37 canın anısına herkes bunu bir görev bilip katılmalı...herkes eline meşale alıp bir madımak oteli yakabilir ama o yakanlardan hiçbiri bir kalem alıp iki kelime yazamaz....
teşekkürler nesimi.....

PirO_62
14.06.2007, 23:37
Teşekkürler Nesimi,

Konu gerçekten çok anlamlı. Katılımın Çok olması umudu var. Çünkü Bu olaya sessiz kalamaz bizim canlarımız. Bir kıtada olsa Şiir tadında Bir cevapları vardır. :D

İyi Forumlar.

YoRuM78
14.06.2007, 23:54
sıvas katliyamının 14'cu senesinde madımaktaki o vahset dolu geceyı yeniden yasacak, yeniden lahnetler okuyacagız... siir konusu cok gusel olmus katılacak arkadasların hepsine tskler.

özdilek
15.06.2007, 16:53
Aradan gecen bunca zamana kadar oranin hala lokanta olmasi insanin kanini donduruyor.Bir sürü imza toplandi sonucu nedir acaba? :cursing: bir insan nasil olurda okadar canin katledildigi yerde oturup yemek yiyip güzel anlar gecirmek ister. foruma yakisir bir konu cok anlamli ve güzel tesekkürler.

KızılBant
15.06.2007, 16:59
Güzel bir konu. zamanlamasıda oldukça iyi. ben girdiğim yarışmalarda hezimete uğradığım için katılmama kararı aldım ama oylamaya katılırım :)

xolxol_12
16.06.2007, 01:17
Arkadaşlar 37 şehit verdiğimiz madıkmak otelinde bugün Şehitlerimizn yandığı yerde kebab salonu var.Böyle bir rezilliğe kim dur diyecek
Bunun hesabını kim verecek ?
Alevi forum olarak biz bu rezilliğe elimizden geldiği kadar dur diyelim ve oranın müzeleşmesini sağlayalım !!!

nanis_75
16.06.2007, 05:23
Tüm katilimcilara simdiden basarilar umarim coklu katilimlarla edebiyat dünyasina güzel siirler kazandirilir.... bence yarismaya katilan herkez birincidir! Önemli olan böyle hassas bir konumuz üzerine duygularimizi siir tadinda tipki aleviligimize yakisir gibi yazmaktir...

YezdaN
17.06.2007, 20:28
37 can 37 yürek 37 ağlayan aile
o gün orada olup oteli yakanlar sizinde yanacağınız gün yakındır..

esme
17.06.2007, 21:30
aydınlarımız sanatçılarımız en önemlisi insanları yakanlar o kadar çok şeyi bilmiyorlardı ki ne ateşe atabilirlerdi türküleri ,şiirleri ,semahları ,düşünceleri nede silebilirler bu utanç verici tarihlerini ,kanlı tarihlerine dini kullanarak allah diyerek yüce değerleri ayaklar altına alarak insan yaktılar.yalnız aleviyim diyenleri değil insanım diyen herkesin canınıda yaktılar.ne onları alkışlayanları ne organize edenleri insanlık unutmıcak bu utanç verici insanlık suçunun birgün bedelini ödeyecekler o şahıslar olmasada onların düşüncelerini taşıyanlar mutlaka hesap verecekler.bedenen yitirdiğimiz canlara en büyük saygımızı hala dumanı tüten madımak'da onları anma etkinliklerini daha kitlesel yapabilecek kadar güçlenerek göstereceğimize inanıyorum. saygılar

Gülom
17.06.2007, 21:32
Canlar duzeltme yapmak istiyorum, bizler Sivasta 35 canimizi kayip ettik, 37 tane degil: 33 konuklardan, 2 tane otel görevlisi, 2 tane saldiran köpekler...

