Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul 1.bölge bağımsız Milletvekili adayı MEHMET UFUK URAS

Nesimi
18.06.2007, 00:21
Özgeçmiş

1959 yılında İstanbul Üsküdar‘da doğdu. Kadıköy Anadolu Lisesi‘nden sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi‘nde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı.

İktisat Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği, IFMC, ÖES ve ÖDP genel başkanlığı yaptı. "ÖDP Söyleşileri", "İdeolojilerin Sonu mu?" (Marksist Araştırmaları Destek Ödülü), "Sezgiciliğin Sonu mu?", "Başka Bir Siyaset Mümkün", "Siyaset Yazıları" ve "Alternatif siyaset arayışları" adlı altı kitabı bulunmaktadır.

Uras, halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi‘nde ders vermektedir. 11 Şubat ta yapılan 5.olağan Kongrede tekrar ÖDP genel başkanlığına seçildi. Solun Ortak adayı olabilmek için bu görevinden istifa etti.

Seçim Çevresi

ADALAR
BEYKOZ
KADIKÖY
KARTAL
MALTEPE
PENDİK
SULTANBEYLİ
ŞİLE
TUZLA
ÜMRANİYE
ÜSKÜDAR

http://www.ufukuras.net/images/cust_images/070611055843.gif

http://www.ufukuras.net/images/cust_images/070611060303.gif

Koltuğun Değil, Sözlerimin Tutsağı Olacağım:
Milletvekili seçilenler koltuklarının tutsağı oluyor. 5 yıl boyunca seçmeni değil, parti başkanlarını dinliyor, halka verdikleri sözleri unutuyor. Oysa dürüst, erdemli, emekçilerden ve ezilenlerden yana bir siyasetçi olabilmek için koltuğun değil, verilen sözlerin peşine düşmek gerek. Bunun için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek. Söz veriyorum, o ses ben olacağım.

Sol Gösterip Sağ Vurmayacağım:
Kime güveneceğimizi şaşırdık. Ezilenlerden yana, barıştan yana diyerek oy verdiğimiz, desteklediğimiz insanlar tam tersi davranıyorlar. Kırk yılın sağcıları sol bilinen partilerden; solcuları sağ bilinen partilerden aday oluyor, aday gösteriliyor. Demokrasiyi savunsun diye oy verdiklerimiz darbeci, muhtıracı kesiliyor. Demokrasi için, barış için mücadele etsin dediklerimiz 301. maddeyi, ırkçılığı savunuyor. Sol gösterip, sağ vuruyor. Bundan kurtulmak için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.
Söz veriyorum, o ses ben olacağım.

Sözde Değil, Özde Muhalefet Olacağım:
İktidar olanlar halka verdikleri sözleri hemen unutuyor. Muhalefetse tümüyle göstermelik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aslan kesilenler, demokrasinin rafa kaldırılması, YÖK, kışla etkisi, IMF karşısında kuzu kesiliyor. Gerçek muhalefet ise sokaklarda, üniversitelerde, bürolarda, işyerlerinde, mahallelerde. Bu muhalefeti Meclis’e taşımak için yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Korkunun Değil, Umudun ve Vicdanın Sesi Olacağım:
Siyasiler, “yoksulu öldüreceğine korkut” politikası izliyor. Biz iş, aş, sosyal güvenlik ve sendikal haklar istedikçe onlar 'ekonomi çöker'; özgürlük istedikçe 'bölücülük ve şeriat tehlikesi var'; barış istedikçe 'vatan elden gider' diyorlar. Korku ve vicdansızlık her yere hakim olsun istiyorlar; umudu bize çok görüyorlar. Umudun kazanması için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Parasız Sağlık, Parasız Eğitim, Sosyal Güvenlik İsteyenlerin Sesi Olacağım:
Türkiye'de eğitim ve sağlık sistemi, sosyal güvenlik sadece parası olanlar için var. Oysa fırsat eşitliği bir ülkenin geleceği, toplum olmanın gereğidir. Herkese kaliteli ve parasız eğitim, kaliteli ve parasız sağlık ve güvenli bir gelecek için sosyal güvenlik vazgeçilmez bir haktır. İnsanca yaşamı savunmak ve gerçekleştirmek için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek

YÖK’ün Değil, Gençliğin Sesi Olacağım:
Gençler paralı eğitimden,YÖK’ün katı kurallarından, işsiz kalma korkusundan, demokrasiye yönelik tehditlerden, e-muhtıralardan, “sen sus” denilmesinden, kıyafetlerine karışılmasından, patlayan bombalardan sıkılıyor. Onlar sıkıldıkça geleceğimiz kararıyor. Özgürlüğe, barışa, yaratıcı fikirlere, üretimi arttırmaya duyduğumuz ihtiyaç yanıtsız kalıyor. Bunu aşmak için siyasete, gençlere güvenen, onların sesi olan yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Ezenlerin Değil, Ezilenlerin Sesi Olacağım:
İktidarı elinde tutanlar aş, iş, ev ihtiyacı olanı; özgürlük ve demokrasi isteyeni; inancım ve ana dilim farklı diyeni dışlıyor, itip kakıyor. Bazen polis zoruyla, bazen bıktırıcı bürokrasiyle, okulda, işte, hastanede, karakolda, köyde, mahallede eziyor. Bu insanların sesini Meclis'e taşımak için; bu ülkede ezilen kalmaması için siyasete özgürlükten, ezilenlerden yana yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Emeğiyle Geçinenlerin, Emeklilerin Sesi Olacağım: İktidar IMF’nin Türkiye'deki sesi, muhalefet ise bir sözde kaplan. Ne bir sendika veya gençlik yürüyüşünde, ne kamu emekçilerinin hak mücadelesinde, ne de hastane kuyruklarında çile çekenlerin veya banka kuyruğunda maaş bekleyen emeklilerin yanında muhalefetten birisini görmek mümkün değil. Evine ekmek götüremeyenlerin, iş ve aş isteyenlerin derdini anlamak ve anlatmak, sosyal adaleti ve eşitliği savunmak için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Milliyetçi, Irkçı ve Gericilere Karşı Özgürlüğün ve Eşitliğin Sesi Olacağım:
Bütün siyasi partiler milliyetçilik yarışı yapıyor. Irkçı sözlerle her gün toplumu bölüyor, toplum içi çatışmaları körüklüyor. Toplumsal yaşamı dinsel anlayışlarla kuşatmaya çalışan akımlar da boş durmuyor. Bunların karşısında milliyetçi olmayan, ırkçılığa karşı duran, gericiliğe taviz vermeyen bir siyasete gerek var. İnsanlar arası eşitliği savunan, özgürlükçü bir laiklik anlayışından yana yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Kışlanın Değil, Barışın Sesi Olacağım:
Ezenler bazen Kürt sorunu, bazen şeriat, bazen Irak, bazen Kıbrıs veya Yunanistan diyerek sürekli savaş boruları çalıyor. İnsanları ezmek ve sindirmek için bu savaş borularının yarattığı korkuyu kullanıyor. Oysa bu topraklarda farklı kültürlerimize, farklı anadillerimize rağmen barış içinde, eşit koşullarda birarada yaşamak; üstelik komşularımızla da barışı kurmak mümkün. Bunun için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Baskının Değil, Demokrasinin Sesi Olacağım:
Kendi kültürünü özgürce yaşamak, taleplerini ve fikirlerini özgürce dile getirmek isteyenler on yıllardır baskı altında. Bir yandan anti-demokratik yasalar, diğer yandan toplumsal baskılar insanları suskunluğa ve korkuya itiyor. Gece yarısı verilen e- muhtıralar, kışladan fısıldanan sözcükler karşısında tüm partiler esas duruşa geçiyor. Bütün bunları değiştirmek, demokratik yurttaş katılımını arttırmak, toplumsal sorunları şiddetsiz, karşılıklı anlayış ve diyalog yoluyla çözmek için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Kadınların Sesi Olacağım:
Bu toplumda kadınlar eşit değil. Hem iş yaşamında, hem evlerde hem de siyasette kadınların sosyal talepleri ve ihtiyaçları dikkate alınmıyor. Kadınlar yeterince temsil edilmiyor. Erkek egemen bir anlayış yaşamın bütün alanlarına hakim oluyor. Töre cinayetlerinden, tacizlere kadar her türlü olumsuzluk yaşanıyor. Kadınların taleplerini daha fazla dile getirmek, duyulmasını sağlamak için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Doğayı Tahrip Edenlerin Değil, Doğayı Koruyanların Sesi Olacağım:
Bize dünyanın büyük bir doğa felaketine sürüklenmesine sessiz kalan, zehirli atıkları gömen, küresel ısınmaya duyarsız kalan siyasiler değil, doğayı savunan insanlar gerek. Meclis'te nükleer enerji programları yerine, topraklarımızı çölleşmekten korumanın yollarını tartışmak gerek. Bunun için Meclis'e yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

Kapitalist Küreselleşmeden Mağdur Olanların Sesi Olacağım:
Sermaye dünya çapında hareket ettikçe, bazı bölgeler açlığa ve yoksulluğa terk ediliyor. Yabancı sermayeyi çekmek için onun önünde boyun eğmek zorunda kalınıyor. Adaletsizlik kol geziyor. Irak ve Afganistan işgalleri olağan halden sayılıyor. Emperyalizm kendi taleplerini silahla ve savaşla dayatıyor. Bu dünyanın egemenlerinin bizi mecbur ettikleri düzene isyan etmek gerekiyor. Bunun için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

12 Eylül rejimine karşı çıkmanın sesi olacağım:
12 Eylül 1980'de bu ülkeye bir deli gömleği giydirildi. Partiler iç demokrasiden yoksun halde liderlerin oyuncağı yapıldı. Seçim barajlarıyla halkın sesinin Meclis'e yansıması engellendi. Yasakçı Anayasa ve yasalarla özgürlükler kısıtlandı. Artık yeter, Türkiye 12 Eylül Anayasa'sından, yasalarından kurtulmalıdır. Bunun için siyasete yeni bir ufuk, yeni bir ses gerek.

www.ufukuras.net

Nesimi
18.06.2007, 00:32
Ben açıkça söylemek gerekirse oyumu benim bölgede de olması nedeniyle Ufuk Urasa vereceğim. En doğru karar bu olacakdır. Hocamı yanlız bırakmamam lazım tanıdığım kadarıyla bu işi oldukça iyi yapacakdır. CHP nin bu bölgeden 1.sıra adsayı İlhan Kesici adlı sağcıdır. CHP ye oy vermem Ufuk hocaya saygılar.

nanis_75
18.06.2007, 00:34
Istanbulda degilim ve birinci bolgede oy kullanamam, gerci hic oy kullanma sansim yok ama bir oy sansim olsa, istanbulda olsaydim, vede birinci bölgede yasasaydim,

................. oyum ``UFUK URAS`` hocaya olurdu.................

Unutmayalim ikinci bölge adayimizda ,

.......................... prof.BASKIN ORAN hocamiza...........................

CaNCa
18.06.2007, 01:07
Ben açıkça söylemek gerekirse oyumu benim bölgede de olması nedeniyle Ufuk Urasa vereceğim. En doğru karar bu olacakdır. Hocamı yanlız bırakmamam lazım tanıdığım kadarıyla bu işi oldukça iyi yapacakdır. CHP nin bu bölgeden 1.sıra adsayı İlhan Kesici adlı sağcıdır. CHP ye oy vermem Ufuk hocaya saygılar.

Bende istanbulda ve birinci bölgede olsaydım kesinlikle gönül rahatlığıyla mehmet ufuk aras'a oy verirdim. İlhan Kesici gibi bir sağ partinin varisi sayılabilecek ve seçildikten sonra ayrılacağı kesin olan birine oy vermektense gerçek bir solcuya oy vermeyi yeğlerdim. Bildiğim kadarıyla DTP'nin 1. bölgede adayı yok onlarda ufuk aras'ı destekleyceklerse, gelecek olan sol oylarında desteğiyle mecliste farklı bir ses olabilmesi için elde etmesi gereken ortalama 75 000 oy'u alabilmeside mümkün.

Alevi birlikleride yakın bir zamanda toplanıp bağımsız adayları desteklemek yönünde bir tavsiye bildirisi yayınlaması bekleniyor. Bunların içinde ankara 1. bölgeden aday olan Pir sultan abdal derneği eski başkanı Necati Yılmaz ve istanbul 2. bölgeden aday olan avukat Muhterem Aktaş'ın bulunduğu chp'nin alevi adayları izole etmesine tepki olarak birlik destekli aday olan alevi adaylarda dahil olacak; http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=31731

AppAs
18.06.2007, 01:13
Meclise tünel kazanlara selam olsun!istanbul 1.bölgedeyim,ümraniyesinde.son ana kadar takipçisiyim eğer bir terslik olmaz ise oyum Ufuk Uras'a olacak.söylenecek çok şey var ama uzatmıyorum.meclise gerçekten sosyalist sol bir parti sokamıyoruz ki bu ağlanacak bir durum.en azından sosyalist adayları meclise taşıyalım,bunun için çaba gösterelim.bu bir başlangıç olabilir,ümidim bu...

erdemlierdem
18.06.2007, 01:20
ufuk hoca umarım bu kararıyla ÖDP yi türkiyede söz sahibi yapabilirr...

KızıLSakaL
18.06.2007, 12:22
oyum 1. bölgedeki tek solcu aday ufuk urasındır... babam chp ye verirdi ama artık oda benim istediğim kişiye verecek :)) 2. bölgeden aday baskın hocayada başarılar mecliste gerçekten sesimizi duyurmak için vermemiz gerekn 2 isim....

alevi_siyah
18.06.2007, 12:30
Tek Yol Ödp = Ufuk Uras

dedeoglu
18.06.2007, 12:59
Ufuk Uras'ın rakipleri;

AKP
---
1 Recep Tayyip Erdoğan
2 Ertuğrul Günay
3 Edibe Sözen

CHP
---
1 İlhan Kesici
2 Algan Hacaloğlu
3 Ahmet Tan

MHP
---
1 Gündüz Aktan
2 Ali Torlak
3 Kadir Boy

DP
--
1 Nevval Sevindi
2 Faik İçmeli
3Tevfik Altınok

SP
--
1 Recai Kutan
2 Bahri Zengin
3 Mehmet Bingöl

Genç Parti
----------
1 Emin Şirin
2 Vasıf Soner Çokbilgin
3 Okay Öztürk

Umarım Ufuk Uras seçilir..

KızıLSakaL
18.06.2007, 19:55
bi çok insanın bilmes ve tanıması gereken bi insan...

empati
18.06.2007, 20:26
oyum izmir 1.bölgeden bağımsız aday olan abdullah levent tüzel 'e

Nesimi
18.06.2007, 20:41
Evet izmir 1.bölgedende Abdullah Levent Tüzel yani Emep genel başkanı giriyor. Umarım o da seçilir.

Ufuk urasın rakipleri arasında Tayyip Erdoğandan Recai Kutana çeşitli parti liderleri var. Tabi taban olarak o kitle ile Ufuk Urasın oy alacağı kitle farklıdır.

Sol parti olarak 1.bölgeden ve 2.bölgeden CHP TKP İP dışında giren sol parti yok. Bu açıdan diğer girmeyen sol partilerin oyları bağımsız adaya gelecektir ayrıca CHP dende oy gelir tahminimce insanlar son dakikada karar değiştirmezse seçilir.

anadolu75
18.06.2007, 22:45
ufuk uras meclise girerse sosyalizmi meclise sokmus olacak.bu da sosyaliszmin meclisteki etkinliginide artirabilir.insallah ufuk uras meclise girer.

YitikUlke
18.06.2007, 23:17
Ufuk Uras gibi , Baskın Oran , Levent Tüzel devrimci , demokrat , entellektüel bir birikime sahip ,ilerici, tüm bağımsız adayların Alevi toplumu tarafından sahiplenmesi gerekir düşüncesindeyim.
Yıllardır CHP gibi ırkçı , militarist , faşist , gerici bir partiye oy veren ve kimi zaman iktidara taşıyan Aleviler unutmamalıdır ki ;karşılığında Maraşta , Malatyada , Sivasta , Gazide olduğu gibi katliamlar , sürgünler işkenceler almışlardır. Bence bu seçimde bağımsız adaylar CHP yi oy verilecek tek parti olmaktan çıkarmışlardır. Ve inanıyorum ki gerek İstanbulda olsun gerekse Anadolunun diğer yerlerinde olsun Alevilerin oyları bağımsız adaylara yönelik olacaktır. Çünkü Alevi olmak kaçınılmaz olarak ilerici, devrimci , demokrat olmaktır. Bu seçimde bağımsız ilerici adayların desteklenmesi dileği ile .. Saygılar...

epikurus
19.06.2007, 00:58
Halkın temsilcilerinin meclise gönderilmesi için, hakkımızda ferman yazanların oyunlarının bozulması için oylarımızı bağımsız sosyalist adaylara vermeliyiz. Hemen hemen hepimizin muhakkak bağımsız adayların bulunduğu bölgelerde tanıdıkları, yakınları vardır. Eğer bu düzen böyle gitmez diyorsak, sözün yetkinin halkın elinde olmasını istiyorsak, kısaca halka sahip çıkacak bir temsilci görmek istiyorsak, çaba gösterelim. Artık CHP denen partinin sol olduğu safsatasını tüm kör gözler gördü, İlhan Kesiciler, İsmail Amasyalı'lar, Lütfullah Kaya'lar ve daha niceleri. İşte CHP'nin en gerçekçi yüzü. Belki de AKP'den daha gerici, MHP'den daha ırkçı bir parti. Bu parti iktidar olsa neolur, olmasa ne olur. "Cumhuriyet mitingleri"ne öncülük eden CHP polis yetkilerini artıran yasa çıkarılırken gıkı çıkmadığı gibi destek verdi. İşte burada da görülüyor ki halk nekadar kıskaca alınırsa kendilerinin hareket alanları da o kadar artacak.
CHP dahil hiçbir partiye oy vermeyelim.
Ufuk Uras, Baskın Oran, Levent Tüzel'i destekleyelim. Bu oyun ancak böyle bozulur.

CaNCa
19.06.2007, 01:25
Evet izmir 1.bölgedende Abdullah Levent Tüzel yani Emep genel başkanı giriyor. Umarım o da seçilir.

Ufuk urasın rakipleri arasında Tayyip Erdoğandan Recai Kutana çeşitli parti liderleri var. Tabi taban olarak o kitle ile Ufuk Urasın oy alacağı kitle farklıdır.

Sol parti olarak 1.bölgeden ve 2.bölgeden CHP TKP İP dışında giren sol parti yok. Bu açıdan diğer girmeyen sol partilerin oyları bağımsız adaya gelecektir ayrıca CHP dende oy gelir tahminimce insanlar son dakikada karar değiştirmezse seçilir.

dtp seçmeni kendi adayları olmadığı için son anda akp'e yönelmezse(bu yüksek bir ihtimal) ya da mevcut bağımsızlar içinde şapkadan başka bir adayı ortaya çıkarmazlarsa, gelecek olan mevcut sol oylarında katkısıyla ufuk uras'ın seçilme şansı yüksek. ama açıkcası son dakika'ya kadar onlardan bir gol bekliyorum.. bu nedenle o bölgede oy kullanacak gerçek solcuların 1. bölgede sağcıların liste başı olduğu chp'e oy vermelerindense ufuk uras'ı desteklemelerini temenni ederim.

atmali1982
19.06.2007, 01:37
umarım kazanır keşke bende 1. böldege olsaydım kesinlikle oyum ufuk urasın olurdu

Nesimi
19.06.2007, 01:46
Son anda insanlar yön değiştirebilirler ben %90 Ufuk Urası destekliyorum ancak halen bir tereddüt ve kararsızlık var. Tüm seçmende bu durum var. CHP nin bu bölgedeki adayları oldukça itici özellikle "sosyal demokrat" insanları seçilemeyecek sıraya koyması da işin vahim boyutu.

CHP oyunu arttırmak için sağa açıldı eğer %20 den daha fazla oy alırsa başarılı olmuş sayılır. AKP zihniyetinden çok daha iyi olduğu kesin tabi günümüzde tüm partiler aynı yani tek tipleşti.

CHP nin en çok desteklenen yanı Laiklik konusunda tüm herkesden çok daha fazla savunucu olması ve bu CHP de en sevdiğim yöndür.

KızıLSakaL
20.06.2007, 02:51
oyumun boşa gideceğini bile bilsem ilk oyumu ufuk uras gibi sosyalist bi insana vermekten mutluluk duyacağımmm...
içim rahat olacak yanii ..

ONU®
20.06.2007, 14:42
Anadolu yakasında otursaydım benim oyum da kesinlikle Ufuk Uras'a olacaktı.Çünkü sonuçta kendisi gerçek bir solcu.
Kendisi geçen hafta Su TV'de konuşmuştu.CHP'ye etmediği lafı bırakmadı.

gencsosyalist
21.06.2007, 08:53
:)tek seçenek sol seçenek

anadolu75
21.06.2007, 23:34
chpye oy veren anneme bagimsiz sol adaylara oy vermesine davet ediyorum.

sahrut75yagmur
22.06.2007, 01:27
İnşallah ,istedikleriniz olur,çok isterim,fakat onlar çok biz bir avucuz.Allah hepimize kolaylık versin.Saygılarımla.

KoCGIRİ
23.06.2007, 20:38
Oylar boşa gitmez,
Gözümü kırpmadan oyumu Ufuk Hoca'ya veriyorum
gerci ben her secimde bu sekilde yapiyorum, gelenegimi ve ezberimi bozmuyorum ama ezber bozmak icin Ufuk Uras ı, Levent Tuzel i , Baskin Oran i mecliste gormek istiyorum.

cafer-24
23.06.2007, 21:14
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

carpe
23.06.2007, 22:27
bu secım epeyli insanların kafasını karıstıracak ufuk uras ist bagımsız gırecek ama partı secıme gırecek ...nıe dıger ıllerde adaylarını cekmedı anlıyamadım adanada oldugum ıcın ufuk urasa veremıyorum oyumu adanada oyum tkp ye

Nesimi
24.06.2007, 00:34
Bağımsız adayların olduğu bölgelerde o adaylar destekleniyor. Bağımsız adaylar olmayan yerlerde ise partilerle seçime giriliyor. Aslnda tümden seçimden çekilmek daha doğru olurdu zira çoğu parti ÖDP, EMEP vs 40-50 ilde seçime giriyor diğer yerlerde bağımsız ortak adaylar destekleniyor.

