Orijinalini görmek için tıklayınız : Kutahyali Aleviler Olarak,bizde Variz!
BesiktasliBABA 30.12.2005, 21:45 ben kutahyanin altintas ilcesine bagli zafertepecalkoyundenim,bizim koyumuz asagi mahalle ve yukari mahalle olarak ikiye bolunmus durumdadir,biz aleviler yukari mahalleden olanlariz.ayrica kutahyaya bagli cok sayida alevi koyleride vardir.ayrica kutahyada uzun suredir devam eden haci-bektasi veli dernegimizde mevcuttur,ayrica kutahyada birde cem evi yapimi devam etmektedir.
rockçı turna 30.12.2005, 21:50 besiktaslıbaba hos geldin foruma. kütahya daki alevilerden de bir ses duymuş olduk. sagolasın
cihan24xx 30.12.2005, 22:15 ben kutahyanin altintas ilcesine bagli zafertepecalkoyundenim,bizim koyumuz asagi mahalle ve yukari mahalle olarak ikiye bolunmus durumdadir,biz aleviler yukari mahalleden olanlariz.ayrica kutahyaya bagli cok sayida alevi koyleride vardir.ayrica kutahyada uzun suredir devam eden haci-bektasi veli dernegimizde mevcuttur,ayrica kutahyada birde cem evi yapimi devam etmektedir.
selam dostum,ordaki alevi köyleri hangi ilceye baglidir,ve neakdar köyde bahsetiyorsun????tahminen ???
saygilarimlar
zülfikar
BesiktasliBABA 30.12.2005, 22:32 arkadaslar ilginiz icin tesekkurler,ben sizlere simdi bir iki alevi koyu saymaktansa,kisa zaman icinde biraz daha arastirip,daha detayli bilgiler sunmak istiyorum,daha verimli olacagina inaniyorum.
BARIS SAHIN 31.12.2005, 18:49 Kütahyada Alevi köyleri oldugunu,dahasida Kütahya merkezde CEM EVI
insa edildigini düydugumda biraz saskinlik yasamistim dogrusu.
nedenide,bu kentimizde Alevilerin oldugunu bilmiyordum,en azindan iletisim
sayesinde her yerden haber alma olanagimiz var.
Daha güclü olmak icin cok siki iletisim agindan yaralanarak hedefe bir adim
yaklasarak birbirimizden haberimiz olur,EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE:
NICE YENI YILLARA;TÜM CANLARIN VE INSANLIK ALEMININ YENI YILI KUTLU
OLSUN. Saygilar sevgiler. Almanya. Ali Sahin
BesiktasliBABA 02.01.2006, 02:49 derneklerimizin yapamadigini bizler internet sayesinde yapiyoruz,kutahyada belki 10 seneden fazladir alevi dernegimiz var,hatiri sayilir derecede uyeside var,ama tum derneklerde oldugu gibi bu dernegimizde oturduklari yerde uye bekliyorlar.halbuki kendileri bizzat koylere gitmis olsalardi, daha cok verimli olabilirlerdi.umuyorum bundan sonra ozellikle bu internet araciligiyla daha cok organize olacagiz,olmamizda lazim.bundan sonra bi sivas olayi daha olmayacak.yeterki bi omuz omza verelim,karsi duralim,toplanalim.
BesiktasliBABA 02.01.2006, 02:58 evet kisa zamanda toplayabildigim kadariyla kutahyadaki alevi koyleri soyle-MERKEZ=körs,elmali,aydogdu,dogulusah(karisk),dogas lan(karisik),sofular,inne,pusan(karisik),camlica,f indikkoy.ALTINTAS ILCESINE BAGLI=alliören,zafertepecalkoy(karisik),batak.HISA RCIK=sehcakir(isikcakir).TAVSANLI=dedeler.GEDIZ=ak caalan.EMET=bahatlar,samrik,uzuncam.merkezdede agirlikli olarakta evliya celebi(bahcelievler),ve yenidoganda bulunurlar.bu daha birinci basamak,daha detayli bilgilere ulasmaya calisiyorum,ulasir ulasmaz buraya yazacagim.
