Orijinalini görmek için tıklayınız : "Allahu ekber" diyip, kelle kesmek / İslam gerçeği

maymay
16.06.2007, 12:08
Merhaba,

Bundan bir kaç sene önce görmüstüm bu videolari, paylasmak istedim, insanin tüyleri diken diken oluyor, istemiyen seyretmesin bence.

Nick Bergin son anlari (http://vigirak.com/video/nick%20berg%20beheaded%20execution.wmv)

Bunu yapanlar simdi cennetlikmi olacaklar? "Allahu ekber" diyip, Allahin adinami insan öldürüyorlar? Yazik, böyle cahilik, böyle hayvanliklarda varmis demek.

Biden fazla video var, ama hepsinin koymanin anlami yok.

bAmBu
16.06.2007, 12:16
böyle bişi olabilir mi?Allahın verdiği canı gene ancak o alabilir..

lizgem
16.06.2007, 12:18
ben diyecek bir şey bulamıyorum şuan şok durumındayım :(

munzur_62
16.06.2007, 12:29
Geçen sene telefonda kafa kesme sahnesi izlemiştim 3 gün aklımdan çıkmamıştı aklıma geldikçe sarsılıyordum videoyu açtım hemen kapattım allahtan görmedim benim böyle bir huyum var kana kesiğe vb şeyler görünce çok kötü oluyorum

eldorado
16.06.2007, 12:38
cennetin kapısından bu şekilde geçeceğini düşünenler hangi inanca hizmet ediyor,yada hizmet ettikleri inanç bu kadar vahşi ve insanlık dışımıdır?
bu insanlarında sivas ta madımağı yakanlardan bir farkı yok....

saheser
16.06.2007, 12:38
Bu kelle kesme olayi bir ara cok kisi girip seyretmis ben asla bakamam kelle kesme yazisi bile korkunc nasil bakilir.Arkadasim dedi bakalim ben bakmadim yine bakmam ay tüyler ürpertici birsey bunu yapanlar insan olamaz.

cemalettin
16.06.2007, 12:45
her ne kadar "O"nun adı anılıyor olsa da,hesap günü geldikte bu kişilerin verebilecek cevap bulabileceklerini sanmıyorum.
"O"nun adının bu şekilde anılıyor oluşu her halde büyük bir "şirk"olarak kabul edilecek ve asla affedilmeyecektir.üstelik "kul hakkı "da katılmıştır bu vahşete...

AleviKürt
16.06.2007, 13:10
Iste kimine göre gercek islam budur.

Bir bakalim böyle seylere gercek islam diyenler kim:

1. Kendileri - yani bu seyleri yapan insanlar/yobazlar
2. Anti-islam kitlesi, Zionistler, Islam-disici Aleviler

Peki bu seyleri siddetle kinayan ve islam'la ilgisinin olmadigini düsünenler kim:

1. Moderat ve aydin din adamlari + müslümanlar, anti-yobaz müslümanlar, bati teologlari
2. Islam-ici Aleviler ve heterodoks toplumlar

ÇaKıL
16.06.2007, 13:19
Allah Allah Allah ....Allahu Ekber...Allahu Ekber...
Allahın adıyla yakalım Aleviler dinsizler basmış şehrimizi.Yakalım cehennem ateşiyle onları....
02.07.1993
Buda Allahın adıyla yapılmış.Varmı bundan acılı ölüm.

sausen
16.06.2007, 13:27
Merhaba canlar,

Bence böyle videoları koymayın.
İzlerken insan insanlığından utanıyor.
Yorum yapmayacağım...

Nesimi
16.06.2007, 13:51
İşte yobazlık.

Ya kafa keserler Ya insan yakarlar

Kadına eşya muamelesi yaparlar

Mutluysanız size bol cennetler. Ben Alevi olarak doğdum Alevi olarak kalacağım bu tarz şiddet yanlısı bir dinide asla savunmam

sivaslı_sevda
16.06.2007, 13:53
Ben ne diyecegimii bilmiyorum çok korktum hiç bir canlıya yapılmayacak bişey bunları yapanlara insan diyemiyorum

zazatürk
16.06.2007, 13:58
Müslüman terörist, terörist de müslüman olamaz. Ayrıca bunların altında derin işler var. Yorumlarınızı ona göre yapın. Hemen İslam'ı kötülemek için fırsat kollamayın...

özdilek
16.06.2007, 14:10
Bende o verdiginiz linke bakamadim.Az cok tahmin edebiliyorum.Allahin adini alip böyle cinayetlere kalkmak cok yanlis.Hem kim oluyorsunuzda onun icin adam öldürüyorsunuz.Tövbe tövbe yüce yaradanimiz acizmiki sizin adaletinize kalmis.Mahser günü geldiginde nasil hesap verecekler.

Ayrica bu islami terör örgütleri insan öldürerek cihad yaparakmi yaradana yaranacaklar.Zaten dünyada kötü bir imajimiz var biz müslümanlar yeri geldiginde teröristmisiz gibi muamele görüyoruz.Neden iste bu cahil yobaz canilerin yüzünden.islamin adi terörle anilir oldu.Bunada encok diger dine mensup insanlar seviniyor iste ekmeklerine yag,bal sürüyorlar.

*İnan*
16.06.2007, 14:17
İşte islam dini.

Mutluysanız size bol cennetler. Ben Alevi olarak doğdum Alevi olarak kalacağım bu tarz şiddet yanlısı bir dinide asla savunmam

sayın can bunlar islamın gerçekleri değil emevi yolunu tutanların gerçek yüzleri.

konuyu açan can yada moderatörler lütfen konunun başındagi islam gerçeği yazısını kaldırınız

Nesimi
16.06.2007, 14:23
sayın can bunlar islamın gerçekleri değil emevi yolunu tutanların gerçek yüzleri.

konuyu açan can yada moderatörler lütfen konunun başındagi islam gerçeği yazısını kaldırınız

Gerçekler ortada. Ne zamanki islam tam olarak uygulanır yani Şeriat sistemi yükselirse o zamanlar bu tarz kafa kesme ve insan yakmalar çoğalıyor çünkü bu islamın bir gerçeğidir. İslam "cihad" edin der ve bunu da insan öldürerek yaparlar. İslam gerçeği Kur'an emirlerini uygulamakdır ve bu emirlerden biriside CİHAD etmekdir tıpkı Maraşda, Çorumda, Sİvasda veya Irakda kafa kesip insan yakanların yaptığı gibi. En son Malatyada 3 hristiyanı kestiler. Bunları görmek lazım Olmayan birşeyi değil bizzat kutsal kitapları kur'anda geçen cihad kelimesi ve uygulamalarına dayanarak bunları yazıyorum ve tasvip etmiyorum Aleviler Aleviliğe sahip çıksın başka dinlere değil.

*İnan*
16.06.2007, 14:32
Gerçekler ortada. Ne zamanki islam tam olarak uygulanır yani Şeriat sistemi yükselirse o zamanlar bu tarz kafa kesme ve insan yakmalar çoğalıyor çünkü bu islamın bir gerçeğidir. İslam "cihad" edin der ve bunu da insan öldürerek yaparlar. İslam gerçeği Kur'an emirlerini uygulamakdır ve bu emirlerden biriside CİHAD etmekdir tıpkı Maraşda, Çorumda, Sİvasda veya Irakda kafa kesip insan yakanların yaptığı gibi. En son Malatyada 3 hristiyanı kestiler. Bunları görmek lazım Olmayan birşeyi değil bizzat kutsal kitapları kur'anda geçen cihad kelimesi ve uygulamalarına dayanarak bunları yazıyorum ve tasvip etmiyorum Aleviler Aleviliğe sahip çıksın başka dinlere değil.

islamın gerçek cihadı hacı bektaşı veli'nin anadoluda islamı yaymasıdır hiçbir zorlama olmadan gönüle cihad. gönül kazanarak yaymıştır.

ayrıca imam hüseyni kerbelada şehit edenlerin yolunu sürenleri islam diye nitelendirmek yanlış. kerbeladan bugüne katliamlarını sürdürüyorlar. ve aynı düşüncenin devamı olduklarını ispatlıyorlar.

aleviliğede canım pahasına sahip çıkarım ama sizin anlayışınızdaki islam dışı aleviliğe değil oniki imamların ehlibeytin yolu olan aleviliğe.

Nesimi
16.06.2007, 14:37
12 imamları ve ehlibeyti biz müslümanlardan daha çok severiz. Ama sizin fikrinizdekilerdeki eksiklik ALeviliği 2.plana atmak bu şekilde olan insanlar genelde sonradan camilere gidip namaz kılmaya, hacca gitmeye ramazan orucu tutmaya başlıyorlar yani asimilasyona açık oluyorlar. Alevilik herşeyin üzerindedir ne zamanki bunu anladınız o zaman bu kafa kesenleri savunmayı bırakırsınız.

lion12
16.06.2007, 14:39
Bunlar çok yanlış şeyler eğer İslam bu ise ben İslam değilim bunları yapanların Allah'la Muhammet'le Ali ile alakalarının oldukları sözkonusu dahi olamaz ve düşünülemezde.

readme
16.06.2007, 14:40
allah ın naleti bunu vahşice yapanların üzerlerine olsun..