Gönlüm ufuk uras, baskın oran, levent tüzel ve doğu ve güneydoğuda, Akın birdal, Ahmet Türk, Aysel tuğluk gibi isimlerin seçilmesi toplamda 30 dan fazla vekil inşalla girecek meclise.

Comrat86
24.06.2007, 20:16
:)tek seçenek sol seçenek

Artık TÜrkiye'de devrimden başka secenek yok.Bu da nasıl olur biliyor msunuz?Devrimci subaylarla.Darbe degil devrim.

Comrat86
03.07.2007, 19:33
Halkların kardeşligini savunabilirsin,kürtlere hitap edebilirsin , onların sorunlarını da dinleyebilirsin ama yol kesip DTP propagandası yapan teröristlerden oy istemek ne kadar dogru bilmiyorum.Dolayısıyla DTP ile ittifak yapan bir liderin geleceginin oldugunu da düsünmüyorum.

Bakır
03.07.2007, 23:57
ufuk uras 200 bini aşkın oy alır ve meclise gider , buraya yazıyorum :D

sadece bizim mahelleden akrabalarla birlikde 15 oyumuz var.diğer semtlerdekilerde destek verirlerse güzel oy çıkar bizden. :D :D

bir aksilik çıkmazsa sandıkta oylarını bekliyeceğim ufuk uras sen merak etme :)

CaNCa
04.07.2007, 12:05
ufuk uras 200 bini aşkın oy alır ve meclise gider , buraya yazıyorum :D

sadece bizim mahelleden akrabalarla birlikde 15 oyumuz var.diğer semtlerdekilerde destek verirlerse güzel oy çıkar bizden. :D :D

bir aksilik çıkmazsa sandıkta oylarını bekliyeceğim ufuk uras sen merak etme :)

Ufuk Uras'ın 200 bini aşkın oy alabileceğini sanmıyorum ama yetecek kadar 60-75 bin arası oy alması seçilmesi için yetiyor, umarım istanbul birinci bölgeden milletvekili seçilebilecek bir oy'a ulaşır. düşük bir ihtimal ama 200 bin gibi çok daha fazla alınacak oylar, sol oyların tek bir adayda yoğunlaşmasına neden olur aradaki açıkta akp'nin işine yarar. yani 2-3 milletvekilliği fazlası oylar, sol potansiyel oylardan alınacağı için karşı cepheden en fazla oy alacak olan akp'nin çıkaracağı milletvekili sayılarına eklenecektir.

Elenorin
05.07.2007, 01:11
Bir bağımsız sol hareketi planları var. Ne denli başarılı olur orası tartışmalı olacağa benziyor. Ancak zorla CHP-DSP gibi militarist partilere oy vermek zorunda kalanlara iyi bir alternatif oluşturur sanırım bu olay. Ayrıca buram buram faşizm kokan %10'luk seçim barajına da bir alternatif gibi gözüküyor.

Parti bürokrasinden ve miiliyetçilik batağından kurtulmuş politikalara ihtiyaç var diye düşünüyorum. Öte yandan istenilen seviyede milletvekili çıkarılıp bir grup oluşturulursa kim bilir belki de çok uzun yıllar sonra "Emek, özgürlük, adalet, insan hakları." gibi konular TBMM'de konuşulur.

Yoksa çok mu abarttım?

Nesimi
05.07.2007, 01:14
Bir bağımsız sol hareketi planları var. Ne denli başarılı olur orası tartışmalı olacağa benziyor. Ancak zorla CHP-DSP gibi militarist partilere oy vermek zorunda kalanlara iyi bir alternatif oluşturur sanırım bu olay. Ayrıca buram buram faşizm kokan %10'luk seçim barajına da bir alternatif gibi gözüküyor.

Parti bürokrasinden ve miiliyetçilik batağından kurtulmuş politikalara ihtiyaç var diye düşünüyorum. Öte yandan istenilen seviyede milletvekili çıkarılıp bir grup oluşturulursa kim bilir belki de çok uzun yıllar sonra "Emek, özgürlük, adalet, insan hakları." gibi konular TBMM'de konuşulur.

Yoksa çok mu abarttım?

Umarım bu şekilde olur. Bu duyarlılığı birleşik olarak bir parti çatısı altında yapmak daha doğru olurdu tabi %10 barajı varken ve Türkiyedeki sol potansiyel belliyken bu zor. AKP ve CHP barajdan memnun ikisinin işine geliyor. Öncelikle 12 Eylülün eseri olan şu barajdan kurtulmak lazım bağımsız adaylar bu açıdan bir alternatif ama her ilden çıkarılabilecek bağımsız aday sayısı sınırlı her halükarda bu barajı aşan partilerin işine yarayabilir(tek bir adayda aşırı oy yığılması olursa).

AppAs
05.07.2007, 18:27
Arkadaşlar muhtemelen,% 1o'luk seçim barajının uygulandığı son seçim olacak.Dtp'nin bağımsız adaylarının meclise girmesi ve grup oluşturacak çoğunluğa ulaşmasıyla bu anlamsız seçim sisteminde kısmi değişiklikler olcaktır.% 10'un neden ısrarla uygulandığını biliyoruz hepimiz.
Sosyalist adayların da meclise girmesiyle meclisin çehresi değişecektir.Köklü değişiklikler beklemek şu aşamada hayalcilik olur ama önceden de dediğim gibi bir adım olacaktır.Militarist,şovenist,gerici unsurların yanında sosyalizmin bir alternatif olduğunu kanıtlamak için hepimize bir parça sorumluluk düşüyor.'Aman oyum boşa gitmesin' diye kolaycı ve tutarsız yaklaşımlar bir kenara bırakılmalıdır,yıllardır görüyoruz ki 'aman oyun boşa gitmesinciler'in kullandığı oylar bi halta yaramamıştır.Yolsuzluk,yoksulluk,dokunulmazlık,sağ lıksızlık,eğitimli sığırlık,taş ve ateş ve linç olarak bize geri dönmüştür.'solcu' geçinen solculardan,ağzından vıcık vıcık milliyetçi popülizm akan 'a-sosyal-demokratlar'dan sakınalım,adaylarımızı takip edelim.

saygılar...