Festoolaa 04.01.2006, 02:08 Kütahya merkezde sofular (dede köyüdür) başta olmak üzere 2-3 alevi köyü olduğunu biliyordum ve başka alevi köyü olmadığını tahmin ediyordum yanılmışım dost, rica etsem başka nerelerde alevi köyleri vardır söyleyebilirimisin...
BesiktasliBABA 04.01.2006, 02:23 evet arkadaslar bende sizler gibi cok fazla bilmiyordum ama ogrendigim kadariyla baya variz kutahyada,ankaradaki dedeler toplantisina giden bir dedemizin bi arastirmasi varmis,kutahyada nereler alevi koyu diye,ben bu bilgiye ulasmaya calisiyorum,buna ulasir ulasmaz yazacagim buraya.
SahHatayi 17.02.2006, 23:24 Dostum, burda sundugun bilgilerde dikkatli ol, Dede köyleri hangisi oldugunu yazmasanda olurdu ...
--- herkes bizim gibi HOS düsünmüyor ... lütfen bunu unutma
ulalıgenç 17.02.2006, 23:33 Gerçekten çok sevindim kütahya gibi bir yerde alevi olduğunu duyunca..Şu an orada üniversite okuyan bir arkadaşım var..Bazen konuşuyoruz da bu konuları onunla kütahya halkının çok tutucu olduğunu bundan çok rahatsız olduğunu söylüyor..
BesiktasliBABA 28.02.2006, 20:06 haklisin ulaligenc kardesim,bende izinlerimde cok rahatsiz oluyordum,cunku adeta kucuk bi iranda yasiyormusum gibi hisse kapiliyordum.ama universite geleli,biraz daha modern bi havaya burundu.memleket iste,insanin memleketini secme hakki yok.ama kutahyada dar alanda kalmadik,10-15 yildir dernegimiz devam ediyor,birde cem evi yapiliyor.yani azinliktayiz ama aktifiz..
musa1985 12.03.2006, 02:34 slm ben kütahya simavda okuyorum simavda alevi köyü yada mahallesi kısaca cem evi olan bir yer varmı
Hepinize Selam Kütahyalı Canlar!! :)
Arkadaşımın arkadaşı ramazanda kütahyada bir marketten rakı alacakmış çocuk rakı var mı değil adam olduğu halde kapatıyoruz demiş.Çok tutucularmış ordakiler çok.Rakıyı isteyen arkadaşda sünni yani :D
haklisin ulaligenc kardesim,bende izinlerimde cok rahatsiz oluyordum,cunku adeta kucuk bi iranda yasiyormusum gibi hisse kapiliyordum.ama universite geleli,biraz daha modern bi havaya burundu.memleket iste,insanin memleketini secme hakki yok.ama kutahyada dar alanda kalmadik,10-15 yildir dernegimiz devam ediyor,birde cem evi yapiliyor.yani azinliktayiz ama aktifiz.
Çok güzel bir haber bu ;) Allah Ali kuvveti versin sizlere canlar ;)
BesiktasliBABA 13.03.2006, 02:42 simav konusunda ben umutsuzum,cunku suana kadar simavdan bir kiside duymadim alevi olsun,yinede ogrenirsem yazarim.
kütahyada üniversitede okuyorum.burada yasamak gercekten cok zor....ama burada Alevilerin oldugunu bilmek gercekten sevindirici....
eylüleren 13.03.2006, 15:17 Merhaba kütahyada alevi olduğunu zaten biliyordum bende orda okudum.Merkezde Hacı bektaşı veli derneği var.Cem evinin inşasının açılış törenlerine bende bir kaç arkadaşımla katıldım.Çok güzel bir açılış yapıldı.Umarım birde cemevi bittiğinde gidip görebilirim.Bu arada aramıza hoş geldin
Merhaba kütahyada alevi olduğunu zaten biliyordum bende orda okudum.Merkezde Hacı bektaşı veli derneği var.Cem evinin inşasının açılış törenlerine bende bir kaç arkadaşımla katıldım.Çok güzel bir açılış yapıldı.Umarım birde cemevi bittiğinde gidip görebilirim.Burada aramıza hoş geldin
Cem evi yapılması sevindirici .Bende Hava Tugayın da askerlik yaptım .H.B.V Derneğine sık sık giderdik Kütahya merkez de Alevi nufüs %20 nin üzerinde olduğu söylenirdi.Ayrıca Altıntaş ilçesi ve Yoncalı tarafındada alevi olduğunu biliyorum
yakapınarlı_ali 13.03.2006, 17:04 ben 4 yıl boyunca kütahya'daydım.(üniversite) bu süre içerisinde çok fazla canla tanıştım. h.b derneğine de sık sık gidiyorduk hatta bazı etkinlikler de düzenledik. bir dönem haskev adında bir dernek daha vardı. ama daha fazla baskılara dayanamadı ve kapatıldı.