YezdaN
16.06.2007, 14:41
ne diyim allah kahretsin bu insanları bu insanların dinle bir alakası yok bunlar hayvan bunlar cani
dini islamı istismar eden hayvan sürüleri hayvanda demek istemiyorum çünkü doğadaki hayvanlara hakaret olur bu

*İnan*
16.06.2007, 14:46
12 imamları ve ehlibeyti biz müslümanlardan daha çok severiz. Ama sizin fikrinizdekilerdeki eksiklik ALeviliği 2.plana atmak bu şekilde olan insanlar genelde sonradan camilere gidip namaz kılmaya, hacca gitmeye ramazan orucu tutmaya başlıyorlar yani asimilasyona açık oluyorlar. Alevilik herşeyin üzerindedir ne zamanki bunu anladınız o zaman bu kafa kesenleri savunmayı bırakırsınız.

kafa kesenleri savunmuyorum nasılki yezide lanet ediyorsak onlarda yezidin torunlarıdır nasıl savunurum. insanlık dışı böyle bir davranışı savunmam olanaksız.

12 imamları ve ehlibeyti biz müslümanlardan daha çok severiz. bunasıl sevgi onların yolunu yezitlerin yaptıklarıyla yargılıyorsunuz.

Ama sizin fikrinizdekilerdeki eksiklik ALeviliği 2.plana atmak bu şekilde olan insanlar genelde sonradan camilere gidip namaz kılmaya, hacca gitmeye ramazan orucu tutmaya başlıyorlar yani asimilasyona açık oluyorlar.

aleviliği ikinci plana atmam sözkonusu değil ben sadece ehlibeytin yoluyla aleviliği birbirinden ayırmıyorum aynı şeylerdir diyorum.

ayrıca namaz oruç konusuna gelince namazım halka namazı (cem), orucum hızır orucu ve muharrem orucu. başka ibadetlerede yönelmem.

fatih
16.06.2007, 14:50
Allah hepsinin belasını versin. Katil katildir, dini milleti ne olursa olsun, Dininden veya milletinden dolayı yaptıkları hoş görülemez tasvip edilemez.

1,5 milyardan daha fazla insanı kapsayan islam toplumu var bunu tasvip eden müslümanların oranı nedir? Azınlığın yaptığını hatta azınlık bile sayılamayacak küçük terör birimlerinin yaptıklarını hepimize isnat ediyorsunuz. Onların yaptıkları islamiyet olarak kabul ediyorsunuz, ama bunu tasvip etmeyen asıl müslümanları görmezden geliyorsunuz. İslamiyet'e saldırmak için fırsat kollar gibisiniz.

ÇaKıL
16.06.2007, 14:58
Müslüman terörist, terörist de müslüman olamaz. Ayrıca bunların altında derin işler var. Yorumlarınızı ona göre yapın. Hemen İslam'ı kötülemek için fırsat kollamayın...

Ben adam yakanlardan bahsederken terörist bile diyemedim.
Hacılar hocalar '' Ya Allah Bismillah Allahu Ekber'' nidalarıyla camilerden çıkıp ellerinde taşlar sopalarla ateşlerle gidip 35 masum pak insanı yakacaklar e ben onlara terörist diyeceğim Sümme haşa.
Şimdi ben sorarım sana bu İslamla değilde Hristiyanlıklamı Yahudililklemi bağdaştıracaksın.Eğer hacı ,cami,Bismillah onların diniyle ilgili terimlerse ben de kendim için derimki hatalı düşündün arkadaşlardan özür dile.Ha yok kabul ettin bunlar İslam dinindeki terimler.İslamda da din adına yapılan terör var ve onlar her zaman daha korkunç ve acımasız teröristlerdir düşüncesini de otomatik kabul edersiniz..

zazatürk
16.06.2007, 15:13
Ben adam yakanlardan bahsederken terörist bile diyemedim.
Hacılar hocalar '' Ya Allah Bismillah Allahu Ekber'' nidalarıyla camilerden çıkıp ellerinde taşlar sopalarla ateşlerle gidip 37 masum pak insanı yakacaklar e ben onlara terörist diyeceğim Sümme haşa.
Şimdi ben sorarım sana bu İslamla değilde Hristiyanlıklamı Yahudililklemi bağdaştıracaksın.Eğer hacı ,cami,Bismillah onların diniyle ilgili terimlerse ben de kendim için derimki hatalı düşündün arkadaşlardan özür dile.Ha yok kabul ettin bunlar İslam dinindeki terimler.İslamda da din adına yapılan terör var ve onlar her zaman daha korkunç ve acımasız teröristlerdir düşüncesini de otomatik kabul edersiniz..

ben ilk cümlemde her şeyi açıkça yazdım. herkes zanettiği şey değildir. biri kendini çok akıllı sanabilir. ama aslında öyle değildir. bunlar da kendilerini müslüman sanıyorlar. yeterince açık sanırım...

Nesimi
16.06.2007, 15:20
ben ilk cümlemde her şeyi açıkça yazdım. herkes zanettiği şey değildir. biri kendini çok akıllı sanabilir. ama aslında öyle değildir. bunlar da kendilerini müslüman sanıyorlar. yeterince açık sanırım...

Kendisini müslüman sanan sadece korkudan veya asimile olmakdan dolayı sunniden çok islamcı olan Alevilerdir en çokda genç yaş gruplarından ve şehirlerde kimlik bunalımına girip islama yönelenlerdir.

Orda kafa kesenler, İranda şeriat sistemini yaşatanlar, Afganistanda tarihi eserleri yok edip kadınları ilginç kıyafetlere mahkum edenler bizzat hakiki müslümandır ve uygulamalarını Kur'anı Kerim kitabına bakarak yaparlar. Yani Kur'anda yazanı uygularlar.

Kur'anda Cİhad edin der 4 kadın alın der Hristiyanla Yahudi ile dost olmayın vs gibi laflar eder. Şimdi sen bir Alevi olarak Cihad emreden ve sonucunda uygulamasında kafaların kesildiği ve en çok bu işten Alevilerin eziyet çektiği bir durumu savunma pozisyonuna geçmen oldukça ilginç ve tehlikeli bir durum. Şeriate yaklaşan her müslüman maalesef bu tarz kafa kesme olaylarını uyguluyor veya göz yumuyor. Bu bir gerçekdir. Bana İslam dinini en radikal ve kurallarına %100 uyupda gerici ve şeriatçı olmayan birini gösteremezsiniz. Sivas katliamının yıldönümünün yaklaşdığı bu günlerde bu tarz fikirleri savunanları görmek oldukça kötü.

rozerin62
16.06.2007, 15:33
Buna benzer bişeyi daha önceden bilmeden arkadaşların ısrarıyla izlemiştim insanın kanı çekiliyor resmen.Sanki kurbanlık koyun kesiyorlar.Vahşetin katmerlisidir bu.Hangi din olursa olsun amacı insanların huzurunu sağlayacak yollar göstermek olmalı.Bunlar resmen yamyam gibi adamın tepesine binip boğazlıyorlar.Birde allahu ekber diyorlarki işi din için allah için yaptıkları anlaşılsın diye.Böyle bir Allah inancı olamaz.

sertur
16.06.2007, 15:35
kafa kesmeyi bırakın, bir karıncayı bile incitenden hesap sorulacaktır, islam bu değildir..! bu vahşet ve hayvanlardan bile aşağı tabir edilen mahlukatlar, elbette insan muamesi görmeyeceklerdir,yani Allahu ekber diyen islamı temsil etmişmi oluyor? bu tip vahşet görüntülerinde özellikle dikkat ettim Allahü ekber diyorlar, islama mal ediyorlar, ama onların müslüman olup olmadığını kimse bilmiyor.

ankh
16.06.2007, 15:54
Lanetler olsun katliamlarda allahın adını böyle kirletenlere şeriat bir rejimdir yönetim biçimidir. İnaçların yönetim biçimlerinde yeralmasının sonuçlarıdır bunlar. Yaptıkları herşeyi allahın adıyla yaptıklarını söyleyip insanların kullanılmasına sebeptir.

cemalettin
16.06.2007, 16:16
iki güzide spor kulübünün karşılaşmasına döner bıçakları,sis bombaları gibi can yakıcı donanımla giden insanlar var.bu nesneleri kullanıyorlar da.
bu kişiler o kulüplerin gerçek taraftarımıdırlar acaba?
eylemlerinin spor ile ne gibi bir bağlantısı vardır?

bir canlının "canını almak" eğer o canlı insanoğlu değil ise dahi belirli şartlara bağlanmıştır ve ilk şart da can acısı çektirmemeye gayret etmektir.
bir insanın canını almak normal şartlarda yasaktır.savaş halinde dahi "aman dileyen"e dokunulmaması gerekir.yara almış kişi saf dışı kalmış ise canı alınmaz.
tedavi altına alınır.savaşta gaye "saf dışı bırakmak"tır,katl etmek değil.
savaşın da meşru olabilmesi için şartları vardır.

sabah sabah epey uzunca bir süre sinirlerimi laçka etmiş görüntülerde bu eylemi yapanlar asla insanlık vasıflarına haiz insanoğlu olamazlar.
kendilerini hangi zümreden sayarlar ise saysınlar,kim olurlar ise olsunlar.
asgari insanlık vasıflarından hele bu devirde bu kadar yoksun yaratıklar maalesef vardırlar ve bunlara karşı bütün "insanlığın" bir halde ve bütün olarak
karşı çıkması gerekir.kim ve ne oldukları ayrımını yapmadan hem de.