Westside
08.07.2007, 23:21
ABD ve AB kanımızı emerken anti-emperyalizm diye bir davası olmayan,AB'yi destekleyen bir solcu olabilir mi yahu?

Yani ülkedeki en büyük sorun birarada yasamak mı? :)Söylemeden edemedim bagıslayın beni:)

rockçı turna
09.07.2007, 20:55
ABD ve AB kanımızı emerken anti-emperyalizm diye bir davası olmayan,AB'yi destekleyen bir solcu olabilir mi yahu?

Yani ülkedeki en büyük sorun birarada yasamak mı? :)Söylemeden edemedim bagıslayın beni:)

AB emperyalizmi kanımızı nasıl emiyor acaba? biraz anlatabilir misin, bilgilenelim?

kolpa
09.07.2007, 21:18
ya en uzun seçim pusulası birinci bölgenin değil mi?ufuk uras'ın oylarını bölmek
için durduk yere 30 çeşit bağımlı"bağımsız" çıkıyor sanki kimse okuma yazma bilmiyor.Başka bir ilde de dtp bağımsızıyla aynı isimde adamlar aday oluyor ne hikmetse.

Westside
10.07.2007, 18:01
AB emperyalizmi kanımızı nasıl emiyor acaba? biraz anlatabilir misin, bilgilenelim?

Seni kapısına baglayıp tarım yapamazsın diyen AB degil mi?Kanunlar Brüksel'den degil efendim Ankara'dan belirlenir.Avrupa Birliği siyasal düzlemde, Türkiye’nin başkentinin Brüksel’e taşınmasıdır. Kararlar, orada alınacak. Dolayısıyla siyasete, ABD ve Avrupa büyük sermayesinin çıkarları hükmedecek.

AB yetkilileri neden Bask bölgesine degil de Diyarbakır'a gidiyorlar? AB'ye uyum yasaları diye yıllarca bizi uyutup elimiz kolumuzu baglayan AB degil mi?

rockçı turna
10.07.2007, 18:38
Seni kapısına baglayıp tarım yapamazsın diyen AB degil mi?Kanunlar Brüksel'den degil efendim Ankara'dan belirlenir.Avrupa Birliği siyasal düzlemde, Türkiye’nin başkentinin Brüksel’e taşınmasıdır. Kararlar, orada alınacak. Dolayısıyla siyasete, ABD ve Avrupa büyük sermayesinin çıkarları hükmedecek.

AB yetkilileri neden Bask bölgesine degil de Diyarbakır'a gidiyorlar? AB'ye uyum yasaları diye yıllarca bizi uyutup elimiz kolumuzu baglayan AB degil mi?

öncelikle türkiye tarımını cökerten kanun,"15 günde 15 yasa " adıyla imf istedigi için kemal derviş döneminde cıkarılmıştır. bunun da ab'yle bir ilgisi yoktur...

brüksel olayına gelince bugün ab'nin bütün üyeleri ulusal kararlarını kendi baskentlerinden almaktadır...söyledigin şey gelecek de olması planlanan bir durum. bu durumda sadece tr değil bütün üye ülkeler brüksel'den cıkan kararları uygulayacak ve bu kararda söz sahibi olacaklardır. yani "karsılıklı bagımlılık"!!! anlatmaya çalıstıgın gibi bir "sömürgeleştirme" durumu değil yani.

Nesimi
10.07.2007, 21:04
Mehmet Ufuk Uras'ın pusuladaki yeri

http://www.ufukuras.net/UserFiles/Image/oypsls.JPG

Nesimi
10.07.2007, 21:07
“ Ben meclise ne gerek söyleyeyim size. Meclise akıl gerek, meclise demokrasi gerek, meclise halk gerek. Meclise halk girsin istemiyorlar. Bu yüzden % 10 barajını koyuyorlar. Ama biz bunu deleceğiz. Tayibin ampulünü patlatıp Baykal’ın altı okunu ters çevireceğiz. Ben size bu altı oku söyleyeyim
1. ok savaştır
2. ok milliyetçiliktir
3. ok IMF’dir
4. ok imhadır
5. ok Baykal’dır.
6. ok İlhan Kesici’dir.

Ama biz bu altı oku iadeli taahhütlü yollayacağız. Sosyal demokrat var mıdır bilmiyorum ama Baykal ne sosyaldir ne de demokrat. Baykal faşisttir. CHP-MHP koalisyonu kurarlarsa bunun faturası bize çıkacaktır. Kurt kafalı değil, ampul kafalı değil insan aklı ancak bizi kurtarır. "

Evet Ufuk Uras böyle diyor kaynak: www.ufukuras.net

hasat
11.07.2007, 12:02
ben burda olamayacağımdan dolayo oy kullanamayacağım ama ufuk hocanın seçilmesi garanti diye bakıyorum...

Nesimi
11.07.2007, 12:06
http://www.ufukuras.net/UserFiles/Image/bildiri4_arka.jpg

alevi_che
12.07.2007, 01:01
Mehmet Ufuk Uras eğer seçilirse çok sevinirim.Çünkü meclis senelerdir gerçek bir sol zihniyetin nasıl olduğunu unutmuş durumda.

