Orijinalini görmek için tıklayınız : 37 Gül Değil 33 Gül

munzur_62
19.06.2007, 11:58
Biliyoruz ki 2 Temmuz 1993 de Sivasta bir katliam gerçekleştirildi asla unutulmaması unutturulmaması gereken bir katliam Şenlik İçin Sivasa Giden Grubun Kaldığı Otel Ateşe Verildi Ve Toplam 37 Kişi Can verdi

Ölen 37 Kişinin 33 Şenliğe Giden Gruptan Yani Bizden 2 Kİşi Otel Görevlisi 2 Si Eylemci idi

Ancak Sİvas Katliamı Üzerine Yazılan Parçalarda Şiirlerde Hadi İki otel Görevlisini de dahil edelim 35 kişi yerine 37 kişi geçiyor bu çok büyük bir hata çünkü ordaki insanları yakan 2 Cellatıda Anmış Oluyoruz Lütfen Bunlara Dikkat Edelim Duyduğumuz Yerlerde Düzeltmesini Yapalım

Sivasta Yaşamını Yitiren 33 Kişiinin Listesi

İnci Türk
Koray Kaya
Mehmet Atay
Menekşe Kaya
Metin Altıok
Muammer Çiçek
Muhibe Akarsu
Muhlis Akarsu
Murat Gündüz
Nesimi Çimen
Nurcan Şahin
Özlem Şahin
Serpil Canik
Uğur Kaynar,
Hasret GÜltekin
Yasemin Sivri
Yeşim Özkan
Erdal Ayrancı
Gülender Akça
Gülsüm Karababa
HAndan Metin
Huriye Özkan
Sait Metin
Asım Bezirci
Asaf Koçak
Ahmet Özyurt
Asuman Sİvri
Behçet Aysan
Belkıs Çakır
Carina Cuanna
Edibe Sulari
Sehergül Ateş
Serkan Doğan

lion12
19.06.2007, 12:02
Evet dost güzel bir konuya değinmişsin.
Özellikle de rahmetli Muhlis Akarsu çok değerli bir ozanımızdı ben en çokta ona üzülmüştüm...Gerçi her biri apayrı değerlidir ama Muhlis Akarsu'nun bendeki yeri apayrı.

eldorado
19.06.2007, 12:14
ne yapalım kendi cellatlarını anma şerefini bile duymayanlar sahiplenmeyince....insan yerine koyup biz sahiplenmişiz...ama elbette tarihi bir yanlış rakamsal yönden bunun düzeltilmesi gerekir...

suzi34
19.06.2007, 12:44
Şimdiye kadar biz Celletlarıda mı andık?Yazık kendi cellatlarına dahi sahip çıkmaktan aciz yobazlarmış.Anlamadığım bir şey daha var. Aziz Nesin'de orada ölmedimi o niçin listede yok.Cellatlar hariç tüm madımak daki kayıplarımızı saygıyla anıyorum.Ruhları şad, mekanları cennet olsun...

munzur_62
19.06.2007, 12:49
Şimdiye kadar biz Celletlarıda mı andık?Yazık kendi cellatlarına dahi sahip çıkmaktan aciz yobazlarmış.Anlamadığım bir şey daha var. Aziz Nesin'de orada ölmedimi o niçin listede yok.Cellatlar hariç tüm madımak daki kayıplarımızı saygıyla anıyorum.Ruhları şad, mekanları cennet olsun...

hayır aziz nesin sağ kurtuldu ama nerdeyse öldürülüyordu itfaiye merdivenlerinden inerken itfaiye görevlisi onu merdivenlerden aşağı itti aziz nesini bir poli kurtardı

candost_20
19.06.2007, 15:31

Aziz Nesin o olaydan sağ kurtuldu ama 3 yıl sonra katliamın yapıldıgı gün öldü...

