Orijinalini görmek için tıklayınız : Sevgiyle Anıyoruz ( Kazım Koyuncu )

firariHH
25.06.2007, 20:25
Yaptığı müzikle gönülleri fethetti Koyuncu. Ölümünün 2. yılında özlemle anıyoruz onu

12575

Karadeniz müziğinin ezgilerini rock tınıları ile birleştiren şarkılarıyla milyonlarca müzikseverin gönlünü fetheden Kazım Koyuncu ölümünün ikinci yıldönümünde anılıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=zZtoVP4VPE0

25 Haziran 2005'te hayata veda eden Koyuncu'nun sevenleri yarın Artvin'in Hopa ilçesindeki kabri başında toplanarak 33 yaşında hayata veda eden genç müzisyeni anacak.
Ailesinin bu yıl resmi bir anma programı düzenlenmesini istemediğı Koyuncu anısına yapılacak olan bu özel etkinlik 6t1s.com tarafından hazırlandı.
Kazım Koyuncu'yu anma törenine katılmak isteyenler için 27 Haziran saat 09.00'da Trabzon Belediyesi önünden Hopa'ya araç kaldırılacak.

http://www.youtube.com/watch?v=zxtkrqnrs9k

Kendisini Rahmetle aniyorum,huzur icinde yatsin.Yorumunu Cok Begendigim kisilerden birisi.

eldorado
25.06.2007, 20:30
sesiyle ve özgün müziğiyle gerçek bir sanatcı duruşu vardı...kendisini yakından izleme ve dinleme fırsatı bulduğum için gerçekten şanslı hissediyorum...

anadolu75
25.06.2007, 20:31
kendi diline ve geleneklerine sahip cikan kazim koyuncuyu rahmetle aniyoruz.kazim gibi insanlar bu dunyada zor bulunur.

nanis_75
25.06.2007, 20:36
Devrimci demokrat ve ilerici Kazim Koyuncu dostumuzu ölümünün ikinci yilindada UNUTMADIK!................. Kendisini sevgi ve saygiyla aniyorum..

LaDY
25.06.2007, 20:56
* "İşte Gidiyorum" dedi ve gitti. Gidişi erkendi çoğumuza göre, ama o gideceğini söylemişti. Çernobil Faciasının (1986) kurbanıydı o da... belki de düzenin kurbanı.

Müziği yaşadı, evet O müzik yapmadı müziği yaşadı ve anlattı da nasıl yaşadığını, en güzel o anlattı, en güzel onun dizeleri anlattı...

(..... Müziğe çocukken, ortaokul birinci sınıfta, Mandolin çalarak başladım. Sonra biraz gitara merak sardım. İstanbul'da universiteye geldikten sonra muzikle yoğun olarak ugraşmaya başladım. Profesyonel olarak 1992 yılından bu yana muzikle ugraşıyorum. İlk muzik grubunu 92'de kurduk. "Dinmeyen" isminde Türkçe muzik yapan politik bir gruptu bu. ( 96'da "Sisler Bulvarı" adlı bir albüm yaptıktan sonra grubumuz dağıldı.) Dinmeyen'i kurduktan hemen sonra 93 yılında "Zuğasi Berepe (Denizin Çocukları)" isimli yeni bir grup kurduk. Yani hem "Dinmeyen" devam ederken hem de bu grup devam etti. "Zuğasi Berepe" ile 95'de "Va Mişkunan" (Bilmiyoruz), 98'de "İgsaz" (Gidiyor) isimli albumleri yaptık. Sonra 98'in sonunda "Zuğasi Berepe" de dağıldı. Ben o tarihten itibaren tek başıma muzik yapmaya devam ettim. "Salkım Söğüt" isimli bir proje vardı. Şuana kadar 4 tane çıktı. "Salkım Söğüt" projelerinin ikincisinde, 3 şarkıyla yer aldım. Ondan sonra 2001 yılında ilk solo albümüm "Viya"yı çıkardım......)

ve Akıllardan hiç çıkmayacak, çıkmaması gereken sözleri...

( .... Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Ç´e" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik.
Teşekkürler dünya. ...)

Dünyaya Onun Gözüyle bakıyorum şu an... Kazım'ın da dediği gibi Teşekkürler Dünya. Ya hiç yaşamasaydın... Ya hiç olmasaydın... Ya ben senin gözlerine, yüzüne bakıp seni dinleyemeseydim... Belki bu ihtimalleri düşünmek ölümü daha ılımlı bir olgu haline getirebilir, Ürettikleri ile ölümsüzlüğe ulaştığını bir kenara bırakırsak...