Ufuk Uras buna son verecek ve halkıyla ilgilenecek.

Meclis solun anlamını Ufuk Uras la kavrayacak...

KoCGIRİ
13.07.2007, 08:38
SIZE IHTIYAC VAR

Ufuk Uras Kampanyasi'nin bize ulasan talebini ACIL bir cagri olarak
size iletiyoruz. Biliyorsunuz ki Sol'un ve Kurt halkinin TBMM'de temsilini
istemeyen demokrasi dusmani gucler, daha onceki secimlerden cok daha
fazla engelleme yapmaktadirlar. Bu engellemelerin oy verme gununde de
devam edecegini hesaba katmak zorundayiz. Ornegin Ufuk Uras'in secim
bolgesinde (Istanbul Anadolu Yakasi) toplam 9500 sandik olacak. Her bir
sandiktan birer oyumuzun cope atildigini dusunursek 9500 adet oyumuz
calinmis olacaktir. Bu kadar buyuk bir kaybi goze alabilecek luksumuz yok.
Bu nedenle her sandigin basinda mutlaka bir kisinin oylarimiza sahip
cikmasi yani SANDIK MUSAHIDI olmasi gerekiyor. Su ana kadar Ufuk Uras
Kampanyasi Merkez Burosuna ulasan bilgilere gore hala cok sayida sandik
musahidi gonullusu gerekmektedir.
LUTFEN BUGUNE KADAR YAPTIGIMIZ CALISMALARIN BOSA GITMEMESI,
HAYALLERIMIZIN GERCEGE DONUSMESI ICIN 22 TEMMUZ PAZAR GUNUNU SANDIK MUSAHIDI OLMAK ICIN KULLANIN. EGER DAHA ONCE AKTIVIST FORMU DOLDURMADIYSANIZ LUTFEN ASAGIDAKI BILGILERI BIZE ILETIN.

ortakaday@ortakaday.net

KATKILARINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER

Hepimize Kolay Gelsin

Ortak Aday Kampanyasi

Sandik musahidi olacaklardan istenilen bilgiler:

Adi:
Soyadi:
TC Kimlik No:
Telefon( ev / is / cep ne varsa ):
Herhangi bir sandikta gorevli iseniz Sandik No:

hernepeş
13.07.2007, 10:30
sosyalizm içinde yaşamak için;
MECLİSE UFUK GEREK...!!!

Nesimi
14.07.2007, 02:28
"Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük ve Birlik" logosuyla yayın yapan, Türkiye’deki Çerkeslerin JINEPS gazetesi, 12 Temmuz Perşembe akşamı, İstanbul Makine Müh. Odasında bağımsız adaylar Ufuk Uras ve Baskın Oran ile bir buluşma gerçekleştirdi.

İstanbul’daki Çerkes topluluğunun dernek yöneticilerinin de katıldığı toplantı yoğun bir katılımla yapıldı. Toplantıda Ufuk Uras konuşmasından sonra sorulan soruları yanıtladı. JINEPS gazetesi temsilcileri, İstanbul’daki Çerkes'leri bağımsız sol adayları oylarıyla desteklemeye, kampanyalarına aktif olarak katılmaya çağırdı.
Toplantıda dağıtılan JINEPS gazetesinin son sayısının manşeti şöyle:
"Bu kez seçimlerde sol duyu var!"

JINEPS gazetesi yayın kurulu tarafından hazırlanıp toplantıda dağıtılan bildiride ise şöyle deniliyor:
"Diasporada yaşayan tüm kişi ve kurumlara 12 Temmuz'da BİRLİK çağrısı yapıyoruz. Çerkezlerin bağımsız adaylarla buluşması etkinliğinin ev sahibi Çerkes halkıdır. Yılların emektarı kişi ve kurumlarımızdır, Çerkes dostlarıdır. Tüm kurum temsilcilerimiz, bağımsız bireyler gelin taleplerimizi 12 Temmuz'da ve her yerde birlikte seslendirelim.

Oylarımızı vermeden önce, varlığımızı ve sorunlarımızı ilk kez kamuoyu önünde yüksek sesle dillendiren adaylara sorularımızı soralım, taleplerimizi iletelim, söz alalım. Bulunduğumuz her yerde Çerkes kimliğini tanıyan adayları destekleyelim. .."
Toplantıda Kafkas Dernekleri Federasyonu temsilcileri de vardi.

www.ufukuras.net

CaNCa
14.07.2007, 02:51
Sol bağımsız adayları destek için imza kampanyasına yazılmıştım, bu anlamda mail kutuma bazı önemli duyurular geliyor. Ama sol bağımsız adaylar istanbul, izmir, ankara civarlarında olduğu için genellikle bu bölgelerde yaşayan arkadaşlarla ilgili destek çağrısı olan mesajlar oluyor. Müşahitlik için gelen son mesajı önemli gördüğüm için, sizlerle paylaşmak istedim. 1. bölgeden isteyen arkadaşlar burada bağımsız ufuk uras'ın seçimde müşahiti olabilirler. Mail'i olduğu gibi iletiyorum;

SIZE IHTIYAC VAR

Ufuk Uras Kampanyasi'nin bize ulasan talebini ACIL bir cagri olarak size iletiyoruz. Biliyorsunuz ki Sol'un ve Kürt halkinin TBMM'de temsilini istemeyen demokrasi dusmani gucler, daha onceki secimlerden cok daha fazla engelleme yapmaktadirlar. Bu engellemelerin oy verme gununde de devam edecegini hesaba katmak zorundayiz. Ornegin Ufuk Uras'in secim bolgesinde (Istanbul Anadolu Yakasi) toplam 9500 sandik olacak. Her bir sandiktan birer oyumuzun cope atildigini dusunursek 9500 adet oyumuz calinmis olacaktir. Bu kadar buyuk bir kaybi goze alabilecek luksumuz yok. Bu nedenle her sandigin basinda mutlaka bir kisinin oylarimiza sahip cikmasi yani SANDIK MUSAHIDI olmasi gerekiyor. Su ana kadar Ufuk Uras Kampanyasi Merkez Burosuna ulasan bilgilere gore hala cok sayida sandik musahidi gonullusu gerekmektedir.

