Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara Mamak Belediyesi'nden 2 Temmuz'da "Şölen"

sivaslı_sevda
27.06.2007, 18:10
Sivas Katliamı'nın 14. yıldönümü olan 2 Temmuz tarihinde Mamak Belediyesi'nin "Türk Halk Müziği Şöleni" düzenlemesi tepkilere neden oldu. AKP'li belediyenin şenliği Sivas'ta 35 aydının yakılarak katledildiği 2 Temmuz tarihinde değil, daha sonraki bir tarihte yapması talep edildi.

DUYARLI KAMUOYUNA

Ülkemiz için bir yüz karası olaylarının en büyüğü olan 93 Madımak katliamıdır. Herkes tarafından bilinmektedir ki bu yüz karası insanlık dışı katliamı Faşistler ve Siyasi İslam gericilerdir.

Böylesi bir katliamın yıldönümlülerin de bazı güçler bu katliamı onaylayan şenlikler düzenlemektedirler.

Bu yıl bu görevi MAMAK belediyesi üstlenmiş durumdadır. 3,Türk Halk Müziği Şöleni adı altında 2 Temmuzda başlayarak üç gün sürecek bir program düzenlemiştir.
Bilindiği üzere Ankara da en çok Alevi vatandaşların olması yanında Demokrat kesiminde yoğun olmasına karşın böylesi bir şenlik düzenleyen belediyenin öznel niyetini de ortaya koymaktadır.

AKP li bir belediye olması bu katliamın onaylayıcısı olduğunda bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Böylesi bir şenliğin yapılmasını kınıyor ilçemizde böyle bir şenliğin yapılmasını asla onaylamıyorum. Derhal bu şenlikten vaz geçilerek

6 Temmuzdan sonraki bir tarihte yapmalarını talep ediyorum.

Sadık Şahin Mamak

BU duyruyu tüm Alevi Bektaşi Kuruluşlarına bildirilmesi ricasıyla
Saygılar
Sadık Şahin

MAMAK BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA,

Mamak Belediyesinin “Mamak Belediyesi 3. Türk Halk Müziği Şenliği” adı altında 2 Temmuz 2007 tarihinde etkinlik yapacağını öğrenmiş bulunuyoruz.
Ancak, bilindiği üzere; “2 Temmuz “ Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen, 1993 yılında Sivas’da 35 aydın, yazar, semahçı ve etkinlik yapmak için Sivas’a giden gençlerin, gericiler ve şeriatçıların saldırısı sonucu, katledildiği günün tarihidir.

2 Temmuz; ülkemizde demokrasiden, laiklikten ve Cumhuriyetin kazanımlarından yana olanların hiçbir zaman unutmaması gereken bir yas günüdür. O tarihte Ülkenin birçok yerinde demokrasi şehitlerinin anılması amacıyla etkinlikler ve mitingler yapılmaktadır.

Mamak Belediyesi gibi, belediye sınırları içinde yaşayanların önemli bir kesiminin alevi; demokrasi, laiklik ve Cumhuriyet’ ten yana olan insanların oluşturduğu bir belediyenin böyle bir tarihte ( tıpkı 10 Kasım tarihinde olduğu gibi ) şenlik ve eğlence düzenlemesinin, kabul edilmesi mümkün değildir.

Ülke nüfusunun önemli bir kesimini teşkil eden alevi; demokrasi, laiklik ve Cumhuriyet’ ten yana olanların Sivas şehitlerini andığı günde, böyle bir şenlik organizasyonu yapılması belediyenizi de toplum nezdinde yıpratacak niteliktedir.

Fenerbahçe Spor klübünün 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Ankara’da düzenlediği Fazıl Say Konseri de 2 Temmuz tarihine denk gelmekte iken, kulübe yazılı başvurumuz üzerine kulüp 100.yıl kutlamalarını Eylül ayına ertelemiş ve bu hususu tarafımıza ve kamuoyuna bildirmiştir.

