Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Türk olduğu iddiası

fatih
16.06.2007, 19:35
Bir forumdan alıntıdır

Kaynak veremem ama Peygamber (s.a.v.)efendimizin Türk asıllı olduğunun ispatlandığı söyleniyor,bunun dışında peygamberimizin hicret ettiği ve toplu halde islamı ilk seçen yer olan Medine'lilerde arap değil israiloğullarındandır,
Arapları sırf Peygamber efendimizin Arap olduğunu düşünerek savunmak bence hatadır çünkü araplar her fırsatta Osmanlıyı satmışlardır,bugün Filistin Irak ve Lübnana olanlara üzülüyorum ama onlar geçmişte yaptıkları hataların ceremesini çekiyorlar kendilerine kucak açmış korumuş bir devleti satıp başkalarına yalakalık yaptılar ve şimdiki durumları ortada,

Buda aynı forumdan başka bir alıntıdır,

Turkologlara kalırsa yeryüzündeki bütün milletler türk zaten ama durumbçyle değil çünkü Nuh tufanından sonra yeryüzüde Hz Nuh (a.s) ın gemisine binen kimselerden başka canlı kalmadı ve insanlık da onun üç oğlundan türeyip geldi bu milletler arasında türkler çinler arplar rum kavimleri ve birkaç millet daha var yani Resulullah(s.a.v) efendimiz bir Arap kabilesindendir kendisi de araptır . peygamberimizin türk olduğu idiadır ispatlanamamıştır. çünkü Resulullah efendimiz HZ İbrahim aleyhisselamın soyundandır Hz İbrahim 'inde sümerlere gönderilen bir peygamber olduğu düşünülmektedir ve sümerlerin de bir türk ırkı olduğu bilinmektedir buradan hareketle Peygamber(s.a.v) efendimizde turk demişlerdir bu iddiayı da eski kültür bakanlarından biri ileri sürmüştür.

Buda benim acizane fikrim.

Hz.Adem(a.s.) Türk'tür... Anlayana tabiki...

asd.1950
16.06.2007, 22:11
Melekler sahi erkek miydi, yoksa kadın mı?
Bunu tartışanlar yok bugün. Peygamber Türk olsa ne olur olmazsa ne olur? O önce bir insandır. Biraz da böyle görmeye çalışalım. Hz. Muhammet kendisinin bizden farklı olmadığını hep söylemiştir. Ama putperest Arap peygamberi de put yerine koyma eğiliminde ya hep ona bazı sıfatları yüklemeye çalışmıştır. Zaten bugün de bazı ermiş ve evliyaları Kuran'ın önüne koyan da aynı anlayıştır. Oysa İslamda önem sırasında Kuran önde gelir. Peygamberimiz sonra. Ama bugün bakın çevrenize Kuran'ın buyurduğu hayat mı yoksa peygamberin gösterdiği hayat mı yaşanıyor. Hadisler mi yoksa Ayetler mi önde? Bakın çevrenize. Hele bazı hadislerin de kim tarafından söylendiği belli değil ya, Peygamberimizin söylediği varsayılıyor ya artık uydur uydurabildiğin kadar. Yönetme erkini eline geçirmek isteyen o kafa ne hadisler üretmiştir artık. Hadisler konusunda kaynak var denir. O kaynak da yine bu erki eline geçirmiş anlayışın şahitliğidir. Eğer Alevilik bu kadar baskıya karşın varlığını bugünlere taşımışsa biraz da bu açıkladıklarımdandır.

aytek
16.06.2007, 22:16
Artık kimi nasıl ve nerden yakalayıp türk ilan edeceklerini şaşırdılar!!! Gülüp geçmekten başka bir şey yapamıyorum!!!
Yakında meydanlarda bağırmaya başlar o zaman bunlar;
"Başbuğ Muhammet" diye... :):):)

Saygılar

sonsuz
16.06.2007, 22:55
hz muhammed (s.a.v.) türk değildir araptır. ayrıca bir hadis kitabında okumuştum bu hadiste h.z muhammed'in "kıyamet günü müslümanlarla türkler birbirleriyle savaşacaktır(öldürüşme) bu olmadanda kıyamet kopmayacak" sözlerini okumuştum isterseniz sizin için bu hadisi bulup bilgilerini paylaşabilirim. bir türkün bunu söylemeyeceği doğaldır değil mi?

readme
16.06.2007, 22:58
hz muhammed hz ismailin soyundan gelmektedir. hz ismail mekkede yaşamış ve orda vefat etmiştir. arapların atası ibrahim a.s oğludur. hz ibrahim diğer oğlu ishak ı kudus e bırakırken ismail le birlikte mekkeye gitmişlerdir. daha sonra kabeyi yapıp ismaili oraya bırakmış kendisi tebliğ için bölge ye çıkarmaya çıkmıştır. diğer bütün peygamberler (ki yüzde 99 u ishak ın soyundadır). onun oğlu yakup, onun oğlu yusuf böyle devam edip gider..
medinede israiloğullarından kabileler vardı evs ve hazrec. fakat kesin bildiğimiz bir şey varsa oda yahudilerin başka ırklardan kendilerinin karışmasına izin vermemesi. yani yahudilik tamemen ırksal bir dindir. dünyanın her tarafında dağılmış olsalarda yahudiler ne başkalarını kendi dinleri içine koyarlar nede başka dinlere itibar ederler. dinlerini unutmasıda hiç görünmüş bir şey değildir.

readme
16.06.2007, 23:08
Bir forumdan alıntıdır

Buda aynı forumdan başka bir alıntıdır,

Hz İbrahim 'inde sümerlere gönderilen bir peygamber olduğu düşünülmektedir

Hz.Adem(a.s.) Türk'tür... Anlayana tabiki...

sümerler mezapotomya milletlerinin genel adıdır abi. ad, semud ve ba'al kavimlerinde oluşmuşlardır. putculuk hz idrisin vefatından sonra kendine güvenmeyen kavmi tarafından hz idrisi unutmayalım-daha çok bağlanalım hesabıyla sembol olarak çıkmıştır. sümerlerde bu putculuğu şeytaniliğe çevirmiştir. daha ötesi ile atesit ve satanist akımlarının öncüleri de sümerlerden çıkmıştır. onlardanda batı ya yani yunan mitolojilerine esin kaynağı olmuşlardır. yunan mitolojiside putculuğun çeşitli bir şeklidir. arapların satanist temsilcisi ebu lehep tir mesala. kim daha çok egoist ve putlara önem veriyorsa gibi.. sümerlerin en azgın dönemlerinde bu putların sayısı 2000 lere kadar çıkmıştır.
hz ibrahim dönemindeki nemrut yaratıcıya ilk savaş açan kişidir mesala sümer teolojisindede bu savaş lar yazılıdır. fakat dinde bu savaş iyilik ve kötülük mucadelesi çerçevesinde geçer ki doğru olanda böyle olduğudur.

sertur
19.06.2007, 09:52
çok gereksiz bir konu, ne farkederki ırkının ne olduğu, O insanlığa gönderilmiş, , hiçbir ırk ayrımı yapmadan, din ayrımı yapmadan, herkesi kucaklamış, kendine işkence yapanlara bile Allahtan merhamet istemiş, insanlığın gelmiş geçmiş bütün insanlarının peygamberidir.Ona kurban olayım...

Urfalı
19.06.2007, 11:01
"Araplar bendendir, ama ben Arap değilim" demesinin nedeni bu mu acaba?

eldorado
19.06.2007, 11:21
inşallah türk çıkmaz...düşünsenize her türlü din aracını malzeme olarak kullanan zihniyete bir ışık doğar...artık dini partilerin sloganı Hz.Muhammed in torunlarına şeriat yakışır...

