Orijinalini görmek için tıklayınız : Alem Buysa Kral KİM???

Zahir
17.06.2007, 17:54
Evrende bizimde içinde bulunduğumuz 200 milyar galaksi olduğu sölenir. Işığın bir uçtan bir uca 100.000 yılda gidebildiği sölenir. En büyük yıldız en büyük galaksi, olağanüstü devasa yıldızlar, süper novalar, güneş sistemi vs vs vs vs

Bu muhteşem evren için Sadece yüzünüzü ğöye çevirip bakmanız yeterli...

Bu konumu okuyorsanız 1 dakkalığına pc nin başından kalkın ve pencereden göğe bakın.

Baktınız mı???

O zaman soruyom size

Evren Buysa KRAL kim????

Tabiki ALLAH....

Ateist arkadaşlar üzgünüm ama bu Kralı asla Tahtından indiremeyeceksiniz!!!!!:komik

Bence çok geçmeden Kralınıza itaat edeniz, Yarın çok geç olabilir :yamukgul:

saheser
17.06.2007, 18:03
zahir kardesim bunu bilmek icin gökyüzüne bakmak gerekmiyor.Allah sevgisi yüregimde icimde yasatiyorum gökde yerde aramiyorum.

Akayizm
17.06.2007, 18:04
Zahir Abi Seninle Hem Fikirim Bu Konuda ve Seninle Tanişmayı Çok Istiyorum :)
Sana Bir Soru Sormak Istiyorum Daha Doğrusu Yaşının Verdiği Tecrübeden Yararlanmak Istiyorum

Sence Ateistler Bilimi Nasil Ifade Ediyorlar ?

Kolay Gelsin ;)

Zahir
17.06.2007, 18:09
zahir kardesim bunu bilmek icin gökyüzüne bakmak gerekmiyor.Allah sevgisi yüregimde icimde yasatiyorum gökde yerde aramiyorum.

Allah sürekli Kuranda inanmayanlara somut örnekler gösterir. Katılıyorum size Elbette teslim olan bir birey için somut örneklerin ehemmiyeti yoktur. sadece düşünmekle varlığa itaat eder.

Ancak bir müslüman bilincinçli olmalıdır aynı zamanda. Gerektiğinde çevresini gözlemleyerek neyin ne için var olduğunu bilmelidir de.

Zahir
17.06.2007, 18:12
Zahir Abi Seninle Hem Fikirim Bu Konuda ve Seninle Tanişmayı Çok Istiyorum :)
Sana Bir Soru Sormak Istiyorum Daha Doğrusu Yaşının Verdiği Tecrübeden Yararlanmak Istiyorum

Sence Ateistler Bilimi Nasil Ifade Ediyorlar ?

Kolay Gelsin ;)

Teşekkür ederim kardeşim güzel düşüncelerine.

Bence ateisler dogmatik. Bilim konusunda da öle. İnanmayan bir bilim adamı dünyada görmedik. Ama ateistler inatlarından red ediyolar bence. Önlerine bilimsel veriler sunsanız dahi dedim ya bilme dahi dogmatik yaklaşımları bunu red ediyor.

saheser
17.06.2007, 18:15
Allah sürekli Kuranda inanmayanlara somut örnekler gösterir. Katılıyorum size Elbette teslim olan bir birey için somut örneklerin ehemmiyeti yoktur. sadece düşünmekle varlığa itaat eder.

Ancak bir müslüman bilincinçli olmalıdır aynı zamanda. Gerektiğinde çevresini gözlemleyerek neyin ne için var olduğunu bilmelidir de.

Iyide sen dedin pc,nin önünde 1 dakikaligina basinizi kaldirip göge bak diye yazmissin, cevrenize bakin ne görüyorsunuz deseydin cevabim farkli olurdu.

readme
17.06.2007, 18:39
ateizm ve ona dayanak sağlayan bilimsel teoriler, aslında inanca, hem de oldukça koyu bir inanca dayanıyor. inanç, kuşkusuz tehizm (allahı kabul etmek) için de gerekli. ama ateizm için gereken inancın dozu, tehizm için gerekenden çok daha fazla. önceden ateist olan bir bilim adamının itirafı: ateist olmaya yetecek kadar inancım yok. ama unutmayalım en derin inançlar putperestlerden çıkmıştır. allah inancı insanı normalleştiriyor, akıl ve denge kazandırıyor heralde. en önemlisi ölümün dehşetin sıyırtıp emin olmaya doğru sürüklüyor. tabi bilinçle süslersen; aksi halde yobazlığa prim veriyor.