çok bahsi geçen "cihad" gerçek anlamında olarak insanoğlunun "nefs"i ile mücadeledir.
nefs insanoğlu'nun en büyük düşmanı ve pek bilinmese de kendi şeytanı/ruhundaki şeytan izidir.
bu tip şahıslar hangi inançtan olduklarını sanarlar ise sansınlar,hangi ırk veya milliyetten olurlar ise olsunlar hakim ortak noktaları aynıdır ve "şeytan/nefs"
ortaklığında birleşmişlerdir.örnekleri her türlü inanç ve milliyette çıkabilmektedir.

muhakkak ki yaptıkları kendilerinden sorulacaktır.
"yerdeki karıncanın uçan kuşta hakkı var" ise,bu alemde olamasa da gerçek alemde...

bu tip kişilerden Allah'a sığınınız.kendi tedbirlerinizi de olabildiğince almış olarak...

suzi34
16.06.2007, 17:17
Bu islamın gerçeği değil olamazda.Bu olsa,olsa ancak psikopat yobazların gerçeği olabilir,bunu da islama uyarlamaya çalışarak cennete gideceklerine inanacak kadar cahiller. Eğer bunlar cennete gidecekse ben istemem öyle cenneti...

Okan22
16.06.2007, 18:01
Iste kimine göre gercek islam budur.

Bir bakalim böyle seylere gercek islam diyenler kim:

1. Kendileri - yani bu seyleri yapan insanlar/yobazlar
2. Anti-islam kitlesi, Zionistler, Islam-disici Aleviler

Peki bu seyleri siddetle kinayan ve islam'la ilgisinin olmadigini düsünenler kim:

1. Moderat ve aydin din adamlari + müslümanlar, anti-yobaz müslümanlar, bati teologlari
2. Islam-ici Aleviler ve heterodoks toplumlar

Yani aleviliği kesin olarak islamın içinde göreceğiz yoksa biz yobaz oluyoruz öyle mi?
Bizim de o kafa kesenlerden bi farkımz kalmıyor dolayısıyla yobaz bi alevi olamayacağına göre biz alevi değil yobazız Neden ?
Çünkü aleviliği islamla bağdaştırmadık.
Peki nasıl oluyorda sen kendin gibi düşünmeyen birinin aleviliğini sorgulayabiliyor hatta onu yobazlıkla ithaf edebiliyorsun?
Kusura bakma ama esas senin müslüman olmayan biri cennete gidemez veya en ufak bi hareketinde yanındakinin müslümanlığını sorgulamaya kalkanlardan bi farkın yok sevgili din kardeşim (!)

YezdaN
16.06.2007, 18:34
yutkunamıyorum tekrar izledim tekrar tekrar eğer bu dinse ben dinsiz olma istiyorum
kahrolsunlar tek kelimeyle
lanetlerin hepsi üstünüze olur inşallah....

ÖzgürEfe
16.06.2007, 19:23
Yorum yapılamayacak kadar .........

AleviKürt
16.06.2007, 20:43
Yani aleviliği kesin olarak islamın içinde göreceğiz yoksa biz yobaz oluyoruz öyle mi?
Hayir, bunu nerden cikardin? :uhhm:

Bizim de o kafa kesenlerden bi farkımz kalmıyor dolayısıyla yobaz bi alevi olamayacağına göre biz alevi değil yobazız Neden ?
Çünkü aleviliği islamla bağdaştırmadık.
Böyle birsey demedim. :garibbak:

Peki nasıl oluyorda sen kendin gibi düşünmeyen birinin aleviliğini sorgulayabiliyor hatta onu yobazlıkla ithaf edebiliyorsun?
Vallah demedigim seylerle beni sucluyorsun, kusura bakma. :yaw2

Kusura bakma ama esas senin müslüman olmayan biri cennete gidemez veya en ufak bi hareketinde yanındakinin müslümanlığını sorgulamaya kalkanlardan bi farkın yok sevgili din kardeşim (!)
Tekrar söylüyorum, ben böyle birsey söylemedim, yazdiklarimi sen yanlis anlamak istemisin.

Benim dedigim su:

Aleviligi islam disi görmek, bu yukarida saydigim, ve senin de herhalde hic sevmedigin toplumlarla ayni Alevilik görüsünü paylasmaktir.

Kendimi simdi tekrarladim, ve bundan daha net aciklayamayacagim, kusura bakma.

asd.1950
16.06.2007, 21:44
Meydanlarda "YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHU EKBER" diye bağıranlarda bunların minileri. Onlarda büyüyünce kelle kesecek. 70 li yıllarda 7 İşçi Partili genci Ankara'da telle boğup öldürenlerin çocukları şimdi meydanlarda böyle bağırıyor. En üzüldüğüm şehit cenazelerini bile böyle bağırmaya vesile sayıyor.

aytek
16.06.2007, 22:11
Bence bunu koşulsuz şartsız, hiçbir yere dayandırmadan lanetlemeliyiz...
"Müslümanlar böyle işte" gibi bir tavır ve tutum içine girmek haksızlık olacaktır... Bizler nasıl ki bütün Kürtler terörist denildiği zaman öfkeleniyor,sinirleniyor ve gerekli cevapları verip bunun yanlış olduğunu söylüyorsak, bu videoyu izleyip işte bunlar müslüman demekte yanlış olacaktır!!! Nasıl ki kürtler asla terörist değilse bunu yapan hayvanlar da müslüman değil,insan değil!!! Bunu yapan üç beş geri zekalının cezasını bütün müslümanlara mal etmek haksızlıktır...
Saygılar

Gülom
16.06.2007, 22:36
Kendisini müslüman sanan sadece korkudan veya asimile olmakdan dolayı sunniden çok islamcı olan Alevilerdir en çokda genç yaş gruplarından ve şehirlerde kimlik bunalımına girip islama yönelenlerdir.

Orda kafa kesenler, İranda şeriat sistemini yaşatanlar, Afganistanda tarihi eserleri yok edip kadınları ilginç kıyafetlere mahkum edenler bizzat hakiki müslümandır ve uygulamalarını Kur'anı Kerim kitabına bakarak yaparlar. Yani Kur'anda yazanı uygularlar.

Kur'anda Cİhad edin der 4 kadın alın der Hristiyanla Yahudi ile dost olmayın vs gibi laflar eder. Şimdi sen bir Alevi olarak Cihad emreden ve sonucunda uygulamasında kafaların kesildiği ve en çok bu işten Alevilerin eziyet çektiği bir durumu savunma pozisyonuna geçmen oldukça ilginç ve tehlikeli bir durum. Şeriate yaklaşan her müslüman maalesef bu tarz kafa kesme olaylarını uyguluyor veya göz yumuyor. Bu bir gerçekdir. Bana İslam dinini en radikal ve kurallarına %100 uyupda gerici ve şeriatçı olmayan birini gösteremezsiniz. Sivas katliamının yıldönümünün yaklaşdığı bu günlerde bu tarz fikirleri savunanları görmek oldukça kötü.

Evet, bunlar Müslüman olduklari icin bunlari yapiyorlar ve kendilerini gercek Müsluman olarak görüyorlar, ama bunlar bunu diyorlar diye Müslüman olduklari demektir degildir. Olduklarini zanediyorlar.... eger bir kisi bunlari yapanlari Müslüman görüyorsa benim görüsüme göre onlar gibi düsünüp asimile olmuslardir ve bundan dolayi kendisini Islam disi görmek cok dogaldir. Cunku yilardir bu zihniyet Musluman olan biziz diyerek Aliden basliyarak, Alevilere eziyet cektirmislerdir. Eger sadece bunlari yapanlari Islamci olarak görüyorsa, Ali nin, Ehlibyetin, Haci Bektasin, Pir Sultan vs kimliklerini redetmis oluyor. Eger ki bir Alevi korkudan veya asimle oldugunda kendisine Musluman diyorsa, o zaman o kisi kendisine Alevi demez kolay yolu secip Sunni olurdu cunku bir yobaz icin Alevi Alevidir, ama onlar Imam Ali,Imam Huseyin, Pir Sultan Abdal gibi yolarindan donmeyenlerdir. Bu insanlar kimlik bunalimina girmemistir, aslinda bunalima giren sehirlerde bosluga dusup baska siyasi ve dini dusunceli insanlara takilip kendine göre Alevilik yaratanlardir.. Aslinda kötü olan kendinin Islamin icinde görmek degil, bunu soylerken sanki Sivasi yakanlari desdeklemis izlenimini vermen..Bunun böyle olmadigini cok iyi biliyorsun ve bunu söylemekle Alevilere cok ama cok buyuk bir haksizlik ve hakaret ediyorsun, Pir Sultan Abdala büyük haksizlik ve hakaret ediyorsun. Zaten ben Aleviligimi sende ögrenecek degilim, benim hocalarim dedelerimizdir ve okulum cem evleridir, ben buralarda zaten neyin ne oldugunu cok iyi ögreniyorum...gerci senin tutumunuda anliyorum, anlamamis degilim,ben senin gibi dusunmus olsaydim, galiba ayni tutumum olurdu, sadece farkimiz ben onlari Islamci olarak görmüyorum (ama Emevi yobazlari olarak), ama sen onlari böyle görüyorsun...

Egerki senin dedigin gibi ayetler net olarak bunlari emrediyorsa, tum Islam alemi onlari desdekler, dünyada bu kadar cok Islami mezhep ve dusunce olmazdi, tek yumruk olurlardi, yoksa onlardami Musluman degil?.... sadece her beyini yikanmis kisi olarak görmek istediklerini görüyorlar, yani Allahin bunlari emrettigi dusunuyorlar., ayetlerin bunlari emrettigini dusunuyorlar, Islam dininin bunlari emrettigini dusunuyorlar.... bu sadece radical Islamcilar icin gecerli degil, her radical olan örgüt gibi sadece görmek istediklerini görürler, bu sol olsun, sag olsun, din (Hiristiyan, Yahudi, Islam) olsun...bazi insanlarda maalesef bunlara kanarlar..

Ek olarakta Amerika'da veya bir cok ülkede olan ölüm cezalarindan ne farki var bunun? Amerika da günde bir cok insan öldürüldügü gibi en cok bundan nasipini alan zencilerdir... burda kafa kesiliyor, Amerika da gaz ve elektrik kulaniliyor, baska ulkelerde ip veya kursun... aradaki fark ne...hepsine nalet..

readme
16.06.2007, 22:40
iki güzide spor kulübünün karşılaşmasına döner bıçakları,sis bombaları gibi can yakıcı donanımla giden insanlar var.bu nesneleri kullanıyorlar da.
bu kişiler o kulüplerin gerçek taraftarımıdırlar acaba?
eylemlerinin spor ile ne gibi bir bağlantısı vardır?

bir canlının "canını almak" eğer o canlı insanoğlu değil ise dahi belirli şartlara bağlanmıştır ve ilk şart da can acısı çektirmemeye gayret etmektir.
bir insanın canını almak normal şartlarda yasaktır.savaş halinde dahi "aman dileyen"e dokunulmaması gerekir.yara almış kişi saf dışı kalmış ise canı alınmaz.
tedavi altına alınır.savaşta gaye "saf dışı bırakmak"tır,katl etmek değil.
savaşın da meşru olabilmesi için şartları vardır.

sabah sabah epey uzunca bir süre sinirlerimi laçka etmiş görüntülerde bu eylemi yapanlar asla insanlık vasıflarına haiz insanoğlu olamazlar.
kendilerini hangi zümreden sayarlar ise saysınlar,kim olurlar ise olsunlar.
asgari insanlık vasıflarından hele bu devirde bu kadar yoksun yaratıklar maalesef vardırlar ve bunlara karşı bütün "insanlığın" bir halde ve bütün olarak
karşı çıkması gerekir.kim ve ne oldukları ayrımını yapmadan hem de.

çok bahsi geçen "cihad" gerçek anlamında olarak insanoğlunun "nefs"i ile mücadeledir.
nefs insanoğlu'nun en büyük düşmanı ve pek bilinmese de kendi şeytanı/ruhundaki şeytan izidir.
bu tip şahıslar hangi inançtan olduklarını sanarlar ise sansınlar,hangi ırk veya milliyetten olurlar ise olsunlar hakim ortak noktaları aynıdır ve "şeytan/nefs"
ortaklığında birleşmişlerdir.örnekleri her türlü inanç ve milliyette çıkabilmektedir.

muhakkak ki yaptıkları kendilerinden sorulacaktır.
"yerdeki karıncanın uçan kuşta hakkı var" ise,bu alemde olamasa da gerçek alemde...

bu tip kişilerden Allah'a sığınınız.kendi tedbirlerinizi de olabildiğince almış olarak...

syn abim din'in çizgisi bellidir. bu çizgi insanlığın iyiliği ve aklı doğrultusundadır. yani din birazda kafayı çalıştırmak için vardır.
din insanları genel iyiye güzele doğruya ulaştırma çabası icindeki bir metottur.. burda genel iyi, güzel ve doğrunun nerden çıktığı yaratılış amacı ile temellendirilir.. buna gore yaratılış amacına uygun olan şey iyidir.. din hareketlerinin arkasında iyi ahlak, doğruluk, erdem gibi şeyleri insanlara kazandırma çabasi yatmaktadir
din kimseyi öldürmüyeceksin der. öldürürsen şer i kanunlara göre senide daha güçlü olan unsurlar öldürür der. kısas a kısas yani. ama bu insanların ne öldürme yetkileri var nede öldürdüklerini afişte edebilecek insanlık çeşidi olabilir. dolayısı ile spor fanatikleri ile bunları yapanların kıyaslanması doğru değil çünkü onu yapan spor a maledilir bunu yapan din e.. fakat bana kalırsa din adına yapanların daha zelil ve bedbaht oldukları kesin.. fakat bu duyguları bunlara beslettiren tek unsurda din değildir. hatta hiç din değildir.

sonsuz
16.06.2007, 22:48
ben daha önce izlemiştim şimdi yine izlemeye niyetim yok bu gerçekler aşikar yüzyıllar boyunca savaşlar olsun din olsun değişik konularda bu şekilde ölümler gerçekleşti ne diyebiliriz buna tek bişey " İNSAN"

Nesimi
16.06.2007, 23:39
Meydanlarda "YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHU EKBER" diye bağıranlarda bunların minileri. Onlarda büyüyünce kelle kesecek. 70 li yıllarda 7 İşçi Partili genci Ankara'da telle boğup öldürenlerin çocukları şimdi meydanlarda böyle bağırıyor. En üzüldüğüm şehit cenazelerini bile böyle bağırmaya vesile sayıyor.

Meydanlarda YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHU EKBER diyenler büyüyünce kelle kesecek doğru diyorsunuz. Daha geçen gün bu müslümanlar gidip 3 insanı malatyada kestiler. İslam böyle korku ve sindirmeyle kanla karanlıkla kendisini koruyor bunlar gerçekler Afganistan ve İran örneği İSLAMiyetin uygulanış biçimini bizlere gösteriyor şimdi kalkıp halen bu dini Alevilikle yanyana koymaya çalışanlar var.

Evet, bunlar Müslüman olduklari icin bunlari yapiyorlar ve kendilerini gercek Müsluman olarak görüyorlar, ama bunlar bunu diyorlar diye Müslüman olduklari demektir degildir. Olduklarini zanediyorlar.... eger bir kisi bunlari yapanlari Müslüman görüyorsa benim görüsüme göre onlar gibi düsünüp asimile olmuslardir ve bundan dolayi kendisini Islam disi görmek cok dogaldir

İslamla Aleviliği bir tutmak büyük yanlıştır. Aleviler 4 kadın almaz. Bayanları eşya gibi örtüp saklamaz. Siz böyle bir sistemi yaşatmayı kitabında ilke edinmiş bir dini savunuyorsanız buyrun kapanın bir erkeğin 4. kadını olmayıda hoş görün nede olsa Allah böyle emr etmiş(!). Alevi gibi Alevi olmak lazım. Bir kere inancını küçümsemek bize fayda getirmez. Aleviler Aleviliği yüceltmeli küçük görmemeli sonra başka gerici dinlerin peşinden sürükleniyorlar. Biz ne kadına eşya muamelesi yapıp cinsel obje olarak görürüz nede diğer ilginç ve katı kurallar vardır. Bu kafa kesen zihniyet en çok Irakda Alevileri kesmiştir. Kalkıp onlarada anlatırsınız "biz islamın özüyüz diye. Bunlar kendimizi kandırmakdan başka bir şey değil. İslamın tamamiyle kurallarıyla uygulandığı her yerde bu tarz kişiler(kafa kesenler vs) çoğalacakdır. Siz müslüman olun ben Alevi olarak kalayım. Alevi olmakdan şeref duyarım.

Ek olarakta Amerika'da veya bir cok ülkede olan ölüm cezalarindan ne farki var bunun? Amerika da günde bir cok insan öldürüldügü gibi en cok bundan nasipini alan zencilerdir... burda kafa kesiliyor, Amerika da gaz ve elektrik kulaniliyor, baska ulkelerde ip veya kursun... aradaki fark ne

ABD Hristiyanlık için, İsa mesih adına kafa kesmiyor idamı o amaçla yapmıyor. Alakasız bir örnek olmuş. Türkiyede de Alevi ve Kürtler ya da solcular öldürüldü veya idam edildi bunlar ayrı konular ideolojik ve devlet yönetimiyle ilgili. ABD Hristiyan devleti yada Yahudi devleti olsa doğru örnek olurdu ancak onlar din adına insan öldürmüyorlar yanlış adresden örnek verdin :)

zazatürk
16.06.2007, 23:42

iyi o zaman senin düşünce sistmeine göre düşünelim. Ankara'da çarşı da Güven Akkuş isimli bir alevi bomba patlattı, masum insanlar öldü.
hadi yorum yapalım: İŞTE ALEVİ GERÇEĞİ!!! ŞOK ŞOK ŞOK. ALEVİLER MASUM İNSANLARI ÖLDÜRÜYO. BU NE BİÇİM ZİHNİYET? sizce mantıklı mı? bence değil. az bi kesimin yaptığını herkese mal edemeyiz. bunu anlatmaya çalışıyorum...

bir anlasam...
16.06.2007, 23:48
Merhaba,

Bundan bir kaç sene önce görmüstüm bu videolari, paylasmak istedim, insanin tüyleri diken diken oluyor, istemiyen seyretmesin bence.

