Orijinalini görmek için tıklayınız : ' CHP'ye hala nasıl oy verirsiniz?'
Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Cem Özdemir'in ev sahipliğinde düzenlenen "Aleviler nasıl bir Türkiye istiyor?" paneli ilginç bir tartışmaya sahne oldu.
AK Parti'ye ağır ithamlarda bulunan Alevi katılımcılara Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, tepki gösterdi. Lagendijk, "CHP, muhtırayı destekliyor. Hâlâ CHP'ye nasıl oy verirsiniz?" dedi.
AK Parti'yi çok başarılı bulduğunu söyleyen Lagendijk, "AK Parti kendisinden önceki bütün laik partilerin toplamından daha fazla reform yapmış ve Türkiye'yi AB'ye daha fazla yakınlaştırmıştır." ifadelerini kullandı. Lagendijk, CHP'nin TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesine itiraz ettiğini, 27 Nisan'daki askerî muhtıradan memnuniyet duyduğunu, Kürt meselesinde sol bir partiye yakışmayacak tavır içine girdiğini hatırlattı.
Hollandalı milletvekili, Türkiye'deki asıl trajedinin AB üyeliği için çalışan gerçek bir sosyal demokrat parti eksikliği olduğunu vurguladı. "Hal böyle iken CHP'ye nasıl oy verebilirim?" diyen Lagendijk aynı soruyu Alevi temsilcilerine yöneltti. Lagendijk, AK Parti'nin başarılı icraatlarına rağmen cinsiyet eşitliği, başörtüsü konusunda daha net bir tavır almamasını da eleştirdiğini söyledi.
Alevilerin Yeşiller'i AK Parti'ye çok yakın bulduklarını ve bu yönde eleştiriler aldıklarını hatırlatan Lagendijk'ın "Yakınlık renkten kaynaklanıyor." şeklindeki sözleri gülüşmelere yol açtı. Paneli yöneten Cem Özdemir ise CHP'nin Alevi adayları seçilebilecek yerlere yerleştirmediğine dikkat çekerek, seçimlerde yine de CHP'yi destekleyip desteklemeyeceklerini sordu.
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ve Almanya Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ise AK Parti'yi eleştirdi. Mecburi din derslerinin 'cinayet' olduğunu ileri süren Öker, 35 kişinin yakıldığı Madımak Oteli'nin hâlâ müzeye dönüştürülmediğini belirtti.
Özel, AK Parti'nin 'şeriat' getirmek istediğini iddia etti. Lagendijk ile Özdemir'in "Yine de CHP'yi mi destekleyeceksiniz?" sorusu üzerine Özel, CHP'yi destekleyeceklerini ifade ederken, Öker, 23 Temmuz'dan itibaren yeni bir sol parti için çalışma başlatacaklarını söyledi.
lejandik böyle diyor.. buda gerici mi acaba?
eldorado 15.06.2007, 15:42 gericiliğini bilmem ama bu ülkenin içişlerine karışma cesaretini nerden buluyor onu anlamış değilim...yani bizim için neyin iyi neyin kötü olacağına onlarmı karar veriyor? bence bu konularda o insanlara verilebilecek en iyi cevap DEFOL...
Bunca sene alevilerin oylarını aldılar ama aleviler için hiç birşey yapmadılar.Aynı hataya tekrar düşmeyelim...
Bu yabancilar kendi derdine düsmüs ab kendi cikarlarini düsünüyor ve cikarlarina akp iyi geliyor ne dense otomatikmen yapiyorlar biri cikarlarini sagliyorsa o kisiden vaz gecmek imkansiz.Türkiyede kendileri yasamiyor vede türkiyede yasayan insanlara mudahale edemezler herkes kendi acisindan hangi partiyi kendine yakin buluyorsa istedigi partiye oy verir.Kimse yönlendiremez elin yabancisi alevilerin ne durumda oldugunu bilmiyor bilsede onun sorunu degil onlarin canlari yanmiyor onlar horlanmiyor.Ya alevi milleti birden kiymete bindi neyse bu arada adimiz duyuluyor secim bitince unutulmayiz insallah.
zazatürk 15.06.2007, 16:05 vermiycem ki :)
Vallahi bay Lagendijk bal gibide oy verecegiz.Sanene ya millet kime oy verirse verir.Senimi gerdi.Bizim ülkeden bir allahin kuluda cikip baska ülkelerin ic islerine burnunu soksa.Yani marsta hayat olsa,demekki oradanda bize müdahale edecekler,bir uzaylilar kaldi karismayan.:lol: Yol gecen hani olmus ülkem.Agzini acan Türkiye hakkinda konusuyor.Ne balli bir ülkeymisiz bee!!!
Kendİ Partİmİzİ Kuruncaya Kadar BaŞka Da Oy VereceĞİmİz Partİ OlmadiĞi İÇİn C.h.p.oy VerecĞİm Oy Kulanma Nedenİm İse Gerİcİ GÜÇlerİn Oy HirsizlĞi YaptĞi İÇİn Ve Adim Adim Şerİata GeÇmek İÇİn Çalimalarin Tehlİkelİ Bİr Boyuta UlaŞtĞi Ve Bu Tehlİkeyİ Atlatmak İÇİn Bu Seferde C.h.p. Oy Verİp A.k.p.nİn GÜÇÜnÜ Önlemek Bu Tehlİkeyİ Atlatmak Demektİr. Ve A.k.p.ye Neden Oy VermeyeceĞİmİzİde Belİrtmelİyİm. 1-İnsan Hem Laİk Hem MÜslÜman Olmaz DedİĞİ İÇİn.
2-vatandaŞa Senİn OĞlunda İŞsİz Kalsin DedİĞİ İÇİn.
3-vatandaŞa Lan DedİĞİ İÇİn
4-kÖylÜ VatanadaŞa Ananida Al Gİt DedİĞİ İÇİn
5-ÖzeleŞtİrme Sonucu YÜzbİnlerce İnsani İŞsİz BiraktiĞi İÇİn
6-memur Ve Emeklİlerİ YÜzde İkİbucuk Zama MahkÜm Ettİklrİ İÇİn
7-kÖyden Tarimi Bİtİrdİklerİ İÇİn.
8-findik Çay Ve Zeytİnİ Yok Ettİklrİ İÇİn 9-bİz Bu Ülkeyİ Satmaya Pazarlamaya Geldİk Dedİklerİ İÇİn.10- Her Şeyİ Babalar Gİbİ Satariz Dedİklerİ İÇİn Ve Kendİ YandaŞlarina PeŞkeŞ Çektİklerİ İÇİn.vs.
Halk Daha Fazla MaĞdur Olmamasi İÇİn Kİm Gelİrse Gelsİn Bunlar Kadar MaĞdur Etmezler Bu YÜzden Oyum U C.h.p. Verecem. ÇÜnkÜ Gİdİp SaĞa Oy AtmayacaĞima GÖre Bu SeceneĞİ Kulanacam Ama DoĞru Ama YanliŞ . Fakat HİÇ Bİr Zaman Sİvasta YakildiĞimizi MaraŞta KesİldİĞİmİzİ Çorumda ÖldÜrÜlen Canlarimizi HİÇ Bİr Zaman UnutmayacaĞim KÖtÜnÜn İyİsİ Deyİp C.h.p. Oy AtacaĞim HoŞca Kalin Canlar
KızılBant 15.06.2007, 16:48 AKP şeriatcılığı geliştirmesi yönüyle tehlikeli. MHP ve CHP gibi partilerde ırkçılığı geliştirmesi açısından tehlikeli. Benden bu partilere oy yok.
AKP şeriatcılığı geliştirmesi yönüyle tehlikeli. MHP ve CHP gibi partilerde ırkçılığı geliştirmesi açısından tehlikeli. Benden bu partilere oy yok.
Chp,nin alevi düsmani oldugunu bilmiyorum ama sizin chp düsmani oldugunuzu görüyorum.Elbetteki chp,yi sevmeyebilirsiniz fikirlerinizi yazabilirsiniz.Kendi yazdiginiz yorumu tiklayin okuyun demek ne kadar dogru okuyan okumustur yazinizi istediginiz kisiye verebilirsiniz oyunuzu saygi duyarim.Chp,yede veren verir saygi duymalisiniz.Ben tikladim ve sadece sizin fikrinizi yazdiginiz yaziyi okudum.Chp,yi kötülemek icin reklam yapmaniz gerekmiyor bilen biliyor sevende öyle seviyor.
KızılBant 15.06.2007, 17:10 Chp,nin alevi düsmani oldugunu bilmiyorum ama sizin chp düsmani oldugunuzu görüyorum.Elbetteki chp,yi sevmeyebilirsiniz fikirlerinizi yazabilirsiniz.Kendi yazdiginiz yorumu tiklayin okuyun demek ne kadar dogru okuyan okumustur yazinizi istediginiz kisiye verebilirsiniz oyunuzu saygi duyarim.Chp,yede veren verir saygi duymalisiniz.Ben tikladim ve sadece sizin fikrinizi yazdiginiz yaziyi okudum.Chp,yi kötülemek icin reklam yapmaniz gerekmiyor bilen biliyor sevende öyle seviyor.
CHP-MHP koalisyonunu benimsiyorsan sana diyecek lafım yok. Alevi katili köpek mhplilerle koalisyon yapacak derecede ırkçılaşan bu chp ye oy yok. Siz verin oyları sonra ah vah edersiniz CHP - MHP koalisyonunu görünce. Kimbilir belkide çok sevinirsin :) ben CHP ye dolayısıyla MHP ye oy vermem..
Ben size saygi duyuyorum kime verirseniz verebilirsiniz oyunuzu ama herkes kendi bilir böyle her yazinizda chp alevi düsmanidir diye yazilariniz ciktigi icin dedim.bende kendi fikrimi söylersem genc partiye asla güvenmem asla vermeyin insanlari kandiriyor diye reklam yapsam nasil olur.
Birde bagimsiz adaylara ne kadar taniyor herkes nasil güvenebilinilir.Bunun güvencesini kim verebilir insanlara akp mhp zaten bizden cok uzaklar.
Chp,nin alevi düsmani oldugunu bilmiyorum ama sizin chp düsmani oldugunuzu görüyorum.Elbetteki chp,yi sevmeyebilirsiniz fikirlerinizi yazabilirsiniz.Kendi yazdiginiz yorumu tiklayin okuyun demek ne kadar dogru okuyan okumustur yazinizi istediginiz kisiye verebilirsiniz oyunuzu saygi duyarim.Chp,yede veren verir saygi duymalisiniz.Ben tikladim ve sadece sizin fikrinizi yazdiginiz yaziyi okudum.Chp,yi kötülemek icin reklam yapmaniz gerekmiyor bilen biliyor sevende öyle seviyor.
Kesinlikle katiliyorum.Insanlari kendi düsüncesine meyillendiriyor arkadas.Ama kesinlikle yanlis.isteyen istedigine verir.Burada iyi veya kötü reklamini yapmaya gerek yok.Bizlerde oy verecegimiz partiyi söylüyoruz illada ona oy verin yada vermeyin demiyoruz.kime verirseniz verin beni ilgilendirmez.
arkadaşım bırak isteyen istediğine oy versin.öyle bir hal aldıki bu konu.herşey gün gibi ortada ve insanlar görmek istediklerini görür.biz en iyisi Atatürk'ün laiklik inkılabını koruyalım diyemiyorum da artık.devlet din birbirine girdi istemesekte.Allah sonumuzu hayır etsin.
doruktaisyan 15.06.2007, 19:01 sokaga baktıgımızda yine chp deniliyor başka bir alternatifi yok ama vercez sesleri var artık sol yeni bir umut yaratmak zorunda solun asıl sola ihtiyacı var
eldorado 15.06.2007, 19:07 ne kadar aciz bir ülkede yaşıyoruz değilmi...30 milyon sol görüşlü bir ülkede sol olmayan bir partinin eline bakmak ne kadar özgür ve demokratik olduğumuzun en büyük kanıtı olsa gerek...bu acizliğimizi chp yi alternatifsiz görmekle dahada pekiştirmek...söyleyecek bir şey bulamıyorum...
anadolu75 15.06.2007, 20:24 chp artik beklenenleri yapamiyor birde mhpyle koalisyon olusturuyorlar.boyle partiye oy vermek kendine yapacagin en kotu seydir.chp gittikce sagcilasiyor.bunun cezasini 22 temmuzda oderler.
tamam chp alevileri kandırıyor, seçilemeyecek yerlerden aday gösteriyor. baykal sünni yandaşlarını meclise taşınması için açık açık alevileri kullanılıyor. ama lagendijk ne demeye çalışıyor açıkcası onu da çözemedim? halen chpmi destekliyorsunuz derken akp'i işaret eder gibi bir hali var. her türlü rezilliğe rağmen en kötü chp bile ümmetci akp'ye değişilmez. umarım özel'in konuşmasında ifade ettiği partileşme süreci bir an önce başlar.
veririm hemde babalar gibi.
izmir_35 15.06.2007, 21:43 chp oy verip vermenin kararı kimseye düşmez herkes kime oy vereceği konusunda özgürdür isteyen verir istemeyen vermez ama şunu belirteyim chp den başka partide barajı gecemez akp ye karşı chp başka seçenek göremiyorum oyum dsp ye ama chp yi desteklediği için chp ye sosyal demokratlar için tek çözüm chp dsp ( shp yok zaten)
neden bu chp düşmanlığı anlamıyorum akp nin istediğide bu zaten sol ve alevi yurtdaşların kafasını karıştırmak
erdem_akyurek 15.06.2007, 23:52 gericiliğini bilmem ama bu ülkenin içişlerine karışma cesaretini nerden buluyor onu anlamış değilim...yani bizim için neyin iyi neyin kötü olacağına onlarmı karar veriyor? bence bu konularda o insanlara verilebilecek en iyi cevap DEFOL...
arkadaşım ağzına sağlık sana aynen katılıyorum Türkiye Cumhuriyeti bağımsızdır kimsenin bizim ülkemizin iç işlerine karışmasına hakkı yoktur
doruktaisyan 16.06.2007, 01:57 ya aslında hala işin fanatikliyini yapıyoruz galiba neden bu chp düşmanlıgı arkadaşın biride babalar gibi oyum chp ye yazmış kimse kimseyi kandırmasın her kes sizin gibi düşünmeye bilir ben chp ye oy vermeyi aklımdan bile geçiremem cünkü chp yi solda bile görmüyorum kimse oldugunu söylüyemez cünkü yaptıkları ortada hani akp gelmesinde chp y verim denizden düşüpte yılana sarılmak gibi geliyo bana hani bir fark söyleyin ikiside imf yi destekliyo solda dediyiniz chp 301 evet diyo bumu solculuk kimse kimseyi kandırmasın chp ye verilen oy asıl boşa gidecek oydur herkes dürüst olsun ve düşünsün koltugun kavgasında olanları asla desteklemedim çünkü ben bir insanım
Bunca sene alevilerin oylarını aldılar ama aleviler için hiç birşey yapmadılar.Aynı hataya tekrar düşmeyelim...