YezdaN
17.06.2007, 20:01
allah-u teala yaşantımızdaki her şeyde var..

nanis_75
17.06.2007, 20:13
ben baktim gökyüzünde hic bir sey yok, sadece gri bulutlarla dolu! zamanlamasinimi tutturamadim acaba?:36_1_47:

özdilek
17.06.2007, 20:28
Merhaba Zahir arkadasim,
Dedigin dogru yaradanimiz kainati nekadar güzel,ve ince hesaplarla yaratmis.Bizleri yaratirken nasilda ince detaylarla kusursuz herseyi yerli yerinde yaratmis.Bazen kainat evren,gezegenler,yildizlar nasil yaratilmis diye insan düsünmeden edemiyor,aslinda bu sorularin cevabini alamiyacagimiz icin cok kurcalamamak lazim,yoksa insan kafayi siyirir.:confused1 :p
Bilim adamlari her nekadar evrenin olusumunu aciksalarda bunun yaradanin eseri oldugu ap acik ortada,düsünsenize en basitinden dünyamiz uzay boslugunda yörüngesinden hafif bir sapmasi, sonu olur.Günese ne cok yakiniz ne uzaktayiz,yeryüzü insanlarin yasayip nefes alabilmesi icin cok ince planlanmis vs....

Allaha sükür ataist degilim,müslümanim,aleviyim yaradanima inanirim,günün her ani ona verdigi nimetler ve güzellikler icinde sükrederim.Yaradanimiz bize sah damarindan yakin,onu yerde,gökte aramaya gerek yok.

guneyyy
17.06.2007, 21:39
Evrende bizimde içinde bulunduğumuz 200 milyar galaksi olduğu sölenir. Işığın bir uçtan bir uca 100.000 yılda gidebildiği sölenir. En büyük yıldız en büyük galaksi, olağanüstü devasa yıldızlar, süper novalar, güneş sistemi vs vs vs vs

Bu muhteşem evren için Sadece yüzünüzü ğöye çevirip bakmanız yeterli...

Bu konumu okuyorsanız 1 dakkalığına pc nin başından kalkın ve pencereden göğe bakın.

Baktınız mı???

O zaman soruyom size

Evren Buysa KRAL kim????

Tabiki ALLAH....

Ateist arkadaşlar üzgünüm ama bu Kralı asla Tahtından indiremeyeceksiniz!!!!!:komik

Bence çok geçmeden Kralınıza itaat edeniz, Yarın çok geç olabilir :yamukgul:

zahir arkadaşım gercekten :) komik.. bütün bu evren ol dedim oldu buda :)))komik..

vee yarın ne için gec olacagınıda bilmeden söylemlerin komik :)

sonsuz
17.06.2007, 22:34
öylemi arkadaşım şimdi ben yukarıya bakmam çünkü evrende aşağı yukarı yoktur senin için yukarda olan bir şey benim için aşağıda yada hiç olmayabilir.söyle bakalım evreni ne kadar tanıyorsun sadece bir tanemi evren olduğunu sanıyorsun sen bilmiyormusun ki bizim içinde bulunduğumuz evren sonsuz değil diye teoriler kanıtlanma aşamasında. evrende artı ve eksi yükler bir denge oluşturur (tıpkı senin bir hücren gibi aslında senin o hücrenin içindede bir evren vardır) bu yükler bazı yerlerde kaybolur bazı yerlerde enerji olarak açığa çkar.bunun kaynağını bulmak lazımdır yani bizim içinde bulunduğumuz evreni yaratan o hidrojen atomlarnerden gelmiştir acaba madde nerden gelmiştir(hiç birşey yoktan var vardan yok olmaz)işte bunu yaratan sonsuz varlık olabilir sende düşüncende düşüncenin kaynağını bulabilirsen belki birilerine bir şeyleri kanıtlamaya değil ondan birşeyler öğrenip kendinde bişeyler öğretebilirsin kimse kimseden üstün olamaz saygılarımla

hareketin en basit biçimi yer değişimi,en yüksek biçimi düşüncedir(doğanın diyalektiği-friedrich engels)