Orijinalini görmek için tıklayınız : Lisede toplu namaz komplo çıktı

readme
17.06.2007, 15:47
gerci bayatlanmış bir konu !..
İstanbul'da Bağcılar Lisesi'nde öğrencilerin namaz kılması ve basında bunu suç gibi gösteren haberler üzerine açılan 'inceleme ve soruşturma' sonuçlandı.

Söz konusu görüntülerde yer alan öğrenciler, görüntüleri cep telefonuyla çeken Ç.'nin annesi ile halasının ısrarı üzerine o gün namaz kıldıklarını anlattı. Muhakkik raporunda, "Teneffüslerde bazı öğrencilerin kapıyı tutarak gizlice tek tek namaz kıldıkları görülmüştür. Ancak görüntüleri kaydeden velinin, öğrencileri namaz kılmaya ısrar ve teşvik etmesi, velinin ifade vermek istememesi, ikametgâh adresini terk etmesi ve öğrenciyi okula göndermemesi nedeniyle olayın komplo ve kurumu yıpratmak amaçlı olduğu kanaatindeyiz." denildi.

Muhakkikler, Bağcılar Lisesi yöneticileri ve diğer sorumlular hakkında idari veya adli bir işlem yapılmasına gerek görmedi. Bağcılar Lisesi'nde birkaç kız öğrencinin namaz kılması ve gizlice çekilen görüntülerin medyaya dağıtılması üzerine konu 31 Mayıs 2007'de Türkiye'nin gündemine oturmuş, bazı gazeteler 'Müdür eşliğinde toplu namaz' ve 'Devlet lisesinde toplu namaz' gibi başlıklarla olayı vermişti. Sonrasında namaz düşmanlığına tepki yağmış, Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılık da soruşturma açmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği iki muhakkik, Bağcılar Lisesi yönetici, öğretmen, öğrenci, memur, hizmetli ve velilerden oluşan 70 kişinin ifadesini aldı.

Tüm taraflarla görüşen muhakkikler, 14 sayfalık raporlarını tamamlayarak yetkililere sundu. Soruşturma raporuna göre muhakkikler, şikayetçi anne G.K., baba İ.K. ve kızları Ç.K. ile de görüşmek istedi. Öğrenci, olaydan sonra bir daha okula gelmezken, velinin adres ve telefon bilgisine ulaşan muhakkikler, telefonla veli ile görüşerek ifadeye davet etti. Ancak aile, ısrarlara rağmen ifade vermeye yanaşmadı. Edinilen bilgilere göre raporda, okulda kesinlikle toplu veya ders saatinde namaz kılınmadığı vurgulanırken, öğrencilerin namaz kılmaya yönlendirilmelerinin de söz konusu olmadığı belirtildi. Öğrencilerin ifadelerine göre de görüntüleri çeken ve kızının namaz kılmasından rahatsız olan öğrencinin annesi, önce okula bodrum kattaki yeri öğrenmek için, ertesi gün ise görüntüleri çekmek için geliyor. Kızının ve diğer öğrencilerin namaz kılmasında ısrar eden ve kendisinin de öğrenmek istediğini söyleyen anne G.K., yanındaki bayanla birlikte odanın kapısını tutarak cep telefonuyla öğrencilerin görüntülerini çekiyor.

Raporda bir öğrenci olayla ilgili şu bilgileri veriyor: "Arkadaşımız Ç.'nin annesi bir komşusu ile geldi. 'Nerede namaz kılıyorsunuz, gösterin' dedi. Biz de gösterdik. Ertesi gün annesi, halası ile tekrar geldi. Ben 'Ç.'yi çağırdım. Ç.'nin annesi, 'Haydi namaz kılın, ben de seyredeyim, öğreneyim' dedi. Ç., "Anne ben sana evde öğretirim" deyince halası, "Ben de öğrenmek istiyorum, ileride kılarım" diyerek ısrar etti. Dersimiz boştu, namaz kıldık. Ç., annesine, "Yoksa bizi şikayet mi edeceksin?" dedi. O da kızına, "Yok kızım" dedi. Ç.'nin annesi bize, 'Kapıyı ben tutayım, siz rahat rahat kılın' dedi. Biz namaz kılarken başka arkadaşlar da geldi." Başka bir öğrenci de olayı şu ifadelerle anlatıyor: "Ben o gün namaz kılmadım. Arkadaşımız Ç.'nin annesinin ısrarı üzerine onlara öğrenmesi amacı ile gösterdik. Hatta bana Ç.'nin annesi, 'Sen de kıl, ben kapıyı tutarım' dedi. Ben kılmadım. Aslında biz o gün orada kılmayacaktık, fırsat olmayabilirdi. Ç.'nin annesi, 'Nasıl kılıyorsunuz?' dedi, ısrar etti. Biz de gösterdik. Ben kapıyı tuttuğumda Ç.'nin halası elinde telefonu göğüs hizasında tutuyordu."