Aleviler kendileri için birşey yapamazlar, seslerini yükseltmezlerse, bizim için kimse bir şey yapmaz güzel dostum...
Sayın ŞAİR
"Kendİ Partİmİzİ Kuruncaya Kadar" sözünün altında yatan anlam,yani bir alevi partisinin kime ne faydası olabilir ki? Böyle bir partinin AKP den ne farkı olabilir!!! Bizler dini görüşlerimiz ve köklerimizle değil siyasi anlamda açlığımız,işsizliğimiz gibi ortak noktalarda buluşmalıyız!!
Bir şey daha var kafamı karıştıran; Olaylara neden sadece Alevi konusundan bakıyoruz!! Her fırsatta CHP'nin aleviler için bir şey yapmadığını söylüyor,CHP'yi kendimiz ve beklentilerimiz üzerinden kötülüyoruz!!! Niye diyemiyoruz ki CHP 'yi ( iyi veya kötü, tartışılır) Şeriat düşüncesine tercih ederim... Birlikte durup,birlikte hareket edemediğimiz her an ve gün Akp'nin işine geliyor ve eğer tek sorun buysa sizi temin ederim ki AKP düşüncesi de aleviler için bir şey yapmıcak!!!
Birlikte olmak ve bu şeriatçı ve fetullahçı düşünceden kurtulmak 22 temmuzda seçmenin birinci görevi gibi gözüküyor!!!
Saygılar
Kimse burda CHP'ye sütten çıkmış ak kaşık demiyor,ama bir akp ve mhp ilede aynı kefeye koymak biraz ağır değilmi sizce.Alternatif bir parti söyleyin o zaman millet değerlendirsin ama tabi barajı tek başına aşabilecek ve terörü desteklemeyecek olması kaydıyla ve kürt,türk,alevi,sünni vs ayırmayacak eşit olabilecek varsa tabi eğer.Bunların hepsini şu parti yapacak diyen varmı?
"Kendİ Partİmİzİ Kuruncaya Kadar" sözünün altında yatan anlam,yani bir alevi partisinin kime ne faydası olabilir ki?
En büyük faydası kuşkusuz başta aleviler olmak üzere, tüm sosyal demokrat aydın zihniyetlere olacaktır. Ayrıca bu sorunuzun asıl cevabı bir önceki serzenişinizin içinde yatıyor zaten;
Aleviler kendileri için birşey yapamazlar, seslerini yükseltmezlerse, bizim için kimse bir şey yapmaz güzel dostum...
Seslerini duyurabilmek için baykal gibi hizipcilerin insafını beklemektense, kaderinizi sünnilerin iki dudağı arasından çıkacak sözlere bırakmaktansa. Artık alevilerinde kendi iplerini bir yerden ellerine alma zamanı gelmiştir. En azından siyasal anlamda örgütlü bir yapının duruşu aleviler adına çok daha verimli olacaktır. Özlük haklarınızı savunabilmeniz için, hiç kimse'ye mecbur olmadığınızı birileri fark edecektir.
Böyle bir partinin AKP den ne farkı olabilir!!! Bizler dini görüşlerimiz ve köklerimizle değil siyasi anlamda açlığımız,işsizliğimiz gibi ortak noktalarda buluşmalıyız!![/COLOR]
Alevilik inancı ile ilgili dogmatik bir yapı içerisindeki sünni inancının temel mantalitelerini bir tutamazsınız. Alevi inanç merkezli kurulan, ya da sinerjisini alevilerin yarattığı bir parti aydın görüşlü sünnilerle beraber rahatca çalışabilecek bir alt yapıda bünyesinde mevcut demektir. Çünkü anadolu alevi inancının fanatizmi bile humanizm merkezlidir. Asla karşıt görüşlerden birileri yanmaz, tekbir sesleri eşliğinde kelleleri uçurulmaz, inancınızın mübah saydığını iddia ederek delik deşik etmezsiniz dogmalarınıza uymayanları, kaldıki zaten tek dogmanız insana olan saygı ve 72 milletin bir görüldüğü bir kabuldür. Alevilik olarak kabul ettiğimiz bir çok öğretiyi sosyal demokrasi anlamında bir çok görüşte ismi alevilik olmadan benimsemiştir. Yani saydığınız açlık, işsizlik gibi önemsenmesi gereken bir çok temel insan haklarının onarılması için beklenilen mevcut direnç alevilik inancı ile zıt kavramlar değil, öğretilerinin gerekliğidir zaten. Böyle bir oluşumun sinerjisinin aleviler tarafınca yaratılmasının özellikle bir aleviye ters gelmeside oldukça manidardır. Bir yandan seslerinizi yükseltmeyince, siz kendiniz için birşey yapmayınca kimse sizin için birşey yapmaz deyip, ardından da kendileri için bişey yapmaya çalışan alevileri akp gibi yoz bir zihniyetle aynı tutmak, bir alevi adına mazoşist bir çelişkidir.
Sn. CANCA; Bir alevi partisinin fayda ve zararlarını geçen aylarda açılan bir başlıkta uzun uzun konuştuk...Şimdi böyle bir tartışmaya girmek yersiz olacaktır...Ben sadece kurulacak bir alevi partisinin fayda sağlamayacağını söylemek ve bizim anadolu insanı olarak ortak buluşma noktamızın Alevilik değil, siyasi anlamda işsizlik,fakirlik,açlık gibi konular olmalıdır... Bu saydığım maddelerin alevisi sünnisi olmaz... Bence bu tartışmayı uzatıp,arkadaşları sıkmayalım,geçen aylarda uzun uzun konuşuldu çünkü bu konu...
Saygılar
bıldırcın24 16.06.2007, 14:07 Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Cem Özdemir'in ev sahipliğinde düzenlenen "Aleviler nasıl bir Türkiye istiyor?" paneli ilginç bir tartışmaya sahne oldu.
AK Parti'ye ağır ithamlarda bulunan Alevi katılımcılara Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, tepki gösterdi. Lagendijk, "CHP, muhtırayı destekliyor. Hâlâ CHP'ye nasıl oy verirsiniz?" dedi.
AK Parti'yi çok başarılı bulduğunu söyleyen Lagendijk, "AK Parti kendisinden önceki bütün laik partilerin toplamından daha fazla reform yapmış ve Türkiye'yi AB'ye daha fazla yakınlaştırmıştır." ifadelerini kullandı. Lagendijk, CHP'nin TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesine itiraz ettiğini, 27 Nisan'daki askerî muhtıradan memnuniyet duyduğunu, Kürt meselesinde sol bir partiye yakışmayacak tavır içine girdiğini hatırlattı.
Hollandalı milletvekili, Türkiye'deki asıl trajedinin AB üyeliği için çalışan gerçek bir sosyal demokrat parti eksikliği olduğunu vurguladı. "Hal böyle iken CHP'ye nasıl oy verebilirim?" diyen Lagendijk aynı soruyu Alevi temsilcilerine yöneltti. Lagendijk, AK Parti'nin başarılı icraatlarına rağmen cinsiyet eşitliği, başörtüsü konusunda daha net bir tavır almamasını da eleştirdiğini söyledi.
Alevilerin Yeşiller'i AK Parti'ye çok yakın bulduklarını ve bu yönde eleştiriler aldıklarını hatırlatan Lagendijk'ın "Yakınlık renkten kaynaklanıyor." şeklindeki sözleri gülüşmelere yol açtı. Paneli yöneten Cem Özdemir ise CHP'nin Alevi adayları seçilebilecek yerlere yerleştirmediğine dikkat çekerek, seçimlerde yine de CHP'yi destekleyip desteklemeyeceklerini sordu.
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ve Almanya Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ise AK Parti'yi eleştirdi. Mecburi din derslerinin 'cinayet' olduğunu ileri süren Öker, 35 kişinin yakıldığı Madımak Oteli'nin hâlâ müzeye dönüştürülmediğini belirtti.
Özel, AK Parti'nin 'şeriat' getirmek istediğini iddia etti. Lagendijk ile Özdemir'in "Yine de CHP'yi mi destekleyeceksiniz?" sorusu üzerine Özel, CHP'yi destekleyeceklerini ifade ederken, Öker, 23 Temmuz'dan itibaren yeni bir sol parti için çalışma başlatacaklarını söyledi.
Sevgili arkadaşım; Lejandik denilen zat_i muhteremden daha iyi bu ülkeyi bildiğiniz gerçeğinide kabullenirseniz,ülke de yaşadığınızı düşünerek savunuyorum bu savı,bu muhteremden daha da gerici olduğunuz ayan beyan.
bu ülke de yaşayıp senin gibi gerçekleri görmek istemeyen o kadar çok insan var ki alıntı olarak alıp sitemizde paylaşmış olduğun konunun maşası görevini üstlenmek ve zat_i muhteremin gerici olup olmadığı sorusu dışında bir fikrini göremedim.her neyse gelelim darbe ve C.h.p mevzuuna
askerin ülke meselelerindeki tavrına seninle,sevgili fikirdaş karma eşbakan gibi düşünmüyorum.
Her türlü fikr_i düşünceye darbeye herkes gibi bende karşıyım.Ama bu fikir ve düşünce; özgür iradenize gen vurup,ülkeyi bağnaz,yobaz ve önüne geçilmiyecek bir irtica yuvası yapacaksa karşı değil; başında olurum askeri savın ,düşüncenin ve müdahalenin
Varolduğumuz ülke'de bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti, çaresizliği ve zavallığı hakim.
Siz bilirmisiniz 23 Nisan ulusal egemen ve cocuk bayramında yaşanan talihsizliği.Okul'un ne anlam ifade ettiğini kavramaya çalışan cocuklara oyunlarla eğlenmeleri sağlanılması gerekirken,tesettür giydirmeleri;
Şiir okuyup ulu önder'i anmak ,vatanseverliği anlatılması gerektiği, tüm dünya'da cocuklara ait tek bayramın mimarı olduğu,ve ona olan minnetkârlığımız anlatılması gerekirken,ne acıdır ki ilâhiler okutulup,sanki ülkede hiç dini bayram yaşamıyormuşuz gibi dini bayramlarını kutlamışlar.
Gürlenip esecek; yarınların ulu çınarlarını, şimdiden daha filizlenme çağında iken eğip yanlış,yanlı ve makineleştirilmiş ogün samaslar,metin kaplanlar,müslüm gündüzler,fadime şahinler yetiştirme girişiminde bulunuyorlar.
Neden askeri muhtıradan önce bahsi geçmedi bu mevzuların.Hadi geçti diyelim ne gibi bir girişimde bulunuldu.önlemek adına,
bu bilinen iç yüzüleri ya bilinmeyenler dershane adı altında kendi aralarında hizmet olarak adlandırdıkları irticayi öğretimden haberdar mısınız?haberdarsanız yaptırımınız ya da olayın yasallık boyutu ................?
Darbe elbette ülkenin gerilemesine,medeniyetlerin önüne engeldir ama hizmet ettiği amaç kutsallık kadar yerindedir.......