Alevimen
19.06.2007, 15:39
Evet bu ince detayı bende bir kaç kez açıklamıştım:
http://www.aleviforum.com/showpost.php?p=153666&postcount=4

Volcano
19.06.2007, 16:17
37 kişi denmesinin nedeni o ölenleride bizden kabul ettik.Ayrım yapmadık.Bu da bizim ayrıcalığımız olsun...

izmir_35
19.06.2007, 16:23
diğer iki kişinin yobaz olması bu kadar gözümüzü karartmamalı onların ölümüne sevinmek bizimde onlardan bir farkımız olmadığını gösterir neticede yok olan bir can bir hayat sonuçda ölmüş bir insanını arkasından yorum yapmak hoş değil bence madımakda 37 yedi kişi ölmüşdür ama siz gördüğünüz bir ölüye a bu bizden değil bu yobaz diye ordamı burakacaksınız37 kişinin hayatı yanıp kül olmuş veya dumandan ölmüş iyi veye kötü sonuçda 37 kişi ölmüş Allah hepsini rahmet eylesin demekden başka elimizden birşey gelmiyor tabiki bizim içimizi yakan 33can ama sonuçda onlarda suçsuz yere yok oldular belki bir kader kurbanı belki bir hayin bunu bilemeyiz

Ayrıca lion 12 kardeşimin dediği gibi muhlis akarsunun yeri benim yanımdada başkadır kendisi annemin halasının kızı muhübe yani leyla ablayla ile evliydi ikisinide kaybetmek bize çok büyük acı verdi onları saygıyla anıyorum Allah rahmet eylesin

lion12
19.06.2007, 17:11
Abla doğru demişsin dediğin gibi kimsenin ölümüne sevinemeyiz onlar kötü bir emel işlerken öldüler ama bize yakışan onlar içinde Allah'tan yaptıkları hatanın affını dilemek...Yaptıkları belkide cehaletin varabileceği en üst noktadır ama bize yakışan onların yaptıklarını düşünmek ve ne kadar cahil olduklarını görüp üzülmek.

saheser
19.06.2007, 20:23
iste bu bizim farkimiz bizler herkese insan gözüyle bakiyoruz.Bunu yapanlar utansin bizim basimiz dik önemli olan can,dir bu hic fark etmez.Buda bizim ayricaligimiz olsun alevi insaninin yüregini görsünler insan olanin insana deger verdigini görsünler.

Tabi sinek,sivri sinek, örümcek ve diger yaratiklara acimam öldürürüm.

özdilek
19.06.2007, 20:52
bu görüntüleri izledikce üzülüyorum,agliyorum,hirslaniyorum,kinleniyorum sonra bakmisim onlar gibi olmusum.iste burada benim inancimin getirdigi insani duygular araya giriyor cemlerdeki dualarimiz,dedelerimizin anlattiklari aklima geliyor iste o an onlardan ayiran farkim ((insan olusum))ortaya cikmis oluyor.yani bizler okadar insansi duygulara sahipmisizki hepsini canimiz olarak görmüsüz.

Gülom
19.06.2007, 21:03
diğer iki kişinin yobaz olması bu kadar gözümüzü karartmamalı onların ölümüne sevinmek bizimde onlardan bir farkımız olmadığını gösterir neticede yok olan bir can bir hayat sonuçda ölmüş bir insanını arkasından yorum yapmak hoş değil bence madımakda 37 yedi kişi ölmüşdür ama siz gördüğünüz bir ölüye a bu bizden değil bu yobaz diye ordamı burakacaksınız37 kişinin hayatı yanıp kül olmuş veya dumandan ölmüş iyi veye kötü sonuçda 37 kişi ölmüş Allah hepsini rahmet eylesin demekden başka elimizden birşey gelmiyor tabiki bizim içimizi yakan 33can ama sonuçda onlarda suçsuz yere yok oldular belki bir kader kurbanı belki bir hayin bunu bilemeyiz

Ayrıca lion 12 kardeşimin dediği gibi muhlis akarsunun yeri benim yanımdada başkadır kendisi annemin halasının kızı muhübe yani leyla ablayla ile evliydi ikisinide kaybetmek bize çok büyük acı verdi onları saygıyla anıyorum Allah rahmet eylesin

Dogru soyluyonda., 37 kisiye Allah rahmet etsin ayri bir konu, ama 37 kisiyi anmak, uzulmek, saygi durmak ayri birsey. Kusura bakmayin arkadaslar ama ben bu otelde olen 2 kisiyi anmiyorum, saygi da duymuyorum, uzulmuyorum, aglamiyorumda... cunku otel yakmak isterken olen kisiye saygi duymam, cunku bunlarin sayesinde o kadar insanimizi kayip ettik. Olen canlara saygisiz davranip, bu iki kisiyide ayni seviyeye koyamam.

