Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilerin sorunları tartışılıyor...
xolxol_12 24.06.2007, 00:41 Şu an Flash tv de ''Alevilerin sorunları'' başlığı altında hoş bir tartışma programı var.10:30 civarında başladı gayet güzel konulara deyiniliyor.
Tunceli'de ki Akp li alevi milletvekilide orada...
24.06.2007
Benim dikkatimi çeken dialoglardan
-Türkiye'de ki 20 milyon alevi vatandaş cebinden camii yapımı için çıkmış olan vergileri helal edecek mi ?
-Cem evleri özel ibadet yerleridir.
-Türkiye'de bulunan 100 küsür cem evi 20 milyon alevi insanının ibadetini karşılar mı ? (ben bu cümle içinde aleviler dinsiz imansızdır gibi bir altyapı sözcüğü sezdim sanki öyle bir taş geldi bize maalesef...)
Dikkatimi çeken cümleler oldu....
HEPİNİZİN İZLEMİŞ OLMASI DİLEĞİYLE....
Evet izledim 3 tane adamı koymuşlar biri CHP li biri MHP li biri AKP li
iyi uyum sağlamışlar partilerine MHPli Hristiyanlara verdi veriştirdi sanki Dersimdeki Ermenileri çöpe atmış gibi.
AKP li olan aday bir tek takkeyi seccadeyi unutmuş
CHP li de malum laiklik falan diye anlatıyor aynı terane....
xolxol_12 24.06.2007, 00:46 Nesimi abim yahu o nasıl tuncelili yaw....
Adam aleviyim diyor tayyip erdoğan'ın Aleviler üstünde oynadığı oyunları duyuyor ama hiç bir tepki vermiyor sence neden olabilir ?
Evet biraz önce bende izliyordum ama kapattım. Özellikle CHP li milletvekillinin MHP liye'' aleviler nerde ibadetini yapar '''sorusunda afallayışı çok ilginçti.Sunucularda herzamanki gibi bir tartışma olunca içten içten bir mutlukluk gördüm ben:yaw2 Her tartışma programında sunucular eğer sünni ise ki genelde sünni dir mutlaka içten içten bi gülümseme oluyor suratlarında soruları sorarken .Buda beni ciddi rahatsız ediyor.Özellikle bi kere Ahmet Hakan ın bi programında bunu gözlemiştim.Şu an neyi tartışıyorlar ve kim konuşuyor?
Nesimi abim yahu o nasıl tuncelili yaw....
Adam aleviyim diyor tayyip erdoğan'ın Aleviler üstünde oynadığı oyunları duyuyor ama hiç bir tepki vermiyor sence neden olabilir ?
bra vallahi geçmişini unutan her toplumdan çıkar. Bu en çok CHP ve zihniyetinin hatası Alevileri tabiri caizse "sallamazsa" olacağı budur. kimi akpye kayar kimi mhpye ama asıl halk kitlesi DTP yi destekler buda gerçekdir bu tüm partilere Dersimde gereken cevabı verecekler tüm hepsi avucunu yalayacak inşallah DTP bağımsız adayı kazanacak.
bra vallahi hain her toplumdan çıkar. Bu en çok CHP ve zihniyetinin hatası Alevileri tabiri caizse "sallamazsa" olacağı budur. kimi akpye kayar kimi mhpye ama asıl halk kitlesi DTP yi destekler buda gerçekdir bu tüm partilere Dersimde gereken cevabı verecekler tüm hepsi avucunu yalayacak inşallah DTP bağımsız adayı kazanacak.
dtp pkk nın partisi degilmi arkadasım taman chpnin hatası cok ama pireye kızıpta yorgan yakılmazki,ama dogru siz kürt alevileri tabiki kürt partiye oy vereceksiniz ,yani şu an alisiz alevilk diye bi kitap okuyorum henuz başlarındayım faik bulutun kitabı hep aleviligin kürt dini oldugu anlatmaya kalkısıyor bakalım sonu ne olacak?ama size şunu söyleyim canlar 33 bin kişiyi katleden birinin kuklası olan partiden bu memlekete fayda yok sevgiler
xolxol_12 24.06.2007, 02:06 Hop nihati hoop !!