Nick Bergin son anlari (http://vigirak.com/video/nick%20berg%20beheaded%20execution.wmv)

Bunu yapanlar simdi cennetlikmi olacaklar? "Allahu ekber" diyip, Allahin adinami insan öldürüyorlar? Yazik, böyle cahilik, böyle hayvanliklarda varmis demek.

Sevgili Maymay,

iyi ki videoların hepsini koymamışsınız... Ben de verdiğiniz linki açamadım, internetten taratıp izledim kaydı, izlemez olaydım... Bu ne korkunç bir şey Yarabbim!.. :crying: Hatta korkunç ötesi... İslam kesinlikle bu değil... :no: Allah'ın verdiği canı yalnızca Allah alır. Eli kolu bağlı, savunmasız bir adamın tepesine dört beş kişi çullanmak cihad değil ki... Savaşta bile eşit koşullarda, göğüs göğüse mücadele edilirmiş ve savaş sonunda yaralıları toplayıp -bu karşı tarafın askeri bile olsa- yaralarına pansuman yaparlarmış, su verirlermiş... Bu görüntülerdeki ise tek kelimeyle VAHŞET! CİNAYET! Hem de HUNHARCA CİNAYET... İslamla yakından uzaktan alakası yok... İzlerken aklıma Menemen olayında yobazlar tarafından şehit edilen Kubilay geldi... Bir dönem haberlerde çokça yer alan hizbullah olaylarında da benzer şeyler olmuştu, insanları işkence ile, domuz bağı denen bir yöntemle öldürüp çuvallara koymuş ve evlerin tabanındaki hücrelere gömmüşlerdi, baskınlarda da bir sürü ceset bulunmuştu. Bu insanlar güya Müslüman geçinir ama hiç mi ellerine Kur'an alıp okumazlar, hiç mi bilmezler Allah'ın verdiği canı ancak Allah'ın alabileceğini... Ahirette bunun hesabını nasıl verecekler acaba? :confused1 Allah'ın gazabı üzerlerine olsun diyorum, başka da diyecek bir şey bulamıyorum...

Nesimi
16.06.2007, 23:54
iyi o zaman senin düşünce sistmeine göre düşünelim. Ankara'da çarşı da Güven Akkuş isimli bir alevi bomba patlattı, masum insanlar öldü.
hadi yorum yapalım: İŞTE ALEVİ GERÇEĞİ!!! ŞOK ŞOK ŞOK. ALEVİLER MASUM İNSANLARI ÖLDÜRÜYO. BU NE BİÇİM ZİHNİYET? sizce mantıklı mı? bence değil. az bi kesimin yaptığını herkese mal edemeyiz. bunu anlatmaya çalışıyorum...

Öncelikle cahilkce yorum yapmayı bırakalım.

O insan Alevilik adına insan öldürmedi. Ama ırakda kafa kesen islam için kafa kesti beynimizi çalıştırıp yorum yazalım...

*İnan*
16.06.2007, 23:55
Meydanlarda YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHU EKBER diyenler büyüyünce kelle kesecek doğru diyorsunuz. Daha geçen gün bu müslümanlar gidip 3 insanı malatyada kestiler. İslam böyle korku ve sindirmeyle kanla karanlıkla kendisini koruyor bunlar gerçekler Afganistan ve İran örneği İSLAMiyetin uygulanış biçimini bizlere gösteriyor şimdi kalkıp halen bu dini Alevilikle yanyana koymaya çalışanlar var.

İslamla Aleviliği bir tutmak büyük yanlıştır. Aleviler 4 kadın almaz. Bayanları eşya gibi örtüp saklamaz. Siz böyle bir sistemi yaşatmayı kitabında ilke edinmiş bir dini savunuyorsanız buyrun kapanın bir erkeğin 4. kadını olmayıda hoş görün nede olsa Allah böyle emr etmiş(!). Alevi gibi Alevi olmak lazım. Bir kere inancını küçümsemek bize fayda getirmez. Aleviler Aleviliği yüceltmeli küçük görmemeli sonra başka gerici dinlerin peşinden sürükleniyorlar. Biz ne kadına eşya muamelesi yapıp cinsel obje olarak görürüz nede diğer ilginç ve katı kurallar vardır. Bu kafa kesen zihniyet en çok Irakda Alevileri kesmiştir. Kalkıp onlarada anlatırsınız "biz islamın özüyüz diye. Bunlar kendimizi kandırmakdan başka bir şey değil. İslamın tamamiyle kurallarıyla uygulandığı her yerde bu tarz kişiler(kafa kesenler vs) çoğalacakdır. Siz müslüman olun ben Alevi olarak kalayım. Alevi olmakdan şeref duyarım.

ABD Hristiyanlık için, İsa mesih adına kafa kesmiyor idamı o amaçla yapmıyor. Alakasız bir örnek olmuş. Türkiyede de Alevi ve Kürtler ya da solcular öldürüldü veya idam edildi bunlar ayrı konular ideolojik ve devlet yönetimiyle ilgili. ABD Hristiyan devleti yada Yahudi devleti olsa doğru örnek olurdu ancak onlar din adına insan öldürmüyorlar yanlış adresden örnek verdin :)

o halde bende size şu örnekleri verim sanırım siz kürt alevisiyim diyen birisiniz.

kürtler osmanlı zamanında binlerce aleviyi katlettiler.
kürtlerde birden fazla evlilik çok yaygın en az çocuğu olanın 10 çocuğu var.
onlara göre kadına ve köpeğe dokunanların abdesti bozuluyor. yani kadın bir hayvanla eşdeğer.

bu durumda siz nasıl alevi kürtler var diyebiliyorsunuz alevilikteki insan sevgisiyle yukardaki yazdıklarım arasında uçurum var.

(yaptığım genellemenin yanlış olduğunun farkındayım fakat sizin genellemeniz buna mecbur bıraktı)

Nesimi
17.06.2007, 00:02
o halde bende size şu örnekleri verim sanırım siz kürt alevisiyim diyen birisiniz.

kürtler osmanlı zamanında binlerce aleviyi katlettiler.
kürtlerde birden fazla evlilik çok yaygın en az çocuğu olanın 10 çocuğu var.
onlara göre kadına ve köpeğe dokunanların abdesti bozuluyor. yani kadın bir hayvanla eşdeğer.

bu durumda siz nasıl alevi kürtler var diyebiliyorsunuz alevilikteki insan sevgisiyle yukardaki yazdıklarım arasında uçurum var.

(yaptığım genellemenin yanlış olduğunun farkındayım fakat sizin genellemeniz buna mecbur bıraktı)

Onlar Şafi Kürt, Kürtlerin bir kısmı Alevi bir kısmı Şafi bir kısmı Hanefi bir kısmı Yezidi dediğimiz eski Zerdüşt dinine bağlıdır. Biz tek evliyiz aynen Hristiyanlar gibi. Çocuk sayısına gelirse bizde merak etme eskiden ve halen 10-15 çocuk yapan aileler var bunu dert etmemelisin bu medeniyet belirtisi değildir.

Kürt=Şafi demek değildir aynı şekilde Türk=bir genelleme yapsak bu da yanlış olur değil mi?

Bizim tuncelide müslümana Türk derler. Camide namaz kılan ramazanda oruç tutanlara Türk derler. Dini bakış açısı bu şekilde sanırım.

Şafilerin kadına ve dolayısıyla insana değer vermemesi İSLAM dan kaynaklanır Türklerin içinde de koyu yobazlar var o zaman sende kendine Türk deme :) Çorumda maraşda sivasda katliam yapanlar Türkdü veya Malatyada kafa kesen gençler türk-islamcıydı. Olay türk kürt olayı değil dine bağlı bir olay.

*İnan*
17.06.2007, 00:09
şafilerin kadına değer vermemeleri islama dayanmaz kendi islam öncesi kültürleridir.
aynı şekilde islamın kadına değer vermemesi diye bahsettiğiniz olay islam öncesi arap toplumunda kız çocuklarının kuma gömülmesi olarak karşımıza çıkıyor yani islam öncesi araplarda bu zaten var.

ayrıca islamda bölünmelerin olduğu dönemi inceleyin Hz Ali ile muaviye arasındaki savaşta muaviyenin tarafını tutanlar emevi tarftarları (şuanki sünniler) o tarihte ehlibeyte zulmettiler ve günümüzde de ehlibeyt yolunu sürenlere zulmediyorlar.
yani sizin ehlibeyt düşmanlarını gerçek islam, ehlibeyt yolundakileri islam dışı olarak nitelendirmenizi anlamış değilim.