Mevcut genel başkanına tepkili ve tasvibimin mümkün olmayışına rağmen bu gerici yanlı ve yobaz mevcut iktidarı yıkacak tek parti olarak gördüğüm için C.H.P bünyelerinde devrim'in savunucusunun katillerini,bulundurdukları,aydın,düşünür yazar ilim ve irfan sahibi canların canlarına kaste göz yumdukları için C.H.P, çiftçiyi analarına yönlendirdikleri için,gözünüzü toprak doyursun deme küstahlığında bulundukları için C.H.P oğlunu amerika kucağında barındırıp yatıran,ülke çocuklarına da askerlik yatma yeri değildir deme münâsebetsizliğinde bulundukları için chp
ben bu partinin savunucusu,avukatı yanlısı ya da kayıtlı üyesi değilim ama mecburi bir görev olarak buluyorum.
içinden çıkmamız gereken bir buğran içindeyiz bu buğran bizi hiçe sayan,dediği dedik olan akp'den başkası değil,
Ülkede herşeyin yolunda gittiği bi dönem içinde olmuş olsaydık C.H.P ye baykal olduğu sürece oy vermezdim.
ilkay123 16.06.2007, 14:17 CHP-MHP koalisyonunu benimsiyorsan sana diyecek lafım yok. Alevi katili köpek mhplilerle koalisyon yapacak derecede ırkçılaşan bu chp ye oy yok. Siz verin oyları sonra ah vah edersiniz CHP - MHP koalisyonunu görünce. Kimbilir belkide çok sevinirsin :) ben CHP ye dolayısıyla MHP ye oy vermem..
Her kesimin kendine göre yorumu vardir.MHP alevi birini aday gösteriyorsa o partiyi desteklememiz gerekmiyor.CHP nin daha secim bitmeden mhp ile koalisyon yapacagini söyleyen sizler oy vermez iseniz tabiki koalisyon zorunludur.Sizler bu koalisyona karsi iseniz CHP nin tek basina iktidara gelmesi icin calisirdiniz.Baraji asamayan diger sol partilere verilen oylar dahi bazi secim bölgelerinde MHP nin daha fazla milletvekili cikarabilecegini bile hesaba katmadan,daha olasiliklar arasinda olan bir ihtimala karsilik CHP ye oy yok diyorsunuz.Sizin verdiginiz oy baraji asamayan bir sol partiye verildigi taktirde sizin oyunuzun kimlere yarayacagini düsünerek yorumunuzu yaparsaniz daha saglikli olmazmi?CHP bu secim sistemi ile desteklenecek kötüler arasinda en iyi siyasal partidir.Bu mantik muhasebesidir.Bu secim sistemi ile CHP disinda bir sol partiyi desteklemek MHP ye veya bazi secim bölgelerinde AKP ye oy vermekle es degerdedir...bu secim sistemini iyi idrak ederek ,iyi anlayarak oylarimizi kullanmamizuda fayda vardir...saygilar...
bıldırcın24 o kastettiğini totaliter, teokratik, şeriatcı gerici yönetim biçimi gelirse seninle birlikte savaşırım bundan çekincen olmasın. savaş ve şiddet yanlısı her müslümanım diyenden daha çok sizlere değer verdiğimi nasıl anlatabilirim bilmem ama öylelerin gözünde alevi, solcu, sağcı, vatansever, çalışkan, işadamı esnaf ne ise nezdsinizde gerici gözüken ben ve bir çokları aynı kefedeler. köktendinciliğe karşıyım. istatistiklerde bu ülkede şeriat isteyenlerin rakkamı halkın binde biri ni bile teşekkül etmiyor.
fakat bu parti dindar olmakla birlikte bu rejiminde yegane koruyucusudur diye düşünüyorum. ekonomik gelişim, ab üyeliği, ve nihayetinde liberalizm, libarelizm.. (istenilen bu) dün başbakanın ağzından ''ben dindar olmanın gayreti içinde olan birisiyim, ancak bir başbakanlık sıfatıyla dinsizi korumak ta benim asli görevlerimin arasındadır' sözü tekrar yüreklerimize su serpti. chp hiç bir zaman bunu başaramamıştır başaramıyacakta. chp ye yüzyılda iktidar hakkı tanınsa yine başaramaz. çünkü camide namaz kılan milyonları tehlike olarak görüyor chp, sokaktaki veyahut okuldaki aleviyi cemeveindekine tercih ediyor.. ve değerlerden korkuyor. biz batıyı tanımlerken sadece batının politikasını taklid ediyoruz. halbuki batının siyaseti insan ve toplum eksenlidir. hal böyle olunca adelet, kültür, ekonomik gelişim ve bilgi değerleri çıkıyor. çünkü her insanın istediği bu değerlerdir.
islamda ''islam devleti'' denen unsur yoktur. ancak islam müslüman yöneticilerin olmasını tercih eder. korku senaryoları üretmeyelim, korku tellallığı yapmayalım. gerici ve marjinal gruplar her zaman olmuştur. onların başarı kazandığı çok azdır. her zaman tarih sahnesinin değirmen kulisinde ufalanmışlardır. dünyanın her yerinde vardır yine bu marjinalleri üreten mekanizmaların başında politikacılar gelmektedir. bir abd li politikacıya göre 6 milyar insan fazladır ancak bir iskandinavlıya göre ne kadar zengin olsakta paylaşalım, değer üretelim kaygısı vardır. abd ile isvec veya norvec arasındaki insani farklılıklar gözle görülecek kadar açık ve nettir, güzel yürekli kardeşim sizi daha geniş düşünmeye davet ediyorum. bilmem anlatabiliyormuyum.
gencsosyalist 16.06.2007, 15:18 Vallahi bay Lagendijk bal gibide oy verecegiz.Sanene ya millet kime oy verirse verir.Senimi gerdi.Bizim ülkeden bir allahin kuluda cikip baska ülkelerin ic islerine burnunu soksa.Yani marsta hayat olsa,demekki oradanda bize müdahale edecekler,bir uzaylilar kaldi karismayan.:lol: Yol gecen hani olmus ülkem.Agzini acan Türkiye hakkinda konusuyor.Ne balli bir ülkeymisiz bee!!!
vallahi kardeş sen kendi adına konuş.... chp ye oy verebilirsin...Kimse burda başka bir ülkenin iç işlerine karışmıyor.hem karışsa ne olacak ki....türkiye de baykalla,bahçeliyle yaşayacağıma, avrupada lagendijk le beraber yaşarım daha iyi.......:surrender
alevı devrımcı 16.06.2007, 15:27 chp ye nasıl oy verılır
alevı devrımcı 16.06.2007, 15:28 Chp
Bu Lagendijk efendinin sözlerini okuyunca daha da çok oy veresim geldi CHP'ye.Benim oyum kendisini asla ilgilendirmez.Öyle boşuna çenesini yormasın.Bu ülkeyi kendi kuklaları olan şeriatçılara teslim etmeyeceğiz.
bıldırcın24 19.06.2007, 18:03 bıldırcın24 o kastettiğini totaliter, teokratik, şeriatcı gerici yönetim biçimi gelirse seninle birlikte savaşırım bundan çekincen olmasın. savaş ve şiddet yanlısı her müslümanım diyenden daha çok sizlere değer verdiğimi nasıl anlatabilirim bilmem ama öylelerin gözünde alevi, solcu, sağcı, vatansever, çalışkan, işadamı esnaf ne ise nezdsinizde gerici gözüken ben ve bir çokları aynı kefedeler. köktendinciliğe karşıyım. istatistiklerde bu ülkede şeriat isteyenlerin rakkamı halkın binde biri ni bile teşekkül etmiyor.
fakat bu parti dindar olmakla birlikte bu rejiminde yegane koruyucusudur diye düşünüyorum. ekonomik gelişim, ab üyeliği, ve nihayetinde liberalizm, libarelizm.. (istenilen bu) dün başbakanın ağzından ''ben dindar olmanın gayreti içinde olan birisiyim, ancak bir başbakanlık sıfatıyla dinsizi korumak ta benim asli görevlerimin arasındadır' sözü tekrar yüreklerimize su serpti. chp hiç bir zaman bunu başaramamıştır başaramıyacakta. chp ye yüzyılda iktidar hakkı tanınsa yine başaramaz. çünkü camide namaz kılan milyonları tehlike olarak görüyor chp, sokaktaki veyahut okuldaki aleviyi cemeveindekine tercih ediyor.. ve değerlerden korkuyor. biz batıyı tanımlerken sadece batının politikasını taklid ediyoruz. halbuki batının siyaseti insan ve toplum eksenlidir. hal böyle olunca adelet, kültür, ekonomik gelişim ve bilgi değerleri çıkıyor. çünkü her insanın istediği bu değerlerdir.
islamda ''islam devleti'' denen unsur yoktur. ancak islam müslüman yöneticilerin olmasını tercih eder. korku senaryoları üretmeyelim, korku tellallığı yapmayalım. gerici ve marjinal gruplar her zaman olmuştur. onların başarı kazandığı çok azdır. her zaman tarih sahnesinin değirmen kulisinde ufalanmışlardır. dünyanın her yerinde vardır yine bu marjinalleri üreten mekanizmaların başında politikacılar gelmektedir. bir abd li politikacıya göre 6 milyar insan fazladır ancak bir iskandinavlıya göre ne kadar zengin olsakta paylaşalım, değer üretelim kaygısı vardır. abd ile isvec veya norvec arasındaki insani farklılıklar gözle görülecek kadar açık ve nettir, güzel yürekli kardeşim sizi daha geniş düşünmeye davet ediyorum. bilmem anlatabiliyormuyum.
Değerli arkadaşım;ülkenin sorunlarına o kadar mahsumane bakıyorsun ki senin yazmış olduğun bu düşünceleri okuyan her kim olursa olsun, her şey süt liman sanır.Aslında bunda senin payın fazla; içindeki güzelliklerinle,temenni'de bulunup ülkenin olmasını düşündüğün güzellikleri ile tasarlıyorsun kafanda ama bu senin hayal ettiğin kadar mahsumene değil,
Kimsenin dindarlığından inanç ve yaşam şeklinden ürkmüyoruz.
Bizim rahatsız olduğumuz yan, kişi inanç ve özgürlüğünü kendi münferit düşünce ve iradesi ile muhasebe etmeli, bunu yaparken de kimseyi etki altına alma,yönlendirme ya da olmazsa olmaz görsel şovlarla insanları rahatsız edecek boyutta sunmamalı inanç ve yaşam biçimini; kimseyi de böyle bir modele sığdırmamalı......
yeğane koruyucu olduğunu düşündüğün mevcut iktidar generallerinin senin bilmediğin bazı yanlarından bahsedeceğim,bakalım örnekler sunup yakıştırmada bulunduğun iskandinav ülkeleriyle olan farklılıklarımızı ayırt edebilecekmisin.ayırt edeceğinden şüphem yok gerçi ama kabullenebilecekmisin o tartışılır.
Bize telaşlanmayın diye telkinde bulunduğunuz, 11nci cumhurbaşkanı olarak halka arz edeceğiniz sezsiz,sakin görünümlü Abdullah gül
kapatılan refah partisinin hazineden almış olduğu 11 trilyon TL'lik yardımı;sahte belgeler kullanarak harcadığını,il teşkilatlarına ödenmediği halde ödemiş gibi gösteren refah partisi kurucuları,yöneticilerinin evrakta sahtecilik,yolsuzluk,zimmete para geçirmek suçlarından yargılandığı, mahkemenin 6 mart 2002'de mahkumiyet kararı verdiğini,
kayıp trilyon davasının sanıklarından Abdullah gül'ün milletvekilli dokunulmazlığı sebebi ile yargılanamadığını, akp hükümeti'nde dış işleri bakanı olduğunu mal varlıkları üzerine ihtiyati tedbir konulduğunu.
Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi arefesinde ankara 6.sulh hukuk mahkemesi,tedbiri kaldırdığını
Abdullah gül'ün oğlunun Londra'da Merill lynch'te çalıştığını ve bu şirketin (cüneyt)zapsu-el kadı ortaklığı olan Bim mağazalar zincirine ortak olduğunu
pekiyi başbakan sıfatıyla kendine sunduğu saltanatı milletinden esirgeyen gariban başbakanımıza ne demeli!......
Belediye başkanı olduğu dönemde verdiği mal beyanında 2 evi 1 arabası ve birde şirket ortaklığı olduğunu söyleyen,tayyip erdoğan'ın oğlunun 3 milyon dolara gemi aldığını,sevgili başbakanımızın iş adamı olan dostlarının verdiği bursla yurt dışında okuyan çocuklarının şimdi gemi alacak servet birikimine nasıl eriştiği konusunda bir fikrinin olmadığını da biliyorum.
Evet sevgili arkadaşım hal böyle iken böyle temiz ve bozulmamış olan yüreğini bu çirkinliklerden uzak tut.madem bu kadar sade ve pak düşünüyorsun mevcut hükümet hakkında bir kez daha düşün.hayır ben halen aksini düşünüyorum diyorsan allah cümlü cemaatinizi ıslâh etsin derim....
sevgi ile kal akıl ihsanla yol al.
avrupa birligi yalakasi cikmis ne diyor sen verme vermek isteyenleri ne engelliyosun
eldorado 19.06.2007, 18:10 tamam arkadaşlar...sakin olun chp ye hala nasıl oy verirsiniz diye soruldu dimi..;
bakın seçim günü sabah erkenden oy vereceğiniz yere gidin,sıranızı bekleyin,size bir pusula verecekler ona kaşenizi basın...geleceğimizi karartın....
bakin benim demek istedigim su
chp'yi begenmiyorsunuz ne yani seriatcilari mi basa getirelim?
yada cogu oy kullanmayacagini söylüyor, bence bi insan sandiga gitmiyorsa,sonradan karsilasacagi zorluklar icin hakki icin felanda protesto etmeye haykirmaya kalkmamali, sonuc olrk sandiga gidip o partiyi durdurmak icin ona buna oy vermedi!
görüyorsaniz chpden baska bi parti verinm oda mhp olur heralde aleviler mhpye ilgi duyamya basladi da, yaksinlar bicsinler oy versinelr
Fransızlar nasıl Sarkozy gibi birisine oy veriyorsa öyle verirler.