Bu çok aşırı milliyetçi bir konuşma af buyur ama cahilce bir konuşma aynı zamanda...
Demişsinki ''Pkk nın partisi değil mi? ''
Böyle bir saçmalık olabilirmi?? Sanki Türkiye'de isteyen gelip parti mi açıyor öyle bir şey olsa yetkili yerler böyle bir parti açılmasına ve hala devam ettirilmesine müsaade eder mi? Kitap okuyan bir insandan böyle bir yorum beklemezdim...
Nihati abim türk-kürt ayrımı diye bir şey asla olamaz bu Türkiye'yi iç savaşa sokmak isteyen kişilerdir bizler en başından beri beraber yaşamışız..
Ayrıca 33 bin kişiyi katletmek demekle neyden bahsediyorsun sen ?
İşin özü çok önyargılı bir konuşma bu...
Bir de aleviliğin kürt dini olduğunu savunuyor demişsin birincisi alevilik din değil mezhep dir.
İkincisine gelincede eminim ki o kitapda başka bir ana düşünce vardır ama sen bunu anlayamamışsındır...
dtp pkk nın partisi degilmi arkadasım taman chpnin hatası cok ama pireye kızıpta yorgan yakılmazki,ama dogru siz kürt alevileri tabiki kürt partiye oy vereceksiniz ,yani şu an alisiz alevilk diye bi kitap okuyorum henuz başlarındayım faik bulutun kitabı hep aleviligin kürt dini oldugu anlatmaya kalkısıyor bakalım sonu ne olacak?ama size şunu söyleyim canlar 33 bin kişiyi katleden birinin kuklası olan partiden bu memlekete fayda yok sevgiler
yahu ne alakası var. Ayrıca Kürt Alevisi diye ayrım yapmak da büyük bir ayıpdır. Arap Türk Kürt Zaza hepsi aleviidr hatta Arnavut Makeden vs Bektaşilerde bizdendir. Bu aryım oldukça tehlikeli ve Aleviliğe ters. Biz Aleviyi Alevi olduğu için seviyoruz. Falanca partiden veya ırkdan olduğu için değil.
alev zile 24.06.2007, 02:51 [QUOTE=xolxol_12;455966]Hop nihati hoop !!
Bu çok aşırı milliyetçi bir konuşma af buyur ama cahilce bir konuşma aynı zamanda...
Demişsinki ''Pkk nın partisi değil mi? ''
Böyle bir saçmalık olabilirmi?? Sanki Türkiye'de isteyen gelip parti mi açıyor öyle bir şey olsa yetkili yerler böyle bir parti açılmasına ve hala devam ettirilmesine müsaade eder mi? Kitap okuyan bir insandan böyle bir yorum beklemezdim...
Nihati abim türk-kürt ayrımı diye bir şey asla olamaz bu Türkiye'yi iç savaşa sokmak isteyen kişilerdir bizler en başından beri beraber yaşamışız..
Ayrıca 33 bin kişiyi katletmek demekle neyden bahsediyorsun sen ?
İşin özü çok önyargılı bir konuşma bu...
Bir de aleviliğin kürt dini olduğunu savunuyor demişsin birincisi alevilik din değil mezhep dir.
İkincisine gelincede eminim ki o kitapda başka bir ana düşünce vardır ama sen bunu anlayamamışsındır...[/arkadaşa yüklenmişsin ama size imralıdan selam getirdim diyen bir partinin üyeleri sence hangi düşünceye sahip...
hı hı ben de izledim. AKP cem evlerine yatırım yapacakmış, sonra Tuncelideki ulaşım, eğitim ve iş sorunu çözülecekmiş. MHP teröre karşıymış, CHP solmuş, Atatürk'ün yadigarıymış... ordakilerin savunmaları bunlardı
sadece adamı mantıklı bulduğum bir cümle vardı. Tunceli AKP milletvekili adayı diyor ki: "artık bu vatanda insanlar ideolojilerinden çok aşlarını düşünüyor?"
orda durdum acaba haksız mı dedim kendi kendime? Halk aç... Halk susuz... Halk işsiz...
Peki çaremidir bu? yani düşüncesini satar mı insan karnını doyurmak adına. Ben kendi karnım için satmam, düşüncemi ama halk gibi düşündüm bir an.
Geçen ay duyduğum bir olay geldi aklıma? Adamın biri, çocuklarına iyi gelecek sunmanın parayla olduğunu bildiği için, bir cinayeti üstlenmiş para karşılığı. 12 yıl hapis yatacak, bunun karşılığında çocuğunun eğitimini garantiye almış olacakmış. Zaten işsizmiş ha evde oturmuş ha hapishanede. Adam özgürlüğünü sattı çocuğu doysun diye.
Bir başkası gazeteye ilan vermiş, "çocuğumun okul ve dersane masraflarını karşılayamıyorum, bu yüzden bir böbreğimi satmak istiyorum." buyrun bu adamda böbreğini satıyor çocuğunu doyurmak için. Demek öyle bir vaziyete bürünmüş ki bu ülkede "yaşam" denen olgu, kimi özgürlüğünü satıyor, kimi canını, kimi şerefini...
burda bulunan bir kaç zihniyette otursun Kürtleri Türkleri tartışsın... biz de yol gideriz zaten :001_unsur
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi :no::no: Halkın seni unutalı kaç vakit olmuş... Halkın kendi aşının derdine düşmüş. Halkın der ki önce yaşamalıyım, Halkın der ki yaşamalıyım ki soyum yürüsün, soysuza kafa tutar belki gelecek neslim. Halkın der ki: varsın ben unutayım, çocuğuma hatırlatırım seni, gelecek değil mi çocuğum, o yaşatır belki seni? ama halkın bilmez kalacak mı şerefi, namusu çocuğuna verecek...
sizlere cevap verecfegim tabiki arkadaşlar ama biraz beklemeniz lazım bugğn pazar biliyorsunuz işler yogun sevgilerimle
ÖNCELİJKLE KENDİMİ TANITAYIM,BEN NİHAT 33 YASINDAYIM SERBEST MESLEKTE UGRASIYOM SİVASLI LIYIM TÜRK ALEVİLERİNDENİM BEKTAŞİLERİN ÇELEBİLER KOLUNDANIM AMA ÇELEBİ DEGİL TALİPLEREDMİM .ATATÜRKÇÜ KEMALİST MİLLİYETÇİSİYİM IRKÇI FAŞİŞT MİLLİYETÇİ ANLAYIŞTAN DEGİLİM,HİÇ BİR ZAMAN DİNLER ,IRKLAR ,CİNSİYETLER,YANİ İNSANLAR ARASINDA BİR AYRIMCILIGA SAHİP DEGİLİM AMA BİLİMSELLİGE DE İNANNIRIM VE ALEVİ KÜRTLERLE ALEVİ TÜRKLER BİR BİRİNDEN ÇOK FARLI OLUŞUMLARDIR,ANA YOL AYNI OLABİLİR AMA GEREK SİYASİ GERELK İNANÇSAL GEREK KÜLTÜREL,GEREK DİL FARKLILIKLARI VARDIR VE BUNLARLADA ALEVİLİGİ BÖLMEZ BİRBİRİNE BAGLAMALIDIR DİYE DÜŞÜMÜYORUM.ASLINDA ÇOK SEY VAR AMA YAZILACAK BİLMEMKİ NERDEN BAŞLASAM?DTP İSİMLİ PARTİNİN DİREK OLMASADA DOLAYLI YOLLARDAN PKK PARTİSİ OLDUGU KESİN ARKADAŞLAR KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN YANİ,GEREK O PARTİNİN ÖNCEKİ VERSİYONLARINDA( HEP,HADEP,DEHAP,DEP)GEREK ŞİNDİKİ VERSİYONUNDA ACIKCA GÖRÜNÜYOR PKK PARZİTAN NI OLDUGU ONLARIN MİTİNDLERİDE ACILAN RESİMLER ,DÖVİZLER,BAYRAKLAR VE ATILAN NARALAR HEP PKK VE ABDULLAH ÖÇALAN LEHŞİNE HERGÜN TVLER GÖSTEREİYOR GAZELETERE YAZIYOR NEYSE ŞİNDİLİK BU KADAR DAHA COK YAZISIRIŞ KALIN SAGLIKKÇA DOSTÇA
XOLXOL_12 NİN SORULARINA YANITLAR
SORU 1=Demişsinki ''Pkk nın partisi değil mi? ''
Böyle bir saçmalık olabilirmi??