benim kütahya'da en iyi gözlemlediğim şey oradaki alevilerin buyuk oranda asimile olduklarıydı. insanlar birbirlerini bile tanımıyorlardı...
tabi koyde durum biraz daha farklı biraz daha biliyorlar geleneklerini en azından...
"kütahya'da cem evi" güzel bir düşünce ama umarım yaşatmayı başarırlar...
sevgiler,
BesiktasliBABA 13.03.2006, 22:03 kutahyali birinin disinda,kutahyada ogretim goren yada gormus canlarinda bu forumda olmalari beni cok sevindirdi.kutahyadaki asimile konusuna gelince,evet maalesef bu cok yogun ve sistematik sekilde sadece kutahyada degil turkiyenen bicok yerinde yapiliyor.kutahyada carsiya cikinca,benim dikkatimi ceken sey,koyden gelen kadinlarin genelde,salvar ustunde,basortusununde ustune attiklari atliktir,hepsi siyah olur,ustelik koylerden gelen alevi kadinlarida bunlari takar,ayirt edilemezler.kutahyada halen okuyan canlardan varsa,altintas ilcesine bagli zafertepecal koyunde yapilan 30 agustos senliklerine mutlaka katilmalaridir.
herkeze hos geldiniz diyorum.arkadaslar eskisehirde ki alevileri de biliyor musunuz?bilen var mi?
ben eskisehir alevilerini biliyorum ama genelleme olarak bilmiyorum
kızılırmak 16.04.2006, 20:38 kütahya tavşanlının musratlı köyü alevimi bana yazabilirmisiniz arkadaşlar ilginize şimdiden teşekkür ederim sevgilerimle kızılırmak
kalburcu 08.07.2006, 15:18 kütahya arkadaşın yazmadığı başka köyler kırgıllı(karışık),avdan,sofcu nikimde ordan gelir kütahya eskişehir yolu 25 km. kalburcu türbesi
Umudum_Sende 10.07.2006, 09:18 ben kütahya nın domaniç ilçesinde 2 yıl okudum. domaniçli insanlarla çok yakın ilişkilerim oldu. aydın ddüşüneni olduğu gibi aşırı softa olanlarıda var.. ordaki arkadaşlardan ögrendiğim kadarıyla daha önce domaniçte de alevi köyleri varmış fakat zamanla dönmüşler...
murat222 10.07.2006, 17:12 domaniçta 1 tane alevi köyü var.saruhanlar köyünün %90 ı alevi
Umudum_Sende 11.07.2006, 12:29 hiç duymamıştım domaniçli arkadaşlar kalmadığını söylüyolardı ama. demek ki varmış saol...
teminayakber 11.07.2006, 13:55 Merhabalar bende Kütahya Altıntas İlcesine baglı olan Zafertepe Köyündenim.Besiktaslı baba sen kimlerdensin?Hemserimsin ya.Babam seni cok merak ediyor.Çok selamlar tüm candostlara...