Namaz kılan öğrenci sayısının 7-8 kişi olduğu belirtilen raporda, "Başlarında imam ve müezzin yoktur. 2 bin öğrenciden 8 öğrencinin toplu namaz kılması mümkün değildir. Ayrıca görüntüleri çeken öğrencinin annesi ile halası, 'Siz kılın ben seyredeyim, öğreneyim, ileride ben de kılarım' gibi konuşmalarla öğrenciyi namaz kılmaya teşvik etmiştir." deniliyor. 30'a yakın öğretmenin ifadesinde öğretmenlerin olayın basındaki iddialar gibi olmadığı görüşünde birleşiyor. Bir öğretmenin olayla ilgili ifadesi şöyle: "Basında çıkan cemaatle namaz olayı kesinlikle yalan ve uydurmadır. Ben 20 senedir buradayım, kesinlikle böyle bir şikayet gelmedi."

munzur_62
17.06.2007, 16:09
Peki görüntülerde görünen müdür yardımcısı

Akayizm
17.06.2007, 16:10
En Başindan Beri Belliydi Zatten Söyledik'te Ama Bazi Arkadaşlar
Israrla Din'i Kötülemek İçin Polemik Yaratmaktan Kaçinmadilar..
Kapak Olsun !

ilkay123
17.06.2007, 16:16
Bu hab erin bence hic mi hic bir dayaniklik yani yok..Kadiköy de malesef buna benzer faliyetler hat safhadadir...Tatil yaptigimda sohbet ettigim vede o semtte oturan yakinlarimda bunu onayladi.AKP özellikle bu semtte cok iyi organize olmus durumdadir...bu haberin dogrulugundan süpheliyim.saygilar.

Gülom
17.06.2007, 16:42
Kusura bakma Readme arkadas, ben dini kotulemek amacla demiyorum, ama bir gercek varki, boyle seylerin, yani toplu namaz kilma vs hicte inanilmaz bir durum degil. Zaten ben Turkiyede hukukun tarafsiz oldugunada inanmiyorum, basininda.. göstermek istediklerini gösteriyor...ama gözler önünde ve yasananlar olaylar var... ben Turkiyede yasamiyorum ama duyuyorum...

saheser
17.06.2007, 16:46
Bu olayin komplo oldugunu kim cikarmis zaten ne yapilsa hep yalan oluyor.Bu insanlarin ne amaci olabilir.Bir aile koca devlet okuluna karsi komplo kuruyor buna gercekden inandinizmi.

Bir ögrencinin anlattigi anne ögrenciye soruyor nerde namaz kiliyorsunuz ve namaz kilinan yer gösteriliyor.Anne birde benim yanimda kilin göreyim demekki yalan degil.
Bence bu aile tehtit edilmistir yoksa niye kacsin konusmuyorlarmis konussada inkar edecek kimbilir ne haldeler korkudan tabiki göndermez cocugunu okula siz olsaniz cocugunuzu tehlikenin ortasina atarmisiniz.Ben böyle bir gercegi cikarsam ortaya bende yollamam cocugumu.

CaNCa
17.06.2007, 17:04
Bu olay komplo filan değil. Komplo olduğunu iddia edenlerinde inanılır hiç bir dayanağı yok. Çocuğunu korumaya çalışan ailenin tehdit edildiğinide zaten herkes biliyor. O görüntüleri tüm millet izledi, daha sonrasında her okula bir mescid açılsın kampanyaları bile yapıldı. Bu dinci basının ve aynı siyasal iradenenin bu skandalı kamufle edip mazlum rollerine girilmesi için oynadıkları bir strateji. Ama artık bu milletin bunlara karnı tok.

readme
17.06.2007, 18:08
Bu olayin komplo oldugunu kim cikarmis zaten ne yapilsa hep yalan oluyor.Bu insanlarin ne amaci olabilir.Bir aile koca devlet okuluna karsi komplo kuruyor buna gercekden inandinizmi.

Bir ögrencinin anlattigi anne ögrenciye soruyor nerde namaz kiliyorsunuz ve namaz kilinan yer gösteriliyor.Anne birde benim yanimda kilin göreyim demekki yalan degil.
Bence bu aile tehtit edilmistir yoksa niye kacsin konusmuyorlarmis konussada inkar edecek kimbilir ne haldeler korkudan tabiki göndermez cocugunu okula siz olsaniz cocugunuzu tehlikenin ortasina atarmisiniz.Ben böyle bir gercegi cikarsam ortaya bende yollamam cocugumu.