şair
19.06.2007, 15:21
Evet Bende Bİr Yerde OkumuŞtum AraŞtirmak Lazim BÖyle Bİr Şey Olabİlİrmİ

fatih
19.06.2007, 18:44
çok gereksiz bir konu, ne farkederki ırkının ne olduğu, O insanlığa gönderilmiş, , hiçbir ırk ayrımı yapmadan, din ayrımı yapmadan, herkesi kucaklamış, kendine işkence yapanlara bile Allahtan merhamet istemiş, insanlığın gelmiş geçmiş bütün insanlarının peygamberidir.Ona kurban olayım...

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Ama alıntıların altındaki notuma bakarsanız yazdıklarıma bakarsan iddiayı desteklemediğimi görürsünüz.

Saygılar...

akarsu
14.07.2007, 20:11
bi iddia ortaya atildigi zaman ne olursa olsun onun saglam kaynaklarla ispatlanmasi lazim kabul edilebilmesi için bu iddiayi kim ortaya atmissa bunu ispatlamasi lazim eger isptlayamiyorsa o idda saçmalik olur tipki bu iddia gibi

Nesimi
14.07.2007, 20:16
Gözleri çekikmiymiş Muhammedin?

Daha neler herkesi Türk ilan ediyorlar

Bende açıklıyorum Adem ile Havva Türkdü

aytek
14.07.2007, 22:21
Gözleri çekikmiymiş Muhammedin?

Daha neler herkesi Türk ilan ediyorlar

Bende açıklıyorum Adem ile Havva Türkdü

Hatta kenarları sarkık bir bıyığı bile vardır kesin! :lol:

koçgirli
20.08.2007, 20:05
canlar Hz.Muhammed(s.a.v) efendimizin kökeni araplarda Adnani ler diye geçen arap kökenli olmayıp 'araplaşmış arap' diye tabir edilen bir kavimden gelir
ve yapılan araştırmalar sonucunda adnanilerin aslında beyaz bir ırk olduğu görülmüştür(esmer tenli arapların aksine)
hatırlarsanız bir hadis-i şerifinde Hz.Muhammed(s.a.v) kendisinin her kavimle bir akrabalığı olduğunu söylemiştir
yine efendimizin hadislerinde kendi soyunu Hz.İbrahim(a.s) a dayandırdığını görürüz ishak ve ismail peygamberlerde farklı ırklara gönderilmiştir vs.
bence doğruluk payı olabilir
neden olmasın ki?
selametle

KızıLSakaL
20.08.2007, 20:15
hz muhammed (s.a.v.) türk değildir araptır. ayrıca bir hadis kitabında okumuştum bu hadiste h.z muhammed'in "kıyamet günü müslümanlarla türkler birbirleriyle savaşacaktır(öldürüşme) bu olmadanda kıyamet kopmayacak" sözlerini okumuştum isterseniz sizin için bu hadisi bulup bilgilerini paylaşabilirim. bir türkün bunu söylemeyeceği doğaldır değil mi?

bende bunu okmştum hatta bu yüzden türklerin müslüman olamayacaklarını falanda okudum....

ilker_che
20.08.2007, 20:26
nereliymiş diyarbakır falan mı yoksa karadenizx tarafı mı?töbee yaa.komplo teorisi üretmekte rakip tanımayan bi milletiz ya...

Labrys
20.08.2007, 20:41
forumda bi milliyetcilik tutturulmuş gidiyo hadi bakalım hayırlısı...

koçgirli
20.08.2007, 20:52
canlar kimse kendisinin safkan bir türk,kürt vs bir ırktan olduğunu iddia edemez
mutlaka bi yerde bi damar daha çıkar
ne malum türk olmayacağı bakın ben türk demiyorum ama yazdığım bilgilere bir daha bakın ve biraz da araştırın bence
selametle

Dede-baba
22.07.2008, 19:51
Degerli canlar...

Hz. Muhammed'in kökeni ve Ehl-i beyt'in Türkler tarafından neden bu kadar sevildiği hakkında bazı bilinmiyenleri sizlerle paylaşmak istedim..

Hazreti Muhammed, Hz İbrahim’in soyundandır. Hz. İbrahim ise, Sümer kavmine gönderilen bir peygamberdir.

Sümerler hakkında yapılan bir çok bilimsel araştırma sonucunda, Sümer ırkı yerli ve yabancı Sümerologlar tarafından Türk ırkı (Turani bir ırk) olarak kabul edilmektir. ( Örneğin, dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın araştırmalarına bakılabilir)

Sümerler mezapotomya milletlerinin genel adıdır. abi. ad, semud ve ba'al kavimlerinde oluşmuşlardır. Hz. Muhammed(s.a.v) efendimizin kökeni Araplarda Adnani’ler diye geçen Arap kökenli olmayıp 'Araplaşmış Arap' diye tabir edilen bir kavimden gelir..

“…Araplar bendendir, ama ben Arap değilim…" Hadis-i Şerif’i belki de bu gerçeği açığa vurmaktadır.

Ve ilginç olan yapılan araştırmalar sonucunda adnanilerin aslında beyaz bir ırk olduğu görüldüğüdür (esmer tenli Arapların aksine)

Yine, Hz. İbrahim’in oğlu, Hz İsmail’in soyundan gelen, Hz Muhammed’de bir çok hadis kaynağında kendi soyunu. İbrahim(a.s) a dayandırdığını görürüz.

Hz. İbrahim’in iki oğlundan, Hz İsmail Mekke’de yaşamış ve orda vefat etmiştir. Hz İbrahim diğer oğlu İshak ı Kudüs’e gitmiştir. Burada hemen belirtmek gerekir ki, Bütün peygamber’lerin soyu, ve Hz. İbrahim’in soyuna dayanır. Bu Hıristiyan, Yahudi ve dahi birçok semavi dinde böyledir. Ve Dinler arasında bu konuda bir çelişme yoktur.

Beklide Hz. Muhammed bu nedenle bir hadis-i şerifinde “..Kendisinin her kavimle bir akrabalığı olduğunu..” söylemiştir.

Hz. Muhammed’in, Neden Medine’ye hicret ettiği de çok önemle üzerinde durulmalıdır. Peygamberi medineye bizzat davet eden İsrail oğullarından Yahudi olan, evs ve hazrec kabileleri Sümer asıllı Yahudilerdendi. yani (Yahudi olan hazar Türkleri gibi), Sümerler’in dağılışı sırasında Yemen’e göçmüşlerdi. Medine’ye gelişleri daha sonraydı.

Akabe biatinde “Muhammed bizdendir” demişlerdi ve Hazreti Peygamber, Sümer ırkından gelen, evs ve hazrec kavimlerine hitaben,

“Kanınız kanımdandır” yanıtını almışlardı..

Asıl ilginç olan olan ise, putperest, kureş kabilesi ile Hz. Ali’nin babası ve Hz. Muhammed’in amcası Ebu Talip arasında geçen şu diyalogdur:

“… Ey Ebu Talip! Ya yeğenini susturup davasından vazgeçir! Ya da Türk yurtlarına çekilip gidin!..”

Ebu Talip, bu tehdit dolu talebe, 94 beyitten oluşan “Kaside-i Lamiyye” ile cevap verdi. İşte o şiirden bazı bölümler:

“…Düşman bizim gücümüze boyun eğip kahroluyor
Halbuki onlar bizim Türk ve Aftalitler kapılarına sığınmamızı isterler
Allah’ın evine ant olsun ki sizler yalan söylüyorsunuz/
İşleri karmakarış etmeden ne Mekke’yi terk/
Ne de buralardan Türk yurtlarına gitmeyeceğiz.”

Ebu Talip’in bu şiirinde Türkler yanında “Aftalitler” yani “Akhunlar” dan söz etmesi oldukça ilginç ve önemli. Demek ki Araplar Hazreti Peygamber’in soyunu sopunu çok iyi biliyorlardı.

Hazreti Peygamber’in torunu Hazreti Hüseyin’in Kerbela olayından önce Türk yurtlara gitme isteği, Yezit tarafından reddedildi, çünkü Hazreti Hüseyin Horasan’daki soydaşlarıyla birleşerek tekrar gelecekti…

Bir gün Peygamberimiz ashabıyla otururken, bilinmeyen bir dille “Ne güzel üzüm” dedi. Sahabe anlamayarak “Ya Muhammed Arapça konuş” dediler. Yüce Peygamber: “Durun yakınmayın, ben köküm olan Hz. İbrahim’in dili ile konuşuyorum, Arap benden ama ben Arap’tan değilim” diye yanıt verdi…

Yazın oluşturulurken yararlanılan kaynak: Muharrem Kılıçın Gizlenen Türk Tarihi/Hazreti Muhammed

zelminer
22.07.2008, 20:17
Hatta kenarları sarkık bir bıyığı bile vardır kesin! :lol:

çok komik gerçekten:sneaky2:

özcan1
23.07.2008, 00:53
Batı dillerinde, “tarih” için kullanılan sözcüklerin kökeni olan EskiYunanca’daki historein fiili "öğrenmeye çalışmak, araştırmak, incelemek, keşfe çıkmak, gezerek tanımak, sormak, soruşturmak, sorarak bilgi edinmek, sözle ya da yazıyla bildiğini aktarmak" gibi onlarca anlama gelirdi.

Nitekim, Mısır'dan Karadeniz'in kuzeybatı kıyılarında uzandığı tahayyül edilen İskit ülkesine; İtalya'dan Anadolu'ya kadar uzanan dev bir coğrafyaya dair yazdığı 9 ciltlik ünlü eseri, kendisinden yaklaşık 7 yüzyıl sonra, Historiai (Tarihler) adıyla anılacak olan ‘Tarihin Babası’ Herodotos (MÖ. 484-425), ille de gördüklerini anlatmak zorunda hissetmemişti kendini. Bazen söze "ben gördüm" diye başlamış, bazen "söylediler ki" demiş, bazen "dendiğine göre" diye devam etmişti. Üstelik bunları yaparken, tarih vermeyi de pek şart görmemişti. Kendisine ‘Tarihin Babası’ diyenler olduğu kadar ‘Yalanın Babası’ diyenlerin de olması bu yüzdendi. Gerçeklikle efsane, tarih ile destan arasındaki farklara kafa yoran ise başka bir Yunanlı, Thukydides (M.Ö. 460 - 404) oldu. Thukydides, anlatısı boyunca birinci şahsa, yani tarihçiye dair tüm izleri silmeyi hedefledi. Ona göre tarih bir çeşit vakayiname idi, tarihçi ise sadece olayları izleyen bir göz ve yazan bir eldi.

Roma'da, historia iki damar halinde gelişti. Bunların birincisi olayların Annales denen yıllıklara kaydedilmesi geleneği, ikincisi ise tarihin nasıl yazılabileceğini konu alan Historiographia (tarih yazımı) meselesi idi. Bu dönemde, aynı zamanda, geçmişi hatırlamayı dinsel bir görev olarak gören Yahudiler ve onlardan devraldıkları gelenekle Eski Ahit'e (Tevrat'a) kendi tarihlerini ekleyen ilk Hıristiyanlar, tarih yazımına dinsel bir içerik kattılar.

16.yüzyıldan itibaren, Reform ve Aydınlanma akımlarının da etkisiyle, tarih tekrar dünyevileşirken, 19.yüzyılda tarihi katı kurallara bağlı objektif bir bilim olarak tanımlayan Leopold von Ranke (1795-1886) tarihte gerçekten neler olduğunu göstermenin aslında tanrının düzenini ortaya koymak olduğunu ileri sürerek, dünyevi olanla dinsel olanı birbirine karıştırdı. Ama asıl, “belge fetişizmi” dediğimiz bir tür tarihçi hastalığının temelini attı. Sonuç olarak, Herodotos'tan Ranke'ye kadar uzanan tarih yazımının temel iddiaları şöyle idi:

Bende tarih yazacağım:whistling sizde yazın..
1) Tarih, gerçekten var olan kişiler ve gerçekten icra edilmiş eylemleri ortaya koyar,
2) İnsani eylemler, aktörlerin niyetlerine ayna tutar, dolayısıyla tutarlı bir anlatı kurmak isteyen tarihçinin görevi bu niyetleri kavramaktır,
3) Olaylar tutarlı bir silsile içinde öncekileri izler, dolayısıyla tarih, tek boyutlu bir zaman içinde ilerler. Yani ortada "tarihsel gerçeklik" diye bir şey vardır ve tarihçi bunu ortaya çıkarabilir!

Ey Tanrı Dağı Kadar Türk, Hira Dağı Kadar Müslüman Alevi arkadaşlar yaaaa yapıyorsunuz Allah aşkınıza??

Hz. Adem den başlayıp Hz. Sit,Hz. Idris,Hz. Nuh,Hz. Hud,Hz. Sâlih, Hz. Zülkarneyn, Hz. Ibrahim, Hz. Lut, Hz. Ismail,
Hz. Ishak,Hz. Yakub, Hz. Yusuf,Hz. Eyyub,Hz. Suayb, Hz. Musa,Hz. Harun,
Hz. Hizir, Hz. Ilyas,Hz. Zülkifl, Hz. Davud, Hz. Süleyman, Hz. Yunus,
Hz. Lokman, Hz. Uzeyr, Hz. Zekeriyya, Hz. Yahya, Hz. Isa, Hz. Muhammed (saavs) Hz.Aliye varan yanlış sunni birikimli, bilgileri forumda paylaşmak kime fayda ketirecek?? iyi düşünün..derim.
Milyonlarca yıl önce yaşamış, nesilleri tükenmiş dinazorlarıda Türkleştirinde bu iş bitsin artık:kzgn:pinch:

Halbuki, Alevilik akılcılıktır;aklın süzgecinden geçmeyen hiç bir şerri olamaz.
Alevilik,insanlığı merkeze olan bir sosyal ögretidir.
Alevilik,evrimcidir;sürekli gelişmeyi kabul eder donukluğu ve donukluğun ilke edinmesini aşan bir kesintisiz evrim sürecidir.

Yeni çeri ocağının Ahi olduğu söylenir, öylemi?
O,zaman osmanlı zülmüne ne demeli?
Osmanlıdan sonraki katliamlara ne demeli?

Pir sultan abdal derneyi merkez komitesi üyesi, köksal yıldırım ve Ali yıldırımın yazdıkları; Ateşte semaha durmak ve Osmanlıda engizisyon, kitaplarını okumanızı tavsiye ediyorum.

Bizlere foruma Alevilik ile ilgili aktarılan, kırılma yanlış bilgilere dur demek lazım.
Neymiş? Hz. Muhammed'in kökeni ve Ehl-i beyt Türkmüş..:pinch:

Sevgi ve sayğılarımla.

Dede-baba
23.07.2008, 01:17
Ey Tanrı Dağı Kadar Türk, Hira Dağı Kadar Müslüman Alevi arkadaşlar yaaaa yapıyorsunuz Allah aşkınıza??