Belirtilen nedenlerle; konunun Belediye Meclisinde tekrar değerlendirilerek konser, şenlik ve kutlama etkinliğinizin başka bir güne ertelenmesi ve bu husustaki kararınızın tarafımıza ve kamuoyuna bildirilmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla. 26.06.2007

Bizler lanet okurken içimiz kan aglarken müzikli şölen yapıyorlar bilinçli olarak daha fazlası beklenemez sizden yazıklar olsun birde insan haklarından bahsederler sizleri şiddetle kınıyorum .

Serhatlı
27.06.2007, 18:48
kaç tane halk müziğ i sanatçısı katılacakmış bence telaş yapmaya gerek yok gerçekten bu müzik le uğraşan ve bu işi yapanların orya katılmayacağına ben şahsım adına eminim getirecekleri sanatçılar bellidir,Ayrıca bilerek yaptıkları bir işdir destek alamadıkları yere inat yapılan bir şeydir umarım o sandıktan çıkamazlar..

Volcano
27.06.2007, 19:24
Başka tarih mi bulamamışlar :thumbdown

Divani
27.06.2007, 20:41
Sanırım karadeniz oyunlarıda o tarihte başlıyor...

anadolu75
27.06.2007, 21:15
belediye akpli ya bence kasitli yapiyorlardir.zaten bu zihniyet yuzunden 37 kisi madimakta can vermedi mi?

sivaslı_sevda
27.06.2007, 21:29
Tabiki bilinçli belediye akp li hemde koyu akpli bilmeyen insan varmı 2 tummuz tarihini .

kreşmir
28.06.2007, 23:13
böylesine bi pervasızlığı ancak kendilerini bu katliama ortak görenler yapar....yazık biraz olsun duyarlılık kalmamasına üzülüyor insan....elbet bi gün hesabı sorulur yobazlardan fırsatçılardan....

renatsev
28.06.2007, 23:28
Allah bunları bildigi gibi yapsın . şunuda belirtim hicbir kötülük cezasız kalmaz. bunların kafası osmanlıdan kalma kafalar elbet birgün yola geleceklerdir

fou'te
28.06.2007, 23:29
mamak ta otran biri olarak bu şenliğik midir nedir onu kınıyorum. hersene yaparlar bunu busene biraz daha erkken aldılar ki seçim oncesi probaganda yapabilmek için.AYrıca bilerek denk getirdiklerii düşünüyorum herkes şehitleri anna töreni yaparken . onlar kutlama yapacaklar!!!:cursing:

sivaslı_sevda
28.06.2007, 23:38
mamak ta otran biri olarak bu şenliğik midir nedir onu kınıyorum. hersene yaparlar bunu busene biraz daha erkken aldılar ki seçim oncesi probaganda yapabilmek için.AYrıca bilerek denk getirdiklerii düşünüyorum herkes şehitleri anna töreni yaparken . onlar kutlama yapacaklar!!!:cursing:

Katılıyorum bende akderede oturuyorum elimden gelse herseyi satıp gidicem bu yerden islamcıların içinden .

fou'te
28.06.2007, 23:47
Katılıyorum bende akderede oturuyorum elimden gelse herseyi satıp gidicem bu yerden islamcıların içinden .
ben natoyolundayım gel buraya gel burası kaldı zaten

renatsev
29.06.2007, 00:49
bunlar aramızda insanım diye dolaşıyorlar.insanlıgın ne olduğundan haberleri yok.gelelm CHP YE alevilerin çoğunun oyu chp ye deniz baykal ne zaman anmış sivas olaylarını . ne zaman HACI BEKTAŞ VELİ şenliklerine gelmiş o adam ülkeyi düşünseydi partiyi cumhuriyeti ATATÜRK ü düşünseydi halkın istediği bir kişiye birakırdı koltuğu. inşallah sincandan o geçen tanklar birgün mamaktan geçecek bunlar bundan anlıyor çünkü ne sivası ne gazi mah.sini unutmadık unutmayacağız unutturmayacağız madımak kebap salonu oldu adamların kasıtları belli değilmi arkadaşlar. 2 temmuzlarda yarın birgün daha başka şölenler yapacaklar bu insanlar(tabi ne kadar insanlarsa)