haber böyle. ancak bir aile değil bir emekli astsubay bile devletin bombalarını çalıyor, onları çöplükte bulduğunu iddia ediyor - askerlik yapanlar iyi bilir; bir bölükte bir kurşun kaybolsa o bölüğün sonudur-, ve kimse bu çetelere karşı bir şey yapamıyor. üstelik bu çeteler her zaman puslu havalarda çıkıyor.
hatırlayalım: bu ülkede 3-5 kişi dahi darbe girişimlerinde bulunmuştu. örnekleri bir hayli fazladır.
zannımca arkasında o kadar insan ve lojistik destek varken her istedigi kötülüğü yapabilir olabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. fakat onlar bu ülkenin aşığılar.
sencesi bencesi yok, olay budur. neyin, kimin korkusundan anlayamadım?. ne tehlikesi?
''okulda namaz'' ancak bu kadar abartılabilinirdi.
kafanızda korkular oluşturmussunuz bunu görüş ve inançlara malediyorsunuz.
bu korkuları oluşturan benmiyim, kendinizmisiniz?

öyle bir anlatıyorsunuziki; türkiyedeki bütün olumsuzlukların tek sebebi din ve dindarlar.

HERKES YAHŞİ,BEN YAMAN..HERKES BUYDAĞ BEN SAMAN

munzur_62
17.06.2007, 18:12
haber böyle. ancak bir aile değil bir emekli astsubay bile devletin bombalarını çalıyor, onları çöplükte bulduğunu iddia ediyor - askerlik yapanlar iyi bilir; bir bölükte bir kurşun kaybolsa o bölüğün sonudur-, ve kimse bu çetelere karşı bir şey yapamıyor. üstelik bu çeteler her zaman puslu havalarda çıkıyor.
hatırlayalım: bu ülkede 3-5 kişi dahi darbe girişimlerinde bulunmuştu. örnekleri bir hayli fazladır.
zannımca arkasında o kadar insan ve lojistik destek varken her istedigi kötülüğü yapabilir olabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. fakat onlar bu ülkenin aşığılar.
sencesi bencesi yok, olay budur. neyin, kimin korkusundan anlayamadım?. ne tehlikesi?

öyle bir anlatıyorsunuziki; türkiyedeki bütün olumsuzlukların tek sebebi din ve dindarlar.

Peki arkadaşım müdür yardımcısınadamı baskı yapmışlar namaz kıl diye bu işte bir iş var kesin öğrenciler okuldan kovulma vs vs nedenlerle tehtid edildi de böyle ifade verdiler ailede tehtid edilmiş olabilir bana inandırıcı gelmedi ayrıca türkiyenin bir çok yerinde böyle olaylar grülüyor bir de bir arkadaş dini kötülemek felan demiş ne alakası var biz türkiyede laikliği din ve devlet işlerinin bir birinden ayrı olmasını savunuyoruz

saheser
17.06.2007, 18:37

Benim anlatmam din ve dindarlar kötü diye birsey demedim.Gercekler din din diye kandirilan insanlar dindariz diyen insanlarin insanlari kendi amaclari icin sömürmesi insanlari birbirine düsürmesi namaz kilmayan bizden degil demesi biz dindariz siz dinsizsiniz diyebilmesi din üzerine vaazlar verirken konustuklari kelimeler dindariz diyen insanlarin kendi söylemis oldugu sözler bunlardami yalan.Ben demiyorumki namaz kilmasin kilmak isteyen camilere gider kilar namazini camide kilamayan evinde kilar.Herseyin bir usulu vardir herkes istedigi gibi istedigimi yaparim ben ne dersem o olur anlasindan vazgecmeli.Bu olayi ortaya cikaran aile isteseydi kuran kursu var kizini oraya yollardi.Okullarda egitim veriliyor okula namaz kilmasi icin yollanmiyor cocuklar.

sivaslı_sevda
17.06.2007, 18:54
Hehe hiç gülecegim yoktu günlerce dünya basını çalkalandı şimdi yalanmı oldu zaten yapıp yapıp inkar etme modası var şu günlerde biz herseyin farkındayız velii zorlamışta bilmem neymişş hadi birde bana kıldırsınlar okudugum okulda rica minnet de görüyüm o okulda toplu namaz kılınıyor gözlerimizle gördük okuln hademesinden tut müdür yardımcısına ögrencisine kadar ama öyle diyecekler tabii bunu yapanlar ve yaptıranlar göz yumanlar inkar edemeyecekleri için şimdide yok zorla yaptırmışlar yok ısrar etmişler hepsi palavra kimlerin elinde kaldık daha neler görecegiz kimbilir .

es-es26
18.06.2007, 02:25
Birçok okul,yurt vs.de böyle durumlar var,herkes de bilior..Sonunda bu olayı örtpas ettiler işte...Aslında bakarsanız olayın kökeninde, MEB'in hükümetce atanıyor olması yatıyor...Her gelen hükümet böyle şeyler yapıyor maalesef..