Hz. Adem den başlayıp Hz. Sit,Hz. Idris,Hz. Nuh,Hz. Hud,Hz. Sâlih, Hz. Zülkarneyn, [COLOR="red"]Hz. Ibrahim, Hz. Lut, Hz. Ismail,
Hz. Ishak,Hz. Yakub, Hz. Yusuf,Hz. Eyyub,Hz. Suayb, Hz. Musa,Hz. Harun,
Hz. Hizir, Hz. Ilyas,Hz. Zülkifl, Hz. Davud, Hz. Süleyman, Hz. Yunus,
Hz. Lokman, Hz. Uzeyr, Hz. Zekeriyya, Hz. Yahya, Hz. Isa, Hz. Muhammed (saavs) Hz.Aliye varan yanlış sunni birikimli, bilgileri forumda paylaşmak kime fayda ketirecek?? iyi düşünün..derim.
Milyonlarca yıl önce yaşamış, nesilleri tükenmiş dinazorlarıda Türkleştirinde bu iş bitsin artık:kzgn:pinch:

Alevilik,evrimcidir;sürekli gelişmeyi kabul eder donukluğu ve donukluğun ilke edinmesini aşan bir kesintisiz evrim sürecidir.

Pir sultan abdal derneyi merkez komitesi üyesi, köksal yıldırım ve Ali yıldırımın yazdıkları; Ateşte semaha durmak ve Osmanlıda engizisyon, kitaplarını okumanızı tavsiye ediyorum.

Bizlere foruma Alevilik ile ilgili aktarılan, kırılma yanlış bilgilere dur demek lazım.
Neymiş? Hz. Muhammed'in kökeni ve Ehl-i beyt Türkmüş..:pinch:

Sevgi ve sayğılarımla.

1-Yazıda neyi akılcı bilimsel görmüyorsun?

Sümerlerin Türk olabileceği iddiasını mı?

(Bu tezi ortaya atan ve bilimsel kanıtlar getiren ben değilim, Sümerlerle ilgili bir bilim dalı var Sümeroloji diyorlar... istersen bi araştır.. ne diyorlar.. şimdi adamlar bir ömür vermişler ve sadece sümelerle ilgili bilimsel eserler yayınlıyorlar, sen daha iyi mi bilecen sümerleri, böyle bir iddian vars, sümerlelerle ilgili bay otorite söyleyin, sümerlerle ilgili kaç kitap yazdın, yada sümerlelerle ilgili kaç kitap okudun:D

Ya vallah Çok komik birisin.. bazen şaka mı yapıyon diye düşünüyorum.. ciddi misin yazılarında sen).. alakasız bir tarih dersi verdikten sonra.. garip bi yazı yazmışsın

2- Yazımdaki ikinci iddia yada tez şudur.. peygamber'in Hz. ibrahim'in soyundan geldiği ve Hz. İbrahim'inde Sümerlere gelen bir peygamber olduğu* Bunuda ne sünniler...ne hırstiyanlar. nede ateist bilim adamları yalanlamıyor? Aksi iddia dahi yok

3- Şimdi sümerlerle Türkler arasında bir ilişki var.. bu ilişki peygamberin Hz. ibrahim'in soyundan gelmesi münasebetiyle kuruluyor, Bu iddia peygamberi Sümer ırkından olma olasılığını doğuruyor....

4- sonuç olarak, yukardaki iddilar "akıldışı" Diyerek geçiştirilebilir mi?

bence bilimsel bir analiz ve eleştiri nasıl yapılır.. bayağı bi eksiğin var.. olmadı özcan cığım.. olmadı.. bilimsel eleştiri ve karşı kanıt nasıl getirilir bunu öğren oldumu benim canım:D

Bir yazının bilimselliği "laf ola beri gele" anlayışıyla, red edilmez..Verdiğim bilgiler tamamen bilimsel eserlere dayanmakta... (parantez içinde ve yazının sonuna dikkat ediniz) ve peygamber'in bizzat kendi sözlerine dayanmaktadır..

Gerek sümerler hakkındaki bilgi, gerek Hz. İbrahim'in kökeni ve gerekse, Hz. peygamber'in sözlerinin neresi yanlış, varsa çürütecek belgeleriniz buyrun getirin, Birbirimize hakaret etmeden EDEB-ERKAN içinde tartışalım, Doğrulara ulaşalım... Sizde aksi yönde ve karşıt bilgiler getirin, ben, doğruyu gördüğüm an, kibir ve komlekse girmeden kabul ederim...

Bunun da ötesinde ırkıyet ile, yada millet kavramı ile İnanç birbirinden farklı kavramlardır.. yani bir insan hem ingiliz, hem rus, hem fıransız olup Hıristiyan yada başka inançtan olabilir..

Bir peygamber'in ırkının açıklanması yada buna ilişkin geleneksel söylemin dışında bir açıklamanın yapılması neden ırkçılık olsun? yada akıl dışılık?... Yine Burada "..Türkler Dünyanın en üstün milletidir, yada herkesi Türk gösterme" gibi. bir kafatasçı yaklaşımda sergilenmemiş.. Tamamen bilimsel belgelere ve kanıtlara dayalı bir araştırma sunulmuştur... Bu araştırma ile ırkçılığın ne ilgisi var?.. yada Hz. Muhammed'in arap değilde Türk olabilme olasığılığı sizi niye rahatsız etmektedir?... Böyle olursa utanç mı duyacaksınız?

Yine görüşlere katılmaya bilirsin.. ben belgelerle kanıtlarla konuşuyorum .. karşı belge ve kanıtlarını getirir çürütürsün.. doğru olan budur.. hakaret değil. tabi yapabilirsen.. bunu yapabilir misin hadi yapta şaşırt bizi.....

Ben ilgili yazımda, ırkçılık yada benzeri bir ima yerine, bilimsel temellere dayalı bir araştırmayı sundum..

Yine unutmamak gerekirki...Bir kişinin ırkıyla övünmesi yada üstünlük kurmaya çalışması ne acınacak haldir... Ben hiçbir zaman kafatasçı yada benzeri düşünceleri savunmadım... Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur.. olamaz.. çünkü dünyaya gelirken hiç kimse milletini, ırkını, alesini seçemez, hepimiz, arapta olabilirdik, çingenede, yada başka milletten, o zaman ırkı savunmak ne ahmakçadır

İnsanların birbirine üstünlüğü dini anlamda, İman ve takva iledir,, sosyal yaşamda akıl ve bilimselliğe verdiği önemledir... Bu toplumlar içinde geçerlidir.

Saygı ve Sevgilerimle

Beritan
23.07.2008, 03:31
Öncelikle konuyu başlatan Fatih arkadaşın kaynak göstermeden yazı yazması etik değil.
Bir kaynak gösterilmeden bunun gerçekliğini tartışıyoruz...
Bence bu topiği bu şekilde tartışmak yerine kazana göndermek mantıklı...

Madem bu ana kadar yorum yazılmış... Aşağıdaki kinayeli düşüncelerimi okuyabilirsiniz...
"Girdik bir alemete gidiyoz kıyamete" diyor ya Cem Karaca...
Önce başka ulusları Türkleştirdik, sonra yabancı kanalları...
Amerikan kanalı CNN'i alıp Türkleştirdik, İngiliz SKY'ı aldık Türkleştirdik...
Değişik ulusları Türkleştirdik, onlara Kart, kurt sesi dedik.
Yetmedi Yavuz Sultan Selim'i bektaşi yaptık...
Ve şimdi Hz.Muhammed'te sıra...
Zaten Mustafa Kemal bunu bilerek(!) Kur'an'ın Türkçe okutulmasını istedi...

özcan1
23.07.2008, 10:47
1-Yazıda neyi akılcı bilimsel görmüyorsun?

Sümerlerin Türk olabileceği iddiasını mı?

