Orijinalini görmek için tıklayınız : Sİvas Madimak Katlİami 14. Yil Anma Programi -İstanbul

kızılgüneş
27.06.2007, 01:39
SİVAS MADIMAK KATLİAMI 14. YIL ANMA PROGRAMI

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Katliamı yıldönümü anma etkinlikleri İstanbulda 27 Haziran 2007 Çarşamba günü saat 12:00 De TMMOB' da Basın toplantısı yapılarak basın açıklaması ile başlayacaktır.

2 Temmuzda önce Zincirlikuyu ( saat 14:00 ) ve Karacahmet Mezar (15:30 ) ziyaretlerinden sonra Haydarpaşa Numune Hastahanesi önünde saat 17:00 de toplanacak olan kortejler buradan Kadıköy'deki miting alanına yürüyecekler

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin İstanbul şubelerinde, çeşitli sendika, parti ve demokratik kitler örgütleri ve kültür merkezlerinde 27 Haziran 2007 ile 6 temmuz 2007 tarihleri arasında çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

2 TEMMUZ İSTANBUL - KADIKÖY MİTİNGİ

* 11:00 Hrant Dink davasına destek katılımı
* 14:00 Zincirlikuyu Mezarlığı ziyareti
* 15:30 Karacaahmet Mezarlığı ziyareti
* 17:00 Haydarpaşa Hastahanesi Önünde toplanma
* 17:30 Yürüyüş
* 18:00 Miting Programının Başlaması
* Katılımcılar adına ortak metnin okunması
* Şehit Yakınları adına konuşma
* Semah
Grup Munzur,
Vardiya Müzik Topluluğu,
Şairler
Konuk Sanatçılar Sunucu : Orhan AYDIN

KATILIMCI KURUMLAR:

* Alevi Bektasi Federasyonu
* DISK Genel Merkezi
* DISK / Genel-is
* DISK / Dev- Maden Sen
* DISK- Oleyis
* DISK / Nakliyat-is
* DISK / Birleşik Metal is
* DISK / Emekli-Sen
* DISK / Sosyal –is
* KESK Istanbul Subeler Platformu
* Tüm-Belsen 1, 2, 3 No Subeler
* Egitimsen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 No’lu Subeler
* Istanbul Eczaci Odasi
* Istanbul Dış Hekimleri Odasi
* Istanbul Tabip Odasi
* CagdaS Hukukcular Dernegi
* IHD Insan Haklari Dernegi
* Istanbul Halkevleri
* Edebiyatcilar Dernegi
* 78’liler Federasyonu
* 68’liler Dernegi
* Demokratik Alevi Insiyatifi
* Hubyar Sultan Alevi Kultur Dernegi
* Yalincak Sultan Alevi Kultur Dernegi
* Tasdelen HBV Dernegi
* DTP
* EMEP
* ODP
* SDP
* TKP
* ESP
* DHP
* Partizan
* TÖP
* EHP
* BEKSAV
* YCKM
* TKM
* NHKM
* SIDAD
* TUDEF
* Imranli-Der
* Camsihi Dernegi

kızılgüneş
27.06.2007, 01:40
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32527

2 Temmuzda Sivas'a gitme fırsatı olmayan arkadaşalara duyurulur. Güzele kurşun sıkanların davası başlıyor...

SİVASTA BİZİ YAKANLAR HALA YAKMAYA,KATLETMEYE DEVAM EDİYOR

susurluk zihniyetine karşı öfkemizi her alanda haykıralım

http://img184.imageshack.us/img184/4390/showletterfw8nn6.jpg

Gülom
27.06.2007, 02:15
Ben diger programlari anladimda, tek birsey anlamadim. Hrant Dink i. Dogru Hrant Dink fasitler ve yobazlar tarafindan olduruldu, ama "SİVAS MADIMAK KATLİAMI 14. YIL ANMA" ile Hrant Dink'in baglantisini bulamadim (cunku Hrant Dink e Madimak'ta katliam yapilmamistir). Diyelim Dink'e yapiliyor, Gazi, Umraniye ve diger demokrasi sehitlerinin ne suclari var, niye onlar anilmiyor? Ben bildigim kadariyla onlar da fasist veya yobazlar tarafindan oldurulmustur.

nanis_75
27.06.2007, 02:58
Ben diger programlari anladimda, tek birsey anlamadim. Hrant Dink i. Dogru Hrant Dink fasitler ve yobazlar tarafindan olduruldu, ama "SİVAS MADIMAK KATLİAMI 14. YIL ANMA" ile Hrant Dink'in baglantisini bulamadim (cunku Hrant Dink e Madimak'ta katliam yapilmamistir). Diyelim Dink'e yapiliyor, Gazi, Umraniye ve diger demokrasi sehitlerinin ne suclari var, niye onlar anilmiyor? Ben bildigim kadariyla onlar da fasist veya yobazlar tarafindan oldurulmustur.

gülom dost!

Sanirim sivas katliaminini anma programiyla Hrant dink baglantisi; Hrant Dink`in katledilmesi davasiyla cakismasindan dolayi destek amacli bir faliyettir... Kaldiki tarihler cakismasada Hrant Dink ailesiyle omuz omuza destek verilmesi kanaatindeyim.. Bu faaliyeti sonuna kadar desteklemek gerektigi kanisindayim.. Bir güvercin ürkekliginde tedirgin yasayan Hrant Dink i öldüren zihniyetle , sivas katliaminda yakilmalarina göz yuman zihniyetin ve yakanlarin benzerligi aynidir.... Burdaki esas mesajin, ezilenlerin katliamlara ugrayan insanlarin ve halklarin birlikteligini gericilere ve fasistlere göstermektir... Hep bir agizdan ezilenlerin yaninda oldugumuzu göstermektir...

Onlar fasist ve gerici zihniyetler, bir güvercin ürkekliginde yasayanlari yaktilar, yiktilar ve öldürdüler... Bizler yani alevilerde o ürkek güvercinlere her zaman sahip ciktik ve her zamanda cikmaliyiz......

kızılgüneş
27.06.2007, 10:30

hrant'ı öldüren ve sivasta insanlarımızı yakan susurluk devletidir

hrant dink ölüm oruçlarında, kürt sorununda ve her alanda halkımızın yanında olmuştur
böyle bir insana sahip çıkmanın anlaşılmayacak bir tarafı yok....
diğer şehitlere gelince onların anılmadığını nerden çıkardın

anadolu75
27.06.2007, 14:14
chp yine yok etkinlikte.birak chpyi ataturkcu olan tum kurulus bile yok hayret valla.bunlar nasil ataturkcu anlamadim.chpye gelince basinda baykal gibi herif olursa olmamasi normaldir.

sercan1903
28.06.2007, 23:48
Arkdaşlar HÖC neden katılım yapmıyor 2 temmuz eylemi için ?

esme
29.06.2007, 00:33

bizleri katleden zihniyet hrank dinkin katillerinin zihniyetidir katillerimiz aslında aynı o gün hrank dink anılmıcak görülen davasında taraf olarak destek verilecek .

kızılgüneş
29.06.2007, 10:37
Ateş düştüğü yeri yakmadı bu sefer. Belki ilk kez ateş; yüreği insanlık sevgisi, dostluk ve barıştan yana olanların canını yaktı. Sivas katliamının 14. yılında bu ateş hala can yakmağa devam ediyor...

Yaşadığım ve yazdığım sürece elimi her yıl Sivas’ın alevine uzatacağım. Sivas’ta diri diri insan yakanlara yol gösteren kalemleri anımsatacağım.Bu benim borcum. Borcumu ödeyeceğim.
Kendileri gibi düşünmeyenlerin, kendi değerlerine uymayanların ”katlini vacip..” gördüklerinden, o gün bugündür, o yüz kızartıcı alevleri hiç umursamadılar. “ Kafir ve müşrik..” diye tanımladıkları “ murdar ve necis..” diye ilan ettikleri insanları yakmanın “dini gerekleri.. ” üzerinde konuştular. Yüzyılın en büyük ayıbının üstünü örtmeye çalıştılar. Sivas yangınını kınamaya/ eleştirmeye/ mahkum etmeye asla yanaşmadılar.
Şeriat yanlılarının faşist sürülere karıştığı yakmalı/ yıkmalı/ öldürmeli yılların unutulacağını sandılar.
Unutmayanlar var. Unutulmayanlar var.
TİP Kongrelerinden (1968), Kanlı Pazar’a (1969) ; Kayseri’de TÖS Kongresi yangınından (1976) ilk Sivas yangınına (1978) uzanan acıları yok saydılar. Gaziantep’ten, Amasya’dan, Tokat’tan, Elazığ’dan, Kahramanmaraş’tan (1979), Çorum’dan (1980) ,Hizbullah’ın mezar evlerinden(2001) yükselen çığlıkları asla duymadılar.
En sonunda da Pangaltı ve Neva Şalom sinagogları ile İngiltere’nin İstanbul başkonsolosluğu ve HSBC Bank (2003) alevlerini , Kartal da Mason locası saldırısını (2004) El Kaide’ye yükleyip “başbakan ağzıyla..” yandaş akladılar.
Türkiye İslam Kurtuluş Ordusu (TİKO) ,Türkiye İslam Kurtuluş Cephesi (TİK-C), İslam Devriminin Acil Mücahidleri (İDAM), Türkiye İslam Kurtuluş Birliği (TİKB), Dünya Şeriat Kurtuluş Ordusu (DŞKO), İslam Kurtuluş Partisi Cephesi(İKP-C), Türk Şeriat İntikam Komandoları (TŞKO),Akıncı Gençlik, İBDA-C’ gibi örgütleri unuttular/unutturdular.
Karşılarına dikilen olmayınca İslam faşizminin tarihini altın harflerle yazdılar.
“Sivas olayı yok. Alevi-Sunni meselesi de yok. Sadece ve sadece Azizi Nesin olayı var. Rus Ateist Cemiyeti’nin mensubu gibi Sivas’ta konuşan Azizi Nesin ve onu davet edenler, bu olayın mesulüdürler” (Hekimoğlu İsmail, Zaman ,4 .7. 1993)
“Böyle giderse bunlar Sivaslıyı on mislisi ile İstanbul’da da karşılarında göreceklerdir. Bu Allahsız ve dinsiz kişiler böyle giderse Hz. Ali’nin Zülfikar’ını (iki uçlu keskin kılıcını) karşılarında bulacaklardır” (Sadık Albayrak , Milli Gazete 6.7. 1993)
“Aklıma takılan şu: Azizi Nesin gibilerinin kendilerini güvenlikte hissetmeleri için, Sırp (veya Grek, Ermeni, Rus veya Amerikan) uçaklarının Sivas semalarında görmeleri mi gerekiyor? Giderek olayların, Türkiye’de yaşayan insanları şöyle bir tercih karşısında bırakmaları ihtimali kuvvet kazanıyor: Ya Müslüman Türkiye veya hiç!”
(İsmet Özel , Milli Gazete, 8 .7. 1993)
“Aziz Nesin’in Müslümanlar’a yönelik sözlerini kabul etmek mümkün değil. Bu olaylar Alevi-Sünni, laik- Müslüman çatışması da değildir. 150 kişilik ideolojik kökenli bir grubun örgütlü işidir. İslamcılar’a mal edilmesi üzücüdür. Dini sloganların atılması, atanların İslamcı olduğunu kanıtlamaz” (Abdurrahman Dilipak, Milliyet, 6 .7. 1993)
“Hümanist olduğunu iddia eden bu yaşlı yazar, insanların tahammüllerinin de bir sınırı olduğunu bilmeyecek kadar cahil ve duyarsızdır. İşin garibi bu yazar, kendisini anmak için toplandıkları zatın, Pir Sultan Abdal’ın hakkında bilgiden de mahrum ve gerçek dışı beyanlar verdi. Ne yazık ki bu tavır Türk solunun genel özelliği olmuştur.” (Said Savaş, Zaman, 9.7. 1993)
“Pir Sultan Abdal, muannit (inatçı) bir Türk ve Osmanlı düşmanı. İşi gücü, zamanında İran ve Osmanlı devleti arasındaki ihtilafı körüklemek ve Anadolu halkının tahrik etmek. Onu kalkıyor ‘halk ozanı’, ‘mutasavvıf şair’ diye gösterip, adına şenlikler düzenliyoruz. Sonra da, her yanı ile ne olduğu belli olan Aziz Nesin’i getirip orada konuşturuyoruz. ( Ayhan Songar, Türkiye, 6.7. 1993)
“Resmi ideolojinin 70 yıldan beri kendisine tehlike olarak gördüğü iki şey var:Bölücülük ve şeriatçılık. Olaya askerlerin müdahalesini sağlamak için Kürt sorunu yeterli değil, bir de Şeriat tehlikesinin yeniden hortlatılması gerekiyor. Sivas olayı bu açıdan bir provakasyondur” ( Mehmet Metiner, EP, 11-18.7. 1993)
“Geçen ay çok hareketli geçti. 70 yıllık cumhuriyet tarihinin en büyük direnişlerinden biri, 2 Temmuz’da Sivas’ta yaşandı.Şu noktanın altının vurgulamak istiyoruz: Sivas’ta insanlarımız yargılama ve cezalandırma hakkını kullanmıştır. Yargılama ve cezalandırma hakkı, ancak ve ancak Müslümanlar’ındır, bunun lamı cimi yok.’Yasadışı’ TC’nin hiçbir hakkı yoktur”( Taraf ,sayı 30, Selam Size, imzasız)
Sivas’ın alevleri onların katkılarıyla büyüdü.Unutmayın. Yeni alevlere onların kararlılığıyla koşuldu.Unutturmayın.
Dünyanın orta yerine taht kuran İslam faşizmi azgınlıklarının onların yazıp çizdikleriyle belirlendiğini aklınızdan çıkarmayın..
Bir de siz siz olun “yukarıda adı geçen zevatı..” demokrasinin olmazsa olmazları..” arasında sayma kolaycılığına sapmayın.

ERBİL TUŞALP

http://www.youtube.com/watch?v=yMgmr6UuLe4