YANIT 1= Gündem
Önceki Haber Sonraki Haber
Sanki Türkiye'de isteyen gelip parti mi açıyor öyle bir şey olsa yetkili yerler böyle bir parti açılmasına ve hala devam ettirilmesine müsaade eder mi?
DTP’lilerin gösterisinde, askeri hedef alan sloganlar atıldı 19 Nisan 2007
Alçaklık ve ihanet artık öylesine pervasızlaştı ki şehir meydanlarına kadar indi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin meydanında bebek katili terörist Öcalan için "Canımız kanımız" diye bağıran DTP yöneticileri, Türk askerine hakaret yağdırdılar.
Hamit ERKUT- Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA(Hakkari), (DHA)
HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde DTP tarafından düzenlenen basın açıklamasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt alehine, çetebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında kalabalık, ‘Büyükanıt şaşırma, sabrımızı taşırma’, teröristbaşı Öcalan için de ‘Öcalan kanla canla seninleyiz, sayın Öcalan’ sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan parti üyesi Hamit Kaya ise, Kürt düşmanlığının artık resmi ideolojiler tarafından kabul edildiğini belirterek, “Türkiye’de yaşayan halklar birbirine düşürülmek isteniyor” dedi.
İlçenin Özgürlük Meydanı’ndaki DTP binası önünde yapılan basın açıklamasına yaklaşık 500 kişi katıldı. DTP’lilere yönelik baskıları protesto etmek amacıyla 50 kadının ağızlarını siyah bantla kapattığı basın açıklamasında, kalabalık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt aleyhine, ‘Büyükanıt şaşırma, sabrımızı taşırma’, teröristbaşı Öcalan lehine de ‘Öcalan kanla canla seninleyiz, sayın Öcalan’, ‘Koruculuk onursuzluktur’ sloganları attı.
buna benzer yüzlerdece kanıtlar var gerek gazetelerde gerek internet sitelerinde arastırın bulusunuz kardeşim.
SORU 2=Sanki Türkiye'de isteyen gelip parti mi açıyor öyle bir şey olsa yetkili yerler böyle bir parti açılmasına ve hala devam ettirilmesine müsaade eder mi?
YANIT 2=ZATEN DEVAM ETTİRMİYORLAR BAKINIZ HEPT,HADEP,DEHAP,DEP HEPSİ BU PARTİNİN ÖNCEKİ VERSİYONLARI.
SORU 3=Ayrıca 33 bin kişiyi katletmek demekle neyden bahsediyorsun sen ?
YANIT 3=YANİ PKK NIN YAPTIGI BU EYLEMLER SONUCU 33 BİN VATANDASIMIŞ HAYATINI KAYBETMİŞTİR BUNU VURD-GULAMAK İSTEDİM,
SORU 4=Bir de aleviliğin kürt dini olduğunu savunuyor demişsin birincisi alevilik din değil mezhep dir.