(Bu tezi ortaya atan ve bilimsel kanıtlar getiren ben değilim, Sümerlerle ilgili bir bilim dalı var Sümeroloji diyorlar... istersen bi araştır.. ne diyorlar.. şimdi adamlar bir ömür vermişler ve sadece sümelerle ilgili bilimsel eserler yayınlıyorlar, sen daha iyi mi bilecen sümerleri, böyle bir iddian vars, sümerlelerle ilgili bay otorite söyleyin, sümerlerle ilgili kaç kitap yazdın, yada sümerlelerle ilgili kaç kitap okudun:D

Ya vallah Çok komik birisin.. bazen şaka mı yapıyon diye düşünüyorum.. ciddi misin yazılarında sen).. alakasız bir tarih dersi verdikten sonra.. garip bi yazı yazmışsın

2- Yazımdaki ikinci iddia yada tez şudur.. peygamber'in Hz. ibrahim'in soyundan geldiği ve Hz. İbrahim'inde Sümerlere gelen bir peygamber olduğu* Bunuda ne sünniler...ne hırstiyanlar. nede ateist bilim adamları yalanlamıyor? Aksi iddia dahi yok

3- Şimdi sümerlerle Türkler arasında bir ilişki var.. bu ilişki peygamberin Hz. ibrahim'in soyundan gelmesi münasebetiyle kuruluyor, Bu iddia peygamberi Sümer ırkından olma olasılığını doğuruyor....

4- sonuç olarak, yukardaki iddilar "akıldışı" Diyerek geçiştirilebilir mi?

bence bilimsel bir analiz ve eleştiri nasıl yapılır.. bayağı bi eksiğin var.. olmadı özcan cığım.. olmadı.. bilimsel eleştiri ve karşı kanıt nasıl getirilir bunu öğren oldumu benim canım:D

Bir yazının bilimselliği "laf ola beri gele" anlayışıyla, red edilmez..Verdiğim bilgiler tamamen bilimsel eserlere dayanmakta... (parantez içinde ve yazının sonuna dikkat ediniz) ve peygamber'in bizzat kendi sözlerine dayanmaktadır..

Gerek sümerler hakkındaki bilgi, gerek Hz. İbrahim'in kökeni ve gerekse, Hz. peygamber'in sözlerinin neresi yanlış, varsa çürütecek belgeleriniz buyrun getirin, Birbirimize hakaret etmeden EDEB-ERKAN içinde tartışalım, Doğrulara ulaşalım... Sizde aksi yönde ve karşıt bilgiler getirin, ben, doğruyu gördüğüm an, kibir ve komlekse girmeden kabul ederim...

Bunun da ötesinde ırkıyet ile, yada millet kavramı ile İnanç birbirinden farklı kavramlardır.. yani bir insan hem ingiliz, hem rus, hem fıransız olup Hıristiyan yada başka inançtan olabilir..

Bir peygamber'in ırkının açıklanması yada buna ilişkin geleneksel söylemin dışında bir açıklamanın yapılması neden ırkçılık olsun? yada akıl dışılık?... Yine Burada "..Türkler Dünyanın en üstün milletidir, yada herkesi Türk gösterme" gibi. bir kafatasçı yaklaşımda sergilenmemiş.. Tamamen bilimsel belgelere ve kanıtlara dayalı bir araştırma sunulmuştur... Bu araştırma ile ırkçılığın ne ilgisi var?.. yada Hz. Muhammed'in arap değilde Türk olabilme olasığılığı sizi niye rahatsız etmektedir?... Böyle olursa utanç mı duyacaksınız?

Yine görüşlere katılmaya bilirsin.. ben belgelerle kanıtlarla konuşuyorum .. karşı belge ve kanıtlarını getirir çürütürsün.. doğru olan budur.. hakaret değil. tabi yapabilirsen.. bunu yapabilir misin hadi yapta şaşırt bizi.....

Ben ilgili yazımda, ırkçılık yada benzeri bir ima yerine, bilimsel temellere dayalı bir araştırmayı sundum..

Yine unutmamak gerekirki...Bir kişinin ırkıyla övünmesi yada üstünlük kurmaya çalışması ne acınacak haldir... Ben hiçbir zaman kafatasçı yada benzeri düşünceleri savunmadım... Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur.. olamaz.. çünkü dünyaya gelirken hiç kimse milletini, ırkını, alesini seçemez, hepimiz, arapta olabilirdik, çingenede, yada başka milletten, o zaman ırkı savunmak ne ahmakçadır

İnsanların birbirine üstünlüğü dini anlamda, İman ve takva iledir,, sosyal yaşamda akıl ve bilimselliğe verdiği önemledir... Bu toplumlar içinde geçerlidir.

Saygı ve Sevgilerimle

Birbirimize hakaret etmeden EDEB-ERKAN içinde tartışalım, Doğrulara ulaşalım... Sizde aksi yönde ve karşıt bilgiler getirin, ben, doğruyu gördüğüm an, kibir ve komlekse girmeden kabul ederim..
diye yazıyorsun ve
Ya vallah Çok komik birisin.. bazen şaka mı yapıyon diye düşünüyorum.. ciddi misin yazılarında sen).. alakasız bir tarih dersi verdikten sonra.. garip bi yazı yazmışsın ;diye gaza basıyorsun...

Bu yazınında İngilizcesi http://www.viewzone.com/abraham.html sayfasında bulunur. Yazıtlarında Sn Dede-baba kaynak göstermiyorsun, ama benden kaynak istiyorsun:biggrin: Olsun! filizof alimlere, boynum kıl dan ince.:sneaky2:

Hz. İbrahim konusunda (Birbirimize hakaret etmeden EDEB-ERKAN içinde tartışalım):innocent:, Doğrulara ulaşalım bazı öz bilgiler vermekte fayda vardır.Bir yazının bilimselliği "laf ola beri gele" anlayışıyla, red edilmez..Verdiğim bilgiler tamamen bilimsel eserlere dayanmakta...islamiyetten önce- Hz. İbrahim, Tevrat’ta İbranice adı Abraham olarak anılır. Nuhun üç oğlu vardı, bunlar: Sam, Ham ve Yafet’tir. Hz. İbrahim Sam soyundandır, yani Sami ırktandır. Babası Tarah’tır kardeşi Haran ve oğulları İsmail ve İshak’tır. Tevrat’ta göre Sara’nın oğlu İshakın ikiz oğullarından Yakub sonrada İsrail adını alır ve on iki oğullu İsrailoğullarının on iki kavmini oluşturur. Bunlardan onu ortadan kaybolur (günümüzdeki Yahudileri kendilerinin kalan iki kavmin torunları addederler), Hz. İbrahim’in Hacer’den (İbranicesi Hagar) oğlu Sara’nın kıskançlığı yüzünden Hacer ve İsmail Mekke’ye yerleşir ve Arapların soyunun ondan geldiği kabul edilir. Aşağıdaki bilgiler oldukça şaşırtıcı bilgilerdir, ama bunları doğrulayacak başka araştırmalar da var.

islamiyet doğmadan önce, Yahudiler Tarihi” Kitabında, Yahudi tarihçi ve ilahiyatçı Flavius Josephus (M.S. 37 - 100), Yunan filozof Aristo’nun “..bu Yahudiler Hint Filozoflardan gelmedirler, Hintliler onlara Kalani derler.

Kaynak; Soli’li Clearchus şöyle yazmıştır, “Yahudiler menşei Hint Filozoflardır. Filozoflara Hindistan’da Kalanilar ve Suriye’de Yahudiler denilir. Başkentlerin adı çok zor telaffuz edilir, ona “Jerusalem” (Küdüs) denilir.

Kaynak;Godfrey Higgins “Anacalysis” kitabında (Cilt I, sayfa 400) şöyle yazar. “Seleucus Nicator tarafından İsa’dan üç yüz yıl önce Hindistan’a gönderilen ve yazdıkları gün geçtikçe doğrulanan Megasthenes şöyle diyor: Yahudiler Kalani adında bir Hint kavim veya mezhepti…”

Kaynak;Martin Haug, Ph.D., “The Sacred Language, Writings, and Religions of the Parsis”, ([Zerdüşt/Mecüsi] “Farsilerin Kutsal Dil, Yazı ve Dinleri”- sayfa 16) kitabında şöyle yazar: “Magiler (Zerdüşt ve Mazda rahipleri) dini kitaplarını gökten indirdiği inanılan Abraham’a (Hz. İbrahim) atfederler.