Ayrıca, bu AB milletvekillerinin her konuda Türkiye'nin içişlerine karışmayı da geçip, hangi partiye oy verileceğine bile karışması bence "kabak" tadı verdi.
Oldu olacak, seçimleri kaldıralım, AB birisini atasın Türkiye'nin başına.
Zaten gelecekte öyle olacak gibi.
Değerli arkadaşım;ülkenin sorunlarına o kadar mahsumane bakıyorsun ki senin yazmış olduğun bu düşünceleri okuyan her kim olursa olsun, her şey süt liman sanır.Aslında bunda senin payın fazla; içindeki güzelliklerinle,temenni'de bulunup ülkenin olmasını düşündüğün güzellikleri ile tasarlıyorsun kafanda ama bu senin hayal ettiğin kadar mahsumene değil,
Kimsenin dindarlığından inanç ve yaşam şeklinden ürkmüyoruz.
Bizim rahatsız olduğumuz yan, kişi inanç ve özgürlüğünü kendi münferit düşünce ve iradesi ile muhasebe etmeli, bunu yaparken de kimseyi etki altına alma,yönlendirme ya da olmazsa olmaz görsel şovlarla insanları rahatsız edecek boyutta sunmamalı inanç ve yaşam biçimini; kimseyi de böyle bir modele sığdırmamalı......
yeğane koruyucu olduğunu düşündüğün mevcut iktidar generallerinin senin bilmediğin bazı yanlarından bahsedeceğim,bakalım örnekler sunup yakıştırmada bulunduğun iskandinav ülkeleriyle olan farklılıklarımızı ayırt edebilecekmisin.ayırt edeceğinden şüphem yok gerçi ama kabullenebilecekmisin o tartışılır.
Bize telaşlanmayın diye telkinde bulunduğunuz, 11nci cumhurbaşkanı olarak halka arz edeceğiniz sezsiz,sakin görünümlü Abdullah gül
kapatılan refah partisinin hazineden almış olduğu 11 trilyon TL'lik yardımı;sahte belgeler kullanarak harcadığını,il teşkilatlarına ödenmediği halde ödemiş gibi gösteren refah partisi kurucuları,yöneticilerinin evrakta sahtecilik,yolsuzluk,zimmete para geçirmek suçlarından yargılandığı, mahkemenin 6 mart 2002'de mahkumiyet kararı verdiğini,
kayıp trilyon davasının sanıklarından Abdullah gül'ün milletvekilli dokunulmazlığı sebebi ile yargılanamadığını, akp hükümeti'nde dış işleri bakanı olduğunu mal varlıkları üzerine ihtiyati tedbir konulduğunu.
Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi arefesinde ankara 6.sulh hukuk mahkemesi,tedbiri kaldırdığını
Abdullah gül'ün oğlunun Londra'da Merill lynch'te çalıştığını ve bu şirketin (cüneyt)zapsu-el kadı ortaklığı olan Bim mağazalar zincirine ortak olduğunu
pekiyi başbakan sıfatıyla kendine sunduğu saltanatı milletinden esirgeyen gariban başbakanımıza ne demeli!......
Belediye başkanı olduğu dönemde verdiği mal beyanında 2 evi 1 arabası ve birde şirket ortaklığı olduğunu söyleyen,tayyip erdoğan'ın oğlunun 3 milyon dolara gemi aldığını,sevgili başbakanımızın iş adamı olan dostlarının verdiği bursla yurt dışında okuyan çocuklarının şimdi gemi alacak servet birikimine nasıl eriştiği konusunda bir fikrinin olmadığını da biliyorum.
Evet sevgili arkadaşım hal böyle iken böyle temiz ve bozulmamış olan yüreğini bu çirkinliklerden uzak tut.madem bu kadar sade ve pak düşünüyorsun mevcut hükümet hakkında bir kez daha düşün.hayır ben halen aksini düşünüyorum diyorsan allah cümlü cemaatinizi ıslâh etsin derim....
sevgi ile kal akıl ihsanla yol al.
basit değil, kısaca basitlik yasaların değişmesi ve 12 eylül darbesi yasalarının değişmisi. olaya bu kadar basit..
mevcut hükümet hakkında sadece ekonomik olarak gelişmeyi bekleyen ekonominin bir parçasıyım. başka şeyler beni ilgilendirmiyor. chp bunu yapabilirmi sittin başaramaz. ''ne var yani işadamlarımızda 1/2 sene kazanmazsın, '' önemli olan mide değil rejim dir '' diyen bir zihniyetten hiç bir şey bekleyemezsiniz..bekleyemem..
görünen oki chp nin yüzde 14 lük kısmının coğu alevi kesimdenmiş.
abdullah gül ün oğlu nun merry linchte çalışması onun cumhurbaşkanı olmamamsı için nedenmi?. merry linch bünyesinde yüzbinlerce insan çalıştırıyor. sahip olduğu ciro 1 trilyon 800 milyar dolar. cüneyt zapsunun sülalesinin parası birikse milyarda biri etmiyor. halka arz biçimde borsada işlem gören bir şeriketten hisse almanın neresi suç.?
Avrupa ve abd'nin maşası olan akp'yemi verelim.seçim günü görürsün Lagendijk nasıl verdiğimizi:mad:
Darbecilere,ordu yalakalarına oy yok.Oyum Baskın Oran'a
vallahi kardeş sen kendi adına konuş.... chp ye oy verebilirsin...Kimse burda başka bir ülkenin iç işlerine karışmıyor.hem karışsa ne olacak ki....türkiye de baykalla,bahçeliyle yaşayacağıma, avrupada lagendijk le beraber yaşarım daha iyi.......:surrender
Buyur kardes lagendijk aliyorsa gelin birlikte yasayin.:)
İşte avrupalı olamanın farkı burada,
Alevilerin seksen yılda göremediğini adam bir bakışta görmüş.
kesinlikle katılıyorum.
Çünkü Derin devletin hedefi, CHP-MHP koalisyon hükümetidir.
yani benim CHP ye vereceğim oy MHP yi iktidara taşıyacaktır.
Bu durumda Maraş ta Sivas ta katledilen Alevilere ihanet etmiş olacağım.
Halbuki Aleviliğin felsefesinde ihanete yer yoktur.
CHP ye oy verecekler Direk MHP yede verebilirler, Çünkü iki parti arasında fikir ayrılığıda yoktur.
eldorado 19.06.2007, 20:46 İşte avrupalı olamanın farkı burada,
kesinlikle katılıyorum.
CHP ye oy verecekler Direk MHP yede verebilirler, Çünkü iki parti arasında fikir ayrılığıda yoktur.
gelde anlat işte yarını göremeyen arkadaşlara...şunu herkes bilmeli sizin bir tane oyunuz yok...yani atacağınız her oy iki partiye yarayacak....belki mhp belkide başka bir parti ama sonuçta görünen köy kılavuz istemiyor....
CHP-MHP koalisyonunu benimsiyorsan sana diyecek lafım yok. Alevi katili köpek mhplilerle koalisyon yapacak derecede ırkçılaşan bu chp ye oy yok. Siz verin oyları sonra ah vah edersiniz CHP - MHP koalisyonunu görünce. Kimbilir belkide çok sevinirsin :) ben CHP ye dolayısıyla MHP ye oy vermem..
Yani dolayli yolarda AKP ye oy verelim....Ilginc..
Ve tabiki Lagendijk vs AKP yi desdekliyecek, onlar ne dediyse AKP yapti...asagi yukari herseyimizi sattik... AKP desdek vermiyeceklerde, banami desdek verecekler...
kesinlikle katılıyorum.
Kime vermeli? Cozum?
kesinlikle katılıyorum.
meclise giremeyecek bir partiye oy vermek yada hiç oy kullanmamak akp ye destek vermektir yani sivasın katillerine, yani abd nin türkiye temsilcilerine.
Avrupa Birliği Türk Çiftçisinemilyonlarca dolar destek verirken İç işlerimize karışmıyordu,
İnsan haklarını savunurken iç işlerimize karışmıyordu,
Sivas katliamını kınarken iç işlerimize karışmıyordu,
Aleviliğin ders kitaplarında yer almasını ve okullarda öğretilmesini savunurken iç işlerimize karışmıyordu da
Siyasi bir görüş beyan etmeleri iç işlerimize karışmakmı sayılıyor.
Yani işimize gelince iyi, gelmeyince kötü.
İkiyüzlülük doğru değil.
Bir tek dünya var ve herkes her şey için birbirinden sorumludur.
Brezilyada kesilen bir ağaç Türkiyedeki iklimi değiştiriyorsa, dünyada herşey bizi ve herkesi ilgilendirir.
Ben oyumu sosyalist bağımsız adaylara vereceğim.
Yani deniz Gezmiş leri fikirlerini savunanlara
Yani Nazım a sahip çıkanlara
Yani işçinin yanında yer alacaklarına inandıklarıma
Yani birinin mecliste on CHP den daha etkili olacağına inandıklarıma.
Yani deniz Gezmiş leri fikirlerini savunanlara
Yani Nazım a sahip çıkanlara
Yani işçinin yanında yer alacaklarına inandıklarıma
Yani birinin mecliste on CHP den daha etkili olacağına inandıklarıma.
Sen galiba Turkiyede yasamiyorsun, gercekten etkili olacagina inaniyormusun? Duygusal degilde, mantiksal dusun... keske senin dedigin gibi olsaydi... ama sende biliyorsun burasi Turkiye.. guclunun sesi sadece var..maalesef..
Bu arada su an Turkiyede kimse ne Deniz Gezmisin, ne de Nazimin bir parmagi olamazlar kusura bakmada.... bence bunu soylemekle bunlara cok saygisiz davraniyorsun..
Hüseyin69 19.06.2007, 23:08 bir deyim vardir tilkinin dönüp dolasacagi yer kürkcü dükkanidir diye
simdi aleviler niye halen chp ye oy veriyorlar
sorU bu ise cevabida sözünü ettigim deyimin icindedir
türk solunun en etkin en büyük (fakir-zengin karisimi)oypotansiyeline sahip bir partiye elbette ben olsam bende veririm varsin kimle koalisyon yapiyorsa yapsin benim icin önemli olan o partinin beni mecliste temsil etmesidir diger detaylara zaten girmek istemiyorum chp bugüne kadar bizlere ne verdi bizlerden ne aldi net sekilde ortadadir
bakin sag kesim anaptan dyp den mhp den umudunu kesti sol kesim chp den dsp den umudunu kesti akp bu firsati iyi degerlendirdi ve tek basina ikdidar oldu bu secimler de ayni seyler olursa akp yine alninin akiyla tek basina ikdidar olacagini da anilari tazeleyip hatirlamak lazim derim
ÖzgürEfe 19.06.2007, 23:13 CHP' yi severim. Atatürk'ün kurduğu parti olduğu için, halkın partisi olduğu için... Ama ne zaman Deniz Baykal ve onun senfoni orkestrası parti yönetimini aldı ben dahil bir çok Alevinin oyunu kaybetti. Sadece alevilerin değil bir çok sol oyun kaybolmasına neden oldu artık pişkinliğini yapsın. Şimdiye kadar alevileri çok kullandı diğer canları bilmem ama benden artık oy alamaz.
Hollandalı arkadaşda varsın köyüne dönsün benim memleketimin havaları ağır gelir, suyu midesini bozar.
Vallaha nasıl mı oy veririm...Oyumu kullanacağım yere gider ve seçim pusulasında ambleminde 6 ok bulunan ve altında C.H.P yazan yere evet i basarım...Başkada çaremiz yok...Başka alternatif olmadığı gibi...
avrupa birliğinin yerinde bende olsam akp yi desteklerdim ondan daha iyi onlara yardımcı olcak adam yok .herşekilde akp yi destekleyecekler,ayrıca onlar kim oluyorda ülkemiz hakkında yorumlar yapıp bizi birbirimize düşürüyolar.önce bunları düşünmek lazım.oyumuda tabiki chp'ye vereceğim akp yi mecliste görmek istemediğim için bir daha babalarının malı gibi ülkemin topraklarını satmasınlar diye.....
aga_devrim 20.06.2007, 11:46 pazara kadar değil, mezara kadar sevdalıyız...
eldorado 20.06.2007, 11:46 Vallaha nasıl mı oy veririm...Oyumu kullanacağım yere gider ve seçim pusulasında ambleminde 6 ok bulunan ve altında C.H.P yazan yere evet i basarım...Başkada çaremiz yok...Başka alternatif olmadığı gibi...
sürekli aynı yorumlar ve alternatifimiz yok savsataları....
bana chp ye oy vermek için bir neden söyleyin...
şeriatın kalkanı olarakmı görüyorsunuz chp yi?
kimse korkmasın vede sevinmesin türkiyeye ne şeriat gelir nede demokrasi...
