eldorado
23.06.2007, 15:01
seçimler yaklaştıkca herzamanki gibi siyaset ülkenin gündeminde..sokaklarda megafonla bağıran araçların verdiği gürültü kirliliği,seçim için hazırlanan onca reklam pramosyonları,el altından dağıtılan maddi destek (rüşvet diğer anlamıyla) ve birçok şey...
bunları anlatıyorum çünki;
kim ister...?
-400 milyar dolar borçlu bir ülke yönetmeyi
-kaynakları kesilmiş yani özelleştirilmiş ve artık vergiden başka bir kaynağı olmayan tüketici bir ülkeyi,
-savaş kapıda ve böyle büyük bir sorumluluğun altına girmeyi
-milyonlarca işsize iş imkanı bulmayı
-mafyalaşan bir düzende temiz siyaset yapmayı
-eğitim ve sağlık kurumları çökmüş
-ve daha sayamayacağımız birçok dengesiz ve adaletsiz bir sistem...
şimdi soruyorum kim ister böyle bir ülke yönetmeyi?
ve hangi aklı selim düşünce iflas etmiş bu sistemi yeniden düzeltebileceğine inanıyor?
ve işin en ilginç yönü de şu;bizim partilerin böyle bir enkazı devralmak için gece gündüz yaptıkları söylemler geliyor aklıma...adamlar baş koymuşcasına bu yola İKTİDAR diyor başka birşey demiyor....acaba bizmi başka bir ülkede yaşıyoruz,yoksa bunlarmı başka bir ülkenin seçimlerine türkiye de giriyorlar?
çünki bayram havasında cenaze marşı kaldırmak gibi bir durum var ortada...
bunları anlatıyorum çünki;
kim ister...?
-400 milyar dolar borçlu bir ülke yönetmeyi
-kaynakları kesilmiş yani özelleştirilmiş ve artık vergiden başka bir kaynağı olmayan tüketici bir ülkeyi,
-savaş kapıda ve böyle büyük bir sorumluluğun altına girmeyi
-milyonlarca işsize iş imkanı bulmayı
-mafyalaşan bir düzende temiz siyaset yapmayı
-eğitim ve sağlık kurumları çökmüş
-ve daha sayamayacağımız birçok dengesiz ve adaletsiz bir sistem...
şimdi soruyorum kim ister böyle bir ülke yönetmeyi?
ve hangi aklı selim düşünce iflas etmiş bu sistemi yeniden düzeltebileceğine inanıyor?
ve işin en ilginç yönü de şu;bizim partilerin böyle bir enkazı devralmak için gece gündüz yaptıkları söylemler geliyor aklıma...adamlar baş koymuşcasına bu yola İKTİDAR diyor başka birşey demiyor....acaba bizmi başka bir ülkede yaşıyoruz,yoksa bunlarmı başka bir ülkenin seçimlerine türkiye de giriyorlar?
çünki bayram havasında cenaze marşı kaldırmak gibi bir durum var ortada...