ONU®
25.06.2007, 22:15
Karadeniz'in son yıllarda yetiştirdiği en kaliteli müzisyenlerden biriydi.Allah rahmet eylesin.

çeşm-i naz
25.06.2007, 22:19
Temmuz bizlere hep acılarla geliyor ben kendisiyle tanışmıştım hastalık dönemindeydi çok üzücüydü onu öle görmek gözleri hep gülüyordu ama
Huzurlu olsun seni unutmadık Karadeniz'in Asi çocuğu:(

Seyduna
26.06.2007, 09:36
Karadeniz'de Kazim Koyuncu dahil binlerce kanser vakasi var. Televizyonda 'Bakin cayda kanser falan yok, olsa ben icmezdim' diyen bir bakan vardi vaktiyle. Geri zekali herif sanki kanser hemen orteye cikip kaybolan birseymis gibi. Babalara gelsin, surum surum surunsun, kanlar yalasin, ele avuca dussun o donemin yonetiminde bulunan yalanci politikacilar diplomatlar. Yuregimiz yaniyor :(

yağmuryüreklim
26.06.2007, 10:37
sevgili firari can paylaşımın için teşekkürler ama küçük bir düzeltme
kazım koyuncu'nun ölüm yıl dönümü 27 haziran değil :no: 25 haziran 2005 :sad:

denizde karartı var bu gelen kayıkmidur
ben özledim kazım'ı ağlasam ayıpmidur :sad:

yenibirgün
26.06.2007, 10:43
Düşünününce böyle genç gönlü geniş, düşünceleri dağ gibi yüksek ve derin olan bir insanı kaybetmek çok kötü.Ölüm nedeni olarak da insanların ihmali , aç gözlülüğü olması daha da kötü. Türkiye gibi bir ülkede yaşayınca alışıyoruz galiba. Çay kanser yapabilecek derecede bakan çıkıp insanlar çay içsin diye bir şey yok ben de içiyorum diyor. İnsanın da değeri yok ki biri çıksın önlem alsın, dur desin. İnşallah bu üzücü kayıplardan bari ders alırız. Ne demiş atalarımız bir musibet bin nasihatten iyidir. Biz de böyle ölüm yitim gibi bir olayla karşılaşmadan anlamıyoruz hiç birşeyi. Allah rahmet eylesin, toprağında rahat uyusun.

atmali1982
26.06.2007, 11:46
sİ Dİdo Makomandenan Kazim.... senİ Çok ÖzlÜyoruz Kazim

çeşm-i naz
26.06.2007, 12:14
Oriparso arti vare
Çimi veri çariç paşa
Miyodrini miçpu tudo
Gorti rugo masriç paşa

Miyodrini miçputudo
Gorti rugo masriç paşa
Miyotrini miçputudo
Dido do nanita

Huriyadas çimanrasu
Sıkanimamilas makikina
Kankaleşa kankomile
Vaşilebu taşirina

Kankaleşa kankomile
Gorti rugo masriç paşa
Kankaleşa kankomile
Dido do nanita

Nanino dido
Didonana dido
Dido nana dido dido nanina

Nanina dido odo dido odo
Dido odo nanita
Dido odo dido odo
Dido do nanita

Oriparso arti vare
Çimi veri çariç paşa
Miyodrini miçpu tudo
Gorti rugo masriç paşa

Miyodrini miçputudo
Gorti rugo masriç paşa
Miyotrini miçputudo
Dido do nanita

Nanina dido dido anam dido
Dido babam dido dido nanina

Nanina dido odo dido odo
Dido odo nanita
Dido odo dido odo dido nanita

Saygı ve sevgi ile seni anıyoruz hiç unutmadık ki.....

Volcano
26.06.2007, 14:44
2002 ve 2003 yıllarında Sarıgazi Festivalinde bulunmuştu.İzlemek isteyenler için:

http://www.youtube.com/watch?v=WMjnAIoVYSU

Bu da 2002 yılındaki

http://www.youtube.com/watch?v=zk7lYkd10SU

firariHH
26.06.2007, 22:23
Koyverdun Giddun Bizi

http://www.youtube.com/watch?v=WvYVdlDXaFE