Nesimi
20.06.2007, 00:00
Aslında sayıdan çok olayın yapılış tarzı önemli. Tarihdeki en barbar katliamlardan birisidir bu.

33 Aydın insan 2 otel görevlisi ve 2 terörist ölmüştür.

izmir_35
20.06.2007, 00:14
Dogru soyluyonda., 37 kisiye Allah rahmet etsin ayri bir konu, ama 37 kisiyi anmak, uzulmek, saygi durmak ayri birsey. Kusura bakmayin arkadaslar ama ben bu otelde olen 2 kisiyi anmiyorum, saygi da duymuyorum, uzulmuyorum, aglamiyorumda... cunku otel yakmak isterken olen kisiye saygi duymam, cunku bunlarin sayesinde o kadar insanimizi kayip ettik. Olen canlara saygisiz davranip, bu iki kisiyide ayni seviyeye koyamam.

sevgili can biz onları takdr etmiyoruz ama orda ölen 37 kişidir diyoruz iyi okuduysan tabiki bizim canız 33 kişi için yanıyor dedim ve Allah rahmet eylesin dedim bunda anlaşılmayacak birşey yok sanırım ve şunuda diyorum ölmüş olmasalardı o 2kişi lanet okuya bilirdim ama ölmüş bir kişinin arkasından lanet okumak bize yakışmaz sevabıyla günahıyla onlar cezasını bulmuşlardır onları Allaha havale etmekten başka ne yapabiliriz

devrimciyol
20.06.2007, 01:16
Katliamda ölen 33 değil, 37 kişidir

Rakamlara takılıp kalmak doğru değil. Sonuçta 37 insan katledilmiştir. Bunların 33 aydın, ikisi otel emekçisi olması 33 veya 35 sayısala indirgememize sebep vermez. Ölen iki emekçide bizim şehitlerimizdir. Her ne kadar katliama iştirak eden iki kişi ölmüş olsalarda bu insanların yanarak ölmesini meşru göstermez. Dolayısıyla biz ölen iki kişinin ölmesine sevinemeyiz. Mevlananın dediği gibi "her kim olursa olsun" insanın yanarak ölmesi meşru değildir. Bizler sayısal bütünlüğe takılıp 2 veya 4 kişiyi bu katliamda muaf tutmak ahlaki açıdan etik olmaz. Katliamda ölen emekçi iki kişi, 33 aydın kadar mağdur ve şehittir. Çünkü bu iki işçi suçsuz, günahsız ve mahsumdular. Yani emeğiyle geçinen namuslu insanlardı. O halde geriye kalan iki kişi sorun oluyor. Bence onlarıda katliamın mağduru olarak görmek lazım. Yobazlığın ve barbarlığın sonucu olarak görülmelidir. Bu sebeple katliamı anarken 37'lerden bahs etmek çok doğrudur. Böylesi bir bakış alevilerin dünya görüşünü ve hoşgörüsünü, ne kadar hümanist olduğunu gösterir. Bu anlayış kazandırır.

munzur_62
20.06.2007, 17:15
MADIMAK MÜZE OLSUN

İmzanızı Atarak Desteğinizi Verin

http://www.2temmuz.com/imzakampanyasi.asp

lion12
20.06.2007, 17:18
Arkadaşlar benzer konular forumumuzda zaten mevcut neden tekrar tekrar konu açıyorsunuz anlamış değilim açılmış olan konudanda görüşlerimizi belirtebiliriz.

nanis_75
20.06.2007, 20:10
Yazinin basligini 33 gülmu? 37 gülmü yazmissin.. Ben bundan sonra33 gül, 2 gül yapragi ve 2 gül dikenidemek istiyorum! bilmem ne kadar dogru olur?.............:excl:

Gülom
21.06.2007, 19:55
Nesiminin deyimi ile 1 teröristin ismi yanilmiyorsam Ahmet Alan olarak buldum (21 yasinda), ama otekini bir turlu bulamadim. Bilen varmi?

