Orijinalini görmek için tıklayınız : İşçi Robotlar geliyor

devrimciyol
22.06.2007, 00:35
http://img.sabah.com.tr/im/2007/06/21/B4F6167BECF5B24FB0577DB1r.jpg
Japonlar, çok zorlu şartlar altında çalışabilen insanımsı robot-işçi üretti.

Bilim-kurgu filminden çıkmışa benzeyen 1,60 metre boyunda 68 kilo ağırlığındaki "HRP-3" adlı robot, kumlu yamaçta hareket edebiliyor, bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında çalışabiliyor.

"HRP-3", aralıksız 2 saat yürüyebiliyor, tornavidayı insan gibi hareket ederek gayet başarılı şekilde kullanabiliyor.

Robot, 42 eklemi sayesinde insan vücudunun yapabileceği birçok hareketi yapıyor.

Robotun 2010'a doğru satışa çıkarılması planlanıyor. Yaklaşık 95 bin avroya satışa sunulması beklenen robotun en büyük müşterisinin, inşaat firmaları olacağı sanılıyor.

sausen
22.06.2007, 00:39
Merhaba Canlar,

İnsanlara yakında gerek kalmayacak.
Bakalım bu japonlar sıra kendilerine geldiğinde ne yapacaklar merak ediyorum.
Bunlar kendi yerine de robot yapıp işsiz kalırlar eminim...

devrimciyol
22.06.2007, 00:40
Karl Marx'ın dediği gibi kapitalizm kendi sonunu hazırlıyor. Eğer ki, robotlar işçilerin yerini alacaksa bu kapitalizmin sonu demektir. İşçileri işten çıkarırken kar elde etmeyi düşünen burjuva ürünü robotlara mı satacak. Dolayısıyla bu çok ciddi bir krize yol açar. Bu kriz özelleştirmelerin çok yüksek rakımında olacak bir buhrandır.

çeşm-i naz
22.06.2007, 00:45
Bu japonlar zeki insanlar ama hafifte saflar galiba
Bir robotumuz eksikti oda oldu tam oldu
Türkiye'ye geldiğini düşünsenize zaten işsizlik oranı yüksek bu robotlarda gelirse ne olur bilinmez
Neyse ki bu robotlar Türkiye'ye gelene kadar baya zaman alır.

0nurr
22.06.2007, 02:39
olaya neden bu kadar siyasi yaklaştınız ki... Teknolojik olarak mükemmel aletler gibi görünüyorlar ama ben herşeyin anlatıldığı gibi toz pembe olduğuna inanmıyorum fabrikalarda felan zaten robotlar kullanılıyor insan şeklinde olana gerek yok bence... İnşaat sektöründe de robot felan çalışamaz zaten.. Robotların insan görünümlüsü reklama yönelik diye düşünüyorum ben.. Bu robotların teknolojisi büyük ama kullanışlı değiller bence

ugursarak
22.06.2007, 09:44
Robotlar insanlara iş gücü açısından tehlike oluşturuyorlar bence, bu yüzden yine bir sürü insan işsiz kalabilir.
Gelecekte fabrikalarda iş bulamamaktan yakınan insanlar yavaş yavaş eskiden olduğu gibi tarımsal yaşama geri döneceklerdir sanırım. Artık ürünleri takas yoluyla ihtiyaçlarımızı karşılarız:)

anadolu75
22.06.2007, 20:30
bu robotlar kesinlikle iscilerimizin yerini tutamazlar.robota gerek yok iscilerimizin emegi dururken ne yapalim robotu.robot yuzunden iscilerimize haksizlik edilmesin.