Hindu tanrı Brahma ve eşi Saraisvati ve Yahudi Abraham ve eşi Sarai arasında tesadüfün ötesinde bazı dikkat edici benzerlikler vardır. Bütün Hindistan’da Brahma’ya ait sadece bir mabet olmasına rağmen, bu mezhep Hindistan’ın üçüncü en büyüğüdür.

Bir kez daha, bir önceki yazımı aynen yapıştırıyorum..:turned:

Dostça kal

SelmanAksu
23.07.2008, 11:38
ben de iddaa ediyorum ki Hz Muhammed(sas) Kürttür.
Hz. İbrahim'in Urfa'dan gittiğini hepimiz biliyoruz.
Hz. İbrahim'in babasının adı Azerdi.'Azer' eski Kürtçede ateş demek şimdiki Kürtçede 'agır'
Zazacada ise 'adır' demek.

darkeye
23.07.2008, 11:50
ne kadar üzücü.RESULULLAH arap kökenidir.ama gördügüm o ki yine forumumuzun TÜRK DÜŞMANI İLAN ETTİGİM üyelerinin elleri boş durmamış.TÜRKLÜGÜ ve aşagılayan bu arkadaşlarımızın aynı şeyi kendilerine yapılması halinde verdikleri tepkiyi cok iyi biliyoruz:)KENDİNİZE YAPILMASINI İSTEMEDİGİNİZ BU ALAYCI TAVIRLARI BAŞKALARINA DA YAPMAYINI!!!

özcan1
23.07.2008, 13:06
Ülkemizin saf Türkkan demogogu alışa olduğu gibi ortaya bir laf attı.
şimdi ise kırk akıllı esasını bulamıyacak.

Forumda, Kimleri Türk düşmanı ilan ettiyinizin listesini çıkarın teşhir edin bakalım. Sataşacak başka bir insan bulamadınızmı??
Düşünceye saygılı olup, düşünce özgürlüğüne inananların; insan haklarına, kültürel haklara, toplumsal yaşamın doğal ifadesi olan kolektif kimliğin anlatımı ulusal var oluşa ve bundan doğan Dini ve siyasal-demokratik haklara saygılı olmanız lazım.. kaçınılmazdır.

Niyetiniz forumda ne ise açıklayınız..

AleviKürt
23.07.2008, 13:21
Türkiye'de "bilim" dedigimiz zaman, bati dünyasinin standartlarina uyabilecek bir "bilim" gelmez insanin aklina. Ben Danimarka'da yasayan bir kisi olarak, bunu sahsen biliyorum.

Bu "Türk bilimine" göre, basit bir arastirma ile, koskoca Belcika halkinin "Türk kökenli" oldugu "ispatlandi". Hem de Oguz Boyundan(!).
(Bkz: http://www.milliyet.com.tr/2008/01/07/son/sontur22.asp)

Evet, vay be.. Bizim Türkler her yerde varmis.. Hatta Hz. Muhammed de Türkmüs.. Sümerler de Türk. 12 imamlar da Türkmüs.

Türkiye'deki Kürtler de Türk kökenliymis.
Ve eger bilmiyorsaniz, Türk olan diger kimliklerin sirf bir kacini sizinle bir paylasayim dedim:

Adolf Hitler
Karl Marx (Oguz boyundan)
Selman-i Farisi (Çepniymis)
Zimbabwe halki (Türkmenlermis, fakat zamanla tenleri siyahlasmis)
Saddam Hüseyin
Sylvester Stallone (eskide türkce "stal" kelimesi varmis, soyadi ondan geliyormus)
Jean-Claude Van Damme (belcikali oldugundan dolayi)
Napoleon Bonaparte
Hallac-i Mansur
Rus halkinin cogu (bunlar asimile olmus Türklermis)
Çin halki (bunlar Türklerin amcazadaleriymis)
Arnavutlar
Dünya'daki bütün Caferiler ve Ismaililer (bunlar asimile olmus Kizilbaslarmis)
Lazlar (bunlar önceden Türkmenmis, sonra dil degistirmisler, simdi de yine Türklesmek üzereler)
Usame bin Ladin (hem anne tarafi hem de baba tarafi Türkmen soyundan geldigi ispatlanmis)
Endonezya halki (eskiden orta asya'dan sürgün edilen büyük bir Türk kitlesi Endonezya'ya yerleserek, ordaki azinlik tarafindan asimile olmus)

Ve en son ögrendigime göre, ben de Türkmen kökenliymisim.

Dede-baba
23.07.2008, 14:04
Birbirimize hakaret etmeden EDEB-ERKAN içinde tartışalım, Doğrulara ulaşalım... Sizde aksi yönde ve karşıt bilgiler getirin, ben, doğruyu gördüğüm an, kibir ve komlekse girmeden kabul ederim..
diye yazıyorsun ve
Ya vallah Çok komik birisin.. bazen şaka mı yapıyon diye düşünüyorum.. ciddi misin yazılarında sen).. alakasız bir tarih dersi verdikten sonra.. garip bi yazı yazmışsın ;diye gaza basıyorsun...

Bu yazınında İngilizcesi http://www.viewzone.com/abraham.html sayfasında bulunur. Yazıtlarında Sn Dede-baba kaynak göstermiyorsun, ama benden kaynak istiyorsun:biggrin: Olsun! filizof alimlere, boynum kıl dan ince.:sneaky2:

Hz. İbrahim konusunda (Birbirimize hakaret etmeden EDEB-ERKAN içinde tartışalım):innocent:, Doğrulara ulaşalım bazı öz bilgiler vermekte fayda vardır.Bir yazının bilimselliği "laf ola beri gele" anlayışıyla, red edilmez..Verdiğim bilgiler tamamen bilimsel eserlere dayanmakta...islamiyetten önce- Hz. İbrahim, Tevrat’ta İbranice adı Abraham olarak anılır. Nuhun üç oğlu vardı, bunlar: Sam, Ham ve Yafet’tir. Hz. İbrahim Sam soyundandır, yani Sami ırktandır. Babası Tarah’tır kardeşi Haran ve oğulları İsmail ve İshak’tır. Tevrat’ta göre Sara’nın oğlu İshakın ikiz oğullarından Yakub sonrada İsrail adını alır ve on iki oğullu İsrailoğullarının on iki kavmini oluşturur. Bunlardan onu ortadan kaybolur (günümüzdeki Yahudileri kendilerinin kalan iki kavmin torunları addederler), Hz. İbrahim’in Hacer’den (İbranicesi Hagar) oğlu Sara’nın kıskançlığı yüzünden Hacer ve İsmail Mekke’ye yerleşir ve Arapların soyunun ondan geldiği kabul edilir. Aşağıdaki bilgiler oldukça şaşırtıcı bilgilerdir, ama bunları doğrulayacak başka araştırmalar da var.

islamiyet doğmadan önce, Yahudiler Tarihi” Kitabında, Yahudi tarihçi ve ilahiyatçı Flavius Josephus (M.S. 37 - 100), Yunan filozof Aristo’nun “..bu Yahudiler Hint Filozoflardan gelmedirler, Hintliler onlara Kalani derler.

Kaynak; Soli’li Clearchus şöyle yazmıştır, “Yahudiler menşei Hint Filozoflardır. Filozoflara Hindistan’da Kalanilar ve Suriye’de Yahudiler denilir. Başkentlerin adı çok zor telaffuz edilir, ona “Jerusalem” (Küdüs) denilir.