BesiktasliBABA 12.07.2006, 02:06 Merhabalar bende Kütahya Altıntas İlcesine baglı olan Zafertepe Köyündenim.Besiktaslı baba sen kimlerdensin?Hemserimsin ya.Babam seni cok merak ediyor.Çok selamlar tüm candostlara...
mrb temina,ben sadece koylun degil ayni zamanda akrabanda oluyorum,ben SEFEROGULLARINDAN SERDAR.abim ve halam bilirler beni,hepsine cok selam,ozel mesaj atacaktim,sanirim ozel mesaj almiyorsun.:thumbup1:
teminayakber 12.07.2006, 14:58 Serdar Abi yeni kayıt oldugum icin özel almıyo galiba.Babam bu siteyi yeni ögrendi bizde hemen üye olduk : ) Seninle burda karsılastıgımıza cok sevindim.
erdoerdogdu 01.10.2006, 11:19 VAy bee Kütahyalıların sayısı artıyor he rgeçen gün ben de kütahyalııım HA BU BEŞİKTAŞLININ AKRABASIYIM..Yapapınarlı Ali ben de çok sık haskeve takılıyordum acaba tanışıyormuyuz.görsem ama kesin bilirim
musa1985 24.10.2006, 20:25 Sİmavda HİÇ Alevİ Olan Mahalle Ya Da KÖy Yokmu Can Lar
Şeyhler Köyü çok büyük bir köy.. 2 Cami ve 2 Cemevi varmış sanırım...
Her ne kadar Sünni İbadetide yapılsa, en azından Cemevlerinde de kendi yollarını sürüyorlar..
arkadaşlar simav ilçesini bende merak ediyorum.bu ilçede hiçmi alevi yerleşim birimi yok?ben olduğunu duymuştum.bilgi verecek arkadaş olursa mennun olurum
murat222 29.10.2006, 22:01 ARAŞTIRMACI YAZAR GÜLAĞ ÖZ'DEN BİR ALINTI:
Simav ilçesinde Alevi izlerine çok sıkça rastlıyoruz. Yöneticiler ve halka “burada Alevi köyü var mı” diye sorduğumuzda. Yanıt artık yok. Biçiminde geliyor. Bize bazı köylerin artık Sünnileştiğinden söz ediyorlar. Simav’da oldukça çok türbe var. Türbeler buranın eski bir Alevi yerleşimi olduğunu kanıtlıyor. Nur cemaatının önemli kişilerinden birisi arkadaşlarımızla birlikte türbelerin gezisine eşlik ediyor. Aydın Durdu arkadaşımız anlatıyor.” Bu Recep çok tehlikeli işler yapıyor. Hep türbelerin adını değiştiriyor. Gittiğimiz birkaç türbenin levhasını sökerek kırdı. Adları bu değil diye” İşte Aleviliğin Simavda başına gelenler hep böyle olmuş gibi görünüyor.
Simav’da Şeyh Bedrettin adına yaptırılmış bir türbe var. Batı köylerine giden caddenin adı Şeyh Bedrettin Caddesi. Levhası da değiştirilmeden yaşatılıyor. Tarihçi Recep bu ismi henüz keşfedememişe benziyor. Umarım bu caddenin ve türbenin adına dokunan çıkmaz.
AleviCan66 11.11.2006, 17:18 Ben Kütahya merkezde okuyorum.Merkezde okuyan aleviler var mı?
Canlar BİRLİK olalım
sidarta54 11.11.2006, 17:28 Ben Kütahya merkezde okuyorum.Merkezde okuyan aleviler var mı?
Canlar BİRLİK olalım
bende merkezde okuyorum kardeşim
AleviCan66 11.11.2006, 17:36 PİR SULTAN ABDAL
Hak için kendini kurbân eylelen
Şah-ı Merdan oğlu İmam Hüseyin
Cümle erenlere fermân eyleyen
Erenler serdârı İmam Hüseyin
Muhammed Ali'nin çeşmi çırağı
Erenler yolunun gülşeni bağı
Ciğerler pâresi gönül durağı
Gözlerimin nûru İmam Hüseyin
Ceddi Muhammed'dir atası Ali
Anası Fâtıma cihan evveli
Cümle evliyâlar ederler beli
Evliyâlar pîri İmam hüseyin
Bâtının sultânı mü'minler şâhı
Gaib ^leminin şems ile mâhı
Şah Hüseyn'im deyü ederler âhı
Mâtem ile zârı İmam Hüseyin
Pir Sultan'ım eydür tutar dâmânım
Dostunun dostuyuz biz hânedânın
Dü çeşmi değil mi Şah-ı Merdânın
Erenler hünkârı İmam Hüseyin
musa1985 12.11.2006, 18:08 slm canlar ben simavda okuyorum burda alevi çok az ben sizinle yani aynı üniversitede okuduğum alevilerle tanışmak isterim sizde isterseniz yazın buraya
Koçubabadan Koçubaba Taliplerine ve diğer Alevi Köylerine sevgiler
nazlıcan43 21.02.2007, 20:14 mrb ben de kütahya hacı bektaş-i veli derneği semah ekibinden bir arkadaş evet ilk duyulduğunda insanlar kütahyada alevi var mı diye şok oluyolar ama var hem de bayağı var hatta 2 senedir cem evi yapmaktayız ama camiler kadar yardım olmuyo insanlar camiye yaptığı yardım kadar duyarlı olmuyolar sizlerinde maddi ve manevi desteklerinize ihtiyacımız vardır en kısa zaman da inş bu cem evimizi kurup daha da bilinçleneceğiz GELİN CANLAR BİR OLALIM...
rockçı turna 23.02.2007, 02:39 mrb ben de kütahya hacı bektaş-i veli derneği semah ekibinden bir arkadaş evet ilk duyulduğunda insanlar kütahyada alevi var mı diye şok oluyolar ama var hem de bayağı var hatta 2 senedir cem evi yapmaktayız ama camiler kadar yardım olmuyo insanlar camiye yaptığı yardım kadar duyarlı olmuyolar sizlerinde maddi ve manevi desteklerinize ihtiyacımız vardır en kısa zaman da inş bu cem evimizi kurup daha da bilinçleneceğiz GELİN CANLAR BİR OLALIM...
slm, hosgeldin foruma...
youtube de kütahya hacı bektas derneginin semah ekibini izlemiştim..yoksa sendemi onlardan birisin:D
ernic 45 14.03.2007, 03:15 sasiralacak ne var kine türkiyenin her yerinde alevi köyü var internet ten bak giresunda bile var trabzonda ordu yani karadenizde heryerinde trnin
murat doğan 06.05.2007, 00:15 mrb ben de kütahya hacı bektaş-i veli derneği semah ekibinden bir arkadaş evet ilk duyulduğunda insanlar kütahyada alevi var mı diye şok oluyolar ama var hem de bayağı var hatta 2 senedir cem evi yapmaktayız ama camiler kadar yardım olmuyo insanlar camiye yaptığı yardım kadar duyarlı olmuyolar sizlerinde maddi ve manevi desteklerinize ihtiyacımız vardır en kısa zaman da inş bu cem evimizi kurup daha da bilinçleneceğiz GELİN CANLAR BİR OLALIM...
merhaba nazlı .
2003 yıllarında dumlupınar üniversitesinde okurken ben de kütahya merkezde hacı bektaşi veli derneğinde semahlar anlamında bilgilerimi aktarmak için semah hocalığı yaptım.kütahyalı arkadaşların bu forumda olmasına sevindim.ancak geç okudum mesajları.benden önce o zaman ali asker abi vardı semah hocası .bide desteğini esirgemeyen bağlama hocası hüseyin abi.ulaşamıyorum onlara.
kütahya merkez de çoğunluğu olmak üzere alevi vatandaşlar var.ama çoğu köyünün alevi köyü olduğunu biliyorum.çoğu insanın bağnaz olduğu bi şehir.şehir insanlarının bizim gibi öğrencilerden nasıl faydalandığını anlatmak la bitiremem.çoooook severler di bizi.dernekin aktif bi çalışması yok.cem evini yaptığı bi etkinlik olarak aklımda kalan inli köyü şenlikleri idi.ama cem evinin yapılması ile güç birliğinin oluşacağına eminim.umarım tamam lanır.ve alevi gençlerin kütahyada yozlaşmasının asimile edilmesinin önüne geçilebilir.
