serçeşme
21.06.2007, 15:58
Alevi Bektaşi inancında 7 ulu Ozanlar diye bilinen( sayılan ozanlar) Seyid Nesimi,Şah Hatayi,Fuzuli,Yemini,Virani,Pir Sultan Abdal,Kul Himmet.dir.Hepsinin ortak unsuru doğruluk,adalet,alçak gönüllü yaşamak olmuştur.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : 7 Ulu Ozanlar serçeşme 21.06.2007, 15:58 Alevi Bektaşi inancında 7 ulu Ozanlar diye bilinen( sayılan ozanlar) Seyid Nesimi,Şah Hatayi,Fuzuli,Yemini,Virani,Pir Sultan Abdal,Kul Himmet.dir.Hepsinin ortak unsuru doğruluk,adalet,alçak gönüllü yaşamak olmuştur. rockçı turna 21.06.2007, 16:48 ya ben bir şeyi merak ediyorum. ''7 ulu ozan'' kime göre, neye göre ve ne zman seçilmiştir acaba? bu konuda bir bilgisi olan var mı? muhammetmustafa 21.06.2007, 22:53 Burada sayılan ozanlar neye göre degerlendırılme yapıldı . MAHZUNİSERİF LER VEDE ASIK VEYSELLERE haksızlık yapılmadımı bence yanlıs degerlendırme serçeşme 22.06.2007, 10:43 canlar bu ozanlar osmanlı döneminde Alevi -Bektaşi büyükleri tarafından 7 ulu ozanlar adı verilen ozanlarımızdır.Tabikiii bir Mahzuni büyük bir ozan ama benim yazdığım dönem 15.yy ve 16.yy da yaşamış ozanlarımız. ALEVİ-BEKTAŞİ şiirleri antolojisi İsmail Özmen'den bilgileri okuyabilirsiniz. AleviKürt 22.06.2007, 18:21 Kimlere göre, bu 7 ulu ozanlar arasinda, VIRANI'nin yerine KAYGUSUZ ABDAL'in yeri vardir. Ama benim bildigim Yedi Ulular arasinda Virani vardir. Islam-disi Ali'siz Alevilige inananlarda 7 ulular yok galiba, varsa bile Sah Hatayi'nin bunlar arasinda yer ALMADIGINI biliyorum (bu da bir sürü celiskiye yol aciyor, ama bu celiskilerin varligini kabul etmezler tabi). Bu görüse göre, Sah Hatayi, Yavuz Selim gibi bir kanli katildir, ve Alevileri kullanip asimile etmis bir kisidir. okyanus 22.06.2007, 18:43 güzel bir paylaşım, araştıracağım bu konuyu. |