Kaynak;Godfrey Higgins “Anacalysis” kitabında (Cilt I, sayfa 400) şöyle yazar. “Seleucus Nicator tarafından İsa’dan üç yüz yıl önce Hindistan’a gönderilen ve yazdıkları gün geçtikçe doğrulanan Megasthenes şöyle diyor: Yahudiler Kalani adında bir Hint kavim veya mezhepti…”

Kaynak;Martin Haug, Ph.D., “The Sacred Language, Writings, and Religions of the Parsis”, ([Zerdüşt/Mecüsi] “Farsilerin Kutsal Dil, Yazı ve Dinleri”- sayfa 16) kitabında şöyle yazar: “Magiler (Zerdüşt ve Mazda rahipleri) dini kitaplarını gökten indirdiği inanılan Abraham’a (Hz. İbrahim) atfederler.

Hindu tanrı Brahma ve eşi Saraisvati ve Yahudi Abraham ve eşi Sarai arasında tesadüfün ötesinde bazı dikkat edici benzerlikler vardır. Bütün Hindistan’da Brahma’ya ait sadece bir mabet olmasına rağmen, bu mezhep Hindistan’ın üçüncü en büyüğüdür.

Bir kez daha, bir önceki yazımı aynen yapıştırıyorum..:turned:

Dostça kal

1- Yazılarıma kaynak istiyorsun ama.. yazıyı okumamışsın bile.. çünkü her bilginin parağrafın altında kaynak vardı... örneğin sümerlerle ilgili.. yine İbrahim peygamber'in kökeni ile ilgili.. vede Hz. Muhammed'in sözleri, amcası Ebu talib'in sözleri hep kaynak gösterilerek verilmiştir..

2- şimdi bu kaynaklar ve içlerinde bilgiler doğru ise,, neyine karşı karşı çıkıyorsun.. yok bu bilgiler yalandır diyorsan,, buyur verdiğim kaynak kitaplar ortada, yalanmı*

3- dahası senin getirdiğin kaynaklarla benim söylediklerin arasındaki ilişki nedir.. kuru kuru kitap ismi vermekte ne oluyor.. Bu kaynaklarda benim sözlerimin ve kanıtlarımın aksi yönünde bilgi ve belge varsa .. metin halinde bizlere göster.. yoksa inlizce bir takım kitap ismi vermekte neyin nesi..

4- Bilimsel bir eleştiri bu şekilde yapılmaz.. lütfen biraz tuttarlı olalım ve ne söylediğimizi bilelim..

konumuz hz. muhammed'in Hz. ibrahimin soyundan olduğu, Hz. ibrahimin Sümer halkına gelen bir peygamber olduğu ve sümerlerinde Türk olabileceği ihtimali.. buradanda Hz. Muhammed'inde türk olma olasılığı?..

Bu olasılıkta hiçde göz ardı edilcek, bir konu değil çünkü müslüman bile olmayan ateist bilim adamlarının Sümerler üzerine araştırmaları var..

saygı ve sevgilerimle

Dede-baba
23.07.2008, 14:11
Degerli canlar...

Hz. Muhammed'in kökeni ve Ehl-i beyt'in Türkler tarafından neden bu kadar sevildiği hakkında bazı bilinmiyenleri sizlerle paylaşmak istedim..

Hazreti Muhammed, Hz İbrahim’in soyundandır. Hz. İbrahim ise, Sümer kavmine gönderilen bir peygamberdir.

Sümerler hakkında yapılan bir çok bilimsel araştırma sonucunda, Sümer ırkı yerli ve yabancı Sümerologlar tarafından Türk ırkı (Turani bir ırk) olarak kabul edilmektir. ( Örneğin, dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın araştırmalarına bakılabilir)

Sümerler mezapotomya milletlerinin genel adıdır. abi. ad, semud ve ba'al kavimlerinde oluşmuşlardır. Hz. Muhammed(s.a.v) efendimizin kökeni Araplarda Adnani’ler diye geçen Arap kökenli olmayıp 'Araplaşmış Arap' diye tabir edilen bir kavimden gelir..

“…Araplar bendendir, ama ben Arap değilim…" Hadis-i Şerif’i belki de bu gerçeği açığa vurmaktadır.

Ve ilginç olan yapılan araştırmalar sonucunda adnanilerin aslında beyaz bir ırk olduğu görüldüğüdür (esmer tenli Arapların aksine)

Yine, Hz. İbrahim’in oğlu, Hz İsmail’in soyundan gelen, Hz Muhammed’de bir çok hadis kaynağında kendi soyunu. İbrahim(a.s) a dayandırdığını görürüz.

Hz. İbrahim’in iki oğlundan, Hz İsmail Mekke’de yaşamış ve orda vefat etmiştir. Hz İbrahim diğer oğlu İshak ı Kudüs’e gitmiştir. Burada hemen belirtmek gerekir ki, Bütün peygamber’lerin soyu, ve Hz. İbrahim’in soyuna dayanır. Bu Hıristiyan, Yahudi ve dahi birçok semavi dinde böyledir. Ve Dinler arasında bu konuda bir çelişme yoktur.

Beklide Hz. Muhammed bu nedenle bir hadis-i şerifinde “..Kendisinin her kavimle bir akrabalığı olduğunu..” söylemiştir.

Hz. Muhammed’in, Neden Medine’ye hicret ettiği de çok önemle üzerinde durulmalıdır. Peygamberi medineye bizzat davet eden İsrail oğullarından Yahudi olan, evs ve hazrec kabileleri Sümer asıllı Yahudilerdendi. yani (Yahudi olan hazar Türkleri gibi), Sümerler’in dağılışı sırasında Yemen’e göçmüşlerdi. Medine’ye gelişleri daha sonraydı.

Akabe biatinde “Muhammed bizdendir” demişlerdi ve Hazreti Peygamber, Sümer ırkından gelen, evs ve hazrec kavimlerine hitaben,

“Kanınız kanımdandır” yanıtını almışlardı..

Asıl ilginç olan olan ise, putperest, kureş kabilesi ile Hz. Ali’nin babası ve Hz. Muhammed’in amcası Ebu Talip arasında geçen şu diyalogdur:

“… Ey Ebu Talip! Ya yeğenini susturup davasından vazgeçir! Ya da Türk yurtlarına çekilip gidin!..”

Ebu Talip, bu tehdit dolu talebe, 94 beyitten oluşan “Kaside-i Lamiyye” ile cevap verdi. İşte o şiirden bazı bölümler:

“…Düşman bizim gücümüze boyun eğip kahroluyor
Halbuki onlar bizim Türk ve Aftalitler kapılarına sığınmamızı isterler
Allah’ın evine ant olsun ki sizler yalan söylüyorsunuz/
İşleri karmakarış etmeden ne Mekke’yi terk/
Ne de buralardan Türk yurtlarına gitmeyeceğiz.”

Ebu Talip’in bu şiirinde Türkler yanında “Aftalitler” yani “Akhunlar” dan söz etmesi oldukça ilginç ve önemli. Demek ki Araplar Hazreti Peygamber’in soyunu sopunu çok iyi biliyorlardı.

Hazreti Peygamber’in torunu Hazreti Hüseyin’in Kerbela olayından önce Türk yurtlara gitme isteği, Yezit tarafından reddedildi, çünkü Hazreti Hüseyin Horasan’daki soydaşlarıyla birleşerek tekrar gelecekti…

Bir gün Peygamberimiz ashabıyla otururken, bilinmeyen bir dille “Ne güzel üzüm” dedi. Sahabe anlamayarak “Ya Muhammed Arapça konuş” dediler. Yüce Peygamber: “Durun yakınmayın, ben köküm olan Hz. İbrahim’in dili ile konuşuyorum, Arap benden ama ben Arap’tan değilim” diye yanıt verdi…

Yazın oluşturulurken yararlanılan kaynak: Muharrem Kılıçın Gizlenen Türk Tarihi/Hazreti Muhammed

Yukardaki Yazın ile ilgili kaynaklar..