Nesimi
17.06.2007, 00:13
şafilerin kadına değer vermemeleri islama dayanmaz kendi islam öncesi kültürleridir.
aynı şekilde islamın kadına değer vermemesi diye bahsettiğiniz olay islam öncesi arap toplumunda kız çocuklarının kuma gömülmesi olarak karşımıza çıkıyor yani islam öncesi araplarda bu zaten var.

ayrıca islamda bölünmelerin olduğu dönemi inceleyin Hz Ali ile muaviye arasındaki savaşta muaviyenin tarafını tutanlar emevi tarftarları (şuanki sünniler) o tarihte ehlibeyte zulmettiler ve günümüzde de ehlibeyt yolunu sürenlere zulmediyorlar.
yani sizin ehlibeyt düşmanlarını gerçek islam, ehlibeyt yolundakileri islam dışı olarak nitelendirmenizi anlamış değilim.

Ehlibeyt yolundakilere saldırmıyorlar müslüman olmayan kim varsa ona saldırıyorlar bu güne kadar hiç bir Şİİ nin kafasının bu islamcı örgütler veya şeriatrçı militanlar tarafından kesildiğini gördün mü?

Kürtlerin eski dini zerdüştlükdür ve bu din aynınlık güzel bir dindir halen Dersim yöresinde etkileri görülebilir Güneşe dua etme canlılara saygı gösterme bunun güzel örneklerindendir. Kürtler tıpkı Türkler gibi kılıç zoruyla islamı seçmeye zorlandılar o gün bugündür bu dinin ceremesini çekiyorlar. Ayrıca Araplar ve Kürtleri eski dinlerinden ötürü yargılamak oldukça milliyetçi bir çıkış olmuş.

halitseyfi
17.06.2007, 00:40

Sevgili can

İslam öncesi kız çocuklarının kuma gömülmesi diye birşey olamaz,mantıken bu mümkün değildir.Öyle birşeyde yoktur.

Diyelimki islam öncesi kadına değer verilmiyordu ve kuma gömülerek öldürülüyordu. Peki harem kuracak kadın nerden buluyorlardı.

Kadına değer verilmemesi islamiyetede, islamın yozlaştırılmasıyla giren bir olgudur. Bu günde aynı şeyler kadınlar üzerinde uygulanmaya çalışılıyor. Şöyleki; yobaz çevrelere baktığınız zaman kadının örtünmesi, özellikle saçlarını, bu yolda alınan bir yoldur. İkinci aşaması kadının evine hapsedilmesi, üçünçüsü ise kadının tüm toplum hayatında görünmez kılınmasıdır.

İslamiyette cahiliye devri diye anılan dönem, belkide kadına islamiyette kadına verilen değerden daha fazlaydı. Hz Muhammedin karısı Hatice o zamanın en zengin kadınlarından biriydi. Kervanlarını Hz Muhammede emanet ederek ticaret yapmasıda bunun kanıtıdır. Hatice den başka kadınlarda tücarlık yapıyordu. İslamiyetin yayılmasıylada bu güçleri ellerinden gitmiştir.

aytek
17.06.2007, 00:44
Her zaman ki gibi gene beceremedik!!! Koşulsuz şartsız lanetlenmesi gereken bir olayı, karşılıklı sataşmalra çevirip,sen öylesin bunlar böyle diye ziyan ettik!!! Yine yazık ettik kısaca...
Bir gün ayrım olmadan birlik olmak umuduyla...
Saygılar!!!

AleviKürt
17.06.2007, 00:53
Ben kendi cevreme bakarak yorum yapayim:

Bizim yöre, 1700lü yillarda Dersim'den ayriliyor. Yani, bazi Dersim Alevileri'nin Ermenilerden aldigi gelenekler bizim geleneklerimize karismadan ayriliyoruz ordan. O yüzden, biz toplum olarak önemli bir kitleyiz diye düsünüyorum.

Bizim yöre her zaman koyu Alevi olmustur. Cemleri eksik olmaz, bizim nesillerde bile musahip tutulur, kürtce dualar hala unutulmamis, ritüellere ve geleneklere sahip cikiniyor.

Ve bizde simdiye kadar hic bir yasli, hic bir dedenin agzindan "biz islam degiliz" kelimesini duymadim.

O yüzden "Kürt Aleviligi" diye bir sey var ise, ve bu islam-disi kendi basina bir inanc ise, bu kelime yanlistir, ki bizim cevreye (Corum-Amasya-Tokat-Yozgat kitlesi) gecerli degil. Ayrica, Cankiri, Samsun ve eski Haymana Alevi Kürtleri'ne de gecerli olmadigini biliyorum.

Bunlar da 200 - 500 yillar arasi önce, Dersim ya da etraflarindan gelen toplumlar.

Bizim ana kaynaklarimizi uydurma sanip, gercek Aleviligin ne oldugunu bildigini öne süren insanlar ne kadar Alevidir, süphelenirim. Ayni Kurani reddedip, gercek Islam'i bulmak gibi, ya da Incil'i reddedip Hristiyanligi savunmak gibidir.

AleviKürt
17.06.2007, 01:03
Ehlibeyt yolundakilere saldırmıyorlar müslüman olmayan kim varsa ona saldırıyorlar bu güne kadar hiç bir Şİİ nin kafasının bu islamcı örgütler veya şeriatrçı militanlar tarafından kesildiğini gördün mü?.
Evet, ben Sii arkadaslarimdan cok duydum. Bir Sii olarak, Tikrit'te acik acik Sii oldugunu karanlik cökünce belirtirsen, bu duruma düsebilirsin. Aynisini Basra ve Necef sehirlerinde Sünniler icin diyebiliriz, bu da onlar icin cok tehlikelidir.

Türkiye'de sirf medya ile Islam'i taniyoruz. Ama benim kaldigim yer tam bir mozaik, Iraklisindan Hindistanlisina kadar degisik insan var. Ve bunlarla konusmak gercekten karsilikli anlayisa yol aciyor. Medya nedir? Komunikasyon aracidir. Biz ordan ne görüyorsak dünyayi öyle saniyoruz. Elestirisiz ve süphesiz. Ayni TC devleti gibi, elestirilmez, süphelenemez.

Ayrıca Araplar ve Kürtleri eski dinlerinden ötürü yargılamak oldukça milliyetçi bir çıkış olmuş.

Milliyetci bir cikis olmus diyebiliriz, cünkü:

Alevici olan bir kisinin 1. planda Aleviligi gelir - böyle düsünenler, Türk/Kürt demeyip, Alevi/Sünni ayrimi yaparlar

Fakat, Zerdüstlüge, Samanizme ilgi gösterenler, (objektif olarak bakacaksam) bu dinlere SIRF meraktan degil, kendi atalariyla baglantili oldugu icin meraklanir. Bundan sonra, Aleviligini bu yönlere dogru kiran toplumlarda, bu kirmalarinda belli oluyor ki Aleviligi 1. plan degil, ama atalari 1inci planda geliyor. Ve böylece, insan kendilerine benzerlerle daha yakindan baglanti kurar - ki bunlar ya "Samanist-Alevi" (Türk), ya da "Zerdüst-Alevisi" (Kürt) olur. Bu da milliyetciligin ilk adimidir, Alevilik bölünmesinin de ilk adimidir kanimca.

Bunlar benim düsüncelerim.

yenibirgün
17.06.2007, 01:06
Olay çok açık, bu olayın dinle alakası yok sadece dini kullanıyorlar. Sonuçta olay planlanmış ve bir kişinin bunu yapması gerekiyor. Normal bir insan bu vahşete psikolojik olarak dayanamaz kesmek şöyle dursun bakamaz bile; ama adamın beynini öyle bir yıkıyorlar ki adam cinayet işlediğini değil kendine cennete giden bir yol yaptığını sanıyor ( Hani kurban bayramında kesilen kurban köprüden geçirir ya onun gibi.). Yani burda din iyi kullanılıyor. Bir kere cana kıymak çok büyük bir vebal, ikincisi burdaki öldürme şekli insanın kutsallığına uymayan hayvanlara yapılacak derecede bir durum. Hiçbir semavi din böyle bir şeye izin vermez. Efendim insanlar görecek de ibret alacak türünden bir anlayış varsa da o olay insanları sadece korkutur ne dine bağlar ne de inancını kuvvetlendirir. Çoğu insanın, içten isteklerine göre değil de günah sevap olayına bakarak yapmaları gibi. Dileğim insanların düşüncelerinin bunu kavrayacak biçime gelip, dini bu vahşete alet etmemeleridir.

yenibirgün
17.06.2007, 01:10
Bir de arkadaşlar madem Türkçe yazıyoruz , Türkçeyi lütfen düzgün kullanalım. Diyip ya da deyil kelimelerine özellikle dikkat edelim. Her ne yapıyorsak hakkıyla, düzgün yapalım.

cemalettin
17.06.2007, 11:13
gördüğüm ve eğer yanlış anlamıyor isem anladığım kadarı ile bazı yazılarda her kötülük "islam"a bağlanarak müslümanlar suçlanmakta.aleviler ise müslümanlık/islam dışında kabul edilmekte.

bu coğrafyanın insanı islam ile tanıştıkta kendilerine tebliğ edildiği şekliyle arap/emevi yorumu şeklindeki islam'ın kendi örf ve adetlerine uymayan ve aslında da mantık ve kitap dışı olan anlayışlarını kabul etmemiş ve yaratıcı tarafından istenen "iyi insan olmak" gereğini kabul ederek dine sonradan eklenen ve tamamiyle arabın işine gelir şekilde yorumlar içeren anlayışları yeni inancının dışında bırakmıştır.
bu şekliyle bir inanca sahip olan yeni müslümanlar "alevi"adı altında anılır olmuştur ve bu anlayış tarzına da alevilik denmiştir.
muhakkak ki bu yeni anlayışta bazı eski inançların izleri mevcuttur fakat bu eski inanç izleri arapların islama ekledikleri kendi eski inanç izlerinden çok daha insancıldır.
hasılı kelam, alevilik özünde islamdır/müslümanlıktır,islam dışı görmek arzusunda bulunanlar olsa dahi.
vahşi bir şekilde kafa kesenler nasıl kendilerini müslüman sayıyorlar ise,bunları kabul etmeyenler de kendilerini islam dışı sayagelmişlerdir.

imam'a kızıp cemaati terk etmek gibi ...

cemalettin
17.06.2007, 11:17
[QUOTE=yenibirgün;451960] ...ama adamın beynini öyle bir yıkıyorlar ki

a kardeşim,bir şeyin yıkanabilmesi,yeniden şekillenebilmesi için "mevcut"olması gerekir...

erdeme
17.06.2007, 12:14
işte ortadoğu müslümanlıgı ve islamiyeti ,yani şeriat yani bunun içerisindeki islami saptırmalar ,kendilerini kandırıyorlar.