ATATÜRK ÜN partisimi olarak veriyorsunuz oyunuzu;bana ATATÜRK devrimlerini savunan bir yöneticiyi gösterin yada bu devrimleri geliştirebilecek somut fikirler üretmiş bir mekanizmayı...
hem bunlar türkiyenin ilk öncelikli sorunları değil...ben açım,işsizim,eğitim ve sağlık kurumları çökmüş,alınan ve toplanan vergiler nereye gidiyor vs....
chp bu konuda ne gibi bir yaptırım uygulayacak ?
bu konuda bir bilgisi olan varmı,yani halk olarak ne gibi bir devlet anlayışı ile yönetileceğiz,hangi sistem kullanılacak? tabiki şeriat ve ATATÜRK söylemleri dışında ağızlarından çıkan bir siyasi söylem olmadığı için maalesef ben bu konulara çok yabancı kaldım...bilen varsa anlatsın...chp ülke yönetecek kadar tecrübelimi yada bünyesindeki vekil adayları ne kadar bilgili ve emekci insanlar....şimdi akp ye mi verelim diyenler çıkacaktır aranızda,chp nin akp den ne farkı varki?
cano62bln 20.06.2007, 11:54 hala tehlikenin farkında değil misiniz...
cano62bln 20.06.2007, 11:58 alevilerin şu an için verebileceği tek parti var oda CHP-DSPdir. ve sol oylarının bölünmemesi için seçimlerden çekilen SHP, CHP-DSP birleşmesine güç kazandırmıştır....ee peki biz aleviler olarak ortada görülen solda birliği desteklemeyecezde ne yapacaz!!!...dedim ya sonradan pişman olmamak için, güzel bir gelecek için CHP-DSP ve seçime girmesede bu birleşmeyi destekleyen SHP tek yoldur...ama yok dersen ki AKP tekrar gelsin, ona diyecek birşeyim yok, o senin kendi görüşündür...çünkü onlar tek yürek olmuşlar, ellerinden geldiğince tehlike yaratmaya devam edecekler... biizmde buna karşı tek yürek olmamız şarttır.son olarak bu seçim bir nevi Türkiye Cumhuriyetinin kaderini de belirleyecektir...gösterelim bu Cumhuriyetin bu rejimin yıkılmayacağını, çünkü unutmasınlar ki kolay kurulmadı bu cumhuriyet
aga_devrim 20.06.2007, 12:01 sürekli aynı yorumlar ve alternatifimiz yok savsataları....
ATATÜRK ÜN partisimi olarak veriyorsunuz oyunuzu;bana ATATÜRK devrimlerini savunan bir yöneticiyi gösterin yada bu devrimleri geliştirebilecek somut fikirler üretmiş bir mekanizmayı...
hem bunlar türkiyenin ilk öncelikli sorunları değil...ben açım,işsizim,eğitim ve sağlık kurumları çökmüş,alınan ve toplanan vergiler nereye gidiyor vs....
bu konuda bir bilgisi olan varmı,yani halk olarak ne gibi bir devlet anlayışı ile yönetileceğiz,hangi sistem kullanılacak? tabiki şeriat ve ATATÜRK söylemleri dışında ağızlarından çıkan bir siyasi söylem olmadığı için maalesef ben bu konulara çok yabancı kaldım...bilen varsa anlatsın...chp ülke yönetecek kadar tecrübelimi yada bünyesindeki vekil adayları ne kadar bilgili ve emekci insanlar....şimdi akp ye mi verelim diyenler çıkacaktır aranızda,chp nin akp den ne farkı varki?
20.06.2007
Bugün açıklanacak olan CHP'nin seçim bildirgesinde, temel eğitimin 10 yıla çıkarılması, ÖSS'nin kaldırılması, prim ödeme gün sayısının 7 bin olması gibi konular yer alıyor
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün kamuoyuna açıklayacağı seçim bildirgesinde, temel eğitimin 10 yıla çıkarılması, ÖSS'nin kaldırılması, işçiler için getirilen 9 bin günlük prim ödeme gün sayısının 7 bine indirilmesi ve yüzde 33.5'e çıkarılan esnaf destek primin yeniden yüzde 10'a indirilmesi gibi konular yer alacak.
CHP'nin seçim bildirgesi tamamlandı. Bildirgede seçmene vaat edilen bazı konu başlıkları özetle şöyle:
# Türkiye'nin bütünlüğüne sahip çıkılacak, terörün kaynağı kurutulacak.
# Toplumsal destekli güvenlik sistemi ve şeffaf semt karakolları ile güvenlik kentleri yaratılacak.
# Yobazlığa asla geçit verilmeyecek. Dinin siyasi istismarına son verilecek.
# AB ile ilişkiler tam üyelik hedefine yönelik olacak, çifte standartlar kabul edilmeyecek.
# Yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi koşulsuz sağlanacak. Yargıda siyasallaşma önlenecek.
# Milletvekili dokunulmazlığı ifade özgürlüğü ile sınırlanacak.
# İşçi, memur ve emeklilerin maaş kayıpları kapatılacak. Her yıl enflasyon ve refah payı üzerinde maaş artışı sağlanacak. İşçiler için getirilen 9 bin günlük prim ödeme gün sayısı 7 bine indirilecek. Muhtarların, muhtaç sanatçıların ve yoksulların primlerini devlet ödeyecek. Esnafın destek primi yüzde 10'a indirilecek.
# Ulusal sağlık sigortası kurulacak. Tüm yurttaşlar sadece nüfus cüzdanını göstererek, gerekli her türlü sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanacak.
# Çiftçi ve besiciye verilen tarımsal destekler 2 katına çıkarılacak. Çiftçinin kullandığı gübre, ilaç ve sulama için tükettiği KDV indirilecek. Mazottan ÖTV kaldırılacak.
# Doğu ve Güneydoğu Anadolu, gelişmiş bölgelerin refah düzeyine çıkarılacak.
# Halkbank, KOBİ'lerin ve esnafın ihtisas bankası olacak. Esnaf ve KOBİ Bakanlığı kurulacak.
# 10 yıllık zorunlu temel eğitime geçilecek. Üniversiteye giriş sınavları kaldırılacak.
# Kadınlara uygulanan her türlü şiddete karşı kararlılıkla mücadele edilecek.
sürekli aynı yorumlar ve alternatifimiz yok savsataları....
diyelim ki ikisinin arasında fark yok ne yapacağız portakalı soydum mu yapıcazz oy sandığının başında zaten hep böyle düşünenlerin yüzünden , chp söz sahibi olamadı .biz akp nin kitlesi gibi bilinçsiz insan topluluğu değiliz ,seçimden 2 ay önce kurulmuş bir partiye oy vermeyiz verdiğimiz oyun peişinden koşarız hesabını sorarız.hükümetimiz limanları,fabrikalarımız sattı daha neler neler yaptı hatırlatmama gerek yok galiba .
eldorado 20.06.2007, 12:46 20.06.2007
Bugün açıklanacak olan CHP'nin seçim bildirgesinde, temel eğitimin 10 yıla çıkarılması, ÖSS'nin kaldırılması, prim ödeme gün sayısının 7 bin olması gibi konular yer alıyor
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün kamuoyuna açıklayacağı seçim bildirgesinde, temel eğitimin 10 yıla çıkarılması, ÖSS'nin kaldırılması, işçiler için getirilen 9 bin günlük prim ödeme gün sayısının 7 bine indirilmesi ve yüzde 33.5'e çıkarılan esnaf destek primin yeniden yüzde 10'a indirilmesi gibi konular yer alacak.
CHP'nin seçim bildirgesi tamamlandı. Bildirgede seçmene vaat edilen bazı konu başlıkları özetle şöyle:
# Türkiye'nin bütünlüğüne sahip çıkılacak, terörün kaynağı kurutulacak.
# Toplumsal destekli güvenlik sistemi ve şeffaf semt karakolları ile güvenlik kentleri yaratılacak.
# Yobazlığa asla geçit verilmeyecek. Dinin siyasi istismarına son verilecek.
# AB ile ilişkiler tam üyelik hedefine yönelik olacak, çifte standartlar kabul edilmeyecek.
# Yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi koşulsuz sağlanacak. Yargıda siyasallaşma önlenecek.
# Milletvekili dokunulmazlığı ifade özgürlüğü ile sınırlanacak.
# İşçi, memur ve emeklilerin maaş kayıpları kapatılacak. Her yıl enflasyon ve refah payı üzerinde maaş artışı sağlanacak. İşçiler için getirilen 9 bin günlük prim ödeme gün sayısı 7 bine indirilecek. Muhtarların, muhtaç sanatçıların ve yoksulların primlerini devlet ödeyecek. Esnafın destek primi yüzde 10'a indirilecek.
# Ulusal sağlık sigortası kurulacak. Tüm yurttaşlar sadece nüfus cüzdanını göstererek, gerekli her türlü sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanacak.
# Çiftçi ve besiciye verilen tarımsal destekler 2 katına çıkarılacak. Çiftçinin kullandığı gübre, ilaç ve sulama için tükettiği KDV indirilecek. Mazottan ÖTV kaldırılacak.
# Doğu ve Güneydoğu Anadolu, gelişmiş bölgelerin refah düzeyine çıkarılacak.
# Halkbank, KOBİ'lerin ve esnafın ihtisas bankası olacak. Esnaf ve KOBİ Bakanlığı kurulacak.
# 10 yıllık zorunlu temel eğitime geçilecek. Üniversiteye giriş sınavları kaldırılacak.
# Kadınlara uygulanan her türlü şiddete karşı kararlılıkla mücadele edilecek.
tek kelimeyle seçim atmasyonundan başka hiçbir gerçekcilik görmüyorum...bu söylemler her partide var..
eldorado 20.06.2007, 12:54 diyelim ki ikisinin arasında fark yok ne yapacağız portakalı soydum mu yapıcazz oy sandığının başında zaten hep böyle düşünenlerin yüzünden , chp söz sahibi olamadı .biz akp nin kitlesi gibi bilinçsiz insan topluluğu değiliz ,seçimden 2 ay önce kurulmuş bir partiye oy vermeyiz verdiğimiz oyun peişinden koşarız hesabını sorarız.hükümetimiz limanları,fabrikalarımız sattı daha neler neler yaptı hatırlatmama gerek yok galiba .
zaten hep böyle düşünenlermi dediniz...zaten hep böyle düşünenler yüzünden chp yıllardır çantada keklik oylarla meclise giriyor,bu kadar oy potansiyeli yüksek bir parti neden adam gibi adamlarla yönetim kuramıyor bana onu anlatın...asıl siz bu particilik anlayışını bir yana bırakıp chp yi gerçek sahiplerine yani aydınlara bırakın....ama siz o insanlara zaten oy vermezsiniz,boş konuşup lafla peynir gemisi yürüten zihniyetleri bunca yıldır savunmanızdan belli oluyor...
eldorado 20.06.2007, 13:01 alevilerin şu an için verebileceği tek parti var oda CHP-DSPdir. ve sol oylarının bölünmemesi için seçimlerden çekilen SHP, CHP-DSP birleşmesine güç kazandırmıştır....ee peki biz aleviler olarak ortada görülen solda birliği desteklemeyecezde ne yapacaz!!!...dedim ya sonradan pişman olmamak için, güzel bir gelecek için CHP-DSP ve seçime girmesede bu birleşmeyi destekleyen SHP tek yoldur...ama yok dersen ki AKP tekrar gelsin, ona diyecek birşeyim yok, o senin kendi görüşündür...çünkü onlar tek yürek olmuşlar, ellerinden geldiğince tehlike yaratmaya devam edecekler... biizmde buna karşı tek yürek olmamız şarttır.son olarak bu seçim bir nevi Türkiye Cumhuriyetinin kaderini de belirleyecektir...gösterelim bu Cumhuriyetin bu rejimin yıkılmayacağını, çünkü unutmasınlar ki kolay kurulmadı bu cumhuriyet
alevilerinmi verebileceği tek parti chp?
chp bünyesinde şuan ne kadar alevi aydın var biliyormusunuz?
ayrıca bilginizi biraz yetersiz buldum,dsp birleşmedi chp ile,birleştirilmek zorunda kaldı...sözde sola alternatifleri ortadan kaldırmak için kurnazca bir düşünce ile...siz hala chp nin sol eksenli bir çizgiyi savunduğunu düşünüyorsanız ki ben düşünmüyorum oy vermemekte hala ısrarlıyım sizin oy vermeye ısrarınız gibi...teşekkürler...
aga_devrim 20.06.2007, 14:06 ATATÜRK ÜN partisimi olarak veriyorsunuz oyunuzu;bana ATATÜRK devrimlerini savunan bir yöneticiyi gösterin yada bu devrimleri geliştirebilecek somut fikirler üretmiş bir mekanizmayı...
tek kelimeyle seçim atmasyonundan başka hiçbir gerçekcilik görmüyorum...bu söylemler her partide var..
sevgili yoldaş ilk baştaki açıklamanla, sonraki açıklamanı kıyaslasana. sen daha ne istediğini bilmiyorsun. CHP ikdidar olsuğunda ne yapacak diyorsun bilen varsa açıklasın diyorsun, bu sefer açıklıyoruz. bu seferde kıvırıyorsun. seçim atmasyonu diyorsun varmı böyle bi düşünce.