1-Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın makale ve yazları.. bunun yanında birçok dünya ülkesinden sümerolog vebilim adamlarıının makaleleride aynı paraleldedir.. Sümerlerin kültürleri, günlük hayatta kullandıkları eşyaları, dilleri orta asya ile büyük benzerlikler gösterir...

2- hz. ibrahim'in kökeni ve yaşadığı yerler.. sümer halkına gelen bir peygamber olması ise, tartışma götürmeyecek şekilde her kitapta ve internet arama motorlarında bulanabilir.. (Hz. ibrahim, urfa'da mezopotamya topraklarında yaşamıştır..)

3- hz. Muhammed'in sözleride' hem sünni hem şii hadis kaynaklarında ortak olarak yer alan hadislerdir.. itiraz yoktur..

4- Peygamber'in amcası Ebu talibin şiiri'nin kaynağı verilmiştir.. dileyen araştırır.

5-Yine konu ile ilgili olara, Muharrem Kılıç'ın Gizlenen Türk Tarihi/HazretiMuhammed adlı eseri, Cemal kutay'ın türkçe İbadet adlı eseri, bu konularda başvurralacak kaynaklar arasındadır.

saygı ve sevgilerimle

özcan1
23.07.2008, 14:11
Hz. ibrahimin doğum tarihini biliyormusun. ?
Hz.Muhammed hangi yıllarda doğdu. ?

Ancak böyle izah edebilirim.
Arada (ikisinin dogumları arasında) kaç bin sene fark var?

SelmanAksu
23.07.2008, 16:23
Türkiye'de "bilim" dedigimiz zaman, bati dünyasinin standartlarina uyabilecek bir "bilim" gelmez insanin aklina. Ben Danimarka'da yasayan bir kisi olarak, bunu sahsen biliyorum.

Bu "Türk bilimine" göre, basit bir arastirma ile, koskoca Belcika halkinin "Türk kökenli" oldugu "ispatlandi". Hem de Oguz Boyundan(!).
(Bkz: http://www.milliyet.com.tr/2008/01/07/son/sontur22.asp)

Evet, vay be.. Bizim Türkler her yerde varmis.. Hatta Hz. Muhammed de Türkmüs.. Sümerler de Türk. 12 imamlar da Türkmüs.

Türkiye'deki Kürtler de Türk kökenliymis.
Ve eger bilmiyorsaniz, Türk olan diger kimliklerin sirf bir kacini sizinle bir paylasayim dedim:

Adolf Hitler
Karl Marx (Oguz boyundan)
Selman-i Farisi (Çepniymis)
Zimbabwe halki (Türkmenlermis, fakat zamanla tenleri siyahlasmis)
Saddam Hüseyin
Sylvester Stallone (eskide türkce "stal" kelimesi varmis, soyadi ondan geliyormus)
Jean-Claude Van Damme (belcikali oldugundan dolayi)
Napoleon Bonaparte
Hallac-i Mansur
Rus halkinin cogu (bunlar asimile olmus Türklermis)
Çin halki (bunlar Türklerin amcazadaleriymis)
Arnavutlar
Dünya'daki bütün Caferiler ve Ismaililer (bunlar asimile olmus Kizilbaslarmis)
Lazlar (bunlar önceden Türkmenmis, sonra dil degistirmisler, simdi de yine Türklesmek üzereler)
Usame bin Ladin (hem anne tarafi hem de baba tarafi Türkmen soyundan geldigi ispatlanmis)
Endonezya halki (eskiden orta asya'dan sürgün edilen büyük bir Türk kitlesi Endonezya'ya yerleserek, ordaki azinlik tarafindan asimile olmus)

Ve en son ögrendigime göre, ben de Türkmen kökenliymisim.

Merak etme dostum onları ilk Türk yapan sen değilsin.
Kızılderelilerin Türk olmasını anladık da(ben Kürt diye biliyordum çünkü onlar da kabileler halinde yaşıyorlardı ve Kürtlerin düğünlerde çıkardığı zılgıt sesine benzer bi sesi Kızılderililer savaşırken çıkarıyordu)
Afrikadaki zulu dili Türkçe kökenliymiş,Aborjinler Türkmüş,Hitler Hazar Türküymüş Saddam da onun bi sevgilisinden doğmuş Saddam'ın da Türk olması burdan geliyormuş.

Asigi Ali
23.07.2008, 17:08
Dilerseniz Bırakalım bu batıl görüşleride işimize bakıp Doğruyu bulma yolunda geyret gösterelim;

HZ Muhammed Musatafa'nın(O'na ve ailesine selam olsun) Hangi ırktan olduğu mu bir insan için önemli yoksa, mesajının anlayıp kavramak mı?
Celal ve İkram Sahibi Allah Yüce Kitabı Kur'an'da şöyle buyuruyor;

"Şüphe yok ki Allah, Âdem'i, Nûh'u, İbrahîm soyunu ve İmrân soyunu seçti, âlemlere üstün etti. Birbirlerinden türemiş bir soydur onlar ve Allah duyar, bilir." Ali İmran 33-34

Bütün Peygamberler bir soydan olduğuna göre acaba bu iddiayı ortaya atan kimseler insanların atası olan Hz Adem'i(O'na selam olsun) hangi ırka mensup kılacaklar!

Bu iddiayı yapan insanlar ırkçılık yapmakta ve HZ Muhammed Musatafa'nın türk olduğunu ıspatlamaya çalışarak Türklerin diğer insanlardan üstün olduğunu vurgulamak istemekteler. Acaba bunun Arapların yaptıkların milliyetçilikten ne farkı var? Eskiden beri Arapları bu durumlarından dolayı eleştiren bu insanlar şimdide kalkmış onları kınadıkları şeyi mi yapıyorlar?

Doğrusu Allah Teala şöyle buyurmuştur;

“… Siz, hayır adına ne yaparsanız, Allah, onu bilir. Azık edinin, şüphesiz azığın en hayırlısı takvadır. Ey temiz akıl sahipleri, Benden korkup-sakının.” (Bakara Suresi, 197)

“Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır.” (Hucurat Suresi, 13)

“Ey insanlar dikkat ediniz! Rabbiniz tektir. Arabın, Arab olmayana, Arab olmayanın Arab’a, siyahın kırmızıya, kırmızının siyaha, takvadan öte, hiçbir üstünlüğü yoktur. Şüphesiz Allah Teala katında en üstününüz, Allah Teala’dan en çok korkanınızdır.” (Müsned-i Ahmed b. Hanbel, 5/411)

Görüldüğü gibi Yüce Allah ve Peygamber'i Irkçılığı yasalamış ve bunun Allah katında bir değer ifade etmediğini, Allah katında üstünlüğün takva(Allah'tan çekinme) ile elde edilebileceğini, başka şekilde bir üstünlük elde edilemeyeceğini bildirmiştir.

Yine İmam Cafer-i Sadık(O'na selam olsun)'tan nakledilen bir Hadiste İmam;

"Kalbinde zerre kadar asabiyet(ırkçılık, kabilecilik) buluna kimse Cennet'e giremeyecektir" buyurmuştur.(Kırk Hadis Şerhi)

Akıl ehli ve insaf sahibi taasubdan uzak olan insalar, bu iddianın insanları haktan uzaklaştırmadan ve ırkçılık yaratmaktan başka bir amacı olmadığını ve bu fitnenin şeytanın tuzaklarından olduğunu anlaması zor değildir?

Selam olsun iyilere ve Hidayete tabi olanlara!

Ya Ali Medet...