*İnan*
17.06.2007, 13:09
Ehlibeyt yolundakilere saldırmıyorlar müslüman olmayan kim varsa ona saldırıyorlar bu güne kadar hiç bir Şİİ nin kafasının bu islamcı örgütler veya şeriatrçı militanlar tarafından kesildiğini gördün mü?

Kürtlerin eski dini zerdüştlükdür ve bu din aynınlık güzel bir dindir halen Dersim yöresinde etkileri görülebilir Güneşe dua etme canlılara saygı gösterme bunun güzel örneklerindendir. Kürtler tıpkı Türkler gibi kılıç zoruyla islamı seçmeye zorlandılar o gün bugündür bu dinin ceremesini çekiyorlar. Ayrıca Araplar ve Kürtleri eski dinlerinden ötürü yargılamak oldukça milliyetçi bir çıkış olmuş.

sayın can madem şiilere saldırmıyorlar ıraktaki iç çatışmalar ne oluyor oniki imamların türbelerinin bombalanması ne oluyor.
belki bize oranla şiilere daha bi hoşgörüyle baktıkları doğrudur sebebi şiilerinde onlargibi namaz kılıp oruç tutmalarıdır.

milliyetçi bir çıkış yaptığımı söylemişsin yazımda kürtlerin eski dinlerini değil kültürlerini ele aldım. bunu yaptıktan sonrada kendim dahi böyle bir düşüncenin saçma olduğunu vurguladım ve sadece sizin düşüncenizle paralel olduğu için belki kendi yanlışınızı anlarsınız diye yaptım.

ırkı ne olursa olsun aleviyim deyip aleviliğini özüne uygun olarak yaşayan herkes benim için candır. inancım

Gülom
17.06.2007, 17:41

Dogru bunlar Islam adina yapiyorlar, ama bunlar bunu Islam adina yapiyor diye Islam olmuyorlar. Bunlari kendi amaclari icin dini kulaniyorlar. Nasil Aliviligi kendi amaclari icin kulananlar oldugu gibi. Alevilik baska bir dinin pesine surukleyen yok, eger Alevilik Ali yoluysa (ve buda boyledir) zaten senin hangi yorumu yapman onemli degil. Ali kendisi zaten ne oldugunu kanitlamistir. Alevilik kendi basina din olsaydi peygamberi olurdu, Alevilerin peygamberide Muhammedir, eger bunu kabul etmiyorsan, o zaman yeterince cemlere gitmediginin gosteriyor. Eger Aleviligi Islam olarak gormuyorsan yeterince cemlere ve dedeleri dinlemedigini gosteriyorsun. Zaten ben kelle kesen kisilere Aleviligin Islamligini anlatmam, cunku ben onlarin gorusune gore Alevilik yorumu yapmam. Islam yorumunuda onlara gore yapmam, cunku Emeviden baska bir sey degiler. Ben Alevi yorumumu dedelerimden, Alinin, Haci Bektastan vs alirim, Hak-Muhammed- Ali diyerek yaparim. Aleviligi kendi kafama gore yaratmam, oldugu gibi kabul ederim. Sen Aleviligi Islam disinda goruyorsan, dedelerimizi yeterince dinlememisindir, ki onlar dede olmak icin Hz. Muhameddin soyunda olmalari gerekiyor.Aksini ida etmek dedeligi kabul etmemek demektir, dedeligide kabul etmesen, kusura bakmada Alevi olamasin...

Demeki en sonunda Emevi zihniyeti basardi, bizlere bile Musluman sadece onlar oldugunu kabul ettirdi.. yazik o zaman Hz. Ali nin yaptigi mucadeler, yazik o zaman Hz. Huseyinin yaptigi mucadeler, yazik o zaman Pir Sultanlarin yaptigi mucadeler....yoksa onlardami Aleviligi kucuk dusuruyorlardi?... tam tersine Emevi zihniyete karsi herzaman basi dik yolarinda devam ettiler...

Bu konuda haklisin kabul ediyorum. Ama zamaninda din icin azmi kelle ucurdular? Ama buda varki, Amerikan kendi kanunlara gore insanlari idam ediyor, kelle kesenlerde kendi kanunlarina gore insanlari idam ediyor. Ben herikisinde karsiyim, ne olursa olsun... Hem Amerika direct olarak ideolojik bir idam yapmiyordur kendi devletinde, ama Afrikada olsun, Arap ulkelerinde olsun, Latin Amerika da olsun, ideoloijk bir idam yapiyor. Israel bir din katliama yapiyor. Ben bunlari soylerken sakina bu yobazlari desdekledigimi zanedilmesin,bunlari hic ama hic desdeklemiyorum, sadece soylemek istedigim insanlar belirli ideolojikleri veya dinleri kendi menfaatlari ve amaclari icin tarihte kulanmislardir ve halen kulaniyorlar...simdi yobazlar gibi..

Gülom
17.06.2007, 18:22
Ben kendi cevreme bakarak yorum yapayim:

Bizim yöre, 1700lü yillarda Dersim'den ayriliyor. Yani, bazi Dersim Alevileri'nin Ermenilerden aldigi gelenekler bizim geleneklerimize karismadan ayriliyoruz ordan. O yüzden, biz toplum olarak önemli bir kitleyiz diye düsünüyorum.

Bizim yöre her zaman koyu Alevi olmustur. Cemleri eksik olmaz, bizim nesillerde bile musahip tutulur, kürtce dualar hala unutulmamis, ritüellere ve geleneklere sahip cikiniyor.

Ve bizde simdiye kadar hic bir yasli, hic bir dedenin agzindan "biz islam degiliz" kelimesini duymadim.

O yüzden "Kürt Aleviligi" diye bir sey var ise, ve bu islam-disi kendi basina bir inanc ise, bu kelime yanlistir, ki bizim cevreye (Corum-Amasya-Tokat-Yozgat kitlesi) gecerli degil. Ayrica, Cankiri, Samsun ve eski Haymana Alevi Kürtleri'ne de gecerli olmadigini biliyorum.

Bunlar da 200 - 500 yillar arasi önce, Dersim ya da etraflarindan gelen toplumlar.

Bizim ana kaynaklarimizi uydurma sanip, gercek Aleviligin ne oldugunu bildigini öne süren insanlar ne kadar Alevidir, süphelenirim. Ayni Kurani reddedip, gercek Islam'i bulmak gibi, ya da Incil'i reddedip Hristiyanligi savunmak gibidir.

Aynen katiliyorum senin dediklerine, hepsine, eline saglik. Bizim buralardada yani Hollandada Turkiyede gelen cesitli sehirlerde insanlarimiz var, ve inancina sahip cikan, yani yapmaya calisan insanlarda senin dedigin gibi "biz Islam deyiliz" sozlerini duymadim, birak bunlari dedelerimizde boyle bir soz duymadim (Sivas, Erzincan, Tunceli,Tokat, Yozgat, Corum, Hatay). Zaten bizim yaslilarda boyle bir sorunda yoktu. Bizim burda, tabiki herkes icin gecerli degil, Islam disi soyleyenlerin cogu eski "sol" orgutlerinde olup, once Alevilik inancini gericilikle suclayip, sonrada Alevi orgutlemesi sonrasi tabanin gitigini gorup Alevilige yanasip kendilerine gore Alevilik yaratanlar soyluyor, ve coguda Aleviligi felsefe olarak goruyorlar...ve bu yetmemis gibi Hollandada dedeler kuruluna siz Aleviligi bilmiyorsunuz terbiyesizligini gosteriyorlarki, bu dedelerin cogunu taniyorum, gece gunduz karsiliksiz yilardir Alevilik icin ugrasanlardir. Bir cok gonulce Alevilikle ugrasan dedelerimiz gibi...ben kendimi dedelerin ogrencisi buldugum icin, hic bir zaman inanc konusunda onlara karsi gelebilecegimi dusunmuyorum...