zaten hep böyle düşünenlermi dediniz...zaten hep böyle düşünenler yüzünden chp yıllardır çantada keklik oylarla meclise giriyor,bu kadar oy potansiyeli yüksek bir parti neden adam gibi adamlarla yönetim kuramıyor bana onu anlatın...asıl siz bu particilik anlayışını bir yana bırakıp chp yi gerçek sahiplerine yani aydınlara bırakın....ama siz o insanlara zaten oy vermezsiniz,boş konuşup lafla peynir gemisi yürüten zihniyetleri bunca yıldır savunmanızdan belli oluyor...
kırıcı olmamanı dilerdim(boş konuşup lafla peynir gemisi yürüten zihniyetleri bunca yıldır savunmanızdan belli oluyor...)
senin savunduğun kişileri çok merak ettim açık söyleyeyim ,kimm
iş senin şu dolu düşünüp oy verdiklerin.chp den başka ödp de var ama barajı geçemeyeciği kesin ödp ye versek oylar bölünecek kimin işine yarayacak akp nin ve senin gibi dolu düşünüp gemisini sapa sağlam yürütenlere.bizde chp nin başında aydınları görmek istiyoruz neden onlara oy vermeyelim onlara oy vermeyenler senin gibiler.ve ben verdiğim oyun peşindeyimdir .
erdal3402 21.06.2007, 13:13 evet arkadaşlar bizim alevi insanlarına burdan bir serzenişim var chp gibi bir partiye nasıl oy verebilirsiniz tarih boyunca alevi toplumuna her türlü zulümü işkenceyi yapan bir partiye nasıl oy verebilirsiniz şaşıyorum gerçekten
ilkay123 21.06.2007, 18:17 evet arkadaşlar bizim alevi insanlarına burdan bir serzenişim var chp gibi bir partiye nasıl oy verebilirsiniz tarih boyunca alevi toplumuna her türlü zulümü işkenceyi yapan bir partiye nasıl oy verebilirsiniz şaşıyorum gerçekten
Özür diliyorum acaba siz hangi CHP den bahs ediyorsunuz..ve CHP hangi dönemlerde (kisa dönemleri katmayarak lütfen)IKTIDAR OLMUSTUR...lütfen yorum yaparken tarihi bilerek yorum yapmak daha mantikli olur.CHP ye oy vermeyebilirsiniz bu sizin demekratik hakkiniz ama yaptiginiz yorum bence asilsizdir.Bir Alevi olarak Chp dönemleri bence ALEVI kesiminin en mutlu devirleridir..(AZ BIR DÖNEM DE OLSA)..saygilar..
aga_devrim 22.06.2007, 12:35 Sayı saymasını bilmeyen ya da terörist sayısını borsadaki rasgele iniş çıkış sanan bir Başbakan tarafından yönetilen Türkiye'nin önüne 22 Temmuz'da sandık konuyor. Pek çok kesimin üzerinde birleştiği görüş şu: Bu seçim yakın tarihimizin en önemli seçimi olacak! Türkiye'nin hiçbir ulusal davasına saygı göstermeyen AKP, medya eşliğinde aldığı uluslararası destekle bir dönem daha iktidara gelip yarım bıraktıklarını tamamlamak istiyor. AKP'nin 4.5 yılda ürettiklerini satır başlarıyla özetleyelim:
- Terör sıfır noktasındaydı, azdırdı.
- Dış borcu 200 milyar dolardan 400 milyar dolara çıkardı.
- Mevcut tesisler satılırken hemen hiç büyük yatırım yapılmadı.
- Tarım çöktü.
- İzlenen başarısız dış politikanın etkisiyle bize karşı, AB Rumları, ABD Barzani-Talabani 'yi yeğledi.
Bu kadar çok yatırım satıp bu kadar çok borç alan bir iktidar elbette bunun bir kısmını büyümeye aktaracak. Göreceli iyilik de bunun eseri. Bu tabloda AKP'nin değil birinci parti, barajın altında kalması gerekiyor. Ancak AKP hükümeti dopingle canlı, hormonla büyük gösteriliyor! AKP'nin Türkiye'yi satışı atak, yönetişi bataktı...
Demokrasinin ruhu seçenektir. Bir iktidarın olumsuzlukları öne çıkmışsa, siyasi yapının buna mutlaka bir seçenek üretmesi gerekir. 22 Temmuz'a 37 kala, Türkiye'nin AKP batağından kurtarılması için başlıca seçenek CHP'dir. Bunu içinde bulunduğumuz durumu gerçekçi bir bakışla irdeledikten sonra ikirciklenmeden söylüyoruz. Deniz Baykal , kasım ayından bu yana gelişen olayları iyi yönetti. CHP'yi seçime, "Türkiye partisi" olarak kucaklayıcı bir mantıkla taşıdı. Türkiye'nin ulusal çıkarlarına ve ortak paydalarına saygılı davrandı, onları korumada üzerine düşeni yapacağını gösterdi. DSP ile işbirliğini neyin olacağını-neyin olmayacağını görerek sağlıklı bir zemine oturttu. Dine bakışta, sağın eline koz verecek davranışlardan kaçındı. Geleneksel olarak her seçim öncesi sol birbirine girer, sağ onu seyrederdi. Yukarıda aktardıklarımızın da etkisiyle, bu kez tersi oldu. CHP ve doğal olarak Baykal, eleştirilmesi en çok sevilenlerdendir. Bu yaklaşımdan öte elbette başka yapılması gerekenler, dikkati çeken eksiklikler var. Ancak seçim kervanı yola çıktı. Artık kervanda ne varsa onunla yürünecek, geri dönüp şunu da alsaydık denecek bir ortam yok. Armudun sapı, üzümün çöpü dersek, sap gibi kalır, çöpe gideriz. Oyunu bağımsızlara ya da başka bir sol partiye vermek isteyenlerin bu yaklaşımımıza tepki göstereceğini elbette biliyoruz. Ancak AKP gibi Türkiyeleşememiş bir parti her türlü oyunla sandığı zaptetmeye girişmişken, gücü birleştirmek gerekiyor. AKP'ye yönelik eleştirilerimize katılan sağ seçmeni de CHP'ye oy vermeye çağırıyoruz. 3 tane 1 ayrı yerlerden gelip toplandığında 3 ıeder. Ama tümü baştan yan yana geldiğinde 111 eder. Daha sonra 111'den 1 çıksa bile geriye 110 kalır! Oyları sandıkta birleştirmek, sandıktan büyük ve toplu bir güç olarak çıkmak gerekiyor. CHP, sandıktan çıkarsa Türkiye'yi AKP'den kurtarır... Sonra ne yapar? Bu sorunun yanıtını elbette uygulamada verecek. Gelinen noktada sorumluluk yüklenmeye en yakın parti CHP'dir. İktidar sorumluluğunu aldıktan sonra CHP'den çok ama çok beklentimiz var. Beklentilere yanıt veremezse hesap soracağız... Ama bunun için önce iktidara getirilmesi gerekiyor!
ali_naki 22.06.2007, 15:40 daha biz kendi içimizde söz birliği sağlamadan nasıl mecliste söz sahibi olacağız_?
chp ye verirsek mhp yi desteklemiş olacağız.. doğru(!) kabul edelim.
ödp ye verirsek de akp yi desteklemiş olacağız (barajı geçemez)
peki biz kimeoy vereceğiz.?
ben CHP ye vereceğim. başka seçenek yok.
fasa fiso bende CHP diyorum...........
yenibirgün 22.06.2007, 17:23 Sayı saymasını bilmeyen ya da terörist sayısını borsadaki rasgele iniş çıkış sanan bir Başbakan tarafından yönetilen Türkiye'nin önüne 22 Temmuz'da sandık konuyor. Pek çok kesimin üzerinde birleştiği görüş şu: Bu seçim yakın tarihimizin en önemli seçimi olacak! Türkiye'nin hiçbir ulusal davasına saygı göstermeyen AKP, medya eşliğinde aldığı uluslararası destekle bir dönem daha iktidara gelip yarım bıraktıklarını tamamlamak istiyor. AKP'nin 4.5 yılda ürettiklerini satır başlarıyla özetleyelim:
- Terör sıfır noktasındaydı, azdırdı.
- Dış borcu 200 milyar dolardan 400 milyar dolara çıkardı.
- Mevcut tesisler satılırken hemen hiç büyük yatırım yapılmadı.
- Tarım çöktü.
- İzlenen başarısız dış politikanın etkisiyle bize karşı, AB Rumları, ABD Barzani-Talabani 'yi yeğledi.
Bu kadar çok yatırım satıp bu kadar çok borç alan bir iktidar elbette bunun bir kısmını büyümeye aktaracak. Göreceli iyilik de bunun eseri. Bu tabloda AKP'nin değil birinci parti, barajın altında kalması gerekiyor. Ancak AKP hükümeti dopingle canlı, hormonla büyük gösteriliyor! AKP'nin Türkiye'yi satışı atak, yönetişi bataktı...
Demokrasinin ruhu seçenektir. Bir iktidarın olumsuzlukları öne çıkmışsa, siyasi yapının buna mutlaka bir seçenek üretmesi gerekir. 22 Temmuz'a 37 kala, Türkiye'nin AKP batağından kurtarılması için başlıca seçenek CHP'dir. Bunu içinde bulunduğumuz durumu gerçekçi bir bakışla irdeledikten sonra ikirciklenmeden söylüyoruz. Deniz Baykal , kasım ayından bu yana gelişen olayları iyi yönetti. CHP'yi seçime, "Türkiye partisi" olarak kucaklayıcı bir mantıkla taşıdı. Türkiye'nin ulusal çıkarlarına ve ortak paydalarına saygılı davrandı, onları korumada üzerine düşeni yapacağını gösterdi. DSP ile işbirliğini neyin olacağını-neyin olmayacağını görerek sağlıklı bir zemine oturttu. Dine bakışta, sağın eline koz verecek davranışlardan kaçındı. Geleneksel olarak her seçim öncesi sol birbirine girer, sağ onu seyrederdi. Yukarıda aktardıklarımızın da etkisiyle, bu kez tersi oldu. CHP ve doğal olarak Baykal, eleştirilmesi en çok sevilenlerdendir. Bu yaklaşımdan öte elbette başka yapılması gerekenler, dikkati çeken eksiklikler var. Ancak seçim kervanı yola çıktı. Artık kervanda ne varsa onunla yürünecek, geri dönüp şunu da alsaydık denecek bir ortam yok. Armudun sapı, üzümün çöpü dersek, sap gibi kalır, çöpe gideriz. Oyunu bağımsızlara ya da başka bir sol partiye vermek isteyenlerin bu yaklaşımımıza tepki göstereceğini elbette biliyoruz. Ancak AKP gibi Türkiyeleşememiş bir parti her türlü oyunla sandığı zaptetmeye girişmişken, gücü birleştirmek gerekiyor. AKP'ye yönelik eleştirilerimize katılan sağ seçmeni de CHP'ye oy vermeye çağırıyoruz. 3 tane 1 ayrı yerlerden gelip toplandığında 3 ıeder. Ama tümü baştan yan yana geldiğinde 111 eder. Daha sonra 111'den 1 çıksa bile geriye 110 kalır! Oyları sandıkta birleştirmek, sandıktan büyük ve toplu bir güç olarak çıkmak gerekiyor. CHP, sandıktan çıkarsa Türkiye'yi AKP'den kurtarır... Sonra ne yapar? Bu sorunun yanıtını elbette uygulamada verecek. Gelinen noktada sorumluluk yüklenmeye en yakın parti CHP'dir. İktidar sorumluluğunu aldıktan sonra CHP'den çok ama çok beklentimiz var. Beklentilere yanıt veremezse hesap soracağız... Ama bunun için önce iktidara getirilmesi gerekiyor!
akp konusunda baştan sona haklısın. Zaten erdoğan'ın Türk askeri konusunsa aptallık ötesi ile yaptığı yorumlar da ayrı. Adamın kendi oğlu tecil ettirmiş, başkasına konuşmak kolay. Kendi oğlunun başına gelseydi acaba nasıl olurdu bu durum. Şeref... ya aklıma ne zaman gelse nefretim bir kaçkat daha artıyor bir de gençler desteklemiyor mu ona daha sinir oluyorum. Hiç mi akıl yok bunlarda ak nokta diye oraya buraya stand kurmuşlar hepsinde de gençler çalışıyor. Ben malesef bu seçimde de ak partinin başa geçeceğini sanıyorum. O yüzden muhalafet bari düzgün olsun diyorum. Bu gidişle de CHP ye vereceğim ; ama bağımsızlar içinde de çok iyi adaylar var Ufuk Uras gibi. Yine de kararsızım oraya buraya paylaşan oyların akp ye güç vermesinden korkuyorum.
tolga_62 01.07.2007, 14:18 Alevilerin chp'ye yıllardır oy bağışladığını ve chp'nin değişmez oy potansiyelinin aleviler olduğu biliniyor,şimdi bunca yıl chp'ye,dsp'ye..vsvs oy verildi de ne oldu,ne değişti hiçbirşey, çünkü çözüm sadece sol değildir,sol çok geniş bir kavramdır chp kendisine sol demektedir, evet chp soldur,ama kendi sınıfının ekonomik üstünüğünü koruyan bir sol,daha doğrusu "burjuva sol"dur,aleviler artık bu burjuva solu destekleyemezler,çünkü büyük çoğunluğu işçi,memur,emekçi olan alevi toplumuna gereken önemi cumhuriyet mitinglerinde bağırıp daha sonra lüks lokantalarda yemek yiyen akşamda maç seyretmeye giden bir anlayış sahip çıkamaz,chp bugün işçi sendikalarıyla seçim görüşmelerine gireceğine burjuvanın en büyük kalesi tüsiad la görüşmekte,şimdi size soruyorum çözüm akp'ye muhalefet olsun diye darbeyi bile destekleyecek duruma düşen batıcı kapitalist zenginlerin takımı chp'midir?