taylan mahir
21.06.2007, 20:06
2 Temmuz İçİn Ankaraya Yürümelİyİz Bence

kayipturku
21.06.2007, 20:34
bizler sivas katliamından,maraştan,hacıbektaşveli dönüşü kaybettiğimiz insanlarımızdan sonra.....görmesemde,tanımasamda üzülüyorum,ağlıyorum çünkü sonuçta benim insanım bunlar ama yinede şehir şehir yayılıyoruz.kayıptürkü.

munzur_62
18.11.2007, 21:28
DAha önce verildimi bilmiyorum

Olaydan bir gün sonra 35 kişi gözaltına alındı. Daha sonra gözaltına alınanların sayısı 190'a çıktı. Gözaltına alınan 190 kişiden 124'ü hakkında "laik anayasal düzeni değiştirip din devleti kurmaya kalkışma" suçlamasıyla dava açıldı,[1] geri kalanlar serbest bırakıldı. Kamuoyunda Sivas Davası olarak bilinen davanın ilk duruşması, Ankara 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde 21 Ekim 1993 günü yapıldı. 26 Aralık 1994'te karara bağlanan dava sonucunda, 22 sanık hakkında 15'er yıl, 3 sanık hakkında 10'ar yıl, 54 sanık hakkında 3'er yıl, 6 sanık hakkında 2'şer yıl hapis cezası, 37 sanık hakkında da beraat kararı verildi.

Müdahil avukatlar, Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin kararını "taraflı, hukuka ve adalete aykırı" olarak niteleyerek, ayrıntılı bir savunmayla temyize gittiler. Yargıtay 9. Ceza Dairesi katlıamın "Cumhuriyete, Laikliğe ve Demokrasiye yönelik olduğunu" belirterek Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin kararını esastan bozdu. Ankara 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak yargılamayı yeniden başlattı.

28 Kasım 1997'de açıklanan kararda, 33 sanık Türk Ceza Yasası'nın 146/1 maddesine göre idama[2] ve 14 sanık 15 yıla kadar değişen hapis cezasına[1] mahkûm edildi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi 24 Aralık 1998'de hapis cezalarını onadı, 33 idam cezasını ise usül noksanlıkları nedeniyle bozdu. Şubat 1999 tarihinde usül eksikliklerinin giderilmesi için başlayan yargılama sonucunda 16 Haziran 2000'de 33 sanık Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce yeniden idam cezasına çarptırıldı. 2002 yılında idam cezasının yürürlükten kaldırılmasıyla idam cezası hükümlülerinin cezaları müebbet ağır hapis cezasına çevrildi.[1]

Sanıkların avukatlığını Refahyol iktidarının Adalet Bakanı Şevket Kazan üstlendi ve bakanlığı sırasında onları hapisanede ziyaret etti.[3]

Geçen bu zaman zarfı içerisinde sanık sayısı tahliyelerle 33'e düştü.[3] Olayın kilit ismi olarak nitelendirilen, dönemin Sivas Belediye Meclisi üyesi Cafer Erçakmak[1] ve Yargıtay'ın 1997'deki bozma kararından sonra firar eden 8 sanık ise halen yakalanamamıştır.[3]

Sivas Davası İstiklal Mahkemeleri sonrasinda, tek bir davada, bu kadar çok idam cezasinin verildiği ilk davadır.

munzur_62
18.11.2007, 21:33
Katliamda ölen karikatürist ve tüm canları anmak için karikatüristlerin çizdiği karikatüristler

xolxol_12
20.11.2007, 15:47
Benim giresunlu,aşırı fetullahcı bir arkadaşım var konu açıldığında ben bu katliamdan ona bahsettim ona kaynaklar kitaplar getirdim ve onu alevilik hakkında bilgilendirdim.Alevilik hakkınadki aşırı yanlış düşünceleri olmasına rağmen bir nevze olsun ona yardımcı olmak istedim ve o bu konu hakkında nuh dedi peygamber demedi.Her zaman ''Ordaki insanları yakanların Alevi olmadığı ne malum'' düşüncesini savundu ve hala bu yanlış düşünceyi savunduğundan dolayı onunla atışdım ve hala onun yanlış düşündüğünü yinelememe rağmen , o iflaha gelmeyerek bu saçma düşünceyi irdeliyor...
saygılarımla...