LUTFEN BUGUNE KADAR YAPTIGIMIZ CALISMALARIN BOSA GITMEMESI, HAYALLERIMIZIN GERCEGE DONUSMESI ICIN 22 TEMMUZ PAZAR GUNUNU SANDIK MUSAHIDI OLMAK ICIN KULLANIN. EGER DAHA ONCE AKTIVIST FORMU DOLDURMADIYSANIZ http://www.ufukuras.net/public/msht.aspx BU ADRESTEKİ FORMU DOLDURABİLİRSİNİZ. YA DA ortakaday@ortakaday.net ADRESİNE E-MAIL ATARAK ASAGIDAKI BILGILERINIZI İLETEBİLİRSİNİZ.

Adi:

Soyadi:

TC Kimlik No:

Nesimi
14.07.2007, 11:54
Sol bağımsız adayları destek için imza kampanyasına yazılmıştım, bu anlamda mail kutuma bazı önemli duyurular geliyor. Ama sol bağımsız adaylar istanbul, izmir, ankara civarlarında olduğu için genellikle bu bölgelerde yaşayan arkadaşlarla ilgili destek çağrısı olan mesajlar oluyor. Müşahitlik için gelen son mesajı önemli gördüğüm için, sizlerle paylaşmak istedim. 1. bölgeden isteyen arkadaşlar burada bağımsız ufuk uras'ın seçimde müşahiti olabilirler. Mail'i olduğu gibi iletiyorum;

SIZE IHTIYAC VAR

Ufuk Uras Kampanyasi'nin bize ulasan talebini ACIL bir cagri olarak size iletiyoruz. Biliyorsunuz ki Sol'un ve Kürt halkinin TBMM'de temsilini istemeyen demokrasi dusmani gucler, daha onceki secimlerden cok daha fazla engelleme yapmaktadirlar. Bu engellemelerin oy verme gununde de devam edecegini hesaba katmak zorundayiz. Ornegin Ufuk Uras'in secim bolgesinde (Istanbul Anadolu Yakasi) toplam 9500 sandik olacak. Her bir sandiktan birer oyumuzun cope atildigini dusunursek 9500 adet oyumuz calinmis olacaktir. Bu kadar buyuk bir kaybi goze alabilecek luksumuz yok. Bu nedenle her sandigin basinda mutlaka bir kisinin oylarimiza sahip cikmasi yani SANDIK MUSAHIDI olmasi gerekiyor. Su ana kadar Ufuk Uras Kampanyasi Merkez Burosuna ulasan bilgilere gore hala cok sayida sandik musahidi gonullusu gerekmektedir.

LUTFEN BUGUNE KADAR YAPTIGIMIZ CALISMALARIN BOSA GITMEMESI, HAYALLERIMIZIN GERCEGE DONUSMESI ICIN 22 TEMMUZ PAZAR GUNUNU SANDIK MUSAHIDI OLMAK ICIN KULLANIN. EGER DAHA ONCE AKTIVIST FORMU DOLDURMADIYSANIZ http://www.ufukuras.net/public/msht.aspx BU ADRESTEKİ FORMU DOLDURABİLİRSİNİZ. YA DA ortakaday@ortakaday.net ADRESİNE E-MAIL ATARAK ASAGIDAKI BILGILERINIZI İLETEBİLİRSİNİZ.

Adi:

Soyadi:

TC Kimlik No:

Evet imkanı olan arkadaşlar bu bilgileri Ufuk Uras aktivistlerine ulaştırarak yardımcı olabilirler.

ad soyad tckimlik no ve telefon numaralarım ı bildirdim imkanı olanlar katılsınlar.

Ayrıca 17 temmuzda Ümraniye Salon Princess'de Ufuk Uras ile dayanışma konseri var.

Katılan Sanatçılar

Ferhat TUnç
Mor ve ötesi katılacak.

dersimli86
14.07.2007, 16:05
CANLAR etrafımızdaki cHp partizanlarını ufuk urasa oy vermesi için ikna etmeye çalışalım.Kürtlükle alevilikle uzakdan yakından alakadar olmayan,bizleri oy deposu olarak görmekten başka bir şey yapmayan cHp şimdilerde FERHAT TUNÇ UN türkülerini seçim araçlarında kullanarak kanımıza girmeye çalışıyor.
Ama artık birşeylerin değiştiğinin yüzlerine vurulması gerekiyor.Onların daralan zihinlerine UFUK gerek

çeşm-i naz
19.07.2007, 17:11
Akşam ufuk hoca'nın seçim bürosuna gittik konuştuk bu kadar şeker bir insan daha olamaz büroya girerken 'Ufkumuzu açmaya' geldik dedik güldü:)
Cumartesi de toplantısı var oraya gitmeyi planlıyoruz
Ufuk hoca kararlı ve bizlere inanıyor bizde ona onun inancını boşa çıkarmıycaz ve meclise 'Ufuk girecek Ufkumuz genişleyecek'
Ayrıca kendisi Chp den kopan vekiller tarafından da destekleniyor
Bağımsızlığınızı gösterin Bağımsız adaylara oy verin
Parti demogajisinden uzak!