Kısacası;
Ne şeriat Ne darbe kurtuluş sosyalizmde..
bende chp diyorum. Eeğer çok dertliysen baykaldan partinin gidişinden falan filan. oylarınında nerdeyse hepsinin alevi oyu olduğunuda biliyosan üye olursun azanı sen seçersin azanda senden birini seçer o da başka birini. kısacası çözüm yine biziz yakınmakla olmuyor herşey. madem cumhuriyet boyunca chp liydiko zaman sahip çıkacaksın şikayet değil. sözüm meclisten dışarı herkes te başımıza che kesilmiş....
eldorado 01.07.2007, 16:25 bende chp diyorum. Eeğer çok dertliysen baykaldan partinin gidişinden falan filan. oylarınında nerdeyse hepsinin alevi oyu olduğunuda biliyosan üye olursun azanı sen seçersin azanda senden birini seçer o da başka birini. kısacası çözüm yine biziz yakınmakla olmuyor herşey. madem cumhuriyet boyunca chp liydiko zaman sahip çıkacaksın şikayet değil. sözüm meclisten dışarı herkes te başımıza che kesilmiş....
bakış açınızı şöyle bir değerlendirirsek sürü-çoban zihniyeti...
yani kim gelmiş,neyi savunuyor,düşüncelerine ne kadar katılıyorsunuz vs...yani siz diyorsunuzki ben fikirlere değil isim kimliğine oy veriyorum....yani chp bir alevi partisiyse benim oyum elbette oraya olacak...biraz gözünüzü açarda partinin şuan hangi oluşumlarına girdiğini görürseniz ki sizin görmeye hiç niyetiniz yok size ne kadar yorum yapsak yada açıklasak boş olduğuna inanıyorum....hem şu aza zincirleme sisteminizede hayran kaldım...
ama sadece en büyük eleştirim gerçekleri gören insanları che ile kıyaslamanız....keşke bu düşünceleri taşıyan insanlar mecliste olsaydı...
Forumun hemen hemen Her köşesinde hep aynı tartışma .. CHP ye Oy verecekmisiniz ?
Chp Aleviler iÇin ne yapmış ?
Chp Sağa Doğru ?
Chp - Mhp Ne Farkı var ?
Bu Sorulara farklı Başlıklar Altında verilebilecek tek Cevap var ?
Oda Chp Nin Yanlış Yol İzlediğinin Gerçekçiliğidir.
ama oy verme KOnusunda AKP isimli ( Amerikan Köpekleri Partisi ) Bu geri kafalı zihniyete daha fazla oy kazandırmamak adına ve Daha fazla Mecliste söz hakkı vermemek adına Oyumu CHP ye vereceğim ki Bunu defalarca Söyledim ...
Chp yi sevdiğim için Değil Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün partisi oldugu için veriyorum. Ve ne Yazık ki ! Bizleri savunacak ve mecliste söz alabilecek Alternatif Bir SOL partinin Olmayışdır.
22 Temmuzda Chp için 23 Temmuzda İse SOL İçin ALevilik İçin Özgürlüğümüz için Geleceğimize yön verebilecek insanları arayalım...
Saygılarımla...
Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Cem Özdemir'in ev sahipliğinde düzenlenen "Aleviler nasıl bir Türkiye istiyor?" paneli ilginç bir tartışmaya sahne oldu.
lejandik'in tesbitlerinin hemen hemen tamamı doğru chp hakkındaki ama akp yi yüceltmesi ve oy verilecek adres olarak göstermesi işgüzarlık sadece.chp nin alevi oylarını haketmediği açıkça ortada ama alevilerdeki gelenek bozulamıyor çünkü chp nin kuruluşundaki kadrolar halkı bağlayıcı kadrolardı ki deniz baykal iyi bir başkan olsaydı chp çok daha güçlü olurdu ama asıl alevi kesminin oyunu alma nedeni lejandik'in dediği gibi ülkemizde malasef gerçek bir sosyalist partinin kurulamamış olmasındandır halk bilinçli olarak 2 parti arasında seçim yapmaya zorlanıyor bu noktada ya akp yada kötünün iyisi chp akp nin kadrolarındaki isimler tanıdık genel başkanı bildiğiniz üzere bi zamanların cihat çağrıcısı ve şeriat kurulacak diye yeminler eden kişisi onunda ötesinde iktidar olduğu süre içerisindeki yolsuzluklara bakınız unakıtan olayları ,oğlunun aldığı geminin parasının hesabı,toki dairelerinin akibeti ilk etapta aklıma gelenler bunlar.dolayısıyla sadece gerici değil aynı zamanda yolsuzluklarıyla ivme kazanmış bir kadro önümüzde şuan ya akp ya chp lejandik sanırım sadece işgüzarlık yapmış.ama haklıda hiç bir iktidar ülkemizi bu kadar kısa sürede bu kadar çok pazarlıyamadı(onuda beceremediler ya neyse)ıhiç bir iktidar yabancı sermayeyi bu kadar çok devlet mallarına peşkeş çekmedi boğazda tepeyi bile sattılar yada arapların ülkemize ne kadar çok yatırım (sözde)yaptıklarının farkındamısınız? lojendik bazı yorumlar getirmiş ama getirdiği yorumlar akp yi ve ona oy verenleri mutlu edecek cinsten yorumlar yani politik yorumlar uzun vadede onlara geridönüşümünü umarak yapıldığı ve tekrar akp nin iktidar olmasını umduğu ortada ama beni asıl şaşırtan makalenin sonuna eklediğiniz sizin yorumunuz lojendik aydınlığın simgesimi ki oda mı gerici diyorsunuz yani çok ilerici aydınlık bir geçmişi varda biz mi bilmiyoruz onu biraz tanıtırsanız belki bizde referans alırız.tşk.
bakış açınızı şöyle bir değerlendirirsek sürü-çoban zihniyeti...
yani kim gelmiş,neyi savunuyor,düşüncelerine ne kadar katılıyorsunuz vs...yani siz diyorsunuzki ben fikirlere değil isim kimliğine oy veriyorum....yani chp bir alevi partisiyse benim oyum elbette oraya olacak...biraz gözünüzü açarda partinin şuan hangi oluşumlarına girdiğini görürseniz ki sizin görmeye hiç niyetiniz yok size ne kadar yorum yapsak yada açıklasak boş olduğuna inanıyorum....hem şu aza zincirleme sisteminizede hayran kaldım...
ama sadece en büyük eleştirim gerçekleri gören insanları che ile kıyaslamanız....keşke bu düşünceleri taşıyan insanlar mecliste olsaydı...
yanış anlamışsın yada anlatmışım herneyse. aleviler için ne yapacak deniyor bende diyorumki bu parti bu durumdaysa onuda biz yaptık. hiç kimse hiçbir koltuğa kendiliğinden oturmuyor. baykaldan nefret ederim diyenlere ne demeli peki (şahsen bende sevmem) kişiye göremi tercih yapıyorlar.
kısacası benim anlatmak istediğim biz hiçbir hamlede bulunmazken tamda bize göre bir parti bize göre bir.......vs istiyoruz. ben bunu eleştiriyorum.
che ye gelince burda che ile ilgili kötü birşey söylemedim aksine herkes che lik yapmaya çalışıyor diyorum. (haddi olmayanlar,ehil olmayanlar, başkalarının düşünceleriyle yaşayanlar)
herneyse fikirlerimi yazdım ben polemiğe girmek isteöiyorum hepinize saygılar.
Alevilerin chp'ye yıllardır oy bağışladığını ve chp'nin değişmez oy potansiyelinin aleviler olduğu biliniyor,şimdi bunca yıl chp'ye,dsp'ye..vsvs oy verildi de ne oldu,ne değişti hiçbirşey, çünkü çözüm sadece sol değildir,sol çok geniş bir kavramdır chp kendisine sol demektedir, evet chp soldur,ama kendi sınıfının ekonomik üstünüğünü koruyan bir sol,daha doğrusu "burjuva sol"dur,aleviler artık bu burjuva solu destekleyemezler,çünkü büyük çoğunluğu işçi,memur,emekçi olan alevi toplumuna gereken önemi cumhuriyet mitinglerinde bağırıp daha sonra lüks lokantalarda yemek yiyen akşamda maç seyretmeye giden bir anlayış sahip çıkamaz,chp bugün işçi sendikalarıyla seçim görüşmelerine gireceğine burjuvanın en büyük kalesi tüsiad la görüşmekte,şimdi size soruyorum çözüm akp'ye muhalefet olsun diye darbeyi bile destekleyecek duruma düşen batıcı kapitalist zenginlerin takımı chp'midir?
Kısacası;
Ne şeriat Ne darbe kurtuluş sosyalizmde..
kesinlikle a dan z ye size katılıyorum sosyalizmi bende istiyorum ama şöyle bir gerçeklik söz konusu her iktidarın sağladığı olanaklar ve koşullar sosyalizmin ivmesini etkiler yarın mhp iktidar olursa düşünmek bile istemiyorum sivil toplum örgütlerine demokrat kesme ,basına,solculara karşı takınacağı tutumu emniyeti,içişleri bakanlığını ele geçirdiğinde tahmin edebiliyor musunuz yada akp tektat iktidar olduğunda şeriatın dahada güçleneceğini elbetteki tahmin ediyorsunuz hiç şüphem yok çünkü çok yerinde tesbitleriniz var fakat şunuda atlamamak gerekiyor dip not olarak chp zenginlerin partisi oldu sosyalist adı altında kapitalistlerin sermayedarların partisi ama hiç bi zaman alevi ,demokrat insanları diğer partiler kadar gözden çıkartamaz dolayısıyla bir geçiş sürecinde oy vermek daha doğru sanırım önümüze 2 seçenek konduğunu atlamamak gerekiyor.asıl birinci derecedeki tehdit bertıraf edildikten sonraki aşamada elbetteki sosyalizm yolunda ilerlemeye devam edilecek dir mutlaka güçlenerek çıkılan bir süreçte gerçek bir sosyalist parti açığı kapatılacaktır diye düşünüyorum chp de hakettiği yere geçecektir tarihte.saygılar.
anadolu75 01.07.2007, 19:11 baykalli chpnin sosyalist enternasyonalda ne isi varsa artik.mutlaka atilmalari lazim.chpnin simdiki haline oy vermek vicdanini hice saymak demektir adeta.
baykalli chpnin sosyalist enternasyonalda ne isi varsa artik.mutlaka atilmalari lazim.chpnin simdiki haline oy vermek vicdanini hice saymak demektir adeta.
Kime vermeli? Alternatief Ak partisinin karsisina en buyuk muhalefete mi oy vermek, yoksa kucuk bir partiye oy veripte, Ak partisine gitmesinemi saglayalim..??
chp oy yok arkadaslar özellikle adanada yasıyan alevi arkadaslarım nasıl chp ye oy verirsiniz 6 sıra milletvekili maras katliyamının katilllerini savunan avukattı oyunuz bosa gitsin chp ye gidecegine bosa gitsin
Kime vermeli? Alternatief Ak partisinin karsisina en buyuk muhalefete mi oy vermek, yoksa kucuk bir partiye oy veripte, Ak partisine gitmesinemi saglayalim..??
Türkiye'de oy vermek akp gelmesin diye sevmediğim bir partiye(chp) oy vermek mi? Arkadaşlar seçme hakkınızı bu kadar basit bir şey uğruna boşa harcamayın.Gönlünüzden ne geçiyosa onu yapın.Bırakın da rejimi(?) para babaları kapitalistler,sosyeteler,bugünkü Türkiye'nin temelini 20-30 yıl önce atanlar bu ülkeyi bu hale getirenler düşünsün.
taylan mahir 04.07.2007, 23:15 en iyisi kendi partimizi kurmak.başka çare kalmadı
horasan66 04.07.2007, 23:18 CHP-MHP koalisyonunu benimsiyorsan sana diyecek lafım yok. Alevi katili köpek mhplilerle koalisyon yapacak derecede ırkçılaşan bu chp ye oy yok. Siz verin oyları sonra ah vah edersiniz CHP - MHP koalisyonunu görünce. Kimbilir belkide çok sevinirsin :) ben CHP ye dolayısıyla MHP ye oy vermem..
peki sen kime oy vereceksin kime vereceksinde bu işten bizler karlı çıkacağız
chp oy yok arkadaslar özellikle adanada yasıyan alevi arkadaslarım nasıl chp ye oy verirsiniz 6 sıra milletvekili maras katliyamının katilllerini savunan avukattı oyunuz bosa gitsin chp ye gidecegine bosa gitsin
Sanırım Uğur Aksöz'ü kast ediyorsunuz. Ama bunu ilkkez duyuyorum, zira Aksöz zaten halen chp adana mlletvekili ve daha önceki dönem meclislerde de adanayı temsilen chp milletvekilliği yapmıştı.
