Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkes O'nu arıyor

KingAlevi
31.12.2005, 14:47
Dünya fakir bir Türk çocuğunun Pakistanlı depremzedelere gönderdiği işte bu mektubu konuşuyor. Sahip olduğu tek para olan iki YTL'nin biriyle posta masrafını karşılayan bir YTL'yi de bu zarfa koyan meçhul çocuk, adeta Pakistanlı depremzedelere verdiği yardım sözlerini tutmayanlara ibret oldu. Mektubun üzerinde ne bir isim var, ne de bir adres. Belli ki "meçhul çocuk", hiçbir beklentisi, hiçbir artniyeti olmadan yazmış mektubu.
Zarfın üzerindeki damgadan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşadığı öğrenilen, meçhul Türk çocuğuna Pakistan hükümeti de minnettar. Devlet başkanı Pervez Müşerref, miniğin mektubunu internet sitesinde yayınlatırken, Pakistan Kara Kuvvetleri, Ankara Büyükelçiliği'ne gönderdiği resmi mektupla, iftarını çöpten bulduğu ekmekle açacağını söyleyen çocuğun bulunması ve büyük bir hediye ile ödüllendirilmesi için bizzat talimat veriyor.
Pakistan Ankara Büyükelçisi Hüseyin Şah ise, depremzedelere yardımlarını aralıksız sürdüren Türk halkının hayırseverliğinin bir sembolü olduğunu söylüyor. Şah, "Küçük bir çocuğun, Pakistanlılar için bunları hissettiğini bilmek, gerçekten çok duygulandırıcı. Demek ki, buna karşı duyarlı insanların içinde yetişmiş. Bu çocuk, derin bağları bulunan Pakistan ve Türkiye halkları arasındaki kuvvetli dostluk bağlarının sembolü olacak yıllarca" diye dile getiriyor duygularını. Meçhul çocuğun tüm dünyaya insanlık dersi veren davranışı Mecliste de yankılandı. TGRT ekranlarından duyurulan bir minik yüreğin herkesi ağlatan hikayesi karşısında milletvekilleri de duygularına hakim olamadılar. Milletvekilleri meçhul çocuğa karşı duygularını böyle ifade ederken, onun davranışının tüm dünyaya örnek olması gerektiğini söylediler.
Şimdi herkes, bu küçücük kalbine kocaman bir sevgiyi sığdırdığını, yazdığı cümlelerle ortaya koyan bu çocuğu arıyor.

Işte o mektup:

"Ben Fakir bir evin oğluyum. Babam yok, annem hasta. Iki milyon ekmek paramiz vardi, bunu size bir milyonunu gönderiyorum, çünkü ben bugün cöpde ekmek buldum. Akşam Iftari onunla yapacaz. Bu bir milyonnan deprem deki çoçuklara ekmek alin.Bu para helaldir. Pul parasida vereceğim icin paranin hepsini gönderemedim. Özür dilerim..."
:36_1_55:

izmirksk
31.12.2005, 14:54
gözlerinden öpüyorum

mercan
31.12.2005, 16:51
canım benim:3D_NG (6) resmen boğazım düğümlendi yazdığı mektubu okurken :((

skandinava
31.12.2005, 22:05
e diyeyim helal olsun be işte bir çocuk yüreği gerçekten çok duygulandım.

Naz
02.01.2006, 07:51
dunyaya yetiskin bedenlerde cocuk gibi bakabilmek.... iste keske bu olabilse dedigim anlardan biri...

eerkan82
02.01.2006, 07:57
boğazım düğümlendi haberlerde gördüğüm zaman ağlamamak için kendimi zor zaptettim doğrusu.

Kemal
02.01.2006, 20:05
Benim merak ettiğim şu;
Bu çocuklar büyüyünce nereye gidiyor?
Şimdiye kadar -kendimde dahil- böyle bir şey yapacak yetişkin tanımadım ben..

Yakapınarlı
02.01.2006, 20:27
o küçücük yüreğe böyle büyüklüğü sığdırabilen bir çocuğa ne desem azdır.uamrım hereşey gönlünce olur.okurken gözlerim doluyor her defasında bunu.

Lamekan
02.01.2006, 21:08
Hayata karşı çıkarşız ve insanlara karşı karşılıksız sevgi ile bakabilmek bu olsa gerek....

Asli
03.01.2006, 09:45
İÇİm Acidi Yaa:(((

TheGodfather
03.01.2006, 10:04
Okurken içimdeki yutkunma isteği boğazımda düğümlendi..:bitmisbu:
Bu çocuğu bulup ailesine yardım etmeyi cani gönülden isterdim..Karşılıksız, çıkarsız, katıksız sevgi bu olsa gerek...

Oli
04.01.2006, 15:33
Benzer bir duygu bu kısa filmde de var.
"Kırıntı" isimli Tuncelide ve Tuncelili genç yönetmence çekilmiş. Ben izlerken başta anlamadım, anlayıncada gözlerim doldu.

sayfa linki: http://www.benimsinemalarim.com/film.php?i_d=126

download: http://www.benimsinemalarim.com/films/kirinti.wmv

16. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında, "ulusal kısa ve canlandırma film yarışmasında" Seçiciler Kurulu Özel Ödülünü almış

hulyaa
04.01.2006, 16:32
canim benim yaaa
resmen okurken gozlerim dolduu.:36_1_44: