Orijinalini görmek için tıklayınız : Piramitler

YOLGEZER1984
11.04.2005, 12:29
Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir. Ve bu taşların temin edilebileceği en yakın mesafe yüzlerce km. uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği bilinmemektedir.
Piramitlerin içinde ultra sound, radar, sonar gibi

cihazlar çalışmamaktadır.
Bitkiler Piramitin içinde daha hızlı büyürler.
Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
Günde on blok yerleştirilmesi halinde piramitlerin yapımı 664 yıl sürer.
Eski Mısırlıların, piramitleri, nakliye helikopteri görevi gören dev uçurtmalar kullanarak inşa ettikleri iddia edildi.
Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böler ve piramit dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunur.
Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileşir.

Alevi_cocuk
11.04.2005, 12:46
Pramitler gerçekten çok ilgi çekici ve garip tir.

HEP YOLDA?'ÇA

Alevimen
11.04.2005, 13:03
Bilgiler doğruysa gerçekten çok ilginç bir analiz.

Nefer_Nefru
11.04.2005, 15:12
[QUOTE=YOLGEZER1984
Eski Mısırlıların, piramitleri, nakliye helikopteri görevi gören dev uçurtmalar kullanarak inşa ettikleri iddia edildi.
Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böler ve piramit dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunur.
Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileşir.[/QUOTE]

yukarıdaki analizler bana pek inandırıcı gelmedi..Yinede doğruysa mısır günümüz dünyasının teknolojisiyile yarışıyormuydu acaba gibi soru akla geliyor.

YOLGEZER1984
11.04.2005, 18:48
dostum ben bu bilğiyi bir bilim sitesinden aldım.. ve buraya koyup sizlerlen paylaşmak istedim.. okudugun ve yorumun için saol

Sedef
21.06.2005, 13:32
pramitler; misir firavunlarinin sirlarla kapli anitmezarlaridir.Okudugum kadariyla cozmeye ugrasan bir cok bilim adami,arstirmaci ,arkeolog ne yazikki aklini kaybetmis.Insan aklinin alamayacagi bu yapitlarin mimarlarinin uzayli yada gunumuzdeki teknolojiden cok cok ustun teknolojiye sahip olan yaratiklar tarafindan yapildigi bile iddia edilmektedir.Insanlar bu yapitlarin nasil yapildigini cozemedikce bir takim varsayimda bulunuyorlar sanirim... :36_5_6:

eren
21.06.2005, 18:33
pramitler; misir firavunlarinin sirlarla kapli anitmezarlaridir.Okudugum kadariyla cozmeye ugrasan bir cok bilim adami,arstirmaci ,arkeolog ne yazikki aklini kaybetmis.Insan aklinin alamayacagi bu yapitlarin mimarlarinin uzayli yada gunumuzdeki teknolojiden cok cok ustun teknolojiye sahip olan yaratiklar tarafindan yapildigi bile iddia edilmektedir.Insanlar bu yapitlarin nasil yapildigini cozemedikce bir takim varsayimda bulunuyorlar sanirim... :36_5_6:

SEDEF...

evet doğru .. söylediklerin arkadaşım..buraya ek olarak sunduğun yorum içinde saol...şimdi bu piramitler bugünün teknolojisiyle artık yapılabilliyor..

ama 1990.. yılı itibarinde ki teknoloji ile yapılmasının zor olduğunu söylemişler bilmiyorum ne kadar gerçek çi.. ama

bilimadamları araştırma yaptıklarında düntada sadece bu bölgenin çok ileri bir teknlojiye sahip olduğunu görüyorlar..

tabii ki ilğinç bir şey.. ama gerçekten uzaylılar mı yardım etmiş bilmemiz imkansız gerçekten..

yanlız dediğim gibi daha 1990 yıllındaki teknolojiyle yapılması bile zor olan bu piramitler gerçekten inasan zihnini kurcalayan bir ayrıntıdır..??

saygılar..

kam
26.09.2005, 22:06
ilginç ve karmaşık dünya dışı zeki varlıkların işi olmalı

yaraLiCeyLan
25.06.2006, 12:18
Ben pramitlerin kapisindan döndüm:) bilet aldik tam iceri gerecektik ki korktum geri döndüm. Sicaktan orda insan basini kaldiramiyor acaba yapildigi dönemde iklim nasildi?

gizemli7575
25.06.2006, 13:11
konu açılmışken bi iki ilavede ben yapıyım,bende bi sitede okumuştum.

Binlerce yil önce yapilan piramitlerde bugün bile hala binlerce sir yatmaktadir.O tarihlerde piramitleri yapan insanlar herhalde metre kavramini bilmiyorlardi.Ve bütün bunlari göz karariyla yapmalarida imkansiz.Bugün bile çok düzenli bir sekilde yapilan gökdelenlerde çok hafif bir sapma sözkonusu olabiliyor.Peki o zamanlar bunlari yapan insanlar ölçüm için ne kullandilar.Saniye mi?Arsin birimi mi?Misir endazesi mi?Bilemiyoruz.Şimdi bu piramitlerde, özellikle Gize bölgesindeki büyük piramitin çesitli oranlarda ölçümlerine bir bakalim.Bunlarin hepsi bir rastlanti mi?Olabilir.Ama bu kadar çok rastlantida insani düsündürüyor!

Gize piramitleri tahmini olarak M.Ö 3000 yıllarında eski krallık döneminde yapıldığı zannedilmekte. Bunlar; Keops, Kefren ve Mikerinos piramitleridir ve isimlerini aldıkları firavunlar tarafından yaptırılmıştır.

Kefren Piramidi Gize piramitleri dünyanın en büyük piramitlerdir. Bunlarla birlikte ve Mısır'da yüzlerce irili ufaklı piramit mevcuttur. Gize piramitlerini diğerlerinden ayıran farkların başında içlerinde yazı bulunmaması ve nasıl yapıldıklarının hala çözüme ulaşmamış olmasıdır.
Keops'un oğlu Kefren için yapılmış piramit 136 metre yüksekliğe sahip.

Kefren piramidinin dış yüzeyinde yer alan kaplamalar bugün sadece tepesinde görülebilmekte.

Gize piramitlerinden İçi ziyaret edilebilen tek piramit olan Kefren piramidinin mezar odası.
Piramitler ile ilgili çeşitli matematiksel bulgular arasında ilginç olanları şunlar: Keops piramidinin yüksekliginin 1 milyarla çarpımı yaklasık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi veriyor. (149.504.000km)

Piramitlerin üzerinden geçen meridyen karaları ve denizleri tam iki eşit parçaya bölüyor. Keops Piramidinin Taban cevresinin, yüksekliğinin 2 katına bölünmesinin pi=3.14 sayısını veriyor.

62 metre yüksekliği ile Gize Piramitleri içerisinde en küçüğü olan Mikerinos Piramidi Kefrenin oğlu için yaptırılmış.
Piramitler hala yapımları esnasında ki gizi korumaktalar. İşçilerin olağanüstü bir çabayla günde 10 metreküp taşı üst üste koyduklarını kabul edersek keops piramidinde yer alan yaklaşık 2.5 milyon metreküp taş, 250.000 gün, yani yaklaşık 664 yılda yerleştirilebiliyor. Oysa piramitler 20 ila 30 yıl arasında bir sürede tamamlanmıştır.
Mikerinos'un ve üç aile üyesine ait Piramitler

Sfenks

70 metre uzunluğunda ve 30 metre yüksekliğinde olan Sfenks 14.yy da Memluk'lar tarafindan top bataryalarına talim hedefi olarak kullanılmış ve ciddi biçimde zarar görmüş.

M.Ö. 2520 yılında Keops'un oglu Kefren'in mezar kompleksi için yontulmuş. Sfenks Mısır dilinde 'SEZP-ANHE' Yaşayan görüntü) anlamında. Tarih boyunca Sfenks Nil nehrine bakiyor ve nehir yoluyla gelenleri karşılıyordu.

ibo_eren_27
25.06.2006, 18:11
yaw ben piramiterden şöyle bişey duydum bir tane piramite 3 proföser girmiş üçüde kanserden ölmüş bu olayla ilgisi var mıdır?

yaraLiCeyLan
25.06.2006, 18:44
astimlilarin iceri girmesi yasak yüksek oranda nem var sanirim

ben giremedim nefes alamadim kapidan kactim vallah paramizda bosa gitti:)

Karduk Medya
25.06.2006, 19:03
Evet bir dönem için piramitler bir bilinmezdi ama şuan için öyle değil. Hem tonlarca ağırlıkta bir taşı o dönem için taşıyabilecek bir helikopter ya da ona benzer bir aracın varlığı mümkün değildir. Ancak toprak yığmak sureti ile oluşturulan platformlar üzerinden taşlar yapılmıştır.
Ayrıca ilk başta ölen profesör sayısı 3 değil yanılmıyorsam 20dir. Bundan ziyade Mısırlıların güneş takvimini ve geometriyi bulmasına bakacak olursak bu tür şeyler yapmış olmaları oldukça doğaldır. Çünkü bu piramitler yaklaşık bir milyon köle tarafından yapılmıştır. Dolayısıyla oldukça zaman almıştır. Bir diğer yönü ile baktığımızda piramitler sadece Mısırda değil Hindistan'da yapılmıştır. Bunlar o kadar büyük değildir ancak bu tür yapıtlar orada da mevcuttur.

guvenlier
24.12.2006, 16:01
gerçekten çok ilginç pramitler sırlarla dolu :sasirdi: :sasirdi: :sasirdi:

kanatsiz_melek
21.03.2007, 16:33
arkadaşlar piramitlerin sırrını bilen varsa lütfen yazssın yani insan gücüylemi yapıldı yoksa uzaylılar tarafındanmı yapıldı? gerçek ne

KızılBant
21.03.2007, 16:35
İnsan gücünün yapamayacağı bir şey yokdur ancak Piramitler oldukça gizemli. O dönemde geometrik gelişmeler oldukça ileri olduğunu gösteriyor. Uzaylı varmıdır yokmudur buda ilginç bir olay. Ancak koskoca evrende bir insanmı var yoksa başka canlılarda varmıdır? Bilimin ilerlemesini beklemek gerekiyor.

PirO_62
21.03.2007, 17:06
Sayın kanatsız melek,

Forumda Piramitler hakkında bir kaç konu mevcut arama butonu kullanalım.

Konuları birleştiriyorum.

Ve daha fazlası için;

Piramitleri kim inşa etti (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=6670&highlight=piramitler)

Piramitler'deki Gariplikler (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=13226&highlight=piramitler)

.

NiSAN_Rojda
23.03.2007, 01:41

ewet bende katılıyorumcan sana.duymuştum bunları..

bi insan nası kaldırabilir o kadar ağır taşları :no:

firariHH
23.03.2007, 01:45
cok ilgingc bisey.

dus_sokagi
23.03.2007, 02:49
o donemki adamlarin boylarinin iki metre ve daha uzun oldugunu dusunursek ve pramitlerin yapilis tarzina bakarsak zor bisey olmadigini gorebiliriz bence.

bi belgeselde izlediyim kadariyla 2.ramsesin mezarinin basinda bi delik ve piramitin ust tarafinda ve ramsesin her dogum gununde gunes o delikten iceri kivrila kivrila ta basina vuruyomus ve ic piramidin durusu gokyuzundeki oryon yildiz kusagina denk geliyomus ve bu gosteriliyo cok acik bence cok buyuk bi teknoloji ve bilgi

lion12
23.03.2007, 03:11
Gerçektende araştırmaya değer yani kaç asır önce nasıl yapmışlar hayret doğrusu teknoloji yok modern mimari yok?????

anibal
23.03.2007, 03:25
yalnız sadece mısırlıların değil
amerikan yerlilerinden olan mayaların da piramitleri var.
o taşların nasıl taşındığını bilmem ama o zamanlar içerileri aydınlatmak için aynalarla güneş ışığını içeri yansıtıyorlar sanırım.

anibal
23.03.2007, 03:48
bunlarda mısır piramitlerinin inşa tarihleri ve yükseklikleri
Keops Piramiti ( 145,75 metre , M.Ö. 2550 ) -

Sakkara Piramiti ( 63,17 metre M.Ö. 2650 )
Maldum Snefru Piramiti ( 93,26 metre M.Ö.2000)
Dahahur Piramiti ( 104,85 metre M.Ö. 2600)
Dahahur Snefru Piramiti ( 103,95 metre M.Ö. 2600)
Gize Kefren Piramiti ( 143,56 metre M.Ö. 2520 )
Sakkara Pepi II Piramiti ( 52,42 metre M.Ö. 2250 )

anibal
23.03.2007, 03:50
bu da meksikanın yukatan eyaletinde ki maya piramidi
http://img338.imageshack.us/img338/8433/uxmaladivinogroundlevelpe1.jpg

Seyduna
23.03.2007, 10:39
Bence eskiden varolan ve kaybolan bir cok gelismis medeniyet vardi. Bir dusunelim bu emperyalis ve kapitalist sistem, herkesin basina akbaba gibi coken ABD, ona saldirmak icin firsat kollayan ulkeler, somurgecilik ya da mandacilik yada bunun gibi birck nedenden dolayi bir dunya savasi daha cikabilir. Gecmiste iki defa cikti amabir daha olursa kullanilacak olan silahlarin yok etme gucunu hesaba katarsak butun bir dunya kocaman bir cole donebillir. Uzerinde cok az canli olan veya hic olmayan. Sonra bu gelisim tekrar bastan baslayip ilkel hale geri donebiliriz. Ve herseyi takrar bastan icat etmeye. Eh bizden birseyler kalirsa , mesela bir bilgisayar, gelcekteki bize gore daha ilkel olan insanlar buna nasil bakarlar. Piramtilerden eskiden farkli sekillerde yasamis gelismis bir medeniyetin eserleri olabilirler bu yuzden..

denizsefiri
23.03.2007, 10:53
Dünya zaten 2 dünya savaşı görmedi. Atom bombasıyla Hiroşima'da tanışmadı. Bu gün taş devri, tunç devri dediğimiz dönemler ya da mağara adamları en son atom savaşının sonucudur. Beyinleri dumura uğramış, yüksek radyasyon nedeniyle mutasyon geçirmiş insanlar onlar..
Piramitler konusunda ise şunu söylemek istiyorum; onlar negatif ağırlığı keşfetmişlerdi. Maddelerin ağırlığını özel bir yöntemle hafifletebiliyorlardı.Bu gün kabul edilen atom modeli yanlıştır. Nasıl negatif sayılar varsa, negatif ağırlık diye de bir kavram var. Gelecekte burdan hareketle hava gemisi yapılacak..

Divani
23.03.2007, 11:05
Şu piramitleri yılda 2 defa içeriye ışık gelecek şekilde inşa etmişler güneş takvimini kullanmışlar o zamanın teknolojisi ile bunları yapan piramitleri hayli hayli kurar ben değil 664, 6664 yıl uğraşsam yine yapamam:) Tuhaf geliyor insana...

Nesimi
23.03.2007, 11:09
Bence eskiden varolan ve kaybolan bir cok gelismis medeniyet vardi. Bir dusunelim bu emperyalis ve kapitalist sistem, herkesin basina akbaba gibi coken ABD, ona saldirmak icin firsat kollayan ulkeler, somurgecilik ya da mandacilik yada bunun gibi birck nedenden dolayi bir dunya savasi daha cikabilir. Gecmiste iki defa cikti amabir daha olursa kullanilacak olan silahlarin yok etme gucunu hesaba katarsak butun bir dunya kocaman bir cole donebillir. Uzerinde cok az canli olan veya hic olmayan. Sonra bu gelisim tekrar bastan baslayip ilkel hale geri donebiliriz. Ve herseyi takrar bastan icat etmeye. Eh bizden birseyler kalirsa , mesela bir bilgisayar, gelcekteki bize gore daha ilkel olan insanlar buna nasil bakarlar. Piramtilerden eskiden farkli sekillerde yasamis gelismis bir medeniyetin eserleri olabilirler bu yuzden..

Evet bunlara kısmen katılmakla birlikte Piramitlerin çok gelişmiş bir teknoloji ile yapılması (geometrik olarak özellikle her bir piramidin yıldızlara göre yerleştirilmesi vs) güzel ve ilgi çekicidir ancak Teknoloji şu anki düzeyden daha ilerde olsaydı emin olunki o dönemler dünyanın merkezi ve medeniyetin beşiği olan Mezopotamya, Mısır bölgelerinde bir tek taş taş üzerinde kalmazdı ancak bu Piramitler taşlardan yapılmışlar. Aynı şekilde geometrik olarak ilerleme sağlamış Aztek ve Maya uygarlıklarının Amerika kıtasında yaptıkları Piramitlerde Mısırdakilere benzerdir.

Eric Von Daniken in kitaplarını okumuştum o kitaba göre çok çeşitli teoriler var

1- Dünya ırklarının Uzaylılar tarafından klonlandığı ve Dünya dinlerinin bu kişilerce organize edilip dünyaya nizam getirildiği fikri ve buna dayalı olarak da çeşitli uygarlıklara yardımlarda bulunulması buna karşılık insanlarında onlara şükran borcu için bu tarz yapılar inşa etmeleridir. Kabe için şu olayı okumuştum Milattan önceki tarihlerde Kabe bir iniş pisti olarak kullanılıyordu bu ifade Danikenin kitabında geçiyor. O dönemlerde Çeşitli peygamberler ve Nuh tufanı gibi bir tufan daha olmuştu(Peygamberin ismi aklımda değil şu an) O kitapda anlatıldığına göre (Kutsal kitaplara dayandırılarak) ordaki insanların günahları nedeniyle oraya büyük bir ışık hüzmesi ile saldırılmış ve allah o şekilde insanları yok etmiştir kalan nesil hayatını dwevam ettirip üremişlerdir(Atom bombasından bahsediliyor).

bunlar oldukça ayrıntılı ve birazda gerçeküstü konular

Seyduna
23.03.2007, 14:29
Dünya zaten 2 dünya savaşı görmedi. Atom bombasıyla Hiroşima'da tanışmadı. Bu gün taş devri, tunç devri dediğimiz dönemler ya da mağara adamları en son atom savaşının sonucudur. Beyinleri dumura uğramış, yüksek radyasyon nedeniyle mutasyon geçirmiş insanlar onlar..
Piramitler konusunda ise şunu söylemek istiyorum; onlar negatif ağırlığı keşfetmişlerdi. Maddelerin ağırlığını özel bir yöntemle hafifletebiliyorlardı.Bu gün kabul edilen atom modeli yanlıştır. Nasıl negatif sayılar varsa, negatif ağırlık diye de bir kavram var. Gelecekte burdan hareketle hava gemisi yapılacak..

Cok ilginc. Yani kutlenin negatif degerler alabilecegini iddia ediyorsun. Ancak yercekimi olmazsa bu dedigin bir sekilde gercek olabilir mevcut fizik yasalarina gore.. Alternatifler hakkinda sanirim bilgi sahibisin. Ogrenmekten mutluluk duyarim..

denizsefiri
23.03.2007, 14:34
Mürşidimin bu konuda kitabı var: "madde, enerji ve hız kanunları"
Hava gemisi yani uçan dairelerin bir benzerini bir gün bizler yapacağız.

Seyduna
23.03.2007, 14:44
Mürşidimin bu konuda kitabı var: "madde, enerji ve hız kanunları"
Hava gemisi yani uçan dairelerin bir benzerini bir gün bizler yapacağız.

Biliyo musun? yazimin sonunda 'Ne olur mursidinle ilgili birsey olmadan aciklama yap' dicektim, sonradan geldi aklima:) Nasil bir insan evladiymis bu, bu kadar sevgiyi hakediyor? Iyi madem bilimsel bilgiler de verebiliyor, kestirip atmanin anlami yok. Bakalim ne kadar mantikli; ne kadar ikna ediciymis.. Ama dialogun devamini burda yaparsak sanirim basligin disina cikmis olacagiz. Sen bir topik acabilir misin kutlenin negatifligi konusunda, ordan devam edelim. Hem daha genis olarak konuyu dagitmadan konusabiliriz. Olur mu ?

ademce
23.03.2007, 14:45
Şu piramitleri yılda 2 defa içeriye ışık gelecek şekilde inşa etmişler güneş takvimini kullanmışlar o zamanın teknolojisi ile bunları yapan piramitleri hayli hayli kurar ben değil 664, 6664 yıl uğraşsam yine yapamam:) Tuhaf geliyor insana...

Yılda iki kere. Biri Pramidde (Kral mezarı) mumyalanan kralın doğduğu gün, diğeri de öldüğü güne tekamul ediyor.

19.yy a kadar Eski Mısır bu kadar önemli ve popüler değilmiş. Her şey 20yy başın da İngiliz Lordu ve arkeologu Lord Carnivor'ın Mısır da Tutank-Amon un mezarını bulması ile başlıyor. Bununla beraber papirüse yazılmış ve eski mısıra ait çok önemli dökümanlarda bulunuyor. Mısırın Orta Krallık dönemine ait çok önemli bulgular. İngilterenin köklü gazetesi "The Guardin" o yıllarda bunu gündem yapıyor. Piramide ilk girilirken Lord Carnivorun (Ya da ona yardım eden başka bir ingiliz soylusununda olabilir) boynunu aniden havalanarak gelen bir sinek ısırıyor ve buldukları piramidde şöyle bir not yazıyor. "Bu piramide girene ölüm kanatlarak gelecek" diye. Gerçekten de boynunda sinek ısırığı alan ile o kişi çok sürmüyor bu sinek yüzünden ölüyor. Devam eden günler de gariplikler bitmiyor ve her biri Guardin Gazetesin de haber oluyor. Bir süre ve insanlar ikiye ayrılıyor. Piramidlerin lanetine inananlar ve bunların tesadüf olduğunu iddia edenler olmak üzere.

bluehero88
23.03.2007, 14:52
Evet bunlara kısmen katılmakla birlikte Piramitlerin çok gelişmiş bir teknoloji ile yapılması (geometrik olarak özellikle her bir piramidin yıldızlara göre yerleştirilmesi vs) güzel ve ilgi çekicidir ancak Teknoloji şu anki düzeyden daha ilerde olsaydı emin olunki o dönemler dünyanın merkezi ve medeniyetin beşiği olan Mezopotamya, Mısır bölgelerinde bir tek taş taş üzerinde kalmazdı ancak bu Piramitler taşlardan yapılmışlar. Aynı şekilde geometrik olarak ilerleme sağlamış Aztek ve Maya uygarlıklarının Amerika kıtasında yaptıkları Piramitlerde Mısırdakilere benzerdir.

Eric Von Daniken in kitaplarını okumuştum o kitaba göre çok çeşitli teoriler var

1- Dünya ırklarının Uzaylılar tarafından klonlandığı ve Dünya dinlerinin bu kişilerce organize edilip dünyaya nizam getirildiği fikri ve buna dayalı olarak da çeşitli uygarlıklara yardımlarda bulunulması buna karşılık insanlarında onlara şükran borcu için bu tarz yapılar inşa etmeleridir. Kabe için şu olayı okumuştum Milattan önceki tarihlerde Kabe bir iniş pisti olarak kullanılıyordu bu ifade Danikenin kitabında geçiyor. O dönemlerde Çeşitli peygamberler ve Nuh tufanı gibi bir tufan daha olmuştu(Peygamberin ismi aklımda değil şu an) O kitapda anlatıldığına göre (Kutsal kitaplara dayandırılarak) ordaki insanların günahları nedeniyle oraya büyük bir ışık hüzmesi ile saldırılmış ve allah o şekilde insanları yok etmiştir kalan nesil hayatını dwevam ettirip üremişlerdir(Atom bombasından bahsediliyor).

bunlar oldukça ayrıntılı ve birazda gerçeküstü konular

Sayın Nesimi okudugun kitap sanırım, ya "TANRILARIN ARABALARI" yada "TANRILARIN AYAK İZLERİ" TANRILARIN ARABALARI kitabını bende okudum ve çok güzel bir kitabdı.Okuduktan sonra cıkardıgım sonuç şu oldu;
Dünya üzerinde kurulan ve pek cok yanı bilinmeyen çok medeniyet var.Aztecler,Mayalar,Mısırlar,Atlantis bunlardan en büyükleri.Bu medeniyetlerle yapılan araştırmalarda da ortaya cıkan çarpıcı bir sonuç var ki ; o da bu medeniyetlerin günümüz teknolojidinden çok ileri olduklarıdır.Bununla birlikte o medeniyetler peki nasıl yok oldu sorusu geliyor.Bugun yapılan jeolojik,arkeolojik ve paleontolojik çalısmalar göstermektedir ki; yeryüzünde sürekli bir büyük yıkım olmasıdır.Bu medeniyetler ömrünü büyük felaketlere teslim etmiştir.Bu da bizi asıl sorumuzun cevabına götürmektedir.Medeniyet dediğimiz olgu teknoloji ile dogru orantılıdır.Demek ki medeniyet-zaman çizgisi belli bir yere kadar yükselir daha sonra en dibe düşer ve yeniden ilkelden gelişmişe dogru büyür.Bunun en büyük kanıtlarından biri kutsal kitaların hepsinde aynı anlatılan ve Jeoloji dünyasının hala acıklamaya calıstıgı tartısalı bir konu olan ;NUH TUFANIdır.Buna benzer olarak,Mısır piramitleri ve Aztek - Maya medeniyetleri gösterilir...Saygılar

doctorctf
23.03.2007, 15:18
piramitlerin sırrının henüz çözülememiş olması gerçekten de çok ilginç.piramitleri dünyanın dışındaki canlıların,kendilerine yol gösterici olması için inşa ettikleri yönünde tezler de bulunmakta.dizaynı,inşası o kadar muhteşem ki hala nasıl yapıldığını kimse çözemedi.pi(3.14)sayısı bile piramitler inşa edilirken kulllanılmış.yani o zamanın bilgisiyle pi sayısını bilmeleri neredeyse imkansız.
bu tezi destekleyen diğer bir söylenti de piramitlerin taşınması konusunda.o kadar ağır taşların taşınıp üstüste mükemmel bir şekilde konulması günümüzde hala çözüme kavuşamamış.
piramitlerin içine girince zaman kavramının değiştiği yönünde söylentiler de var.içeri girip çıkanlara zaman sorulduğunda neredeyse hepsi o günün tarihini değil de başka bir tarih söylemişler.
belki bu kısımları biraz hurafe ama piramitlerin sırrı çözülmedikçe herkes birşeyler söylemeye devam edecek...