Orijinalini görmek için tıklayınız : gayri sabit; 3. mc hükümetimi yoksa ilimli islammi?

nanis_75
15.06.2007, 22:04
Sevgil arkadaslar...
Son günlerde tüm medya organlarinda alevi adaylari tartisilmaktadir. bir kisim alevi ileri gelenlerinin yada aleviligiyle taninmis kisilerin alakasiz partilerde* polikaya (ben ona millet vekili titri almak icin cabalar diyorum) girmeleri ulusal medyanin birinci gündem maddesi olmustur... Akla ilk gelen soru neden bu kadar ilgi uyandirmistir? Bu kadar irdelenmesinin altinda hangi sebebler vardir?

Bilindigi üzere alevi nufusuyla ilgili degisik sonuclar zamaninda tartisilmis ortalama 10 ila 20 milyon arasinda bir nufus yogunlugumuz oldugu bilinmektedir (belki daha fazladir).. Buda secmen yogunlugu olarak politikacilarin agzinin sulanmasina cok önemli bir nedendir. Insanimizin kendine sormasi gereken bazi sorular vardir. Bu secimlerde neye göre oy vermeliyim? Yada bilincli bir alevi olarak yada secmen olarak neye, hangi kritere göre oy vermeliyim? Yada üst kimligimizi öne alarak ``alevi secmeni`` olarak hangi kritere göre oy vermeliyim? Aslinda tüm bunlara ek olarak bizler yani türkiye insanlari alevisi, sunnisi, kürdü, türkü, lazi cerkezi yada unuttugum tüm etnisitelerimizle hic bir zaman bilincli bir secmen oldukmu? Cevabim hayir!.. bilincli secmen bence verdigi oyun hakkini arayan, sorgulayan ve gelecegi görmesi gereken secmendir..... Yada daha basit bir deyisle oduna kömüre yada kücük altina yada, ekmek arasi dönere yada her ufak tefek cikarlara oyunu satmayan kisidir........bilincli secmen; ekonomik, politik ve sosyal hayatta nelerin degistigini gören kisidir.. bilincli secmen takim tutar gibi siyasi parti tutmaz!

Simdi görünen tabloda 3 veya 4 partinin (bir ihtimalle 5 partinin) meclise girme olasiligi yüksektir! bu durumda hic bir parti tek basina hükümet olamayabilir. ihtimaller hesabi hepinizin malumudur! Görünen odur ki; koalisyon hükümetleri kurulabilir? bilincli bir secmen olarak sorgulamamiz gereken hangi koalisyonu istedigimizdir ve ona göre oy kullanmamizdir.. benim sahsi kanaatim 23 temmuz sabahi 3. mc hükümeti (MHP-CHP-(DP belki) koalisyonu)kurulmasi yada ABD ve AB tüm memmnuniyetlerini almis islami liberalist hükümet (AKP-DP koalisyonu) kurulabilir...

Benim sahsi kanaatim bu iki hükümetinde benim ideallerimin hükümeti olmadigini söyleyebilirim. Ama benim idealimdeki hükümetlerin bu hükümetler olmamasi gercegi degistirmez! hatta biliyorumki hic bir ilerici, devrimci, demokrat insanlarida mutlu edecek bir sonuc degildir .. Ama demokrasinin sonucu 23 temmuz sabahi karsilasacagimiz durum üc asagi bes yukari böyle görülmektedir....

saygilarimla.........................