Ve ek olarakta burda cok cesitli Islam kokenli insanlar var ve bunlarin icinde ayni mezhebte olduklari halde cok cesitlilik var. Bir ornek: burda bir Somalyada bir Safii mezhebinde bir arkadasa soyledim, Safii Kurtlerin kuralarini (bildigim kadariyla), cocuk sok gecirdiki, bun kuralarin onlarda olmadigini soyledi. Gerci onlarda Safii ligin tasavuf tarafini uyguluyorlarmis, ama kendisini bundan dolayi Islam disi da gormuyor.

GuleMeftun
08.07.2007, 01:19
Cesitli mesep var ama bir kitap var...

karayazili
08.07.2007, 01:31
Merhaba,

iğrenç bir başlık olmuş ne demek islam gerçeği ya
hiç adam öldüren alevi yokmu alevilerin hepsi kusursuzmu

bir zamanlar seyit rıza içinde katil deniyordu m. nuri dersimi içinde ali şer efendi içinde dniyordu

maymay
08.07.2007, 11:23
iğrenç bir başlık olmuş ne demek islam gerçeği ya
hiç adam öldüren alevi yokmu alevilerin hepsi kusursuzmu

bir zamanlar seyit rıza içinde katil deniyordu m. nuri dersimi içinde ali şer efendi içinde dniyordu

Başlık değismis. Ben bu başlığı yazmadım :S

AleviKürt
08.07.2007, 13:49
Başlık değismis. Ben bu başlığı yazmadım :S

"Islam gercegi" biraz genellemeci olmus.
Al-Qaeda gibi zihniyet paylasanlarin yaptiklari belli, fakat

Lübnan'daki Dürzilerin ne sucu var?

Hindistan'daki Ismaililerin ne sucu var?

Pakistan'daki Ahmedilerin ne sucu var?

Iran'daki Ahle Haqq'in ne sucu var?

Irak'taki Kakai'lerin ne sucu var?

Suriye'deki Nusayrilerin ne sucu var?

Bugün yüzlerce firkanin, ve gecmiste katledinen binlerce firkanin ne sucu var?

Onlarin inanclarina saldirmak kimsenin haddine düsmez.

Ortacag'da Hristiyan olan toplumlarin yaptigi zulümleri biz de biliyoruz. Hatta zahiri anlayacaksak, Incil'de yazilan seyleri de biliyoruz, fakat Hristiyanlarin kendileri bile Incil'i zahiri anlamiyor ki biz anlayalim...????

*İnan*
08.07.2007, 15:36
ya bu başlı forum yöneticilerden kimsenin dikkatini çekmiyormu?

Allahu ekber" diyip, kelle kesmek / İslam gerçeği

bu islam gerçeği değil muaviye taraftarlarının gerçek yüzleridir. bu forum adı gibi bir alevilik forumuysa bu başlık değişmeli.

alevilik ehlibeyte ve oniki imamlara bağlı olmanın HAKK, MUHAMMED, ALİ yolundan gitmenin adıdır.

demet..
06.08.2007, 22:41
can sen neyaptın be ben bugün nasıl uyuyacam Allahım ya :(
Ama hala bu cehaleti yapan var. Cihat uğruna adam öldürmenin günah olmadığını düşünerek kıyımlarına devam ediyorlar..Yobazlık değilmi..

ufkuner
07.08.2007, 00:08
http://www.youtube.com/watch?v=yMgmr6UuLe4

caniler yobazlar canlarımızdan can aldılar.bunların müslümanlıkla hiç mi hiç alakası yook.olamazda

http://www.youtube.com/watch?v=5f8_RKMrYBo
http://www.youtube.com/watch?v=zWyQWxYuGrk
13146

tuno
07.08.2007, 00:20
seyretmek bile istemiyorum...bu insanlar birakin müslüman olmasini, allahlari bile yoktur...yeryüzünde yasayan sadece mahruklardir...allah allah deyip adam kesiyorlar,insanlari yakiyorlar

alican19
01.02.2008, 22:50
eee can niye örneği ta ıraktan getirdin madımak otelini yakanlarda ALLAH U EKBER diye bağırıyolardı ama
1)islamiyet yobazların kirletemeyeceği kadar güzel ne olursa olsun doyulamayacak kadar sonsuz sevgiyi içinde barındıran huzurun mutluluğun bulunduğu bir dindir
2)bu olaylar yüzünden islamiyete küsenler zaten yolunu kaybetmiştir ondan hayır gelmez içinde Allah sevgisi olmayan içinde Allah korkusu öbür alemin korkusu olmayan bir kişi herşeyi yapabilir
3)bu olayları müslümanlar yaptı diye bütün müslümanları zan altına almazsın zira o müslümanların yüzü ne kadar kanlı ise müminlerin yüzü o kadar ak o yobazların elleri ne kadar kanlı ise müminlerin elleri o kadar paktır
3)her alevi ezilmiştir bir ölçüde bende sizde her alevi ezilir toplumumuzda öbür tarafta biz refaha kavuşacaz onlar yanacak kardeşim hiç üzülme

hünkar62
02.02.2008, 03:27
çok acı insanlık dışı.kendi tarihimizde defalarca yaşanmış olaylardan biridir emin olun bu toplum daha acılarınıda gördü...sadece maraş katliamında bile kenan evrenin kendi ağzından anlattığı bir olay...rapor için maraşa gönderdiği paşanın evrene anlattıkları...
-yeni doğmuş çocuk bacaklarından tutularak ayrılarak öldürülmüş...lintke bu konuşmayı ve maraş katliamının diğer vahşet boyutları anlatılıyor...http://http://www.youtube.com/watch?v=7NnhSu519sY

CaNCa
02.02.2008, 04:17
Sivasta, çorumda, maraşta daha nicelerinde bu sözlerle katledilmedik mi? Maraş katliamında da farklı şeyler yaşamadık, islamo-faşizmin vahşetinin resmini uzaklarda aramanıza hiç gerek yok. Bu ilkel mantalitenin anadoludaki zebanileri sayesinde bu toprakların kadrolu kurbanları olarak, 'ilahi' kelimeler söylenerek insanları var oluşlarından ötürü, kadın, bebek, yaşlı demeden katledilişine tanık iflah olmamış bir topluma bu görüntüler ve bu yoz mantıklar hiç yabancı gelmemiştir.

erdost123
02.02.2008, 10:49
çok kötü ve iğrenç bir sahne...bunların insanoğluna hediye ettiği tek -icat-yeni buluş budur. öldürme çeşitleri ve şekilleri ..en kötüsü bunları allah adına yaptıklarına dair söylemleri... hala kalp atışım yavaşlamadı...

serdar_adas
13.02.2008, 12:02
Bİr Kafa Kesme Olayini BÜtÜn MÜslÜmanlara Etİket Etmeyİn BİrkaÇ Kendİnİ Bİlmez İÇİn Mİlyarlarca Sayidakİ Toplumu Ayni GÖrmenİz Hata
O Zaman Sİz Kİlİselerde MÜstehcen Fİlmler Çekİlİyor Dİye Hİrİstİyanlarida Öyle Sanarsiniz Yazik

Kara Davut
21.02.2008, 10:26
İşte yobazlık.

Sevgili Kardeşim!
Bu görüntüleri islam dini savunmuyor.Bunu din yapmıyor.Bunu insanlar yapıyor.İnsanlar ağızlarına doladıkları cihad lafiyla yapıyor.maalesef dinden ne anladıkları veya anlamadıkları da ortada.Savaş halindeyken bile nefsi için adam öldürmemiş olan Hz. Ömer'midir bunların lideri?Lütfen her Allah diyene müslüman deyipte islamı karalamayalım.Ben aleviyim diyorsun.Hz.Ali'yi ve Ehl-i Beyti savunuyorsun.Ancak Hz.Ali'nin tabi olduğu dini tanımam diyorsun.ilginç bir yaklaşım...

cemalettin
21.02.2008, 14:32
futbol maçında seyircilerimiz "ole-y"diye bağırdıklarında İspanyol mu oldukları anlaşılıyor?
telefona cevap veren insanlar "alo" dediklerinde onların Fransız olduğunu mu sanıyoruz?
bazı densizlerin bazı şeyleri yapıyorlar iken "O" nun adını anıyor olmaları müslüman olduklarını mı ispat eder ?

bir futbol maçı berabere sonuçlandıkta baskın olan seyirci hep bir ağızdan "gol "diye bağırsın bakalım,maç sonucuna etki edecek mi?

darkeye
16.03.2008, 01:22
ALLAH BİRDİR KES KAFASINI düşünceye bak:kzgn islamda şiddet asla yoktur.bu zihniyetteki canavarlar islamı degil kendi istedikleri yaşam şeklini,ilk çag düşüncelerini sürdürmeye çalışanlardır.asıl bunların nkafasını kesmek lazım...:cool:

köylum
20.03.2008, 00:22
HAK bile tövbe edeni bagışlarken bu nasıl bir kafadır nasıl bir zihniyetir nemutluki bana ve tumcanlara

alican19
02.04.2008, 17:07
arkadaşlar burda saptırılan bazı şeyler var , bu vahşeti tüm islam alemine mal ediliyor özellikle ateist arkadaşlar vahşi müslümanlar sentezi kuruyor , yobazla müslüman aynı değildir