SAYGILARIMLA........KONUYU AÇAN ARKADAŞA AYRICA TEŞK. EDERİM.
orhan 26 es 19.05.2007, 01:49 merhaba benim bildigim alevi köyleri elmalı,körs,inni,yeni ve eski sofça
Seyhlerli1970 19.05.2007, 02:42 Sevgili Kütahyalı Alevi Hemşehrilerim, Kütahya Alevileri ile ilgili herşey aşağıdaki vereceğim linklerdedir. Her türlü bilgiyi burada bulacaksınız. Artık yalnız değilsiniz. Çünkü ilimiz Alevileriyle hakkında tek çalışmaları bulunan bendeniz yanınızdayım. Tüm sorularınızı cevaplandırmaya hazırım. Sevgiyle kalın. Boz atlı Hızır cümlenizin yardımcısı olsun!
İşte o linkler:
1- http://www.aleviforum.com/archive/index.php/t-16478.html
2- http://alevi-du.com/article,tr,2007~05~09,,,3~~,yes~18~now,250_columni st.html
3 - http://www.aleviyol.com/yolalevi/content/view/422/2/
4- http://www.alevi.com/huseyin_demirtas_lis.html
5- Ve ziyaret edebileceğiniz kardeş forumunuz: http://f27.parsimony.net/forum67480/
En_KraL_ALeVi 08.09.2007, 23:28 selam ben kutahya da üni okuyacağım biraz araştırdım ve çok tutucu bir şehir olduğunu duydum,ama burada alevi olduğunu duyduğum için çok sevindim ayrıca ben hisarcık ta okuyacağım beni bu semt hakkında bilgilendirirseniz mutlu olurum...tüm canlara selamlar.
tahtacıgenç 31.12.2007, 14:58 Arkadaşlar kütahyadaki tutum bizim denizlidede var ama bizim köyün şöyle bir şansı var güzelköy dedinmi tüm denizi biliyor.sor adlar cok iyi insanlar derler tahtacılar derler bize bizim köyde 10 yıl oncesine varıncaya kadar namaza giden yoktu simdi bakıyorum her bayramda namaz namaz .köyden gacasım geliyo ama artık kacmacam cunku derneğimiz olacak ve köyü oyle bir bilgilendireceğizki alevi olduklat-rını hatırlayacaklar.kütahyada tutucudur.ama aleviler baskın olursa iyi olur.orneğin bm köyde sünni berberin duvarında hz.ali resmi var.yani suna varıyorum 4000 nüfüslü koyde baskın biziz tahtacıyız.hakkımız yedirmeyiz.hersey bizim tarafta aşağı ve yukarı mahalle olarak ki kısımız.bizler aşağı mahalledeyiz.yani tahtacılar.hersey bizim tarafta muhtar tahtacı.berber pide salonu.köfte salonu eczzane saglık ocagı bizim olduğumuz yer .Hakkınızı kesinlikle yedirmeyin.bizim köyün nüfüsü isterse 10000 olsun bizler 2000 olalım yineden halk bizi tutuar.bizler baskın olmamız gerek.buradan tüm alevilerde sesleniyorum baskın olunben kütahyaya geldiğimde alevi mahallesi dedim halk haaa onlar cok iyi insanlar diyebilsinler(aleviler zaten iyilerdirya yanlış anlamayın) .yeni yılınız kutlu olsun. tahtaciemrah@hotmail.com denizlidenim güzelköy köyü cevap bekliyorum.ekleyebilirsiniz.
AleviCan66 06.03.2008, 14:06 MRB
Kütahyalı canlar.
Kütahya Hacı Bektaşi Veli Derneğinin iletişim bilgileri bilen var mı?(adresi tel no su)
caferkrrsln 11.03.2008, 23:07 herkeze merhabalar bende kütahya' dan cafer.... HBV Dernek tel;-0274-2316033 E.çelbi mahallesinde........
inka2643 14.05.2008, 01:01 arkadaşlar bende kütahya inli köyünden bir canım kütahyanın tutuculuğu eskiye nazaran üniversiteninde etksiyle azalmış olsada devam ediyor. işte bu tutucu ortamda kütahya merkezde cem evi yapıp yaşatmaya çalışan canlara çok teşekkürler
inka2643 14.05.2008, 01:05 inli köylü arkadaşlar sizlerle buradada olsa hasret gidermek güzel olacak mesajlarınızı bekliyorum
|