YANIT 4=BENCE ALEVİLİK MEZHEP DEGİL DİNDİR ,SORARIM SİZE HANGİ DİNİN MEZHEBİNDE CEM AYİNLERİ VARDIR?SEMAH,MÜSAHİBLİK VARDIR YANİ ALEVİLİK ÇOK FARKLI BİR İNANÇ TÜRÜDÜR ANLATMAKLA BİTİREMEM ŞİNDİLİK.ALEVİLİK İSLAMDAN ÖNCEDE VAR İDİ İSLAMDAN SONRADA VAR OLACAK,TABİKİ ALEVİLİK TEK BİR ANLAYIŞ DEGİLDİR ZERDÜŞİLİKTEN ,ŞAMANİZİMDEN ,YAHUDİLİKTEN ,HRISTİYANLIKTAN,GEREK MEZOPOTANYA,GEREK UZAK ASYA DİNLERİNDEN ,ANADOLU UYGARLIKLARINDAN VE İSLAM ,Şİİ MEZHEBİNDEN ÇOK ALINTILAR YAPMIŞTIR BÜTÜN BUNLAR BİR ANDA DEGİL ,ASIRLAR İÇİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR,NEJAT BİR DOGANIN KİTAPLARINI TAVSİYE EDERİM BU KONUDA.
SEVGİLİ KARDEŞİM XOLXOL_12 SORULARINA ELİMDEN GELDİGİ KADAR YANIT VERDİM İNSALLAH KALBİNİ KIRMAMISIMDIR,BİRDR ŞUNU ŞÖYLEYEYİM SANA ELBETTE BİRGÜN KURDİSTAN KURULACAK AMA EN BİR50 60 SENE KADAR SONRA BELKİ,SU AN ZENNETMİYORUM,AMA O DEVLET BENCE TAM BAGIMSIZ BİR DEVLET OLAMAZ ÇÜNKÜ BİZ T.C DEVLETİ BİLE TAM ANLAMAMIYLA TAM BAGIMSIZ BİR DEVLET OLAMADIK,HALA AMERRİKANIN ,BATININ ,EMPERYALİST GÜÇLERİN ESİRİYİZ,BENCE KURTULUŞ ÇAGDAŞ LAİK DOGU CUMHURİYETLER BİRLİGİNDE AMA O BİRLİKTE ZOR KURULUR BENCE.SEVİLERİMLE KENDİNE İYİ BAK.
sn nihati,
DTP düşmanlığı yapacağınıza MHP düşmanlığı yapın. Alevileri yüzyıllardır katledenler MHP zihniyetli milliyetçilerdir. Faşistlerle aynı kefeye koyamazsınız.
xolxol_12 28.06.2007, 15:54 Nihat abim Kuzey Irakdaki Saddamın katlettiği 33 bini insandan Türkiye'deki kürtlere ne ?
Biz Iraklımıyız?
Ayrıca sana göre alevilik dinse sen kendi dinini yaşayabilirsin... Bütün bu işlemler (musahiblik,cem,...) Kur'anda geçen surelere göre tasarlanmışdır.Örneğin musahibliği anlatan bir ayet vardı şimdi hatırlayamıyorum ama sitede biyerde yazıyordu.Ana forum Aleviliğe girersen bütün bu düşüncelerin aydınlanabilir...
MHP/AKP li alevi olurmu ya?!?! bunar bizi satiyor, kendilerine alevi diyorlar ve bu partyleri desteliyorlar..
bunar paraya karsi bizi satmaya calisiyorlar.. her secimlerde her parti birden bizi desteklemeye calisiyorki oylarimizi alsinlar
hepsi yalan
"dünya dünya yalan dünya" bunarin oyunu oynamayin..
|
|