Bunu araştıracağım ama bu iddia gerçekse bile şaşırman, 95 seçimlerinde de chp maraşta baykal'ın birinci sıraya yerleştirip alevilerin oyları ile seçtirdiği Ali Şahin'de maraştaki katillerin(kenger'lerin) avukatlığını yapmıştı. Resmen bizim milletle dalga geçer gibi aday yaptı ve bizimkiler 2. sıradaki alevi adayı gönderebilme gerekçeleri ile onu seçip meclise yolladılar, 2. sıradaki elbistanlı alevi adayda seçilememişti.
vallahi ona verme buna verme aleviler ne yapsın kardeşim yaa..
serap_kerasus 05.07.2007, 04:25 chp ye nasıl oy verılır
gidersin sandığa, üzerinde kırmızı zemine basılı beyaz altı ok gördüğün amblemin altındaki evet hanesine basarsın mührü, olur biter..:yamukgul:
serap_kerasus 05.07.2007, 04:38 en iyisi kendi partimizi kurmak.başka çare kalmadı
zaten herkes kendi partisini kurduğu için sol bu halde değil mi?.Mahir Çayanın 500 sayfalık (sayfa numarasını tam hatırlamıyorum, göstermelik) kitabından 500 ayrı grup çıkarabilen bir sol anlayış var..aynı şekilde marksın söylemlerinden de..zaten marksın döneminde yaşasalardı, ona da karşı çıkarlardı.ülkemizdeki sol sürece dönüp baktığımızda, hizipçilikten ve bölünmelerden başka bi şey görmüyoruz. sol kendine kahramanlar yaratamaktan artık vazgeçmeli, bir kollektif hareket olduğunu hatırlamalı.bizler detayların birbirine düşman ettiği, bölük pörçük gruplarla bir ağacı bile deviremeyiz..temelde aynı düşündüğü ve aynı şeyleri savunduğu halde, ayrıldığı noktalar üzerinden siyaset yapan sol ne acıki yol katedememiştir.
efkeriliercan 05.07.2007, 04:53 vallaha chp baska hangı partıye atayım suan barajı asacak 3 partı var skp chp mhp gıdeyım mhp mı oy atayım gıdeyım akp mı oy atayım en ıyısı gene denız bayakılı sevmeme rahmen chp atacam nedensi ise şu M.KEMAL ATATURK un kurdugu partı guzel forumlar canlAR..
erdem_akyurek 05.07.2007, 15:38 arkadaşlar ne olursa olsun oyumuzu CHP ye vermeliyiz.şimdi ince ayrıntıları yapmamak gerekir.cumhuriyet elden gidiyor sizin yaptığınıza bakın.ayıp ya.tabi CHP ye verecez oyumuzu.AKP gelse daha mı iyi olcak.yapmayın ya.zaten ne oluyorsa sizin bu düşünceleriniz yüzünden oluyor.bi birlik sağlayamıyoruz.biz hep bundan dolayı kaybediyoruz.İNADINA SOL İNADINA CHP...
vallaha chp baska hangı partıye atayım suan barajı asacak 3 partı var skp chp mhp gıdeyım mhp mı oy atayım gıdeyım akp mı oy atayım en ıyısı gene denız bayakılı sevmeme rahmen chp atacam nedensi ise şu M.KEMAL ATATURK un kurdugu partı guzel forumlar canlAR..
can; şu anki chp, atatürk'ün kurduğu chp midir acaba? gerek programı gerek icrratları bunu göstermiyor...
chp bir düzen partisidir. katliamlar( maraş, sivas, gazi...) chp'nin iktidar ortağı olduğu zaman oldu..
düzen partilerine oy vermeyelim...
arkadaşlar ne olursa olsun oyumuzu CHP ye vermeliyiz.şimdi ince ayrıntıları yapmamak gerekir.cumhuriyet elden gidiyor sizin yaptığınıza bakın.ayıp ya.tabi CHP ye verecez oyumuzu.AKP gelse daha mı iyi olcak.yapmayın ya.zaten ne oluyorsa sizin bu düşünceleriniz yüzünden oluyor.bi birlik sağlayamıyoruz.biz hep bundan dolayı kaybediyoruz.İNADINA SOL İNADINA CHP...
saygıdeğer can!
"inadına sol; inadına chp" demişsin;
1: sol inatla mı gelmektedir? sol bir alternatif değildir, birşeyin yerini dolduramaz;
2: CHP SOL BİR PARTİ MİDİR?
Westside 07.07.2007, 19:35 Önemli olan oyun dogru partiye verilmesi barajı gececek partiye degil.
erdal3402 11.01.2008, 14:32 arkadaşlar bugüne kadar chp nin türkiye adına yaptığı ne var ülkenin hertürlü çıkmaza girmesinin sebebi değilmidir o bugüne kadar yapılan soykırımların istismarların sebebi değilmidir hala neden bu kadar biz ALEVİ toplumu olarak bu partiye oyumuzu veriryoruz anlamış değilim okadar parti var oy verilecek yokmu var isim vermem yanlış olacaktır bunuda biliyorum ama aklını çalıştıran bulur
babannedemiyeli 11.01.2008, 14:39 ben zaten vermiyorum
ama verecek partide bulamıyorum
wolcano84 11.01.2008, 14:40 baykal ne zaman bırakırsa chp y o zaman düşünürüm oy vermeyi:)şimdi mhp den yanayım
baykal ne zaman bırakırsa chp y o zaman düşünürüm oy vermeyi:)şimdi mhp den yanayım
şimdi mhp'den yanayım derken;şaka mı yaptınız,yoksa gerçekten alternatif mi sizin için??
Ben CHP ye kesinlikle parti için yada Deniz Baykal için vermiyorum. Sadece ve Sadece Atatürk'ün kurduğu parti olduğu için veriyorum. Yoksa bunca sene verdikte ne hayrını gördük CHP nin ?
şimdi mhp'den yanayım derken;şaka mı yaptınız,yoksa gerçekten alternatif mi sizin için??
Yok şaka olmadığına emin olabilirsiniz, zaten wolcano84 orjinalitesi biraz şaka gibi bir arkadaştır. :) Alevilik konularıda dahil her anlamda biraz şahsına münhasır. Yani bizlerin bilinen temel algılarımız üzerinde değerlendirme yapmamanı öneririm :wink:
wolcano84 22.01.2008, 13:50 şimdi mhp'den yanayım derken;şaka mı yaptınız,yoksa gerçekten alternatif mi sizin için??
hayır duygucan ben vatanına ki sahip cıkıyosa ondan yanayım.biraz milliyetciyim ama sag miliyetcisi degil vatan milliyetcisiyim,alevi milliyetcisiyim.
ve suana kadar gördügüm tek parti mhp dir vatanına sahip cıkan.
wolcano84 22.01.2008, 13:52 Yok şaka olmadığına emin olabilirsiniz, zaten wolcano84 orjinalitesi biraz şaka gibi bir arkadaştır. :) Alevilik konularıda dahil her anlamda biraz şahsına münhasır. Yani bizlerin bilinen temel algılarımız üzerinde değerlendirme yapmamanı öneririm :wink:
canca :) sende biliyo:gostergesun ki fikirler düşünceler aynı olmak zorunda deil hiçbirzaman :) evet keşke chp saglam insanların yöneiminde olsaydı :(
hayır duygucan ben vatanına ki sahip cıkıyosa ondan yanayım.biraz milliyetciyim ama sag miliyetcisi degil vatan milliyetcisiyim,alevi milliyetcisiyim.
ve suana kadar gördügüm tek parti mhp dir vatanına sahip cıkan.
mhp vatanına sahip mi çıkıyor??
Akp'yle seçim döneminde ters düşen Mhp şuan flört durumunda,niçin??
türban konusunda hemfikirler çünkü..
Marş katliamının sorumluları bana göre alternatif olamaz!!
tabii fikrinize saygı duyarım..
wolcano84 22.01.2008, 14:41 tabiki o konuda haklısın duygucan.benim bakış açımla senin bakış acın farklı sen maraşı düşünürsün ben dogudaki binlerce askerimizi düşünürüm.sen türbanı düşünürsün ben ülkenin ekonomisini düşünürüm.zaten olması gerekende bu ki bizler farklı insanlar olabilelim ;)
tabiki o konuda haklısın duygucan.benim bakış açımla senin bakış acın farklı sen maraşı düşünürsün ben dogudaki binlerce askerimizi düşünürüm.sen türbanı düşünürsün ben ülkenin ekonomisini düşünürüm.zaten olması gerekende bu ki bizler farklı insanlar olabilelim ;)
öncelikle belirteyim amacım kesinlikle tartışma ortamı yaratmak değil aksine;karşılıklı sohbet şeklinde fikir alışverişinde bulunmaktır:innocent:
Volkan kardeşim;
fikrine saygı duyduğumu yineliyorum..
ama Mhp bu ülke için ne yapmıştır,neyi savunmuştur,çizgisi nedir..Bana sorarsanız kandan,şiddetten,zulmekten başka birşey bilmemektedir.Chp alternatif olmayabilir sizin için çok haklısınız,Deniz Baykal felaketi:p nedeniyle birçok arkadaşımız,dostumuz aynı şeyi düşünmektedir..Ama;şuna emin olun ki Chp'nin içersinde gerçekten fikir adamları,ideolojisi için,demokrasi için mücadele eden insanlar var ve bu insanlar sayesinde Chp gerçek sol misyonunu en kısa zamanda yakalayacaktır bana göre..
Mhp'yi alternatif olarak düşündüğünüzde umarım bunları da gözden geçiriyorsunuzdur..
Saygılar..
wolcano84 22.01.2008, 15:30 öncelikle belirteyim amacım kesinlikle tartışma ortamı yaratmak değil aksine;karşılıklı sohbet şeklinde fikir alışverişinde bulunmaktır:innocent:
Volkan kardeşim;
fikrine saygı duyduğumu yineliyorum..
ama Mhp bu ülke için ne yapmıştır,neyi savunmuştur,çizgisi nedir..Bana sorarsanız kandan,şiddetten,zulmekten başka birşey bilmemektedir.Chp alternatif olmayabilir sizin için çok haklısınız,Deniz Baykal felaketi:p nedeniyle birçok arkadaşımız,dostumuz aynı şeyi düşünmektedir..Ama;şuna emin olun ki Chp'nin içersinde gerçekten fikir adamları,ideolojisi için,demokrasi için mücadele eden insanlar var ve bu insanlar sayesinde Chp gerçek sol misyonunu en kısa zamanda yakalayacaktır bana göre..
Mhp'yi alternatif olarak düşündüğünüzde umarım bunları da gözden geçiriyorsunuzdur..
Saygılar..
tabiki karsılıklı sevgi vbe saygı seviyesi bozulmadıkca kimse kırıcı ve üzücü olmaz duygucan :) ama sunu da unutma ki devlet bahceli ile mhp yeni bir kimlik çersine girdi .senin bu söylediklerin alparslan türkel zamanında vardı savundukları mantalite idolizmlerini bende begenmiyodum hatta nefret ediyodum.dikkat et bak devlet bahceli nasıl bi kimlik kazandırdı mhp ye :)
Devlet Bahçeli nasıl bir kimlik kazandırdı volkan merak ettim ya:confused1
ben hiç bir fark göremiyorum da..
en son 22 Temmuz'da bıraktığım Mhp yani seçim çalışmalarında saldırganlık,vurdu,kırdısına
son hızla devam ediyordu..:p:p
o açıdan sordum..
Devlet Bahçeli nasıl bir kimlik kazandırdı volkan merak ettim ya:confused1
ben hiç bir fark göremiyorum da..
en son 22 Temmuz'da bıraktığım Mhp yani seçim çalışmalarında saldırganlık,vurdu,kırdısına
son hızla devam ediyordu..:p:p
o açıdan sordum..
işte duygucan sorunda orda, sen göremezsin o kazandırılan kimlikleri, yani her adama nasip olmaz :p malesef bende göremiyoruom :001_unsur
ama akp'nin türbanına anayasadan kılıf bulma ve abdullah gül'ü cumhurbaşkanı seçtirme konularında müthiş kimlik kazandılar, en azından onu görebiliyorum :)
işte duygucan sorunda orda, sen göremezsin o kazandırılan kimlikleri, yani her adama nasip olmaz :p malesef bende göremiyoruom :001_unsur
ama akp'nin türbanına anayasadan kılıf bulma ve abdullah gül'ü cumhurbaşkanı seçtirme konularında müthiş kimlik kazandılar, en azından onu görebiliyorum :)
kelimelerin tükendiği yer canca:thumbup::thumbup:
Bende bu güne kadar olduğu gibi CHP ye vereceğim.Son üç dönemde ne kadarda kendi iç sorunları yüzünden düzgün bir politika yapmasada,MHP ve AKP den daha iyi olduğu kanatindeyim.Aleviler adına göstermelik yakınlaşmaları rahatsız edici olsada.
wolcano84 22.01.2008, 18:22 işte duygucan sorunda orda, sen göremezsin o kazandırılan kimlikleri, yani her adama nasip olmaz :p malesef bende göremiyoruom :001_unsur
benim mhpnin en begendigim yönü meclisteki pkk nın siyasi kimligi olan dtp li vekillere tepkisidir! türbanı bende onaylamıorum ben sagcı deilim tekrar yineliyorum.adamlar en azından yağmasada gürlüyo :)
|
|