Acil olarak Milli Eğitim Bakanlığı hükümetten ayrılıp özerk bir kurum olsa biraz olsun nefes alır insanlar,hem torpil konusunda hem de boyle konularda:wink: :wink:

Gülom
18.06.2007, 02:31
Birçok okul,yurt vs.de böyle durumlar var,herkes de bilior..Sonunda bu olayı örtpas ettiler işte...Aslında bakarsanız olayın kökeninde, MEB'in hükümetce atanıyor olması yatıyor...Her gelen hükümet böyle şeyler yapıyor maalesef..

Acil olarak Milli Eğitim Bakanlığı hükümetten ayrılıp özerk bir kurum olsa biraz olsun nefes alır insanlar,hem torpil konusunda hem de boyle konularda:wink: :wink:

Ozel bir kurum olsada torpil olur. Sen Turkiyeyi bilmiyormusun, eninde sonunda kendi adamlarina verirler...basin bile artik korkusunda birsey yazamiyor...yazmiyor

Nesimi
18.06.2007, 02:31
Yapılmayan bir şey değil. Bizim lisede merdiven altına mescit yapmışlardı sonra şikayet edildi ve soruşturma açıldı.

Kendilerini kurtarmak için komplo demişlerdir tahminimce çünkü bizzat bu tarz olaylara şahit oldum. cuma namazı için öğrencileri camiye gitmeye izin verenleri, okulda mescitte namaz kılanları gördüm...

es-es26
18.06.2007, 02:46
Ozel bir kurum olsada torpil olur. Sen Turkiyeyi bilmiyormusun, eninde sonunda kendi adamlarina verirler...basin bile artik korkusunda birsey yazamiyor...yazmiyor

Abla doğru diyosun ama söyle düsün bu hükümet 4 yıldır YÖKü de ele ecirmeye calısıor.Her ne kdar YÖK'ü sevmesemde çok iyi direniyorlar şeriat konusunda...Burddaki bir cok akrdesimin dediği gibi bizim lsiede de vardı mescit(gerci 3-5 kisi namaz kılıyodu)..Sonra aynen olaylar falan oldu, kaldırıldı...Ama mesela 3 senedir bizim fakülteye mescit istiolar,eylem falan yapıolar ama rektörlük bir kere bile tolerans tanımadı..Laik bir ülkenin laik bir okulu diye burası..Simdi sesleri kesildi o arkadaslarında...Sonucta özerklikten yanayım:w00t: :w00t: :w00t: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

Gülom
18.06.2007, 02:54
Abla doğru diyosun ama söyle düsün bu hükümet 4 yıldır YÖKü de ele ecirmeye calısıor.Her ne kdar YÖK'ü sevmesemde çok iyi direniyorlar şeriat konusunda...Burddaki bir cok akrdesimin dediği gibi bizim lsiede de vardı mescit(gerci 3-5 kisi namaz kılıyodu)..Sonra aynen olaylar falan oldu, kaldırıldı...Ama mesela 3 senedir bizim fakülteye mescit istiolar,eylem falan yapıolar ama rektörlük bir kere bile tolerans tanımadı..Laik bir ülkenin laik bir okulu diye burası..Simdi sesleri kesildi o arkadaslarında...Sonucta özerklikten yanayım:w00t: :w00t: :w00t: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

Sen buna ne diyorsun, birak Turkiyeyi, Hollandada hastanede mescid var, universidede mescid var, ben gordukce cinlerim geliyor. Lafim namaz kilanlar icin degil (sozum inanclarina degil), ama buralari bile elerine gecirmisler, adamlar oyle bir calisiyorki..

zilelieren
18.06.2007, 04:49
arkadaşlar bence bu olay tamamen öğrencilerden kaynaklanıyo çünkü orada namaz kılan kişinin bana göre bi çıkar amacı olmaz ama eğerki cumhuriyeti kötüleyip yani cumhuriyet mitinglerine komplo deyipte orda namaz kılan bi öğrenciden bende şüphelenirim namaz kılabilir ama bunların akıllarını kim yıkıyoki türkiyede cumhuriyete gölge düşürmeye çalışıyo bu kişiler bence bu olayın arkasında başka bişey yatıyo orda öğrenciler sadece namaz kılmıyo cumhuriyeti savunan kişilere reklam amaçlı gidiyolar diyo sizcede bi karmaşalık yokmu

anadolu75
18.06.2007, 13:34
okul zamaninda namaz kilinmaz ders yapilir.buna izin verenlerinde niyetleri apacik belli.bence buna musaade edenler okuldan uzaklastirilmali.

suzi34
18.06.2007, 14:00
Şaheser arkadaşa tamamen katılıyorum,tehdit edilmişse ve çocuğunun hayatından endişe duymuşsa haklı olarak okulada göndermez hatta başka yerede taşınır. Başka çaresi yoktur çünkü.Bunlar olmuyor değil...