Konu güzel, ama keske bu olay olmasaydida, bu konudan ilgili siir yazmasaydik.

xolxol_12
17.06.2007, 21:47
Canım kardeşim GÜLOM çoook ama çook yalnış düşünüyorsun biz burada insandan bahsediyoruz 2 otel görevlisini saymamakda ne oluyor yani ne olursa olsun insan yandı orada ölen her kişi kişi sayısına dahildir =)

Gülom
17.06.2007, 22:26
Canım kardeşim GÜLOM çoook ama çook yalnış düşünüyorsun biz burada insandan bahsediyoruz 2 otel görevlisini saymamakda ne oluyor yani ne olursa olsun insan yandı orada ölen her kişi kişi sayısına dahildir =)

2 otel gorevlisinden haric, iyi oku !!!!!;

33 konuklar+ 2 otel gorevlisi (Kenan Yilmaz ve Ahmet Ozturk) = 35 !!!!
33 konuklar + 2 otel gorevlisi + 2 köpekler = 37 !!!

Sen bu 2 saldirganlari insan yerine koyuyorsun, senin bilecegin is, ben koymuyorum,benim insanlara sevgim burda bitter....!!! Aslinda kopek demekle havyanlarada hakaret ediyorum ama neyse, baska laf bulamiyorum...

Pir Sultan in sitesinde 35 canimizin isimleri yaziliyor, wikipedia 37 tane, ben yanyana koydum isimlerini, sadece Ahmet Alan (22 yasinda) i Pir Sultanin listesinde goremedim (yaniliyorsam cok ozur diliyorum), digerinide de siz bulun.

Nesimi
17.06.2007, 22:45
Katılımlar sona ermiştir. 15-20 dakika sonra oylama başlayacaktır.

sivaslı_sevda
17.06.2007, 22:48
Bizim onlardan farkımız bu gülom onlarda insan bizde onlar gibi düşünüp ayrım yaparsak ne farkımız kalırki ayrım yüzünden kaybetmedikmi ?? Ben yinede 37 can demek istiyorum . Bu arada emegi geçen herkesi kutluyorum konuda güzel eminim şiirlerde ...

Nesimi
17.06.2007, 23:15
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32164

burdan şiirleri okuyup oy verebilirsiniz. Yorumlarıda bu sayfadan yapabilirsiniz. Öneri eleştiride yapabilirsiniz burdan.

Gülom
17.06.2007, 23:17
Bizim onlardan farkımız bu gülom onlarda insan bizde onlar gibi düşünüp ayrım yaparsak ne farkımız kalırki ayrım yüzünden kaybetmedikmi ?? Ben yinede 37 can demek istiyorum . Bu arada emegi geçen herkesi kutluyorum konuda güzel eminim şiirlerde ...

Ayrim yapmiyorum, ama otele yakarken tesadufu olen bir kisiyede can diyemem ( Ailelerine birsey diyemem, cunku onlarda uzulmuslerdir). Boyle herkese iyi olursak, katilerimiz oldugu halde, daha cok gideriz...iyi o zaman ulkuculerde can dostumuz,oylarimiz MHP ye, imamlarimizin hayatini alanlarda can dostlarimiz,oylarimiz Ak partiye, herkes can dostlarimiz... seni anliyorum, ama katilmiyorum..

Katilan arkadaslara basarilar.. en iyisi kazansin..!!!

saheser
17.06.2007, 23:40
Siirleri okudum oyumu verdim.Hepsini okudum ya pisman oldum siir yazmadim aslinda yazmaya calistim yazamadim elim gitmedi.
Bu olay senelerde gecse ömrümün son nefesine kadar icimden hic cikmiyacak.
Yanan canlarimiza ne yazabilirim nasil derim size mezar olan yer lokanta olmus yer icer eylenirler.
Nasil yazarim sizi yakanlar disaridaki gözü dönmüs karabalik cezasini cekmedi.
Her aklima geldiginde yüregim yanar bu aciyi nasil yasattilar hainler.

Herkesin emegine yüregine saglik hepside benim icin birinci.

okanbuluc_58
17.06.2007, 23:55
abi bende katılmak istiyorumm...

Nesimi
18.06.2007, 00:00
Maalesef katılım süresi sona erip oylama başladı. Bir dahaki yarışmaya artık.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32164

devrimciyol
19.06.2007, 16:13
Güzel ve anlamlı bir yarışma. En iyi olan kazansın. Katılımcılara teşekkürler...